- 23 Ekim 2018
- 15.073
- 34.282
Evet beni en iyi sen anlarsınBizde de aynı durum mikancım. Dolapta olmayan yiyecek, bizim olmuyor, güvelerin oluyor malesef
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Evet beni en iyi sen anlarsınBizde de aynı durum mikancım. Dolapta olmayan yiyecek, bizim olmuyor, güvelerin oluyor malesef
En sevmediğim şey israf.Aynen sudem aynı durum vanilya vs de dolapta. Eşim un stoklamış bi kaç ay önce 5 kiloluk hepsini dolaba koyamadım haliyle. Kışa rağmen böceklendiler mesela
Ben herşeyi kilo ile değil, tane usülü sipariş veriyorum:) Haftada 3 sebze pişiyor bizim evde. Meyveyi de elma, muz ve kivi mutlaka alıyorum.İşte ben onu da ayarlayamıyorum.
Salatalık mesela kesin yenir diyorum fazla geliyor bozuluyor.
Sebzeyi abartmıyorum ama birini pişirsem ikinci yetişmiyor pişme demek hafta bitiyor.
Salçalar diye bir şey yok ki ben de:) Yarım kg domates, yarım kg biber salçası var. Bitince yenisini alıyorum:)Yok o iş o kadar basit değil buzdolabımı atsam anlarsın ama utanırım atmam salçalar vs mesela nerede? Kavanoz çok bende mesela. Tabi burası sıcak olduğu için bir çok şey buzdolabında un vs de dahil. Belki ondan
Ben salçayı memleketten alıyorum. Sürekli gidemediğim için de fazla fazla alıyorumSalçalar diye bir şey yok ki ben de:) Yarım kg domates, yarım kg biber salçası var. Bitince yenisini alıyorum:)
merhaba elecda ve diğer arkadaslar ingilizce için önerecegınız bir youtube kanalı program vs varmı o kadar cok kanal var ki eger bir öneriniz varsa tercih etmek ısterımSelamlar Hanımlar,
Bugün Mayıs ayı planlarımı paylaşmak istiyorum. Bir kısmı yıllık hedeflerim ile bağlantılı aksiyonlar olduğundan yıllık hedefim ile birlikte paylaşacağım.
Yıllık Hedef Mayıs Ayı Aksiyonu 1. 60 kiloya ineceğim. 1. Bu ay 2 kg vermeyi hedefliyorum. Bunun için beyaz un ve şekerden uzak duracağım. Makarna ve pilavı 2 kaşık ile sınırlandıracağım. Hareketi arttıracağım. 2. 60 gr altın biriktireceğim 2. Bu ay 5 gr altın alacağım. Maaşı alır almaz ilk iş altın siparişini vereceğim. 3. Kredi kartı borcum olmayacak 3. Mayıs ayını "Alışverişsiz 1 ay" ilan ediyorum. Evde bitenler haricinde ekstra harcama yapmayacağım. Hafta içi yemek siparişi vermeyeceğim. 4. Lazer epilasyon 4. Önümüzdeki hafta 2. seansa gideceğim. Manikür pedikür ile birlikte bu ayın lazer işini aradan çıkaracağım. 5. Akıcı İngilizce 5. Hafta içi öğle arasında İngilizce eğitimine katılmaya devam edeceğim. 6. On Parmak Klavye 6. Bu ay eğitimi tamamlayıp, on parmak klavye yazmaya başlayacağım.
Bunların haricinde okuma listem şu şekilde:
- Storytel: Savaşçı
- Sabah rutini: İyi Hissetmek (Yarım bırakmıştım, bu ay tamamlayacağım)
- Akşam Rutini: Ayfer Tunç-Kuru Kız
İyi Hissetmek adlı kitapta çatışmaları çözmek için silahsızlandırma adında bir yöntemden bahsediyor. Öncelikle sana saldırgan bir tavırla birşeyler söyleyen iş arkadaşın karşısında kesinlikle kendini savunmayacaksın. Söylediği şeylerden küçük parçalar bulup, burada haklısınız diyeceksin ve ondan çözüm önerisi talep edeceksin.Harika bir örneksin. Gelecekteki yuvam için çok şey öğreniyorum. Okumak kolay duymak kolay uygulamalı görmek bambaşka. elecda
Bugün benim doğum günüm. İşyerindeki mobbingden biraz bahsetmiştim. Allah'a şükür işi öğrendim bunu da söylemiştim. Kızlar her işyeri böyle mi ya? Ben mağazacılık sektöründe öğrenciyken çalıştım. Her yer aşağı yukarı böyle. Sağlık sektörünü gördüm. Orada da birbirinin üzerine iş atmaya çalışanlar oluyor. (Ebe, anestezi teknikeri, hemşire arasında gibi.)
Doğum günüm olduğu için yeni bir karar aldım. İşyerinde maalesef hele ki mesleğinizi yapmıyorsanız aşağılanma tarzı olaylar olabiliyor. Ogrenmedin mi daha gibi. İnsan dönüp cevap da veremiyor. Bu yüzden muhattap almamayı tercih ediyorum. Kafama takmiyorum. Kendimi eksik görmüyorum.
Orneklendirmek istiyorum: Mesela daha mal atamadın mı? (Ürünleri raflara yerleştirmek.) Yapıyorum diyorum. Ve o olayı orada bırakıyorum.
Bugün bana müdürüm full çekiyorum çok gerginim dedi. O da onun sınavı diye düşünüyorum. O da kendi bileceği iş beni ilgilendirmez.
elecda Hanım akşam sohbetinizden çıkacak değişik fikirleri merakla bekliyorum.
25 yaşına ne onerirdiniz? Hepinize soruyodum canlarım.
Uzun olduysa okumazsanız sorun değil.
Ben babilanka adında bir programa dahil olmuştum. Aralık ayında başladım. Normalde 3 aylık ancak deprem nedeniyle süre Hazirana kadar uzatıldı. Bu program bitince metaingilizce diye bir instagram sayfası dikkatimi çekmişti. Onu inceleyeceğim.merhaba elecda ve diğer arkadaslar ingilizce için önerecegınız bir youtube kanalı program vs varmı o kadar cok kanal var ki eger bir öneriniz varsa tercih etmek ısterım
Eğitimlerden biraz daha ayrıntılı bahsedebilir misin? Borsa eğitimini nerden alıyorsun, canva eğitimi nedir ve Aysel Gündoğdu eğitimi online mı veriyor? Aysel Gündoğdu'nun kitabını okudun mu?günaydın hatuncanlar;
un bakliyat vs dolapta yer kaplamadan ve bozulmadan saklamak isteyenler için vakum makinası tavsiye edebilirim. vestelin vakum makinası var bende. kışın bir sorun olmuyor ama özellikle yazın aşırı nemden dolayı her şey bozulduğu için almıştım.
salça vs gibi şeyleri dondurucuya koyabilirsiniz, ben hiç koymadım ama neden olmasın.
sebzelerin bozulması ihtimali için alışveriş yaptığınız gün pişirip konserve yapabilirsiniz.
dün mantarlı tavuk sote, bezelye ve barbunya yaptım, sabah pilav yapıp işe geldim. hafta içi bir gün balık (buzluktan) bir gün köfte yapsam yeterli olur. konservelerden yayla çorbası da var. haftalık menüm bu şekilde.
bu ay yapmak istediğim en önemli şey borsa eğitimini tamamlamak. teknik analiz konusunu tamamıyla halletmek istiyorum.
bitirmek istediğim kitaplar: atomik alışkanlıklar, alışkanlıkların gücü. her ikisini de aynı anda okuyorum ve ikisini de yarıladım.
ay sonuna doğru kapsamlı canva eğitimine başlamak ve hatta mümkünse yarılamayı hedefliyorum.
birazdan anneler günü için kendime minik bir eğitim satın alacağım. Aysel gündoğdu hocanın anneler için finansal okuryazarlık eğitimi. kontenjan kaldıysa şansımı deneyeyim.
herkese güzel bir hafta diliyorum.*
Eğitimlerden biraz daha ayrıntılı bahsedebilir misin? Borsa eğitimini nerden alıyorsun, canva eğitimi nedir ve Aysel Gündoğdu eğitimi online mı veriyor? Aysel Gündoğdu'nun kitabını okudun mu?
Teşekkür ederim elecda Hanım. Dün izinliydim. Bugün uyarıldığım bir konu olursa bunu deneyeceğim.İyi Hissetmek adlı kitapta çatışmaları çözmek için silahsızlandırma adında bir yöntemden bahsediyor. Öncelikle sana saldırgan bir tavırla birşeyler söyleyen iş arkadaşın karşısında kesinlikle kendini savunmayacaksın. Söylediği şeylerden küçük parçalar bulup, burada haklısınız diyeceksin ve ondan çözüm önerisi talep edeceksin.
Verdiğin örnekler üzerinden gidecek olursak, "Daha öğrenemedin mi" diye sorana "Evet hala öğrenmeye çalışıyorum, ama zorlanıyorum. Sen nasıl hızlıca öğrenmiştin" diye yaklaşmak karşı tarafın gardını düşürecektir. Ya da "Hala rafa mal atmadın mı" diyen yöneticiye "Haklısınız bugün geciktim, şimdi hallediyorum" gibi yanıtlar vermek, yöneticinin iş ile ilgili kişisel gerginliğini sana yansıtmasının önüne geçmeni sağlayabilir.