Popüler Konu Verimli Rutin

Çok teşekkür ediyorum, cuma günü gideceğim

Çok teşekkür ederim, listeme aldım Nette baktım biraz çok beğendim:)

Mesajınızı okuyunca meslektaş olduğumuzu düşündüm . Arada baya ücret farkı var 2.5 k yüksek bi meblağ. Ama mevcut işinizin şartlarının daha iyi olduğunu düşündüm yazdiklarinizdan. Oğlunuzun düzenini mevcut durumunuzda çok güzel oturmuşsunuz. Yeni işte düzeninizi oturtuncaya kadar da bir zaman geçecek. Annenizin size yakın olması çok büyük avantaj. Eğer şuan ki işiniz sizi korreltmiyor ise oğlumuz 1. Sınıfı bitişine kadar bu şartlarda çalışmaya devam edebilecekseniz suanki işiniz de kalın bence.

Merhaba herkese,

Fikir paylaşımlarınız için hepinize teşekkür ederim. Bugün arayıp, şu an çalıştığım yerde devam etme kararı aldığımı bildirdim. Anaokulu çağında, henüz zaman kaygısıyla tanışmamış küçük bir çocukla, zaman yönetimini kendimin yapabildiği yerde devam etmek, kafamın her açıdan daha rahat olmasını sağlayacak ki benim için herhangi bir şeye odaklanabilmemin tek sağlıklı yolu bu. Hayırlısı olsun mottosuyla artık şubat ayı planlarımı güncelleyebilirim.

Hayırlı olmasını diliyorum.

Hayırlı olsun . Karar verebilmenize çok sevindim.

Selamlar Hanımlar,

Bu sene fiziki altın biriktirmeyi hedefliyorum. Aylık olarak 5gr hedef belirlemiştim. Dolayısıyla yıllık hedef 60 gr oluyor. Ocak ayı ve Şubat ayını hallettim. Bir yandan da mevcut kredi ve kredi kartı borçlarımı halletmek ve yeni borç edinmemek konusunda gayret sarf ediyorum. Birikim, bütçe konusunda tavsiye ettiğiniz bir kitap veya kişi var mı?

Merhaba elecda sessiz takipçinizim bana ilham veriyorsunuz
Birikim için bende fiziki gram altın tercih ediyorum instagramda birikimci anne beni motive eden sayfalardan
Zaten anne olmamız başlı başına birikim yapmamız için bizi motive eden ve zorlayan bi durum zaten

İnstagramda investiland_mert_basaran ı takip ediyorum ben. Tavsiye ederim canım.

Ben de 8 gr aylık altın hedef koymuştum. İki aydır hedefimi gerçekleştirdim. Hem banka üzerinden hem de fiziki olarak alım yapıyorum. Külçe şeklinde 10gr “ lık 24 ayar oluyor bu şekilde almaya gayret ediyorum .

Selamlar Hanımlar,

İlber Ortaylı'nın "İnsan Geleceğini Nasıl Kurar?" isimli kitabına başladım. Toplumun en büyük sıkıntısının zaman yönetimi ve planlama olduğunu ancak akşamdan sabaha her şeyin değiştiği ülkelerde plan yapmanın ekstra zor olduğunu söylüyor. Sanırım beni en çok zorlayan ve yoran kısım bu. Kendimi sürekli değişikliğe ve genellikle de olumsuz olan bir değişikliğe adapte etmeye çalışmaktan çok yoruldum.

Okullar kapalı, umarım açılır. Zira kimse özel sektörde çalışan ebeveynlerin bu süreci nasıl yöneteceğine ilişkin bir planlama yapmıyor. Yardımcı abladan haftada iki gün gelmesini istedim. Diğer 3 günü de çocuğu işe götürerek idare etmeyi planlıyoruz.

Bugün 3 haftadan sonra nihayet işe gelmeyi başardım. Bugün kaçıncı kez olacağını bilmediğim bir şekilde tekrar bir başlangıç yaparak, rutinlerimi uygulamaya başladım. Bu kadar kontrolsüz bir dış çevrede, etki alanımı kontrol etmeye ihtiyaç duyuyorum.

Merhaba kızlar,

Öncelikle ülkemizin yaşadığı durumdan dolayı hepimize geçmiş olsun.
Yaşanan bazı durumlar bizim etki alanımız dışında, ama bir gerçek var ki bu yaşanan durumdan bağımsız olan “ölüm”.
Her ölüm erkendir, yaşanmamış deneyimler, geride bıraktıklarımız, sevdiklerimiz…

Yaşanılan bu süreçte uzun uzun düşündüm, sorguladım.
Ne zaman, hangi sebepten bu hayattan geçip gideceğimi bilmiyorum.
Ama hayatımı nasıl yaşadığım, nasıl yaşayacağım benim etki alanımda.
O gün geldiğinde, elinden geldiğince iyi bir “insan, iyi bir “kul” olarak yaşamaya gayret etmiş bir ömrü yaşamanın verdiği haz ile gitmek isterim.
İbadetlerini yerine tam olarak getirememiş olmanın kaygısı, ben ne yaptım?, neden böyle bir hayat sürdüm pişmanlığı içersinde olmamak için hayatımı dini inançlarım doğrultusunda düzenlemeye karar verdim.

Yıllar geçtikten sonra ben bu ömrü güzel yaşadım, her alanda elimden gelenin en iyisini yapmaya gayret ettim demek istiyorum.

Sağlıkla, sevgiyle kalın..

herkese merhabalar. hepimize geçmiş olsun , söylemek istediğim çok şey var ancak susuyorum.

şöyle bir söz duydum Fatma Bayram hanımdan sözün sahibi ise

İhsan Fazlıoğlu​

'' İnsan, yaşamında bir kez de olsa kendine şu soruyu sorup yanıtlamalıdır: "Sahip olduğum her şeyi yitirdiğimde, beni ayakta tutacak olan nedir?''

bu soruya cevap verebiliyorsak ' gerçekten yaşama dair anlamlarını bulmuşuz' demektir.

ben şimdi bu soru üzerine düşünmek istiyorum (bu derinlikli ve ciddi bir sorgulama aşaması) ve sizlerin de bu soruya vereceğiniz cevapları merak ediyorum.

muhteşem, iyiki bizimle paylaştiniz

Merhaba, sanki asırdan fazla sürmüş bir hafta.. üstelik geçmedi, toplum olarak nasıl atlatacağız bunu bilmiyorum. Geleceğe karşı çok umutsuzum, çok üzgün ve öfkeliyim. Aklımın yettiği ama maddi/manevi gücümün yetmediğini derinden hissediyorum. Tüm dostlara nacizane çagrı; çocuklarımızı bilim öncülüğünde yetiştirelim lütfen.
Herkese akıl ve ruh saglıgı diliyorum. Yaralarımızı çabuk sarmak ve güzel günlere ulaşmak dileğiyle..

Günaydın...

Kamuda yardım görevlisi olarak çalışıyorum. deprem bölgesine yakın olduğumuz için depremzede vatandaşlarımız yoğun şekilde göç ediyor şehrimize. vatandaşlarla ve onların yaşadığı acı yaşanmışlıklarla her gün birebir iletişim halindeyim. normalimde psikolojik sağlamlığımın pek de güçlü olmadığını düşünürüm. Ancak şu aşamada gördüm ki öyle değilmiş. çünkü düşündüğüm gibi olsaydı bugün bu kadar dik durup çalışamaz, kimseye de faydam dokunamazdı. bir kez daha hatırlatıyorum kendimi ''eksikliklerine dev aynasından bakma, olduğu gibi gör.

Çok yoğun çalıştığım için ev işlerine, eşime ve oğluma neredeyse hiç vakit ayıramıyorum. Haliyle tüm yük ve işler eşimde. Rutinler bi hayli aksıyor kısaca. Umarım iş sürelerim biraz azalır da, zorunlu ihtiyaçlarımı yerine getirebilirim. ki insanlara desteğe devam etmek için enerjim olsun. ikinci hatırlatmam ise şu aşamada, zorunlu rutinlerin hedef noktan olsun, yeniden başla ve devam et. (vitaminler, takviyeler, beslenme düzeni, egzersiz)

Bazı zamanlar çocuklarla vakit geçiriyorum iş yerinde, onlarla olduğum süre zarfındaki zaman algım' şaşıyor. Derinlemesine mutluluk, her zorluğu ve kötülüğü unutma, anı doyasıya yaşama '' gibi ulaşılması zor güzelliklerin içerisinde yüzüyorum adeta. Otogarda çocuklarla elim sende 'oynarken fark ettim ki ''çocukların elini bırakma ve gözlerindeki ışığı görebilmek ve parlatmak için onlarla ol.

Selamlar Hanımlar,

Okulların açılması ile birlikte, ben de mevcut rutinime geri döndüm. Kendimi son derece gergin ve öfkeli hissediyorum. Bu duygu durumundan çıkabilmek için haberler ve sosyal medya ile ilişkimi sınırlandırmak ve deprem bölgesi için şu anki şartlarımda yapabileceğim tek şey olan düzenli para yardımına devam etmek istiyorum.

Sahihuban nın tavsiyesi üzerine Mert Başaran'ın sosyal medya hesaplarında gezindim ve paylaşımlarını beğendiğim için kitabını aldım. Bitirmek üzereyim. Kitapta birkaç ay kredi kartı veya banka kartı kullanmadan nakit para ile alışveriş yapmak tavsiye ediliyor. Mevcut harcama alışkanlıklarımı takip etmek için faydalı olabilir. Mart ayı itibariyle nakit harcamaya geçiş yapacağım.

Selamlar Hanımlar,

Dün Mert Başaran'ın kitabını bitirdim. Aslında kitap 20-30'lu yaşlarda tasarruflu yaşayıp, 40'lı yaşlarda finansal özgürlüğünü kazanma üzerine yazılmış. Ancak ben 40 yaşında bir insan olarak, kendim ve çocuklarım için bir finansal özgürlük planı yapabilirim. Ben kendi adıma bu yılı, finansal okur yazarlığımı arttırmak, kredi ve kredi kartı borçlarımı kapatmak ve fiziki altın birikimi yapmak üzerine yoğunlaşacağım. Kitapta önemli bulduğum noktaları sizinle paylaşmak istiyorum.

Borsa: Güçlü ve köklü firmalara düzenli yatırım yapıp, sonrasında da al unut şeklinde ilerlemek ve en az 5 yıl hisseleri tutmak gerektiğinden bahsediliyor. Herkesin aldığı dönemde satıp, herkesin sattığı dönemde almak gerekiyor. Mesela covid döneminde THY'nin hisseleri dibe vurmuştu. O zaman alım yapanlar parasını 5'e katlamış. Ayrıca gelen tüyolara itibar edilmemesi, eğer bu tüyo bana kadar geliyorsa bir bit yeniği var diye düşünmek gerektiği vurgulanıyor.

Dolar: Dolar'ın enflasyonu olduğu ve parasını dolarda tutanların, sanılanın aksine aslında parasının değerini korumadığını söylüyor. Dolar almak yerine, değeri dolarla artan altın ve değerli madenlere yatırım yapılması gerektiğinden bahsediyor.

Arsa: Kendisi en çok parayı aldığı küçük arsalardan kazanmış. Arsaları da al unut şeklinde yatırım yapılması gerektiğini söylüyor.

Bağış: Paranın bir bölümünün mümkünse 40'da 1'inin direkt bağış yapılması gerektiğini söylüyor. Bence de önemli bir konu bu.

Bazen herşey para değil ne yazık ki. Kimin için çalışıyoruz çoğunlukla çocuklarımız için, onların standartlarını yükseltmek ya da sabit kılmak için. Annelik zor zanaat, hele ki vicdan da işin içine girince çok daha farklı boyutlara ulaşıyor.
Oğlunuzu mutsuz edecek bir adım atmayın derim ben.
Mesajı yazalı da epey olmuş, muhtemelen kararınızı da vermişssinizdir. Hakkınızda hayırlısı neyse o olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…