Çok teşekkür ediyorum, cuma günü gideceğimAyten Usta’nın kahvaltısı çok başarılı. Çi börek için Odunpazarı’nda Kırım Tatar Kültür evinin çi böreği ve eski otogara yakın Has Kırım Çi Börek iyidir. Sazova parkı yürüyüş için güzeldir. Çarşıda kızılcıklı-doktorlar-köprübaşı-hamamyolu benim sevdiğim bir şehir içi yürüyüş güzergahıdır. Sıkı giyinmeni tavsiye ederim. Ankara’nın havası yumuşak kalıyor Eskişehir’e göre:)
Çok teşekkür ederim, listeme aldımSerenad_ merhaba gezilecek yer sormamışsın aslında ama ben belki fırsatın olur diye yazmak istedim Eskişehir deki cam sanatları müzesini çok beğeniyorum ben, modern ve içerisinde çok güzel cam ürünleri barındırıyor. Lüle taşı müzesi de aslında Eskişehir e özgü numunelik bir mekan. Bir de devrim otomobili tabiki Vakit varsa..
Google da pek çok gezi noktası var Eskişehir için elbette, bunlar benim favorilerim.
Mesajınızı okuyunca meslektaş olduğumuzu düşündümHanimlar merhaba,
Uzunca bir suredir bu topic’i takip ediyorum,
Bence forumun en akli basinda topic odulleri dagitilsa ilk siraya oynar:) Önerilenleri kendi hayatima, oldugu kadar adapte etmeye calisiyorum. Basta konu sahibielecda olmak uzere herkesin hayat mucadelesi, verdigi emek, harcadigi caba muazzam.
Kendimden bahsedecek olursam, 35 yasindayim, 4 yasinda anaokuluna giden bir oglum var. Yuksek lisans mezunuyum ve ozel bir sirkette yaklasik 10 yildir calisiyorum.
Son zamanlarda is degisikligi yapmayi dusunmeye basladim, maddi acidan iyi de bir teklif aldim. Buraya kocaman bir AMA…
Su anki mevcut isimde mudur konumundayim, spesifik bir alanda calisiyorum, isin egitimini aldim, patronun elinden cikarmamak icin ugrastigi bir pozisyondayim. Isin tek dezavantaji oturdugum yere asiri uzak. Istanbul’da is yeri Bagcilar, oturdugum yer Pendik oyle soyleyeyim. Pandemi doneminde bazi ozel sebeplerle istifa edip ayrilmistim ancak, 1 yil sonunda patronum sartlari iyilestirerek ise geri donmemi rica etti.
Pandemi bitmisti, asi olduk vs; mevcut hayat sartlari para ihtiyaci gibi durumlardan ben ise donmus bulundum. Ama gidip gelmesi eziyet olmaya basladi, 1,5 yil sonunda. Oglum anaokuluna basladi; anaokulu evime yakin yerde. Benim aklim cocukta kaliyor tabii ya bisey olursa hemen gitmem gerekirse, nerden baksan 2 saat yol cekmem gerekecek.
Sonra bu yeni is imkani ortaya cikinca patronuma istifa etmeye karar verdigimi soyledim. Patron tabiri caizse ayaklarima kapandi ayrilmamam icin. Evden calisma olanagi sundu. Nerdeyse ayda 1-2 ofise gidiyorum, istedigim saatte gidiyorum, istedigim saatte cikiyorum gibi imtiyazlar tanidi, onun icin yeter ki is yurusun.
Bu arada bu yeni is dedigim yer, beni bi sureligine askiya almisti bu surecte.
4 ay sonra tekrar benimle iletisime gectiler, sirketin o surecte bi yapilanma icerisinde oldugu; beni magdur etmemek icin mevcut isimden ayrilmamami istediklerini belirtmislerdi.
Tekrar gorusmek istediler, onceki konustugumuz fiyatin da degistigini eklediler.
Neyse gittim gorustum, bu yeni yer eskiye gore daha elegan bi ortam; en azindan murekkep yalamis insan sayisi digerine gore daha fazla. Uretim yapan bir gida tesisi bu arada. Ben akademik kisma bakacagim, projeler, makaleler vs.
Calisan birkac tanidigimdan patronun zor bir kadin oldugunu, daha dogrusu iskolik oldugu icin herkesi oyle istedigini, insanin canini cikarana kadar calistirdiklarini soyledi. Bakis acisina gore degisir bence isin cercevesi.
Fiyat konusunda da gorustugumde, mevcut isyerim X lira diyelim, burasi 2,5X ve primler vs, oturdugum yere 20-30 dk. Servis imkani var. Tabii full mesai gelmemi istiyor, uretim kismi cumartesi calisiyor; bize cumartesi mesai yok; zaten haftasonu calisamayacagimi belirttim. Is yapamayacagim bir is degil, ucreti beni tatmin edecek. Tek aklimin takildigi kismi oglumun rutini bozulacak. Okula ben birakip aliyordum. Babasinin sehirdisi ve yurtdisi mesaisi cok, mobil calisiyor daha cok, dolayisiyla cocuk surekli benimle. Bu yeni yere baslarsam servise vermem gerekecek, servisten inince anneannesi alacak, ben eve gelene kadar onun evinde vakit gecirecek ki 3 yasina kadar annem bakti zaten. Kisacasi su anki rutinimiz ve rahatimiz bozulacak. Tabii diger yandan da para lazim, okulu erken kayit donemini baslatti gelecek yil icin; fiyatlar 3 kati artti nerdeyse. Sadece okul degil herseyin fiyati artti tabii.
Asiri kararsiz bir durumdayim. Mevcut sirketim henuz yilbasi zamlarini aciklamadi, aciklasa bile buranin rakamina ulasacagini dusunmuyorum, onun da kotu tarafi her patron gibi para vermeyi sevmemesi. Buraya 2 gun icerisinde donus yapmam gerekiyor.
Sizden akil fikir almak istedim; azicik asim kaygisiz basim mi; para lazim git calis mi?
Yazi baya uzun oldu, buraya kadar okuyup fikir vereceklere simdiden cok tesekkurler.
Ben de şu an çalıştığım şirkette 12 yılı doldurdum. Benim kalma sebebim zamanımı kendim yönetebilmek, gerektiğinde evden çalışabilmek ve en önemlisi izin konusunda sıkıntı yaşamıyor olmaktı. Çocuklar hastalanınca ya da ara tatildeyken izin problemi yaşamıyorum. Bu durum benim şartlarımda önemli ancak sizin anneniz varmış. Sanırım sizin şartlarınızda olsam yeni iş imkanını değerlendirirdim ben.
Azıcık aşım kaygısız başım diyorum benben çocuk açısından bakıyorum olaya zaten babası çoğunlukla şehir dışında olduğundan sizden de daha fazla ayrı kalması onu etkileyebilir. Ama şu anda çalıştığınız yerin şartları değişirse yani sizi tekrar ofise çağırırlarsa da aynı durum geçerli. Eğer bu şartlarda çalışmaya devam etme ihtimaliniz yüksekse bence değiştirmeyin işinizi ama ofise dönme ihtimaliniz varsa bence evinize yakın daha fazla maaş veren yerde çalışmak mantıklı. Sizin durumunuzda tek etken maaş değil onun yanında birçok şey de değişecek. Zor karar umarım sizin için hangisi hayırlıysa onu seçersiniz
Hakkınızda en hayırlısı olsun. Eğer şu an çalıştığınız yer sizi kariyer olarak geriletmiyorsa, ileride yine farklı işler bulma imkanınız varsa, bence oğlunız 1.sınıfı bitirene kadar burada devam edip sonra yeni işlere bakabilirsiniz.eşinizde genelde yurt dışında olduğu şu anki esnek çalışma saatleri sizin için daha huzurlu gibi geldi.
Merhaba herkese,Mesajınızı okuyunca meslektaş olduğumuzu düşündüm. Arada baya ücret farkı var 2.5 k yüksek bi meblağ. Ama mevcut işinizin şartlarının daha iyi olduğunu düşündüm yazdiklarinizdan. Oğlunuzun düzenini mevcut durumunuzda çok güzel oturmuşsunuz. Yeni işte düzeninizi oturtuncaya kadar da bir zaman geçecek. Annenizin size yakın olması çok büyük avantaj. Eğer şuan ki işiniz sizi korreltmiyor ise oğlumuz 1. Sınıfı bitişine kadar bu şartlarda çalışmaya devam edebilecekseniz suanki işiniz de kalın bence.
Hayırlı olmasını diliyorum.Merhaba herkese,
Fikir paylaşımlarınız için hepinize teşekkür ederim. Bugün arayıp, şu an çalıştığım yerde devam etme kararı aldığımı bildirdim. Anaokulu çağında, henüz zaman kaygısıyla tanışmamış küçük bir çocukla, zaman yönetimini kendimin yapabildiği yerde devam etmek, kafamın her açıdan daha rahat olmasını sağlayacak ki benim için herhangi bir şeye odaklanabilmemin tek sağlıklı yolu bu. Hayırlısı olsun mottosuyla artık şubat ayı planlarımı güncelleyebilirim.
Hayırlı olsun . Karar verebilmenize çok sevindim.Merhaba herkese,
Fikir paylaşımlarınız için hepinize teşekkür ederim. Bugün arayıp, şu an çalıştığım yerde devam etme kararı aldığımı bildirdim. Anaokulu çağında, henüz zaman kaygısıyla tanışmamış küçük bir çocukla, zaman yönetimini kendimin yapabildiği yerde devam etmek, kafamın her açıdan daha rahat olmasını sağlayacak ki benim için herhangi bir şeye odaklanabilmemin tek sağlıklı yolu bu. Hayırlısı olsun mottosuyla artık şubat ayı planlarımı güncelleyebilirim.
Kızlara geçmiş olsun, kardeşine de hayırlıolsunSelamlar Hanımlar,
Ara tatil, kızlar hasta, kardeşimin nikahı derken, hem buraya girişim hem de günlük rutinlerim epey aksadı. Pazartesi günü tekrar düzene girmeyi umut ediyorum.
Merhaba elecda sessiz takipçinizim bana ilham veriyorsunuzSelamlar Hanımlar,
Bu sene fiziki altın biriktirmeyi hedefliyorum. Aylık olarak 5gr hedef belirlemiştim. Dolayısıyla yıllık hedef 60 gr oluyor. Ocak ayı ve Şubat ayını hallettim. Bir yandan da mevcut kredi ve kredi kartı borçlarımı halletmek ve yeni borç edinmemek konusunda gayret sarf ediyorum. Birikim, bütçe konusunda tavsiye ettiğiniz bir kitap veya kişi var mı?
İnstagramda investiland_mert_basaran ı takip ediyorum ben. Tavsiye ederim canım.Selamlar Hanımlar,
Bu sene fiziki altın biriktirmeyi hedefliyorum. Aylık olarak 5gr hedef belirlemiştim. Dolayısıyla yıllık hedef 60 gr oluyor. Ocak ayı ve Şubat ayını hallettim. Bir yandan da mevcut kredi ve kredi kartı borçlarımı halletmek ve yeni borç edinmemek konusunda gayret sarf ediyorum. Birikim, bütçe konusunda tavsiye ettiğiniz bir kitap veya kişi var mı?
muhteşem, iyiki bizimle paylaştinizherkese merhabalar. hepimize geçmiş olsun , söylemek istediğim çok şey var ancak susuyorum.
şöyle bir söz duydum Fatma Bayram hanımdan sözün sahibi ise
İhsan Fazlıoğlu
'' İnsan, yaşamında bir kez de olsa kendine şu soruyu sorup yanıtlamalıdır: "Sahip olduğum her şeyi yitirdiğimde, beni ayakta tutacak olan nedir?''
bu soruya cevap verebiliyorsak ' gerçekten yaşama dair anlamlarını bulmuşuz' demektir.
ben şimdi bu soru üzerine düşünmek istiyorum (bu derinlikli ve ciddi bir sorgulama aşaması) ve sizlerin de bu soruya vereceğiniz cevapları merak ediyorum.
Bazen herşey para değil ne yazık ki. Kimin için çalışıyoruz çoğunlukla çocuklarımız için, onların standartlarını yükseltmek ya da sabit kılmak için. Annelik zor zanaat, hele ki vicdan da işin içine girince çok daha farklı boyutlara ulaşıyor.Hanimlar merhaba,
Uzunca bir suredir bu topic’i takip ediyorum,
Bence forumun en akli basinda topic odulleri dagitilsa ilk siraya oynar:) Önerilenleri kendi hayatima, oldugu kadar adapte etmeye calisiyorum. Basta konu sahibielecda olmak uzere herkesin hayat mucadelesi, verdigi emek, harcadigi caba muazzam.
Kendimden bahsedecek olursam, 35 yasindayim, 4 yasinda anaokuluna giden bir oglum var. Yuksek lisans mezunuyum ve ozel bir sirkette yaklasik 10 yildir calisiyorum.
Son zamanlarda is degisikligi yapmayi dusunmeye basladim, maddi acidan iyi de bir teklif aldim. Buraya kocaman bir AMA…
Su anki mevcut isimde mudur konumundayim, spesifik bir alanda calisiyorum, isin egitimini aldim, patronun elinden cikarmamak icin ugrastigi bir pozisyondayim. Isin tek dezavantaji oturdugum yere asiri uzak. Istanbul’da is yeri Bagcilar, oturdugum yer Pendik oyle soyleyeyim. Pandemi doneminde bazi ozel sebeplerle istifa edip ayrilmistim ancak, 1 yil sonunda patronum sartlari iyilestirerek ise geri donmemi rica etti.
Pandemi bitmisti, asi olduk vs; mevcut hayat sartlari para ihtiyaci gibi durumlardan ben ise donmus bulundum. Ama gidip gelmesi eziyet olmaya basladi, 1,5 yil sonunda. Oglum anaokuluna basladi; anaokulu evime yakin yerde. Benim aklim cocukta kaliyor tabii ya bisey olursa hemen gitmem gerekirse, nerden baksan 2 saat yol cekmem gerekecek.
Sonra bu yeni is imkani ortaya cikinca patronuma istifa etmeye karar verdigimi soyledim. Patron tabiri caizse ayaklarima kapandi ayrilmamam icin. Evden calisma olanagi sundu. Nerdeyse ayda 1-2 ofise gidiyorum, istedigim saatte gidiyorum, istedigim saatte cikiyorum gibi imtiyazlar tanidi, onun icin yeter ki is yurusun.
Bu arada bu yeni is dedigim yer, beni bi sureligine askiya almisti bu surecte.
4 ay sonra tekrar benimle iletisime gectiler, sirketin o surecte bi yapilanma icerisinde oldugu; beni magdur etmemek icin mevcut isimden ayrilmamami istediklerini belirtmislerdi.
Tekrar gorusmek istediler, onceki konustugumuz fiyatin da degistigini eklediler.
Neyse gittim gorustum, bu yeni yer eskiye gore daha elegan bi ortam; en azindan murekkep yalamis insan sayisi digerine gore daha fazla. Uretim yapan bir gida tesisi bu arada. Ben akademik kisma bakacagim, projeler, makaleler vs.
Calisan birkac tanidigimdan patronun zor bir kadin oldugunu, daha dogrusu iskolik oldugu icin herkesi oyle istedigini, insanin canini cikarana kadar calistirdiklarini soyledi. Bakis acisina gore degisir bence isin cercevesi.
Fiyat konusunda da gorustugumde, mevcut isyerim X lira diyelim, burasi 2,5X ve primler vs, oturdugum yere 20-30 dk. Servis imkani var. Tabii full mesai gelmemi istiyor, uretim kismi cumartesi calisiyor; bize cumartesi mesai yok; zaten haftasonu calisamayacagimi belirttim. Is yapamayacagim bir is degil, ucreti beni tatmin edecek. Tek aklimin takildigi kismi oglumun rutini bozulacak. Okula ben birakip aliyordum. Babasinin sehirdisi ve yurtdisi mesaisi cok, mobil calisiyor daha cok, dolayisiyla cocuk surekli benimle. Bu yeni yere baslarsam servise vermem gerekecek, servisten inince anneannesi alacak, ben eve gelene kadar onun evinde vakit gecirecek ki 3 yasina kadar annem bakti zaten. Kisacasi su anki rutinimiz ve rahatimiz bozulacak. Tabii diger yandan da para lazim, okulu erken kayit donemini baslatti gelecek yil icin; fiyatlar 3 kati artti nerdeyse. Sadece okul degil herseyin fiyati artti tabii.
Asiri kararsiz bir durumdayim. Mevcut sirketim henuz yilbasi zamlarini aciklamadi, aciklasa bile buranin rakamina ulasacagini dusunmuyorum, onun da kotu tarafi her patron gibi para vermeyi sevmemesi. Buraya 2 gun icerisinde donus yapmam gerekiyor.
Sizden akil fikir almak istedim; azicik asim kaygisiz basim mi; para lazim git calis mi?
Yazi baya uzun oldu, buraya kadar okuyup fikir vereceklere simdiden cok tesekkurler.