Popüler Konu Verimli Rutin

Yeni insanlar ile tanışma konusunda çocuk doğum günlerinin çok faydasını gördüm. Şu an çok yakın arkadaş olduğum insanlar genellikle Ela'nın yakın arkadaşlarının ebeveynleri. Mesela bu cumartesi günü İpek'in sınıfındaki bir kızın doğum gününü bir parti evinde yapacaklar. Gidip, anneleri gözlemleyeceğim. Enerji aldığım ve çocuğumun iyi anlaştığı çocukların anneleri ile ilişkimi geliştirmeye çalışacağım.
Kızımın kreşinde doğum günleri okulda ebeveynsiz, çocuklar arasında kutlanıyor.
Kreş tanışma çayı yaptı , çocuksuz katılım olduğu için ve kızımı bırakacak bir yer olmadığı için katılamadım.

Bir sonraki programa katılmak için gayret edeceğim.
Bende çocuğumun anlaştığı ebeveynlerle görüşmek istiyorum. Hem çocuk için iyi oluyor, hemde anne için :)

Selamlar Hanımlar,
Kızımın kreşinde doğum günleri okulda ebeveynsiz, çocuklar arasında kutlanıyor.
Kreş tanışma çayı yaptı , çocuksuz katılım olduğu için ve kızımı bırakacak bir yer olmadığı için katılamadım.

Bir sonraki programa katılmak için gayret edeceğim.
Bende çocuğumun anlaştığı ebeveynlerle görüşmek istiyorum. Hem çocuk için iyi oluyor, hemde anne için :)
Aynen biz kreşte tanıştıktan sonra dışarıda çocuklarla beraber görüşme yapmaya başlamıştık. Şu an geldiğimiz noktada çocuksuz daha çok buluşuyoruz:) Aynı iş veya tanıdık ortamı olmaması da çok iyi oluyor. Dedikodu olasılığı direkt ortadan kalkıyor. Bizim grupta ben hariç bir avukat, bir psikolog, bir akademisyen, bir insan kaynakları uzmanı bir de işletmeci var. O kadar farklı alanlar ki birbirimizden bir sürü şey öğreniyoruz.

Benimde hayalimdi çocukların sevdiği arkadaşının ailesi ile görüşmek ama benim çocuğumun anlaştığı insanlarla eşim ve ben anlaşamıyoruz.
Bizim görüştüğümüz velilerin çocuklarını oğlum hiç sevmiyor.
Onu denk getirmek o kadar zor ki. Bizim de iki çocuğumuzla yaşıt çocukları olan, eşlerin karşılıklı anlaşabildiği iki aile var. Yemeğe genelde bu iki aileyi çağırıyorum zira herkesin beraber vakit geçirmekten keyif aldığı bir muhatabı var.

Onu denk getirmek o kadar zor ki. Bizim de iki çocuğumuzla yaşıt çocukları olan, eşlerin karşılıklı anlaşabildiği iki aile var. Yemeğe genelde bu iki aileyi çağırıyorum zira herkesin beraber vakit geçirmekten keyif aldığı bir muhatabı var.
Aslında oğlumun kreşte en yakın arkadaşının kardeşi ile şimdi kızım aynı sınıfta yine en yakın arkadaşlar, çok güzel tesadüf ama anneleri kimseyle konuşmuyor, hiçbir sınıf etkinliğine katılmıyor.
Kreş müdiremiz boşa uğraşmayın dedi :)

Selamlar Hanımlar,

Pazartesi iş yerinde denetim var. Bugün son hazırlıkları yapmak üzere işe geldim. Dün Ela okulda ateşlenmiş. Bugün eşim izin aldı ve beraber evdeler. Ateşi düşerse okula gidip, karnesini alıp gelecekler. Yeni bir ara tatil ve yeni bir "2 hafta bu çocuğu ne yapacağız" zamanı bizim için başlamış bulunuyor. :işsiz:

Şimdilik planlamamız şu şekilde: Pazartesi iş yerinde denetim olduğu için eşim izin alacak, salı ben izin alacağım. Çarşamba işe götüreceğim. Perşembe temizlikçi abla ile bırakacağım. Cuma günü İstanbul'a gideceğiz. İlk haftayı bu şekilde kapatmış oluyoruz. İkinci hafta perşembe günü eşimle beraber Eskişehir'e gidecekler. İlk üç gün için aktivite bulmam lazım. Muhtemelen 1 gün sanat atölyesine gönderirim. Diğer gün izin alırım ve beraber kelime müzesine gideriz diye düşünüyorum. Kalan 1 günü bilemiyorum şu an:)

Selamlar Hanımlar,

Bugün alışveriş yaptığım kadın girişimcilerden bahsetmek istiyorum. Hiç birini şahsen tanımıyorum ve bu yazı kesinlikle reklam amaçlı değil. Ben kendi adıma, aynı kalitedeki bir ürünü 2 kişi satıyor ve satıcılardan biri kadınsa, kadın girişimden alışveriş yapmayıtercih ediyorum. O zaman başlayalım.

1. İpek Hanım Çiftliği: Çok uzun yıllardır alışveriş yaptığım bir yer. Ankara'ya şube açmadan önce kargo ile sipariş veriyordum. Şimdi ya dükkana gidiyorum ya da dükkandan eve sipariş istiyorum.

2. Koliantakya: Antakya'da bulunan ve instagram hesabını aktif kullanan bir kadın girişimci. Ben Hatay ürünlerini tüketmeyi sevdiğimden sık alışveriş yapıyorum. En sevdiğim ürünü Ezme Peyniri. Tereyağında hellim gibi kızartılarak yeniyor.

3. Kurutulmuş Gıda: Buradan da kışlık konservelerimi alıyorum. Menemen, taze fasülye ve kapya biber konservesi en sık aldıklarım. Ben pek reçel sevmem ama ev ahalisine göre reçelleri de oldukça başarılı.

4. Neslihan Canpolat: Ayakkabılarının çok kaliteli, rahat ve piyasaya göre de uygun fiyatlı olduğunu düşünüyorum. Ankara ve İstanbul'da mağazası var. Ben genelde internet sitesinden sipariş veriyorum.

5. Zeckie: Instagram hesabının adı zeckieoffical. Ben tasarladığı küpe ve yüzükleri çok beğeniyorum. Günlük hayatta mücevher kullanmaktan hoşlanmıyorum. Farklı aksesuarlar ise hoşuma gidiyor.

6. Sebsatelier: Burası da yeni kurulan bir aksesuar sayfası. Kendisinden alışveriş yaptım. Benim sevdiğim tarzda takılar yapıyor.

7. art_by_ku: Modern yağlı boya tablo yapan tatlı bir hanım. Salonumdaki iki tabloyu kendisine yaptırdım. Çalışması çok keyifliydi.

8. Esra Pozan: Kendisi benim düğün fotoğrafçımdı. Çok güzel fotoğraflarımız var sayesinde. Genellikle düğün ve doğum fotoğrafçılığı yapıyor.

9. Designmilo: Evdeki mermer aksesuarlarımı oldukça uygun fiyata aldığım yer.

10. Bahcesanat: Ela'yı bütün tatillerde gönderdiğim, aynı zamanda piyano dersi aldırdığım atölye.

Selamlar herkese 👋 Bugun işe gelirken nilay örnek in şahika ercümen ile röportajını dinledim, size de önermek istedim hemen.
Şöyle ki dün okula kayıt yenilemeye gittik, oldukça sinir yüklü olarak işe döndüm neyse iç güç zihnimi oyaladım. Akşam bütün bu düşünceler ile gergin uyudum, haliyle sabahta çok enerjisiz kalktım:KK43: Sabah kahvaltı da eşimle bu okul konusunu konuştuk biraz. Sıkma canını her okul aynı refleksleri gösteriyor, çoğu bakımdan optimal okulumuz, hersey daha güzel olacak elimizde olmayan şeyler için düşünüp üzülmeyelim diyerek bana biraz moral verdi. Konuşma sonunda biraz rahatlamıştım zaten. Sonra servise bindim nilay örnek yeni podcast yüklemiş onu açtım. Şahika ercümen i hakkında ancak 1-2 cümle kuracak kadar tanıyordum. Konuşması bana o kadar iyi geldi ki. Çocukken astım hastalığı nedeniyle okula bile geç gönderilen bir çocuk büyüyünce nasıl dalış şampiyonu olmuş. Çok etkileyici bir serüven. Hikayesinin aşırı ilham verici olmasının yanında, anda kalmak, zihni yenilemek, zihin kontrolü sağlamak konularında kurduğu cümleler resmen kendime getirdi beni. Çevremdekiler çoğunlukla rasyonel biri olarak tanımlar beni ama dünden beri bir konuya takılıp kalmıştım. Kimi zaman zihin tazelemek konusunda aşamadığım dirençler olduğunun farkındayım ve çaba gösteriyorum. Bu sabahı tesadüf, algıda seçicilik nasıl tanımlarsak tanımlayalım; biliyorum bu podcast bugün boşa çıkmadı benim karşıma:) şuan kesinlikle daha iyiyim!

Herkese merhaba .

Ocak ayının sonuna geldik. Bu ay hızlı ve yoğun geçti. Zamanın bu denli koşması beni gün geçtikçe şaşırtıyor. Halbuki çocukken zaman ne uzun gelirdi. Gün bitmezdi. Aslına bakarsak zamanın hızlı ya da yavaş geçmesi yaşanan durum veya hislere bağlı. Zor günler geçmek bilmezken , mutlu anlar pek kısa sürüyor gibi geliyor insana. ah...

Oğlumun önümüzdeki yıl için okul kaydını yeniledik. Hayırlı olsun , Ödeme kolaylığı versin Allah hepimize.

Geçen hafta Antalya ya k validemlere ziyarete gittik. Yaklaşık bir hafta dağdaki evlerinde doğanın içerisinde vakit geçirdik; genel itibariyle güzeldi ancak oğlumun kuzeniyle olan sürtüşmeleri eşimi de beni de bi hayli gerdi.

Hafta sonu arkadaşımın kızı ameliyat oldu ona refakatçi oldum, tüm çocuklara şifa diliyorum.

Kendime hatırlatmam ve düzenli olarak telkin etmem gereken bir konu var: 'insanlar kusurludur, tepkilerini bireysel düşünmekten uzak dur. İnsan kendi eksiğini başkasının eksiğiyle kapatmak ister, görüyorsun buna gül ve geç. Lütfen kimsenin seni hayatının şirazesini kaydıracak düzeyde üzmesine izin verme. En önce kendin için yaşa. Ve iki dünyanı dengeli yaşa'

Elecda merhaba, günübirlik Eskişehir’e gitmek istiyorum.
Güzel kahvaltısı olan yer, Balaban kebabını denemek istiyorum ve çi börek :)
Nerde, ne yenir tavsiyelerini bekliyorum:KK200:

Birde uzun yürüyüşler yapabileceğim bir yer var mı :)
Ayten Usta’nın kahvaltısı çok başarılı. Çi börek için Odunpazarı’nda Kırım Tatar Kültür evinin çi böreği ve eski otogara yakın Has Kırım Çi Börek iyidir. Sazova parkı yürüyüş için güzeldir. Çarşıda kızılcıklı-doktorlar-köprübaşı-hamamyolu benim sevdiğim bir şehir içi yürüyüş güzergahıdır. Sıkı giyinmeni tavsiye ederim. Ankara’nın havası yumuşak kalıyor Eskişehir’e göre:)

Serenad_ Serenad_ merhaba gezilecek yer sormamışsın aslında ama ben belki fırsatın olur diye yazmak istedim🙈 Eskişehir deki cam sanatları müzesini çok beğeniyorum ben, modern ve içerisinde çok güzel cam ürünleri barındırıyor. Lüle taşı müzesi de aslında Eskişehir e özgü numunelik bir mekan. Bir de devrim otomobili tabiki❣️ Vakit varsa..
Google da pek çok gezi noktası var Eskişehir için elbette, bunlar benim favorilerim.

Hanimlar merhaba,

Uzunca bir suredir bu topic’i takip ediyorum,

Bence forumun en akli basinda topic odulleri dagitilsa ilk siraya oynar:) Önerilenleri kendi hayatima, oldugu kadar adapte etmeye calisiyorum. Basta konu sahibi elecda elecda olmak uzere herkesin hayat mucadelesi, verdigi emek, harcadigi caba muazzam.

Kendimden bahsedecek olursam, 35 yasindayim, 4 yasinda anaokuluna giden bir oglum var. Yuksek lisans mezunuyum ve ozel bir sirkette yaklasik 10 yildir calisiyorum.

Son zamanlarda is degisikligi yapmayi dusunmeye basladim, maddi acidan iyi de bir teklif aldim. Buraya kocaman bir AMA…

Su anki mevcut isimde mudur konumundayim, spesifik bir alanda calisiyorum, isin egitimini aldim, patronun elinden cikarmamak icin ugrastigi bir pozisyondayim. Isin tek dezavantaji oturdugum yere asiri uzak. Istanbul’da is yeri Bagcilar, oturdugum yer Pendik oyle soyleyeyim. Pandemi doneminde bazi ozel sebeplerle istifa edip ayrilmistim ancak, 1 yil sonunda patronum sartlari iyilestirerek ise geri donmemi rica etti.

Pandemi bitmisti, asi olduk vs; mevcut hayat sartlari para ihtiyaci gibi durumlardan ben ise donmus bulundum. Ama gidip gelmesi eziyet olmaya basladi, 1,5 yil sonunda. Oglum anaokuluna basladi; anaokulu evime yakin yerde. Benim aklim cocukta kaliyor tabii ya bisey olursa hemen gitmem gerekirse, nerden baksan 2 saat yol cekmem gerekecek.

Sonra bu yeni is imkani ortaya cikinca patronuma istifa etmeye karar verdigimi soyledim. Patron tabiri caizse ayaklarima kapandi ayrilmamam icin. Evden calisma olanagi sundu. Nerdeyse ayda 1-2 ofise gidiyorum, istedigim saatte gidiyorum, istedigim saatte cikiyorum gibi imtiyazlar tanidi, onun icin yeter ki is yurusun.

Bu arada bu yeni is dedigim yer, beni bi sureligine askiya almisti bu surecte.

4 ay sonra tekrar benimle iletisime gectiler, sirketin o surecte bi yapilanma icerisinde oldugu; beni magdur etmemek icin mevcut isimden ayrilmamami istediklerini belirtmislerdi.

Tekrar gorusmek istediler, onceki konustugumuz fiyatin da degistigini eklediler.

Neyse gittim gorustum, bu yeni yer eskiye gore daha elegan bi ortam; en azindan murekkep yalamis insan sayisi digerine gore daha fazla. Uretim yapan bir gida tesisi bu arada. Ben akademik kisma bakacagim, projeler, makaleler vs.

Calisan birkac tanidigimdan patronun zor bir kadin oldugunu, daha dogrusu iskolik oldugu icin herkesi oyle istedigini, insanin canini cikarana kadar calistirdiklarini soyledi. Bakis acisina gore degisir bence isin cercevesi.

Fiyat konusunda da gorustugumde, mevcut isyerim X lira diyelim, burasi 2,5X ve primler vs, oturdugum yere 20-30 dk. Servis imkani var. Tabii full mesai gelmemi istiyor, uretim kismi cumartesi calisiyor; bize cumartesi mesai yok; zaten haftasonu calisamayacagimi belirttim. Is yapamayacagim bir is degil, ucreti beni tatmin edecek. Tek aklimin takildigi kismi oglumun rutini bozulacak. Okula ben birakip aliyordum. Babasinin sehirdisi ve yurtdisi mesaisi cok, mobil calisiyor daha cok, dolayisiyla cocuk surekli benimle. Bu yeni yere baslarsam servise vermem gerekecek, servisten inince anneannesi alacak, ben eve gelene kadar onun evinde vakit gecirecek ki 3 yasina kadar annem bakti zaten. Kisacasi su anki rutinimiz ve rahatimiz bozulacak. Tabii diger yandan da para lazim, okulu erken kayit donemini baslatti gelecek yil icin; fiyatlar 3 kati artti nerdeyse. Sadece okul degil herseyin fiyati artti tabii.

Asiri kararsiz bir durumdayim. Mevcut sirketim henuz yilbasi zamlarini aciklamadi, aciklasa bile buranin rakamina ulasacagini dusunmuyorum, onun da kotu tarafi her patron gibi para vermeyi sevmemesi. Buraya 2 gun icerisinde donus yapmam gerekiyor.

Sizden akil fikir almak istedim; azicik asim kaygisiz basim mi; para lazim git calis mi?

Yazi baya uzun oldu, buraya kadar okuyup fikir vereceklere simdiden cok tesekkurler.

Hanimlar merhaba,

Bence forumun en akli basinda topic odulleri dagitilsa ilk siraya oynar:) Önerilenleri kendi hayatima, oldugu kadar adapte etmeye calisiyorum. Basta konu sahibi elecda elecda olmak uzere herkesin hayat mucadelesi, verdigi emek, harcadigi caba muazzam.

Kendimden bahsedecek olursam, 35 yasindayim, 4 yasinda anaokuluna giden bir oglum var. Yuksek lisans mezunuyum ve ozel bir sirkette yaklasik 10 yildir calisiyorum.

Son zamanlarda is degisikligi yapmayi dusunmeye basladim, maddi acidan iyi de bir teklif aldim. Buraya kocaman bir AMA…

Su anki mevcut isimde mudur konumundayim, spesifik bir alanda calisiyorum, isin egitimini aldim, patronun elinden cikarmamak icin ugrastigi bir pozisyondayim. Isin tek dezavantaji oturdugum yere asiri uzak. Istanbul’da is yeri Bagcilar, oturdugum yer Pendik oyle soyleyeyim. Pandemi doneminde bazi ozel sebeplerle istifa edip ayrilmistim ancak, 1 yil sonunda patronum sartlari iyilestirerek ise geri donmemi rica etti.

Pandemi bitmisti, asi olduk vs; mevcut hayat sartlari para ihtiyaci gibi durumlardan ben ise donmus bulundum. Ama gidip gelmesi eziyet olmaya basladi, 1,5 yil sonunda. Oglum anaokuluna basladi; anaokulu evime yakin yerde. Benim aklim cocukta kaliyor tabii ya bisey olursa hemen gitmem gerekirse, nerden baksan 2 saat yol cekmem gerekecek.

Sonra bu yeni is imkani ortaya cikinca patronuma istifa etmeye karar verdigimi soyledim. Patron tabiri caizse ayaklarima kapandi ayrilmamam icin. Evden calisma olanagi sundu. Nerdeyse ayda 1-2 ofise gidiyorum, istedigim saatte gidiyorum, istedigim saatte cikiyorum gibi imtiyazlar tanidi, onun icin yeter ki is yurusun.

4 ay sonra tekrar benimle iletisime gectiler, sirketin o surecte bi yapilanma icerisinde oldugu; beni magdur etmemek icin mevcut isimden ayrilmamami istediklerini belirtmislerdi.

Tekrar gorusmek istediler, onceki konustugumuz fiyatin da degistigini eklediler.

Neyse gittim gorustum, bu yeni yer eskiye gore daha elegan bi ortam; en azindan murekkep yalamis insan sayisi digerine gore daha fazla. Uretim yapan bir gida tesisi bu arada. Ben akademik kisma bakacagim, projeler, makaleler vs.

Calisan birkac tanidigimdan patronun zor bir kadin oldugunu, daha dogrusu iskolik oldugu icin herkesi oyle istedigini, insanin canini cikarana kadar calistirdiklarini soyledi. Bakis acisina gore degisir bence isin cercevesi.

Fiyat konusunda da gorustugumde, mevcut isyerim X lira diyelim, burasi 2,5X ve primler vs, oturdugum yere 20-30 dk. Servis imkani var. Tabii full mesai gelmemi istiyor, uretim kismi cumartesi calisiyor; bize cumartesi mesai yok; zaten haftasonu calisamayacagimi belirttim. Is yapamayacagim bir is degil, ucreti beni tatmin edecek. Tek aklimin takildigi kismi oglumun rutini bozulacak. Okula ben birakip aliyordum. Babasinin sehirdisi ve yurtdisi mesaisi cok, mobil calisiyor daha cok, dolayisiyla cocuk surekli benimle. Bu yeni yere baslarsam servise vermem gerekecek, servisten inince anneannesi alacak, ben eve gelene kadar onun evinde vakit gecirecek ki 3 yasina kadar annem bakti zaten. Kisacasi su anki rutinimiz ve rahatimiz bozulacak. Tabii diger yandan da para lazim, okulu erken kayit donemini baslatti gelecek yil icin; fiyatlar 3 kati artti nerdeyse. Sadece okul degil herseyin fiyati artti tabii.

Asiri kararsiz bir durumdayim. Mevcut sirketim henuz yilbasi zamlarini aciklamadi, aciklasa bile buranin rakamina ulasacagini dusunmuyorum, onun da kotu tarafi her patron gibi para vermeyi sevmemesi. Buraya 2 gun icerisinde donus yapmam gerekiyor.

Sizden akil fikir almak istedim; azicik asim kaygisiz basim mi; para lazim git calis mi?

Yazi baya uzun oldu, buraya kadar okuyup fikir vereceklere simdiden cok tesekkurler.
Ben de şu an çalıştığım şirkette 12 yılı doldurdum. Benim kalma sebebim zamanımı kendim yönetebilmek, gerektiğinde evden çalışabilmek ve en önemlisi izin konusunda sıkıntı yaşamıyor olmaktı. Çocuklar hastalanınca ya da ara tatildeyken izin problemi yaşamıyorum. Bu durum benim şartlarımda önemli ancak sizin anneniz varmış. Sanırım sizin şartlarınızda olsam yeni iş imkanını değerlendirirdim ben.

Hanimlar merhaba,

Azıcık aşım kaygısız başım diyorum ben🙈 ben çocuk açısından bakıyorum olaya zaten babası çoğunlukla şehir dışında olduğundan sizden de daha fazla ayrı kalması onu etkileyebilir. Ama şu anda çalıştığınız yerin şartları değişirse yani sizi tekrar ofise çağırırlarsa da aynı durum geçerli. Eğer bu şartlarda çalışmaya devam etme ihtimaliniz yüksekse bence değiştirmeyin işinizi ama ofise dönme ihtimaliniz varsa bence evinize yakın daha fazla maaş veren yerde çalışmak mantıklı. Sizin durumunuzda tek etken maaş değil onun yanında birçok şey de değişecek. Zor karar umarım sizin için hangisi hayırlıysa onu seçersiniz🙏

Hanimlar merhaba,

Hakkınızda en hayırlısı olsun. Eğer şu an çalıştığınız yer sizi kariyer olarak geriletmiyorsa, ileride yine farklı işler bulma imkanınız varsa, bence oğlunız 1.sınıfı bitirene kadar burada devam edip sonra yeni işlere bakabilirsiniz.eşinizde genelde yurt dışında olduğu şu anki esnek çalışma saatleri sizin için daha huzurlu gibi geldi.

Çocuğuma iyi bir anne olmaya çalışırken, kadınlığımı, insanlığımı unutmamak için kendimi beslemeye, kendime bakmaya, hayata sıkı sıkı tutunup, kürekleri çekmeye devam ediyorum. Hayattaki ana hedefim “Daha az tüketmek. Daha mutlu yaşamak.” olarak özetlenebilir. Bu hedefi gerçekleştirmek için günlük rutinimde, aşağıda belirttiğim konu başlıklarında kendimi geliştirmeye, yeni şeyler öğrenmeye ve bu öğrendiklerimi uygulamaya gayret ediyorum.
  • Sağlıklı Yaşam

• Mümkün Olduğunca İyi Annelik

• Düzenli ve Sade Bir Ev

• İyi Görünmek

• Verimli İş Hayatı

• Para Yönetimi

• Toplumsal Fayda
Burada paylaşacaklarım, bu hedeflere ulaşma yolculuğumun, 34 yılda öğrendiğim ve deneyimlediğim şeylerin bir dökümü. Ayrıca bir şeylerin konsantrasyonumu bozmasına izin vermeden “bugün”ü üretken, amaçlarım doğrultusunda ve keyifli geçirmek için gün içerisinde yaptıklarım.

Sadece gündelik hayatlarımızın değil, dünyanın da gidişatı gösteriyor ki sorgulamadan kabul ettiğimiz doğrular, belki de sandığımız kadar doğru değil. Doğrunun ve yanlışın ötesinde başka türlü bir şey isteyenler için temiz bir sayfa açabilmek umuduyla...
En iyi tavsiyem kesinlikle küçük adımlarla başlamak ve bence en önemlilerinden birisi de eğer bir işiniz 10 dkdan kısa sürücekse o işi hemen bitirmeniz yönünde olur zira damlaya damlaya göl misali

X