Hanimlar merhaba,
Uzunca bir suredir bu topic’i takip ediyorum,
Bence forumun en akli basinda topic odulleri dagitilsa ilk siraya oynar:) Önerilenleri kendi hayatima, oldugu kadar adapte etmeye calisiyorum. Basta konu sahibi
elecda olmak uzere herkesin hayat mucadelesi, verdigi emek, harcadigi caba muazzam.
Kendimden bahsedecek olursam, 35 yasindayim, 4 yasinda anaokuluna giden bir oglum var. Yuksek lisans mezunuyum ve ozel bir sirkette yaklasik 10 yildir calisiyorum.
Son zamanlarda is degisikligi yapmayi dusunmeye basladim, maddi acidan iyi de bir teklif aldim. Buraya kocaman bir AMA…
Su anki mevcut isimde mudur konumundayim, spesifik bir alanda calisiyorum, isin egitimini aldim, patronun elinden cikarmamak icin ugrastigi bir pozisyondayim. Isin tek dezavantaji oturdugum yere asiri uzak. Istanbul’da is yeri Bagcilar, oturdugum yer Pendik oyle soyleyeyim. Pandemi doneminde bazi ozel sebeplerle istifa edip ayrilmistim ancak, 1 yil sonunda patronum sartlari iyilestirerek ise geri donmemi rica etti.
Pandemi bitmisti, asi olduk vs; mevcut hayat sartlari para ihtiyaci gibi durumlardan ben ise donmus bulundum. Ama gidip gelmesi eziyet olmaya basladi, 1,5 yil sonunda. Oglum anaokuluna basladi; anaokulu evime yakin yerde. Benim aklim cocukta kaliyor tabii ya bisey olursa hemen gitmem gerekirse, nerden baksan 2 saat yol cekmem gerekecek.
Sonra bu yeni is imkani ortaya cikinca patronuma istifa etmeye karar verdigimi soyledim. Patron tabiri caizse ayaklarima kapandi ayrilmamam icin. Evden calisma olanagi sundu. Nerdeyse ayda 1-2 ofise gidiyorum, istedigim saatte gidiyorum, istedigim saatte cikiyorum gibi imtiyazlar tanidi, onun icin yeter ki is yurusun.
Bu arada bu yeni is dedigim yer, beni bi sureligine askiya almisti bu surecte.
4 ay sonra tekrar benimle iletisime gectiler, sirketin o surecte bi yapilanma icerisinde oldugu; beni magdur etmemek icin mevcut isimden ayrilmamami istediklerini belirtmislerdi.
Tekrar gorusmek istediler, onceki konustugumuz fiyatin da degistigini eklediler.
Neyse gittim gorustum, bu yeni yer eskiye gore daha elegan bi ortam; en azindan murekkep yalamis insan sayisi digerine gore daha fazla. Uretim yapan bir gida tesisi bu arada. Ben akademik kisma bakacagim, projeler, makaleler vs.
Calisan birkac tanidigimdan patronun zor bir kadin oldugunu, daha dogrusu iskolik oldugu icin herkesi oyle istedigini, insanin canini cikarana kadar calistirdiklarini soyledi. Bakis acisina gore degisir bence isin cercevesi.
Fiyat konusunda da gorustugumde, mevcut isyerim X lira diyelim, burasi 2,5X ve primler vs, oturdugum yere 20-30 dk. Servis imkani var. Tabii full mesai gelmemi istiyor, uretim kismi cumartesi calisiyor; bize cumartesi mesai yok; zaten haftasonu calisamayacagimi belirttim. Is yapamayacagim bir is degil, ucreti beni tatmin edecek. Tek aklimin takildigi kismi oglumun rutini bozulacak. Okula ben birakip aliyordum. Babasinin sehirdisi ve yurtdisi mesaisi cok, mobil calisiyor daha cok, dolayisiyla cocuk surekli benimle. Bu yeni yere baslarsam servise vermem gerekecek, servisten inince anneannesi alacak, ben eve gelene kadar onun evinde vakit gecirecek ki 3 yasina kadar annem bakti zaten. Kisacasi su anki rutinimiz ve rahatimiz bozulacak. Tabii diger yandan da para lazim, okulu erken kayit donemini baslatti gelecek yil icin; fiyatlar 3 kati artti nerdeyse. Sadece okul degil herseyin fiyati artti tabii.
Asiri kararsiz bir durumdayim. Mevcut sirketim henuz yilbasi zamlarini aciklamadi, aciklasa bile buranin rakamina ulasacagini dusunmuyorum, onun da kotu tarafi her patron gibi para vermeyi sevmemesi. Buraya 2 gun icerisinde donus yapmam gerekiyor.
Sizden akil fikir almak istedim; azicik asim kaygisiz basim mi; para lazim git calis mi?
Yazi baya uzun oldu, buraya kadar okuyup fikir vereceklere simdiden cok tesekkurler.