Popüler Konu Verimli Rutin

Teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. Herhangi bir yan etkisi olur muymuş? Uzun vadede sağlığa yönelik olumsuz bir durumdan bahsetti mi doktorun ? Çok soru sordum kusura bakma 🙈
Canım merhaba bende mirena taktırmıştım küçük kızımdan önce
Ve çok rahattı gerçekten
Günü gününe gelen regl sancı yok çok kanama yok

Bakırda çok kanama oluyormuş

Canım merhaba bende mirena taktırmıştım küçük kızımdan önce
Ve çok rahattı gerçekten
Günü gününe gelen regl sancı yok çok kanama yok

Bakırda çok kanama oluyormuş
Valla kafamdaki soru işaretleri azaldı sayenizde☺️ Randevu aldım yarın taktıracağım inşallah ben de memnun kalırım 🙏

özel okullara olan fahiş zamlardan sonra acaba devlet okulu? oluştu kafamda, özel okul ve devlet okullarının artıları eksileri hakkında ne düşünüyprsunuz? kızım seneye 1e başlayacak
Taşındığınız şehrin neresi olduğuna da bağlı bu karar aslında. Benim kızlar özelde biliyorsun ama bu seneki zamlardan sonra sürdürülebilirlik kocaman bir soru işareti ...

Fikrinizi almak istediğim zira çok eksik olduğum bir konu var: yöneticilik
-mizaç olarak çok yumuşak huylu biriyim. ayıp olmasın diye olumsuz şeyleri ve hayır kelimesini pek kullanamam normalde. Kimseye sen şu işi yap diye bir şey söyleyemem, söyleyeceğime kendim yaparım, AMAAA akademisyen olarak başlayacağım ve altımda çalışan insanlar olacak, ilk nasıl başlarsan öyle gider derle onlara karşı otoriteyi-liderliği nasıl kurmalıyım nelere dikkat etmeliyim?? İkinci olarak evde bakıcı çalıştıracağım ona karşı söyleyeceklerim konusunda nasıl bir tutum izlemeliyim? (örneğin normalde bebeklerin yabancı insanlar tarafından öpülmesine karşıyım ama bakıcı görüşmesinde bir kadın şap diye öptü bebeğimi ağzımı açıp tek laf edemedim, bu tarz çok olayım oluyor) nasıl altından kalkabilirim? takip etmememi tavsiye ettiğiniz birisi veya alacaım bir eğitim-kurs vs de olur? bu sene bu onuyu aşmayı niyetliyorum, inşallah altından kalkabilrim
Ben uzun zamandır yönetici pozisyonunda çalışıyorum. Sana önereceğim en önemli şey adaletli ve net olman. Ne istediğini ya da ne beklediğini net olarak ifade etmek, hem senin açından hem de sana bağlı olan çalışan açısından faydalı bir durum. Kişisel misyon bildirgesi bağlamında da düşünebilirsin bu konuyu. Bana bağlı çalışanlar arkamdan ne söylesin isterim diye düşünerek, senin için en önemli olan değerleri bulabilir ve onlara uygun davranış metotları geliştirebilirsin.

Selamlar Hanımlar,

2021 ve 2022 yıllarında kat ettiğim yol üzerine düşündüm. Sizinle de paylaşmak istiyorum.

2021 yılı benim için "Düzenli ve Sade Bir Ev" hedefinin büyük oranda gerçekleştiği bir yıl oldu. Evi tadilat yaptırdık. Salon, antre, Ela'nın odası ve depolama alanı yeniden yapıldı. Yılların tecrübesi sayesinde doğru seçimler yapabildik. Hani bir söz var. "Tecrübe sayesinde doğru kararlar verilir ancak tecrübe yanlış kararlar sayesinde edinilir" diye. Bizim için ev dekorasyonu tam da böyle oldu. Yeni evlendiğim zamanda aldığım her şeyin yanlış olduğunu zamanla, eşyaları kullanarak öğrendim. Şu an doğru depolama alanları sayesinde evi düzenli tutmak oldukça kolaylaştı. Yatak odası ve ebeveyn banyoyu da ilerleyen zamanlarda yaptırmak istiyorum.

2022 yılı ise benim için "İyi Görünmek" ve "Sağlıklı Yaşam" maddelerinde yol aldığım bir yıl oldu. Öncelikle fonksiyonel tıp doktoruna gitmek benim için önemli bir adımdı. Eliminasyon diyeti ve aralıklı oruç düzenine geçiş oldukça faydalı oldu. Ardından stil danışmanı ile çalışıp, gardırobumu yenileyince, bedenime de yediklerime de daha özenli yaklaşmaya başladım. Sonuç olarak, hayatımda ilk defa, aç kalmadan, diyet yapmaya çalışmadan kilo veriyorum. En son olarak aletli pilates başlamak ve bunu sürdürmek benim kendim için yaptığım en iyi şeylerden biri oldu.

2023 yılında ise odaklanmak ve gelişmek istediğim konu başlıkları "Verimli İş Hayatı" ve "Para Yönetimi". Öncelikle yeni iş fırsatlarına hazır olmak ve kendi işime giden yolda somut adımlar atmak istiyorum. Akıcı İngilizce konuşmak, on parmak klavye kullanmak, microsoft office ve 365'in tüm detaylarına hakim olmak, diksiyon eğitimi almak bu seneki gelişim hedeflerim. Para konusunda da borçlarımı ödemek, yeni borç sahibi olmamak ve birikim yapmak istiyorum ki olası bir iş yeri kapanması gibi bir durumda, bulduğum ilk işe girmek zorunda kalmayayım. Fırsatları değerlendirebilecek zamanım olsun.

Merhabalar
Elecda’ya sormuşsunuz ama bilgimi paylaşmak istedim.
Ara sınıflarda kayıt yenileme için eğitim ücretine max %65 zam yapılabilir yani sözleşme güncellemesi yapmak zorunda okulunuz.
Aradaki farkı kapatmak için yemek ve kırtasiye ücretine yüklenecek özel okullar.
Bazıları da sosyal etkinlik ücreti talep ediyor.
Not: Özel okul müdürüyüm.
Merhaba tşk ederim cevabınız için.
Evet, okul yemek ücretini ayrı olarak beliritiyor. Şuan yaptıgımız ödemeye gore sadece 3. snıfı kayıt ......tl ve hizmetler/ yemek yıllık...... tl yazıyor.Yani yapılan %85 artış dire kayıt ücretinden.. Bir velimizi sormuş ama liste fiyatı üzerinde yapılan artışları kapsıyor demiş. Biz erken kayıt için kayıt yaptırdık. Anlam veremedim. Kırtasiye ucreti ekstra , bunun içinde değil..
Nasıl bir yol izlemeliyim sizce.

Merhaba tşk ederim cevabınız için.
Evet, okul yemek ücretini ayrı olarak beliritiyor. Şuan yaptıgımız ödemeye gore sadece 3. snıfı kayıt ......tl ve hizmetler/ yemek yıllık...... tl yazıyor.Yani yapılan %85 artış dire kayıt ücretinden.. Bir velimizi sormuş ama liste fiyatı üzerinde yapılan artışları kapsıyor demiş. Biz erken kayıt için kayıt yaptırdık. Anlam veremedim. Kırtasiye ucreti ekstra , bunun içinde değil..
Nasıl bir yol izlemeliyim sizce.
Rica ederim.
Okulun muhasebesinden size verilen fiyatın ayrıntılı dökümünü talep edin.
Toplam rakamın ne kadarı eğitim ücreti,
ne kadarı yemek?
Eğitim ücretinin geçen yılki ücrete göre yüzde kaç zamlı olduğunu sorun.
%65’den fazla zam yapılmışsa bunu sorgulayabilirsiniz.
MEB’in zam sınırlamasını gündeme getirmeniz durumunda geri adım atabilir okulunuz.

Selamlar Hanımlar,

Bugün evden çalışıyorum. Dün izinliydim. Dün sabah arkadaşlarımla buluşup bir kahve içtik. Benzer hayatlar yaşayan ancak hem kariyerleri hem de karakterleri birbirinden farklı 6 kadınız. Birbirimizden çok şey öğrendiğimizi ve birbirimizi beslediğimizi düşünüyorum. Benim için çok keyifli, deşarj olduğum bir zaman dilimi oldu. 30'lu yaşların getirdiği en güzel şeylerden biri de, kalabalıklar yerine az ve öz insanla derin ilişki kurmayı tercih etme hali oldu.

Arkadaşlardan ayrıldıktan sonra avm'ye gittim. Kendime ev kıyafeti arıyordum. Oysho'ya girdim. İndirim olduğu için fazla bir şey kalmamış ama 2 takım bulabildim. Gardırobumdaki ana parçaları yeniledikten sonra yavaş yavaş diğer kısımlara geçiş yaptım. Önce iç çamaşırlarını yeniledim. Ardından spor kıyafeti olarak 3 alt üst aldım. Pazartesi-Çarşamba-Cuma spor yapıyorum. Cuma akşamı da hepsini hassas ve kısa programda yıkayıp haftayı kapatıyorum.

1 Şubat itibariyle yıllık bütçemi oluşturacağım. Şartlardan bağımsız olarak, her ay düzenli fiziki altın birikim yapmaya karar verdim. Ayrıca, bir üniversite öğrencisine burs vermeye başladım. "İstediğin şeyi önce sen vermelisin" düşüncesinden yola çıkarak, çocuklarımı okutmak istiyorsam, başka bir çocuğun okumasına katkı sağlamalıyım diye düşündüm. Kendi kişisel harcamalarım için de kenara bir miktar para ayırıp, aylık bütçeyi etkilemeyecek şekilde oradan kullanarak alışveriş yapmayı düşünüyorum. Umarım düzgün bir zam alırız da, yılı zorlanmadan geçirebiliriz. Zira kreş dahil olmak üzere 3 okul ödemesi yapmam gerekiyor. :işsiz:

Selamlar Hanımlar,

Bugün evden çalışıyorum. Dün izinliydim. Dün sabah arkadaşlarımla buluşup bir kahve içtik. Benzer hayatlar yaşayan ancak hem kariyerleri hem de karakterleri birbirinden farklı 6 kadınız. Birbirimizden çok şey öğrendiğimizi ve birbirimizi beslediğimizi düşünüyorum. Benim için çok keyifli, deşarj olduğum bir zaman dilimi oldu. 30'lu yaşların getirdiği en güzel şeylerden biri de, kalabalıklar yerine az ve öz insanla derin ilişki kurmayı tercih etme hali oldu.

Arkadaşlardan ayrıldıktan sonra avm'ye gittim. Kendime ev kıyafeti arıyordum. Oysho'ya girdim. İndirim olduğu için fazla bir şey kalmamış ama 2 takım bulabildim. Gardırobumdaki ana parçaları yeniledikten sonra yavaş yavaş diğer kısımlara geçiş yaptım. Önce iç çamaşırlarını yeniledim. Ardından spor kıyafeti olarak 3 alt üst aldım. Pazartesi-Çarşamba-Cuma spor yapıyorum. Cuma akşamı da hepsini hassas ve kısa programda yıkayıp haftayı kapatıyorum.

1 Şubat itibariyle yıllık bütçemi oluşturacağım. Şartlardan bağımsız olarak, her ay düzenli fiziki altın birikim yapmaya karar verdim. Ayrıca, bir üniversite öğrencisine burs vermeye başladım. "İstediğin şeyi önce sen vermelisin" düşüncesinden yola çıkarak, çocuklarımı okutmak istiyorsam, başka bir çocuğun okumasına katkı sağlamalıyım diye düşündüm. Kendi kişisel harcamalarım için de kenara bir miktar para ayırıp, aylık bütçeyi etkilemeyecek şekilde oradan kullanarak alışveriş yapmayı düşünüyorum. Umarım düzgün bir zam alırız da, yılı zorlanmadan geçirebiliriz. Zira kreş dahil olmak üzere 3 okul ödemesi yapmam gerekiyor. :işsiz:
Merhaba, topiğinizi keyifle ara ara takip ediyorum.
Sosyal yaşantımda çok fazla derin arkadaşlıklar kurabileceğim kimse yok, kendisine yatırım yapan kişilerin sohbetinden keyif alıyorum.
Fakat çevremdeki arkadaşlarımdan ayrıldığımda beslenmeyi geçtim, negatif iyon yüküyle ayrılıyorum.
Sadece arkadaşta değil ne yazık ki..

Bende şöyle bir durum oluştu, ben kendimi tanıdıkça çevremi azalttım.
İnsanın kendisine birikimi ile çevresindeki kişiler doğru orantılı ilerlediği için azalma söz konusu oluyor.
Buranın şu özelliğini seviyorum, benzer nitelikteki kişilere rastlamak.
Reelde denk gelemediğim kişilere burda rastlıyorum.
Bu ay bende gardrop detoksu yaptım.
Yeni yıl hedeflerim içerisindeydi.

Hazirana kadar kalan eksiklerimide tamamlayıp, bu defteri uzun süreli kapatmak istiyorum.

Son düzenleme:
Fikrinizi almak istediğim zira çok eksik olduğum bir konu var: yöneticilik
-mizaç olarak çok yumuşak huylu biriyim. ayıp olmasın diye olumsuz şeyleri ve hayır kelimesini pek kullanamam normalde. Kimseye sen şu işi yap diye bir şey söyleyemem, söyleyeceğime kendim yaparım, AMAAA akademisyen olarak başlayacağım ve altımda çalışan insanlar olacak, ilk nasıl başlarsan öyle gider derle onlara karşı otoriteyi-liderliği nasıl kurmalıyım nelere dikkat etmeliyim?? İkinci olarak evde bakıcı çalıştıracağım ona karşı söyleyeceklerim konusunda nasıl bir tutum izlemeliyim? (örneğin normalde bebeklerin yabancı insanlar tarafından öpülmesine karşıyım ama bakıcı görüşmesinde bir kadın şap diye öptü bebeğimi ağzımı açıp tek laf edemedim, bu tarz çok olayım oluyor) nasıl altından kalkabilirim? takip etmememi tavsiye ettiğiniz birisi veya alacaım bir eğitim-kurs vs de olur? bu sene bu onuyu aşmayı niyetliyorum, inşallah altından kalkabilrim
10 yılı aşkındır çalışıyorum.
20li yaşların başlangıcında kimseye hayır diyemeyen, ayıp olmasın vb düşüncelerle çalışan özgüven sorunuda yaşayan bir insandım.
İnsanlar nasıl hem sayılıp, hem seviliyor diye merakta ederdim.
Yıllar geçti ve ben şunu öğrendim.
Hayatımdaki fazla olan ne varsa çıkardım. Fazla eşya, insan, kilo.
Her gün 5’te uyanır, öz bakımımdan sonra meditasyon yapar, sonrası kitap okurum kahve eşliğinde. Sporumu yapar, duşumu alır ve özenle işim için hazırlanırım.
Her gün okumadan, bişeyler dinlemeden podcast vb günü bitirmem.

Şu an iş hayatımda sevilen ve saygı duyulan bir insanım. Oysa hiç kimse için bişey yapmadım. Yatırımım sadece kendime oldu.
Klişe olacak ama çok önemli. Biz kendimizi sevmez, saygı duymaz ve değer vermezsek hiç kimse bunu bizim yerimize yapmıyor.
Saygı duyulan bir insanın özelliği, kendine ne kadar değer verdiği ile bağlantılı.
Saygı, asık surat ve emir kipi ile edinilen bir olgu değil. Asık surat ile edinilen şey saygı değil, “korku”.

Çevreme nazik davranmaya ve güler yüzlü olmaya çalışırım.İnsanlar yaşadığı durumları benimle paylaşır, laf taşımamaya gayret ederim. Dedikodudan uzak durmaya çalışırım. Güvenilir bir insan olabilmekte çok önemli.
Hiç bir konuda henüz tam değilim fakat, “Kader gayrete aşıktır” der Yunus Emre.

Biraz uzun oldu ama bu durumları yaşayan bir insan olarak paylaşmak istedim.

Son düzenleme:
Merhaba, topiğinizi keyifle ara ara takip ediyorum.
Sosyal yaşantımda çok fazla derin arkadaşlıklar kurabileceğim kimse yok, kendisine yatırım yapan kişilerin sohbetinden keyif alıyorum.
Fakat çevremdeki arkadaşlarımdan ayrıldığımda beslenmeyi geçtim, negatif iyon yüküyle ayrılıyorum.
Sadece arkadaşta değil ne yazık ki..

Bende şöyle bir durum oluştu, ben kendimi tanıdıkça çevremi azalttım.
İnsanın kendisine birikimi ile çevresindeki kişiler doğru orantılı ilerlediği için azalma söz konusu oluyor.
Buranın şu özelliğini seviyorum, benzer nitelikteki kişilere rastlamak.
Reelde denk gelemediğim kişilere burda rastlıyorum.
Bu ay bende gardrop detoksu yaptım.
Yeni yıl hedeflerim içerisindeydi.

Hazirana kadar kalan eksiklerimide tamamlayıp, bu defteri uzun süreli kapatmak istiyorum.
Kendini tanıdıkça çevreni azaltma durumu bende de oldu. Bana iyi hissettirmeyen insanlardan uzaklaştım. Ancak şöyle bir şey de yaptım. İlham aldığım ya da pozitif enerji aldığım ancak tanımadığım insanlarla görüşmek için ilk adımı ben attım. Mesela büyük kızımın kreşinde bir pedagog vardı. İki sene kadar kendisiyle veli olarak görüşme yaptım. Kızım kreşten ayrılmadan önce odasına gidip, bundan sonra ilişkimizi arkadaş olarak devam ettirmeyi çok istediğimi söyledim. Şu an kendisi en yakın arkadaşlarımdan biri oldu.

Mesela bir önceki yazımda bahsettiğim grubu, arkadaşlarım farkında olmasa da ben bir araya getirdim. Bunun için çaba harcadım. Yani sözün özü çevremizdeki insanları gözlemlemek ve bize iyi geleceğini düşündüğümüz insanlara adım atmak, ilişkinin yürümesi için gayret göstermek önemli. Aynı şekilde iyi gelmeyen insanlarla da zorlamamak lazım.

Kendini tanıdıkça çevreni azaltma durumu bende de oldu. Bana iyi hissettirmeyen insanlardan uzaklaştım. Ancak şöyle bir şey de yaptım. İlham aldığım ya da pozitif enerji aldığım ancak tanımadığım insanlarla görüşmek için ilk adımı ben attım. Mesela büyük kızımın kreşinde bir pedagog vardı. İki sene kadar kendisiyle veli olarak görüşme yaptım. Kızım kreşten ayrılmadan önce odasına gidip, bundan sonra ilişkimizi arkadaş olarak devam ettirmeyi çok istediğimi söyledim. Şu an kendisi en yakın arkadaşlarımdan biri oldu.

Mesela bir önceki yazımda bahsettiğim grubu, arkadaşlarım farkında olmasa da ben bir araya getirdim. Bunun için çaba harcadım. Yani sözün özü çevremizdeki insanları gözlemlemek ve bize iyi geleceğini düşündüğümüz insanlara adım atmak, ilişkinin yürümesi için gayret göstermek önemli. Aynı şekilde iyi gelmeyen insanlarla da zorlamamak lazım.
Merhaba elecda elecda ben de onu merak etmiştim, farklı alanlarda çalışan farklı karakterde insanlarız diyince acaba nasıl bir araya geldiler diye.
Söylediklerine ben de çok katılıyorum.
mecburen görüşmek zorunda olduğumuz insanların yaptıkları davranışlar için de benim etki alanımda mı değil mi diye düşünerek bakış açımızı değiştirmek fayda sağlayabilir diye düşünüyorum.

10 yılı aşkındır çalışıyorum.
20li yaşların başlangıcında kimseye hayır diyemeyen, ayıp olmasın vb düşüncelerle çalışan özgüven sorunuda yaşayan bir insandım.
İnsanlar nasıl hem sayılıp, hem seviliyor diye merakta ederdim.
Yıllar geçti ve ben şunu öğrendim.
Hayatımdaki fazla olan ne varsa çıkardım. Fazla eşya, insan, kilo.
Her gün 5’te uyanır, öz bakımımdan sonra meditasyon yapar, sonrası kitap okurum kahve eşliğinde. Sporumu yapar, duşumu alır ve özenle işim için hazırlanırım.
Her gün okumadan, bişeyler dinlemeden podcast vb günü bitirmem.

Şu an iş hayatımda sevilen ve saygı duyulan bir insanım. Oysa hiç kimse için bişey yapmadım. Yatırımım sadece kendime oldu.
Klişe olacak ama çok önemli. Biz kendimizi sevmez, saygı duymaz ve değer vermezsek hiç kimse bunu bizim yerimize yapmıyor.
Saygı duyulan bir insanın özelliği, kendine ne kadar değer verdiği ile bağlantılı.
Saygı, asık surat ve emir kipi ile edinilen bir olgu değil. Asık surat ile edinilen şey saygı değil, “korku”.

Çevreme nazik davranmaya ve güler yüzlü olmaya çalışırım.İnsanlar yaşadığı durumları benimle paylaşır, laf taşımamaya gayret ederim. Dedikodudan uzak durmaya çalışırım. Güvenilir bir insan olabilmekte çok önemli.
Hiç bir konuda henüz tam değilim fakat, “Kader gayrete aşıktır” der Yunus Emre.

Biraz uzun oldu ama bu durumları yaşayan bir insan olarak paylaşmak istedim.
Ne kadar ben olmuş yazılanlar. Otuz yaş sofrası farkındalık oldu bendede.
Dediğiniz gibi bende 10 yılı aşkındır şirketteyim.. Son 5-6 yıldır daha çok kendime döndüm kendimi geliştirme ile vakit geçirdim.
İşyerimde sıklıkla duydugum cümleler.. Çok nazik, çok anlayışlı,iyi insan olmamla ilgili duyumlar, genel olarak...Sanırım egolu bir insan olmayı bıraktıktan sonra herşey daha da güzelleşiyor...
Bu arada tongue fu (Sözlü davranıl sanatı ) okudugum ve bana davranış olarak çok şey kazandırmştır Tavsiye ederim.

Çok beğendim bu tutumunuzu. Hep karşı taraftan beklememek gerekli.
Birde benzer insanlara ancak ortak sosyal alanlarda denk gelinebiliyor.
Reformer pilatese gidiyorum, orda da farklı insanlar tanıyorum.
Alanı biraz genişletmekte fayda sağlıyor.

Ne kadar ben olmuş yazılanlar. Otuz yaş sofrası farkındalık oldu bendede.
Dediğiniz gibi bende 10 yılı aşkındır şirketteyim.. Son 5-6 yıldır daha çok kendime döndüm kendimi geliştirme ile vakit geçirdim.
İşyerimde sıklıkla duydugum cümleler.. Çok nazik, çok anlayışlı,iyi insan olmamla ilgili duyumlar, genel olarak...Sanırım egolu bir insan olmayı bıraktıktan sonra herşey daha da güzelleşiyor...
Bu arada tongue fu (Sözlü davranıl sanatı ) okudugum ve bana davranış olarak çok şey kazandırmştır Tavsiye ederim.
Bende şöyle söylüyorum hep “başkasından beklediğim her şeyi, önce ben kendime verdim”.

Saygı, nezaket, anlayış. Hiç bir zaman mükemmel olmaya çalışmıyorum. Ama kendimin en iyi versiyonu olmak için çabalıyorum.
Bazen devam edemiyorum, bazen hesapta olmayan durumlar oluşuyor. Ama hayat tam olarak böyle bişey zaten, inişli çıkışlı.
Her yeni gün, yeni farkındalık yeni durumlarla geliyor. Bizim onlara yüklediğimiz anlamlarlada hayatımız şekilleniyor.
Bir anda arabanın lastiği patladıysa off nerden başıma geldi hep aksilik beni mi bulur demek yerine, bu durumu nasıl yönetebilirim durumuna evriliyor.
Birde ben çekim yasasına inanılmaz inanıyorum .

Her günümü en iyi gün, bugünmüş gibi yaşamaya gayret ediyorum :)

Bende şöyle söylüyorum hep “başkasından beklediğim her şeyi, önce ben kendime verdim”.

Saygı, nezaket, anlayış. Hiç bir zaman mükemmel olmaya çalışmıyorum. Ama kendimin en iyi versiyonu olmak için çabalıyorum.
Bazen devam edemiyorum, bazen hesapta olmayan durumlar oluşuyor. Ama hayat tam olarak böyle bişey zaten, inişli çıkışlı.
Her yeni gün, yeni farkındalık yeni durumlarla geliyor. Bizim onlara yüklediğimiz anlamlarlada hayatımız şekilleniyor.
Bir anda arabanın lastiği patladıysa off nerden başıma geldi hep aksilik beni mi bulur demek yerine, bu durumu nasıl yönetebilirim durumuna evriliyor.
Birde ben çekim yasasına inanılmaz inanıyorum .

Her günümü en iyi gün, bugünmüş gibi yaşamaya gayret ediyorum :)
Bu platformda aynı düşünceler, ve yaşam tarzındaki kişiler ile biarada olmayı seviyorum.
Sanırım mıknatıs misali..Benzer benzeri çeker.
Herşey manyetik, iyi şeyler tıpkı bir mıknatıs gibi daha çok iyi şeyleri çekiyor. (yada benzer şeylerin tümü, iyi veya kötü ayırt etmeden ,genel olarak böyle durum) Dünya farkındalık yaşıyor sanırım.
Ben bunları yaşarken, çevremde de böyle pozitif insanlarla bir araya geldiğimi daha da yakınlaştıgımı farkettim..
Neye inanırsan onu yaşarsın cümlesine çok katılıyorum..
Tüm inanç, tüm dünya kafamızın içinde aslında. Bakış açısını değiştir dünyan değişsin cümleside çok yerinde.
Seneler önce kalıplarım vardı onları yumuşattıgımda, yada değiştirdiğimde çok başka bir ben oldum .
Kısacası bu haller daha rahat, daha stressiz, huzurlu anlar. Ara ara debeleşmeler bitmiyor .(Dediğiniz gibi inişler çıkışlar hayat böyle.)

Güzel günlerde huzurlu kullan elecda, sade ve şık gözüküyor.

Merhaba elecda elecda ben de onu merak etmiştim, farklı alanlarda çalışan farklı karakterde insanlarız diyince acaba nasıl bir araya geldiler diye.
Söylediklerine ben de çok katılıyorum.
mecburen görüşmek zorunda olduğumuz insanların yaptıkları davranışlar için de benim etki alanımda mı değil mi diye düşünerek bakış açımızı değiştirmek fayda sağlayabilir diye düşünüyorum.

Çok beğendim bu tutumunuzu. Hep karşı taraftan beklememek gerekli.
Birde benzer insanlara ancak ortak sosyal alanlarda denk gelinebiliyor.
Reformer pilatese gidiyorum, orda da farklı insanlar tanıyorum.
Alanı biraz genişletmekte fayda sağlıyor.

Yeni insanlar ile tanışma konusunda çocuk doğum günlerinin çok faydasını gördüm. Şu an çok yakın arkadaş olduğum insanlar genellikle Ela'nın yakın arkadaşlarının ebeveynleri. Mesela bu cumartesi günü İpek'in sınıfındaki bir kızın doğum gününü bir parti evinde yapacaklar. Gidip, anneleri gözlemleyeceğim. Enerji aldığım ve çocuğumun iyi anlaştığı çocukların anneleri ile ilişkimi geliştirmeye çalışacağım.

X