Olabilir, ayrıca ben anneye çok fazla misyon kitlediğini düşünüyorum. Bebek sonuçta zor birşey ve annenin bunalması çok normal bence. Ama annenin bunalmasının anneden kaynaklı olduğunu söylüyoradem güneşi hiç sevmiyorum sanırım
çocuk yetiştirmedim ama gelişim psikolojisinden biraz anlarım işim gereğikuramsal yani benimki. uygulamada çoook farklı da davranabilirim
ama bana göre adem bey güvenli bağlanmayı bağlımlılıkla karıştırıyor.
Önce nasıl bir gün geçirmek seni mutlu eder? Hayattan ve kendinden beklentileri neler? Hayatında neleri değiştirmek istiyorsun? sorularını bir kağıda yazıp cevaplamanı tavsiye ederim. Önce durum analizi sonra aksiyon:))
Ben kızım doğmadan önce hiç bir insana kesinlikle zarar veremeyeceğimden emindim. Ama kızımdan sonra, kızıma zarar verecek birini çekip vurmak için bir saniye bile düşünmeyeceğimden eminim.Günaydın
Oğlum doğduğunda ilk dr kontrolünden sonraki eve dönüş yolumuzda ona bakıp aklımdan geçirdiğim şey
'Ben ne yaptım?'
Kucağımdaki bu minik için dünyayı yakar yıkarım düşüncesiydi
Sonsuz bir sevgi ve sonsuz koruma içgüdüsü yerleşti oturdu böğrüme
işe erken dönmem gerekeceği için üzerine de bir de lohusalık duygusallığı eklenince oğluma bakıp bakıp ağlıyordum.
2 yaşına kadar emzirdim
1 gece ayrı kalmadım, Annem baktı gündüzleri ama ben her akşam oğlumla beraberdim
Çok şükür şimdi 3 yaşında onu çok seviyorum
Annelik çok zor gerçekten özellikle son 1 2 aydır kreş süreci, tuvalet süreci , inatlaşmalar derken zor zamanlar geçirdim
Ağladım , karamsarlığa kapıldım.
Ve 3 yılın sonunda kendimle zaman geçirmeyi , eşimle baş başa gezmeye gitmeyi , tiyatroya sinemaya gitmeyi özlediğimi ve bunların da eksikliğini yaşadığımı farkettim
kv geldi onun gelmesini fırsat bilerek dolu dolu bir ocak hatta şubat takvimi oluşturuyorum
tiyatro, sinema, gezi , alışveriş
Kendim olacağım oğluma daha verimli bir anne olacağım dönemi depoluyorum
ödeme planlarımı oluşturup, daha çok gezeceğim bir yıl hayal ediyorum
Gerek eşimle , gerek 3 kişilik çekirdek ailem ile dolu sağlıklı mutlu bir 2018 yılı hayal ediyorum
Belki birkaç gün kafanı dinlemek için sessiz sakin bir yerlere kaçabilirsin. Hayat yorgunluğu hepimizde oluyor. Ama ben kendi adıma dibe vurmamak için gayret gösteriyorum. Çünkü ben o kuyuya düşersem yine kendimi ben çıkarmak zorundayım ordan.Şu sıra herseyden yorulmuş ve bıkmış vaziyetteyim. Beni benimle bıraksınlar gerekirse bir odaya kapatsınlar ben sessizce uzanmak yatmak istiyorum. bazen hiçbir sese tahammülüm yok. yoğun bir iş tempom var işimi seviyorum ama yyoruluyorum. bekarım ev derdi de yok pek aslında şuan rahat olmam gerek ama olamıyorum evdede tatsız olaylar olabiliyor zaman zaman gerilim ikisi arasında kendimden beklentim ne ? şu genç yaşımda canlı atik olmak gülümsemek içten gelerek erkenden düşmemek dik durmak çünkü ben mutlu olduğumda herşeyi halledebiliyorum . hayatımda değiştirmek istediğim şey suan evlensem yeni bir hayata geçsem nasıl olur diye düşünüyorum :)))
bana analiz yapın ben neyin kafasını yaşıyorum :))))))))
Hoşgeldin tekrar. Yeni kullanıcı adına bayıldım. Hepimizin hayat hedefi sanırım sade ve huzurlu bir yaşam:))Kızlar günaydın.
Kullanıcı adımı değiştirdim ben eski DilberiRana :)
Belki birkaç gün kafanı dinlemek için sessiz sakin bir yerlere kaçabilirsin. Hayat yorgunluğu hepimizde oluyor. Ama ben kendi adıma dibe vurmamak için gayret gösteriyorum. Çünkü ben o kuyuya düşersem yine kendimi ben çıkarmak zorundayım ordan.
Evliliğinde çok şahane birşey olmadığını belirtmek isterim bu arada:))
Selamlar,
Bugün sabah gözümü bir açtım saat 08eek:
Apar topar kızımı kaldırdım ve tabiki kızım giyinmek yerine bebek konuşturmak istedi
Bebekleri konuşturduk, giyindik falan derken saat 09:30 oldu. Okuldaki kahvaltıya yetişmek sıkıntı olacaktı. Ben de kızıma dedim ki madem sen okula ben işe geç kaldım, gel simitçiye gidelim kahvaltı yapalım
Simitçiye gittik. Her yere yeterince geç kalmış olmanın verdiği rahatlıkla güzelce kahvaltımızı yaptık. Okula bıraktım. Öğretmenine heyecanla diyor ki biz annemle anne-kız kahvaltısı yaptık. Bunu anlatırken ki gözündeki ışıltı bana bugün yeter.
Bu tarz zamanlarda tekrar tekrar anlıyorum ki önemli olan çocuğunla "an"ı paylaşmak. İleride simit kokusu duyduğunda bu anı hatırlayıp gülümsemesi...
Evlilik bir çeşit kurumsallaşma bence. İki kişilik ilişkin bir anda topluma mal oluyor:)) İşin içine para giriyor, akrabalık ilişkileri ve bir sürü sorumluluk giriyor vs. Genel olarak sıkıntılı işler yani. Ben eşimden memnunum mesela ama her bayram ailesine yatılı gitmek zorunda olmaktan, Ankara'ya yolu düşen bütün akrabalarının bizde kalmasından falan hoşlanmıyorum ama yapacak birşey yok. Bu ülkede bir adamı alıyorsan yanında 30-40 insanı da promosyon olarak veriyorlar:))hahahha herkesten aynı yorumu alıyorum farklı bir boyuta geçiyorsun bekarlıktan evliliğe geçince :) insanoğlu bulunduğu durumun kıymetini bilmez hep ister... şükrümüz az gerçekten
aynen kafa dinlemek iyi gelecek inşaallah ay sonunda yapacağım onu :)
Simit kokusu, kahve kokusu, kek-kurabiye kokusu, fırından yeni çıkmış ekmek kokusu, patlamış mısır kokusu diye devam eder benim liste:)
Canımmm seni okumak daha keyifli
Evlilik bir çeşit kurumsallaşma bence. İki kişilik ilişkin bir anda topluma mal oluyor:)) İşin içine para giriyor, akrabalık ilişkileri ve bir sürü sorumluluk giriyor vs. Genel olarak sıkıntılı işler yani. Ben eşimden memnunum mesela ama her bayram ailesine yatılı gitmek zorunda olmaktan, Ankara'ya yolu düşen bütün akrabalarının bizde kalmasından falan hoşlanmıyorum ama yapacak birşey yok. Bu ülkede bir adamı alıyorsan yanında 30-40 insanı da promosyon olarak veriyorlar:))
Evlilik bir çeşit kurumsallaşma bence. İki kişilik ilişkin bir anda topluma mal oluyor:)) İşin içine para giriyor, akrabalık ilişkileri ve bir sürü sorumluluk giriyor vs. Genel olarak sıkıntılı işler yani. Ben eşimden memnunum mesela ama her bayram ailesine yatılı gitmek zorunda olmaktan, Ankara'ya yolu düşen bütün akrabalarının bizde kalmasından falan hoşlanmıyorum ama yapacak birşey yok. Bu ülkede bir adamı alıyorsan yanında 30-40 insanı da promosyon olarak veriyorlar:))