Popüler Konu Verimli Rutin

Bunu yaşayan tek siz değilsiniz emin olun ahhh güzel yurdumun güzel insanları

Ay çok güldüm iyi mi

Canım tıp okuyan bi tanıdığım saç bantlarının çocukların beyin gelişimini olumsuz etkilediğini söyledi.çok üzülüyorum bebekleri öyle görünce demişti.bende en küçüğe hiç kullanmadım bu yüzden.zaten bebeklerde hiç hoşlanmıyor bu aksesuardan...

Benim 3 kızı görse ne der acaba:))
Gerçi bu kulaklar neler duydu.cahiliye dönemi aynen devam ediyor.diri diri toprağa gömmeselerde bu millet yüreğine gömmüş kız çocuklarını...

eelcdaaa oyun takviminin bi yaş aralığı var mı?18 aylık çocuğum için de fikirler var mıdır?
tavsiye eder misin?
genelde pinterestten bakıp farklı materyallerden bir şeyler yapıp oynuyoruz böyle bir takvim de güzel fikir olabilir diye düşündüm.

Ben bir iki kez taktım. Hem kafasını terletti hem de iz bıraktı. Öyle olunca takmadım bir daha.

Benim 3 kızı görse ne der acaba:))
Gerçi bu kulaklar neler duydu.cahiliye dönemi aynen devam ediyor.diri diri toprağa gömmeselerde bu millet yüreğine gömmüş kız çocuklarını...
Biz de eşimle kız olsun çok istemiştik. Hele eşimin aklı çıkıyordu erkek olur da benim çocukluğuma benzer diye

Üzerinde yaş aralığı yazmıyor ancak sanki 3 yaştan itibaren gibi geldi bana. Daha önceden oyuncu annenin daha küçükler için oyun önerilerini paylaşmıştım ama sayfayı bulamadım. Tekrar ekliyorum.

Benim bir küçük bebeğim olsaydı;
Ona her gün masaj yapardım, ten teması kurar ve güzel sözler söylerdim. Renkli, eline sığacak kadar ama ağzına atamayacağı kadar toplardan alırdım. Bir karton kutunun üzerine delikler açar, o deliklere topları tutup sokmasını sağlardım. Bir duvardan diğerine bant çeker, bebeğimin bantın yapışkan tarafına topları yapıştırmasını izlerdim. Islanmasından korkmazdım. Önüne bir leğen su koyar, şıp şıp oynatırdım. Oyuncaklarını suyun içine atmasını, yüzüne su sıçramasını, elleriyle suya vurmasını, suyun içinden oyuncaklar yakalamasını izlerdim. Bir çorabın ucuna çan gibi, zil gibi ses çıkartan bir şeyler dikerdim. Bebeğim yatıp da ayaklarını havaya kaldırıp tepiştiğinde çıkan seslere şaşırmasını izlerdim. Odanın güneş vuran yerine, parlak kağıtlar koyardım. Hani böyle güneş vurunca parlayan ve renk değiştiren kağıtlardan. Birlikte bu görsel şöleni izlerdik. Farklı dokulardaki kumaşlardan bir kumaş kartelası yapardım. Kadife, fitilli, saten, ipek, keten kumaş… Bu kumaşlara dokunmasını sağlardım. Hışır hışır ses çıkartan poşetleri eline vermek tehlikeli olacağından, bu poşetleri kumaşların ya da çorabın içine koyar, ağzını diker ve kendi doku oyuncaklarını yapardım. Bir başka çorabın içine nohut, bir başkasının içine pirinç doldurup diker ve çeşitlendirirdim. Buzdan korkmazdım. Eline buz küpleri verip, soğuğu hissetmesini sağlardım. Hele oyun hamurundan hiç korkmazdım. Zararlı olabilir diye kaygım varsa, evde kendim yapardım oyun hamurunu. Masanın etrafından rengarenk kurdelalar sarkıtıp masanın altında oynatır, rengarenk kurdelaları yakalayıp bırakmasını izlerdim. Yere bir battineye serer, battaniyenin altına da üzerine basınca ses çıkartan oyuncaklardan koyardım. Birlikte emekler, sesleri bulunca birlikte şaşırırdık. Bir kumaşın üzerine bir sürü fermuar diker, o fermuarları açıp kapatmasını öğretirdim. Onu bir kutunun, bir leğenin içine oturtup evin içinde gezdirirdim. Her gün mutlaka sokağa çıkartır hava aldırırdım, kışın bile…
Ne kadar çok şey görse, ne kadar farklı tat tatsa, ne kadar farklı nesneye dokunsa, ne kadar farklı müzik işitse kardır diye düşünürdüm.

Bunu yaşayan tek siz değilsiniz emin olun ahhh güzel yurdumun güzel insanları
Geçen yıl tatildeyken, kızımla kumsalda yürüyoruz. 3 yaşında o zaman. Kadının biri " Ay yavrum yazık çok zayıf. Yemiyor mu" dedi. Kızımın kilosu da gayet normal bu arada. Benim de tepem attı. "Ben aç bırakıyorum, yedirmiyorum" dedim ve yürüdüm gittim. Hey Allahım yaaa

Bebek Beşiği ve Bebek Odası Meselesi
Hamileyken okuduğum pedogoji kitaplarında bebeğin yatağını 4. ayda ayırın diyordu. Öyle olunca biz de eşimle 4 ay yatması için süslü, civinlikli beşiklerden alıp, 500 lira para ödedik. 4 aydan sonra yatırmak için de büyüyen beşikli bir oda takımı aldık. Ona da 5000 lira civarı bir para ödedik. Yok organik boyalı, mdf, stoperli vs.diye.
Sonrasında kızım doğdu, 4 ay süslü beşikte yattı ve 4. ayın bitiminde odasına geçirdim. Ancak eski evimizde çocu odası evin bir ucunda bizim yattığımız odada diğer ucundaydı. Her gece en az 10 kere kalk, o koridoru yürü, bebeği emzir, uyut tekrar dön derken perişan oldum. Tam o sıralarda Adem Güneş'in Güvenli Bağlanma kitabı denk geldi. Al çocuğunu beraber uyu diyordu. Ben de kızımı alıp yanıma yatırdım. Gece uyanmaları 2-3'e düştü. Ben sürekli koridorda dolaşmadan daha düzgün uyku uyuyabildim. Velhasıl çocuğun yatak işlerine 5500 lira para harcadıktan sonra 3 yıl beraber yattık. Kızımın odası hiç kullanılmadı. 3 yul sonra kendi evimiz taşınacağımız zaman odanın kızımın kendi kullanımına hiç de uygun olmadığını fark ettik. Dolabı kendi açıp kapatamıyordu, masa çok yüksek kaldı vs. Sonuç olarak yeni evimize geçerken bebek odasını genç odasına çevirdik. Gelen-giden o odada kalıyor. Biz de kızıma yeni oda yaptık.
Neymiş el kadar bebenin odaya ihtiyacı yokmuş. Yatak ayırma döneminde yani 2,5-3 yaş arası oda kurulması en mantıklısıymış.

teşekkür ederim arkdaşım..bu yazıyı ekran görüntüsü almıştım..yazılanların hemen hemen hepsini buyazıyı görmeden yapmaya çalışmış bir çoğunu yavrumla yapmıştık.. :)
rahat bir anneyim çevremin söylediğine göre..
döke saça yesin aman ıslansın kuruturuz az uyursa uyur ne yapalım , sağlık olsun kirletsin de.keşfetsin de...
ilgin için teşekkür ederim ...tekrar...

peki Adem Güneş in yazıalrına yorumun nedir? ben onu merak ettim ..

Rica ederim canım.

peki Adem Güneş in yazıalrına yorumun nedir? ben onu merak ettim ..
Adem Güneş'in çoğu yorumunu tasvip etmiyorum aslında. Zaten ben bebeğini 3 aylıkken bırakıp işe giden bir anne olarak hele bir de çalışmayı seven bir insan olarak onun da beni tasvip etmediğinin farkındayım
Onun teorisine göre zaten anne önceki hayatını çöpe atacak, sadece bebek ve çocuk odaklı yaşayacak, çocuk ilgili bütün işleri üstlenecek vs.
Kızım doğduğu günden beri eşimle beraber bakıyoruz. Herşeyi de yaptı eşim ki zaten yapmalı bence.
Sonuç olarak çoğu görüşüne katılmıyorum. Ancak pedagoji okulu videolarının faydalı olduğunu ve bebek ile beraber yatmanın hem bana hem de kızıma iyi geldiğini söyleyebilirim.

adem güneşi hiç sevmiyorum sanırım
çocuk yetiştirmedim ama gelişim psikolojisinden biraz anlarım işim gereği kuramsal yani benimki. uygulamada çoook farklı da davranabilirim
ama bana göre adem bey güvenli bağlanmayı bağlımlılıkla karıştırıyor.

hoşbulduk canım :) bende katılmak istiyorum ama nerden başlayacağımı bilmiyorum :)
Önce nasıl bir gün geçirmek seni mutlu eder? Hayattan ve kendinden beklentileri neler? Hayatında neleri değiştirmek istiyorsun? sorularını bir kağıda yazıp cevaplamanı tavsiye ederim. Önce durum analizi sonra aksiyon:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…