Popüler Konu Verimli Rutin

Yeni yılın ilk çalışma gününden selamlar:)
Bulantılarım devam ediyor ama hayat da devam ediyor. Oyuncu Annenin takviminin ilk oyunu pipetten kolye yapmaktı. Onu hallettik. İkinci oyun ise kağıttan uçak yapıp, yere üzerinde puanlar yazan kağıtlar yapıştırarak sırayla uçurmak:) Kağıttan uçak yapmayı unutmuşum:olamaz:
İşyerindekilere sordum. Hep beraber işi gücü bırakıp hatırladık:KK45:Oyunu da beğendiler bir ara hangarda da oynayalım diyorlar:KK48:
Öğle arası çizgi film yüklerken genelde 5-6 kişi de çizgi filmi seyretmek üzere yanıma geliyor. Hatta beraber seçiyoruz falan. 50'lerine gelmiş olmalarına rağmen çocuk ruhunu kaybetmemiş bu insanlara bayılıyorum:super:
Sizin çalışma ortamı güzel anlaşılan :KK50:

İkinci Çocukta Yapmayacağım Satın Alımlar
İlk çocuğum olacağı zaman herşey gözüme olmazsa olmaz gibi gözüküyordu. Dünyanın gereksiz şeyini satın almıştım. Deneyimledikten sonra aslında gerek olmadığını düşündüklerimi paylaşmak istiyorum.
1. Hastane Odası Süslemesi: Özel hastanede doğum yaptım. Hastanenin kendi içinde oda süslemesi yapan bir yer vardı. Şu an rakamı hatırlamıyorum ama oda süslemesine epey bir para vermiştik. Doğumdan sonra hastanede 1 gece kaldım ve ertesi sabah taburcu oldum. Zaten hastaneye de 2-3 kişi geldi. Biz taburcu olurken de süsler odada kaldı:)
2. Doğum Fotoğrafçısı: Doğum fotoğrafçısı tuttuk. Normal doğum olduğu için öncesinde 13 saat kadar sancı çektim ve fotoğrafçı benim o korkunç hallerimi çekmedi tabi:). Doğuö esnasında kızım oksijensiz kaldığı için mosmor çıktı. Doğduğu gibi kızımı yoğun bakıma aldılar. Benim yanıma 2-3 saat sonra gelebildi. Sonuç olarak bizim de telefonla çekebileceğimiz düzeyde birkaç tane fotoğraf ortaya çıktı.
3. Yenidoğan Bezi: Doğumdan önce 3 büyük paket Prima Yenidoğan bezi almıştım. İlk ğaketin sonunda bez küçük gelmeye başladı ve diğer 2 paket elimizde patladı. Ucuz birşey de değil yani.
4. Yenidoğan Tulumları: Bir sürü yeni doğan tulumu almıştım. Etiketlerinde 0-3 ay yazıyordu ancak yine 1 ayın sonunda, o tulumların hiç biri olmadı. Patiksiz altlar çok daha mantıklı.
5. Saç Bantları ve Ayakkabılar: Kızım olacak diye süslü saç bantları ve minnacık ayakkabılar almıştım. Batlar bir süre sonra kafasını sıktığı için çocuğu rahatsız etti. Ayakkabılar da sürekli ayağından düşüyordu. Son derece gereksiz eşyalar.
Ben doğum öncesi buraya yani KKya çok takıldım kadınlardan ne gerekli ne gereksiz hepsini birbir öğrendim. Bu saydıklarının hepsini öğrenmiştim mesela :KK45: yırttım yani :halay:burası çok faydalı oldu o anlamda. Tavsiye üzerine aldığım ve nerdeyse hiç kullanmadığım tek şey göğüs pompası oldu.

ben genelde bu 3 maddenin gereksiz olduğuna dair yazılara rastlamıştım ve bu üç kalemi almamıştım. sling hediye geldi veee ilk günlerde kurtarıcım oldu. 3 ay sonra tuniko sitesinden boba 4g kanguru aldım oğlum 15 aylık gidip kendisi getiriyor takıyorum miss gibi koyun koyuna geziyoruz. iyi ki iyi kiii almışım dediğim bir ürün.:anne:

diğer ikisini almadım eksikliğini de hissetmedim ama kanguru benim için özgürlük demek.:KK36:
Slingin iyi olduğunu ben de duydum. Hiç kullanmadım. Ancak benim aldığım kangru bildiğin kullanım üçin mühendislik eğitimi istiyordu. Hiç bir şekilde kendi başıma bağlamayı başaramadım:bicak:

Ama şöyle bir durum var ben tulum kullanmayı seviyorum.
göbeğini diğer kıyafetler sıkıyormuş gibi geliyor.
tabi kişisel tercihler.
az almıştım yıkayıp yıkayıp giydirmiştim.
Bana da o çıtçıtları her seferinde aç kapa, baya zor gelmişti.

Ben doğum öncesi buraya yani KKya çok takıldım kadınlardan ne gerekli ne gereksiz hepsini birbir öğrendim. Bu saydıklarının hepsini öğrenmiştim mesela :KK45: yırttım yani :halay:burası çok faydalı oldu o anlamda. Tavsiye üzerine aldığım ve nerdeyse hiç kullanmadığım tek şey göğüs pompası oldu.
Göğüs pompası yaklaşık 1 sene benim uzvum haline gelmişti. Kızım 3 aylıkken işe başladım. Öyle olunca işyerinde 3 saatte bir süt sağıyordum. Aynı şekilde gece 2 defa kalkıp sağıyordum. Zor işlerdi valla:bicak:

Göğüs pompası yaklaşık 1 sene benim uzvum haline gelmişti. Kızım 3 aylıkken işe başladım. Öyle olunca işyerinde 3 saatte bir süt sağıyordum. Aynı şekilde gece 2 defa kalkıp sağıyordum. Zor işlerdi valla:bicak:
bende 3 aylıkken işe başladım vee annelik hayatımın en zor kısmı süt sağmaktı diyebilirim. inanılmaz rahatsız hissediyordum kendimi.

Bende almadım hediye geldi ama kullanamadım
facebookta babywearing türkiye diye bir grup var sling hediye getiren arkadaş o gruba eklemişti beni oradaki anne bebek paylaşımlarını görünce gaza gelip aldım vee inanılmaz çok kullanıyorum.

grubu incele istersen ikinciye hazırlık olur :confused:

İkinci Çocukta Yapmayacağım Satın Alımlar
İlk çocuğum olacağı zaman herşey gözüme olmazsa olmaz gibi gözüküyordu. Dünyanın gereksiz şeyini satın almıştım. Deneyimledikten sonra aslında gerek olmadığını düşündüklerimi paylaşmak istiyorum.
1. Hastane Odası Süslemesi: Özel hastanede doğum yaptım. Hastanenin kendi içinde oda süslemesi yapan bir yer vardı. Şu an rakamı hatırlamıyorum ama oda süslemesine epey bir para vermiştik. Doğumdan sonra hastanede 1 gece kaldım ve ertesi sabah taburcu oldum. Zaten hastaneye de 2-3 kişi geldi. Biz taburcu olurken de süsler odada kaldı:)
2. Doğum Fotoğrafçısı: Doğum fotoğrafçısı tuttuk. Normal doğum olduğu için öncesinde 13 saat kadar sancı çektim ve fotoğrafçı benim o korkunç hallerimi çekmedi tabi:). Doğuö esnasında kızım oksijensiz kaldığı için mosmor çıktı. Doğduğu gibi kızımı yoğun bakıma aldılar. Benim yanıma 2-3 saat sonra gelebildi. Sonuç olarak bizim de telefonla çekebileceğimiz düzeyde birkaç tane fotoğraf ortaya çıktı.
3. Yenidoğan Bezi: Doğumdan önce 3 büyük paket Prima Yenidoğan bezi almıştım. İlk ğaketin sonunda bez küçük gelmeye başladı ve diğer 2 paket elimizde patladı. Ucuz birşey de değil yani.
4. Yenidoğan Tulumları: Bir sürü yeni doğan tulumu almıştım. Etiketlerinde 0-3 ay yazıyordu ancak yine 1 ayın sonunda, o tulumların hiç biri olmadı. Patiksiz altlar çok daha mantıklı.
5. Saç Bantları ve Ayakkabılar: Kızım olacak diye süslü saç bantları ve minnacık ayakkabılar almıştım. Batlar bir süre sonra kafasını sıktığı için çocuğu rahatsız etti. Ayakkabılar da sürekli ayağından düşüyordu. Son derece gereksiz eşyalar.

Tecrube sen ne güzel şeysin :KK70: sağlıkla kavuşun inşaALLAH :emir_bebek::anne:

Gayet güzel düşünceler
ben saç bantlar dışında geri kalanı yapmamıştım.
yinede bantlar foto çekiminde çok işe yaradılar.
kızım yoksa erkek gibi çıkıyordu :)

Benim kızıma da pembe giydirdiğim halde erkek mi diye soranlar oluyordu:bicak:

Ayyy bende tek benim başıma geliyor sanıyordum ikiz kızlarım tepeden tırnağa pembemsi kız işi şeyler giydirdiğim halde gelen sorular : erkek mi ? cevap : hayır kız ikisi de soru : bu da mı kız cevap. : evet o da kız... içimden çok farklı cevaplar gelipte verememek :bicak:

Ayyy bende tek benim başıma geliyor sanıyordum ikiz kızlarım tepeden tırnağa pembemsi kız işi şeyler giydirdiğim halde gelen sorular : erkek mi ? cevap : hayır kız ikisi de soru : bu da mı kız cevap. : evet o da kız... içimden çok farklı cevaplar gelipte verememek :bicak:
Aynen
O yuzden sac bantsiz foto cekmiyodum:KK70:

Evet benim arkadaşlarım da çok faydalandılar ama bana gerek kalmadı iki bebiş iki memede :)) bir de ücretsiz izine çıktım iş olayını rafa kaldırdım şimdilik.

Of ya benim ikiz erkeklere ikisi de kız değil mi diyorlar hep :bicak: hatta kızım diye direk dalıp seviyorlar :deli:

facebookta babywearing türkiye diye bir grup var sling hediye getiren arkadaş o gruba eklemişti beni oradaki anne bebek paylaşımlarını görünce gaza gelip aldım vee inanılmaz çok kullanıyorum.

grubu incele istersen ikinciye hazırlık olur :confused:
Bir bakayım oraya. Belki sling kullanmayı başarabilirim.

Bir keresinde kızımın üstünde baya çiçekli pembe bir tulum var. Adamın biri "Erkek mi" diye sordu. Ben de "Görmüyor musun üstü pembe" dedim. "Yeni nesil annelerin sağı solu belli olmuyor, abuk sabuk giydiriyorsunuz bebeleri" dedi:KK57:

X