Popüler Konu Verimli Rutin

herkese iyi akşamlar

Artık 2. Kez ben de pozitifim.(eşim pazartesi pozitif çıkmıştı) Şimdilik sadece ses kalınlaşması var. İnşallah süreci kolay atlatabilirim.

Dualarınıza konuk edin
Allah şifa versin.
Bizim şirkette yemek yapan Ablanın da çarşamba günü durup dururken sesi gitti. Eve dönerken test vermiş. Ve pozitif. Onun 2. Kez.
Bütün belirtiler filan hersey değişti demek ki ilkine gore

Merhaba.paylasimlarinin bir kacini okuyabildim.
Yaşamin icin boyle azim cok hoş, hem de 4 senedir. Ve geri donup baktiginda yol katettigini gormekkk...harika...
Sabahlari erken nasil uyaniyorsun ya, 3 ten once hic uyuyamadim ki erken kalkip yol alabileyim.

Bu arada ciddi, resmi bir isim var.
Hoş ve bakimli gorunmem rutinim olmali.
ama ben cok usengecim cogu zaman.
Senin yaptigin gibi rutinler olusturabilmeyi istemisimdir her zaman.
Aslinda sartlarim da uygun.sorun usengeclik
Gunlugunu okuyacagim, sen de musait oldugunda tecrubelerini ozet gecip bana baslayabilmem icin tuyo verirsen sevinirim elecda

herkese iyi akşamlar

Artık 2. Kez ben de pozitifim.(eşim pazartesi pozitif çıkmıştı) Şimdilik sadece ses kalınlaşması var. İnşallah süreci kolay atlatabilirim.

Dualarınıza konuk edin
Çok geçmiş olsun canım hem sana hem eşine. Nasılsınız şimdi?

Merhaba,

Ben bir konuda çözüm aramadan önce mevcut durum tespiti ile başlarım her zaman. Şu an sahip olduğunuz günlük rutini adım adım bir kağıda dökerek başlayabilirsiniz. Sonrasında pozitif (+), negatif (-) ve nötr olarak her bir adımı işaretleyin. Nötrler akşam yemeği gibi şeyle olabilir. Sonrasında negatifleri nasıl azaltırım, ne istiyorum şeklinde düşünerek ilerlemenin faydalı olacağını düşünüyorum.

Selamlar Hanımlar,

Geçen hafta perşembe Eskişehir'e gittik. Dün akşam da kayınvalidemi de alarak eve döndük. Eşyaları yerleştir, çamaşırları yıka, market alışverişi vs. derken dün akşam evi bu hafta içi için hazırladık.

Pazar gününe kadar kayınvalidem bizde olacak. Ben de biraz mesaiye kalacağım. Kızların hastalıkları derken işlerim birikti. Biraz yol almam lazım.

Şubat 1-2022

Yeni bir ay” yeni bir gün :) sabaha egzersizimi yapıp ardından sudoku çözerek ve finallere çalışarak giriş yaptım.

Kahvaltımı yaptım ve rutin ilaçlarımı takviyelerimi içtim.

Yatak odasında izole olduğum için; gardrop, giyinme odası, baza , şifonyer düzenlemesi- temizliği yaptım, geçen 3 gün içersinde.

Şimdi Düşbaz”ın Yaşamak şarkısını dinliyorum

Şubat ayı içerisinde Doğan cüceloğlu “ insan insana” kitabını ve “Her ebeveyn kendisinin çocukluğudur”(deneme kitabını ) okumak ve yorumlarını hazırlamak niyetindeyim.

Bkm” den hem yetişkim hem çocuk kitapları olarak 15adet siparşim var. Çok heyecanlıyım. Okumak ve çocuklarla paylaşmak için , onların yorumlarını duyabilmek için çok heyecanlıyım.

Bu ay hastalık süreci sonrası büyük bir temizlik yapmayı düşünüyorum. Eşimle halledebiliriz gibi duruyor. Belki yarım gün destek alabilirim cam ve kapılar için.

Bol okumalı, yeni yerler keşfederek, ailece güzel anılar biriktireceğimiz sağlıkla geçireceğimiz günler diliyorum hepimize..

2022 Ocak Ayı Değerlendirmesi

Sağlıklı Yaşam

Diyetisyen ile Aralık ayının son haftası çalışmaya başlamıştım. Ocak ayında sadece geçen hafta listeye uyamadım. Onun dışında uydum. Böylece 4 kg vermiş oldum. Verdiğim kilodan ziyade, beslenme alışkanlıklarımı değiştirmek konusunda önemli adımlar attığımı düşünüyorum. Öncelikle kahvaltıyı hafta içi ve hafta sonu olarak ayırdım. Hafta sonları 2 ana 1 ara öğün; hafta içi ise 3 ana 1 ara öğün şeklinde besleniyorum. İşyerinde ikindi öğününü sütlü kahve ve lifalif kuru incirli & fındıklı top olarak sabitledim. Haftalık alıp, çekmeceme atıyorum. Böyle çok rahat oldu.

Yürüyüş bandı ile de geçen hafta hariç yürüyüşlerimi tamamladım. Şubat ayı içerisinde de hafta içi 17:30-18:00 arası yürüyüş yapacak şekilde kendimi ayarlamak istiyorum.

Hafta içi öğün düzenim şu şekilde:

07:30-08:00 Kahvaltı
12:00-12:30 Öğle Yemeği
15:00-15:30 İkindi Öğünü
18:30-19:00 Akşam Yemeği

Hafta sonu ise şöyle:
10:00-10:30 Kahvaltı
14:00-14:30 Ara Öğün
17:30-18:00 Akşam Yemeği

Sağlıklı Yaşam başlığında hedeflerim şu şekilde:
Beslenme
Adım-1 Besinler ile sağlıklı ilişki kurmayı öğrenmek
Adım-2 Kendi beslenme planımı oluşturmak
Adım-3 Kilo vermek
Adım-4 Kilomu korumak

Spor
Adım-1 Günlük 22 dakika yürüyüş yapmak
Adım-2 Duruş bozukluğumu düzeltmek için bireysel ders almak
Adım-3 Haftada 3 gün yapabileceğim bir spor dalı bulmak

Mümkün Olduğunca İyi Annelik

Ela ile verimli bir ay geçirdiğimizi düşünüyorum. Ocak ayı içerisinde adım adım eve kendisi girmesi konusunda eğitim verdim. Önce 1 hafta servisten inince karşıladım. O önde ben arkada yukarı çıktık. Kapıyı açma denemesi yaptık. Sonrasında 2 hafta ben evde bekledim ve onu karşıladım. En son hafta ise Ela geldikten 15 dakika sonra eve girmeye başladım. Hedefim bu süreyi 45 dakikaya kadar uzatmak.

Ela eve 16:30'da giriyor. 16:30-17:30 arası beraber sohbet edip kitap okuyoruz. O, üstünü değiştirirken ben de ikimize bitki çayı hazırlıyorum. Çayımızı içerken günümüzü anlatıyoruz birbirimize. Sonra ikimiz de kitaplarımızı alıp, kitap okuma saati yapıyoruz.

17:30'da Ela ödev yapmaya gidiyor, ben de yürüyüş bandında yürüyorum. Ödevi bitince telefonumu ona veriyorum. İpek gelene kadar Roblox oynuyor.

Bu ay ona makarna ve çorba yapmayı öğrettim. Yavaş yavaş mutfakla tanışsın istiyorum.

İpek ile pek verimli bir ay geçirdiğimizi söyleyemem Bana çok yapışık ve bu ara öfke krizleri ve tutturmaları sabrımı çok zorluyor. Okula bırakırken ağlamaları devam ediyor. Daha önce Ela'nın çiş kaçırma sürecinde destek aldığımız Bilgen Karaşahin'den bu konuyu danışmak için randevu aldım. Artık bu ağlama işi bitsin istiyorum.

İpek ile olan süreçte fark ettim ki 2-4 yaş arası çocuk bakımı beni çok zorluyor. Ela'nın da aynı dönemi çok zordu ama bana yapışık olmadığı için eşimle süreci yürütmüştük. İpek ile yalnız mücadele etmek zorunda kaldım ve bu beni çok yıprattı. Belki benim çocukluğumda o dönem sıkıntı olmuştur bilemiyorum ancak gerçekten bu yaş aralığı bir an önce bitsin ve büyüsün diye gün sayıyorum.

Düzenli ve Sade Bir Ev

Ev düzeni ile ilgili her şey yolunda çok şükür. Evi yaptırdıktan sonra her şey düzene girdi. Sabah ve akşam rutinlerini sürdürdüğüm sürece sorun yaşamıyorum. Rutinler de beni yormayan ve kolay uygulanabilir şeyler olduğu için sıkıntı olmuyor.

Genel olarak bahsedecek olursam, sabahları çamaşır makinesini çalıştırıyor, çöpü çıkarıyor ve evi hızlıca toparlayarak evden çıkıyorum. Evden çıktıktan sonra robotu çalıştırıyorum.

Akşam gelince ilk iş çamaşırları kurutmaya atıyorum. Akşam yemeğinden sonra eşim çayı demliyor ve çay olana kadar mutfağı toparlayıp bulaşık makinesini çalıştırıyoruz. Bu arada kurutma bitmiş oluyor. Çamaşırları da katlayıp yerleştiriyoruz.

Çaydan sonra ailecek vakit geçiriyoruz. Saat 20:30'da çocuklar da dahil olmak üzere hep beraber evi toparlıyoruz. Ben kızları uyutma sürecine girdiğimde eşim evdeki bütün çöpleri topluyor, bulaşık makinesini boşaltıyor, lavaboları ve klozetleri fırçalayıp ertesi gün için hazır hale getiriyor.

Çarşamba günleri temizlik için abla geliyor. Diğer günler robot evi süpürüyor.

Yemek işi de şöyle; pazar günü mutfağa girip, pazartesi ve salı için 2 çeşit yemek, 1 çorba, 1 zeytinyağlı pişiriyorum. Böylece pazartesi-salı sadece pilav-makarna ve salata eklemek kalıyor. Çarşamba kalan yemekleri yiyoruz veya temizliğe gelen abla pişiriyor. Perşembe günü evden çalıştığım için 2 günlük yemek ve çorba pişiyorum.

Temizlik için gelen yardımcı neler yapıyor?
Ayda bir gelen yardımcım var ama benim için yeterli gelmemeye başladı.
Haftalık gelince nasıl bir programda yapıyor işleri

Temizlik için gelen yardımcı neler yapıyor?
Ayda bir gelen yardımcım var ama benim için yeterli gelmemeye başladı.
Haftalık gelince nasıl bir programda yapıyor işleri
Her hafta sil-süpür-toz-banyo temizliği ve nevresim değişikliği yapıyor.

Bu işlere ilave olarak her hafta bir iş yapıyor.
1. Hafta: Cam Silme
2. Hafta: Mutfak dolapları içi & fırın & buzdolabı
3. Hafta: Kapılar ve avizeler
4. Hafta: Koltuk ve sandalye silme

Bazen bir tencere de yemek yapıyor.

düşbazı ilk defa duydum hemen açtım dinledim:) öneri için teşekkürler sevdim tınısını:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…