- 28 Ocak 2013
- 8.591
- 18.709
- 33
Merhaba yemeyi düzenlemeyle ilgili sezgisel yeme kitabını tavsiye ederim bir de aşırı yemeyi yenmek diye bir kitap var bilişsel terapi tekniklerinin olduğu bu ikisi farkındalık kazandırıyor diye düşünüyorum2022 yılı için planlamamı yaptım ben de. Kısaca başlıklar halinde yazmak isterim.
-Yeme konusunda gerçekten çok mutsuzum. Porsiyonlarım büyüdü ve rahatsız olduğum halde devam ediyorum yemeğe, kendimi çok kötü hissettiriyor. Henüz kilo almadım ama bunun altında yatan nedeni bulmaya uğraşıyorum ama çıkmıyor: ( Bu konuda bir önerisi olan varsa okumayı çok isterim. Sağlıklı yiyecekleri uygun porsiyonlarda tüketmek istiyorum.
-İş yerinde farklı bir sorumluluk aldım, bu ücretime de yansıyacak. Bundan dolayı daha da düzenli ve sistemli çalışıyorum. Bunu biraz daha geliştirmek istiyorum.
-Oğlum LGS ye hazırlandığı için Haziran ayına kadar yapamasam da sonrası için her hafta sonunu dışarıda, daha çok orman-deniz kenarı gibi yerlerde ailecek geçirmeyi planlıyorum.
-Diş tedavisine başlayarak, korkumu yener isem implant yaptıracağım.
-Telefonum ile ilişkim minimum düzeye indi. Sosyal medya çok az arada bakıyorum, whatsapp okul grupları vaktimi çokca alıyor. Okurken bile zaman akıyor.
-Daha çok okumaya niyetliyim. Tarih kitapları yanında biraz psikoloji-gelişim tarzı kitaplar ilgimi çekiyor.
-Kıyafet konusunda yeterince sade idim, şimdilerde hiç umursamadan kendi stilime uygun kıyafetler almaya devam ediyorum. Sadece ince bir altın kolye ve alyans ile tamamlıyorum. Arada 2 saatim eşlik ediyor.
-Yüzümü her akşam dalin ile yıkayarak, gülsuyu ile siliyorum, makyaj hiç yapmıyorum. Arada gözkalemi kullanıyorum. Bu bana iyi geliyor. Böyle devam edeceğim.
-Yatırım konusunda borsadan belirlediğim 2-3 hisse üzerinden alım yapmak istiyorum, araştırıyor ve öğreniyorum. Farklı enstrümanlar ekleyerek hedefime ulaşmak istiyorum.
-Zamansızlıktan pilatesi bırakmıştım, yüzme yada pilates sürekli hayatımda olsun istiyorum, bunun için bu yıl uğraşacağım. Umarım hayatımdan çıkarmamak üzere devam edebilirim.
-Ve bir araştırma dili öğrenmek istiyorum. Arapça, latince, farsça yada rusça okulda eğitimi verilen dillermiş. Birini seçerek biraz temel oluşturmayı çok istiyorum.
Zor ancak üstesinden gelinebilecek bir hedef seç
Kesinlikleeee bendee istiyorummmSelamlar,
Kitap önerilerinizi yazdım, ara tatilde umarım okuma fırsatım olacak.
Geçen gün eşime "sakin, durgun ve bir o kadar karşımdakine sınırlarını hissettiren" bir ses tonuna ve yaşam biçimine sahip olmak istiyorum dedim. Konuşurken sakinlik ve huzur hissettiren kadınlara imreniyorum.
Şirkette yada özel hayatımda, birşeyler öğretmeye çalıştığımda ve karşımdaki 3-5 defa hala anlamadığında yada kendisini kapatıp bana bakar hale geçtiğinde ister istemez ses tonum yükseliyor.
Bundan çok rahatsızım.
Kızlara ve çocuklarıma "o hale geldiğimde farkedip duraksamadı isem beni mutlaka durdurun" diye öneride bulundum. Bilgilerimi yanımda çalışanlara tüm şeffaflığı ile anlatıyorum, yeter ki üzerimden yük kalksın, bir başkası yapabilir olsun diye. Böylece ne kadar az stress o kadar sakinlik diye düşünüyorum.
Sanırım şu sıra en ihtiyacım olan daha sakin ve daha durgun bir yaşam. Yavaşlamak istiyorum.
Yavaşlamaktan kastım hiçbirşey yapmamak değil, sadece telaşsız sakince yapmak.
Kahvaltı hazırlarken güzel bir müzikle sakince masayı hazırlamak mesela. Yada arabaya binince hemen kontağı çevirmek yerine bir arkama yaslanıp etrafa bakmak ve yavaşca anahtarı çevirmek.... gibi
Önerilerine açığım: )
Bence boş kalsınGünaydın
Günlerdir hava soğuk ve yağmurlu; üç gündür düzenli olarak ders çalışıyorum. 3dersim bitti. Bugün oğlum biraz rahatsız olduğu için izin aldım. Ev işlerine kendimi kaptırmaya değil 2 ders daha bitirme niyetim var.
Şimdiyse çalışma masama doğru gidiyorum.
Herkese verimli bir gün diliyorum.
Not. Salona kitaplığımı yerleştirdim. Görselini ekliyorum. Sizce boş kalan kitaplık önüne ne yapabilirim ? Aklımda bikaç fikir var ancak sizlerin de düşüncelerini almak istedim. İlgilenen herkese teşekkür ederim
Her bir eşya iş masraf diyorsunBence boş kalsın
Bilingual olması için 5 yaş sınır. Sonrasında ne kadar iyi bir eğitim alırsa alsın native speaker-like olabilir ancak. İmkanınız varsa kaçımayın bu fırsatı derim ben bir İngilizce öğretmeni olarakSlmlar herkese,
Sizden bir konuda fikir almaya geldim.
Oğluş bu sene anaokuluna başladı,bilenleriniz var, seneye için erken kayıt yaptırmayı düşünüyoruz. Bi kolejin anaokulu, seneye çift dilli (bilingual education) eğitim sınıfı olacakmış 1 tane, bu uygulamayı ilk kez başlatacaklar, sınıfta 1 tane Türk öğretmen ve bir de İngilizce öğretmeni olacak tüm dersler bu şekilde işlenecekmiş. Bir de normal 5 yaş grubu sınıfları olacak, ingilizce dersleri yine yabancı ve Türk öğretmenle yapılacak, bu senede öyleydi. Sorum şu normal sınıfa mı göndersek çift dilli eğitim sınıfına mı kararsızım. Evet ingilizce önemli ama Henüz küçük muhtemelen zorlanacak okuldan soğusun, sıkılsın istemiyorum. Uygulama yeni nasıl olur orasını da bilemiyorum. İlkokulda da bu şekilde sınıf oluşturulacakmış bu uygulama ile, Ücreti de farklı tabi.
Oğluş İngilizceyi seviyor gözlemlediğim kadarıyla, baya ilerleme de kaydetti. Yarın anaokulu müdürü ile görüşeceğim, belki ingilizce öğretmeni ile de görüşebilirim oğluş hakkındaki düşüncelerini sormak için. Sizler ne düşünüyorsunuz? Kiminle görüşsem diye düşünürken burası geldi aklıma
Güzel bir uygulamaymış bence ama öğretmenleriyle görüşüp karar vermek daha doğru olur.Slmlar herkese,
Sizden bir konuda fikir almaya geldim.
Oğluş bu sene anaokuluna başladı,bilenleriniz var, seneye için erken kayıt yaptırmayı düşünüyoruz. Bi kolejin anaokulu, seneye çift dilli (bilingual education) eğitim sınıfı olacakmış 1 tane, bu uygulamayı ilk kez başlatacaklar, sınıfta 1 tane Türk öğretmen ve bir de İngilizce öğretmeni olacak tüm dersler bu şekilde işlenecekmiş. Bir de normal 5 yaş grubu sınıfları olacak, ingilizce dersleri yine yabancı ve Türk öğretmenle yapılacak, bu senede öyleydi. Sorum şu normal sınıfa mı göndersek çift dilli eğitim sınıfına mı kararsızım. Evet ingilizce önemli ama Henüz küçük muhtemelen zorlanacak okuldan soğusun, sıkılsın istemiyorum. Uygulama yeni nasıl olur orasını da bilemiyorum. İlkokulda da bu şekilde sınıf oluşturulacakmış bu uygulama ile, Ücreti de farklı tabi.
Oğluş İngilizceyi seviyor gözlemlediğim kadarıyla, baya ilerleme de kaydetti. Yarın anaokulu müdürü ile görüşeceğim, belki ingilizce öğretmeni ile de görüşebilirim oğluş hakkındaki düşüncelerini sormak için. Sizler ne düşünüyorsunuz? Kiminle görüşsem diye düşünürken burası geldi aklıma
Burada da paylaşırsan sevinirim yeni bilgilerini.Bu arada geçen gün Nilay Örnek'in Türker Kılıç ile yaptığı podcasti dinlerken, Türker Bey şöyle bir şey söyledi: "Bizim evde akşam yemekleri beraber yenir. Her akşam çocuklarıma bugün ne öğrendin diye sorarım. Zamanla çocuklarda bana aynısını sormaya başladı. Öyle olunca hepimiz akşam için bir cevap hazırlar olduk" dedi. Fikri inanılmaz beğendim. Eşimle ve Ela ile paylaştım ve dün akşam biz de başladık. Kendime her gün bir bilgi öğrenmek ve bunu tarihi ile not etmek için bir defter alacağım.
Mesela dün taş hastalıkları diye bir şey öğrendim. Meğer taşlar da hastalanırmış. Ayrıca doğada kanserojen veya radyoaktif madde içeren taşlar varmış. Bunlara temas etmek, tozunu solumak ciddi hastalıklara sebep oluyormuş.