Tubitak yayınlarının kitaplarını oğlum severek okuyor.Merhaba hanımlar.
2-3 Yaş için önereceğiniz resimli veya diğer türlü kitap önerileriniz var mı?
Elecda ben de aynı dönemde zorluk çekiyorum, 2 yaşa kadar anneliğimi çok yeterli bulurken 2-4 hatta 5 yaşa kadar çatışma kaos vs2022 Ocak Ayı Değerlendirmesi
Mümkün Olduğunca İyi Annelik
Ela ile verimli bir ay geçirdiğimizi düşünüyorum. Ocak ayı içerisinde adım adım eve kendisi girmesi konusunda eğitim verdim. Önce 1 hafta servisten inince karşıladım. O önde ben arkada yukarı çıktık. Kapıyı açma denemesi yaptık. Sonrasında 2 hafta ben evde bekledim ve onu karşıladım. En son hafta ise Ela geldikten 15 dakika sonra eve girmeye başladım. Hedefim bu süreyi 45 dakikaya kadar uzatmak.
Ela eve 16:30'da giriyor. 16:30-17:30 arası beraber sohbet edip kitap okuyoruz. O, üstünü değiştirirken ben de ikimize bitki çayı hazırlıyorum. Çayımızı içerken günümüzü anlatıyoruz birbirimize. Sonra ikimiz de kitaplarımızı alıp, kitap okuma saati yapıyoruz.
17:30'da Ela ödev yapmaya gidiyor, ben de yürüyüş bandında yürüyorum. Ödevi bitince telefonumu ona veriyorum. İpek gelene kadar Roblox oynuyor.
Bu ay ona makarna ve çorba yapmayı öğrettim. Yavaş yavaş mutfakla tanışsın istiyorum.
İpek ile pek verimli bir ay geçirdiğimizi söyleyememBana çok yapışık ve bu ara öfke krizleri ve tutturmaları sabrımı çok zorluyor. Okula bırakırken ağlamaları devam ediyor. Daha önce Ela'nın çiş kaçırma sürecinde destek aldığımız Bilgen Karaşahin'den bu konuyu danışmak için randevu aldım. Artık bu ağlama işi bitsin istiyorum.
İpek ile olan süreçte fark ettim ki 2-4 yaş arası çocuk bakımı beni çok zorluyor. Ela'nın da aynı dönemi çok zordu ama bana yapışık olmadığı için eşimle süreci yürütmüştük. İpek ile yalnız mücadele etmek zorunda kaldım ve bu beni çok yıprattı. Belki benim çocukluğumda o dönem sıkıntı olmuştur bilemiyorum ancak gerçekten bu yaş aralığı bir an önce bitsin ve büyüsün diye gün sayıyorum.
Benim kiz üç yaşinda.Merhaba hanımlar.
2-3 Yaş için önereceğiniz resimli veya diğer türlü kitap önerileriniz var mı?
Benim kiz üç yaşinda.
2 haftada bir falan kitaplıği degıştiriyorum, şun an kitaplıkta olanları yazayım
Tavsancan faresu serisi
Karıştır renklendir( yazarı Herve tullet kitapları güzel)
Hortumuma çörek kactı
Eğer bir geyıkçiğe top kek verirsen
İyi yüreklı dev Memo
Yukarıda da yazmısĺar büýuk sorular kitabı
Ilk yoga kitabım(buradaki hareketleri yapmayı seviyor)
Düğmeler
Annemin çantası
Babamın batyaniyesi
Yayazula
Ahtapot'tan Öğrendiklerim, Rosa Adası'nın İnanılmaz Hikayesi harika...2022 YILI İZLENECEKLER LİSTESİ
- Ahtapottan Öğrendiklerim
- 14 Zirve
- Don’t Look Up
- Rose Adasının İnanılmaz Hikayesi
- Luka
- Free Guy
- Soul
- Togo
- Blackjack
- Ready Player One
- Changeling
- Manchester By the Sea
- Room
- Imagine
- Ben is back
- System Crasher
- Atanement
- Kevin Hakkında Konuşmalıyız
- Sol Ayağım
- Queen of Katwe
- Temple Grandin
- 12 Yıllık Esaret
Çok teşekkür ederim.elecda
Vücut kremi olarak Isana’nın üre içeren vücut losyonları çok başarılı, aynı serinin el kremi de var hatta, %5 lik ve %10 luk üre seçeneği var,
Göz kalemi kullanmıyorum ben, ama flormarda akmayan yeni bi kalem çıkmış, çok başarılı diye duymuştum, beyaz kalem kullanıyorum ben, fresh görünsün diye, golden rose markası
Rimel konusunda da gözlerim yaşlıLoreal ve maybelline kullanıyodum hep ama günlük makyaj yaptığım için rimelim çok çabuk bitiyo, artık onlara yaklaşamıyorum, bütçen müsaitse loreal bambi eyes ve maybelline lash sensational mor renkli olan çok güzel rimeller, 150 tl civari sanırım indirime girdiğinde, uygun fiyatlı kaliteli rimel seçeneklerinden ben şuan essence pembe şişeli rimeli kullanıyorum, o da 40 tl kadar, watsonsta satılan lovely diye yeni bi marka var, kırmızı ambalajlı rimeli (wampire eyes gibi bi adı vardı) çok güzel diye duydum, onu denemek istiyorum elimdeki bitince, bi de farmaside çok başarılı bi rimel varmış 40 tl civarı, double lash gibi bi ismi vardı
İş ve okulun bir arada olması gerçekten çok yorucu olmuştur. Ben şu anki hayatımda hayal bile edemedim durumunu:) Ama dengeyi kurmayı başarmışsın bence. Bir tarafa ağırlık verince diğer taraflar bir anda dağılıyor. Bence dağılmadan toplayabilmişsin.Selamlar herkese,
Birkaç konuda birşeyler yazmak istiyorum.
Okuyanlar bilir, normalde bu yıl istediğim fakülteye gidip işi bırakmak ve sadece keyif için okumak vardı planlarımın içinde.
Çok şükür nasip oldu, kaydımı yaptırdım. İlk dönem de bitti sayılır.
İşten çıkamadım. İstifam kabul görmedi. Şartlarım da iyileştirme yapıldı ve kaldım.
Lakin bu süreçte birkaç farkındalık yaşadım.
Okulu fazla ciddiye aldım, derslere çalışırken kendimi farkında olmadan yıpratıyormuşum. Vize notlarım 90-85 gibi geldi.
Lakin derslere çalışırken ve işe gidip gelirken farkettim ki ben 3 aydır hiç kitap okumamışım, hiç dizi izlememişim, hiç film izlememişim, hiç kızımla - oğlumla - eşimle hafta sonu (zorunluluklar dışında) dışarda keyifli zaman geçirmemişim. Onların zamanından çalmışım.
Bu beni çok üzdü. Ve artık okula sadece keyif için(amacım o idi, keyifle öğrenmek) gitmeye karar verdim. Sınavlardan kaç aldığım hiç önemli olmayacak.
Mesela bugün final sınavım vardı ama hava çok soğuk diye gitmedim: )) Bu rahatlığa da alışmak istiyorum.
Ve; kendime cilt bakım ürünleri aldım: ) Temizleyici+tonik+ nemlendirici+ güneş kremi ve C serumu aldım. La roche seçtim. Merakla değişikliği gözlemlemeyi bekliyorum.
Saçlarımı boyattım ve protein bakımı için randevu aldım. Dönüşümlü olarak protein ve kolejen bakımına devam edeceğim insallah.
Okuyamadığım kitaplara yeniden başladım, ilk çağ uygarlıklarından sonra çok iyi geldi bana: )
Hafta sonu kızımla ikea turu yapıp, biraz alışveriş yapmak istiyorum. Çok istiyor kızım, kızımla gezmekten keyif alıyorum.
Cumartesi sabahı da arkadaşım kahvaltıya davet etti. Normalde finaller var, gidemem derdim ama bu muhabbete ortak olmak istiyorum: ) Finaller ve bütler kalsın: )
Herkese keyifli bir gün diliyorum...
Selamlar Hanımlar,
Dün paylaştığım listelere ilave olarak 2022 yılında yapmak istediğim şeyleri listeledim. Bunların bir kısmı hali hazırda sürdürdüğüm ve bana iyi gelen alışkanlıklar. Bir kısmı da bu sene gerçekleştirmek istediklerim.
2022 Yılı Yapılacaklar Listesi
1. 58 kiloya ineceğim
2. Hafta içi her gün 22 dakika bantta yürüyeceğim.
3. Rutin sağlık kontrollerimi tamamlayacağım.
4. Her günü duş ve bakım ritüeli ile tamamlayacağım.
5. Sabah ve akşam cilt bakımı yapacağım.
6. Her ay manikür ve pediküre gideceğim.
7. Harcamalarımı kontrol altına alacağım.
8. Her ay 1 gr altın alacağım.
9. Ela ile her gün baş başa vakit geçireceğim.
10. İpek ile her gün baş başa vakit geçireceğim.
11. Her akşam ailecek evi toplayacak ve ertesi gün için hazır bırakacağız.
12. Her sabah evi temiz bırakacağım.
13. Her gün 1 makine çamaşır yıkayacağım.
14. Bir derneğin faaliyetlerine katılacağım.
15. Her ay bir kişiye yardımcı olacağım. (Maddi veya manevi)
16. Her ay kendim için bir şey yapacağım.
17. İşyerinde her bir hakkını vererek yapacağım.
18. Hiç bir işi ertelemeyeceğim. Ya hemen yapacağım ya da gün planlaması yapacak ve ona uyacağım.
19. 22 kitap okuyacağım.
20. 22 film / belgesel seyredeceğim.
21. Her gün yeni bir şey öğreneceğim.
22. Her gün sadece kendime vakit ayıracağım bir zaman dilimi belirleyeceğim.
selam elecda listen süper gözüküyor umarım her sey gönlünce olur biz de şartlar ne zaman elverırse yurume bandı almayı dusunuyoruz da hangi model sizdeki memnunmusunuz diye sormak istedim? alanlar genelde asagı cok ses gıttıgınden şıkayetcı, benım de küçük çocugum var işten gelınce yuruyuse gitme durumum yokSelamlar Hanımlar,
Dün paylaştığım listelere ilave olarak 2022 yılında yapmak istediğim şeyleri listeledim. Bunların bir kısmı hali hazırda sürdürdüğüm ve bana iyi gelen alışkanlıklar. Bir kısmı da bu sene gerçekleştirmek istediklerim.
2022 Yılı Yapılacaklar Listesi
1. 58 kiloya ineceğim
2. Hafta içi her gün 22 dakika bantta yürüyeceğim.
3. Rutin sağlık kontrollerimi tamamlayacağım.
4. Her günü duş ve bakım ritüeli ile tamamlayacağım.
5. Sabah ve akşam cilt bakımı yapacağım.
6. Her ay manikür ve pediküre gideceğim.
7. Harcamalarımı kontrol altına alacağım.
8. Her ay 1 gr altın alacağım.
9. Ela ile her gün baş başa vakit geçireceğim.
10. İpek ile her gün baş başa vakit geçireceğim.
11. Her akşam ailecek evi toplayacak ve ertesi gün için hazır bırakacağız.
12. Her sabah evi temiz bırakacağım.
13. Her gün 1 makine çamaşır yıkayacağım.
14. Bir derneğin faaliyetlerine katılacağım.
15. Her ay bir kişiye yardımcı olacağım. (Maddi veya manevi)
16. Her ay kendim için bir şey yapacağım.
17. İşyerinde her bir hakkını vererek yapacağım.
18. Hiç bir işi ertelemeyeceğim. Ya hemen yapacağım ya da gün planlaması yapacak ve ona uyacağım.
19. 22 kitap okuyacağım.
20. 22 film / belgesel seyredeceğim.
21. Her gün yeni bir şey öğreneceğim.
22. Her gün sadece kendime vakit ayıracağım bir zaman dilimi belirleyeceğim.
Merhaba, benim de ihtiyacım var sanırım hava çok soğuk dışarı yürümeye çıkamıyorum evde de çocuk var zaten, en azından o uyuduktan sonra dizi açıp biraz yürüt müyüm acaba diye heves ettimselam elecda listen süper gözüküyor umarım her sey gönlünce olur biz de şartlar ne zaman elverırse yurume bandı almayı dusunuyoruz da hangi model sizdeki memnunmusunuz diye sormak istedim? alanlar genelde asagı cok ses gıttıgınden şıkayetcı, benım de küçük çocugum var işten gelınce yuruyuse gitme durumum yok
bu konuda tecrubelerinizi sormak ıstedım