Popüler Konu Verimli Rutin

2022 Ocak Ayı Değerlendirmesi

Mümkün Olduğunca İyi Annelik

Ela ile verimli bir ay geçirdiğimizi düşünüyorum. Ocak ayı içerisinde adım adım eve kendisi girmesi konusunda eğitim verdim. Önce 1 hafta servisten inince karşıladım. O önde ben arkada yukarı çıktık. Kapıyı açma denemesi yaptık. Sonrasında 2 hafta ben evde bekledim ve onu karşıladım. En son hafta ise Ela geldikten 15 dakika sonra eve girmeye başladım. Hedefim bu süreyi 45 dakikaya kadar uzatmak.

Ela eve 16:30'da giriyor. 16:30-17:30 arası beraber sohbet edip kitap okuyoruz. O, üstünü değiştirirken ben de ikimize bitki çayı hazırlıyorum. Çayımızı içerken günümüzü anlatıyoruz birbirimize. Sonra ikimiz de kitaplarımızı alıp, kitap okuma saati yapıyoruz.

17:30'da Ela ödev yapmaya gidiyor, ben de yürüyüş bandında yürüyorum. Ödevi bitince telefonumu ona veriyorum. İpek gelene kadar Roblox oynuyor.

Bu ay ona makarna ve çorba yapmayı öğrettim. Yavaş yavaş mutfakla tanışsın istiyorum.

İpek ile pek verimli bir ay geçirdiğimizi söyleyemem :bicak: Bana çok yapışık ve bu ara öfke krizleri ve tutturmaları sabrımı çok zorluyor. Okula bırakırken ağlamaları devam ediyor. Daha önce Ela'nın çiş kaçırma sürecinde destek aldığımız Bilgen Karaşahin'den bu konuyu danışmak için randevu aldım. Artık bu ağlama işi bitsin istiyorum.

İpek ile olan süreçte fark ettim ki 2-4 yaş arası çocuk bakımı beni çok zorluyor. Ela'nın da aynı dönemi çok zordu ama bana yapışık olmadığı için eşimle süreci yürütmüştük. İpek ile yalnız mücadele etmek zorunda kaldım ve bu beni çok yıprattı. Belki benim çocukluğumda o dönem sıkıntı olmuştur bilemiyorum ancak gerçekten bu yaş aralığı bir an önce bitsin ve büyüsün diye gün sayıyorum.
merhaba:) kızım 5 yaşında, tabletten eğitici oyun veya aktivite-oyuncak arayışındayım, elanın önceki senelerde sevdiği şeylerden atvsiye verebilir misin:)

Düzenli ve Sade Bir Ev

Ev düzeni ile ilgili her şey yolunda çok şükür. Evi yaptırdıktan sonra her şey düzene girdi. Sabah ve akşam rutinlerini sürdürdüğüm sürece sorun yaşamıyorum. Rutinler de beni yormayan ve kolay uygulanabilir şeyler olduğu için sıkıntı olmuyor.

Genel olarak bahsedecek olursam, sabahları çamaşır makinesini çalıştırıyor, çöpü çıkarıyor ve evi hızlıca toparlayarak evden çıkıyorum. Evden çıktıktan sonra robotu çalıştırıyorum.

Akşam gelince ilk iş çamaşırları kurutmaya atıyorum. Akşam yemeğinden sonra eşim çayı demliyor ve çay olana kadar mutfağı toparlayıp bulaşık makinesini çalıştırıyoruz. Bu arada kurutma bitmiş oluyor. Çamaşırları da katlayıp yerleştiriyoruz.

Çaydan sonra ailecek vakit geçiriyoruz. Saat 20:30'da çocuklar da dahil olmak üzere hep beraber evi toparlıyoruz. Ben kızları uyutma sürecine girdiğimde eşim evdeki bütün çöpleri topluyor, bulaşık makinesini boşaltıyor, lavaboları ve klozetleri fırçalayıp ertesi gün için hazır hale getiriyor.

Çarşamba günleri temizlik için abla geliyor. Diğer günler robot evi süpürüyor.

Yemek işi de şöyle; pazar günü mutfağa girip, pazartesi ve salı için 2 çeşit yemek, 1 çorba, 1 zeytinyağlı pişiriyorum. Böylece pazartesi-salı sadece pilav-makarna ve salata eklemek kalıyor. Çarşamba kalan yemekleri yiyoruz veya temizliğe gelen abla pişiriyor. Perşembe günü evden çalıştığım için 2 günlük yemek ve çorba pişiyorum.
hayranım düzenine maşallah :)) eşini de çok takdir ettim, aslında olması gereken bu olmasına rağmen çoğu erkek maalesef ev işine çok dahil olmak istemiyor. benim eşimin de telefon ve youtube bağımlılığı var saatlerce video izliyor, oyun oynuyor, bunu aşmaya çalışıyorum ama nafile söylediklerim hiçbir işe yaramıyor, bıktım artık bazen telefonu bozulsun falan istiyorum :KK70:D az deli tarafım olsa kesin camdan aşağı fırlatırdım telefonu bir gün

Düzenli ve Sade Bir Ev

Ev düzeni ile ilgili her şey yolunda çok şükür. Evi yaptırdıktan sonra her şey düzene girdi. Sabah ve akşam rutinlerini sürdürdüğüm sürece sorun yaşamıyorum. Rutinler de beni yormayan ve kolay uygulanabilir şeyler olduğu için sıkıntı olmuyor.

Genel olarak bahsedecek olursam, sabahları çamaşır makinesini çalıştırıyor, çöpü çıkarıyor ve evi hızlıca toparlayarak evden çıkıyorum. Evden çıktıktan sonra robotu çalıştırıyorum.

Akşam gelince ilk iş çamaşırları kurutmaya atıyorum. Akşam yemeğinden sonra eşim çayı demliyor ve çay olana kadar mutfağı toparlayıp bulaşık makinesini çalıştırıyoruz. Bu arada kurutma bitmiş oluyor. Çamaşırları da katlayıp yerleştiriyoruz.

Çaydan sonra ailecek vakit geçiriyoruz. Saat 20:30'da çocuklar da dahil olmak üzere hep beraber evi toparlıyoruz. Ben kızları uyutma sürecine girdiğimde eşim evdeki bütün çöpleri topluyor, bulaşık makinesini boşaltıyor, lavaboları ve klozetleri fırçalayıp ertesi gün için hazır hale getiriyor.

Çarşamba günleri temizlik için abla geliyor. Diğer günler robot evi süpürüyor.

Yemek işi de şöyle; pazar günü mutfağa girip, pazartesi ve salı için 2 çeşit yemek, 1 çorba, 1 zeytinyağlı pişiriyorum. Böylece pazartesi-salı sadece pilav-makarna ve salata eklemek kalıyor. Çarşamba kalan yemekleri yiyoruz veya temizliğe gelen abla pişiriyor. Perşembe günü evden çalıştığım için 2 günlük yemek ve çorba pişiyorum.
yemek konusunda bir tavsiyem olsun: balık da haftada bir günü kurtacak basit bir seçenek, fırına atınca koku da pek olmuyor ayrıca uğraştırmıuyor. yanına salatayla gayet doıyurucu oluyor

Her hafta sil-süpür-toz-banyo temizliği ve nevresim değişikliği yapıyor.

Bu işlere ilave olarak her hafta bir iş yapıyor.
1. Hafta: Cam Silme
2. Hafta: Mutfak dolapları içi & fırın & buzdolabı
3. Hafta: Kapılar ve avizeler
4. Hafta: Koltuk ve sandalye silme

Bazen bir tencere de yemek yapıyor.
tam gün mü geliyor? piayasa nasıl ne kadar ödüyorsun?

OCAK 2022 DEĞERLENDİRME
ŞUBAT 2022 HEDEFLERİ
1-DİNİ HAYAT

-İstediğim gibi düzene sokamadım maalesef,
-şubat ayı için haftada 1-2 tane video dinlemeyi, ayrıca 3 ayların gelmesiyle birlikte meal hatimine başlamayı düşünüyorum. mart ortasına kadar günlük 2 sayfa gibi gidip sonra arttırmayı planlıyorum. acelem yok, şu zamanda bitsin gibi bir düşüncem yok. önceliğim anlayarak sindire sindire gitmek. Ayrıca namaz konusunda da bilincimi arttırmayı istiyorum.
2-SAĞLIKLI YAŞAM
-
Paketli gıda tükemimim epey azalmış durumda, eskisi gibi krizlerim olmuyor. iş yerine de mümnkün olduğu kadar meyve, kuru meyve getirmeye çalışıyorum. çay-kahvenin yanında onları tüketiyorum. öğlen yemeklerine zaman zaman evden yemek getiriyorum bu da çok iyi oluyor. ama tabi evde yemek olmuyor her zaman maalesef. Kilo olarak sabit gidiyorum.2 kg vermek isterdim ama en azından almadm diye düşünüyorum. kendimi kilolu hissetmiyorum. Spor yapamadım, yürüyüş vs de yapamadım.
-Şimdilik şubat hedefim sadece dengeli-güzel beslenmeye devam etmek, spor konusunda kendimi hazır hissetmiyorum henüz
3- KİTAP-İNGİLİZCE
-Bu ara boş vakitlerimde ingilizce videoları dinlemeye çalışıyorum o yüzden ingilizce dışında bir şey yapamadım, mart ayında yökdile başvurdum. Aslında yatmadan önce 30 dk okuyabilirdim, kızım uyuduktan sonra dizi izleme-kelimelik oynama gibi boş işlerim oldu. kitap okumalarım sınavdan sonra daha düzene girecektir. ingilizceden de video konu anlatımı dinledim ağırlıklı olarak.
-hedef kitaplar: uğultulu tepeler, 1984, yaşar ne yaşar ne yaşamaz
ingilizce olarak konu eksik vbideoalrımı tamamlayıp biraz da soru çözmeyi hedefliyorum. çıkmış soru da çözmedim hiç, merak ediyorum kaç net civarı olacak bakalım

4-SOSYAL MEDYA
-Ayın başlarında iyi gitse de sonra kelimelik indirip bağımlı gibi oynamamdan ve dizi izlememden ötürü arttı, bu hafta yine düzene girmeye başladım. Aslında bu kadar gereksiz vaki,t geçirmem biraz da eşimle ilgiliş o sürekli bir şeyler izleyip oyun oynayıp drudukça yanında kitap açmaktansa ben de bakayım biraz oluyorum, öyle olunca da saat geç oluveriyor kitap okuyasıum falan gelmiyor direk yatrıyorum
-Telefon süremi 2 saat altında tutmaya çalışacağım. akşam da haftada 3 gün maksimum 45 dk süre vereceğim kendime kafa dağıtmak gereksiz şeyler izlemek için. teknoloji kullanımı knusunda eşimle tekrar konuşmayı düşünüyorum, sürekli aynı şeyleri söylemekten de bıktım ama bu durum beni çok rahatsız ediyor.

Her hafta sil-süpür-toz-banyo temizliği ve nevresim değişikliği yapıyor.

Bu işlere ilave olarak her hafta bir iş yapıyor.
1. Hafta: Cam Silme
2. Hafta: Mutfak dolapları içi & fırın & buzdolabı
3. Hafta: Kapılar ve avizeler
4. Hafta: Koltuk ve sandalye silme

Bazen bir tencere de yemek yapıyor.
Ütü yapıyor mu?
Eşimin pantolonlarını ve gömleklerini ütülese süper olur bizim için.

Benim koltuk kılıfları yıkanıyor, kalın halı yok incelerde makinede yıkanıyor.
Bu programı revize edeyim.
teşekkür ederim

Ben Şubat ayı için iki tane hedef belirledim.
Telefonuma everyday programını yükledim oradan takip edeceğim.
Birincisi tüm ay boyunca 16/8 aralıklı oruç yapmak
İkincisi günde 20 syf kitap okumak

Gün içinde ofis arkadaşlarıyla birbirimizi yemek konusunda yoldan çıkarıyoruz bu takip sayesinde kendimi frenleyebiliyorum, daha önce kullanmıştım.
Eski ofiste yalnızdım öğle molasında kitap okuyordum.
Yeni ofis kalabalık, öğle molasında arkadaşlarla yemek yemek eğlenceli oluyor, kitap işini akşama bıraktım.
Çocukları bahane etmemek için takip sistemine bunu da ekledim.

Çocuklarım da 5 ve 3 yaşındalar, bebeklikteki zorlukları geçti.
Onlarla birlikte yeni bir düzen kurarken kendimi unutmamak için her ay yeni bir rutin ekleyerek hayatımın kontrolünü yeniden ele geçirmek niyetim.

merhaba:) kızım 5 yaşında, tabletten eğitici oyun veya aktivite-oyuncak arayışındayım, elanın önceki senelerde sevdiği şeylerden atvsiye verebilir misin:)
Çocuktan çocuğa çok değişiyor bu konu. Ela konuşturma ve mış gibi oyunlar diye tabir edilen doktorculuk, tamircilik, evcilik gibi oyunlar oynamayı sever. Ayrıca lego ve puzzle'da seviyor.

hayranım düzenine maşallah :)) eşini de çok takdir ettim, aslında olması gereken bu olmasına rağmen çoğu erkek maalesef ev işine çok dahil olmak istemiyor. benim eşimin de telefon ve youtube bağımlılığı var saatlerce video izliyor, oyun oynuyor, bunu aşmaya çalışıyorum ama nafile söylediklerim hiçbir işe yaramıyor, bıktım artık bazen telefonu bozulsun falan istiyorum :KK70:D az deli tarafım olsa kesin camdan aşağı fırlatırdım telefonu bir gün
Ben evliliğin en başından beri ev işlerini kendi sorumluluğum olarak görmedim. Gerçi eşim de kadının işi olarak görmüyor. Akşam ben kızları uyuturken yaptıkları da 20 dakikalık iş aslında.

Ütü yapıyor mu?
Eşimin pantolonlarını ve gömleklerini ütülese süper olur bizim için.

Benim koltuk kılıfları yıkanıyor, kalın halı yok incelerde makinede yıkanıyor.
Bu programı revize edeyim.
teşekkür ederim
Sadece eşimin iş gömleklerini ütülüyor. Pantolonlar bir süre sonra parlama yaptığı için eşim kuru temizlemeye vermeyi tercih ediyor.

Ben Şubat ayı için iki tane hedef belirledim.
Telefonuma everyday programını yükledim oradan takip edeceğim.
Birincisi tüm ay boyunca 16/8 aralıklı oruç yapmak
İkincisi günde 20 syf kitap okumak

Gün içinde ofis arkadaşlarıyla birbirimizi yemek konusunda yoldan çıkarıyoruz bu takip sayesinde kendimi frenleyebiliyorum, daha önce kullanmıştım.
Eski ofiste yalnızdım öğle molasında kitap okuyordum.
Yeni ofis kalabalık, öğle molasında arkadaşlarla yemek yemek eğlenceli oluyor, kitap işini akşama bıraktım.
Çocukları bahane etmemek için takip sistemine bunu da ekledim.

Çocuklarım da 5 ve 3 yaşındalar, bebeklikteki zorlukları geçti.
Onlarla birlikte yeni bir düzen kurarken kendimi unutmamak için her ay yeni bir rutin ekleyerek hayatımın kontrolünü yeniden ele geçirmek niyetim.
Kitap okuma konusunda nacizane bir tavsiyem olacak. Kitap sayfası yerine süre belirlersen daha sürdürülebilir oluyor. Romanın 1 sayfasını okuma süresi ile psikoterapininki bir olmuyor çünkü. "Şu saatler arasında şu kadar süre kitap okuyacağım" şeklinde bir hedef benim için daha kolay oldu.

Kitap okuma konusunda nacizane bir tavsiyem olacak. Kitap sayfası yerine süre belirlersen daha sürdürülebilir oluyor. Romanın 1 sayfasını okuma süresi ile psikoterapininki bir olmuyor çünkü. "Şu saatler arasında şu kadar süre kitap okuyacağım" şeklinde bir hedef benim için daha kolay oldu.
Aslında tam 20 syf değil de ölçebileceğim bir değer olsun diye yazdım.
Şu anda okuduğum kitap bölümlerden oluşuyor bölüm bitene kadar okuyorum.
Yeni kitaba geçince önerinizi uygularım.
Şu saatler arası demek iki çocuklu değişken hayatımda beni strese sokan bir detay oluyor.

Mesela dün akşam çocukların ekran süresinde ben de kitabımı okudum

İyi Görünmek

Ocak ayında yüzüme iki seans lazer yapıldı. Son seans yarın yapılacak. Böylece rosa epey kontrol altına girmiş olacak. Vücut ise ilgili sıkıntım çözüldü. Göz çevresine de botoks yapılmıştı. Mimik kaybım olmadı. Sonuçtan son derece memnunum zira oldukça doğal görünüyor. Günlük cilt bakımına ve günü duş ve vücut bakımı ile bitirmeye devam ediyorum. At kılı ile fırçalama da üst bacaklarımdaki selülit için epey faydalı oldu. Devam edeceğim.

Verimli İş Hayatı

İş açısından yoğun bir dönemdeyim. Kızların hastalıkları nedeniyle sıkıntı yaşıyorum sadece. Ancak şu an her şey kontrol altında gidiyor.
Para Yönetimi

Kredi kartı harcamaları ile başım dertte. Bu ay nakit harcama yaparak ilerlemek istiyorum.
Toplumsal Fayda

Topluma bir fayda sağlamadım.

Kişisel Gelişim

Ocak ayında 4 kitap bitirdim.

- Atomik Alışkanlıklar
- Basit Yaşama Sanatı
- Kendime Notlar
- Ikigai

Aslında tam 20 syf değil de ölçebileceğim bir değer olsun diye yazdım.
Şu anda okuduğum kitap bölümlerden oluşuyor bölüm bitene kadar okuyorum.
Yeni kitaba geçince önerinizi uygularım.
Şu saatler arası demek iki çocuklu değişken hayatımda beni strese sokan bir detay oluyor.

Mesela dün akşam çocukların ekran süresinde ben de kitabımı okudum
Ben 2022 yılı için günlük 22 dakika kitap okuma hedefi belirledim. Her gün İpek gelmeden önce Ela ile süre kurup okuma yapıyoruz:)

Ben 2022 yılı için günlük 22 dakika kitap okuma hedefi belirledim. Her gün İpek gelmeden önce Ela ile süre kurup okuma yapıyoruz:)
Ben çocukları uyuttuktan sonra süreli bir şey yapabilirim.
Birinin çişi gelir biri su ister o süre bölünür.
Akşam yemeğinden sonra kitabı salona getiriyorum fırsat bulunca telefona bakmak yerine kitabımı alıyorum elime.
Önceden de okumak istediğim yere ikinci bir ayraç koyuyorum.
Çocuklarla uyuyup kalmazsam okumaya devam ediyorum.

Programa işleyerek süreklilik sağlamak istedim.
Ailecek geçirilen covid sonrası toparlanmaya çalışıyorum ziraa hiçbir şeye enerjim yok

Selamlar Hanımlar,

Sabah 10:00’da psikolog ile randevum vardı. Oradan çıkıp 11:00-12:30 arası iki arkadaşımla kahve içtik. 13:00’te de dermatolog ile son lazer seansını yaptık.

Şimdi kendime yemek ısmarladım. 15:00’te de aylık manikür, pedikür randevuma gideceğim. Saçım için de botoks yaptıracağım.

Bugün böyle sadece kendim ile ilgilendiğim bir gün olsun🌸

Merhaba hanımlar.
2-3 Yaş için önereceğiniz resimli veya diğer türlü kitap önerileriniz var mı?
Tubitak yayınlarının kitaplarını oğlum severek okuyor.
2yaş ve üzeri için
-Arılar ne görür
-İşte burada
-Büyük sorular kitabım
Daha az yazılı çok resimli kitaplar ilgili çekici oluyor.
Bir renk
Bir ses
Bir çizgi kitaplarını da inceleyebilirsiniz

Tubitak yayınlarının kitaplarını oğlum severek okuyor.
2yaş ve üzeri için
-Arılar ne görür
-İşte burada
-Büyük sorular kitabım
Daha az yazılı çok resimli kitaplar ilgili çekici oluyor.
Bir renk
Bir ses
Bir çizgi kitaplarını da inceleyebilirsiniz
Çok teşekkür ederim

X