2022 Ocak Ayı Değerlendirmesi
Mümkün Olduğunca İyi Annelik Ela ile verimli bir ay geçirdiğimizi düşünüyorum. Ocak ayı içerisinde adım adım eve kendisi girmesi konusunda eğitim verdim. Önce 1 hafta servisten inince karşıladım. O önde ben arkada yukarı çıktık. Kapıyı açma denemesi yaptık. Sonrasında 2 hafta ben evde bekledim ve onu karşıladım. En son hafta ise Ela geldikten 15 dakika sonra eve girmeye başladım. Hedefim bu süreyi 45 dakikaya kadar uzatmak.
Ela eve 16:30'da giriyor. 16:30-17:30 arası beraber sohbet edip kitap okuyoruz. O, üstünü değiştirirken ben de ikimize bitki çayı hazırlıyorum. Çayımızı içerken günümüzü anlatıyoruz birbirimize. Sonra ikimiz de kitaplarımızı alıp, kitap okuma saati yapıyoruz.
17:30'da Ela ödev yapmaya gidiyor, ben de yürüyüş bandında yürüyorum. Ödevi bitince telefonumu ona veriyorum. İpek gelene kadar Roblox oynuyor.
Bu ay ona makarna ve çorba yapmayı öğrettim. Yavaş yavaş mutfakla tanışsın istiyorum.
İpek ile pek verimli bir ay geçirdiğimizi söyleyemem
Bana çok yapışık ve bu ara öfke krizleri ve tutturmaları sabrımı çok zorluyor. Okula bırakırken ağlamaları devam ediyor. Daha önce Ela'nın çiş kaçırma sürecinde destek aldığımız Bilgen Karaşahin'den bu konuyu danışmak için randevu aldım. Artık bu ağlama işi bitsin istiyorum.
İpek ile olan süreçte fark ettim ki 2-4 yaş arası çocuk bakımı beni çok zorluyor. Ela'nın da aynı dönemi çok zordu ama bana yapışık olmadığı için eşimle süreci yürütmüştük. İpek ile yalnız mücadele etmek zorunda kaldım ve bu beni çok yıprattı. Belki benim çocukluğumda o dönem sıkıntı olmuştur bilemiyorum ancak gerçekten bu yaş aralığı bir an önce bitsin ve büyüsün diye gün sayıyorum.