Popüler Konu Verimli Rutin

Herkese günaydın, buraya epeydir yazmamıştım hayatımızda yepyeni planlar oluşunca buraya yazmak istedim.

7 yıldır evliyim, eşimin biz evlenmeden bile önce yurt dışında yaşama hayali vardı. Ben hemşireyim, eşim mühendis, 2 yaşında bir çocuğum var. Şimdiye kadar konfor alanımdan çıkmaya cesaret edemediğim için bu hayal hep bir kenarda kalmıştı. Ama artık buradaki halimize bakınca boşuna kürek çektiğimizi hissetmeye başladım. Önceden 2 maaşla rahatlıkla geçinirdik, gezerdik, şu an markete gidince bile şunu alsam mı almasam mı diye düşüyoruz. İlerde çocuk okula başlayınca sadece benim maaşım onun iyi bir eğitim almasına yetecek mi emin değilim. Hadi iyi bir eğitim aldı iyi bir mesleği oldu diyelim, toplumda yeterli saygıyı görecek mi ona bile emin değilim artık. Bu gibi sebeblerle eşime yeşil ışık yaktım. O da çok bir zaman geçmeden iyi bir iş buldu, mülakatları geçti. Şimdi şartların ve maaşın teklifini bekliyoruz.

Doğum yaptıktan sonra ücretsiz izindeydim, evde olmayı pek sevmemiştim. Şu an 3 aydır çalışıyorum ve çalışırken daha mutluyum onu biliyorum. Gideceğimiz ülkede benim de işimi yapabilmem mümkün görünüyor ama yeterli kaynak ve bana yol gösterecek birini henüz bulamadım. Öncelikli hedefim dil öğrenmek, 1 yıl kadar sonra dil konusunda daha rahat olurum diye düşünüyorum.

Eğitim sistemini araştırdım burası ile çok farklı. Ödev, ezber ve sınav üzerine değil de daha çok çocuğun ilgi alanına yönlendirilerek eğitim hayatı planlanıyormuş. Diyelim ki çocuk okulu ya da bölümü sevmedi değiştirmesi mümkünmüş. Tabi Türkiyedeki sistemi düşününce "Ben orada çocuğun ödevlerini anlamaz, yardım edemezsem ne yapacağım." diye düşündüm, orada çocuklara ödev verilmiyormuş. Bu bile anne babayı büyük rahatlatan bir şey...

Daha aklımda pek çok soru var, sağlık sistemi vs araştırıyoruz. Durum böyle arkadaşlar gitmeye karar verdik ama bakalım hayat bize neler gösterecek.

Hayırlı sabahlar 🌸

Bu gece sık sık uyandım. En sonunda beni uykudan tam uyandırmayı sağlayacak bir deprem oldu, kısa sayılmicak seviyede sürdü. Allah hepimizi korusun.

Sağlıklı beslenme ve spor:
yaklaşık 2 aydır , günde 2 öğün olarak besleniyorum. El ayak titremelerim, açlık krizlerim artık yok. Bu süreçte diyetteyim stresine girmeden, 6 kg verdim. Bedenim kendini buldu adeta. Hal vermem gereken 6 kg var. Ancak acele etmiyor, kendimi kısıtlanmış hissetmiyorum. Yıllarca defalarca diyetisyenlerle çalışmış biri olarak, kontrol edilme ihtiyacı için kendilerine gitmiştim, ancak kimse iki öğün beslenmeyi önermemişti. Benim için en ideali buymuş. İnanılmaz güçlü hissediyorum kendimi , bu konuda.
Her gün öğle aralarında 4km yürüyoruz arkadaşlarımla. Gün içerisinde aklıma geldikçe de bacak yada göğüs çalışıyorum.

Ev düzen- yemek: haftasonu haftaiçi için en az 1 hazır yemek yapıyorum. PazaR akşamı mantı döktüm, ve o gün bezelye pişirip pazartesi akşam da yiyebildik. 2 gün böyle , bir gün köfte , bir gün makarna, bir gün tantuni olarak ilerliyoruz bazı haftalar. Kurubaklagiller de kurtarıcım. Bu sebeple haftasonları mesai harcamam haftaiçine en az 2
-3 kat zaman kazandırmakta.
Temzilik her gün robot açma, mutfak toplama, her eşyayı yerine koyma, wc yıkama olarak ilerliyor. Eşim balkonları yıkıyor.

Aile ilişkileri:
Eşimle son istişaremizin ardından davranışlarımızda ciddi değişimler oldu. İkimizde daha sakin, anlayışlı, eğlenceli olmaya başladık; özellikle sorunlarda, anlaşmazlıklarda.
Oğlumla her akşam aile vakti” düzenleyip ya kuru oyunları oynuyor/ortak aktivite yapıyor ya da film izliyoruz. Hepimize iyi geliyor.

Sadece ben:
Bu ay Tülay Kök ün Mavi Oda kanalına abone oldum. Belli aralıklarla sırasıyla videolarını izliyorum. Derinlemesine kendi üzerimde çalışıyorum. İnsan Derya deniz. Her gün yeniden yeni bişiler keşfediyorum kendime dair. Bir his, bir davranışımın altında yatan sebep, bi bakışımın dahi anlamı gibi gibi. Rüyalarımı yazıyorum, hislerimi, düşüncelerimi. Bir de hedef ve değerlerimi belirliyorum.
Tülay hanım bir videosunda hedefler koyarız olmalı da , hedefe ulaşınca “ bunca yıl bunun için mi uğraştım kafa yordum dememek için hedeflerimiz , değerlerimize dayanmalı” gibi bir cümle kurmuştu beni çok etkiledi. Bir de “ eviniz mi var yuvanız mi?” Sorusu. Düşünmek gerek.

Salonuma sonunda kitaplığımı kurmaya başladım. Henüz yarısı tamamlandı. Salonu toparlamam kitapları yerleştirmem gerek. Çok heyecanlıyım. Orası benim sığınağım.

Sabahları uyanıp kendimle başbaşa vakit geçirmek, yazmak, dinlemek, mum ışığında kendime zaman ayırmak “ ben varım” deme şeklim. Bu rutinim daim olsun istiyorum.

Ayda bir doğa/çocuk/eğitime dair alternatif okumalar ve sonrasında tahlil yaptığımız bir grubumuz var. Kitaplar üzerine saatlerce konuşmak pahabiçilemez.

Bütçe:
okul ücreti belli oldu. Tahminimize yakın bir mebla. Taksitlendirme yaptık.
Eğitim harcaması bizim için hafife alınmicak bi kalem.

Maaşların artması zamlar karşısında pek bi anlam etmediğinden , pek sevinemedim. Pek çok İnsan zor durumda.

2022 de de aylık alamdığım/yapmadığım ve vazgeçtiğim her harcama kalemini döviz/ altın a aktarma niyetindeyim. Az çoktur “ a inanıyorum. İhtiyacım olmayanı almıyor, ihtiyacım varsa kaliteli ve estetik olmasına önem veriyorum. Geçen ay kaban/ayakkabı ihtiyaçlarım vardı tamamladım.

Şimdi kalkıp rutinlerin başına geçme vakti🌱 gün başlasın,
merhaba:) ben de mavi odaya bir süredir üyeyim, farkındalıklarım çok çok arttı, kendime yeni bir yol çizmeye çalışıyorum. kendimi sorguluyorum, kendimle konuşutğum şeyleri burda da paylaşmak isterim

-35 yaşıma geldim hala bana karışıyorsunuz!
-Hayır! kimse sana karışmıyor, sen onay bekliyorsun. Neden karşıdakini ikna etmeye çalışıyorsun? İlla onay bekliyorsun? Aldığın kararların sorumluluğunu almak istemiyorsun. Herkes seni onaylayamaz. Kimse senin yaptığını beğenmek zrunda değil.
Sınırlar=Sorumluluk.
İçinde hala 'aferin' almayı bekleyen bir çocuk var mı?
Başkasının yanlışının bedelini ödemektense kendi yanlışının bedelini öde. 'senin yüznden' kelimesini ne kadar çok kullanırsan o kadar sınır çizemiyorsun demektir.
Bakkaldan 2 ekmek alır gibi SAKİNCE en doğal hakkını alacaksın. Kimse sıra sende demez, sen; 'şimdi de benim sıram' diyeceksin

Son düzenleme:
elecda elecda haklısın insan arayararak, hata yaparak , deneyip yanılarak kendi için en doğrusunu bulabiliyor.
İnsan vazgeçtiği noktada başarısız sayılır, denemeye devam ettikçe başarısız değil, hala çözüm arıyor” olur. Benim hatam doğru rutini yakalayana kadar kendimi iradesiz, istikrarsız olarak nitelendirmemdi.
Burdan henüz rutinlerini oluşturamamış ya da bi konuda istediği performansa ulaşamamış tüm arkadaşlarıma “ kendilerini yaftalamadan alternatif üretmeye devam etmelerini “ naçizane tavsiye ederim.
Çünkü insan en çok kendine acımasız olabiliyor, bu da moral motivasyona gem vuruyor.
Çok haklısın. Alışkanlıkları denemeye başlaman önce ve başladıktan sonra sürekli bir sorgulama gerekiyor. Bu alışkanlık benim kişiliğim ve değerlerim ile uyumlu mu, neden hayatıma dahil etmek istiyorum, beni zorluyor mu, hayatımı kolaylaştırıyor mu gibi. Belki o alışkanlık bizim için doğru alışkanlık değildir ya da biz o alışkanlık için doğru insan değilizdir. Bir çeşit kendini tanıma yolculuğu bu aslında.

Herkese günaydın, buraya epeydir yazmamıştım hayatımızda yepyeni planlar oluşunca buraya yazmak istedim.

7 yıldır evliyim, eşimin biz evlenmeden bile önce yurt dışında yaşama hayali vardı. Ben hemşireyim, eşim mühendis, 2 yaşında bir çocuğum var. Şimdiye kadar konfor alanımdan çıkmaya cesaret edemediğim için bu hayal hep bir kenarda kalmıştı. Ama artık buradaki halimize bakınca boşuna kürek çektiğimizi hissetmeye başladım. Önceden 2 maaşla rahatlıkla geçinirdik, gezerdik, şu an markete gidince bile şunu alsam mı almasam mı diye düşüyoruz. İlerde çocuk okula başlayınca sadece benim maaşım onun iyi bir eğitim almasına yetecek mi emin değilim. Hadi iyi bir eğitim aldı iyi bir mesleği oldu diyelim, toplumda yeterli saygıyı görecek mi ona bile emin değilim artık. Bu gibi sebeblerle eşime yeşil ışık yaktım. O da çok bir zaman geçmeden iyi bir iş buldu, mülakatları geçti. Şimdi şartların ve maaşın teklifini bekliyoruz.

Doğum yaptıktan sonra ücretsiz izindeydim, evde olmayı pek sevmemiştim. Şu an 3 aydır çalışıyorum ve çalışırken daha mutluyum onu biliyorum. Gideceğimiz ülkede benim de işimi yapabilmem mümkün görünüyor ama yeterli kaynak ve bana yol gösterecek birini henüz bulamadım. Öncelikli hedefim dil öğrenmek, 1 yıl kadar sonra dil konusunda daha rahat olurum diye düşünüyorum.

Eğitim sistemini araştırdım burası ile çok farklı. Ödev, ezber ve sınav üzerine değil de daha çok çocuğun ilgi alanına yönlendirilerek eğitim hayatı planlanıyormuş. Diyelim ki çocuk okulu ya da bölümü sevmedi değiştirmesi mümkünmüş. Tabi Türkiyedeki sistemi düşününce "Ben orada çocuğun ödevlerini anlamaz, yardım edemezsem ne yapacağım." diye düşündüm, orada çocuklara ödev verilmiyormuş. Bu bile anne babayı büyük rahatlatan bir şey...

Daha aklımda pek çok soru var, sağlık sistemi vs araştırıyoruz. Durum böyle arkadaşlar gitmeye karar verdik ama bakalım hayat bize neler gösterecek.
Hakkınızda hayırlısı olsun :KK200:

Niyet ettim artık kendimle ilgileneceğim.
-Zaaflarımız bizim kör noktalarımız. Kendimizi iyi tanımalıyız.
-Başıma bir şey geldi, çok kızdım-kırıldım vs olumsuz duygularımda düşünmeliyim; yaşadığım şey benimle mi ilgili yoksa o kişi mi saldırgan? Bunu ayırt etmek çok önemli. Benimle ilgiliyse; aktarım yapıyor olabilirim, beklentim çok büyük olabilir, düşünce bozukuğum olabilir. O kişi saldırgansa; sınırlarımı koruyamıyorum demektir. Bu benim hayatım! Hayatımın iplerini elime almalıyım..

-kurtulmayı en çok istediğim duygum nedir???
DEĞERSİZLİK DUYGUSU olduğuna karar verdim. bunun üzerine düşünüceğim bu hafta. Sizin kurtulmayı en çok istediğiniz duygularınız neler? bunlardan kurtulmak için hiç adım atttınız mı? planınız var mı? neler yapmayı düşünüyorsunuz?

Selamlar Hanımlar,

Bugün benim ana konularımdan biri olan "Sağlıklı Yaşam" üzerine yazmak istiyorum.

Kişisel misyon bildirgemde bu adımda; "Ailemi ve kendimi sağlıklı beslemek istiyorum. Beslenme ve hareketsizlikten kaynaklı hastalık riskini azaltmak istiyorum." ifadeleri yer alıyor. Sağlıklı Yaşam maddesi hatırlayacağınız üzere 3 alt maddeye ayrılıyor:

1. Sağlıklı Beslenme
2. Egzersiz
3. Sağlık Kontrolleri

2022 yılında bu amaca ulaşmak için alt maddelerde yapmayı planladığım faaliyetler şunlar:

1. Sağlıklı Beslenme

Diyetisyen ile çalışmaya başladım tekrar. Bir sürü diyetisyen ve beslenme şekli denedikten sonra bana en uygun olan beslenme biçiminin hafta içi 3 ana, 1 ara öğün; hafta sonu ise 2 ana, 1 ara öğün olduğunu tespit etmiş bulunuyorum. 15:00'te yaptığım ara öğün, akşam yemeğine saldırıp, saldırmama konusunda, benim açımdan kritik bir öneme sahip. Kahvaltıda da neyi sevdiğimi buldum. Daha önce yediklerim konusunda, aslında sevip sevmediğimi düşünmeden yediğimi fark ettim.

Diyete başlangıç kilom 77. Varmak istediğim kilo 58-60 arası. Süre olarak doğum günüm olan 22 Mayıs tarihini dikkate alacağım. Yaklaşık 5 ayda toplam 18 kilo vermek istiyorum. Ancak bu sürecin bence en önemli hedefi "Beslenme alışkanlıklarımı yeniden düzenleyerek, yemek ile sağlıklı bir ilişki geliştirmeyi öğrenmek ve 22 Mayıs 2022'ye kadar 60 kg'ın altına inmek" olacak.

2. Egzersiz

Hayatımın iki ileri bir geri konusu olan egzersiz ile ilgili bu sene aşamaya kaydetmek niyetindeyim. Daha önce denemelerim oldu ancak süreklilik sağlayamadım. Yürüyüş seviyorum ancak hava koşulları, dışarı çıkmak için hazırlanma ve sitenin içinde dönüp durma hali hoşuma gitmiyor. Bu nedenle koşu bandı aldım. Kendime yaptığım en iyi yatırım olabilir. Hafta içi her gün 17:00-17:30 arası 22 dakika yürüyorum. Bantta yürümek sıkıcı bir iş olduğu için Netflix'ten bir şeyler açıp izliyorum. İlk başta 30 dakika başlamıştım ama beni zorladı. Bu nedenle kolaylaştırarak 22 dakikaya düşürdüm. Atomik Alışkanlıklar kitabında "Her bir konuda düzenli %1'lik iyileşmenin toplamda %37'lik bir iyileşme sağlandığına dair bir bilgi var. Bu bilgiden yola çıkarak her sene 1 dakika yürüyüş süremi arttırabilirim.

Spor salonunda aletli pilates, minderli pilates ve yoga denedim. Sonuç olarak hiç birinden hoşlanmadığıma karar verdim. Spor salonu insanı değilim. Orada olmaktan hoşlanmıyorum. Kendimi bu konuda daha fazla zorlamayacağım. Sadece bir ara kendi vücudum ile çalışma konusunda destek almak istiyorum. Sağlıklı bir yaşlanma süreci için günlük evde uygulayabileceğim basit bir programa ihtiyacım var. Ayrıca hareket etmenin eğlenceli bir yolunu bulmak adına hafta sonları dans kursuna gitmek istiyorum. Halk dansları veya roman dansı gibi eğlenceli bir şeyler olabilir. Araştırma aşamasındayım. Dolayısıyla bu maddenin 2022 hedefi "Hastalık hali haricinde, hafta içi her gün 22 dakika bantta yürümek"

3. Sağlık Kontrolleri

Her yıl yaptırmak istediğim kontroller şunlar:
- Kadın Doğum Muayene ve Smear Testi
- Genel Cerrahi Muayene ve Meme Ultrasonu
- Genel Kan Tahlili (Şeker ve Tiroid başta olmak üzere, vitamin değerleri)
- Diş Kontrolü ve Temizliği

Genel kan tahlilini bu hafta yaptıracağım. Diyetisyen istemişti. Kalanı muhtemelen, takibi kolay olması açısından doğum günü haftama planlayacağım. O zaman 2022 hedefi "Yazdığım muayene ve testlerin tamamını yaptırmak"

Sağlığın ne kadar önemli olduğunu ve her an ölümün burnumuzun dibinde olduğunu tüm dünya anlayalı 2 sene, ben anlayalı 8 sene oldu. Hayatta kendimize yapacağımız en önemli yatırım sağlığımıza yatırım. Zira sağlık varsa diğer her şey hayatımızda var. Sağlık yoksa hiç biri yok.

Sağlıkla kalın :KK200:

Selamlar Hanımlar, :işsiz: :işsiz:

Bugün benim ana konularımdan biri olan "İyi Görünmek" üzerine yazmak istiyorum.

Kendimi bildim bileli sade bir insanım. İddialı ve gösterişli kıyafetlerden hoşlanmam. Çok makyaj sevmem. Gözlerin bana dönmesi beni rahatsız eder. Yaşım daha gençken neden böyle olduğum konusunda rahatsızdım. Ancak Ela doğduktan sonra fark ettim ki, kokoşluk doğuştan gelen bir özellik:) İnsanın içinde olması gerekiyor.

Öncelikle bir önceki konumuz "Sağlıklı Yaşam" ın alt maddelerini düzgün yürütebilirsem, zaten vücudum ve yüzüm iyi görünecektir. Bu aşamada odaklanmam gereken "bakım" kısmı.

Ben bakımı temel olarak ikiye ayırıyorum; temizlik ve nemlendirme. Makyaj ve kıyafet bunları tamamlayan kısım. Aşağıda konulara göre yaptığım bakım türlerini açıkladım.

El Ayak Bakımı

Ayda bir bazen 3 haftada bir düzenli manikür ve pedikür yaptırıyorum. Ayak tırmaklarımın yapısından kaynaklı bir batma problemim var. Pedikür ile kontrol altında tutuyorum. Elde Nude oje severim. Temiz ve bakımlı bir görüntü veriyor bence. Akşam yatmadan önce el ve ayak kremi sürüyorum. Kremleri sürdükten sonra bakım eldiveni ve çorabı kullanıyorum. Yatana kadar bu şekilde bekletiyorum. Sabah evden çıkmadan da mutlaka el kremi kullanıyorum. Çünkü ellerim çok kuruyor ve çatlıyor kışın.

Vücut Bakımı

Günlük bazda, her günü, duşa girerek kapatmaya çalışıyorum. Duşun ardından vücut ve yüz kremi ile günü tamamlıyorum. Aynı şekilde yatmadan önce mutlaka dudak balmı sürüyorum, sürmeyi unutursam güne parçalanmış bir dudakla başlıyorum çünkü. Duşa girmeden önce üst bacaklarıma kuru fırçalama yapmaya başladım birkaç gündür. Faydası olup olmadığını bir süre gözlemledikten sonra, alışkanlık haline getirip getirmeyeceğime karar vereceğim.

Saç Bakımı

Bu sabah fön çektirmek için kuaföre gittim. " Saçlarınız ne kadar sağlıklı, güzel bakıyorsunuz demek ki" dedi. "Hiç bir ürün kullanmadığım için sağlıklı muhtemelen" diye cevap verdim. Saçımı doğal şampuanla haftada iki kez yıkıyorum. Yaptığım bu. Saç kremi, serum, sprey vs. hiç bir şey kullanmıyorum. Hiç boyatmadım. Sadece yaza girmeden ve kışa girmeden keratin bakım yaptırıyorum. Böylece fön çektirmeme gerek kalmadan, saçlarım fönlü gibi oluyor. Kabarmayı da önlüyor. Bu sene henüz yaptıramadım. En kısa zamanda yaptıracağım.

Makyaj

Pandemi başladığından beri cilt makyajı yapmıyordum ancak tekrar günlük rutinime eklemeye karar verdim. Ben çok beyaz tenli bir insanım. Alerjik ve hassas bir cildim var. Aynı zamanda yüzümde dönem dönem atak yapan rosacea var. Bu nedenle her ürünü kullanamıyorum.

Benim cilt rengimde fondoten üreten firma sayısı çok sınırlı, genelde en açık tonları bana birkaç ton koyu kalıyor. Bulduğum ve memnun kaldığım tek ürün Bobby Brown'nun fondoteni. Uzun bir süre, hayvan deneylerinden kaynaklı olarak, başka markaları denedim ama olmadı. Ya alerji yaptı, ya kuruttu cildimi vs. Öyle olunca yoluma kendisi ile devam etmeye karar verdim.

Makyaj malzemelerimi her doğum günümde yeniliyorum. Böylece hem kullanım süresini geçirmemiş oluyorum hem de kendime hediye almış oluyorum:)

Cilt makyajında fondoten-concealer-aydınlatıcı üçlüsünü kullanıyorum. Allık kullanmıyorum, zaten yanaklarımda rosadan kaynaklanan kırmızılık var. Kaş kalemi ve rimel sürdükten sonra, renkli dudak balmı sürüyorum ve benim için konu kapanıyor:) Hepsi toplam 5 dakika kadar sürüyor. Ruj sevmiyorum. Bir kimyasalı yiyor olmak, benim için rahatsızlık verici bir durum çünkü.

Kıyafet & Aksesuar

Kişilik özelliklerim ile uyumlu ve bunları yansıtacak şekilde görünmek istiyorum. Kıyafetlerimi seçerken kaliteli olmasına, eskitme yapılmamış olmasına özen gösteriyorum. İstediğim kiloya gelip, bunu korumayı başarabilirsem ve bütçe oluşturabilirsem Zeynep Erkan'dan stil danışmanlığı alıp, beraber bir kapsül gardırop oluşturmayı çok isterim.

Aksesuar pek sevmem. Tektaş küpem ve yarım tur yüzüğüm var. Günlük olarak ikisini takıyorum sadece. Koluma ya da boynuma bir şeyler takmak beni rahatsız ediyor.

Bendeki durum genel olarak bu şekilde. Toparlayacak olursam, 2022 yılında;
- Her günü duş ve bakım ile kapatmayı
- Her sabah makyaj yapmayı
- Zeynep Erkan ile çalışıp, kişiliğimi yansıtacak bir kapsül dolap oluşturmayı hedefliyorum.

Merhabalar,

Nasılsınız? Umarım herkesin sağlığı ve huzuru yerindedir.

Son günlerde artan vakalardan dolayı okulum online oldu. Çok sevindim. Şirketteki yıl sonu-yılbaşı işlemleri o kadar yoğundu ki, ilaç gibi geldi bana bu online durumu.

(yazdım mı hatırlamıyorum ama en son istifam kabul edilmemiş, okula gitmeme izin verilmiş, esnek çalışma saatleri uygulanmaya başlamıştı benim için. Şimdilerde (bu fiyat artışlarını düşündüğümde) istifamın kabul edilmediği için çok şanslı olduğumu düşünüyorum: )

Sınava nasıl hazırlandın diye özelden de mesaj atan arkadaşlar vardı, buraya yazıyorum ki herkes okuyabilsin. Geçen yıl Pandemi sebebiyle home office çalışırken, evde fazla vaktim kalıyordu. Kitap oku, film/dizi izle, sınırlı komşuluk ilişkisi derken gerçek anlamda sıkıldım. Ve meraklı olduğum Tarih bölümü okusam mı diye düşündüm. Geçen sene Aralık ayı idi. Hedefimi belirledim. Daha da net anladım ki hedef / amaç olmadan bir adım ilerlenmiyormuş. Biraz araştırdım, müfredat değişmiş tabii ki, 20 yıl önce mezun olmuşum: ) Bir eğitim koçu ile anlaştım. Hizmet sektöründen memnun kaldığım 2 yada 3 kişiden birisi kendisi. Gerçekten çok başarılı ve özverili. 10 günlük programlar yaptı bana. Her sabah 5 de kalkıp 9 a kadar o programdaki youtube (benim hocam kanalı genelde) videolarını izliyordum. 9 da iş başı, akşam 16 sonrası da test çözüyordum. 6 ay bir gün bile ara vermeden her sabah 5 de kalktım. Bu süreçte eşim ve çocuklarım çok yardımcı ve destek oldular. Ev bile süpürmedim, sadece çok uğraştırmayan yemekler yaptım. Sofra toplaması, bulaşık-çamaşır herşey ile çocuklarım ve eşim ilgilendi. Gerçekten odaklanmıştım. Yine de çok geç başladığım için Mimar Sinan olur mu diye düşünüp arada endişe ettiğim zamanlar olmadı değil.

26 Haziran benim doğum günümdü.
O gün sınava girdim ve çıkınca kendi kendime dedim ki "40.yaş günü hediyeni verdin kendine, kutla gününü gönlünce"

Disiplin ve plan ile yapılamayacak birşey yok sanırım.
Tabii ki benim çocuklarım büyümüştü, kendi ihtiyaçlarının çoğunu kendileri yapabiliyorlardı, eşim çok destek oldu. Pandemi de evden çıkamadık, gelen giden olmadı, eğitim koçu ile çok güzel anlaştık, beni bölen yada motiv.düşürecek hiçbirşey yoktu. Şartlar çok uygundu benim için.

2022 Okuma Listesi

2022 yılında 20 kitap okumayı hedefliyorum. Bu kitapları konularına göre ayırdım.

Kişisel Gelişim

1. Atomik Alışkanlıklar
2. Küçük Alışkanlıklar
3. İyi Hissetmek
4. Hayatı Yeniden Keşfedin
5. Tanrılar Okulu
6. Ikıgai
7.Basit Yaşama Sanatı
8. İrade Terbiyesi
9. Beden Asla Yalan Söylemez
10. Ted Gibi Konuş

Ebeveynlik
1. Dijital Dünyada Çocuk Büyütmek
2. Çocuklarda Rezilyans & Esneklik ve Toparlanabilme Becerisi
3. İyi Aile Yoktur
4. İyi Toplum Yoktur
5. Matematiği Nasıl Anlamalı?

Edebiyat
1. İki Şehrin Hikayesi
2. Kadınlar Okulu
3. Ana Karenina
4. Kendime Notlar
5. Ben Kirke

2022 yılı için planlamamı yaptım ben de. Kısaca başlıklar halinde yazmak isterim.

-Yeme konusunda gerçekten çok mutsuzum. Porsiyonlarım büyüdü ve rahatsız olduğum halde devam ediyorum yemeğe, kendimi çok kötü hissettiriyor. Henüz kilo almadım ama bunun altında yatan nedeni bulmaya uğraşıyorum ama çıkmıyor: ( Bu konuda bir önerisi olan varsa okumayı çok isterim. Sağlıklı yiyecekleri uygun porsiyonlarda tüketmek istiyorum.

-İş yerinde farklı bir sorumluluk aldım, bu ücretime de yansıyacak. Bundan dolayı daha da düzenli ve sistemli çalışıyorum. Bunu biraz daha geliştirmek istiyorum.

-Oğlum LGS ye hazırlandığı için Haziran ayına kadar yapamasam da sonrası için her hafta sonunu dışarıda, daha çok orman-deniz kenarı gibi yerlerde ailecek geçirmeyi planlıyorum.

-Diş tedavisine başlayarak, korkumu yener isem implant yaptıracağım.

-Telefonum ile ilişkim minimum düzeye indi. Sosyal medya çok az arada bakıyorum, whatsapp okul grupları vaktimi çokca alıyor. Okurken bile zaman akıyor.

-Daha çok okumaya niyetliyim. Tarih kitapları yanında biraz psikoloji-gelişim tarzı kitaplar ilgimi çekiyor.

-Kıyafet konusunda yeterince sade idim, şimdilerde hiç umursamadan kendi stilime uygun kıyafetler almaya devam ediyorum. Sadece ince bir altın kolye ve alyans ile tamamlıyorum. Arada 2 saatim eşlik ediyor.

-Yüzümü her akşam dalin ile yıkayarak, gülsuyu ile siliyorum, makyaj hiç yapmıyorum. Arada gözkalemi kullanıyorum. Bu bana iyi geliyor. Böyle devam edeceğim.

-Yatırım konusunda borsadan belirlediğim 2-3 hisse üzerinden alım yapmak istiyorum, araştırıyor ve öğreniyorum. Farklı enstrümanlar ekleyerek hedefime ulaşmak istiyorum.

-Zamansızlıktan pilatesi bırakmıştım, yüzme yada pilates sürekli hayatımda olsun istiyorum, bunun için bu yıl uğraşacağım. Umarım hayatımdan çıkarmamak üzere devam edebilirim.

-Ve bir araştırma dili öğrenmek istiyorum. Arapça, latince, farsça yada rusça okulda eğitimi verilen dillermiş. Birini seçerek biraz temel oluşturmayı çok istiyorum.

-Başıma bir şey geldi, çok kızdım-kırıldım vs olumsuz duygularımda düşünmeliyim; yaşadığım şey benimle mi ilgili yoksa o kişi mi saldırgan? Bunu ayırt etmek çok önemli. Benimle ilgiliyse; aktarım yapıyor olabilirim, beklentim çok büyük olabilir, düşünce bozukuğum olabilir. O kişi saldırgansa; sınırlarımı koruyamıyorum demektir. Bu benim hayatım! Hayatımın iplerini elime almalıyım..

DEĞERSİZLİK DUYGUSU olduğuna karar verdim. bunun üzerine düşünüceğim bu hafta. Sizin kurtulmayı en çok istediğiniz duygularınız neler? bunlardan kurtulmak için hiç adım atttınız mı? planınız var mı? neler yapmayı düşünüyorsunuz?
Bende zaman zaman duygularım üzerine düşünüyorum ve çoğunlukla duygularımı isimlendirmekte zorlandığımı farkettim. Yani bi olay oluyor iş yerinde yada eşimle o an ne hissettiğimi anlayamıyorum. Anlayamadıkça özellikle eşimle iletişimimde yanlışlar yapmaya başlıyorum. Bende bunu çözmek için bişeyler yapmak istiyorum. Şimdilik kişisel gelişim kitapları okuyorum umarım işime yarar. Sizinde varsa tavsiyeniz duymayı çok isterim☺️

Çok haklısın. Alışkanlıkları denemeye başlaman önce ve başladıktan sonra sürekli bir sorgulama gerekiyor. Bu alışkanlık benim kişiliğim ve değerlerim ile uyumlu mu, neden hayatıma dahil etmek istiyorum, beni zorluyor mu, hayatımı kolaylaştırıyor mu gibi. Belki o alışkanlık bizim için doğru alışkanlık değildir ya da biz o alışkanlık için doğru insan değilizdir. Bir çeşit kendini tanıma yolculuğu bu aslında.
Sokrates 'kendini tanı' demiş milattan önce 400 lü yıllarda... o zamanlar fark etmiş aslolanın ne olduğunu..
i insan hislerini, düşüncelerini, bedenini, ruhunu tanımaya odaklanınca kalıplaşmış her şeyin dışında çıkılabileceğini de keşfediyor. bana ne iyi gelir' i bulmak gerek..

Merhabalar,

Son günlerde artan vakalardan dolayı okulum online oldu. Çok sevindim. Şirketteki yıl sonu-yılbaşı işlemleri o kadar yoğundu ki, ilaç gibi geldi bana bu online durumu.

(yazdım mı hatırlamıyorum ama en son istifam kabul edilmemiş, okula gitmeme izin verilmiş, esnek çalışma saatleri uygulanmaya başlamıştı benim için. Şimdilerde (bu fiyat artışlarını düşündüğümde) istifamın kabul edilmediği için çok şanslı olduğumu düşünüyorum: )

Sınava nasıl hazırlandın diye özelden de mesaj atan arkadaşlar vardı, buraya yazıyorum ki herkes okuyabilsin. Geçen yıl Pandemi sebebiyle home office çalışırken, evde fazla vaktim kalıyordu. Kitap oku, film/dizi izle, sınırlı komşuluk ilişkisi derken gerçek anlamda sıkıldım. Ve meraklı olduğum Tarih bölümü okusam mı diye düşündüm. Geçen sene Aralık ayı idi. Hedefimi belirledim. Daha da net anladım ki hedef / amaç olmadan bir adım ilerlenmiyormuş. Biraz araştırdım, müfredat değişmiş tabii ki, 20 yıl önce mezun olmuşum: ) Bir eğitim koçu ile anlaştım. Hizmet sektöründen memnun kaldığım 2 yada 3 kişiden birisi kendisi. Gerçekten çok başarılı ve özverili. 10 günlük programlar yaptı bana. Her sabah 5 de kalkıp 9 a kadar o programdaki youtube (benim hocam kanalı genelde) videolarını izliyordum. 9 da iş başı, akşam 16 sonrası da test çözüyordum. 6 ay bir gün bile ara vermeden her sabah 5 de kalktım. Bu süreçte eşim ve çocuklarım çok yardımcı ve destek oldular. Ev bile süpürmedim, sadece çok uğraştırmayan yemekler yaptım. Sofra toplaması, bulaşık-çamaşır herşey ile çocuklarım ve eşim ilgilendi. Gerçekten odaklanmıştım. Yine de çok geç başladığım için Mimar Sinan olur mu diye düşünüp arada endişe ettiğim zamanlar olmadı değil.

O gün sınava girdim ve çıkınca kendi kendime dedim ki "40.yaş günü hediyeni verdin kendine, kutla gününü gönlünce"

Tabii ki benim çocuklarım büyümüştü, kendi ihtiyaçlarının çoğunu kendileri yapabiliyorlardı, eşim çok destek oldu. Pandemi de evden çıkamadık, gelen giden olmadı, eğitim koçu ile çok güzel anlaştık, beni bölen yada motiv.düşürecek hiçbirşey yoktu. Şartlar çok uygundu benim için.
Seni gerçekten gönülden tebrik ediyorum ❤️❤️

2022 yılı için planlamamı yaptım ben de. Kısaca başlıklar halinde yazmak isterim.

-Yeme konusunda gerçekten çok mutsuzum. Porsiyonlarım büyüdü ve rahatsız olduğum halde devam ediyorum yemeğe, kendimi çok kötü hissettiriyor. Henüz kilo almadım ama bunun altında yatan nedeni bulmaya uğraşıyorum ama çıkmıyor: ( Bu konuda bir önerisi olan varsa okumayı çok isterim. Sağlıklı yiyecekleri uygun porsiyonlarda tüketmek istiyorum.

-İş yerinde farklı bir sorumluluk aldım, bu ücretime de yansıyacak. Bundan dolayı daha da düzenli ve sistemli çalışıyorum. Bunu biraz daha geliştirmek istiyorum.

-Oğlum LGS ye hazırlandığı için Haziran ayına kadar yapamasam da sonrası için her hafta sonunu dışarıda, daha çok orman-deniz kenarı gibi yerlerde ailecek geçirmeyi planlıyorum.

-Diş tedavisine başlayarak, korkumu yener isem implant yaptıracağım.

-Telefonum ile ilişkim minimum düzeye indi. Sosyal medya çok az arada bakıyorum, whatsapp okul grupları vaktimi çokca alıyor. Okurken bile zaman akıyor.

-Daha çok okumaya niyetliyim. Tarih kitapları yanında biraz psikoloji-gelişim tarzı kitaplar ilgimi çekiyor.

-Kıyafet konusunda yeterince sade idim, şimdilerde hiç umursamadan kendi stilime uygun kıyafetler almaya devam ediyorum. Sadece ince bir altın kolye ve alyans ile tamamlıyorum. Arada 2 saatim eşlik ediyor.

-Yüzümü her akşam dalin ile yıkayarak, gülsuyu ile siliyorum, makyaj hiç yapmıyorum. Arada gözkalemi kullanıyorum. Bu bana iyi geliyor. Böyle devam edeceğim.

-Yatırım konusunda borsadan belirlediğim 2-3 hisse üzerinden alım yapmak istiyorum, araştırıyor ve öğreniyorum. Farklı enstrümanlar ekleyerek hedefime ulaşmak istiyorum.

-Zamansızlıktan pilatesi bırakmıştım, yüzme yada pilates sürekli hayatımda olsun istiyorum, bunun için bu yıl uğraşacağım. Umarım hayatımdan çıkarmamak üzere devam edebilirim.

-Ve bir araştırma dili öğrenmek istiyorum. Arapça, latince, farsça yada rusça okulda eğitimi verilen dillermiş. Birini seçerek biraz temel oluşturmayı çok istiyorum.
Yemek Bağımlılığı adlı kitabın bana faydası oldu. Bir bak istersen

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    100,5 KB · Görüntüleme: 43
Selamlar Hanımlar

2022 yılı 1. dönemi hedeflerimi topluca yazmak istiyorum. 1 Haziran 2022 tarihine kadar aşağıda yazdığım maddeler halletmek istiyorum. Haziran ayı içerisinde bir ara değerlendirme yapıp, maddeleri revize edeceğim.

1. 58-60 kg aralığına inmek
2. Hafta içi her gün 22 dakika yürüyüş yapmak
3. Hafta içi her gün duş almak ve bakım yapmak
4. Kan tahlili yaptırmak
5. Kadın doğum randevusuna gitmek
6. Meme cerrahi randevusuna gitmek
7. Diş kontrolü ve temizliği yaptırmak
8. Makyaj malzemelerimi yenilemek
9. Düzenli psikoloğa gitmek
10. Listemdeki kitaplardan 10 tanesini bitirmek

Doğan Cüceloğlu’ un dediği gibi “Ben sonuçlardan değil, niyetim ve gayretimden sorumluyum”🌸

niyetin her işin başı olduğunu düşünülenlerdenim ben de.
hedefe niyet koyunca anlamlı hale geliyor.

değersizlik bir duygu mu yoksa çarpık bir düşünce mi bilemiyorum.
ayrıca duygulardan kurtulmaktan ziyade fark edip, duygunun kökeni keşfetmek daha işe yarar göründü bana.
ne olunca kendinizi değerli/değersiz hissediyorsunuz?
bu düşünce içten mi dıştan mı besleniyor.
size ''iyi hissetmek '' kitabının çok işe yarayabileceğini düşünüyorum. david burns' yazarı
Merhabalar,

siz iyi bir ekipsiniz :) ailen sen :)
her gün çabalamak, emek vermek..'' bunu başarabilmek benim için toplumda başarı diye adlandırılan çoğu şeyden üstün :)
tebrik ederim ...
2022 Okuma Listesi

2022 yılında 20 kitap okumayı hedefliyorum. Bu kitapları konularına göre ayırdım.

Kişisel Gelişim

1. Atomik Alışkanlıklar
2. Küçük Alışkanlıklar
3. İyi Hissetmek
4. Hayatı Yeniden Keşfedin
5. Tanrılar Okulu
6. Ikıgai
7.Basit Yaşama Sanatı
8. İrade Terbiyesi
9. Beden Asla Yalan Söylemez
10. Ted Gibi Konuş

Ebeveynlik
1. Dijital Dünyada Çocuk Büyütmek
2. Çocuklarda Rezilyans & Esneklik ve Toparlanabilme Becerisi
3. İyi Aile Yoktur
4. İyi Toplum Yoktur
5. Matematiği Nasıl Anlamalı?

Edebiyat
1. İki Şehrin Hikayesi
2. Kadınlar Okulu
3. Ana Karenina
4. Kendime Notlar
5. Ben Kirke
iyi hissetmek' bendeki değişime en büyük destek kuvvetlerden biri idi. :)
Bende zaman zaman duygularım üzerine düşünüyorum ve çoğunlukla duygularımı isimlendirmekte zorlandığımı farkettim. Yani bi olay oluyor iş yerinde yada eşimle o an ne hissettiğimi anlayamıyorum. Anlayamadıkça özellikle eşimle iletişimimde yanlışlar yapmaya başlıyorum. Bende bunu çözmek için bişeyler yapmak istiyorum. Şimdilik kişisel gelişim kitapları okuyorum umarım işime yarar. Sizinde varsa tavsiyeniz duymayı çok isterim☺️
4-5 sene önce duygularla ilgili bir atölyeye katılmıştım, 4 haftalıktı.
ttonlineakademi 'nindi.
kitapları okuyup videoları izleyip hala eksik bişeyler kalırsa online seminerlere katılabilirsiniz.
Selamlar Hanımlar

2022 yılı 1. dönemi hedeflerimi topluca yazmak istiyorum. 1 Haziran 2022 tarihine kadar aşağıda yazdığım maddeler halletmek istiyorum. Haziran ayı içerisinde bir ara değerlendirme yapıp, maddeleri revize edeceğim.

1. 58-60 kg aralığına inmek
2. Hafta içi her gün 22 dakika yürüyüş yapmak
3. Hafta içi her gün duş almak ve bakım yapmak
4. Kan tahlili yaptırmak
5. Kadın doğum randevusuna gitmek
6. Meme cerrahi randevusuna gitmek
7. Diş kontrolü ve temizliği yaptırmak
8. Makyaj malzemelerimi yenilemek
9. Düzenli psikoloğa gitmek
10. Listemdeki kitaplardan 10 tanesini bitirmek

Doğan Cüceloğlu’ un dediği gibi “Ben sonuçlardan değil, niyetim ve gayretimden sorumluyum”🌸

Doğan Cüceloğlu ' ekolüm : insanlara yargısız yaklaşıp ve sevgiyle bakabilmesi, kucaklaması ve en çok da coşkuyla yaşaması.

Selamlar Hanımlar,

Bugün biraz "Para Yönetimi" hakkında konuşmak istiyorum.

Jean J. Rousseau'nun bir sözü var. "İnsanın özgürlüğü, istediği her şeyi yapabilmesinde değil, istemediği hiç bir şeyi yapmak zorunda olmamasındadır". Bu söz bana her zaman finansal özgürlük meselesini hatırlatmıştır.

Maaşlı çalışan ve maaş harici gelir kaynağı olmayan biri olarak çalışmak zorunda olmak, benim canımı sıkan bir durum. Normal şartlarda zaten çalışmayı seviyorum ancak zorunda olmak başka bir konu. Ev kredisi, ihtiyaç kredisi ve araba kredisi mevcut. Ayrıca kızlar özelde okuyor. Kredilerin tamamı 2024 yılı sonbaharında bitmiş olacak ancak, kızların okul ödemeleri sonsuza kadar devam edecek sanırım :işsiz:

Bu sene ufak adımlar ile finansal durumu daha iyi yönetmek istiyorum. Bunun için ilk adım, akıllı harcama yapmaya çalışmak olacak. Aklıma geleni hemen aldığım için, ay sonu kart tutarını görünce ayarlarım bozulabiliyor:)

İlk adımım "Kötü Alışkanlıklardan Kurtulmak" maddesi üzerinde çalışmak olacak. Atomik Alışkanlıklar kitabında "kötü alışkanlıkları zorlaştırın" ifadesi yer alıyor. Buna istinaden ben de sadece cumartesi günleri harcama yapma deneyi yapmaya karar verdim. Diğer günlerde alışveriş yapmayacağım. Hafta içi aklıma gelen satın alma isteklerimi telefonumun notlar bölümüne kaydedeceğim. Cumartesi günü de listeyi gözden geçirip satın alma kararları vereceğim. Haftalık 1000 TL harcama limiti koyuyorum. Araç yakıtı hariç her şey bu limitin içerisinde yer alacak. Telefondaki alışveriş uygulamalarını da sileceğim. Bir şey almam gerekiyorsa bilgisayarımdan giriş yapmam gerekecek. Böylece anlık alışveriş yapmak benim için zorlaşacak.

İkinci adım ise "İyi bir finansal alışkanlık edinmek". Her ay 1 gr fiziki altın almakla başlayabilirim diye düşünüyorum.

Selamlar Hanımlar,

Bugün telefonumdaki tüm alışveriş uygulamalarını sildim. Pazartesi günü de ilk altını almayı düşünüyorum.

Sabahtan bu yana 55 liralık getir harcaması yaptım. Çiftliğe de haftalık sipariş verdim. Getirdiklerinde tutarı göreceğim.

Geçen hafta kilo kaybım 400 gram oldu. Bu nedenle bu hafta içinde, 3 gün uygulamak üzere öğlen ton balıklı salata akşam kabak çorbası şeklinde bir diyet planladık. Pazartesi-Salı-Çarşamba uygulamayı düşünüyorum. Kahvaltı ve ikindi sabit kalacak.

Atomik alışkanlıklar kitabı bitti. Altını çizdiğim çok yer var. Tekrar üstünden geçmem gerekiyor. Dün Ikigai kitabına başladım. Bugün biter diye tahmin ediyorum.

Ankara’da çok güzel kar yağdı. Eşim şimdi kızları kar oynamaya çıkardı. Ben de sessizliğin tadını çıkaracağım.

Günaydın”

Önümüzdeki haftasonu 9 dersten finallerim var. Henüz biten bir dersim olmamakla birlikte çalışma isteğim de yok. İlk üniversite yıllarımda da hep böyle hissederdim, öncesinde düzenli çalıştıysam son hafta sıkı sıkı sarılırdım.

Ama şimdi o zamanda değilim de mi? İnsanı yoran şeylerden biri de ya hep ya hiç” düşüncesi . Bu kez böyle olsun istemiyorum tabiki. Yapabildiğim kadar olsun. Sonuca değil sürece odaklanıcam 🌸

Bu da bi iç döküştü. 🌱

X