Hayırlı sabahlar
Bu gece sık sık uyandım. En sonunda beni uykudan tam uyandırmayı sağlayacak bir deprem oldu, kısa sayılmicak seviyede sürdü. Allah hepimizi korusun.
Sağlıklı beslenme ve spor: yaklaşık 2 aydır , günde 2 öğün olarak besleniyorum. El ayak titremelerim, açlık krizlerim artık yok. Bu süreçte diyetteyim stresine girmeden, 6 kg verdim. Bedenim kendini buldu adeta. Hal vermem gereken 6 kg var. Ancak acele etmiyor, kendimi kısıtlanmış hissetmiyorum. Yıllarca defalarca diyetisyenlerle çalışmış biri olarak, kontrol edilme ihtiyacı için kendilerine gitmiştim, ancak kimse iki öğün beslenmeyi önermemişti. Benim için en ideali buymuş. İnanılmaz güçlü hissediyorum kendimi , bu konuda.
Her gün öğle aralarında 4km yürüyoruz arkadaşlarımla. Gün içerisinde aklıma geldikçe de bacak yada göğüs çalışıyorum.
Ev düzen- yemek: haftasonu haftaiçi için en az 1 hazır yemek yapıyorum. PazaR akşamı mantı döktüm, ve o gün bezelye pişirip pazartesi akşam da yiyebildik. 2 gün böyle , bir gün köfte , bir gün makarna, bir gün tantuni olarak ilerliyoruz bazı haftalar. Kurubaklagiller de kurtarıcım. Bu sebeple haftasonları mesai harcamam haftaiçine en az 2
-3 kat zaman kazandırmakta.
Temzilik her gün robot açma, mutfak toplama, her eşyayı yerine koyma, wc yıkama olarak ilerliyor. Eşim balkonları yıkıyor.
Aile ilişkileri:
Eşimle son istişaremizin ardından davranışlarımızda ciddi değişimler oldu. İkimizde daha sakin, anlayışlı, eğlenceli olmaya başladık; özellikle sorunlarda, anlaşmazlıklarda.
Oğlumla her akşam aile vakti” düzenleyip ya kuru oyunları oynuyor/ortak aktivite yapıyor ya da film izliyoruz. Hepimize iyi geliyor.
Sadece ben: Bu ay Tülay Kök ün Mavi Oda kanalına abone oldum. Belli aralıklarla sırasıyla videolarını izliyorum. Derinlemesine kendi üzerimde çalışıyorum. İnsan Derya deniz. Her gün yeniden yeni bişiler keşfediyorum kendime dair. Bir his, bir davranışımın altında yatan sebep, bi bakışımın dahi anlamı gibi gibi. Rüyalarımı yazıyorum, hislerimi, düşüncelerimi. Bir de hedef ve değerlerimi belirliyorum.
Tülay hanım bir videosunda hedefler koyarız olmalı da , hedefe ulaşınca “ bunca yıl bunun için mi uğraştım kafa yordum dememek için hedeflerimiz , değerlerimize dayanmalı” gibi bir cümle kurmuştu beni çok etkiledi. Bir de “ eviniz mi var yuvanız mi?” Sorusu. Düşünmek gerek.
Salonuma sonunda kitaplığımı kurmaya başladım. Henüz yarısı tamamlandı. Salonu toparlamam kitapları yerleştirmem gerek. Çok heyecanlıyım. Orası benim sığınağım.
Sabahları uyanıp kendimle başbaşa vakit geçirmek, yazmak, dinlemek, mum ışığında kendime zaman ayırmak “ ben varım” deme şeklim. Bu rutinim daim olsun istiyorum.
Ayda bir doğa/çocuk/eğitime dair alternatif okumalar ve sonrasında tahlil yaptığımız bir grubumuz var. Kitaplar üzerine saatlerce konuşmak pahabiçilemez.
Bütçe:
okul ücreti belli oldu. Tahminimize yakın bir mebla. Taksitlendirme yaptık.
Eğitim harcaması bizim için hafife alınmicak bi kalem.
Maaşların artması zamlar karşısında pek bi anlam etmediğinden , pek sevinemedim. Pek çok İnsan zor durumda.
2022 de de aylık alamdığım/yapmadığım ve vazgeçtiğim her harcama kalemini döviz/ altın a aktarma niyetindeyim. Az çoktur “ a inanıyorum. İhtiyacım olmayanı almıyor, ihtiyacım varsa kaliteli ve
estetik olmasına önem veriyorum. Geçen ay kaban/ayakkabı ihtiyaçlarım vardı tamamladım.
Şimdi kalkıp rutinlerin başına geçme vakti
gün başlasın,