Popüler Konu Verimli Rutin

birdenem birdenem ve @Aykiz_ bu mesajım size de aynı zamanda.
Doğru bir nokta. Benim kilo fazla yok. Sanırım daha önce yazmıştım. Genetik birsey. Babamda yer yer kilo almaz. O na çekmişim. 1.70 boy 64-66 arası gidip gelen kilo. Bunun altına düşersem yüzüm iyice çöküyor.
Herseyi karıştırıp yiyorum. Mesela sofrada makarna ve ıspanak varsa, ben ıspanağı makarnanın üstüne sos niyeti ile koyup, üstüne de ketçap mayonez dokup yiyebilirim. Bu aslında çok zararlı bir şeymiş. Yapmamam lazim biliyorum. Bu sebepten gaz da hiç eksik olmuyor benden.

İlk fotoğraf benim dünyam ❤️

Her sabah gün aymadan, insan ve araç sesi henüz duyulmadan, ev halkı hala uyanmamışken- bu odada, bu masada-yaktığım mumlar ve loş ışıklar eşliğinde dinlenmeye aşkla, tutkuyla bağlıyım.
İnsanın onu yatağından kaldıracak hayalleri olmalı” diye bir söz okumuştum hatırlamadığım bir zaman diliminde, hah işte bu masa ve ötesinde kurduğum hayaller beni uykumdan ediyor ( hiç de şikayetçi değilim, bilakis coşku doluyum).
Ben olmaya, kendimi inşaa etmeye, ilmek ilmek emek vermeye vurgunum. İşte diyorum bu sabah yine sadece ben oldum.

Oldum olası planlar yapmayı, not tutmayı, stickerları, değişik ajanda/defterleri , kalemleri , renkli kağıtları çok sevmişimdir. Sürekli hayaller kurup hedefler koyup yazmış çizmişimdir. Başlarda yapmak isteyen insanın bütün bu saydığım varlıklara sahip olmasının zorunlu olmadığıydı, benimki bir heves gibiydi. Ama gördüm ki zamanla , vazgeçmeden çalışarak her biri hedefine bir tuğla ekliyormuş. Bir yıl düzen tutturamadım, hedefler yarım kaldı. Diğer yıl bi tık daha iyiydim. Bazen düştüm bazen kalktım . Ama vazgeçmeyerek her gün deneyerek nasıl düzenli/ tertipli/ rutin içerisinde olunur kendimde tecrübe ettim.
Dipçe: lütfen sende bikaç şey başaramadıysan kendine “ iradesizim/düzensizim/maymun iştahlıyım” falan gibi olumsuz yaftalarda bulunma (zira zamanında ben yaptım hiç de faydası olmadı). Yolları değiştir, deneme şeklini, techizatını değiştir ama hayalin hep seninşe olsun onu tut, içine koy ve çabala. ( motivasyon konuşması gibi oldu sabahın 6sında ama olsundu, her şey vaktinde tamda olması gerektiği gibi olur)

Eklentiler

• 29B430F2-1379-409E-92EF-15ADE87FFAD8.jpeg
    29B430F2-1379-409E-92EF-15ADE87FFAD8.jpeg
    104,9 KB · Görüntüleme: 165
  • image.jpg
    image.jpg
    133,4 KB · Görüntüleme: 161
2. Fotoğrafsa benim 2022 niyetlerim.
Ha , daha elle tutulur gözle görülür niyetlerimde var (65-70kg arasında olmak/ yıl sonuma kadar belli bir birikim yapmak/ her gün kaza namazı kılmak/paten sürmeyi öğrenmek/ piyano kursuna başlamak/çocuk gelişiminde notlarımın yüksek olması) gibi gibi…

Bununla birlikte maneviyata/ruhuma odaklanmak istiyorum. Kendimi benliğimi saklamadan , açıkça ortaya koymak istiyorum. Gülmeyi çok seven bir insanım gizlemek istemiyorum. Yürürken dans etmek istiyorum mesela ya da hoplamak zıplamak. Bunu çekinmeden el alem ne der tablosuna girmeden yapmak istiyorum. O yüzden kendime daha çok odaklanıyorum.
Yani bir şeyi sadece ben istiyorum diye yapmak istiyorum, iş güç para aile bir başkasının iyiliğine diye değil sadece kendim için yapmak istiyorum. Şu marka çanta takarsan çok kaliteli durursun/ şu markanın tarzı çok hoş” baskısına boyun eğmeden, ben ne istersem onu kullanmak istiyorum onu giymek istiyorum. (Hani toplumdan ya da çevreden bazı şeylerin baskısı sadece senin adını söylenmez ya da sana birebir söylenmez ama böyle ortamda bir mobbing hissedersin ya iş yerinde olur mesela, genelde o hissiyatdan bile rahatsız oluyorum , insanların insanları belli kalıplara sokma isteğine anlam veremiyorum. Popüler kültürün zorladığı her şeyden soğuyorum. Sunulan şeyi beğeniyor ya da seviyorsa alır kullanırım ya da hoşuma giden bir davranış varsa kendime uyarlarım ama sırf birileri şöyle ol dediği için öyle olmaktan koşarak kaçıyorum.
….
1.5 ay önce 30 yaşıma girdim 🌸 aniden özgürleştim, büyüdüm gibi filan oldu . Ah dedim burası ne güzel bi yer 💫
….
Ah çok konuşasım varmış sabah sabah. Alayına isyan moduna nasıl geldim bilmiyorum ama “ sağlıkla/huzurla/verimle/özgürce/gönüllerinizdeki güzelliklerin kat be katını yaşayarak/ hayalleriniz için emek vererek geçireceğiniz ve kavuşacağınız nice yıllar diliyorum hepinize” kadınlar kulubü ailem iyi ki varsınız.

Ah elecda elecda ” burayı kurarak ne büyük güzellik yapmışsin ve bizlere her gün farkındalık kazandırarak ilerliyorsun, teşekkürüm sonsuz”

merhabalar burada cok güzel paylaşımlar yapılıyor. paylaşım yapan tüm arkadaşlara sormak istiyorum. burada paylaştığınız faydalı yazıları kopyala yapıştır olarak hesabımda paylaşabilirmiyim. şimdidien çok teşekkür ederim

Merhaba, 2 senedir kullandıgım ajandamla devam :) Bolca not yapılacaklar hedefler vs. Karma bir defterim var.. Bu sene hedeflerini yazdım :)
Kendime yeni bir ajanda alıp günlük . aylık rutin olarak yapılacaklar vs ile ilerlemeyi planlıyorum bu yıl..
Atalet çok fazla hayatımda.. Böyle tikleyerek daha çok planlı ve gerçekleştirmiş olarak ilerleyeceğimi düşünüyorum..
Bu sene daha çok gelişmek, ögrenmek ,istiyorum..
Şuanda çalıştıgım işyerime devam ediyorum.. Geçen ayda oglumun okul arkadasları ve anneleri ile buluştugumuz oyun evinden sonra inanılmaz bir istekle..1 yada 2 sene sonra Çocuk oyun evi işletmek istiyorum..
Annelerin gönül rahatlıgıyla bırakıp gidebileceği ve cafesinde limonlu kek ve kurabiye eşliğinde birşeyler okuyabileceği, keyifle takılabileceği bir yer olsun istiyorum..Düşünüyorumda oglumun oyuncak kitap vs herşey okadar fazla ki zamanı geldiğinde burda bunları değerlendireceğim:)
Çok seviyorum böyle samimi öz dolu işleri..
Ne demişler Hayalle beslen hedefle güçlen :)

Selamlar Hanımlar,

Canım kızlar hasta, ikisi de evdeler. Telefon kapanın elinde kalıyor:işsiz:
Geçmiş olsun, salgın varmış bizümkiler de hasta idi. İnfluenza a 🙄 neyse çok başıymış hastalığın, influenza ilk 24 saatte tespit edilirse tedavi çok kolaylaşıyormuş. Cidden doktorun dediği gibi oldu 2,5 gunde toparladılar. Tekrar geçmiş olsun.

Geçmiş olsun, salgın varmış bizümkiler de hasta idi. İnfluenza a 🙄 neyse çok başıymış hastalığın, influenza ilk 24 saatte tespit edilirse tedavi çok kolaylaşıyormuş. Cidden doktorun dediği gibi oldu 2,5 gunde toparladılar. Tekrar geçmiş olsun.
Teşekkür ederim. Çarşamba akşam da ben hastaladım. Az önce covid testi verdim. Eve geldiler. Hayırlısı bakalım.

Selamlar Hanımlar,

Bu sabah itibariyle ailecek iş ve okullara dağılmış bulunuyoruz.

Dün Atomik Alışkanlıklar kitabını bitirdim. Bu sabah da 6'da kalkıp hafta içi günlük rutinime tekrar başladım. Kitaptaki önerilerden biri, alışkanlık haline getirmek istediğiniz davranışı "kolay" kılındı. Sabah yaptığım aktiviteleri düşününce bunu zaten yaptığımı fark ettim.

Sabah uyanır uyanmaz yaptığım cilt bakımı, sadece yüzüme gül suyu sıkmak ve nemlendirici sürmek adımlarından oluşuyor. Yaptığım nefes egzersizi 2 dakika kadar sürüyor. Ardından A5 boyutunda bir sayfaya zihnimden geçenleri yazıyorum. Eğer bu defter büyük olsaydı veya kendime daha fazla sayfa yazma şartı koysaydım, bu alışkanlığı sürdüremezdim.

Sonrasında 15 dakika kadar kitap okuyup, Ela'yı uyandırıyor ve ardından kahvaltı hazırlıyorum. Eskiden sırf hazırlamak zor geldiği için kahvaltıyı dışarıda yaptığım çok olmuştu. Şu an yaklaşık 5 dakika içerisinde kahvaltı hazır oluyor. Çünkü çaydanlığı akşamdan hazırlayıp bırakıyorum, kahvaltılıklar kapaklı cam kaplarda dolapta hazır duruyor. Yaptığım tek şey sofraya tabakları ve kahvaltılıkları koymak ve çayı demlemek oluyor.

Sabah rutinimden ve adımlarından çok memnunum. Deneye yanıla uzun bir süre geçirdikten sonra kendime en uygun ve en iyi gelen ritüeli buldum. Eklemek istediğim bir şey yok, çıkarmak istediğim bir şey yok. Sadece sürdürebilmeyi istiyorum. Bu istek, sabahları erken kalkma motivasyonumun da kaynağı aslında.

Son dakikaya kadar alarmı erteleyerek, yarın erken kalkacağım diye kendime söz verip tutmayarak uzun yıllar geçirdim. Şimdi anlıyorum ki beni o yataktan keyifle kaldıracak bir nedene ihtiyacım varmış.

elecda elecda haklısın insan arayararak, hata yaparak , deneyip yanılarak kendi için en doğrusunu bulabiliyor.
İnsan vazgeçtiği noktada başarısız sayılır, denemeye devam ettikçe başarısız değil, hala çözüm arıyor” olur. Benim hatam doğru rutini yakalayana kadar kendimi iradesiz, istikrarsız olarak nitelendirmemdi.
Burdan henüz rutinlerini oluşturamamış ya da bi konuda istediği performansa ulaşamamış tüm arkadaşlarıma “ kendilerini yaftalamadan alternatif üretmeye devam etmelerini “ naçizane tavsiye ederim.
Çünkü insan en çok kendine acımasız olabiliyor, bu da moral motivasyona gem vuruyor.

Hayırlı sabahlar 🌸

Bu gece sık sık uyandım. En sonunda beni uykudan tam uyandırmayı sağlayacak bir deprem oldu, kısa sayılmicak seviyede sürdü. Allah hepimizi korusun.

Sağlıklı beslenme ve spor:
yaklaşık 2 aydır , günde 2 öğün olarak besleniyorum. El ayak titremelerim, açlık krizlerim artık yok. Bu süreçte diyetteyim stresine girmeden, 6 kg verdim. Bedenim kendini buldu adeta. Hal vermem gereken 6 kg var. Ancak acele etmiyor, kendimi kısıtlanmış hissetmiyorum. Yıllarca defalarca diyetisyenlerle çalışmış biri olarak, kontrol edilme ihtiyacı için kendilerine gitmiştim, ancak kimse iki öğün beslenmeyi önermemişti. Benim için en ideali buymuş. İnanılmaz güçlü hissediyorum kendimi , bu konuda.
Her gün öğle aralarında 4km yürüyoruz arkadaşlarımla. Gün içerisinde aklıma geldikçe de bacak yada göğüs çalışıyorum.

Ev düzen- yemek: haftasonu haftaiçi için en az 1 hazır yemek yapıyorum. PazaR akşamı mantı döktüm, ve o gün bezelye pişirip pazartesi akşam da yiyebildik. 2 gün böyle , bir gün köfte , bir gün makarna, bir gün tantuni olarak ilerliyoruz bazı haftalar. Kurubaklagiller de kurtarıcım. Bu sebeple haftasonları mesai harcamam haftaiçine en az 2
-3 kat zaman kazandırmakta.
Temzilik her gün robot açma, mutfak toplama, her eşyayı yerine koyma, wc yıkama olarak ilerliyor. Eşim balkonları yıkıyor.

Aile ilişkileri:
Eşimle son istişaremizin ardından davranışlarımızda ciddi değişimler oldu. İkimizde daha sakin, anlayışlı, eğlenceli olmaya başladık; özellikle sorunlarda, anlaşmazlıklarda.
Oğlumla her akşam aile vakti” düzenleyip ya kuru oyunları oynuyor/ortak aktivite yapıyor ya da film izliyoruz. Hepimize iyi geliyor.

Sadece ben:
Bu ay Tülay Kök ün Mavi Oda kanalına abone oldum. Belli aralıklarla sırasıyla videolarını izliyorum. Derinlemesine kendi üzerimde çalışıyorum. İnsan Derya deniz. Her gün yeniden yeni bişiler keşfediyorum kendime dair. Bir his, bir davranışımın altında yatan sebep, bi bakışımın dahi anlamı gibi gibi. Rüyalarımı yazıyorum, hislerimi, düşüncelerimi. Bir de hedef ve değerlerimi belirliyorum.
Tülay hanım bir videosunda hedefler koyarız olmalı da , hedefe ulaşınca “ bunca yıl bunun için mi uğraştım kafa yordum dememek için hedeflerimiz , değerlerimize dayanmalı” gibi bir cümle kurmuştu beni çok etkiledi. Bir de “ eviniz mi var yuvanız mi?” Sorusu. Düşünmek gerek.

Salonuma sonunda kitaplığımı kurmaya başladım. Henüz yarısı tamamlandı. Salonu toparlamam kitapları yerleştirmem gerek. Çok heyecanlıyım. Orası benim sığınağım.

Sabahları uyanıp kendimle başbaşa vakit geçirmek, yazmak, dinlemek, mum ışığında kendime zaman ayırmak “ ben varım” deme şeklim. Bu rutinim daim olsun istiyorum.

Ayda bir doğa/çocuk/eğitime dair alternatif okumalar ve sonrasında tahlil yaptığımız bir grubumuz var. Kitaplar üzerine saatlerce konuşmak pahabiçilemez.

Bütçe:
okul ücreti belli oldu. Tahminimize yakın bir mebla. Taksitlendirme yaptık.
Eğitim harcaması bizim için hafife alınmicak bi kalem.

Maaşların artması zamlar karşısında pek bi anlam etmediğinden , pek sevinemedim. Pek çok İnsan zor durumda.

2022 de de aylık alamdığım/yapmadığım ve vazgeçtiğim her harcama kalemini döviz/ altın a aktarma niyetindeyim. Az çoktur “ a inanıyorum. İhtiyacım olmayanı almıyor, ihtiyacım varsa kaliteli ve estetik olmasına önem veriyorum. Geçen ay kaban/ayakkabı ihtiyaçlarım vardı tamamladım.

Şimdi kalkıp rutinlerin başına geçme vakti🌱 gün başlasın,

X