Popüler Konu Verimli Rutin

Evet ben de kilo veririm veririm diye bekleyip duruyordum. Baktım 2 yıl geçmiş ve ben aynıyım. Bunun böyle gitmesini istemedim. Diyetisyen+4 gün spor la işe başladım. İnşaallah ideal kilomuza ulaşıp koruyabiliriz. ☺

15:30-16:30 Yol
İşten zihnim yorulduğu için iş dönüşü podcast dinlemiyorum. Spotify'da müzik listelerim var. Onlardan birini açıp dinliyorum veya zihnim çok yorulmuşsa hiçbir şey açmadan, sessizlikte araba kullanıyorum.

16:30-17:15 Ela ile Baş başa Vakit
Ela servisten kendi inip eve çıkmaya başladı. Yaklaşık 3 hafta karşıladım, önce o girdi binaya, sonra ben şeklinde bir alıştırma süreci geçirdik. Her gün anahtarla kapıyı açma çalışması yaptık. Nihayet artık servisten kendi inip, eve çıkıyor ve kapıyı kendi açarak içeri giriyor. Şu an o geldiğinde evde olmaya gayret ediyorum. Yavaş yavaş 5-10 dk daha geç gelmeye başlayacak ve zamanla evde yalnız kalma süresini uzatacağım.

Ela eve geldiğinde sarılıp öperek karşılamaya gayret ediyorum. Onu özlediğimi söylüyorum. Ela üstünü değiştirirken ben de ikimiz için bitki çayı hazırlıyorum. Oturup gün içerisinde olan biteni konuşuyoruz. Ben de anlatıyorum. Çayımız bitince kitaplarımızı alıp salona geçiyoruz. Alarmı 22 dakikaya ayarlıyorum ve bu süre boyunca kitap okuyoruz.

17:15-17:40 Yürüyüş

Kitap okumayı bitirdikten sonra Ela ödev yapmak üzere odasına gidiyor. Ben de yürüyüş bandına geçiyorum. Bantta yürümeyi sıkıcı bulduğum için, yürüyüş bandında olduğum sürece telefondan Netflix açıp, sevdiğim programlardan birini izliyorum. İlk başladığımda günde 30 dk hedefi koymuştum ama 30 dk şu an uzun geliyor. 2022 yılına girdiğimiz içn süreyi 22 dakika olarak değiştirdim ve şu an benim için sürdürmesi çok daha rahat oldu.

17:40-18:30 Akşam Yemeği Hazırlama

Yürüyüşüm bittikten sonra akşam yemeği hazırlığına başlıyorum. Cuma günleri haftalık yemek planını oluşturduğum ve alışverişleri tamamladığım için ne pişireceğimi biliyorum. Pazar günleri de soğanlı harç pişirdiğim için yemek pişirmenin amelelik kısmı ortadan kalmış oluyor.

Her gün yemek yapmak zorunda olmak ve bunu kısıtlı bir sürede yapmaya çalışmak oldukça can sıkıcı bir durum. Bu nedenle süreci kendim için kolaylaştırmaya ve değişik tarifler deneyerek eğlenceli hale getirmeye çalışıyorum. Gerçi yemek seçen iki çocukla oldukça zor oluyor bazen. Ana yemeği yemezlerse diye mutlaka pilav/makarna pişiriyorum. Ben yemeğe çorba ile başlamayı sevdiğim için de çorba pişiriyorum. Salatayı bazen yapıyorum bazen es geçiyorum.

18:30-19:30 Akşam Yemeği

Ailecek toplanıp yemek yemeyi önemsiyorum ve bir gün hepimiz açısından keyifli bir aktiviteye dönmesini umut ediyorum. Ela'nın sürekli konuştuğu, İpek'in de sürekli yere ve üstüne birşey döktüğü, ben bunu yemeyeceğim diye bağırdığı sofraları paylaşıyoruz bu ara :işsiz:

19:30-20:30 Mutfak & Çamaşır & Çay

Yemeği yedikten hemen sonra eşimle beraber sofrayı topluyoruz. Zira hemen yapmadığımızda çöken rehavetle bu iş uzuyor. Bulaşıkları toparlarken eşim çayı demliyor. Mutfak bitince de çay hazır olana kadar çamaşır katlama işlerini hallediyoruz.
Çamaşır makinesini sabah işe gitmeden önce çalıştırıyorum. Eve gelince kurutmaya atıyorum ve akşam yemeği sonrası katlayıp yerleştiriyorum. Sadece eşimin gömlekleri ütü için ayrılıyor, onun dışında hiç bir şeyi ütülemiyorum.

Bu işler bitince oturup çayımızı içiyoruz. Çayın yanına genelde bir şey yenmiyor. Bazen eşim ve kızlar hurma vs. gibi şeyler tüketiyorlar.

20:30-22:00 Kızların Uyku Rutini

Çay faslı bitince Ela'nın uyku süreci başlıyor. O banyoda işlerini hallederken odasını havalandırıyorum. Sonra seçtiği kitabı beraber okuyoruz. Sonra suyunu içiyor. Kısa bir sohbetin ardından öpüp odadan çıkıyorum. Ben Ela'yı yatırırken eşim de İpek ile barbie konuşturuyor:) Ela ile işim bittiğinde çocuk değişiyoruz. Eşim Ela'ya iyi geceler dilemeye giderken ben İpek'i devralıyorum. Çişim yok, dişimi fırçalamayacağım, üstümdeki kıyafetle yatacağım ve uyumak istemiyorum krizlerini sırasıyla aştıktan sonra kitap okuyup, ninni söylüyorum ve yanına yatıp, sarılarak uyutuyorum.

22:00-22:30 Duş & Cilt Bakımı

Bu yeni geliştirmeye başladığım bir alışkanlık. Normalde İpek'i uyutmam 23:30 civarına kadar sürdüğü için ya yanında uyuyakalıyor ya da hemen yatıyordum. Öğle uykusunu kaldırdığımızdan beri 22:00 civarı uyutmayı başarıyorum. Bu nedenle İpek uyuyunca doğru banyoya gidip, bir duş alıp, cilt bakımımı yapıyorum.

17:40-18:30 Akşam Yemeği Hazırlama

Yürüyüşüm bittikten sonra akşam yemeği hazırlığına başlıyorum. Cuma günleri haftalık yemek planını oluşturduğum ve alışverişleri tamamladığım için ne pişireceğimi biliyorum. Pazar günleri de soğanlı harç pişirdiğim için yemek pişirmenin amelelik kısmı ortadan kalmış oluyor.

Her gün yemek yapmak zorunda olmak ve bunu kısıtlı bir sürede yapmaya çalışmak oldukça can sıkıcı bir durum. Bu nedenle süreci kendim için kolaylaştırmaya ve değişik tarifler deneyerek eğlenceli hale getirmeye çalışıyorum. Gerçi yemek seçen iki çocukla oldukça zor oluyor bazen. Ana yemeği yemezlerse diye mutlaka pilav/makarna pişiriyorum. Ben yemeğe çorba ile başlamayı sevdiğim için de çorba pişiriyorum. Salatayı bazen yapıyorum bazen es geçiyorum.
Bu noktayi anlamadim? Soganli harci böyle fazladan yapip mi hazirliyorsunuz? Nasil bi islem? Soganlari yemeklik sekilde bi kaba mi saklayip yemek yapacakken o hafta icin kullaniyorsunuz?

Bu noktayi anlamadim? Soganli harci böyle fazladan yapip mi hazirliyorsunuz? Nasil bi islem? Soganlari yemeklik sekilde bi kaba mi saklayip yemek yapacakken o hafta icin kullaniyorsunuz?
Daha önce paylaşmıştım. Pazar günler domates, salça, soğan ve sarımsaktan oluşan bir harç pişirip bir yemeklik olarak saklama kaplarına bölüştürüyorum ve buzluğa kaldırıyorum. Öyle olunca hafta içi yemeğin harcını ve kendisini düdüklüye koyup pişiriyorum. 10 dakika içinde ana yemek hazır oluyor.Ekteki tarife göre yapıyorum.

Eklentiler

• 9504983C-E922-42F4-A3B2-1484D6455856.png
    9504983C-E922-42F4-A3B2-1484D6455856.png
    163,5 KB · Görüntüleme: 90
merhaba:))
bu yazdıklarınla da yine günlük rutin oluşturmak adına çok güzel ilham oldun bana teşekkürler:)
ben çok hedef koyup genelde yapamayınca tamamen bırakan biriyim. haftalık hedefler belirledim o yüzden kendime. yapmak istediğim çok şey var ama hepbi bir anda olmuyor maalesef.
Aralık 3. haftası: yarım saat spor yapma
Aralık 4. haftası: evde en az bir çekmece de olsa bir alanın düzeni
Aralık 5.haftası: 5 dk yüz yogası, telefon süresini 2 saatin altına düşürmek
her gün hedefimi yapabilmek beni çok motive ediyor, küçük bir hedef olunca önceliğim o oluyor, yapabiliyorum. ama tabii şöyle bir sorun var: bir hafta spor yaptım mesela tamam iyi de sonra kaldı, düzen geçen hafta iyidi evin yarısına yakını toplandı ama bu hafta motive olamadım, bu normal mi sizce, yoksa ben yeteri kadar zorlamıyorum mu acaba yapmayı?
Her bir hedef için gün ve saat belirlemen gerekiyor.

Görüşmenin sonucunu yazarsan sevinirim canım, merak ediyorum.

Çok teşekkür ederiz :)
Canım görüştük diyetisyenle. Sabah kahvaltıdaki peyniri çıkarıp yerine 1 yumurta veya 3 dilim sucuk yiyebilirsin dedi. Ara öğündeki sütü bademli süt ve eti lifalif bar olarak değiştirdi. 21:00’deki activia öğününü de iptal ettik.

Az önce ben de 2022 de nasıl bir ben diye içimdekileri kağıda dökmeye başladım ve sonuç aynı çıktı. Bedensel yüklerden kurtulunca daha iyi hissedeceğimi anladım. O halde neden adım atmıyorum dedim ve 2022 yılı için bedensel yüklerden arınmayı hedef koydum. Benim yolum çok uzun zira 160 cm boya 93 kiloyum.

Geçen yıldan beri kilo vermeliyim diyorum ama yerimde sayıyorum. O gün başlasam ayda 1 kg vermiş olsam 81 kiloya inerdim. Beğenmediğim 1 kilo yıl bazında çok kilo demek. Az çok demek yok. Şimdi aksiyon alma vakti.
Aslında kilo vermeye değil, yiyecekler ile sağlıklı bir ilişki kurmayı öğrenmeye ihtiyacımız var. Bence bu yıl odak noktamız bu olsun ve öğrendiklerimizi paylaşalım burada.

Merhaba 2021'in bitmesine az bir zaman kala bende yazmak istedim
2021 yılı bana iyi gelmedi Önce belimde kist vs bayagı pskolojik ve bedensel olarak yoruldum...
Dr. en son fibromiyalji olabilir dedi (Kaygı ve stresten kaynaklı oluyormuş Aslında çok sakin ve stressiz oldugumu düşünüyordum ama bilinçaltım hiç öyle demiyor sanırım..Ve ufak bir antidepresan ile başladık, en azından karıncanmalar ve agrılar hafifledi
Ama halen devam eden vücud çıtlamalarım had safhada (otururken kalkerken sürekli heryerim çıtlıyor.)
Yıl bitmeden de oglum ve ben ınfuleanza olduk Agır 3 gün geçirdik Şimdi toparladık şükür.

Benim alışkanlık ve yapılacaklar ile ilgili sorunum, rutin haline getiremiyorum
Sabah erken kalkamıyorum, kitap okuma alışkanlıgım çok geriledi.
Ruh halim yaşadıklarıma ve dış olaganlara göre çok değişiyor.
Sayfaları kaldıgım yerden sonuna kadar okudum elecda elecda senin gibi bir arkadasım olmasını çok isterdim..
Kendimden yüksek olan bilgi vs insanlarla sohbet etmeyi, çok seviyorum. (Şuan işyerim de çalışma arkadaslarım genel olarak ne giysek, ne alsak günlük sohbetler beni çok sıkmaya başladı.)
O yüzden gerçekten bana birşeyler katan, eksiltmeyen.. Pozitif insanlarla bir arada olmayı seviyorum.. Bu sebepten de insanlara tahamülüm azaldı...
Kitap alıyorum fakat genel olarak yarım yada eksik kalıyor.
Biliyorum kimse sihirli değnekle hayatıma dokunmayacak ..Kendimi, güzelleştirende, geliştirinde yine ben olacagım...
O yüzden kendime daha şefkatli olmayı yeğliyorum.Yapamadıklarım ve yapmak istediklerimle ilgili esnek davranıyorum..

2021'e veda vakti (Teşekkür ederim, yaşadıgım, tecrübe ettiğim,olumlu yada olumsuz herşey için )

Yıl bitmeden 2022 yılı için Hedeflerimi yine yazacagım... Ve inanıyorum, 2022 yılı Saglıklı, çok farkındalıklı,daha samimi, umutlu, sevgi dolu, bol kazançlı, Tertemiz bir yıl olacak...
Merhaba, ağrılarınız için geçmiş olsun. Umarım 2022 sizin için daha sağlıklı bir yıl olur🙏 Çevremdeki insanlar konusunda ben de zaman zaman aynı şeyi düşünüyorum. Zihin yapıma uygun, verimli etkileşimde kalabileceğim, beni geliştiren insanlar pek az. İşyerinde zaman zaman kısmen eğlenceli olabilen bi ortam var ama en fazla okadar. İş dışımdaki Paylaşımlar cogunlukla yuzeysel, tüketimsel ve geyik muhabbeti. Gülmek güzel sadece😊

18:30-19:30 Akşam Yemeği

Ailecek toplanıp yemek yemeyi önemsiyorum ve bir gün hepimiz açısından keyifli bir aktiviteye dönmesini umut ediyorum. Ela'nın sürekli konuştuğu, İpek'in de sürekli yere ve üstüne birşey döktüğü, ben bunu yemeyeceğim diye bağırdığı sofraları paylaşıyoruz bu ara :işsiz:
😂 çok tatlı bir anlatış 😊

Selamlar herkese:) bir süredir giremiyordum, mesajlar birikmiş, hepsini okudum şuan. Yaptığın rutin özetlemesi için teşekkür ederim elecda elecda , benim çalışma saatim daha uzun o nedenle günü bölümlendirmelerimiz tutmasa da 2 kıza sahip olunca temel de benzer süreçler:) kızları kreşe bırakma-alma, hatta sabah saçları yapma işleri babalarında. Pazar günleri haftaiçine yemek hazırlığı yapıyorım biraz, eksik kısımları da eşim bendem once evdeoldugu için o tamamlıyor.
İş konusuna şuan hiç girmek istemiyorum, zira Pazartesi itibarıyla 3 aylık çok yoğun bir döneme giriyorum.
Hepinize iyi seneler diliyorum. 2022 huzur, sağlık, mutluluk getirsin inş🙏 İyi ki varsınız!

X