- 12 Ocak 2019
- 2.837
- 6.386
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bu noktayi anlamadim? Soganli harci böyle fazladan yapip mi hazirliyorsunuz? Nasil bi islem? Soganlari yemeklik sekilde bi kaba mi saklayip yemek yapacakken o hafta icin kullaniyorsunuz?17:40-18:30 Akşam Yemeği Hazırlama
Yürüyüşüm bittikten sonra akşam yemeği hazırlığına başlıyorum. Cuma günleri haftalık yemek planını oluşturduğum ve alışverişleri tamamladığım için ne pişireceğimi biliyorum. Pazar günleri de soğanlı harç pişirdiğim için yemek pişirmenin amelelik kısmı ortadan kalmış oluyor.
Her gün yemek yapmak zorunda olmak ve bunu kısıtlı bir sürede yapmaya çalışmak oldukça can sıkıcı bir durum. Bu nedenle süreci kendim için kolaylaştırmaya ve değişik tarifler deneyerek eğlenceli hale getirmeye çalışıyorum. Gerçi yemek seçen iki çocukla oldukça zor oluyor bazen. Ana yemeği yemezlerse diye mutlaka pilav/makarna pişiriyorum. Ben yemeğe çorba ile başlamayı sevdiğim için de çorba pişiriyorum. Salatayı bazen yapıyorum bazen es geçiyorum.
Daha önce paylaşmıştım. Pazar günler domates, salça, soğan ve sarımsaktan oluşan bir harç pişirip bir yemeklik olarak saklama kaplarına bölüştürüyorum ve buzluğa kaldırıyorum. Öyle olunca hafta içi yemeğin harcını ve kendisini düdüklüye koyup pişiriyorum. 10 dakika içinde ana yemek hazır oluyor.Ekteki tarife göre yapıyorum.Bu noktayi anlamadim? Soganli harci böyle fazladan yapip mi hazirliyorsunuz? Nasil bi islem? Soganlari yemeklik sekilde bi kaba mi saklayip yemek yapacakken o hafta icin kullaniyorsunuz?
Her bir hedef için gün ve saat belirlemen gerekiyor.merhaba:))
bu yazdıklarınla da yine günlük rutin oluşturmak adına çok güzel ilham oldun bana teşekkürler:)
ben çok hedef koyup genelde yapamayınca tamamen bırakan biriyim. haftalık hedefler belirledim o yüzden kendime. yapmak istediğim çok şey var ama hepbi bir anda olmuyor maalesef.
Aralık 3. haftası: yarım saat spor yapma
Aralık 4. haftası: evde en az bir çekmece de olsa bir alanın düzeni
Aralık 5.haftası: 5 dk yüz yogası, telefon süresini 2 saatin altına düşürmek
her gün hedefimi yapabilmek beni çok motive ediyor, küçük bir hedef olunca önceliğim o oluyor, yapabiliyorum. ama tabii şöyle bir sorun var: bir hafta spor yaptım mesela tamam iyi de sonra kaldı, düzen geçen hafta iyidi evin yarısına yakını toplandı ama bu hafta motive olamadım, bu normal mi sizce, yoksa ben yeteri kadar zorlamıyorum mu acaba yapmayı?
Canım görüştük diyetisyenle. Sabah kahvaltıdaki peyniri çıkarıp yerine 1 yumurta veya 3 dilim sucuk yiyebilirsin dedi. Ara öğündeki sütü bademli süt ve eti lifalif bar olarak değiştirdi. 21:00’deki activia öğününü de iptal ettik.Görüşmenin sonucunu yazarsan sevinirim canım, merak ediyorum.
Çok teşekkür ederiz :)
Aslında kilo vermeye değil, yiyecekler ile sağlıklı bir ilişki kurmayı öğrenmeye ihtiyacımız var. Bence bu yıl odak noktamız bu olsun ve öğrendiklerimizi paylaşalım burada.Az önce ben de 2022 de nasıl bir ben diye içimdekileri kağıda dökmeye başladım ve sonuç aynı çıktı. Bedensel yüklerden kurtulunca daha iyi hissedeceğimi anladım. O halde neden adım atmıyorum dedim ve 2022 yılı için bedensel yüklerden arınmayı hedef koydum. Benim yolum çok uzun zira 160 cm boya 93 kiloyum.
Geçen yıldan beri kilo vermeliyim diyorum ama yerimde sayıyorum. O gün başlasam ayda 1 kg vermiş olsam 81 kiloya inerdim. Beğenmediğim 1 kilo yıl bazında çok kilo demek. Az çok demek yok. Şimdi aksiyon alma vakti.
Merhaba, ağrılarınız için geçmiş olsun. Umarım 2022 sizin için daha sağlıklı bir yıl olur Çevremdeki insanlar konusunda ben de zaman zaman aynı şeyi düşünüyorum. Zihin yapıma uygun, verimli etkileşimde kalabileceğim, beni geliştiren insanlar pek az. İşyerinde zaman zaman kısmen eğlenceli olabilen bi ortam var ama en fazla okadar. İş dışımdaki Paylaşımlar cogunlukla yuzeysel, tüketimsel ve geyik muhabbeti. Gülmek güzel sadeceMerhaba 2021'in bitmesine az bir zaman kala bende yazmak istedim
2021 yılı bana iyi gelmedi Önce belimde kist vs bayagı pskolojik ve bedensel olarak yoruldum...
Dr. en son fibromiyalji olabilir dedi (Kaygı ve stresten kaynaklı oluyormuş Aslında çok sakin ve stressiz oldugumu düşünüyordum ama bilinçaltım hiç öyle demiyor sanırım..Ve ufak bir antidepresan ile başladık, en azından karıncanmalar ve agrılar hafifledi
Ama halen devam eden vücud çıtlamalarım had safhada (otururken kalkerken sürekli heryerim çıtlıyor.)
Yıl bitmeden de oglum ve ben ınfuleanza olduk Agır 3 gün geçirdik Şimdi toparladık şükür.
Benim alışkanlık ve yapılacaklar ile ilgili sorunum, rutin haline getiremiyorum
Sabah erken kalkamıyorum, kitap okuma alışkanlıgım çok geriledi.
Ruh halim yaşadıklarıma ve dış olaganlara göre çok değişiyor.
Sayfaları kaldıgım yerden sonuna kadar okudum elecda senin gibi bir arkadasım olmasını çok isterdim..
Kendimden yüksek olan bilgi vs insanlarla sohbet etmeyi, çok seviyorum. (Şuan işyerim de çalışma arkadaslarım genel olarak ne giysek, ne alsak günlük sohbetler beni çok sıkmaya başladı.)
O yüzden gerçekten bana birşeyler katan, eksiltmeyen.. Pozitif insanlarla bir arada olmayı seviyorum.. Bu sebepten de insanlara tahamülüm azaldı...
Kitap alıyorum fakat genel olarak yarım yada eksik kalıyor.
Biliyorum kimse sihirli değnekle hayatıma dokunmayacak ..Kendimi, güzelleştirende, geliştirinde yine ben olacagım...
O yüzden kendime daha şefkatli olmayı yeğliyorum.Yapamadıklarım ve yapmak istediklerimle ilgili esnek davranıyorum..
2021'e veda vakti (Teşekkür ederim, yaşadıgım, tecrübe ettiğim,olumlu yada olumsuz herşey için )
Yıl bitmeden 2022 yılı için Hedeflerimi yine yazacagım... Ve inanıyorum, 2022 yılı Saglıklı, çok farkındalıklı,daha samimi, umutlu, sevgi dolu, bol kazançlı, Tertemiz bir yıl olacak...
çok tatlı bir anlatış18:30-19:30 Akşam Yemeği
Ailecek toplanıp yemek yemeyi önemsiyorum ve bir gün hepimiz açısından keyifli bir aktiviteye dönmesini umut ediyorum. Ela'nın sürekli konuştuğu, İpek'in de sürekli yere ve üstüne birşey döktüğü, ben bunu yemeyeceğim diye bağırdığı sofraları paylaşıyoruz bu ara