• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Verimli Rutin

07:00-08:00 Ela Zamanı

Bu zaman diliminin odak noktası büyük kızım. Ona odaklı ve onu fark etmeye çalıştığım bir saat. Öncelikle gidip yanına yatıyorum ve 10 dakika sarılarak yatıyoruz. Öpüyorum, kokluyorum ve nazikçe uyandırıyorum. O banyoya giderken ben de kahvaltıyı hazırlamaya gidiyorum.

Haftalık kahvaltı planını beraber yapıyoruz. Öyle olunca sabah kahvaltısında problem çıkmıyor. 07:30'da eşim Ela ve ben kahvaltıya oturuyoruz. İpek'i uyandırmıyorum, çünkü üçümüze ait tek zaman bu. Tek çocuk olduğu zamanki gibi... Neyi ne kadar yediğine karışmamaya çalışıyorum. Bazen konuşmaktan yemeyi unutuyor, o zaman müdahale ediyorum. Ardından sarılıp öpüp, günün güzel geçsin diyerek uğurluyorum okula. Bu zaman diliminde "hadi" sayısını azaltmaya, direktif vermemeye çalışıyorum. Bazen oluyor, bazen olmuyor:)

Bu zamanı keyifli geçirmemi sağlayan alışkanlıklar şunlar:

- Yatmadan önce Ela çantasını ve okul kıyafetlerini hazırlıyor. Odasını topluyor.
- Sabah kalkınca pijamasını çekmeceye kaldırıyor ve yatağını kapatıyor.
- Akşamdan mutfağı temiz ve kahvaltılıkları hazır bırakıyorum. Eşim de yatmadan makineyi boşaltıyor. Öyle olunca kahvaltıyı hazırlamak 2dk sürüyor. Ben sıcak yapılacak şeyi hazırlarken çay demleniyor.
 
08:00-09:00 İpek ve Ev Zamanı

Eşim ve Ela evden 07:50'de çıkıyorlar. Onlar çıkınca İpek'i uyandırmadan önce kendime bir bardak çay ısmarlıyorum zira günün sakin zamanının sonuna gelmiş oluyorum:)

İpek'i de öperek uyandırıyorum, genelde ben kendim uyanacaktım diye bağırıyor :işsiz: Bu nedenle önce odasına gidip perdeyi açıyorum, kapısını açık bırakıp biraz gürültü yapıyorum. Sallamazsa uyandırıyorum. Sonra hadi bana sürpriz yap diyerek odadan çıkıyorum. Eğer iyi günündeyse tuvalete gidiyor, tulumunu çıkarıp, üstünü giyiyor ve bana sürpriz yapıyor:) Değilse bu işleri beraber yapıyoruz.

İpek hazırlanırken ben de mutfağı topluyorum, bulaşık makinesini çalıştırıyorum. Odaları dolaşıyorum, ortada eşya varsa yerlerine kaldırıyorum. Eşim evden çıkmadan bizim yatağı toplamış ve yatak örtüsünü sermiş oluyor. Ela'nın yatak örtüsünü ben seriyorum. O şimdilik sadece yatağı topluyor. Evi havalandırıyorum. Çamaşır makinesini doldurup 4 saat sonra çalışacak şekilde ayarlıyorum. Pamuklu programı 2,5 saat olduğu için, eve geldiğimde makine yeni bitmiş oluyor. Robotu ayarlıyorum, kendim hazırlanıyorum ve İpek ile evden çıkıyoruz.

Bu zaman dilimi pek keyifli sayılmaz ama kriz olasılığını azaltan alışkanlıklarım şunlar:
- İpek'in okul çantasını kendi hazırlamasına izin veriyorum.
- Kıyafetini kendi seçiyor ama dolabında mevsime uygun olmayan hiçbir şey yok.
- Kahvaltısını kreşte yapmaya başladı.
- Evi akşamdan topladığımız için sabah evi toparlamak 5 dk sürüyor.
- Bulaşık makinesini akşamdan boşaltıp, yatana kadar olan bulaşıkları da gece doldurunca sadece sabah kullandığımız tabak ve bardakları yerleştirmek kalıyor.
- Çöpü sabah alıyorlar. Akşamdan çöpü toparlayıp hazır ediyoruz. İpek ile çıkarken çöpü de kapının önüne koyuyorum.
 
09:30-10:30 Yol & Podcast Dinleme

İşim evime araba ile 50 dk sürüyor. :bicak: İpek'i kreşe ben bıraktığım için kendi aracımla gidip geliyorum. Uzun ama çevreyolunu kullandığım için rahat gidebildiğim bir yol. Bu zaman diliminde genellikle Nilay Örnek "Nasıl Olunur" podcastlerinden birini dinliyorum.
 
Merhaba 2021'in bitmesine az bir zaman kala bende yazmak istedim
2021 yılı bana iyi gelmedi Önce belimde kist vs bayagı pskolojik ve bedensel olarak yoruldum...
Dr. en son fibromiyalji olabilir dedi (Kaygı ve stresten kaynaklı oluyormuş Aslında çok sakin ve stressiz oldugumu düşünüyordum ama bilinçaltım hiç öyle demiyor sanırım..Ve ufak bir antidepresan ile başladık, en azından karıncanmalar ve agrılar hafifledi
Ama halen devam eden vücud çıtlamalarım had safhada (otururken kalkerken sürekli heryerim çıtlıyor.)
Yıl bitmeden de oglum ve ben ınfuleanza olduk Agır 3 gün geçirdik Şimdi toparladık şükür.

Benim alışkanlık ve yapılacaklar ile ilgili sorunum, rutin haline getiremiyorum
Sabah erken kalkamıyorum, kitap okuma alışkanlıgım çok geriledi.
Ruh halim yaşadıklarıma ve dış olaganlara göre çok değişiyor.
Sayfaları kaldıgım yerden sonuna kadar okudum elecda elecda senin gibi bir arkadasım olmasını çok isterdim..
Kendimden yüksek olan bilgi vs insanlarla sohbet etmeyi, çok seviyorum. (Şuan işyerim de çalışma arkadaslarım genel olarak ne giysek, ne alsak günlük sohbetler beni çok sıkmaya başladı.)
O yüzden gerçekten bana birşeyler katan, eksiltmeyen.. Pozitif insanlarla bir arada olmayı seviyorum.. Bu sebepten de insanlara tahamülüm azaldı...
Kitap alıyorum fakat genel olarak yarım yada eksik kalıyor.
Biliyorum kimse sihirli değnekle hayatıma dokunmayacak ..Kendimi, güzelleştirende, geliştirinde yine ben olacagım...
O yüzden kendime daha şefkatli olmayı yeğliyorum.Yapamadıklarım ve yapmak istediklerimle ilgili esnek davranıyorum..

2021'e veda vakti (Teşekkür ederim, yaşadıgım, tecrübe ettiğim,olumlu yada olumsuz herşey için )

Yıl bitmeden 2022 yılı için Hedeflerimi yine yazacagım... Ve inanıyorum, 2022 yılı Saglıklı, çok farkındalıklı,daha samimi, umutlu, sevgi dolu, bol kazançlı, Tertemiz bir yıl olacak...
 
Yok canım olur mu, söylediğin çok iyi oldu. Badem sütü ve activia hakkında ne düşünüyorsun?
Bitkisel sütler kazein içermiyor, güvenle tüketebilirsin canım. Fakat activia inek sütü içerdiği için yine aynı şekilde kazein içeriyor. Kazein malesef mayalanma ile gitmiyor.
Kazein büyük bir molekül ve bağırsakta ciddi tahribasyonlara sebep olabiliyor. Porları genişlettiği için otoimmun rahatsızlıklarda kısıtlamaların başında geliyor. Yani geçişini istemediğimiz maddelerin de bağırsaktan emilip dolaşıma katılmasına sebep oluyor diyeyim kabaca.
Çok memnunum. İyi ki almışım dediğim ürünlerden biri.
"Walkingpad R1 Pro 1.25 Katlanabilir Koşu Bandı" Trendyoldan almıştım.
Çok teşekkür ederim. Arkadaşım annesi için alacak, hemen sen aklıma geldin. Beğendiğini belirtince o da direk siparişini verdi :)
 
10:30-12:00 Blok Çalışma

İşe geldikten sonra ekip ile bir çay içip sabah brifingi yapıyoruz. Sonrasında masama geçiyorum. İlk işim şahsi ve iş e-posta hesaplarımı kontrol etmek oluyor. Aksiyon alması 2 dakikadan kısa sürecek olanları hemen hallediyorum. Kalanlar için başka birine yönlendirebilir miyim sorusunu cevapladıktan sonra, eğer benim halletmem gereken bir işse günlük planıma dahil ediyorum.

Excelde yılllık ve haftalık planlarım mevcut. Ayrıca halledilmesi gereken ama bir zamana bağlı olmayan işleri yazdığım "Gelen Kutusu" adlı ayrı bir excelim var. Bütün bu planları kontrol ederek, günlük iş akışımı belirliyorum. Gün içerisinde yapacağım işleri ajandama öncelik sırası ile yazıyorum ve sırayla halletmeye başlıyorum.

İşleri yaparken uzun zamandır promodo tekniğini kullanıyorum. 25 dakika çalışma ve 5 dakika dinlenme şeklinde ilerliyorum. Böylece öğle arasına kadar 3 blok zamanım oluyor. Acil ve önemli işleri bu zaman dilimi içerisinde halletmeyi bu zaman diliminin ana hedefi olarak tanımlayabilirim.

Bu zaman dilimini verimli kılan alışkanlıklarım şunlar:

- Masamı işten çıkmadan mutlaka topluyorum. Odaklı çalışmanın ana göre ilk şartı düzenli bir çalışma alanı.
- Bilgisayar masaüstüm de derli toplu.
- Güne bir önceki günün e-postalarını hallederek başladığım için, e-posta yönetimi kolay ve hızlı oluyor.
- Tarihi bellli olan şeyleri yıllık plana girmek ve onları haftalara bölmek, benim hayatımı çok kolaylaştıran bir çalışma metodu. Aynı zamanda aklıma gelen tüm işleri yazdığım "Gelen Kutusu" exceli de öyle. Böylece işle ilgili hiç bir şeyi kaçırmıyorum.
- Tabi ki promodo tekniği. Ben dikkati kolay dağılan ve tek noktada dikkatini toplamakta zorlanan biriyim. Zihnim çok hızlı başka konulara kayar ve birden fazla işle aynı anda uğraşmayı severim. Ama önemli olan bir seferde bir işi hakkını vererek yapmak. Bu şeklide kronometreyi 25 dakikaya kurarak, başka hiç bir şey yapmadan, sadece yapmak istediğim işe odaklanmaya çalışmak, bir çeşit kişisel gelişim çabası aynı zamanda.
Bu zaman diliminde aklıma gelen şey çok önemli ise not alıp, işime devam ediyorum. Önemli bir telefon ise açıyorum, diğerlerini cevaplamıyorum. Whatsapp bildirimlerini sessize almak çok işime yarıyor bu konuda.
 
12:00-13:30 Öğle Arası

Havalimanında apronun ortasında yer alan bir uçak hangarında çalıştığım için gidecek bir yer yok:) Yemeğimiz uçak ikram şirketinden geliyor ve saati belli olmuyor. Genelde 12:30'a kadar gelmiş oluyor. Yemek açısından şanslıyız, hem lezzetli hem de temiz ve sağlıklı yemekler geliyor. Yıllık bazda catering şirketini şahsen gidip denetlediğim için içim oldukça rahat bu konuda. Yemekten sonra biraz burada biraz da sosyal medyada takılıyorum.

Günlük burada paylaşım yapmaya gayret ediyorum. Genelde yemek hazır olana kadar yazımı yazmaya çalışıyorum. İçerik olarak, tatmin edici bir şeyler paylaşmaya çabalıyorum. Bazen oluyor, bazen olmuyor:)

Burada yazı paylaşmanın benim için şöyle bir önemi var. Hem günlük yazı yazma pratiği sağlıyor hem de normal hayatımda konuşamadığım ancak konuşmak ve paylaşmak istediğim konular ile ilgili bir sosyalleşme platformu sağlıyor.
 
13:30-15:00 Blok Çalışma

Günün ikinci kısmında "acil olmayan önemli işler" kısmı için çalışmaya niyet ediyorum. İşyerinden kaynaklı anlık gelişen durumlarda bazen bu mümkün olmuyor, ancak sakin bir günse bu şekilde çalışmaya gayret ediyorum. Bu çalışmalar esnasında, excel listelerimi sürekli güncelliyorum.
 
15:00-15:30 Ara Öğün ve İşten Çıkış

15:00 itibariyle günlük çalışmamın sonuna geliyorum. Günün yapılacakları listesi üzerinden geçiyorum. Yaptıklarımı highlight kalemle çizip, yapamadıklarımı diğer günlere aktarıyorum. Son e-posta kontrollerimi yapıyor ve ertesi gün için planlama ve ön hazırlık yapıyorum. Masamı topluyorum. İşi biten kağıtları dosyalıyor veya geri dönüşüme atıyorum. Bilgisayarımda yer alan dokümanları da ya siliyor ya da dosyalıyorum. E-posta çöpü, bilgisayar çöpünü boşaltıyorum.

Yarın dünden başlar" sözüne çok inanırım. Günü kapatmadan önce yaptığım bu küçük ama önemli işler yarına güzel bir başlangıç yapmama yardımcı oluyor. Bu esnada sütlü kahve ve yulaf topları ara öğünümü de yapıp, işyerinden ayrılıyorum.
 
15:00-15:30 Ara Öğün ve İşten Çıkış

15:00 itibariyle günlük çalışmamın sonuna geliyorum. Günün yapılacakları listesi üzerinden geçiyorum. Yaptıklarımı highlight kalemle çizip, yapamadıklarımı diğer günlere aktarıyorum. Son e-posta kontrollerimi yapıyor ve ertesi gün için planlama ve ön hazırlık yapıyorum. Masamı topluyorum. İşi biten kağıtları dosyalıyor veya geri dönüşüme atıyorum. Bilgisayarımda yer alan dokümanları da ya siliyor ya da dosyalıyorum. E-posta çöpü, bilgisayar çöpünü boşaltıyorum.

Yarın dünden başlar" sözüne çok inanırım. Günü kapatmadan önce yaptığım bu küçük ama önemli işler yarına güzel bir başlangıç yapmama yardımcı oluyor. Bu esnada sütlü kahve ve yulaf topları ara öğünümü de yapıp, işyerinden ayrılıyorum.
Gercekten bu platformda hayran oldugum kisisiniz... okadar düzenli verimli ve enerjisi yüksek bir kadinsiniz. Ve bu bana cok katki sagliyor. Yazilarinizi okumak , bilmediklerimi ögrenmek cok iyi geliyor.

Ben bu sene basi bullet journal kullanarak ( minimal sekilde öyle ahim sahim tasarimlarim olmayacak) habit tracker ile yeni aliskanliklar edinmek istiyorum.
Cok hedefim var ... bu yüzden bir mind map yapip hedeflerimi kategorize ettim. Mesela maneviyatta kuran okumak meal hatmo namaz oruc felan gibi alt hedeflerim var. Saglik kategorisinde 10.000 adim günlük, sekeri azalt, üc ögün belirle, undan uzak dur gibi gibi hedefler belirledim. Ve her ay her kategoriden 1-2 hedefi uygulayayim ona odaklanayim diyorum.

Sizin tecrübeleriniz vaya var. Bu sekil iyi olurmu? Bi yandan hepsini yapayim diyorum ama öteki yandan herseyi birden yapsam süreklilik saglayamam ve agir gelir. Bu yöntem iyi gibi sanki... sizin önerileriniz nedir ? Cevabiniz benim icin cok degerli:)
 
Merhaba 2021'in bitmesine az bir zaman kala bende yazmak istedim
2021 yılı bana iyi gelmedi Önce belimde kist vs bayagı pskolojik ve bedensel olarak yoruldum...
Dr. en son fibromiyalji olabilir dedi (Kaygı ve stresten kaynaklı oluyormuş Aslında çok sakin ve stressiz oldugumu düşünüyordum ama bilinçaltım hiç öyle demiyor sanırım..Ve ufak bir antidepresan ile başladık, en azından karıncanmalar ve agrılar hafifledi
Ama halen devam eden vücud çıtlamalarım had safhada (otururken kalkerken sürekli heryerim çıtlıyor.)
Yıl bitmeden de oglum ve ben ınfuleanza olduk Agır 3 gün geçirdik Şimdi toparladık şükür.

Benim alışkanlık ve yapılacaklar ile ilgili sorunum, rutin haline getiremiyorum
Sabah erken kalkamıyorum, kitap okuma alışkanlıgım çok geriledi.
Ruh halim yaşadıklarıma ve dış olaganlara göre çok değişiyor.
Sayfaları kaldıgım yerden sonuna kadar okudum elecda elecda senin gibi bir arkadasım olmasını çok isterdim..
Kendimden yüksek olan bilgi vs insanlarla sohbet etmeyi, çok seviyorum. (Şuan işyerim de çalışma arkadaslarım genel olarak ne giysek, ne alsak günlük sohbetler beni çok sıkmaya başladı.)
O yüzden gerçekten bana birşeyler katan, eksiltmeyen.. Pozitif insanlarla bir arada olmayı seviyorum.. Bu sebepten de insanlara tahamülüm azaldı...
Kitap alıyorum fakat genel olarak yarım yada eksik kalıyor.
Biliyorum kimse sihirli değnekle hayatıma dokunmayacak ..Kendimi, güzelleştirende, geliştirinde yine ben olacagım...
O yüzden kendime daha şefkatli olmayı yeğliyorum.Yapamadıklarım ve yapmak istediklerimle ilgili esnek davranıyorum..

2021'e veda vakti (Teşekkür ederim, yaşadıgım, tecrübe ettiğim,olumlu yada olumsuz herşey için )

Yıl bitmeden 2022 yılı için Hedeflerimi yine yazacagım... Ve inanıyorum, 2022 yılı Saglıklı, çok farkındalıklı,daha samimi, umutlu, sevgi dolu, bol kazançlı, Tertemiz bir yıl olacak...
Ben de kaliteli sohbet etmek istiyorum ve bence vurası sanal da olsa bu ihtiyacımızı bir nebze gideriyor ve bence hepimiz birbirimize iyi geliyoruz :KK200:

Alışkanlıklarını rutin haline getirebilmen için "Atomik Alışkanlıklar" kitabını tavsiye ederim. Ben şu an okuyorum ve bu konu ile ilgili bir metod sunuyor. Faydalı olabilir diye düşünüyorum.

Bir de alışkanlık haline getirmek istediğin konular üzerine biraz düşünmeni tavsiye ederim. Örnek olarak "erken kalkamıyorum" cümleni seçelim. Kendine sorman gereken şeyler şunlar:

-Neden erken kalkmak istiyorum?
-Erken kalkarsam neleri yapmayı planlıyorum?
-Yapmak istediğim şeyler benim için keyifli şeyler mi yoksa yapmak zorunda olduğum şeyler mi?
-Sabah insanı mıyım? Uyandığımda enerjim yüksek mi?
- Erken kalkmaya mecbur muyum? Sabah yapmak istediklerimi günün diğer kısımlarına planlasam nasıl olur?
 
Bitkisel sütler kazein içermiyor, güvenle tüketebilirsin canım. Fakat activia inek sütü içerdiği için yine aynı şekilde kazein içeriyor. Kazein malesef mayalanma ile gitmiyor.
Kazein büyük bir molekül ve bağırsakta ciddi tahribasyonlara sebep olabiliyor. Porları genişlettiği için otoimmun rahatsızlıklarda kısıtlamaların başında geliyor. Yani geçişini istemediğimiz maddelerin de bağırsaktan emilip dolaşıma katılmasına sebep oluyor diyeyim kabaca.

Çok teşekkür ederim. Arkadaşım annesi için alacak, hemen sen aklıma geldin. Beğendiğini belirtince o da direk siparişini verdi :)
Yarın randevum var. Bir konuşayım kendisiyle bakalım bu kazein konusunu.

Arkadaşın iyi günlerde kullansın :KK200:
 
Gercekten bu platformda hayran oldugum kisisiniz... okadar düzenli verimli ve enerjisi yüksek bir kadinsiniz. Ve bu bana cok katki sagliyor. Yazilarinizi okumak , bilmediklerimi ögrenmek cok iyi geliyor.

Ben bu sene basi bullet journal kullanarak ( minimal sekilde öyle ahim sahim tasarimlarim olmayacak) habit tracker ile yeni aliskanliklar edinmek istiyorum.
Cok hedefim var ... bu yüzden bir mind map yapip hedeflerimi kategorize ettim. Mesela maneviyatta kuran okumak meal hatmo namaz oruc felan gibi alt hedeflerim var. Saglik kategorisinde 10.000 adim günlük, sekeri azalt, üc ögün belirle, undan uzak dur gibi gibi hedefler belirledim. Ve her ay her kategoriden 1-2 hedefi uygulayayim ona odaklanayim diyorum.

Sizin tecrübeleriniz vaya var. Bu sekil iyi olurmu? Bi yandan hepsini yapayim diyorum ama öteki yandan herseyi birden yapsam süreklilik saglayamam ve agir gelir. Bu yöntem iyi gibi sanki... sizin önerileriniz nedir ? Cevabiniz benim icin cok degerli:)
Merhaba,
Çok teşekkür ederim. :KK200: Ancak benim enerjim yüksek değil. Sadece kısıtlı kaynaklarımı yani zamanımı ve enerjimi verimli kullanmaya çalışıyorum.

Hedef belirleme ile ilgili şöyle önerilerde bulunabilirim:

- Hedef sonuçtur. Hedefe değil sürece odaklanmak lazım. Girdiyi değiştirirsen çıktı otomatik olarak değişir. Yani sen süreci kendin açısından doğru belirlersen, hedeflediğin sonuca doğru rahat yürürsün.
- Küçük başlamak her zaman iyidir. Hedefini her gün 10.000 adım olarak belirlersen 9500 adım seni başarısız hissettirir. Bu nedenle her gün yürüyüş yapacağım hedefi daha iyidir. Buna adım değil de süre hedefi koyarsan sürdürmen daha kolay olur. Zamanla arttırırsın. Mesela ben 2022'de her gün 22 dakika yürüyeceğim hedefi koydum kendime. Çünkü amacım yürüme alışkanlığı kazanmak. Bu alışkanlığı kazandıktan sonra süreyi arttırabilirim.
- Bir de hedeflerin ölçülebilir olsun. Mesela şekeri azaltmak hedefini düşünelim. Neye göre az? Ne kadar şeker tüketebilirsin? Bunun sınırlarını doğru tanımlaman gerekir.
 
15:00-15:30 Ara Öğün ve İşten Çıkış

15:00 itibariyle günlük çalışmamın sonuna geliyorum. Günün yapılacakları listesi üzerinden geçiyorum. Yaptıklarımı highlight kalemle çizip, yapamadıklarımı diğer günlere aktarıyorum. Son e-posta kontrollerimi yapıyor ve ertesi gün için planlama ve ön hazırlık yapıyorum. Masamı topluyorum. İşi biten kağıtları dosyalıyor veya geri dönüşüme atıyorum. Bilgisayarımda yer alan dokümanları da ya siliyor ya da dosyalıyorum. E-posta çöpü, bilgisayar çöpünü boşaltıyorum.

Yarın dünden başlar" sözüne çok inanırım. Günü kapatmadan önce yaptığım bu küçük ama önemli işler yarına güzel bir başlangıç yapmama yardımcı oluyor. Bu esnada sütlü kahve ve yulaf topları ara öğünümü de yapıp, işyerinden ayrılıyom

15:00-15:30 Ara Öğün ve İşten Çıkış

15:00 itibariyle günlük çalışmamın sonuna geliyorum. Günün yapılacakları listesi üzerinden geçiyorum. Yaptıklarımı highlight kalemle çizip, yapamadıklarımı diğer günlere aktarıyorum. Son e-posta kontrollerimi yapıyor ve ertesi gün için planlama ve ön hazırlık yapıyorum. Masamı topluyorum. İşi biten kağıtları dosyalıyor veya geri dönüşüme atıyorum. Bilgisayarımda yer alan dokümanları da ya siliyor ya da dosyalıyorum. E-posta çöpü, bilgisayar çöpünü boşaltıyorum.

Yarın dünden başlar" sözüne çok inanırım. Günü kapatmadan önce yaptığım bu küçük ama önemli işler yarına güzel bir başlangıç yapmama yardımcı oluyor. Bu esnada sütlü kahve ve yulaf topları ara öğünümü de yapıp, işyerinden ayrılıyorum.
merhaba:))
bu yazdıklarınla da yine günlük rutin oluşturmak adına çok güzel ilham oldun bana teşekkürler:)
ben çok hedef koyup genelde yapamayınca tamamen bırakan biriyim. haftalık hedefler belirledim o yüzden kendime. yapmak istediğim çok şey var ama hepbi bir anda olmuyor maalesef.
Aralık 3. haftası: yarım saat spor yapma
Aralık 4. haftası: evde en az bir çekmece de olsa bir alanın düzeni
Aralık 5.haftası: 5 dk yüz yogası, telefon süresini 2 saatin altına düşürmek
her gün hedefimi yapabilmek beni çok motive ediyor, küçük bir hedef olunca önceliğim o oluyor, yapabiliyorum. ama tabii şöyle bir sorun var: bir hafta spor yaptım mesela tamam iyi de sonra kaldı, düzen geçen hafta iyidi evin yarısına yakını toplandı ama bu hafta motive olamadım, bu normal mi sizce, yoksa ben yeteri kadar zorlamıyorum mu acaba yapmayı?
 
Selamlar Hanımlar,

Bugün işlerimi halletmek için işten izin aldım. Sabah kuaföre gittim. Manikür, pedikür, kaş ve saç kesimi yaptırdım. Ardından dermatolog randevum vardı. Botoks ve lazer işlemini kontrol etti. Lazer için bir ay sonra bir kez daha gideceğim.

İpek’in kreşinde yarın yıl başı partisi var. Kostüm almıştım, ona uygun ayakkabı ve kostümün içine giyebileceği düz beyaz body bulmam lazım. H&M’ye uğrayacağım.

Bir de diyetisyen ile online randevum var. Geçen hafta cumartesi diyete başladım. 77 kilo ile başladım. Bu sabah 75.4 olmuş.

60 kiloya inmek istiyorum. Yol uzun ama halledebileceğime inanıyorum. Benim için asıl mesele kilo vermek değil koruyabilmek zaten. Sağlıklı beslenme alışkanlıkları edinmem gerekiyor.

2022’de ana odak noktam ruh ve beden sağlığımı iyileştirmek olacak. Adım adım şu anki halimden daha sağlıklı bir insana dönüşmek istiyorum.
 
Az önce ben de 2022 de nasıl bir ben diye içimdekileri kağıda dökmeye başladım ve sonuç aynı çıktı. Bedensel yüklerden kurtulunca daha iyi hissedeceğimi anladım. O halde neden adım atmıyorum dedim ve 2022 yılı için bedensel yüklerden arınmayı hedef koydum. Benim yolum çok uzun zira 160 cm boya 93 kiloyum.

Geçen yıldan beri kilo vermeliyim diyorum ama yerimde sayıyorum. O gün başlasam ayda 1 kg vermiş olsam 81 kiloya inerdim. Beğenmediğim 1 kilo yıl bazında çok kilo demek. Az çok demek yok. Şimdi aksiyon alma vakti.
 
Az önce ben de 2022 de nasıl bir ben diye içimdekileri kağıda dökmeye başladım ve sonuç aynı çıktı. Bedensel yüklerden kurtulunca daha iyi hissedeceğimi anladım. O halde neden adım atmıyorum dedim ve 2022 yılı için bedensel yüklerden arınmayı hedef koydum. Benim yolum çok uzun zira 160 cm boya 93 kiloyum.

Geçen yıldan beri kilo vermeliyim diyorum ama yerimde sayıyorum. O gün başlasam ayda 1 kg vermiş olsam 81 kiloya inerdim. Beğenmediğim 1 kilo yıl bazında çok kilo demek. Az çok demek yok. Şimdi aksiyon alma vakti.
Bendede sorun ayni😅 10 kilo vermem gerek... azimsadigim bir kilo suana kadar beni istedigim bedene ulastirmisti.... az görmemek gerek. Yavas adimlarla hedefe dogru ilerlemek istiyorum 2022 de. Notlarimi aldim. Planimi yaptim. Olacak insallah💜
 
Back