Çok geçmiş olsun canım.Bugün 3. Gündür hastanedeyiz.
Annem düştü ve kaburgaları kırıldı.
Tedavi görüyor gözlem altında ben de refakat ediyorum.
Duanıza talibiz.
Burada dünya bambaşka..
İyi şimdi, teşekkür ederim.çok geçmiş olsun şimdi nasıl
Bugün sabah eve çıktık. 10 gün sonra kontrolü var. Akciğerini geliştirerek Kendiliğinden iyileşmesini bekliyoruz. Ağrıları var. Ama çok şükür destekle de olsa yürüyebiliyor.Çok geçmiş olsun canım.
Allah şifa versin. Nasıl durumu şimdi?
Botox un hayırlıolsunBu hafta cilt doktoru ile randevum vardı. Rosa için yüzüme lazer yaptı. Ocak ayında bir seans daha gideceğim. Bir de göz çevresi için botox yaptırdım:) Kadına yaptırmadan önce ölü balık gibi bakan kadınlara dönüşmeyeceğim değil mi diye sordum. O profil bana gelmez dedi:)) Şu an sonuçtan gayet memnunum. Bu perşembe tekrar rötuş ve kontrol randevum var.
39 yaş itibariyle cildimin eskisi gibi bakımsızlığı ve hava şartlarını tolere edemediğini gözlemliyorum. Bir akşam krem sürmeden yatsam, sabaha yüzüm pul pul dökülüyorSabah ve akşam bakımlarımı aksatmamaya özen göstereceğim.
Şu an sabahları uyanıp yüzümü yıkayınca, gül suyunu fıs fıs yapıyorum. Ardından göz altı kremi ve nemlendirici sürüyorum. Giyinip hazırlandıktan sonra da güneş kremi ve dudak kremi sürüp çıkıyorum. Maske kullanımından kaynaklı uzun süredir ten makyajı yapmıyorum.
Gün içerisinde el kremini aklıma geldikçe sürüyorum. Ankara ayazından ellerim çok etkileniyor çünkü. Akşam da çocukları yatırdıktan sonra yüz temizleyici jel-gül suyu-göz ve yüz nemlendiricisi-el ve ayak nemlendiricisi şeklinde devam ediyorum.
Peeling hassas cilt tipine sahip olduğum için bana uymuyor. Maske de yapmıyorum. Bence şimdilik son derece yeterli.
Eller için bana yatmadan öncesi için Ceradolin diye bir krem tavsiye etti. Yağ bazlı bir krem ama yağlı bir his vermiyor. Ben beğendim, Ankara için en iyisi dedi kadın:)Botox un hayırlıolsunçok acıdı mı? Ben lisedeyken sınav oncesi ellerime ve ayakklarıma botox yaptırmıştım(ellerim terler, botox ile uygulama noktasındaki ter bezlerinin fonksiyonunu bozmuş oluyorlar) lokal anestezi yapılmıştı ve çok acımıştı
Bence de cilt bakımın oldukça yeterli gözüküyor, ben çok tembelim bu konuda ya. sabah nemlendirici ustu bb krem allık, akşamları da makyaj temzliği arkasından venaturanın c vitamini ve hyaluronic asit serumunu sürüyorum. Arada tonik niyetine seyrettilmiş elma sirkesi kullanıyorum. Bazen de hazır maske ya da beyaz kil maskesi yapıyorum. Ellerim için akşam yatarken vazelin ve türevlerini kullanıyorum, çünkü soğuk mahvediyorDayanabilirsem yatarken krem üzerine eldiven giyiyorum sabah pamuk gibi oluyor
Bakayım ben de, teşekkürlerEller için bana yatmadan öncesi için Ceradolin diye bir krem tavsiye etti. Yağ bazlı bir krem ama yağlı bir his vermiyor. Ben beğendim, Ankara için en iyisi dedi kadın:)
Canım müdahale etmek istemem fakat Rosa daki sıkıntı laktozdan ziyade kazeinle ilgili.Selamlar Hanımlar,
Son kez bir diyetisyen ile çalışarak bu kilo mevzusundan artık çıkmak istiyorum. Değiştirmek istediğim şey tartıda gördüğüm rakam değil aslında. O rakam yanlış yeme alışkanlığımın sonucu. Yeme alışkanlığımı değiştirebilirsem, tartıdaki rakam da değişecektir.
Uzun zamandır takip ettiğim Çağatay Demir'den online randevu aldım. Perşembe günü görüştük. Süt ürünlerinin Rosa'yı tetikleme durumundan bahsettim. Sütü laktozsuz deneyelim dedi. Duruma bakacağız.
Görüşme esnasında planlamayı yaptık. Cumartesi itibariyle başladım. Daha önceki diyet tecrübemdeki gibi masadan aç kalkma ve sonrasında aklımın sürekli yemekte kalması durumu olmadı. Bu nedenle şu an gidişattan memnunum.
Beslenme düzenim şu şekilde ilerleyecek:
07:30 Kahvaltı
12:00 Öğle Yemeği
15:00 Ara Öğün
19:00 Akşam yemeği
21:00 Gece Öğünü
Öğlen et varsa akşam sebze olsun şeklinde bir önerisi oldu. Ben de işyerinin yemek planına göre akşam öğünlerini planladım. Ara öğünü iş yerinde yapacağım için, ekstra hazırlık ve soğuk ortam gerektirmeyen bir öğün talep ettim. 200 ml laktozsuz süt ve eti lifalif'in kuru incirli & fındıklı topları ile bir ara öğün planladık. Gece öğünü de 1 porsiyon meyve, 1 sade activia ve tarçın şeklinde. Normalde ara öğün alışkanlığım pek yok. Hele akşam yemeğinden sonra bir şeyler yeme alışkanlığım hiç yok. Bu nedenle sabit saat ve sabit içerik, sürdürülebilirlik açısından iyi olabilir diye düşünüyorum.
2022 yılında sağlıklı bir insana dönüşmek istiyorum. Sağlıklı beslenen dolayısıyla sağlıklı bir kiloda olan, hareket eden bir kimlik inşa etmek istiyorum. Çünkü biliyorum ki alışkanlıklar kimlikle özdeşleşince kalıcı hale geliyor.
Mesela ben kendimi düzenli bir insan olarak tanımladığım için, günlük rutinde buna yönelik alışkanlıklar geliştirmeye ve bunları sürdürmeye gayret ediyorum. Fark ettim ki planlı, düzenli bir insana dönüşmem, öncelikle bunun kimliğimin bir parçası olmasını istememle başladı. Eskiden böyle bir insan değildim çünkü. Bu istek doğrultusunda deneye yanıla bazı alışkanlıklar geliştirdim ve sonunda olmak istediğim insana dönüştüm.
Bu sene sağlıklı beslenen, egzersiz yapan ve bakımlı bir insana dönüşmek istiyorum. Günlük bazda, bu özelliklere sahip bir insana dönüşmek üzere alışkanlıklar edinmeye ve bunları sürdürmeye gayret edeceğim.
Hoş geldinHerkese selamlar.
Sahihuban annen için çok üzüldüm, insallah tez toparlanır.
Bütün yazılanları okuyamasam da girip birkaç sayfa okuma fırsatım oldu.
Herkes iyidir insallah. Hasta olanlar için geçmiş olsun.
elecda çocuk konusunda sana katılıyorum: ) Yalnız değilsin düşüncelerinde...
Yine bir yılı daha bitirdik hayırlısı ile. 2021 yılı bana maddi ve manevi anlamda oldukça cömert davrandı. Büyük bir teşekkürü hakediyor.
Umarım 2022 daha da iyi davranır: )
Kendime bu yıl 40.yaş günümde "hediye" olarak girdiğim YKS sınavındaki sonucumla okuduğum Mimar Sinan üniversitesinde çok mutluyum. İyi ki yapmışım bunu.
İşten, evden, eşimden, annemden biraz uzak kalmak ve farklı sosyal ilişki içine girmek bana çok iyi geldi. Tabii ki öğrenciğim onca yeni bilgiler de yanıma kar kalıyor.
Çok yoruluyorum ama çok mutluyum. Vaktimi nasıl daha verimli kullanırım düşünceleri uçuyor beynimde sürekli: )
Şimdiden hepinizin yeni yılını kutlarım, sağlıkla huzurla nice yıllara erişelim insallah.
Yok canım olur mu, söylediğin çok iyi oldu. Badem sütü ve activia hakkında ne düşünüyorsun?Canım müdahale etmek istemem fakat Rosa daki sıkıntı laktozdan ziyade kazeinle ilgili.
Çok memnunum. İyi ki almışım dediğim ürünlerden biri.elecda canım sen katlanabilir yürüyüş bandı aldın mı? Memnun musun ve markası neydi?
06:00-07:00 | Cilt Bakımı & Su & Yazma & Okuma |
07:00-08:00 | Ela Hazırlık ve Kahvaltı |
08:00-09:00 | Ev & İpek Hazırlık ve Kahvaltı |
09:00-09:30 | İpek’i Kreşe Bırakma |
09:30-10:30 | Yol & Podcast Dinleme |
10:30-12:00 | Blok Çalışma |
12:00-13:30 | Öğle Yemeği & KK & İnternet |
13:30-15:00 | Blok Çalışma |
15:00-15:30 | Ara Öğün & İşten Çıkış |
15:30-16:30 | Yol |
16:30-17:15 | Ela ile Baş başa Vakit |
17:15-17:40 | Yürüyüş |