Benim kız ana sınıfında başladı. Şu an 3. sınıf. Epey yol kat ettiler aslında kodlamada. Biz desteklemek kısmında zorlanıyoruz, anladığımız bir konu değil çünkü.Evet kodlama da önemli ama gözlemlediğim bu konuda yeterli olmadıkları
Ders konuldu evet ama basit bir iki işlemden ileriye gıdemiyor gıbıler
İlerleyen yıllarda daha iyi olacaklarına eminim
Ama benim oğlumun yaşındaki çocuklar için geç kalındı gibi
Evet destekte veremiyoruzBenim kız ana sınıfında başladı. Şu an 3. sınıf. Epey yol kat ettiler aslında kodlamada. Biz desteklemek kısmında zorlanıyoruz, anladığımız bir konu değil çünkü.
Ya harikasın, çocukta rezilyans tam aradığım kitap önerisi diyebilirim. Elimdeki kitabı bitireyim bunu edineceğim, bendeki durum da öyledir. Olaylar karşısında dışardan bakan nasıl soğukkanlı kalabiliyorsun der ama ben sonra içimde çok düşünürüm ( tam olarak bahsettiğim tepkiyi içime attığım için büyüdüğü değil, gerçekten de büyütülmemesi gereken bi konu da olabilir) benim bu esnekliğim olmadığı için kendi kabuğumun içinde hayata olaylara karşı çok savunmasız kalabiliyorum. En azından çocuklarım böyle olmasın istiyorum.Ben de bu konuyla ilk kez çocuklarım büyürken tanıştım 2016 yılıydı sanırım.
Kızım 4 yaşındaydı olaylar karşısında yıkılıyordu. O yıkılınca ben de yalpalıyordum.
Çocuk doktorumuz çocukta rezilyans diye bir kitap önerdi.
O zaman anladım ki bırak çocuğu ben de yok ki rezilyans :)
Ama bütüne baktığında da dayanıklıyımdır. Tam bir yıkılmadım ayaktayım modu var :)
Kolaylığa hizmet etsin niyeti ile ufak bi makale bırakıyorum
Bu aralar bizim evde de en çok konuşulan konu okul konusu. Benim de okul konusunda temel kaygılarım; dil, güvenlik ve okulun hırslılık düzeyi. Ama son donemde dil konusunda ozel okullara duyduğum koşulsuz güvenim azalmış durumda. okul eğer ted değilse temel bir gramar üzerine düzenli olarak native speaker ile yapılacak pratikler ile akıcı konuşma yetisinin kazandırılabileceğini düşünüyorum. (bu cambly falAn uygulamaları gibi) Ya da kısa bir donem yurtdışı yaz okulu( şuan bu kur ile soylediğimin ne kadar ütopik olduğunun farkımdayımBen de aslında devlet mi özel mi kararını veremedim hala. En büyük tereddütüm dil konusunda. Çünkü oğlum 2 yaşından beri kreşe gidiyor ve İngilizcede belli bir seviyeye geldi. Devlet okulunda bu durumun gerilemesi endişesi yaşıyorum.
Çocuklarımız bundan sonra eğitimde sıkıntı yaşamazlar inşallah. Pandemi, zaten düzgün ilerlemeyen sistemi fazlasıyla sekteye uğrattı.
İyiyim canım bizim kızlar da yakın zamanda hasta idi. Dileğimle bununla ocakı çıkartmakTeşekkür ederimŞuan gayet iyiyim, toparladım :))
Sen nasılsın, çocuklar nasıl?
Maşallah oğlunuzaBunu hep yazıyorum
Oğlum 12 yaşına girecek
Alt yazısız İngilizce film izliyor
Çok akıcı konusuyor ve oyun forumlarında İngilizce soru sorup cevaplayabılıyor
Özel okullar pahalı gercekten ama İngilizce konusunda çok fark oluyor
İmkan varsa özelle devam edin bence
Çok geçmiş olsun canım, biz de bir hastalık sürecinden geçtik çok şükür şimdilik iyiyiz. Kısır bir döngüye giriyorsun ve uzun sürüyor bu sene sanki hastalıklar. Nişanınız hayırlı olsun.Merhabalar herkese.
Canım senin bildirimin gelince yaklaşık 40 gündür girmediğimi farkettim.
En son hatta menü yapıp paylaşacağımı yazmıştım. Fakat sonrasında inanılmaz bir hastalık geçirdik. Üstelik kardeşimin nişanı vardı ve aynı zamana denk geldi malesef.
Covid değil ama covid gibi bir enfeksiyon geçirdik.
Gece acile gidip serum taktırıp gündüz nişan işleri, misafirlerin ağırlanması, gezdirilmesi gibi şeylerle uğraştık. 10 gün kadar sürdü hem hastalık hem nişan telaşı. Misafirlerimiz şehir dışından gelmişlerdi dolayısıyla hergüne bir aktivitemiz oldu :))
Nişandan sonra toparlamam yine bir 10 günü buldu. Çok şükür şimdi daha iyiyiz ama epey yorulduk.
2 çocuklu hayat, çalışan bir anne için ciddi anlamda çok zor. İyi ki annemin yanındayız diye şükrediyorum hergün.
Agah ın banyosuna bile zamanım kalmıyor bazen. Eve geldiğimde bir bakıyorum annem Agah ı yıkamış, yemek yapmış beni bekliyor. Bu bile o kadar büyük bir lüks ki anlatamam.
Yeni çalışma ortamıma da alıştım artık. Agah 8 ayını bitirdi. Asaf için de okul arayışlarına başladık. Marta kadar her 4 5 okulla görüşmüş olmayı planlıyorum. Martta erken kayıtlar başlıyor. Ona göre hazırlıklarımı yapacağım.
Sizler nasılsınız?
Evet canım katılıyorum sana. Burda Asaf ın gitmesini istediğim iki okul var. Biri TED koleji; ama yeni açılıyor. İlk öğrencileri olması dezavantaj yaratır mı, emin değilim. Diğeri de Bilkent koleji. O tamamen Allah a kalmış :) Kura ve mülakat usulü alım var. Kura da çıkmamız yeterli değil. Mülakatta da burs kazanması lazım. Lakin yıllığı 80 bin liraBu aralar bizim evde de en çok konuşulan konu okul konusu. Benim de okul konusunda temel kaygılarım; dil, güvenlik ve okulun hırslılık düzeyi. Ama son donemde dil konusunda ozel okullara duyduğum koşulsuz güvenim azalmış durumda. okul eğer ted değilse temel bir gramar üzerine düzenli olarak native speaker ile yapılacak pratikler ile akıcı konuşma yetisinin kazandırılabileceğini düşünüyorum. (bu cambly falAn uygulamaları gibi) Ya da kısa bir donem yurtdışı yaz okulu( şuan bu kur ile soylediğimin ne kadar ütopik olduğunun farkımdayım) eğitim artık çok acayip bür yere gidiyor. Çok para olanının en iyi eğitimi aldığı gibi bir algı empoze edilmeye çalışılıyor ama şahsi fikrim bunun her zanan doğru olmadığı.
Bu yıl inanılmaz bir salgın var. Çocuk yoğun bakım malesef şuan tam kapasite dolu. Allah korusun tabi ama dua etmekten ve korunmaktan başka çaremiz yok gibi.İyiyim canım bizim kızlar da yakın zamanda hasta idi. Dileğimle bununla ocakı çıkartmakannem hep eksik dua etme der ama ayda bir hastalık yaşamaktan çok korkuyorum
İyi dileklerin için teşekkür ederim canım.Çok geçmiş olsun canım, biz de bir hastalık sürecinden geçtik çok şükür şimdilik iyiyiz. Kısır bir döngüye giriyorsun ve uzun sürüyor bu sene sanki hastalıklar. Nişanınız hayırlı olsun.
Ben de henüz işe başlamadım ona rağmen 2 çocuklu hayat gerçekten çok yorucuymuş, başlayınca neler olacak göreceğiz, üstelik oğluş okulda evde bile değileskiler bazı şeylerin üstesinden daha kolay mı geliyormuş yoksa şimdi şartlar mı zorlaştı bilemiyorum. Ama 2. Çocuktan sonra şunu düşünüyorum yakınlarda aile büyüklerinden birileri yoksa yükün çok artıyor. Neyse sağlık olsun da her şeyin üstesinden geliriz, biz isteyerek dünyaya getirdik, Allah’ın bize emaneti bu çocuklar, inşallah layıkıyla yetiştirebiliriz.
Yeni İş ortamına alışmış olmana da çok sevindim. Ben de Şubat gibi işe başlayacağım, 2021 marttan beri covid dolayısıyla evdeyim (hamilelik nedeniyle) öncesinde de uzaktan çalışmıştım, baya uzaklaştım iş ortamından.
Erken kayıt döneminde yazdırmak avantajlı ama bu yılın devam eden ödemeleri ve yeni yılın ödemeleri birlikte zorlayacak sanki.
Oğlum iyi . Sabahları ailece önce beni işe bırakıyorlar sonra onu okula. 8.30 gibi.Ben de özledim hepinizi :)))
İnşallah dövize endeksli değillerdir ne diyelim :))
Oğluşun nasıl, okul nasıl gidiyor?
Aa ciddi miBu arada hanımlar, eğer ihtiyacınız olursa veya birikim için de olabilir, Akbank faizsiz ve kesintisiz 5 bin lira veriyor. 12 ay taksitle.
Ben de alacaktım ama alamadım. Çünkü ilk defa Akbank müşterisi olacaklar faydalanabiliyor. Bilginiz olsun.
canım ben buna başvurdum 12 gündür sözleşmenin şubeye iletilip sisteme işlenmesini bekliyorum :) Kardeşim başvurduğu gün online canlı görüşme yaptı akabinde mobilden krediyi çekti, fakat bana canlı görüşme sonrası banka kartı ve sözleşmeyi elden teslim seçeneğini çıkarttı. Müşteri hizmetleri de durumu açıklayabilmiş değil. Sistem bazısına öğle yapıyor bazısına böyle, biz de anlamıyoruz neden diyor :) İhtiyacım da yok aslında yatırıma atacaktım.Bu arada hanımlar, eğer ihtiyacınız olursa veya birikim için de olabilir, Akbank faizsiz ve kesintisiz 5 bin lira veriyor. 12 ay taksitle.
Ben de alacaktım ama alamadım. Çünkü ilk defa Akbank müşterisi olacaklar faydalanabiliyor. Bilginiz olsun.
mobili indirip ilk kez akbanklı oluyorsunuz. Süreç yukarıda anlattığım iki şekilde gerçekleşebilir. Kredi kampanyası 31 aralık a kadar, uygun görülmesi halinde tahsis ediliyor.Aa ciddi mi
Akbank a gitmek gerekiyor mu acaba bi bakalım
Amin canım.İyi dileklerin için teşekkür ederim canım.
Evet ödemeler üst üste gelirse zorlayabilir, şartlara göre bakacağız artık.
Allah sana da kolaylık versin. İnşallah işe başladığında da zorlanmasın, alışırsın hemen. Süt iznini kullanabilecek misin?
Bence oğluşun okulda olsaydı bir tık daha rahat edebilirdin diye düşünüyorumAsaf beni çok zorluyor çünkü. Onun istek ve taleplerini yerine getirmekten başka hiçbir şeye vakit kalmıyor.
Anneeee portakal, anneee portakalım bitti bir daha. Anneee kitap okuyalım. Anneee boyalarım nerede. Anneee oyun oynayalım. Annee kek yapalım. Annee Agah ı sevmee. Anneee Agah ı güldürmeee gibi gibi gibi kafayı duvarlara vurmalık bir hal aldıAgah tan sonra beni çok zorluyor malesef
Ama tabi ki Allah eksikliklerini göstermesin. Ne olursa olsun dediğin gibi bu hayata onları biz isteyerek getirdik. Allah sabır ve dayanma gücü versin
Ayrıca şu anki ekonomik buhranda kaygılı hissedebiliyor insan. Siz kendinizce nasıl önlemler alıyorsunuz? Birikim, yatırım neler yapıyorsunuz? Öneriyorsunuz. Paylaşırsanız sevinirim
Haklısınız . Harcamaları azaltmak bir seçenek ve etkisi büyük. Ben bunu 3 aydır yapıyorum, 100 tl ye dahi altın almaya çalışıyordum. Şimdiyse zamlardan dolayı stres oluyorum.Birikim yatırım yapamıyoruz malesef, ama bu fiyatlardaki anormal artışlar karşısında ben de stres oluyorum, bi çok şeyden ufak ufak da olsa kesinti yaptım, kişisel harcamalarımı azalttım mesela, çok kuaföre giden bi insandım, şimdi röfle hariç hepsini evde kendim hallediyorum, ihtiyaç deilse ev/mutfak eşyası almayı bıraktım, güzelmiş deyip yeni bi kalabalık oluşturmuyorm evde, mesela acilen çay bardağı almam lazım günlük kullandıklarım 4 tane kaldıçocuklarıma da ihtiyaçlarından fazla kıyafet ve ayakkabı almadım 2-3 senedir, giyilmeden kücülüyo, izlediğim minimalism belgeselleri beni çok etkiledi, bunun da az harcama olarak hayatımıza ve ekonomimize olumlu yansıdığı bi gerçek