Popüler Konu Verimli Rutin

Bu sabah 05:50'de kalkarak cilt bakımı-limonlu su-meditasyon-1 sayfa yazı ve okuma şeklinde olan sabah rutinimi tamamladım. Kahvaltıyı hazırladım. Bulaşık makinesini boşalttım. Çöpü çıkardım. Çamaşır makinesini ben eve gelince bitecek şekilde ayarladım. Odaları havalandırıp, yatakları topladım.

Normalde 08:00'de İpek uyanırdı ancak bugün uyuyası tuttu. Ben de Murathan Mungan'nın Kadından Kentler kitabını bitirdim. Güzel kitaptı. Kendisini daha çok okurum ben:)

İyileştiren Alışkanlıklar kitabından da 20 sayfa kadar kaldı. Tahminen bugün bitirmiş olurum. Çok yerin altını çizdim. En kısa zamanda bir özet çıkarıp paylaşacağım.

Dijital Dünyada Çocuk Büyütmek ve Ateş Canına Yapışsın kitaplarına başlayacağım.

Salı günleri Ela okul sonrası kış okuluna kalıyor. 17:00'de çıkıyor. Karakalem dersi alıyor. Bu nedenle servise binmiyor, okuldan alıyorum onu. Okuldan alınca, çok sevdiğimiz bir pastaneye gidiyoruz. sıcak çikolata içiyor veya tatlı yiyor. Ben de kahve içiyorum.

Büyüdüğünde ona aldıklarımı hatırlamayacak, zira her bayram annem çok özenerek bayramlık alırdı bize ve hiç birinin neye benzediğini hatırlamıyorum. Ancak kızımın beraber her Salı pastaneye gidip sohbet ettiğimizi unutmayacağını biliyorum. Annemin bizi her cumartesi çay bahçesine götürdüğünü hiç unutmadım ben çünkü.

Bugün Ela'nın Matematik sınavı var. İlk kez yazılı olacaklar. Dün akşam yatmak üzereyken "Ya başarısız olursam?" diye sordu. "Olabilirsin" dedim. Şaşırdı. "Herkesin başarısız olmaya hakkı vardır. Hem ben ne öğrendiysem, başarısızlıklarımdan, hatalarımdan öğrendim. Başarı insana bir şey öğretmez. Mutluluk ta öyle. Maalesef insan en çok üzüldüğü, kırıldığı yerden gelişip büyür" dedim. Anladı mı bilmem ama hani diyorlar ya ebeveyninin sesi çocuğun iç sesine dönüşür diye. Bu söylediklerim iç sesine dönüşsün, yaşadığı sıkıntıya "Bu benim başıma neden gelmiş olabilir, buradan ne öğrenmeliyim" bakış açısıyla bakabilsin isterim.
Ela ile yaşadığınız salı günleri rutininize ve bu konudaki tespitine kalbimi bıraktım ❤️ Doğan Cüceloğlu diyor ya; “ çocukluk benim ana vatanım”.. ne hakkı bir özetleme. Çocukluk acayip bir çağ; yaşadığımız iyi an da kötü an da 1000 misli etkiye sahip oluyor iç dünyamızda.

Merhabalar herkese.

Canım senin bildirimin gelince yaklaşık 40 gündür girmediğimi farkettim.

En son hatta menü yapıp paylaşacağımı yazmıştım. Fakat sonrasında inanılmaz bir hastalık geçirdik. Üstelik kardeşimin nişanı vardı ve aynı zamana denk geldi malesef.
Covid değil ama covid gibi bir enfeksiyon geçirdik.
Gece acile gidip serum taktırıp gündüz nişan işleri, misafirlerin ağırlanması, gezdirilmesi gibi şeylerle uğraştık. 10 gün kadar sürdü hem hastalık hem nişan telaşı. Misafirlerimiz şehir dışından gelmişlerdi dolayısıyla hergüne bir aktivitemiz oldu :))
Nişandan sonra toparlamam yine bir 10 günü buldu. Çok şükür şimdi daha iyiyiz ama epey yorulduk.

2 çocuklu hayat, çalışan bir anne için ciddi anlamda çok zor. İyi ki annemin yanındayız diye şükrediyorum hergün.
Agah ın banyosuna bile zamanım kalmıyor bazen. Eve geldiğimde bir bakıyorum annem Agah ı yıkamış, yemek yapmış beni bekliyor. Bu bile o kadar büyük bir lüks ki anlatamam.

Yeni çalışma ortamıma da alıştım artık. Agah 8 ayını bitirdi. Asaf için de okul arayışlarına başladık. Marta kadar her 4 5 okulla görüşmüş olmayı planlıyorum. Martta erken kayıtlar başlıyor. Ona göre hazırlıklarımı yapacağım.

Sizler nasılsınız?
Özledik seni🌸
Nişanınız hayırlı olsun Allah tamamına neşeyle erdirsin.
Sizlere de çok geçmiş olsun
Agahcımın 1yaşına çok az kalmış😍
Bizim buralarda ocak da yeni kayıtlar başlıyor. Fiyatlar belirlenip programlar belli oluyor. Ben çok merak ediyorum yeni dönemi.🌱 dövizden dolayı okullar umarım fahiş artış yapmazlar

Merhabalar herkese.

En son hatta menü yapıp paylaşacağımı yazmıştım. Fakat sonrasında inanılmaz bir hastalık geçirdik. Üstelik kardeşimin nişanı vardı ve aynı zamana denk geldi malesef.
Gece acile gidip serum taktırıp gündüz nişan işleri, misafirlerin ağırlanması, gezdirilmesi gibi şeylerle uğraştık. 10 gün kadar sürdü hem hastalık hem nişan telaşı. Misafirlerimiz şehir dışından gelmişlerdi dolayısıyla hergüne bir aktivitemiz oldu :))
Nişandan sonra toparlamam yine bir 10 günü buldu. Çok şükür şimdi daha iyiyiz ama epey yorulduk.

2 çocuklu hayat, çalışan bir anne için ciddi anlamda çok zor. İyi ki annemin yanındayız diye şükrediyorum hergün.
Agah ın banyosuna bile zamanım kalmıyor bazen. Eve geldiğimde bir bakıyorum annem Agah ı yıkamış, yemek yapmış beni bekliyor. Bu bile o kadar büyük bir lüks ki anlatamam.

Yeni çalışma ortamıma da alıştım artık. Agah 8 ayını bitirdi. Asaf için de okul arayışlarına başladık. Marta kadar her 4 5 okulla görüşmüş olmayı planlıyorum. Martta erken kayıtlar başlıyor. Ona göre hazırlıklarımı yapacağım.

Sizler nasılsınız?
Çok geçmiş olsun canım, 2 çocuk ve çalışma hayatı insan bazen kaosa sürüklenebiliyor. Hepimiz dönem dönem yaşıyoruz bunları, üzme kendini. Kolaylıklar diliyorum 🙏

Bu arada Pazar günü haftalık yemek planını yaparken, kahvaltıları da planladım. Şu ana kadar gayet iyi gitti. Birazdan haftalık menüyü paylaşırım.

İyileştiren Alışkanlıklar kitabında şöyle bir cümle var: "Gün içerisinde daha az karar vermeye karar verdim."

Benim de planlamaları haftalık yapma sebebim bu aslında. Gün içinde küçük küçük bir sürü karar vermek zorunda olmak zihnimi çok yoruyor. O zihin bana daha kıymetli işler için lazım:)

Daha az karar vermeye karar vermek iyi geldi bana
6 haftalık bir karar alma modülüne katıldım bu hafta 2.si yapıldı
Ordada da şöyle bir bilgi verdiler; yetişkin bir insan günlük ortalama 35.000 karar verip seçim yapıyormuş. Bu karar ve seçimlerimizin önemli bir kısmı artık alışkanlık ve refleks haline gelmiş bu nedenle fark edemiyormuşuz bile.
Şimdi sabahları buraya yazma ve sürdürme kararı alma halimi düşünüyorum. Farkında ve bilinçli bir karar şimdilik.
Eğer ki alışkanlık haline gelirse bir süre sonra otomatik yazmaya dönüşecek :)

Yazdıklarında o kadar kendimi buldum ki, ben de planlı olmayı çok seviyorum ancak planlar bozulduğunda, istediğim şeyler olmadığında çabuk öfkeleniyorum, suratım düşüyor ve bu halimi sevmiyorum. Bu aralar bu konuya eğildim, duygusal esneklik ifadesini duymamıştım teşekkürler araştıracağım.
Ben de bu konuyla ilk kez çocuklarım büyürken tanıştım 2016 yılıydı sanırım.
Kızım 4 yaşındaydı olaylar karşısında yıkılıyordu. O yıkılınca ben de yalpalıyordum.
Çocuk doktorumuz çocukta rezilyans diye bir kitap önerdi.
O zaman anladım ki bırak çocuğu ben de yok ki rezilyans :)
Ama bütüne baktığında da dayanıklıyımdır. Tam bir yıkılmadım ayaktayım modu var :)
Kolaylığa hizmet etsin niyeti ile ufak bi makale bırakıyorum

Merhabalar herkese.

Sizler nasılsınız?
Hem geçmiş olsun hem de nişan için hayırlı olsun. Kolaylıklar dilerim.

Özledik seni🌸
Bizim buralarda ocak da yeni kayıtlar başlıyor. Fiyatlar belirlenip programlar belli oluyor. Ben çok merak ediyorum yeni dönemi.🌱 dövizden dolayı okullar umarım fahiş artış yapmazlar
Kolej fiyatları artacak söylentisi tedirgin edici ama sanki gerçek gibi de duruyor.
Ben bu yıl çocukları kolejden aldım ve bir devlet okuluna verdim.
2. sınıfta oğlum ve 4. sınıfta kızım var.
Kolejden beklediğimiz verimliliği bir türlü alamazken bu sene devlet okulundan beklemediğimiz bir performans görüyoruz
Tüm çocuklar için en güzeli en iyisi olsun dilerim.

Özledik seni🌸
Ben de özledim hepinizi :)))
İnşallah dövize endeksli değillerdir ne diyelim :))
Oğluşun nasıl, okul nasıl gidiyor?

Kolej fiyatları artacak söylentisi tedirgin edici ama sanki gerçek gibi de duruyor.
Ben bu yıl çocukları kolejden aldım ve bir devlet okuluna verdim.
2. sınıfta oğlum ve 4. sınıfta kızım var.
Kolejden beklediğimiz verimliliği bir türlü alamazken bu sene devlet okulundan beklemediğimiz bir performans görüyoruz
Tüm çocuklar için en güzeli en iyisi olsun dilerim.
Ben de aslında devlet mi özel mi kararını veremedim hala. En büyük tereddütüm dil konusunda. Çünkü oğlum 2 yaşından beri kreşe gidiyor ve İngilizcede belli bir seviyeye geldi. Devlet okulunda bu durumun gerilemesi endişesi yaşıyorum.

Çocuklarımız bundan sonra eğitimde sıkıntı yaşamazlar inşallah. Pandemi, zaten düzgün ilerlemeyen sistemi fazlasıyla sekteye uğrattı.

Ben de aslında devlet mi özel mi kararını veremedim hala. En büyük tereddütüm dil konusunda. Çünkü oğlum 2 yaşından beri kreşe gidiyor ve İngilizcede belli bir seviyeye geldi. Devlet okulunda bu durumun gerilemesi endişesi yaşıyorum.

Çocuklarımız bundan sonra eğitimde sıkıntı yaşamazlar inşallah. Pandemi, zaten düzgün ilerlemeyen sistemi fazlasıyla sekteye uğrattı.
Bunu hep yazıyorum🙈
Oğlum 12 yaşına girecek

Alt yazısız İngilizce film izliyor
Çok akıcı konusuyor ve oyun forumlarında İngilizce soru sorup cevaplayabılıyor

Özel okullar pahalı gercekten ama İngilizce konusunda çok fark oluyor
İmkan varsa özelle devam edin bence

Bunu hep yazıyorum🙈
Oğlum 12 yaşına girecek

Alt yazısız İngilizce film izliyor
Çok akıcı konusuyor ve oyun forumlarında İngilizce soru sorup cevaplayabılıyor

Özel okullar pahalı gercekten ama İngilizce konusunda çok fark oluyor
İmkan varsa özelle devam edin bence
Çok teşekkür ederim, böyle yorumlar kararımı vermemde etkili oluyor 🤗🤗

Merhabalar herkese.

Sizler nasılsınız?
Hoş geldin canım❤️

İki çocuklu hayat gerçekten çok zor yahu🙈
Bu arada kolejlerin erken kayıt dönemi 1 Ocak-31 Mart arası burada. Bizim okul genelde Şubat başı kayıtları kaptmış oluyor haberin olsun.

Daha az karar vermeye karar vermek iyi geldi bana
6 haftalık bir karar alma modülüne katıldım bu hafta 2.si yapıldı
Ordada da şöyle bir bilgi verdiler; yetişkin bir insan günlük ortalama 35.000 karar verip seçim yapıyormuş. Bu karar ve seçimlerimizin önemli bir kısmı artık alışkanlık ve refleks haline gelmiş bu nedenle fark edemiyormuşuz bile.
Şimdi sabahları buraya yazma ve sürdürme kararı alma halimi düşünüyorum. Farkında ve bilinçli bir karar şimdilik.
Eğer ki alışkanlık haline gelirse bir süre sonra otomatik yazmaya dönüşecek :)
Ben özellikle hafta içi saatlere kadar planlı yaşamaya gayret ediyorum. Çünkü hangi zamanda neyi yapacağımı bilmek zihnimi çok rahatlatan bir şey.
Hayatı akışına bırakın kısmı çocuğu olmayan insanlar için. Anneler kapsam dışı bence:) Bu kadar iş yükü ve sorumluluğun altında ne kadar planlı ve organize olabilirsek o kadar akıl sağlığımızı koruyabiliriz diye düşünüyorum.

Hoş geldin canım❤️

İki çocuklu hayat gerçekten çok zor yahu🙈
Bu arada kolejlerin erken kayıt dönemi 1 Ocak-31 Mart arası burada. Bizim okul genelde Şubat başı kayıtları kaptmış oluyor haberin olsun.
Hoşbulduk canım benim 🥰

Ben tekrar bakayım, burda da belki o tarihlerdedir, benim aklımda mart olarak kaldı sanırım. Geç olmadan halledelim.

Selamlar Hanımlar,

Bugün evden çalışıyorum. Sabah İpek’i kreşe bıraktıktan sonra eve geldim. İşleri ayarladıktan sonra odaları toparlayıp süpürge çalıştırdım. Ardından çamaşır makinesini çalıştırdım ve hem bugün hem yarın için yemek pişirdim. En son mutfak dolaplarını sildim.

Öğleden sonrayı kendime ayırmak istiyorum. Sıcak ve uzun bir banyoya ihtiyacım var. Saate bakmadan kitap okumaya ve bölünmeden bir şeyler izlemeye de:)

Hoşbulduk canım benim 🥰

Ben tekrar bakayım, burda da belki o tarihlerdedir, benim aklımda mart olarak kaldı sanırım. Geç olmadan halledelim.
Mutlaka teyit et, özellikle istediğin bir okul varsa.
Bu arada kolej eğitiminde dil kadar kodlama dersini de önemsiyorum ben. Geleceğin meslekleri kodlamadan geçiyor çünkü

Bu arada kolej eğitiminde dil kadar kodlama dersini de önemsiyorum ben. Geleceğin meslekleri kodlamadan geçiyor çünkü
Teşekkür ederim canım.
Evet aklımda 2 okul var özellikle görüşmek istediğim. Önümüzdeki hafta için randevu ayarlayayım geç olmadan.

Kesinlikle katılıyorum. Kodlama da artık çok önemli. Umarım aklımıza yatan bir okul bulabiliriz.

Evet kodlama da önemli ama gözlemlediğim bu konuda yeterli olmadıkları
Ders konuldu evet ama basit bir iki işlemden ileriye gıdemiyor gıbıler
İlerleyen yıllarda daha iyi olacaklarına eminim
Ama benim oğlumun yaşındaki çocuklar için geç kalındı gibi

Teşekkür ederim canım.
Evet aklımda 2 okul var özellikle görüşmek istediğim. Önümüzdeki hafta için randevu ayarlayayım geç olmadan.

Kesinlikle katılıyorum. Kodlama da artık çok önemli. Umarım aklımıza yatan bir okul bulabiliriz.
Zor işler bunlar ya. Ben de çok dolaşmıştım o zaman. Ela 5. sınıfa geçince İpek ana sınıfına başlayacak. Bir tur da o zaman dolaşırım muhtemelen.

X