Popüler Konu Verimli Rutin

Asaf ta da öyle ya ben 3,4 hiçbirini beğenmedim. Şimdi 5 bir tık daha iyi gbi sanki ama bilemedim.
Kaderime razı olup 4 ü gözden çıkarayım en iyisi
Benimki 4 yaşında baya kafayı toplamıştı, ona güveniyorum ben de:) Şu deli büyüsün, hayatımın ger kalanında bir daha 3 yaş ile kesinlikle muhatap olmak istemiyorum:)

Z Raporu- 28.09.2021

Sağlıklı Yaşam:
Günün ilk sınavını öğle yemeğinde verdim. Fırın makarna vardı. Çok severim ve bulduğumda da çok yerim. Bu sefer önce çorba, ana yemek be yoğurt yedim. Ardından fırın makarna yemeye başladım. Yarısına geldiğimde doyduğumu hissettim ve bıraktım. Sevdiğim bir yemeyi yasaklamadan ama yeteri kadar yedim. Aferin bana:) Akşam yemeğinde sadece çorba içtim. Çayın yanına 1 tane kurabiye yedim. Bu şekilde beslenme benim için daha sürdürülebilir olacak gibi görünüyor. Yani besinleri iyi/kötü diye etiketlemeden, yasaklamadan, farkında ve yettiği noktada bırakarak beslenmek.

Mümkün Olduğunca İyi Annelik / Sevdiklerine Zaman Ayırmak: Akşam çocuklardan önce eve gelerek, kendime vakit ayırabilmek, annelik konusunda da daha toleranslı olmamı sağlıyor. Önce kendine oksijen maskesi meselesi o kadar doğru ki. Ela ile olan zamanımız ara sıra İpek tarafından sabote ediliyor ama zamanla düzeleceğini umuyorum. İpek’i uyutmak çok uzun sürüyor ve beni çok yoruyor ama şu aşamada sabretmekten başka yapacak bir şey yok.

Öğle arası yemekten hemen sonra, sevdiğim birini arama alışkanlığı kazanmak istiyorum. Bugün de liseden bir arkadaşımı aradım. Konuşmak ikimize de iyi geldi.

Düzenli ve Sade Bir Ev / Eve Vakit Ayırmak: Evin düzenini kurmak epey vaktimi aldı ama kesinlikle değdi. Her şey yerli yerinde olunca hayatımız çok kolaylaşıyor. Bugün temizlikçi abla geldi. Az önce son kez evi dolaşıp toparladım. Her şey temiz ve düzenli şu an.

İyi Görünmek: Kilo aldığımdan beri görünüş konusundaki özenimi azalttığımı fark ettim. Bu sabah uzun bir zamandan sonra ilk kez takı takıp, hafif makyaj yaptım. Kesinlikle iyi geldi.

Verimli İş Hayatı / İşleri Ertlemeden Bitirmek: Sakin bir şekilde yapmam gereken bütün işleri tamamladım. Günü aciliyet durumuna göre zamanlara bölmek, benim oldukça verimli çalışmamı sağlıyor. Dün arabayı yıkatamamıştım. Bugün onu da hallettim.

Para Yönetimi / Parayı Akıllıca Kullanmak: Bugün sadece araba yıkatmaya para verdim. Planlı ve gerekli bir harcamaydı.

Kendime Vakit Ayırmak: İşten eve geldim. Kahvemi yaptım ve “İyileştiren Alışkanlıklar” kitabını okumaya devam ettim. Altını çizdiğim çok yer oldu. İşe gidip gelirken Nilay Örnek’in “Nasıl Olunur” podcast serisinden “Şermin Yaşar” ile olan bölümünü dinledim. Oldukça keyifliydi. Bu sabah gündoğumunu seyredip, sabah sayfalarını yazmayı başarabildim.

Sabah ve akşam cilt bakımı rutinimi de hallettim ancak duşa girmeyi başaramadım:)

Benim için verimli bir gündü.

Sevgiler

Peki o zaman canım bu durumu kabullenip en az hasarla atlatmaya bakalım
Çok teşekkürler canım tavsiye için, ama asıl teşekkür kurutma makinesi için bütçemizi baya zorlayarak bosch 6. Seriden aldık tavsiyenle. Her kurutmadan sonra filtre incelemesi yapıyoruz ailecek robot süpürgede de öyleydi başlarda robottan sonra oğluş anne toz içinde yaşıyormuşuz diyordu, kurutmadan sonra da toz, hav giyiyormuşuz diyorum
Slmlar, Kış için çocuklara balık yağı alacağım. Hangisini tavsiye edersiniz? Doktorumuz nutrigen tavsiye etti. Bir arkadaşım içeriği çok temiz değil dedi. Siz ne düşünüyorsunuz?
Ocean portakal aromalı veriyorum oğluşa, möllers tutti fruttili kullandı pek sevmedi bitince değiştirdim
Çok teşekkür ederim canım, d vitamini ve balık yağını ben de sürekli veriyorum. Eylül başı gibi ben de beeo ya başlamıştım katı olandan yarım çay kaşığı veriyorum aç karna, sıvı formunu bilmiyordum.
Ya bağışıklık güçlendiriciler için de 2 farklı görüş var ama sanırım en azından kışın vermek gerekiyor.
Öksürük geçmiyor balgam var, bugün artık pekmezli tereyağ verdim, göğsüne udi hindi sürdüm, topuklara sarımsaklı zeytinyağı sürdüm Bakalım işe yarayacak mı

Slmlar, Kış için çocuklara balık yağı alacağım. Hangisini tavsiye edersiniz? Doktorumuz nutrigen tavsiye etti. Bir arkadaşım içeriği çok temiz değil dedi. Siz ne düşünüyorsunuz?
Merhaba ben kızlar için venatura kids omega 3 kullanıyorum. Bunu tercih etme sebebim dha oranının yüksek olması. Bildiğim kadarı ile çocuklardA balık yagı takviyesinde daha çok önemsenen kısım omega-3’üoluşturan miktarın cogunlugunun dha dan gelmesi. Dha beyin, hafıza, okuma gibi alanlara; epa ise kalp damar saglıgına katkı sağlıyor.

Ah şu annelik ne yaoacağımızı şaşırıyoruz hasta olduklarında. Hele çalışırken bu süreci yönetmek çok zor kurutma makinasından memnun olmana çok sevindim şahsen benim için de iyi ki almışım dediğim eşyaların başında geliyor. güzel saglıklı günlerde kullanasın

Cidden çok verimli bir gün geçirmişsin. Raporlama tekniğin harika Senin gibi düzenli aktaramasam da ben de kismen verimli gecen günümdem bahsedeyim:)
- işe giderken servis kullanmaya başladığımdan beri yolda geçen zamana önem verir oldum. Nilay Örnek in nasıl olunur? Serisini ben de çok severim. Storytel üyeliğimi yazın kitap dinlemeye enerjim olmadıgını fark ettiğinde kapatmıştım. Ondan beri daha çok podcast dinliyorum; hatta buara kendimi mesut süre rabarbaya verdim :) özellikle eve dönüş yolunda kafamı dağıtmama yardımcı oluyor, bu seriden birkaç komedyen tanıdığıma da ayrıca memnun oldum.
-işe vardıktan yarım saat sonra falan filtre kahve demliyorum kendime, asıl uyanışım ozaman başlıyor:) acil görüşmem yoksa kahveyi jazz/keman dinleyerek ya da iki satır kitap okuyarak içiyorum.
-sonra İşler güçlere dalıyorum; bu kısım uzun ve sıkıcı. Hiç anlatasım gelmedi :)
- bugun akşsm yemeğinden sonra çok iyi bir yürüyüş yaptım ama bunun için mutluyum. Kızlar haftanın 2 gunu aksam jimnastiğe gidiyor. O günler dahil haftanın 3 günü yürüyeyim diyorum. Sitenin yanında sakin bi park var, yürüyüş yolu güzel. Havalar soğuyana kadar devam edebilirim, yürürken podcast dinliyorum ama storytel e de yeniden başlayabilirim aslında.

Hepinize teşekkürler önerileriniz için. Birini seçip başlayacağım bakalım. Okul açıldığından beri hastayız geçmiyor resmen. Büyük oğluş da her şeyi yemeyen bir çocuk zaten. Mevsim geçişi bi geçse iyi olacak

Geçmiş olsun bende Carlson kullanıyorum benim oğlumda çok hasta oluyordu büyüdükçe azalıyor ama okul dönemi malesef çocuklar çok sık hasta oluyor

Geçmiş olsun bende Carlson kullanıyorum benim oğlumda çok hasta oluyordu büyüdükçe azalıyor ama okul dönemi malesef çocuklar çok sık hasta oluyor
Teşekkür ederim, not aldım.
Oğlum 5 yaşını dolduracak bir ay sonra bu seneye kadar evde bakıldı. Çok hasta olmadık ama bu sene okula başladı ve durum bu, umarım tüm sene böyle devam etmez

Teşekkür ederim, not aldım.
Oğlum 5 yaşını dolduracak bir ay sonra bu seneye kadar evde bakıldı. Çok hasta olmadık ama bu sene okula başladı ve durum bu, umarım tüm sene böyle devam etmez
Tahmin edebiliyorum yaşadıklarınızı
Her hafta hastaneye gidiyorduk o yaşta
Üstelik direk kulak enfeksiyonu oluyordu
Siz kolay atlatırsınız insallah

Z raporu çok verimli gözüküyor . Düzenli yapıldıgı ve alındıgı takdirde Günü değerlendirmek adına çok güzel bir adım..
Bende genelde devamı gelmiyor sanırım :) Gün içerisinde X raporu ile değerlendirme yapıp devam ediyorum.. Yapmak istediklerim kısmı genelde aksıyor ..
Ama benim için de dün verimli bi gün oldu..
Gündüz not aldıgım söz, cümle yada olumlu düşünceleri ajandama not aldım :) Yazmak gerçekten heyifli.

Akşam oglumu aldıktan sonra akademisyen annenın paylaştıgı yazı üzerinden sorular sordum Bunu sizinlede paylaşmak istiyorum.
Bizim için daha keyifli ve sohbet dolu bir akşam oldu

Çocuk okuldan geldikten sonra günün nasıl geçti sorusunu yanıtlamak istemiyorsa,
*Bana bugün okulda gerçekte olan ve olmayan iki şey söyle, hangisinin dogru oldugunu tahmin etmeye çalışayım...
(Bu onun için eglenceli ve keyifli bir anlatıma dönüştü )
*Okulda bugün seni en çok ne güldürdü ?
*Okulda bugün seni en çok ne heyecanlandırdı merak ediyorum ?
Bizim için daha keyifli ve sohbet dolu bir akşam oldu... Ödev sonrası, ben kahve oda sıcak çik süt eşiliğinde birlikte boyama yaptık.. Sonrasında yatak da sohbet ve kitap okuma ile günü bitirdik.Ve çok keyif aldık .
Sabah uyandıgında günaydın ın arkasına dün akşam ne kadar güzel geçti demi anne diye bir cümle kurdu..
Sanırım cocuklarımız birlikte geçirilen zamanının ve sohbetin tadına doymuyor Bu notlarımı kagıda yazıp dolaba yapıştırdım unutmadan..

Evet farkındayım her zaman enerjimiz ve keyfimiz yerinde olmuyor oyun oynamak vs zor geliyor Ama inanın ufacık yapılan bir etkinlik sohbet bile cocuk açısından büyük keyif..
Bundan sonrası için akşam ödev sonrasında ufak birşeyler planlamayı aksatmamaya çalışcagım

Buna benzer birşeyi ben de yapıyorum büyük kızımla. Yatmadan önce günün puaninı soruyorum.
1-Berbat
2- Kötü
3-Fena Değil
4-İyi
5. Süper
Genelde 3 ya da 4 diyor, neden puan kırdığını soruyorum. Sonra en eğlenceli, en sıkıcı şeyler nelerdi? Onu üzen ya da kızdıran birşey oldu mu şeklinde. Gerçekten faydalı ve keyifli bir sohbet oluyor.

Senin de gayet verimli bir gün olmuş
Storytel arabada sürerken dinleyemedim ben. Servis kullanırken daha rahat oluyordu. Mesut Süreye bakayım ben de.

Z Raporu-29.09.2021

Sağlıklı Yaşam:
Güne sirkeli su ile başladım. Kahvaltı ile öğlen kontrollü ve doyurucu oldu. 15:00’de bir avuç fındık, 17:00’de ise az yer fıstığı yedim ve dibek kahvesi içtim. Ara öğün yaptığımda akşam yemeklerini epey hafif yiyorum. Az çorba, pırasa ve salata ile günü kapattım. Diyet yaparken sürekli sofradan aç kalktığım için aklım sürekli yemekte oluyordu. Bu şekilde açlığımı dinleyerek yemek, doydum hissi ile sofradan kalkmak, sürdürülebilirlik için önemliymiş. D ve C vitamini içtim.

Mümkün Olduğunca İyi Annelik: Kızların banyo günü olduğu için baş başa oyun oynama şansımız olmadı. Suda oynamayı tercih ettiler.

Düzenli Ve Sade Bir Ev: Sabah evden çıkmadan önce evi toplayıp, çamaşır ve bulaşık makinesini çalıştırdım. Eve gelince önce çamaşırları kurutmaya attım. Akşam yemeğini hazırladım. Yemekten sonra eşim mutfağı topladı. Ben de kızları yıkadım ve kurumuş çamaşırları katladım.

İyi Görünmek: Bugün cilt bakımı yaptırdığım yerdeki dermatolog ile randevum vardı. Dişlerimi sıktığım için çene kaslarımda sertleşme olmuş. Sağ tarafı daha çok sıktığım için sağ taraf daha çıkıl duruyordu. Çene kası botoksu diye birşey yaptı. Rahatlatacağını ve çıkık görüntüyü düzelteceğini söyledi. Yaptık bakalım. 15 gün sonra kontrolüm var. Bir de mezoterapiye başlıyorum. Kılcal damarlar ve rosa için.

Verimli İş Hayatı: Sakin bir şekilde yapmam gereken bütün işleri tamamladım.

Para Yönetimi: Kliniğe botoks ödemesi yaptım. Bir de İpek’in yatağının parasını ödedim. Ayrıca İpek’e “ Güle Güle Kakalar” kitabını aldım:) Hepsi planlı harcamaydı.

Kendime Vakit Ayırmak: İşten eve geldim. Kahvemi yaptım ve “İyileştiren Alışkanlıklar” kitabını okumaya devam ettim.

İşe gidip gelirken Nilay Örnek’in “Nasıl Olunur” podcast serisinden “Yılmaz Erdoğan” ile olan bölümünü dinledim.

Bu sabah gündoğumunu seyredip, sabah sayfalarını yazmayı başarabildim. Ayrıca biraz okuma yaptım.

Sabah cilt bakımı yaparken tonik, göz ve yüz serumu kullanıyorum. Roller ile geçiyorum üstünden. Akşam ise yüzümü fırçalayarak kastil sabun ile yıkıyorum, tonik, yüz ve göz serumu, üzerine de hyaluronik asit & kolajen serumu sürüp, gua taşı ile mesaj yapıyorum. Yatmadan önce de dudak kremi ve el kremi sürüyorum. Bu işleri de hallettim.

Benim için verimli bir gündü.

Sevgiler

Herkese merhabalar ben geldim,
Ben doğum yaptım çok miniş bir kızım oldu, şimdi süt sağıyorum.
İlk iki gün kaos gibiydi alışmak düzene oturtmak vs.
Emzirme danışmanı getirdik eve o bize biraz daha verimli bir plan oluşturdu. Ama gece yorucu oldu sanırım tam besleyemedik. Sarılık oldu doktora gittik yarın tekrar bakacaklar evde beceremiyorsak sanırım fototerapi uygularlar.
Çok gazlı bir bebeğimiz var ve Makatta çatlak hemoroid gibi bir şey var, doğdu ama hemen yenidoğan ünitesine aldılar göremedim iki gün inş oradaki bir ihmalden kaynaklı makat sorun olmamıştır. O kadar üzüldüm ki süt sorunu yaşadım ama bebeğimizi teslim ettikten sonra yavaş yavaş her şey yoluna girmeye başladı diyebilirim.
Haliyle çok masraflı zaman geçirdik, kalbinde sorun var çocuk kardiyoloji de takip ediyor dr randevumuz henüz gelmedi.
Annelik çok güzelmiş çok yoruldum ağrım var sezaryen oldu mecburi. İnş gün geçtikçe DHA da birbirimİze alışacağız. Ben gebelikte kendime iyi gelecek şeyler de okudum. Kendi travmalarımı bebeğime yansıtmamak için. Umarım sakin huzurlu mutlu yeşili seven insan gibi insan evlat yetiştirebilirim.
Genelde ikinci el aldık bebek karyola anne yanı bebek arabası puseti, ablam verdi bir çok şeyi ama ona rağmen baya masraf oldu.
Biraz daha toparlanayım evin düzenini de oturturuz inş. Annem destek oluyor ama çok plansız biridir o beni baya zorluyor, depresyona annem soktu diyebilirim. Bebeğimizin dilini yavaş yavaş anlıyoruz bakalım .

Merhaba saglıcakla büyütün yavrunuzu... Kısa ve öz çocuk büyütmekte ki en büyük lutuf sükunet,sakinlik ve telaşşız olmak bunları yapabildiğiniz noktada çok daha keyifli bir hal olucak cocuk büyütmek..
Zaten ihtiyac halinde mırıldanarak, yada aglayarak kendini ifade edebiliyor :) içgüdüsel olarak bunu yapıyor birde .. Siz ihtiyac halinde yavrunuzu sevecenlikle sarın sarmalayın bol bol... En güzel ve kalıcı duygu bu..İnanın süreç çok cabuk geçiyor benim oglum 1 sınıfa başladı halbu ki dün gibi :) İnanamıyorum zamanın bu denli hızlı geçmesine ... O yüzden kendiniz akışta, sakin ve dingin olarak kalmaya çalışın..Sevgiler

elecda
Konunu yeni gördüm.
Sadece ilk sayfanı okudum.
Diğer sayfalarını da okumak için sabırsızlanıyorum.
Kaliteli ve planlı bir hayat felsefen takdire şayan.
O kadar hızlı tüketiyoruz ve harcıyoruz ki hem kendimizi hem zamanımızı hem insanları.
Sanırım güzel bir yol oluşturmaya ön ayak oluşturacak yasantindan ve tecrübelerinden istifade etmek.
Tanımıyorum ama iyi ki tanımak istiyorum diye başlamak istedim sadece.
Bana iyi şeyler kazandiracagindan ümitliyim.
Boş değil donanımlı insanlar her zaman ilgimi çekmiştir.
Düşüncelerimi yazıya dökmeden okumaya devam etmek istemedim.
⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘

Gününü puanlama bunu ben de yapmak istiyorum bugün günün sonunda bir değerlendirme yapayım bakalım çocuklarıma da kendime de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…