Popüler Konu Verimli Rutin

Başlarım Şimdi Anneliğe kitabı da çok faydalıydı özellikle lohusalık döneminde. Bir bak istersen A Alya_sura88

Her şekilde kendini savunmayı bilmesi lazım. Geçen gün dedim ki bizim toplumumuzda yaşça büyük insanlara saygı göstermek önemlidir. Ancak o kişi sana haksızlık yapıyorsa, benden büyük diye sakın susma, hakkını koru.

Bence bu da önemli bir konu. Nedense hakkını savunmakla, karşındakine saygısızlık etmek eşdeğer görülüyor. Senelerce densiz yurdum teyzelerinin söylediklerine saygısızlık olmasın diye susup cevap vermedim. Ama aslında onların yaptığı saygısızlık genelde. Ben çektim, bari kızım çekmesin yahu:)

Evet 1 kilo alsan bidi bidi konuşurlar ama verirsen susarlar. İşte onu yapanların iyi niyetini sorgulamak lazım. Sen hastalgn altndan kalkmn bile 2 çocukla maşallah diyeyim.
Ben de 2 ayda 10 kilo vermstm arkadaş bana a bacakların ne kalınmış dedi verdiğim 10 kiloyu görmeyi bırak.
Acaba ipekle uyumadan önce çıldırma yorulmacasi yapsanız mi? Bunu geçen bir yazıda okudum uyku öncesi uykusunu açar sandgmz dans, eğlence, fiziksel aktivite aslında uyumaya yardımcı olurmuş. Belki de gün icinde size ihtyc duyduğu için farklı bir durum yasanmssa okulda. Sizin varlığınızı hissetmek için de böyle yapabilir. Sadece fikir bu yoksa olmayblr de. Benim oğlum henüz 2 yaşında tam o konulara gelemedik

elecda kilo verince de çökmüşsün derler.

Yıllarca görüşmediğim bi arkadaşla karşılaştık 2. Doğumdan sonra. Aaa çökmüşsün sen dedi daha görür görmez şok olmuştum. Ki ben kendimi gayet fit ve iyi hissediyordum. İnsanlar tuhaf ya

Dün çok güzel bir ted videosu dinledim Sizlerle de paylaşmak istedim HAYATI İYİ YAPAN NEDİR (Robert Waldinger)
Kısaca özet yaparsak 75 yıl süren bir araştırma sonucu alınan dersler diye başlıyor konuşma
Ve verilen en net mesaj
İYİ İLİŞKİLER BİZİ DAHA MUTLU DAHA SAGLIKLI TUTUYOR.
SOSYAL İLİŞKİLERİN GERÇEKTEN YARARLI OLDUGUNU YALNIZLIGIN İSE ÖLDÜRDÜĞÜNÜ SÖYLÜYOR
YAKIN İLİŞKİLERİMİZİN MAHİYETİ (YANİ SICAK, SAMİMİ SOHBET DOLU BİR EVLİLİK KORUYUCUDUR)
Sonrasın da Mark Twain in şu cümlelerle sonlandırıyor
Hayat öyle kısa ki ;tartışmalara, özür dilemelere,kıskançlıklara,hesap sormalara zaman yok.Sadece Sevmek için zaman var.
Ve bunun için sadece "bir an var"

Lafa bak yaa terbiyesizlik işte sana ne diycksn böyle kustahlara. Bir de anne olmuş yani ayipvalla.

Lafa bak yaa terbiyesizlik işte sana ne diycksn böyle kustahlara. Bir de anne olmuş yani ayipvalla.
Kendi bekardı aramızda bu muhabbet geçtiği zaman, ama görünce çok mutlu olmuş sarılmıştım tam o anda söyledi gerçekten üzülmüştüm.

Kendi bekardı aramızda bu muhabbet geçtiği zaman, ama görünce çok mutlu olmuş sarılmıştım tam o anda söyledi gerçekten üzülmüştüm.
Aman dengesiz insan çok
Bana da annemın arkadaşı evlat işte napcaksın dedi
Babama benziyorum diyeannemi teselli ediyor
O an çok sinirlenmiştim
Bu yaz da kızına selam söyle çok sevdim onu diyormuş dedim o hasta herhalde laf sokmayı mı sevmiş bana

Çok sevdiğim bir söz vardır: Konuşurken dilinin beynine bağlı olduğuna emin ol diye.

İşte bazı insanlara bunu söylemek gerek ama söylenmiyor maalesef

Herkese iyi akşamlar

Bugün sabah kahvaltıyı hazırlayıp eşim ve oğlumla sahile gittik. Keyifli saatler yaşadık. Ne büyük şükür sebebi.

Bi genç kardeşimle buluşup lezzetli kahveler ve pastalar eşliğinde güzel, huzurlu sohbetler ettik (kendisi üniversite sınavına hazırlanıyor- dertleştik) gençlerle olmak beni daha genç hissettirdi

O ara salon için verdiğimiz perde siparişi gelmiş takılmış. İnanılmaz ferah oldu. Şimdi sırada ikea kitaplığı almak ve aksesuarları tamamlamak var. Salon artık misafirler için ayrılmış kapısı kapalı bir odadan ziyade ailece çalışabildiğimiz, sohbet ettiğimiz, projeler ürettiğimiz çalışma odasına çevrildi bir süredir. Dekorasyon için önerilerinizi beklerim

Oğlum üç hafta önce piyano eğitimi almak istediğini söyledi. Biz ailece çok şaşırdık. Çünkü şimdiye kadar adı bile geçmemişti. Okulda müzik öğretmeninden etkilenmiş galiba bugün deneme dersine katıldık bir sanatevinde. Öğretmenin çocuğa yaklaşımı çok önemliydi benim için. İkisi arasında güzel bir bağ kuruldu ilk günden. Ritimle ilgili bikaç deneme yaptılar. Oğlumun ritim kulağı gayet iyiymiş . Onda bilmediğim bi şey keşfettim.

Sonrası ev yemek ev toplama ve ütü.
Şimdi uzanıyorum.
Herkese iyi akşamlar

Z Raporu-02.10.2021

Sağlıklı Yaşam:
Güne normal su ile başladım. Omletle sağlıklı bir kahvaltı yaptım. Öğlen online eğitimi çok sevdiğim bir kafede aldım. Orada etli kase diye birşey yedim. Sağlıklı ve lezzetliydi. Akşam yemeğinde kahvaltı yaptık ve menemen pişirdik. Eşim soğuk baklava ve pasta almış. Pastadan 1 çatal aldım. Soğuk baklavadan da bir dilim yedim.

Mümkün Olduğunca İyi Annelik: Eğitimden geldikten sonra İpek ile parka indik. Ela gelmek istemedi. Az önce İpek’i yatırdım. Hafif ateşi var gibi ama bakalım. Ela’yı da birazdan yatıracağım.

Düzenli ve Sade Bir Ev: Eğitimden eve geldiğimde ev perişan vaziyetteydi. İpek evin altını üstüne getiriyor. 20:30 bizim evin ev toplama saati. 20:30’da başladık, 22:00 itibariyle bitirdik. Pazar günlerini evin detoks günü ilan etmeye karar verdim. Bütün odaları tek tek dolaşıp, her yeri kontrol edecek ve fazlalıkları, evden gidecekleri ayarlayacağım. Gözüme ilişen bütün kısa süreli işleri de halledeceğim.

İyi Görünmek: Sadece sabah ve akşam cilt bakımı rutinlerimi tamamladım. Ekstra birşey yapmadım.

Verimli İş Hayatı: Bugün iş yok:)

Para Yönetimi: Dün maaşım yattı. Ödemeleri yaptım. Kendime harçlık ve temizlikçi ablanın parasını çektim. Haftalık çiftlik alışverişi ve market alışverişi yapıldı.

Kişisel Zaman: Bugün kendime ayırdığım en güzel vakit Nihan Kaya’nın Enneagram Seminerine katılmak oldu. Çok keyifli ve öğretici bir seminerdi. Bu konu hakkında daha çok okuma yapmak istiyorum.
“Çocuklar Neden Farklı” kitabı Enneagram üzerine yazılmış ve benim aldığım ama henüz okumadığım bir kitap. Onu önceliklendirmeye karar verdim.
Temel olarak 9 farklı mizaç tipi, bunların özellikleri hakkında bir eğitim bu. Eğer çocuklarımızın, eşimizin ve kendimizin enneagram tipini tespit edebilirsek, onlar ile doğru kanaldan iletişim kurmayı da başarabiliriz. Bu nedenle okuyup öğrenmeye değer bir konu.
Bir de Ercan Kesal’ın “Peri Gazozu” kitabını okumaya başladım. Kısa öykülerden oluşan, kendi hekimlik günlerinde gördüğü insan hikayelerini çok kısa ama çok çarpıcı anlatan bir kitap olmuş. Ben çok beğendim. Kendisini severdim zaten ama kitaplarını hiç okumamıştım. Bu bitince diğer kitaplarını da okumayı sabırsızlıkla bekliyorum.

Benim için verimli ve keyifli bir gün oldu.

Sevgiler

İpek yatana kadar hiç durmuyor ki sürekli koşma ya da zıplama halinde zaten:)

Herkes birbirine dikkatli konuşmalı zaten ama lohusaya ayrıca özen göstermek lazım yahu. Bu insanların yeni doğum yapmış kadınlar ile derdi nedir bilemiyorum gerçekten

Merhaba bende sizden sonra nihan kayayı takip etmeye başladım eğitimini almayı bende düşünüyorum uzun süredir duyuyorum enneagram eğitimini birçok kişi karşıma çıktı ama almadım.icime tam sinmemisti birde seminer bittikten seminerle ilgili video ses kaydı gönderiyorlar mi

Selamlar Hanımlar

İpek cumartesi gece ateşlendi ve Pazar sabah vücudunda isilik gibi döküntüler oluştu. Bu sabah doktora gittik. Koksaki virüs teşhisi kondu. Bulaşıcıymış, bu haftayı evde geçirecek. Eşimle dönüşümlü olarak işe gidip geleceğiz. Sık giremeyebilirim.

Herkese sevgiler

Çok geçmiş olsun

elecda el ayak hastalığı olarak geçiyor sanırım halk arasında. Öyleyse hindistancevizi yağının çok iyi geldiğini çabuk toprladığını söylemişti geçenlerde bi arkadaşım. Oğlu olmuştu da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…