Ben de ilkokul 1’e başladığımda annem çalışıyordu. Boynuma evin anahtarını asmışlardı:) Dediğin gibi okuldan eve gidip, yemeğimi ısıtıp yiyordum ben de:)Bence çocuk için en tehlikeli şey makas, canı sıkılınca saçını kaşını kesebiliyor.
Seninki yarım saat kalacak sıkılmaya vakti olmaz rahat ol.
Ben 7 yaşındayken öğle yemeği için eve gelir kendime yemek ısıtır yemeği beğenmezsem yumurta yapar yer ve okula dönerdim. Aile apartmanıydı babannem ve iki amcam oturuyordu binada onun için güvenliydi. Arkadaşımla o dönemden beri tanışıyoruz senin o hallerini hatırladım bize göre ne özgüvenliydin ordan cesaret aldım demişti. Onun da alt katında ablası oturuyor.
O durumda alternatiflerimiz arasında.Geçiş yapacağınız okulun yaz okulu varsa Temmuz-Ağustos döneminde oraya gönderip, Eylül’de de normal anasınıfına başlatabilirsin belki
Ben Eylül itibariyle yeniden göndereceğim. Evde çok sıkılıyor, zaten annem ikisini idare edemez. O yüzden mecbur gidecekHiç bilmiyorum.
şimdilik evde.
ne olur ne biter o sebeple net bi düşüncem yok.
Peki sen ne düşünüyorsun?
Canım çocuğun mizacına göre değişir bu. Benim kuzenimin kızı yarım gün kalıyor ve 4 yaşındaki kardeşine de bakıyor 1 saat kadar.Sizce 8 yaş evde yarım saat kadar yalnız kalabilir mi? Sabahları İpek’i kreşe götürürken Ela’yı da sürüklemek istemiyorum. 09:30’da dersi başlıyor, İpek’i de 09:00-09:30 arası bırakıyorum.
Yazın başlatma imkanın varsa yazın göndermeni tavsiye ederim. Kreş florasına vücut daha rahat adapte oluyor, daha az hastalanırBen Eylül itibariyle yeniden göndereceğim. Evde çok sıkılıyor, zaten annem ikisini idare edemez. O yüzden mecbur gidecek
Korkmuyor sanırım, sabahları bir deneyeyim bakalım.Canım çocuğun mizacına göre değişir bu. Benim kuzenimin kızı yarım gün kalıyor ve 4 yaşındaki kardeşine de bakıyor 1 saat kadar.
Yani Ela yı en iyi sen bilirsin. Bence kalabilir. Ama teklikten korkan bir çocuksa kalamayabilir.
Zaten evde tehlikeli pek birşey de yok gibi.
Ben ancak yetiştim her bir kaleme tek tek katılmakla birlikte ben sarkıt avizelerin kalmasından yanayımHanımlar merhaba,
Herkese çok teşekkür ederimYorumları toparlayıp mimara attım. Revizyondan sonra tekrar paylaşırım.
Kesinlikle TruKid canımİpek’in kreşinden güneş kremi istediler. Memnun olduğunuz ve tavsiye edebileceğiniz bir ürün var mı?
Bence kalabilir, yaşam becerilerini destekleyici bir süre özgüvenini de besleyecektirSizce 8 yaş evde yarım saat kadar yalnız kalabilir mi? Sabahları İpek’i kreşe götürürken Ela’yı da sürüklemek istemiyorum. 09:30’da dersi başlıyor, İpek’i de 09:00-09:30 arası bırakıyorum.
30dk ekliptik 20 dk egzersiz - pilates ile günaydın.
İkinizi de çok tebrik ediyorum. Ben hem beslenme işini hem sporu saldım bu ara. Geçiş dönemimizi bitirip rutine girebilirsek başlayacağım ben de.İyi haftasonları herkese
Chloe Ting'in zayıflama programına başladım ben de. Bugün 6. Günüm. Henüz tartıda pek fark yok ama kaslarım güçlenmeye başladı. Karın çevrem 4cm incelmiş.
Rafine şekeri epey azalttım.
Seni de bekliyoruzİkinizi de çok tebrik ediyorum. Ben hem beslenme işini hem sporu saldım bu ara. Geçiş dönemimizi bitirip rutine girebilirsek başlayacağım ben de.
Yazın pek fırsat olmayabilir diye düşündüm yoksa aslında dediğin gibi başlaması daha faydalı olacak bizim için.Yazın başlatma imkanın varsa yazın göndermeni tavsiye ederim. Kreş florasına vücut daha rahat adapte oluyor, daha az hastalanır
Canım pilatese başlayarak ne iyi etmişsin :) ortamın da çok hoş ayrıca :)Günaydın
geçen akşam “Şanslı Fil” filmi ile aile boyu film izledik. Hepimize çok iyi geldi. Oğlum da çok sevdi
bu sabah güne pilatesle başladım, youtube dan Tuğçe İrtem in “başlangıç seviye pilates dersleri” nin 1. Videosunu uyguladım. Vücudumun birçok bölgesini milim milim hissettim. Bu hisse bayılıyorum. Sadece zayıflamak değil aynı zamanda esnemek ve sırt ağrılarımdan şifalanmak istiyorum. İnşaallah sürdürebilirim ve başarılı olurum.
aöf sınavlarım başladı. Yarın üç dersimin sınavına da katılmak niyetim.
yarın sabah eşim nasipse yine İstanbul yolcusu. Oğlum annem e, ben işe. Sık düzen değişikliği ailece hepimizi sarsıyor.
hala tam alışamadık.
Kuruma eş durumu için dava açtık bakalım ne zaman sonuçlanacak. Minimum 5-6 ay sanırım. Sonucu olumlu olsun da 6 ay nedir ki evelallah.
kızlar ayrıca oğlum giderek videolara oyunlara merak saldı. Özellikle annemlerdeyken çok alışıyor. Çünkü 8itibariyle tv sürekli açık bir ev. Söz de dinletemiyorum annemlerin evi sonuçta.
Sadece 4 saat kalıyor ama huyu çok değişiyor. Şu sıra hal hareketleri değişti. Etkilendiğinin farkındayım.
Oyun üretmekten vazgeçip direk tablet istiyor ve süreklilik arz ediyor bu durum.
onu nasıl ve nelere yönlendirebilirim diye düşünüyorum.müdahale etmezsem bağımlılığa çevrilcek farkındayım.
* camblykids düşünüyorum ancak net karar veremiyorum. Ders saati öğretmen katılmadığında saatinin boşa geçtiğini söyleyen şikayetler var, ve ayrıca muhattabım kim olacak?
* cumartesi başlayacak ve bir ay devam edecek online resim kursuna kaydetmeyi düşünüyorum ki kendisi de onayladı. 1 ay 4 ders 200tl. Aslında devamlılığı olan bir kurs olsa da sistemli olur.
*pandemi sebebiyle eskisi gibi kütüphane, kitapçı ve camii ziyaretlerinde bulunamadık, gittikçe uzaklaşmak istemiyorum.
ah bir de çocuk tablete sarıyor diyorum. E napsın ki zaten? Yapabildiğimiz çoğu şey yapılmıyor , kardeş yok arkadaşlarımızla görüşemiyoruz, bi yerlere gitmiyoruz : sıkılıyor alternatifleri olmuyor.
Not; kitap okumalarımıza, hareketli oyunlarımıza devam ediyoruz ancak koskoca güne yetmiyor.
ah annelik
Bakalım düşünelim. Varsa fikirleriniz açığım
Bu sıralar senin koşturmacalarını okurken ben yoruluyorum elecdaİkinizi de çok tebrik ediyorum. Ben hem beslenme işini hem sporu saldım bu ara. Geçiş dönemimizi bitirip rutine girebilirsek başlayacağım ben de.
İşte senin söylediklern de beni düşündürüyor cambly için. Zor karar vermek detaylı analiz istiyor.Canım pilatese başlayarak ne iyi etmişsin :) ortamın da çok hoş ayrıca :)
Cambly için acele etme derim. Asaf a da bir ay novakids ten ders aldık. Çok memnun kalmadım. Bir de öğretmenler tamamen yabancı olduğu için biraz kulak aşinalığı olması gerekiyor. Daha önce İngilizce hiç duymamış bir çocuk için sıkıcı olabilir ve katılmak istemeyebilir derse. İngilizce aşinalığı olan çocuklar için de bazı konular çok basit geliyor bu sefer de o yüzden sıkılıyor çocuk.
Mesela bizim ilk derslerde Asaf çok heyecanlandı sevdi falan ama sonra sıkıldı. İlk derste 5 e kadar öğrettiler sayıları. Asaf 100 e kadar biliyordu mesela. Ben orta seviyeyi seçmiştim seviye olarak da ama beğenmedik. Tabi bizimki novakids ti. Cambly nasıldır tam bilemiyorum fakat çok da farklı değildir.
Resim kursu çok iyi olur. Bence karşılıklı etkileşimli, birebir dersler çok daha uygun. Ekrana boşuna para verme derim.
Eşinin İstanbul a mı tayini çıkmıştı?
Teşekkür ederimmmArkadaslar merhaba, bir süre girememiştim ne çok şey konuşmuşsunuzaklımda kalan bir kaç seye değineyim
msf2407 bebişin hayırlı olsun sağlıkla huzurla büyüt inşallah
elecda mimardan dönüş olmuş, bildirmişsin kararlarını ama yine de yazayım ben elanın odası çok hoş olmuş, yarı gömülü yatak fikrini sevdim yanları dolap sanırım. Yatak odasında 1. Fotoyu beğendim. Sol taraf mermer detay sanırım, o kısıma mimik bir makyaj masası da güzel olur. Ben tavandan sarkıt aydınlatlaması çok beğeniyorum. Komidinlerin birbirinden farklı olmasını da birinin sehpa olmasını da sevdim. Ben de yatak odasında komidin yerine farklı ebatlarda bronz aynalı sehpa kullanıyorum. Banyoların dolaplarını biraz daha sade seçebilirdim, biz genel banyoda yandan sarkıt aydınlatma kullanıyoruz çocuklarla sorun yaşamadık henüz. Bi arkadas söylemiş ayna arkasına ince raf olayını kullanışlı oluyor gercekten. Youtube da iç mimar berna adında bir kanal var, bugun yeni videosu vardı orda gösterdiğini ayna da bu tarz ve hoştu.
Sahihuban tebrikler kilolar güzel gidiyor, sporu hayata entegre etmek büyük disiplin gerektiriyor.