Popüler Konu Verimli Rutin

bunu öğretmeninden duyuyor demek . sonra da arkadaşları aynı şeyi söyleyerek çocuğa bunu kabullendirmişler bi yerde.
Okul saat 6 da kapanıyor. Çocuğu en geç 5 te alıyoruz çünkü babasının işi çıkıp biraz geç alsa burda da en sona kaldın diyormuş. Çocuk beni ikindi kahvaltısından sonra al baba en sona ben kalıyorum öğretmenim yine sonuncu oldun diyor bana diye babasına resmen yalvarıyor.

Önce eşim bana taktın öğretmene diyordu şimdi o da farkında çocukta yarattığı tahribatın.
Toplantıya gidelim değişim olmazsa okulu değiştirelim dedi.

Evet lütfen . kıyamam gerçekten .
bunlar ileride travmaya neden bile olur .

öğretmenlerden gözlemlediğim şu.
sona kalınca bi an önce aile gelsin alsın . kendi de kapatsın gitsin istiyor .
çocuğa söylüyor işte . en sona kaldın vs gibi belkide.
bizim öyle olmuştu kreşte bi kaç kez .
daha erken almaya çalıştık .
sonra başka çocuklar geldi de . arttı sayı. kalanlar çok oldu o saate.
zor çocuk büyütmek . işte bunları görmek .
arkadaş kavgası. kıskançlığı . zamanla daha neler neler oluyor .
çocukları güçlü yetiştirmemiz . özgüvenini artırmamız lazım . bu gibi insanlarla karşılaştıklarında ayakta kalmaları için.
zamanla alışıyorlar ama bazı duyguları köreliyor işte.

Çok şaşırdım ya toplantıda belirtin mutlaka bu kadar rekabetçi tutum sergilemesin. Önce öğretmenle çözmeye çalışın ama çözmeye gönüllü davranmazsa da idareye durumu bildirin. Diğer çocuklara da yazık aynı şeyi empoze ediyor demekki

Bence her ailenin destek alacağı güvenilir bir uzmanın olmadı gerekiyor. Biz kendi olaylarımıza içeriden geniş bakamayabiliyoruz.
ya da çocuklar ebeveynleri olduğumuz için gün geliyor rahatça ifade edemiyorlar kendilerini.
öğretmen ve ebeveyn iyi bir işbirlikçi olmak zorunda. Tek aile tek öğretmen sorun çözemez. Uzman desteği ayrıca kolaylaştırıcı. Mesela oyun terapisi inanılmaz etkili.
tavsiye edebilirim

Okula yarım gün gelenler var, ailesi erken alanlar var. Ben 7 de evde oluyorum eşim alıyor beş/ beş buçuk gibi almış oluyor.

Kreş ve şu istediğin saatte alma işi bitse diyorum. İlkokula başlayacağı günü iple çekiyorum herkesin giriş çıkış saati sabitlenecek.

Benim bebelerin arası 27 ay büyük olanda sorunları çözüyoruz küçük olanda tadını çıkarmak kalıyor.

Evime en yakın kreşi seçtim arkadaşlarıyla görüşelim diye ama pandemi tüm planları altüst etti. Kreşten almaya ben gidemeyince diğer velilerle görüşme şansım olmuyor. Onlarda durum nasıl merak ediyorum. Bazen ben mi çok abartıyorum diyorum ama çocuğumun bu kadar mutsuz olmasından rahatsız oluyorum.

Bir yandan da öğretmenle zıtlaşırsak çocuğa kötü mü davranır kaygımız var.

çocuğu alacak mısınız o kreşten

almak ya da almamak tabi size kalmış ama konuşmanın gidişatı önemli.
zıtlaşmadan da istediklerini söyleyebilirsin
baktın kadının tavrı hoş değil . bazı insanların yaradılışı , yetiştirilişi farklı.
o zaman usulca bay bay .
canını sıkma.
ilkler zordur hep
ama sonra bakarsın, zaman su gibi geçmiş

Teşekkür ederim tavsiyen için. Oyun terapisti araştırmaya başladım. Denemeden bilemeyiz bize ne iyi gelir dimiii.

Eylül de ilkoula göndereceğimiz okulun anasınıfına göndermeyi düşündüğümüz için değişimi o zamana ertelemiştim. Toplantının gidişatına göre erkene alabilirim.

Annem benim çocukluğumu anlatır hep kardeşim de kıskanırdı. Kardeşime sen hop büyüyüverdin ablanla çok uğraştık derdi. Şimdi anlıyorum. Kardeşimde beni gördükçe anneme hak verdi :) O da hemen çocuk yapmak istiyor benimkilerle beraber büyüsün diye. Bir sorunu bir defa çözelim, bir defa öğretelim diğerleri ondan öğrensin diyoruz.

Teşekkür ederim tavsiyen için. Oyun terapisti araştırmaya başladım. Denemeden bilemeyiz bize ne iyi gelir dimiii.
oyun terapisini büyük oğlumda kreş öğretmeninden duymuştum .
çocuğunuza okulda ne oldu. ne yaptın . bi şey oldu mu , diye sormayın .
çocuk bunu hisseder ve ispiyonlamayı öğrenmiş olur demişti.
o nedenle oyun terapisini önermişti.
ben de bunu çocuklarımda kullanıyorum .
zor bi şey değil . anlatmıştı o dönem nasıl yapılacağını.
biraz video falan da araştırırsan kolay
çocukla birlikke oyun kurmak gerekiyor.

tamam anladım . ama eğer kadının tavrindan baktın çocuğuna fenalık yapabilir . o zaman değiştirirsin sanıyorum .
öyle öğretmenler kalmadı diye düşünüyorum ama bakıyorum ki tv de bi haber . görüntü kaydı vs . var o tür insanlar . inşallah karşılaşmasın çocuklar onlarla. eline felç vursun onların inşallah ne diyim

Bizde kardeşle oynarken çok açık veriyor. Okulda ona ne yapıyorlarsa o da kardeşine uyguluyor.
Bir dönem çelme taktı
Bir dönem tükürdü

Oyun şekline getirdiğimiz bir şey de bugün ben ...... çok mutlu oldum, ....... çok üzüldüm, ....... çok kızdım gibi cümlelerle günümüzü anlatıyoruz.

Benim kızım 4,5 yaşında 1 aydır anaokuluna gidiyor. Biz evde hadi bakalım kim önce bitirecek tarzında bir şey söylediğimizde bize dediği “okulda kazanmak yada kaybetmek yok sadece oynamak var” Ne güzel dedim okulda rekabet etmek, yarışmak yok. Şimdi sizden bunları okuyunca çok şaşırdım açıkçası.
Ne demek sona kalmak? Velisi kaçta müsaitse o saate alır çocuğu. Bu durumu kesinlikle idareye bildirin. Ya sınıfını yada okulunu değiştirin bence. Çok rahatsız edici durumlar yaşıyor çocuğunuz.

A armerii görüştün mü kreşle? Öğretmen sıkıntılı anladım kadarıyla. Konuşma ile tavır değiştireceğinden pek emin değilim.

Selamlar hanımlar,

Bu sabah işyerinde eğitime gelmem gerekiyordu. Eşim sabah İpek’i kreşe bıraktı. Kıyamet kopmuş tabi Bugünden itibaren 09:30-16:30 arası gidecek. Uykuyu henüz denemediler. Yemek yemeyi de kabul etmiyor şu an, bu nedenle sabah kahvaltı yaptırıp götürüyoruz. Zaman içinde toparlayacaktır.

Dün çocuk psikoloğuna gittik. 45 dakika benimle, 15 dakika Ela ile görüştü. İki hafta sonraya tekrar randevu verdi. O görüşmede Ela ile görüşecekmiş, sonrasında da anne-baba ile görüşme yapılıp, oyun terapisine gerek olup olmadığına karar verecek.

Bu iki hafta içinde “Çocuğun Duygusal Dünyası” ve “Oyun Oynama Sanatı” kitaplarını okumamı istedi. Az önce sipariş verdim ikisini de. Bir de Ela’yı gözlemleyip, hangi durumlarda sıkıştığını not almamı istedi.

Ne şanslısınız. Radikal kararlar alma vaktimiz geldi.

A armerii görüştün mü kreşle? Öğretmen sıkıntılı anladım kadarıyla. Konuşma ile tavır değiştireceğinden pek emin değilim.
Ben yeni iş değiştirdim izin ayarlamaya çalışıyorum.
Okulu değiştirmeyi düşünüyorum ama yeni okullarla görüşecek vaktim yok, haftasonu da yasaklar başladı

Kaygılarında haklısın ama abartmıyorsun inan
Çocuğun mutsuz olması abartilacak bişey bence.

Arkadaşlar da yazmış çocuk mutsuzsa abartmak denemez buna, daha çok küçük okula karşı olumsuz tutum geliştirebilir. Son durum noldu bilmiyorum ama farklı seçeneğiniz varsa mutsuz olduğu yerde tutmayın ve orada yapılanı düzeltmek için gerekirse psikolog yardımı alın.
Eğer okumadıysanız oyun oynama sanatı ve oyuncu ebeveynlik(iki kitapta benzer ama oyuncu ebeveynlik çok daha kapsamlı) kitapları işinize yarar diye düşünüyorum. Çocuklardaki olumsuz duyguları, gerginliklerini atmak için oyun örnekleri var. Okuldaki olumsuz duygularını oyunlarla dışa vurdurup rahatlamasını sağlayabilirsiniz. Sevgiler. .

A armerii
Merhaba, ne yaptınız acaba? Neye karar verdiniz?
Ben kesinlikle öğretmenin, konuşma ile, tutumunun değişeceğini zannetmiyorum. İdareci ile görüşseniz bile bu değişmez. Zaten yardımcı öğretmen ise, üni mezunu olduğunu bile sanmıyorum. Ve sadece lise mezunları da maalesef yetersiz kalabiliyorlar.
Benim oğlum da 24 temmuz 2016 doğumlu ve aynı sizinki gibi üst yaş grubundaydı. Sınıfın en küçüğüydü ve dediğiniz gibi en yakın arkadaşı 6 7 ay büyüktü ama çok sorun yaşamadık oğlum baş etmeyi öğrendi. Sizi çok iyi anlıyorum bu konuda.
Ek olarak ben bir çok konuda psikologtan destek aldım.
Anne baba olarak çok üzülüyorsunuz, haklısınız ama sağlıklı karar alabilmek adına kendi içinizde durumu çok fazla dramatikleştirmeyin derim. Çünkü ister istemez çocuğunuz bunu anlar, hisseder. Bol bol konuşun, oyunlarla masallarla anlatın olması gerekeni.
En kısa zamanda da yeni okul bakın derim. Eğer imkanınız varsa yeni okula başlamadan önce bir süre ara verebilirsiniz. 1 hafta 10 gün kadar belki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…