- 3 Haziran 2009
- 7.394
- 28.922
- 41
Küçüğü geçen hafta kreşe başlattık canım. Bu nedenle bakıcı ablayı da ayırdık.elecda o bolumu kaçırdım sanırım. Şimdiki bakici neden ayrıldı? Yeniydi hatırladığım kadarıyla
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Küçüğü geçen hafta kreşe başlattık canım. Bu nedenle bakıcı ablayı da ayırdık.elecda o bolumu kaçırdım sanırım. Şimdiki bakici neden ayrıldı? Yeniydi hatırladığım kadarıyla
Allah yardımcın olsunKüçüğü geçen hafta kreşe başlattık canım. Bu nedenle bakıcı ablayı da ayırd
Teşekkür ederimAllah yardımcın olsun
Öncelikle böyle bir zorbalık yaşadığı için çocuğunuz kalbini öpüyorum. Kardeşine yansıtması kardeşi açısından acı olsa da okuldaki durumu eve yansıtabilmesi bunu size fark ettirebilmesi açısından çok uygun olmuş.Size yönetemediğim ve beni çok rahatsız eden bir krizden bahsedeceğim bu konuda fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Oğlum 23 eylül doğumlu 1 ekim doğumlular alt sınıftayken oğlum 1 haftadan üst yaş grubuna dahil oluyor. Doğal olarak sınıfın en küçüğü. Kreşe başladığı dönemde öğretmeni bu durumu idare ediyordu. Öğretmeni problemli bir hamilelik geçirdiği için işten ayrıldı yerine yardımcı öğretmen asıl öğretmen oldu. Sonrasında pandemi başladı kreş kapandı falan.
Asıl konumuz sınıfında bir çocuğun oğluma şiddet uygulaması. Oğlum da okulda uygulanan şiddetin aynısını kardeşine uyguluyor biz de okulda neler olmuş anlıyoruz. O çocuğun şiddetine fazla maruz kalınca kreşi sevmiyorum gitmeyeceğim diye tepki gösteriyor.
İlk öğretmeniyle bu konu ile ilgili bilgi verince dikkatli oluyordu, bu durumla ilgileniyordu. Sonraki öğretmene söyleyince ee işte o çocuk çok hareketli, çok konuşuyor onun için onun ismini veriyor yoksa bir şey yapmıyor diyor. Kreşe tam 3 yaşını doldurduğu hafta başladı o günden beri neden yalan söylesin diye düşünüyorum.
Dün akşam kardeşinin eline tırnağını batırdı. Kız ağlıyor önce ne olduğunu anlamadık elini tutuyor sandık, baktık ki tırnağı batırmış hırsla bastırıyor. Tepki vermeden neden yaptığını falan sorduk. Okuldaki arkadaşı ona yapıyormuş ondan öğrenmiş çok acıtıyormuş.
Bugün öğretmenine yazdım ama cevap vermedi.
Birde etkinliklerde en sona kalıyorum diye dert ediyor. Öğretmeni birebir veli toplantısı yaptı ilk söylediği şey geçen yıla göre çok ilerleme var (pandemi dönemi 6 ay gitmedi) ama sınıfa göre çok yavaş diyor. Sınıfın en küçüğü oğlumdan 7 ay büyük. Onlara göre yavaş olması normal değil mi diyorum evet ama sınıfa göre yavaş diyor.
Sizce ne yapayım? Kreşini mi değiştireyim? Sene başında kreşini değiştirecektim ama pandemide kreşlerin durmu nasıl olur kestiremediğim için yeni ortamdansa bildiği ortamda devam etsin demiştim.
Sınıfını değiştiremem diğer öğretmen çok cinsiyetçi. Öğretmeni korona olduğunda sınıfları birleştirmişlerdi pembe kız rengi mavi erkek rengi, kızlar elsa sever erkekler dinozor sever diyordu, yaptırdığı etkinlikler bile cinsiyete göreydi.
Oğlum eylülde anasınıfına başlayacak ilkokul için göndereceğimiz okulun anasınıfına mı başlatsam diyorum.
Konuyu çok dağıtmış olabilirim ama kendimi çaresiz hissediyorum. Çocuk okulda olanları anlatınca içim acıyor.
Evet az kaldı. Heyecanla bekliyoruz. Kreş alışverişi yapmaya çıkacağım bugün. Her şey çok güzel olacak inşallah :)iyiye ve daha güzele odaklan tabi. hayat bu hep istediklerimizi de verir . unutma bunu.
ne düşünürsen o kişi oluyorsun.
iyi olur kreşe başlayınca inşallah . az kalmış 12 nisan.
İnşallah canım :)Hayırlısı olsun hakkınızda, çekirdek aile ile başbaşa kalmak sorumluluklar açısından başta zorlasa da iyi olacaktır diye düşünüyorum. Kızın da kreşe çabuçak alışır umarım
Evet canım. Çok heyecanlıyım. Bir de bizde ablam hafta içi ve hafta sonu tüm gün bizimle olduğu için çok daha fazla bağlandık birbirimize. Onun kendine ait evi yönetme düzeni vardı, ben ona ayak uyduruyordum çoğu zaman. Açıkçası rahata iyi alıştım. Güzel olacak her şey inşallah :)Bende çok benzer bir geçiş süreci içerisindeyim. İyi düşünelim iyi olsun:)
Kesinlikle değiştirin . Okulun anasınıfı çok daha iyi emin olun.Size yönetemediğim ve beni çok rahatsız eden bir krizden bahsedeceğim bu konuda fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Oğlum 23 eylül doğumlu 1 ekim doğumlular alt sınıftayken oğlum 1 haftadan üst yaş grubuna dahil oluyor. Doğal olarak sınıfın en küçüğü. Kreşe başladığı dönemde öğretmeni bu durumu idare ediyordu. Öğretmeni problemli bir hamilelik geçirdiği için işten ayrıldı yerine yardımcı öğretmen asıl öğretmen oldu. Sonrasında pandemi başladı kreş kapandı falan.
Asıl konumuz sınıfında bir çocuğun oğluma şiddet uygulaması. Oğlum da okulda uygulanan şiddetin aynısını kardeşine uyguluyor biz de okulda neler olmuş anlıyoruz. O çocuğun şiddetine fazla maruz kalınca kreşi sevmiyorum gitmeyeceğim diye tepki gösteriyor.
İlk öğretmeniyle bu konu ile ilgili bilgi verince dikkatli oluyordu, bu durumla ilgileniyordu. Sonraki öğretmene söyleyince ee işte o çocuk çok hareketli, çok konuşuyor onun için onun ismini veriyor yoksa bir şey yapmıyor diyor. Kreşe tam 3 yaşını doldurduğu hafta başladı o günden beri neden yalan söylesin diye düşünüyorum.
Dün akşam kardeşinin eline tırnağını batırdı. Kız ağlıyor önce ne olduğunu anlamadık elini tutuyor sandık, baktık ki tırnağı batırmış hırsla bastırıyor. Tepki vermeden neden yaptığını falan sorduk. Okuldaki arkadaşı ona yapıyormuş ondan öğrenmiş çok acıtıyormuş.
Birde etkinliklerde en sona kalıyorum diye dert ediyor. Öğretmeni birebir veli toplantısı yaptı ilk söylediği şey geçen yıla göre çok ilerleme var (pandemi dönemi 6 ay gitmedi) ama sınıfa göre çok yavaş diyor. Sınıfın en küçüğü oğlumdan 7 ay büyük. Onlara göre yavaş olması normal değil mi diyorum evet ama sınıfa göre yavaş diyor.
Sizce ne yapayım? Kreşini mi değiştireyim? Sene başında kreşini değiştirecektim ama pandemide kreşlerin durmu nasıl olur kestiremediğim için yeni ortamdansa bildiği ortamda devam etsin demiştim.
Sınıfını değiştiremem diğer öğretmen çok cinsiyetçi. Öğretmeni korona olduğunda sınıfları birleştirmişlerdi pembe kız rengi mavi erkek rengi, kızlar elsa sever erkekler dinozor sever diyordu, yaptırdığı etkinlikler bile cinsiyete göreydi.
Oğlum eylülde anasınıfına başlayacak ilkokul için göndereceğimiz okulun anasınıfına mı başlatsam diyorum.
Konuyu çok dağıtmış olabilirim ama kendimi çaresiz hissediyorum. Çocuk okulda olanları anlatınca içim acıyor.
elanin çantasini akşamdan hazirlasaniz iyi olur.Aksine sabah sabah çok fazla şey düşünmem gerekiyor:)
- Her ikisinin de yedekleri
- Suluklar
- Ela’nın ödevi, çantası
- Kahvaltıları, vitaminleri
Liste böyle böyle sonsuza kadar uzanıyor
ya birşey diyemeden geçmeyecegim.Size yönetemediğim ve beni çok rahatsız eden bir krizden bahsedeceğim bu konuda fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Öğretmeni toplantıya çağırdı, yüzyüze görüşelim dedi.Kesinlikle değiştirin . Okulun anasınıfı çok daha iyi emin olun.
Öyle üzüldüm ki.
Böyle inanlarla biz de karşılaştık malesef. Benzer şeyleri yaşadık .
Mümkün olduğunca ortamı değiştirin .
Okulöncesi çocuklarının kıyaslanması çok can sıkıcı.Size yönetemediğim ve beni çok rahatsız eden bir krizden bahsedeceğim bu konuda fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Pandemi öncesi tüm sınıf velileri ile beraber toplantı yapılıyordu. İlk toplantıda kim kimin ailesi olduğunu bilmeden eşimle bu o çocuğun annesi diye tahmin etttik maleesef. Birde kendisinden 2 yaş büyük abisi var sanırım abinin yaptığı zorbalığı o da sınıftakilere yapıyor. Çocuk minyon , oğlumda yaşça küçük olunca sadece benimkine diş geçirebiliyor.elanin çantasini akşamdan hazirlasaniz iyi olur.
çayını hazirlayacaksa akşamdan çaydanlığın içine çay koy sabah yaparsin. mis gibi akşamdan herşeyi plansa sabah sıkıntı olmazsin.
ya birşey diyemeden geçmeyecegim.
oğlunuza şiddet uygulayan çocuğun aile terbiyesinden kaynaklı olduğu düşünüyorum babasi annesini dövdüyse yada ilgi ve sevgi görmediyse aynisini arkadaşlara yapıyorsa bi sıkıntılı demek
bunu öğretmeni o çocuğun ailesiyle görüşmesi gerekiyor.
çok hareketliymiş çok bilmem ne diyorsa ilgilenmiyor demek bence başında olan öğretmen var mücadele etmesi gerekiyor.
oğlunuz kaç yaşında bilmiyorum okul öncesi egitimi aldıktan sonra ilkokula başlasa daha iyi olur diye düşünüyorum.
Çocuğun bilinçaltına işlemeye başladı. Bir şey yapıyoruz ben hep geç kalırım en son ben bitiririm ben çok yavaşım diyor daha başlamadan yenilgiyi kabul ediyor. Ben sonuncuyum demi anne diyor.Öncelikle böyle bir zorbalık yaşadığı için çocuğunuz kalbini öpüyorum. Kardeşine yansıtması kardeşi açısından acı olsa da okuldaki durumu eve yansıtabilmesi bunu size fark ettirebilmesi açısından çok uygun olmuş.
öğretmeninizin şu yorumlarından çok da ilgili olmadığını ve durumu geçiştirdiğini düşündüm.
Bence ilkokula başlayacağı okula göndermek bana daha mantıklı geldi.
Çocukcaz mutlu ve severek gitmiyorsa o sınıfa eziyet olur günleri. Ruhsal çöküntü okula karşı soğukluğa da sebep olabilir.
ha bir de diğerlerine göre yavaş demek ne demek. Her çocuğun fıtratı, zihinsel ve fiziksel yetileri başka. Ne demek yani yavaş.
öğretmensin eşitliği kuracak olan sensin. Aileyle temas edecek, ekstra destekleyici önerlerde bulunacak olan o .
ay sinirleniyorum böyle olunca ya
Önce benim aklıma geldi, önce ben yaptım, önce ben yedim, önce ben geldim.....Okulöncesi çocuklarının kıyaslanması çok can sıkıcı.
O yaştaki çocuğun da yalan söyleyeceğini hiç sanmıyorum.
Anasınıfına başlatmak mantıklı ortama alışır. Bir kez daha öğretmeniyle konuşun bence.
Benim oğlumun en sevdiği renk pembe. Umarım böyle bir öğretmene denk gelmez ya
Yönetmek için bu yöntemi kullanıyor belli ki. Ama pedagoji kitapları rekabetin fazlasının zararlı olduğunu söylüyor. Öğretmen okulöncesi öğretmenliği mezunu mu?Önce benim aklıma geldi, önce ben yaptım, önce ben yedim, önce ben geldim.....
Evde hep yarış halinde. Kardeş çekirdekten yetişiyor
hadi hayırlısıÖğretmeni toplantıya çağırdı, yüzyüze görüşelim dedi.
benim kızımdan 1 yaş küçük tam.Pandemi öncesi tüm sınıf velileri ile beraber toplantı yapılıyordu. İlk toplantıda kim kimin ailesi olduğunu bilmeden eşimle bu o çocuğun annesi diye tahmin etttik maleesef. Birde kendisinden 2 yaş büyük abisi var sanırım abinin yaptığı zorbalığı o da sınıftakilere yapıyor. Çocuk minyon , oğlumda yaşça küçük olunca sadece benimkine diş geçirebiliyor.
Oğlum 23 eylül 2016 doğumlu şimdi 5 yaş sınıfında eylülde anasınıfına gidecek.
bunu öğretmeninden duyuyor demek . sonra da arkadaşları aynı şeyi söyleyerek çocuğa bunu kabullendirmişler bi yerde.Çocuğun bilinçaltına işlemeye başladı. Bir şey yapıyoruz ben hep geç kalırım en son ben bitiririm ben çok yavaşım diyor daha başlamadan yenilgiyi kabul ediyor. Ben sonuncuyum demi anne diyor.
Önce hep yanında olamayız hayatın zorluklarıyla mücadele edebilsin diye olaya çok dahil olmak istemedik ama ipin ucu kaçmaya başladı. Öhöö öhöö çok hastayım okula gidemem diyor. Keşke hep hasta olsam da okula gidemesem diyor. Duruma el atmam gerekiyor. Kendim beceremezsem profesyonel yardım alacağım
Evet ama ilk yılında aldı bizim sınıfı şimdi 2 yıllık öğretmen. Başlarda deneyimli öğretmenler vardı yardımcı oluyorlardı pandemide onlar gitti yeni mezunlar kaldı.Yönetmek için bu yöntemi kullanıyor belli ki. Ama pedagoji kitapları rekabetin fazlasının zararlı olduğunu söylüyor. Öğretmen okulöncesi öğretmenliği mezunu mu?