Canım hayırlı olsun yeni sürecin. Umarım en kısa sürede alışırsınız. Ben de özellikle mutfağı, başkası ile kullanmakta çok zorlanıyorum. Aradığım şeyi bulamayınca inanılmaz sinirleniyorumAy gelemedim bir türlü
Dün akşam itibariyle bakıcı ablamız ayrıldı. 8 seneyi iki farklı bakıcı ile geçirdikten sonra evde çekirdek aile olarak kaldık. İş yüküm kesinlikle artacak ama şu an kendimi çok huzurlu hissediyorum. Özellikle mutfakta kendileri ile çok zorlanıyordum. Hiçbir şeyin koyduğum yerde kalmaması, farklı alışkanlıklar derken beni geren bir konu idi beraber evi özellikle de mutfağı kullanıyor olmak.
Bugün sabah tüm mutfak dolaplarını döktüm. İç ve dışlarını silip, içlerini düzenledim. Ablanın kullandığı bezleri attım. Buzdolabını da silip yerleştirdim.
Sonra banyo dolaplarını iç dış silip yerleştirdim. Atılacakları attım.
İpek’in alıştırma süreci devam ediyor. Önümüzdeki hafta da ben okulda bekleyeceğim. Haftaya mimar sunum yapacak, çok merak ediyorum nasıl bir iş çıkardı diye. Ayrıca Ela’yı tuvaleti tutma ve sonra tuvalete yetişememe konusunda çocuk psikoloğuna götüreceğim.
Hayırlı olsun bebeğiniz sağlıkla büyüsün.Merhaba sevgili arkadaşlarım :)
Epeydir giremiyordum çünkü doğum yaptım. 18 martta geldi miniğim.
İlk hafta büyük oğlum için çok sorun olmadı çünkü eşim evdeydi, ama onun izni bitip işe dönünce oğlumun da hafif kıskançlıkları başladı.
1 hafta kadar çok zorladı. Şimdi daha iyi ama yine de, doğal olarak, kıskançlıkları oluyor.
Bana gelecek olursak, normal doğum yaptım ama dikişlerim hala zorluyor. Onun dışında iyiyim ve iki çocuklu hayata alışmaya çalışıyorum. Fakat herşey karışmış durumda.
Annem ve kızkardeşim yanımdalar. Herşeyi onlar yapıyorlar. Ev tertemiz, yemekler hazır ama ben tatmin değilim. Malesef benim kontrolüm dışında olunca yeterli tatmini sağlayamıyorum :)))
Miniğim de büyük oğlumun aksine resmen memeye yapışık bir bebek. Ya emziriyorum ya uyutuyorum. Farklı yaptığım hiçbir şey yok :)
Ramazan bayramından sonra tayin sonuçlanması, taşınma vs başlıyor.
13 mayısta da doğum iznim bitiyor ama ben Eylül e kadar Ücretsiz izin almayı planlıyorum.
Şuan için sadece önümüzdeki 1 ay belirli, gerisi belirsiz. Ve önümü görememek strese sokuyor beni.
Kreş oryantasyonu 10 gün kadar sürebilir demişlerdi. İlk gün yarım saat kadar bahçede takıldık. İkinci ve üçüncü gün 2 saat içeride beraber takıldık. 4 ve 5. gün ben bekledim, o içeriye girip oynadı, ara ara beni kontrole geldi. Bugün de aynı şekilde oldu. Yarım 09:30-12:30 arası bırakacağım bakalım. Sonra süre artacak.Canım hayırlı olsun yeni sürecin. Umarım en kısa sürede alışırsınız. Ben de özellikle mutfağı, başkası ile kullanmakta çok zorlanıyorum. Aradığım şeyi bulamayınca inanılmaz sinirleniyorum
Mimarınızı ben de merak ediyorum. Yazarsın buraya da :)
İpek in alışma süreci biraz uzun mu sürdü acaba? Hoşlanmadı mı kreşten? Çok da takip edemedim gerçi şu son 20 günü.
Ela hatırladığım kadarıyla kreş döneminden beri çişini tutuyor. Hatta sorduğunda bakalım ne kadar kalabilecek orda diye merak ettim gibi bir cevap almıştın diye hatırlıyorum :) Sence sebebi ne olabilir? Çok titiz bir çocuk mu? Sadece okulda mı tutuyor yoksa evde de yapıyor mu? Bakalım psikolog nasıl değerlendirecek?
Analı babalı büyüsün, şansı bahtı açık olsun yavrucuğunMerhaba sevgili arkadaşlarım :)
İlk hafta büyük oğlum için çok sorun olmadı çünkü eşim evdeydi, ama onun izni bitip işe dönünce oğlumun da hafif kıskançlıkları başladı.
1 hafta kadar çok zorladı. Şimdi daha iyi ama yine de, doğal olarak, kıskançlıkları oluyor.
Bana gelecek olursak, normal doğum yaptım ama dikişlerim hala zorluyor. Onun dışında iyiyim ve iki çocuklu hayata alışmaya çalışıyorum. Fakat herşey karışmış durumda.
Annem ve kızkardeşim yanımdalar. Herşeyi onlar yapıyorlar. Ev tertemiz, yemekler hazır ama ben tatmin değilim. Malesef benim kontrolüm dışında olunca yeterli tatmini sağlayamıyorum :)))
Miniğim de büyük oğlumun aksine resmen memeye yapışık bir bebek. Ya emziriyorum ya uyutuyorum. Farklı yaptığım hiçbir şey yok :)
13 mayısta da doğum iznim bitiyor ama ben Eylül e kadar Ücretsiz izin almayı planlıyorum.
Şuan için sadece önümüzdeki 1 ay belirli, gerisi belirsiz. Ve önümü görememek strese sokuyor beni.
Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallahMerhaba sevgili arkadaşlarım :)
Sağol canım benim evet görüşemedik bir türlü. Ama belli olmaz belki gitmeden time de bir görüşme ayarlarız :)msf2407 yaaaa hayırlı olsun canımcımmmm
Gözünüz aydın
Tez vakitte düzenini sağlarsın umarım
Kontrollü olmaya alışınca bişeylere müdahale edemiyorsak çileden çıkıoz maalesef
Bakalım yenişehrin neresi olacak? Görüşemeden gidiyorsun buradan..
Ah korona
Hahaha Ela ve klasik cevapları :) Çocuk haklı 10 dk teneffüsü tuvalete mi harcasın :)))Çocuklar da klasik bu durum sanırım. Oyunu bırakıp gitmek istemiyorlar. Asaf ta yapıyordu yeni yeni aştık diyebilirim.Kreş oryantasyonu 10 gün kadar sürebilir demişlerdi. İlk gün yarım saat kadar bahçede takıldık. İkinci ve üçüncü gün 2 saat içeride beraber takıldık. 4 ve 5. gün ben bekledim, o içeriye girip oynadı, ara ara beni kontrole geldi. Bugün de aynı şekilde oldu. Yarım 09:30-12:30 arası bırakacağım bakalım. Sonra süre artacak.
Ela’nın oyunu veya yaptığı işi bırakıp tuvalete gitmek istememe gibi bir problemi var. Evde odasının karşısındaki tuvalete yetişemiyor, sonuna kadar tuttuğu için. Okulda da 10 dakikalık teneffüsü tuvalette harcayamam diyip gitmiyor
Allahımm 3 yıl sonraki benSelamlar hanımlar,
Sabah Ela’yı hazırladım, eşim okula bıraktı. Ben de evi topladım, bulaşık makinası boşaltıp, çamaşır makinesini çalıştırdım. Süpürgeyi ayarladım ve İpek ile kreşe doğru yola çıktık. 11:00-13:00 arası kreşteydik. İşimiz bitince eve geldik. Saat 16:00’da Ela’yı okuldan almaya gittik.
Yarın 09:30-12:00 arası İpek kreşte olacak. 09:00’da Ela’yı okula bırakıp, oradan İpek’i kreşe bırakacağım. Öğlen eşim izin alacak işten. İpek’i eşime teslim edip, Ela’yı okuldan alacak ve psikoloğa götüreceğim. Bu nasıl bir tempodur yahu
Teşekkür ederimHayırlı olsun bebeğiniz sağlıkla büyüsün.
Şu an oyun oynama sanattı diye bir kitap okuyorum ve tam da kardeş kıskançlığı bölümündeyim
Orada kısaca eğer kardeş gelince büyük çocuk bebekleşirse sizde oyuna ayak uydurun ay bu küçük bebeği kucağıma alayım ay ben yemek yedireyim gibi böyle abartarak , onu g0ldürecek kahkaha attıracak şekilde destekleyin diyor .birde gücün çocukta olduğu oyun oynayabilirsiniz diyor. Mesela yastık savaşı ile sizi devirmesi gibi. Burada tabi çocuk bunu yaparken gülmesi kahkaha atması önemliymiş öyle deşarj oluyormuş. Yani olayı dramatikleştirip onu güldürmek önemliymiş.
Baya uzun tabi de ilk aklıma gelenler bu şar sizinle de paylaşmak istedim.sevgilerr
tempolu hayat iyidir hiç düşünecek vaktin olmuyor bu şekilde. :) Maşaallah :) enerjinize bayılıyorumSelamlar hanımlar,
Sabah Ela’yı hazırladım, eşim okula bıraktı. Ben de evi topladım, bulaşık makinası boşaltıp, çamaşır makinesini çalıştırdım. Süpürgeyi ayarladım ve İpek ile kreşe doğru yola çıktık. 11:00-13:00 arası kreşteydik. İşimiz bitince eve geldik. Saat 16:00’da Ela’yı okuldan almaya gittik.
Yarın 09:30-12:00 arası İpek kreşte olacak. 09:00’da Ela’yı okula bırakıp, oradan İpek’i kreşe bırakacağım. Öğlen eşim izin alacak işten. İpek’i eşime teslim edip, Ela’yı okuldan alacak ve psikoloğa götüreceğim. Bu nasıl bir tempodur yahu
Biz aşamadık kafa bozuk zira, bir türlü ikna olmuyor vaktinde tuvalete gitmeyeHahaha Ela ve klasik cevapları :) Çocuk haklı 10 dk teneffüsü tuvalete mi harcasın :)))Çocuklar da klasik bu durum sanırım. Oyunu bırakıp gitmek istemiyorlar. Asaf ta yapıyordu yeni yeni aştık diyebilirim.
Martta ikinci aracı aldık. Başka türlü yürümüyor süreç zaten.Allahımm 3 yıl sonraki benCanım sizin tek araba mı var iki araba mı? Bizim tek araba var ama çok zorlanıyoruz.
Aksine sabah sabah çok fazla şey düşünmem gerekiyor:)tempolu hayat iyidir hiç düşünecek vaktin olmuyor bu şekilde. :) Maşaallah :) enerjinize bayılıyorum
KıyamamGünaydın Hanımlar,
Sabah eşim alarmı kapatmışGözümüzü bir açtık saat 08:30 Apar topar hazırlandık. Ela’yı okula İpek’i kreşe bıraktım. Bugün ilk defa kreşte yalnız kaldı. Ben giderken mızırdanmıştı, gittikten sonra ağlamış biraz. Böyle böyle alışacak küçük hanım.
Ayni göbekten ve gazdan bende de var. Bende bilgi almak isterimHolistik beslenmeyle ilgili bir merkez açılmış burada. Bu konuyu bilen var mı?
Doğumlardan kalan göbüşüm beni mutlu etmiyor. Kendisini İzmir Marşı'yla uğurlamak istiyorum.Karnımda da gaz var ve bu ara birkaç aylık hamile modunda gezmekten sıkıldım.
Ay gelemedim bir türlü
Dün akşam itibariyle bakıcı ablamız ayrıldı. 8 seneyi iki farklı bakıcı ile geçirdikten sonra evde çekirdek aile olarak kaldık. İş yüküm kesinlikle artacak ama şu an kendimi çok huzurlu hissediyorum. Özellikle mutfakta kendileri ile çok zorlanıyordum. Hiçbir şeyin koyduğum yerde kalmaması, farklı alışkanlıklar derken beni geren bir konu idi beraber evi özellikle de mutfağı kullanıyor olmak.
Bugün sabah tüm mutfak dolaplarını döktüm. İç ve dışlarını silip, içlerini düzenledim. Ablanın kullandığı bezleri attım. Buzdolabını da silip yerleştirdim.
Sonra banyo dolaplarını iç dış silip yerleştirdim. Atılacakları attım.
İpek’in alıştırma süreci devam ediyor. Önümüzdeki hafta da ben okulda bekleyeceğim. Haftaya mimar sunum yapacak, çok merak ediyorum nasıl bir iş çıkardı diye. Ayrıca Ela’yı tuvaleti tutma ve sonra tuvalete yetişememe konusunda çocuk psikoloğuna götüreceğim.
Ela’nın bu sürecinde her ağladıkça vicdan yapıyordum ay bu da hiçbir şey hissetmiyorumKıyamam
Memeden kesme, bez bırakmadan sonraki bağımsızlık kazanmaya çalışıyor
okula alıştırma sürecini eşim idare etmişti zira ben pek dayanamıyordum .
Zor süreçler ama tatlıııııı