Popüler Konu Verimli Rutin

ben de yazayım .
bugün

sabah 07.30 kalktım.
patates yemeği pişirdim.
1 tepsi kek pişirdim. kahvaltı için.
bardaklara süt koydum .
pırasaları ince ince kavurmalık doğradım (öğlen gelince yumurta kırarım üstüne dedim)
ekspresso mak. ile kahve pişirdim. (ocak üstü) filtre kahve ile yaptım
350 ml termosa koydum . koşarak çıktım evden. hep bi geç kalma durumu oluyor.
işe geldim.
biraz çalıştım . telefonlar vs ler .
öğlen arası. tekrar eve gidiş.
yemeğimi yedim.
çocuklara yemek koydum .
küçüğü aldım anasınıfına bıraktım. park yeri bulmak zordu. yağmur da vardı.
işe geç kaldım . hızlıca geldim.
saat 4 de büyük oğlumu arayacağım kardeşini alacak anasınıfından
eve gidince ne pişiririm bilmiyorum . öğlen yediklerini yerler mi.
çay demlemek istiyorum . her akşamkı gibi. bi harala gürele.

Buna da şükür.

Bende de geç kalma oluyor. Çocuklar her işi ağırdan alıyorlar. Zaten zamanın da çok farkında değiller yaş itibariyle. Stresli bir durum.
Dünden bakla, patlıcan vardı. Patlıcan mıııı, ıııyyyyy dediler öğlen. Sandviç yap diye tutturdular. Ben de tadına bakın diye tutturdum. Sevdiler. Ekmekle, yoğurtla yediler. Kendimi zafer kazanmış komutan gibi hissettim. Ortanca diyor ki, aslında ıyyy demeyecekmişiz, tadına bakacakmışız. Ölür müsün, öldürür müsün?! E bunu biliyorsun da, iki saat ne yalvarttırıyorsun?!Çalışan anne olmak zor.

çok katılıyorum . aynı şeyler bizde de var .
çok dil döküyorsun .
tükeniyor insan .
işte anne olunca istemsiz yapıyoruz .
çalışınca ayrı koşturma var .
verimli hale nasıl getiririz günümüzü ona bakıyoruz.

Çocuğu okula attık mı işin yarısı bitti.

Bugün komşumla konuştum. Onun da çocuğu aynı sınıfta oğlumla. Onu da getirip götüremeyeceğini sordum. Yardımcı olacak inşallah. Böylece mecburen okula geç kalma işimiz sonlanacak. Hem de ben zamandan kazanmış olacağım. Çünkü erken saatte çocuğu okula bırqkmak için hazırlanmak bana da zor. Öğle al...ayrı bir zaman ayırma ki, bazen başka işlerle çakışıyor zaman. Artık nasıl kolaylaşırsa o tarafa akıyorum su gibi. Çözüm odaklı olmaya, krizlerin de geçici olduğunu kendime hatırlatmaya çalışıyorum. Çünkü dahq öncekiler de bir şekilde geçti gitti değil mi?

Selamlar hanımlar,

Ben bugün kendim için kızımın piyano dersinin bitmesini beklerken 52 sayfa kitap okudum. Microblading için fiyat aldım. Onun dışında günüme köle Isaura olarak devam ettim

Evim için genel temizlik yaptım, ekilmeyi bekleyen kaktüslerim için toprak ve şamdanlarım için mum aldım.

Ailem için sağlıklı yemekler pişirdim, motivasyonum olmamasına rağmen kızımı derse götürdüm. Annemin yakın arkadaşının doğumgünüydü, kurs dönüşü ona hediye ve pasta alıp annemi 1 saatliğine arkadaşına götürdüm

Yapmam gerektiği halde, bazen yorgunluktan bazen de motivasyonsuzluktan yapamadığım şeyler var, bazıları süreli işler acilen planlama yapmam lazım. Az az da olsa başlamam gerektiğinin farkındayım. Bu konuda tatlı bir kıvılcım fena olmazdı ama kıvılcımın çakacağı, ilhamın geleceği yok bakalım

Koala tavana boş boş bakmaya gidiyor

Dün annemin tansiyonu yükselince kardiyolojiye götürdüm; ilaçları değişti.çok şükür daha iyi bugün.

akşam mantı açtım. 1.5 saatimi aldı ama ramazan da kolaylık olacak

sabah bulaşık mk açtım.
Evi havalandırdım
Eşyaları yerlerine koydum
Evi süpürttüm

kendim için;
-Hemen Her ay online eğitimlere katılıyorum
-haftada en az üç gün mumlar yakıyorum
-haftada yine üç gün ayak masaj cihazı ile ayaklarımı suda bekleterek masaj yaptırıyorum- inanılmaz rahatlatıcı-tırnak batığıma da çok iyi geliyor
-haftada bir mun ışıklarında ve masaj müziğinde duş alıyor bakımlarımı öyle yapıyorum- saunadan sonra masaj yaptırıyormuş hissi veriyor- çok severim de
Bugün tartı günüm. Bu hafta -sık yazmadığımdan tahmin edebileceğiniz gibi - birebir uyamadım beslenmeme ama fena değilim yine de .
sabit olsam dahi benim için başarı
Herkese günaydın
Nisan geldiiii
Hemen program yapmalıyım
Fotoğraf da tam şu an

Eklentiler

• C48B8992-3853-4ED0-B1A8-855AD332DA7A.jpeg
    111,8 KB · Görüntüleme: 74
Başlangıç: 81.4 kg
1. Hafta kontrol: 80kg fark- 1.4kg
2. Hafta kontrol: 79.1kg fark- 900 gr

Başlamasaydım eğer belki de 82 lerdeydim
Lütfen sağlıklo beslenmeye adım atalım minik minik ilerleyelim
Spor en azından 15-20 dk egzersiz
Tüm önerlerim önce kendime gelinim sana söylüyorum kızım sen anla

Sen buraya yazdıkça ben de motive oluyorum
Ben geçen cuma başladım, bugün 900 gr vermişim. Haftaiçinde regl oldum ve 2-3 gün çok başağrısı ve halsizliğim oldu, o yüzden spora düzenli devam edemedim ve kaçamaklar yaptım. Yine de oğlumu bebek arabasına koyup yürüyüş yapmaya çalıştım.

Tatlı isteğimde epey azalma oldu. Regl olduğum ilk gün bir tatlı krizine girdim. İnstagramda diyet sayfaların birinde tahibli sufle tarifi görmüştüm, ondan yaptım bayıldık. Oğlum da yedi. Bu arada çok kalorili bir tatlı oldu ama en azından rafine şekerli değil.

yoğun geçmiş aslında gününüz . dolu dolu sanki.
motivasyon kıvılcımı görüyorum ama ben.

çok güzel ama . bayıldım fotoya da ayrıca

nisan geldi havalar artık daha fresh
bebek arabasına atın her gün çıkın . sabah işe gelirken hava mis gibi taptaze . içime çektim bi . oh dedim yaa bahar geldi sonunda tam anlamıyla. havasından belli.

ben de dün akşam eve gidince çocuklara bi şeyler hazırladım . mutfaktan çıkamadım bi süre onu farkettim. çay demledim .
bi şeyler yedim öncesi .
fıstık çekirdek alıp . çay da tabi. tv karşısına geçtim .

bu sabah ise evdekilere patatesli omlet yaptım çıktım .
biraz mutfak dolabı sildim . yarın misafir geliyor . 1 kişi . 2 çocuk .
biraz ortalık topladım .
öğlen arası gidip makarna pişircem . evdekilere. napayım her gün sağlıklı yesinler . aman ne pişireyim derken artık yıldım . bugün makarna.
yarın için kekini kendimin yapacağı bi pasta. üstüne magnolya kreması yapıyorum.
sodalı mayalı poğaça.
patates salatası.
eksik malzemelerin listesini çıkarıp markete gitmem lazım.

akşam da yine ortalık toplarım . pastayı hazır etmem lazım . 1 gece dolapta durursa lezzeti geliyor .

ve akşam yine ne pişirsem olayı var . akşama yemek yok .

böyle bi koşturmaca içindeyim . saçlarımı süpürge ede ede gidiyorum bakalım.

Alternatif üretmek iradeyi güçlendiriyor
Sizlerde yazınca ben de motive oluyorum
Paylaşmak güzellllll
Tatlı krizi ben de de bihayli oluyor özellikle geceleri yada stresli kaygılı iken. Duygularla yeme bozukluğu birebir bağlantılı
çok güzel ama . bayıldım fotoya da ayrıca
teşekkür ederim

Herkese merhaba;

Ben de kızımı 12 Nisanda kreşe başlatacağım. Allah yavrularımızı iyi, vicdanlı insanlarla karşılaştırsın. Hayatımın bir kırılma evresine gireceğim. Ablam yanımızdan ayrılıyor. O olmayınca sorumluluklar değişecek, kızımın alışma süreci işin içine girecek, Bakalım umarım bu kaos ortamından fazla yara almadan kurtulurum.

Şu aralar sürekli hatırlatıyorum kendime. Hayatın bizim için gösterdiği yoldan keyif almaya çalış diyerek. Yoksa hep bir şeyleri başardıktan sonra mutlu olacağıma kendimi odaklarsam, hayatımın tamamını mutsuz olarak geçireceğim.. :)

iyiye ve daha güzele odaklan tabi. hayat bu hep istediklerimizi de verir . unutma bunu.
ne düşünürsen o kişi oluyorsun.
iyi olur kreşe başlayınca inşallah . az kalmış 12 nisan.

Hayırlısı olsun hakkınızda, çekirdek aile ile başbaşa kalmak sorumluluklar açısından başta zorlasa da iyi olacaktır diye düşünüyorum. Kızın da kreşe çabuçak alışır umarım

Tahinli suflenin tarifini verir misin?

Dün oğlumu deneme amaçlı kreşe götürmüştüm. 1.5 saat kadar yanında kaldım. Hocayla konuştuk vs. 2 ay kadar açık kalacakmış( kalabilirse) Devletin kreşi. Ortanca 1.sınıfa başlayıp "kanka" edinince, diğeri sanırım "benim başım kel mi" moduna girdi. Benim okulum açıldı mı diye sora sora başımın etini yedi. Bugün de götürdüm. İçeriye girmeyip kısaca anlattım durumu oğluma. Kabullendi ve benden sonra da elhamdülillah sıkıntı çıkarmamış. Öğle de gidip aldım. Hayırlısı bakalım. 2 ayda en azından sınıf kurallarını öğrenip arkadaş edinir. Ortanca eve gelinceye kadar o da eğlenceli zaman geçirir inşaallah.

Haftasonu yasaklardan dolayı arabayla biryere çıkamayacağımızdan bugün denize götürdüm. 2 tane de aynı yaş arkadaşları da geldi. Eğlenceli oldu. Biz bitki çayı içtik. Dönüşte kızımı robotik kodlama kursuna bırakacaktım. Bir dere kenarından geçiyor yol. Derede de küçük ak balıkçıl kuşları ve yabani ördekler olur. Çocuklarımın iyi bir doğa gözlemcisi olmasını çok istediğimden fırsatı geldikçe, bildiğim kadarıyla ağaç, bitki, hayvan isimlerini söyler, tanıtmaya çalışırım. Bana da küçükken babam öğretirdi. Bugün nisanın geldiğini anladım. Ekinlerin arasında çıkan sarı papatyalar olurdu. Onlar çıkmış. Çocukluğuma dair şeyleri görmek içimde kelebekleri uçuşturuyor. Tüm bunların sonucunda yolun çıkmaz bir patika olduğunu ve geri döndüğümüzü, haliyle kızımın kursa geç kaldığını yazmasam da olur de mi?

Oradan evde katlanmayı bekleyen çamaşırları, makineye atılması gereken çamaşırları düşünmemeye çalışarak parka götürdüm. Kızım 1.5 saat sonra çıkacağı için biraz daha güneşlenelim istedim. Kazlarını gören oğlum kovalamaya başladı. Yapma etme ısırır derken kazlar ufaklığı kovaladı. Benimki şok.Meğerse 3 tane yavru varmış. Benim de annelik duygularım coştu. Ayyy, bak hayvan bile yavrularını nasıl da koruyor diye. Bu arada kaydırağa çıkan ufaklık kazlara meydan okudu. Bir yandan dil çıkarıp, bir yandan gelsene gelsene kaz diye bağırıyor. Kızım çıktı, yanımız geldi. Eve dönüş yolunda günlük kriz sorusu soruldu; akşama ne yiyeceğiz? Bu kriz de evde olanlarla bir şekilde aşıldı. Gazamız mübarek olsun.

Oğlanlara güneş gözlüğü aldım. Daha vermedim. Ramazan ayı sürprizi diye ufak tefek başka hediyeler de almayı düşünüyorum. Uçurtma var aklımda. Fikirlere açığım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…