Ben de Mart ayı rutin ve planlamalarımı yazmak isterim:
Sağlıklı Yaşam :
Şuan 38 haftalık hamileyim. Kendi beslenmemde pek fazla sorun yok fakat eşimin ve oğlumun beslenme düzenini yavaş yavaş değiştirmeye çalışıyorum.
Minik de olsa ilerlemek mutlu hissettiriyor :) Düzenli olarak günlük vitamin mineral takviyelerimizi alıyoruz.
Ben hergün sabahları yürüyüş yapıyorum. Eşim de hafta sonları yapabiliyor şuan için. Yani egzersiz olarak yapabildiğimiz tek şey bu.
Zihin sağlığımız adına da olabildiğince ekran ve olumsuzluklardan uzak olmaya çalışıyoruz. Eşim işi gereği malesef her türlü negatiflikle karşı karşıya ama en büyük şansımız eve iş taşımıyor oluşu.
Doğumdan sonra aynı şekilde devam etmeyi planlıyorum.
Cilt sağlığım için sabah ve akşam düzenli bakımımı yapıyorum. Bazen bulantılarım olduğu günler aksatıyorum çünkü kokular çok rahatsız ediyor.
Ev Düzeni :
Evimiz dolabı az bir ev olduğu için beni çok zorluyor. Kendi evim olmadığı için de yapabildiğim maksimum düzeyde eklentilerle düzenimi oluşturmuş durumdayım.
Oğlum akşamları 8 gibi uyuyor. O uyuduktan sonra eşimle bizim vaktimiz başlıyor. Yaklaşık 10-10.30 gibi uykum geliyor ve ben de son bir yarım saat ayırarak tuvalet, lavabo temizliği yapıp yatıyorum.
Rutinimde hergün bir oda oluyor. Toz alma, çekmece düzenleme vs. Mutfakta da haftada bir mutfak dolaplarından bir veya bir kaçının içini ve yüzeyini temizliyorum.
Haftada 3-4 gün çamaşır oluyor. Onları eşim hallediyor.
Ütü için, eşimin gömlek pantolon vs ütücüye gidiyor. Onun dışında kalanları ben cumartesi günleri hallediyorum.
Tabi şuan çalışmadığım için işleri yaya yaya rahat yapıyorum. Fakat doğum sonrası işe döndüğümde daha farklı oluyor. İşlerin çoğu akşam yatmadan önceye kalıyor.
Sebze meyve alışverişim cuma günleri. Alışveriş yaptıktan sonra önce buz dolabını düzenleyip temizleyip sonra yerleştirme yapıyorum.
Okuduğum kitaplar :
İlk hamileliğimde çok fazla çocuklara yönelik ve kişisel gelişim kitabı okumuştum. Şimdi ise çok farklı bir tarzda okuma yapıyorum. Osmanlı tarihi ve yakın tarih kitapları ve bunlara ek olarak maneviyata yönelik kitaplar okuyorum fakat hedeflerimi çok gerçekleştiremiyorum. Bu anlamda şubat ayı verimsiz geçti. Mart ayı da öyle olacak sanırım.
Nisan ayından itibaren yine hem tarzımı hem rutinimi değiştirmeyi planlıyorum.
İzlediğim filmler :
Oğlum evde olduğu için genelde film hakkımı oğlumla beraber izleyebileceğimiz filmlerden yana kullanıyorum :) Çok uykum gelmediği zamanlarda da akşamları eşimle izliyoruz.
1) Çarli' nin Çikolata Fabrikası : Çok ama çok beğendik. İzlemeyenlere tavsiye ediyorum. Ailece izlenecek bir film.
2) Taş Devri Firarda : Yine çok beğendiğimiz bir film oldu. Ailece izleyebilirsiniz.
3) Para Avcısı : Leonardo DiCaprio nun oscar alan filmlerini izlememiştim. Onları izlemek istedim. Film güzel sayılır fakat inanılmaz derecede ahlaksız bir film. Uyuşturucu ve fuhuş özendirmesi çok fazla olan bir film.
4) Bir Zamanlar Hollywood: Yine bir oscarlı DiCaprio filmi. Hiç ama hiç tarzım olmayan,inanılmaz ağır ilerleyen bir film. İzlemediyseniz kesinlikle tavsiye etmiyorum :)))
5) Green Book: 1960 larda yaşamış siyahi bir piyanistin hayatını ele alan bir film. Kendisi çok iyi ve meşhur bir müzisyen. Yaşadığı sıkıntılar, o dönem Amerikası ve insanların iki yüzlülüğünü apaçık gözler önüne seren bir film. Tavsiye ederim izleyebilirsiniz.
6) Danghal : Ben Amir Khan filmleriniok beğeniyorum. Bu filmi izlememiştim uzun zamandır aklımdaydı. Yine çok beğendiğim bir oldu. 7 yaş üzeri çocuklarla da ailece izlenebilecek bir film. Tavsiye ederim.
7) Azizler : Absürd komedi. Çok gülmedim. Oyuncuları için izledim. Hafızamda tek yer eden filmin çocuk karakteri oldu
Boşa vakit bir film. Tavsiye etmiyorum.
8) 9 Kere Leyla : Yani filmde Haluk Bilginer, Demet Akbağ olunca kaliteli bir film sanıyor insan. Ama inanın filmi 1.75 hızlandırarak izledim. Sırf bitirmek için izledim. Çok kötü bir filmdi. Boşa vakit. Tavsiye etmiyorum.
Doğumdan sonra da aklımdaki filmleri izlemeye çalışacağım. Umarım vaktim ve enerjim kalır.
Sade Yaşam :
Evimizde çok az eşya var. Salon takımımız yok mesela :) Salon ve oturma odası olarak aynı yeri kullanıyoruz. Evimiz 3+1 çok büyük ferah ferah takılıyoruz ama yine de gözüme batan bir çok şey var.
Şuan dokunamıyorum. Taşınma durumumuz var. Onu bekliyorum. Eğer taşınırsak Eylül ayı gibi komple bir değişikliğe gideceğim.
Dolap içerim genelde Kondo tarzı katlama ve düzene sahip.
Asla biriktirme yapmıyorum.
Mutlaka günlük dolap içlerine bir göz atıyorum.
Çok uzun yazdım
Sabredip okuyabilenlere teşekkürlerimi iletiyorum :))))