Popüler Konu Verimli Rutin

Güle güle kullan. Bazı yerler gerçekten kötü yapıyor o yüzden bu işlerde referans önemli :)

*Mart ayı hedeflerim*
Dini hayat:
-Namazlar tam kılınacak
-5 tane oruç tutulacak
Sağlıklı Yaşam:
-leslie
-Paketli gıda detoksu
-Hedef 3 kilo vermek (başlangıç kilom 60,7)
Film,kitap
-3film izlemek
-3 kitap okumak(fahreneheit 451, dramsız disiplin, var olmanın dayanılmaz hafifliği)
Düzen
-Mutfak toplu bırak challenge
-Yatak od toplu bırak challenge
-ev ve iş bilgisayarımdaki klasörler düzenlenecek
Beceri
-1farklı çeşit yemek dene
-İngilizce çalış haftada 2, 1er saat
-Araba sürme çalışmalarına başla
-telefon süresi 3 saatin altında tutulacak, haftasonu bir gün 1saati geçmeyecek
Alınacaklar
-Kendime bot
-eşime mont ve bot
-kızımı spor ayakkabısı, indirimli olursa kıyafet

merhabalar:) yoğun bir haftaydı ancak düzenleyebildim hedeflerimi. ama en en öncelikli hedefim dizileri azaltmak, akşam kızım uyuduktan sonra elime telefon alıp türk dizilerinden birini izledim her akşam, o vakiti daha iyi değerlendirebilmeliyim, 0 olmasa da minimalize edicem izlediğim şeyleri veya gününde izlemeyip iş yaparken arka planda açsam daha verimli bir rutinim olacak:)

Merhaba bende 2021 hedeflerimi ajandama detaylı bir şekilde yazdım
Alışveriş yapmadıgım bir yıl olarak devam ediyorum (Hiç değil tabi ki Liste yapıp alınacaklar dışında alışveriş yapmayı planlamıyorum bu senede ) Geçen sene bayagı etkili oldu ufak alışverişler dışında uyarladım hayatıma
Okunan kitapları listeliyorum
Ve izlenecek film,dizileri yazdım..
Babil'in en zengin adamı kitabını okudum Kazancınızın %10 birikim yapın ve unutun diyor.. Birkaç senedir 1 -3 arası gr altın alıp kenarı atıyorum.. Bunu farkında olmadan uyguluyormuşuum zaten.

elecda bir çok konuda ilham oluyorsun tekrar tekrar okuyup not alıyorum..
Yasam koçlugu eğitimi almayı planlıyorum Başta kendime faydalı olmak ve geliştirmek için.. Sen nereden almıştın önerini almak isterim.
elecda Birde oglumu 1 sınıf için koleje yazdırmayı düşünüyorum çok pahalı fiyatlar 24.000 tl fiyat aldım Kenarda 60.000 tl gibi param var bunu aylık faize yatırıp %50 sini burdan karşılamayı planlıyorum. Oturdugum muhit iyi değil O yüzden eğitim ve sosyal anlamda gerçekten gelişebilmesini istiyorum.. Seninde fikirlerini almak istiyorum bu konu da..

Yaşam Koçluğu konusunda online da olsa canlı eğitim veren bir yeri tercih etmeni tavsiye ederim. Benim aldığım eğitim daha önceden çekilmiş, video kayıttı. Sıkıcı oldu öyle.

Ben özel okuldan memnunum. Temizlik, güvenlik, yemek, okul yönetiminin ilgili olması, aktif rehberlik hizmeti benim için önemli konular. Akademik kısmı ile ilgili çok hırslı değilim, devlet te özel de aynı şeyi öğretiyor. Ancak özel okul, saydığım özellikler dışında ilave olarak,dil eğitimi ve spor/sanat anlamında da çocuğu geliştirecek imkanlar sağlıyor.

Oh oh baya değişiklik olacak salonda kitsplığı ben de seviyorum, ama önüne kapak istemediğim için toz alma işi sık çıkıyor
Benim Tv ünitesi, benim için anlamı olan süs eşyalarıyla doluydu. ( Evde tv yi kaldırdım birka yıl önce.)Okullar kapanalı, toz almak istememem, eşyaya kölelik ediyorum hissinin ağır basmasından dolayı uygun kısımlara çocukların etkinlik,okuma kitaplarını koydum. El altında oluyor hem. Hem de kendi kitaplarımdan,dergilerimden birkaçını koyunca kendimi iyi hissediyorum. Tabii okuma baskısı da.

Site de birçok yere yazmışımdır, biz evlenirken tv almamıştık zaten. Çocuklara bakmaya aile büyükleri birsure gelmek durumunda kalınca onlar için aldık. Şuan gunluk açılan bi alet değil, haftada birkaç defa kızlar video falan izler. 4.60 m bi duvarımız var salonda, duvar boyunca kitaplık yaptırdık, tv yi kitaplığın içinde konumlandırdık kosede, ozellikle silik sekilde kalsın istedik. Kitaplıkta kitaplar haricinde gezilerimizde aldıgımız bazı objeler var, onun dışında dediğiniz gibi cocukların kitapları oyuncakları, çiçek, pikap vb. Yinede raflar toz oluyor tabi

Aklımızda ne varsa söyledik, çizsin fiyatlandırsın diye. Çıkan rakama göre önceliklendirme yapabiliriz.

Kitaplığı isterseniz tavana kadar yapalım dedi. Ben de kim temizleyecek o kadar rafı dedim
Tavana kadar hoş oluyor cidden Bizimki metal profil malzeme içeriyor, tam olçüde içeri girmezse tedirginliği yaşayıp tavana kadar yaptıramadık ben de tozunu almak daha zor olur diye oyle 3-5 cm asagıda kalsın demedim. Suan en üst rafı tavana 40 cm mesafede, raf aralıkları geniş ama, bu da daha az toz alınacak alan demek

Yaa hayırlı olsun, benim kaşımda da boşluklar var ama kaş kalemi kullandığımda bile yabancılıyorum o nedenle yaptırmaya cesaret edemiyorum fiyatı da çok iyiymiş

Beyaz yakalının dramı:) Mesai saatler gereksiz uzun. Çocuklar, ev ve hayat için hakikaten zaman kalmıyor. Ben de 40’ımdan sonrası için bir çözüm üreteceğim bakalım.
Gerçekten oyle bu ara kafayı taktım buna, çok fazla geliyor. İşi tamamen bırakamam ama nasıl bir çözüm bulacağım bilemiyorum. Fikri bulursam 1 yıl ucretsiz izin alır denerim önce

Bu ay bahar temizliği yapıyorum.
Peyder pey olarak , bi gün yatak odası perdelerini yıkadım camları sildim, bıgün oturma odası ve mutfak perdesi yıkadım camını sildim.
koltuk örtüleri, koltuk kılıflarını yıkadım, yeniden geçirdim.
Balkonlar yıkandı.
Wcler yıkandı.
oğlumun ve benim gardrop düzenlendi

bu ay içerisinde salonun camlar perdeler ve koltuk kılıfları yıkanıp temizlenecek

birikim:
• oğluma ayrı bir hesap açtığımdan beri, kenarda kıyıda kalan her nakdimona aktarıyorum. Mesela dışarda yemek isteyen ev ahalisine evde hamburger yaptığımda dışarda yemişiz gibi aktarıyorum oğlumun hesabına.

•ayrıca her ay 1-2 gr altın alıyorum. Niye daha önce böyle düzenli almadım anlamıyorum.

•eşimde kendi hesabından altın döviz alım satımı yapıyor, detaylıca sorgulamıyorum.

•kredi kartımın 3 ay taksiti kaldı ve 700 tl aylık borcum. Kartı sadece yüksek alışverişlerde taksitli kullanmaya gayret ediyorum. Maksimum 3 ay taksit yapıyorum.

•bu ay oğluma baharlık kıyafet aldım. Birden boyu uzadı , pantolonlar kısaldı, bir de dağ bayır bahçe derken çok çabuk deforme oluyor. Alışveriş 500 tl tuttu. Bir mevsimlik yelek, bir ayakkabı, üç gezmelik tshirt , 2 terlik almam gerekiyor. Ortalama 550 tl daha harcamam olacak sanırım.
ayrıca oğluma aldığım kıyafetler yaklaşık 3 sezon giyebiliyor- tabi aşırı deforme olmazsa.

•uzun zamandır kahve makinesi istiyorum. Henüz karar vermedim. Robot süpürge ve pırlanta yüzük de gündemimde. ( tek taş hiç bi zaman istememiştim şimdilerde baya baya beğenir ve sever oldum- yine de düşüneceğim) totalde 3 ü ortalama 8-9 bin tl tutar. O yüzden öncelik ve alınabilirlik hesaplaması yapcağım

• eşim her hafta istanbula gidip geldiği için aylık 1500 tl sadece uçak biletlerine harcıyoruz. Çok şükür ki kira gideri aidat, doğalgaz gideri yok.

•oğluma aylık ortalama 100 tl lik kitap alışverişimiz var

•evimizin elektrik su ve doğal gaz faturası toplamda 450 tl civarı geliyor. Kira ve aidat 1800 tl . Telefon faturaları , Netflix , ttnet 300 tl. Aylık yakıt giderimiz 500 tl . Market 1000 tl. Sabit giderlerimiz toplamda ortalama 5600 tl. Geri kalan kısımdan birikim yapmamız cidden zorluyor. Ama gereksiz harcamalarımız yok.
dışarda yemek yemeyiz
Alkol ya da sigara tüketmiyoruz
Aylık kuaför masrafım en fazla 100 tl dir.
Eşimin de 100 tl berber gideri vardır.
marul limon portakal maydonoz nane roka bahçeden, salça yağ yazdan yapıldı.

durumlar böyle . Her şey sürekli zamnlanıyor. Ayakkabı fiyatları beni hayrete düşürüyor. Marketten alınan ürünün bi ay içerisinde fiyatı artıyor. Kendi kendine yetebilen bi sistem kurmak gerekiyor.

tek maaşla geçinen, asgari ücret alan, işçisi emeklisi hepimizin Allah yardımcısı olsun. Geçim zor iş.

Selamlar hanımlar,

Ailecek güzel bir hafta sonu geçirdik. Cumartesi iş yapmama günü ilan etmiştim. Ela, en yakın arkadaşı ve ailesini bize davet etmiş:) Onlar da biz de covid geçirdiğimiz için itiraz etmedim. Ama bütün evi 90’lar müzikler eşliğinde beraber toplatıp, temizledik. Su böreği, kısır, yaprak sarma ve pasta sipariş verdim eve yakın ve güzel yapan bir aile işletmesinden. Kızlar oynadı, biz de sohbet ettik.

Bugün de mta müzesine gittik, 1 yıl sonra. İpek’in ilk müze gezisi oldu bu. Tuvalet eğitimini yeni tamamladığımız için tedirgin oldum ama sorun çıkmadı. Müze dönüşü evde kalan yemekleri yedik. Yarın için de taze fasülye pişirdim. Akşam kızları yıkadım. Ardından iki banyoyu da detaylı temizledim.

Bu şekilde yani temizliği 30 dk’lık periyotlarda sınırlı tutarak, haftaya yaymak inanılmaz faydalı oldu. Uzun zamandır ilk defa hafta sonu dinlediğimizi hissettik.

Ela’nın okuldan mail geldi. Sınıfı ikiye bölmüşler.
Ela bu hafta pazartesi-salı okula gidecek, diğer günler online devam edecek. Önümüzdeki hafta ise çarşamba-perşembe gidecek. Ben de çalışma günlerimi okula göre ayarlayacağım.

Yaa hayırlı olsun, benim kaşımda da boşluklar var ama kaş kalemi kullandığımda bile yabancılıyorum o nedenle yaptırmaya cesaret edemiyorum fiyatı da çok iyiymiş
İlk yapıldığında koyu oluyor. 3 gün su değmemesi gerekiyor. İlk banyodan sonra da renk açılıp oturuyor. Benim de koyu şu an ama birkaç güne toparlar.

Kolay gelsin detaylı temizlik için:)
Ben de Ocak ayından beri 2 gr alıyorum kızlar için. Dediğin gibi daha önce de yapsak olurmuş. Özellikle ayın 2 sine talimat verdim ki maaş yattığı gibi çekilsin.

Ben uzun zamandır tektaş kullanıyorum ama sıkıldım. Yarım tur veya tam tur hoşuma gidiyor bu ara. Ama pırlanta yerine swaroskiden almayı düşünüyorum bu sefer. 600 lira civarı ve pırlanta gibi görünüyor.

Yeni normal bence de bu. Eğer köyden destek gelmiyor, herşeyi kendin alıyorsan çok normal bir rakam bu.

benim de dizi problemim vardı azalttım ancak hala bitirebilmiş değilim. Açıkcası çarşamba gecelerim felç oluyor ve diğer dizilerin de fragmanını seyrediyorum. Çoğu zaman kızımın onunla oynamam için yalvaran bakışları ile karşılaşıyorum. İçim nasıl huzursuz oluyor anlatamam. Ben de 1 hafta hiç izlememe kotası koydum kendime. Bakalım bu 1 hafta nasıl geçecek :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…