Popüler Konu Verimli Rutin

Beğenip kaçan vatandaşlar @beyazinci Mikan Mikan belleza belleza Wilma11 Wilma11 şubat ayı noldu ne bitti ve marttan neler bekliyorsunuz bir anlatın bakayım:)
Şubat ayında
Filmlerim :
X-men serisini izledim tamamen😬8 seriydi
Dün akşam İspanya yapımı fırtına Anı filmi izledim
Çarşamba günleri tek dizim sadakatsiz izliyorum :) başka izlemiyorum
Kitaplarım
Dünya çocuk kitapları okuyorum
Lafonten masalları
eski Çin’den masalları
Binbir gece masalları
Okudum bu ay üç kitabi bitirdim
En son kişisel gelişim kitabi
Jack ensıgn addıngton %100 düşünce gücü kitaba başladım 😊

Şubat ayında
Filmlerim :
X-men serisini izledim tamamen😬8 seriydi
Dün akşam İspanya yapımı fırtına Anı filmi izledim
Çarşamba günleri tek dizim sadakatsiz izliyorum :) başka izlemiyorum
Kitaplarım
Dünya çocuk kitapları okuyorum
Lafonten masalları
eski Çin’den masalları
Binbir gece masalları
Okudum bu ay üç kitabi bitirdim
En son kişisel gelişim kitabi
Jack ensıgn addıngton %100 düşünce gücü kitaba başladım 😊
%100 Düşünce Gücü kitabını 8-9 yıl önce okumuştum. Güzel kitap. Sana da keyifli okumalar dilerim :)

Beğenip kaçan vatandaşlar @beyazinci Mikan Mikan belleza belleza Wilma11 Wilma11 şubat ayı noldu ne bitti ve marttan neler bekliyorsunuz bir anlatın bakayım:)
Şubat ayı modum çok düşük geçti hala etkisi sürüyor. 1 kitap bitirdim 2.sini yarıladım. Tatil olunca ve evden de pek çıkmayınca kendimi boşlukta buldum.
Oğlumla bol aktivite yaptık. Ama Kardeşler arasında denge sağlamakta çok zorlandım.
Okuduğum kitapların kötü etkisini üstümde hissettim. İyi Aile Yoktur ve Kabili Yetiştirmek, bu iki kitap özellikle de ilki beni resmen kötü etkiledi.
Mart ayıyla birlikte toparlanmayı umuyorum.

2021 YILI ŞUBAT AYI DEĞRLENDİRMESİ

OKUNAN KİTAPLAR

Ev (Nermin Yıldırım):
Farklı evlerde büyümüş bir kadının, kendi evini bulma ve kendini keşfetmesi ile ilgili bir romandı. Fena değildi, yine altını çizdiğim cümleler oldu. Hala favorim Dokunmadan ve Unutma Dersleri.

Kral Kaybederse (Gülseren Budayıcıoğlu): İlk defa Gülseren Hanım’ın bir kitabını okudum. Bana Nermin Yıldırım’ın psikolojik romanlarının yanında oldukça yüzeysel geldi.

Çıplak ve Yalnız (Hamdi Koç): İlk kez Hamdi Koç okudum. Yazım dili güzel ve akıcıydı. Ancak roman 636 sayfa😊 Çok etkilenmedim ama güzel romandı.

İZLENEN FİLMLER

Wonder:
Çok çok güzeldi. Mutlaka tavsiye ederim. Genetik bozukluk ile doğmuş bir çocuğun ve ailesinin hayatı üzerine harika bir filmdi. Kızımla beraber tekrar izleyeceğim.

Cerrahi Kesim: Bazı cerrahların yani insanlığını kaybetmemiş olanların ne kadar kutsal bir iş yaptıklarını gösteren harika bir belgeseldi. Mutlaka izleyin derim.

50 m2: Senaryo çok kötüydü, izlemediyseniz hiç bulaşmayın.

Bohemian Rapsody: Bu ayın kalbimi bıraktığım filmi bu oldu. Fredy Mercury benim için Queen’nin solistiydi sadece. Filmden sonra kendisini çok yakınım gibi hissettim, neredeyse her gün Bohemian Rapsody şarkısını dinliyorum.

Truman Show: İlk çıktığında sinemada seyrettiğim ve yıllar sonra tekrar izlemek istediğim film. Truman’nın durumunun ne kadar Instagram hayatlarına benzediğini düşündüm film boyunca.

Zoraki Kral: Yine daha önceden seyrettiğim, konuşma bozukluğu olan bir kralın hikayesi. Güzel ve ilham verici bir filmdi.

Joy: Bir kadının istediğinde, ailesine rağmen neler başarabileceğini anlatan güzel bir filmdi. Başarılı kadın hikayeleri seviyor olabilirim😊
Wonder ı izleyeceğim bu oğlumla beraber

Tamda gözlük kullanmayı dert ettiği zamanda bu filmi önermeniz harika

Teşekkür ederim.

Çok şey kattınız bana yazmasamda hep okuyanlardanım

Şubat ayı modum çok düşük geçti hala etkisi sürüyor. 1 kitap bitirdim 2.sini yarıladım. Tatil olunca ve evden de pek çıkmayınca kendimi boşlukta buldum.
Oğlumla bol aktivite yaptık. Ama Kardeşler arasında denge sağlamakta çok zorlandım.
Okuduğum kitapların kötü etkisini üstümde hissettim. İyi Aile Yoktur ve Kabili Yetiştirmek, bu iki kitap özellikle de ilki beni resmen kötü etkiledi.
Mart ayıyla birlikte toparlanmayı umuyorum.
Kardeşler arası denge meselesi hakikaten çok zor ya. Bence evdeki herkesin birbiri ile az görüşmesi tek çözüm. Kreş ve okul kardeşlik ilişkisine iyi gelecek bizde de:)

Kardeşler arası denge meselesi hakikaten çok zor ya. Bence evdeki herkesin birbiri ile az görüşmesi tek çözüm. Kreş ve okul kardeşlik ilişkisine iyi gelecek bizde de:)
Seneye büyük oğlumu kreşe ya da anaokuluna vereceğim ben de. Daha çok var ama 🙈 inşallah dediğin gibi olur

Mimar ile görüştük. Çarşamba gelip eve detaylı bakacaklar. Umarım fiyat konusunda da anlaşırız. Yaklaşık 2 ay civarı sürecek. Seramikleri ve banyoyu değiştireceğim. Salon ve Ela’nın odası baştan yapılacak.
Ben de ne yaptınız diye soracaktım. Umarım anlaşırsınız. Çok severim bu tarz yenilenmeleri 🤗

1 aydır ekrandan uzak olmak müthişti.
negatif söylemlerden , çirkinliklerden, sürekli aynı sansasyonel haberlerden uzak olmak inanılmaz rahatlatıcıydı.
-He boş anımda kitap okudum. 560 sayfalık “panik atakta” kitabını, yazarak uygulayarak okudum. Kitap gerçekten inanılmaz verimli. Tavsiyemdir.

-çalışmadığım haftalar hep yaylaya kaçtık. Odun sobası, bahçe, toprak, dağda ailece vakit geçirdik. İnternet yoktu😍 kağıt kalemle hikaye kartları yaptık, kendi oyun hamurumuzu yoğurduk- 1 aydır kuruma olmadı, oğlum çook severek oynuyor.
Sıcak suyu sobanın üzerindeki su güğümünden kullandık😀

- maskesiz vakit geçirdik, insandan uzak.
-oğlumla ilgili gözlemlerimi kaydettim, eğitimi kitapları oyuncakları ile ilgili bilgi güncellemesi yaptık

-kendimi dinlediğim, farkındalığımın arttığı bir dönemdi. Tazelendim.

çok şükür çok güzeldi😍

bir kaç fotoğraf:

Eklentiler

• A742CC07-9BB4-4CD8-B623-52B93BB2C6E2.jpeg
    A742CC07-9BB4-4CD8-B623-52B93BB2C6E2.jpeg
    320,4 KB · Görüntüleme: 76
  • C0705BE8-52B7-4F06-8C30-8013B6920300.jpeg
    C0705BE8-52B7-4F06-8C30-8013B6920300.jpeg
    89,2 KB · Görüntüleme: 67
  • E979D6C7-DF45-44F3-B905-6436673BFAAA.jpeg
    E979D6C7-DF45-44F3-B905-6436673BFAAA.jpeg
    216,7 KB · Görüntüleme: 77
  • 4FF970E9-55E2-478F-AFE8-AEA97C092EC0.jpeg
    4FF970E9-55E2-478F-AFE8-AEA97C092EC0.jpeg
    79,8 KB · Görüntüleme: 64
Ben de mart ayını düzenlemek isteyenlerdenim. Hazır 1 mart pazartesi gününe gelmişken :) Var olan rutinlerimi düzenlemek ve yeni rutinler oluşturmayı hedefledim kendime.

Sağlıklı Yaşam: Sabah erken kalkıp, 10 dakika spor yapıyorum. Günde 10000 adım yürümeyi hedefliyorum. Cep telefonu adım ölçerlerinde yapılan küresel yarışlara katılıyorum. Beslenme açısından ekmeği kestim ve bu ay abur cuburu kesmeyi planlıyorum. Her akşam süt içmeye başladım.
Mümkün olduğunca iyi annelik: Akşam eve geldikten sonra haberler izlenip ekran kapanıyor. Sonrasında tüm ekranları etrafımızdan uzaklaştırıp 2 saate yakın kızımla veya aile üyeleriyle beraber zaman geçiriyoruz. Dizi izlemeyi neredeyse hiç yapmıyorum. Sadece fragman seyrediyorum, zamandan müthiş bir kazanç. Dizi izlemeyi tamamen kesmeyi amaçlıyorum.
Düzenli ve sade bir ev: Her akşam eve gidince 10 dakika evi süpürüp, 10 dakika banyo ile ilgileniyorum. Çay demlenene kadar ev ile ilgili olan işlerim bitmiş oluyor. Bazı işlere(toplama, çöpe bir şeyler atma, getir-götür gibi) kızımı ortak edip güzel zaman geçiriyoruz. Hafta sonu 1 gün detaylı temizlik oluyor. Ablam gittikten sonra tekrar bir düzene oturtmam gerekecek.
İyi görünmek: Şu anda haftada 2 kere cilt bakımı yapıp, her gün gül suyu sürüyorum. Hedefim akşam kızım ile kendimin diş fırçalama alışkanlığının elde edilmesi. Haftada bir kere ise banyoda peeling,kese, topuk taşı kullanımına başladım.
Verimli iş hayatı: Pomodoro tekniğini hayatıma katmak bana çok büyük kazanç sağladı. Çalıştığım iş temposu dolayısıyla 25 dk çalış+5 dakika dinlen şeklinde iş yapıyorum. Bu şekilde 8 pomodoro yapıyorum gün içerisinde. Kalan birkaç saatimde vicdan azabı olmadan zaman geçiriyorum.
Para Yönetimi: AGİ ile dolar alımına bu ay da devam edeceğim. Bunun dışında pazar alışverişlerinde tane usulu alışveriş yapmanın çok büyük etkisi oldu. (2 kabak, 3 patlıcan şeklinde) Ablam gittikten sonra haftalık menü oluşturma, elektrik, su, doğalgaz faturalarından tasarruf, buzluğun etkin kullanımı konusunda gözden geçirmem gereken çok nokta olacak.
Kişisel Gelişim: YDS çalışmaya çalışıyorum. Ama rutinlerim içerisinde buna hiç zaman bulamıyorum. Zaman ayırmaya niyet ediyorum. Kişisel Gelişim ve zaman yönetimi adına hafta içi her gün 1 video dinleyerek, hayatıma katabileceklerim konusunda bilgilenmeye çalışıyorum.
Ruhsal Gelişim: Sabah erken saatlerde kalkıp camı açıp birkaç dakika nefes egzersizi ve limonlu sıcak suyum eşliğinde dua okunması, niyetlerle geçen 15-20 dakikalık bir zaman dilimi oluşturdum kendime. İyi hissediyorum bunları yaptığımda. Kendime duyduğum değerlilik, yeterlilik duygularımı kaybetmemek adına günlüğüme birkaç cümle yazıyorum. Her gün 1 farklı insan aramaya çalışıyorum.
Okunacak kitaplar: Her hafta 1 kitap okuyorum. Bu ay Kiralık Konak, İnsan İnsana, İyi Düşün Doğru Karar Ver, Yetişkin Çocuklar kitapları okunacak.

Herkese günaydın
Ben yabancı dil mezunuyum ama dil nankör. İş bulamasam da çocuğum için İngilizcemi geliştirmeye karar verdim. Cambly den yıllık üyelik satın aldım Aralık ayından beri hafta da iki gün online İngilizce dersim var. Kişisel gelişim ve ebeveynlik üzerine kitaplar almıştım bebeği kaybedince yarım kalmıştı. Tekrar o kitaplara başlamak ya da kaldığım yerden devam etmek istiyorum.
ev düzeni için daha planlamaya plancı olmaya bunu rutinleştirmeye ihtiyacım var henüz. Bir yazı okudum ve kendimin ne olduğunu bilerek hareket edersem daha az stres olacağım yazıyordu. Ben biraz üşeniyorum hatta çok üşeniyorum ama kendimi motive edersem topluca yapılacakların hepsini yapıyorum ama ben düzenli ve istikrarlı olmak istiyorum. Gün de 10 dk banyo temizliği güzel fikirmiş.

1 aydır ekrandan uzak olmak müthişti.
negatif söylemlerden , çirkinliklerden, sürekli aynı sansasyonel haberlerden uzak olmak inanılmaz rahatlatıcıydı.
-He boş anımda kitap okudum. 560 sayfalık “panik atakta” kitabını, yazarak uygulayarak okudum. Kitap gerçekten inanılmaz verimli. Tavsiyemdir.

-çalışmadığım haftalar hep yaylaya kaçtık. Odun sobası, bahçe, toprak, dağda ailece vakit geçirdik. İnternet yoktu😍 kağıt kalemle hikaye kartları yaptık, kendi oyun hamurumuzu yoğurduk- 1 aydır kuruma olmadı, oğlum çook severek oynuyor.
Sıcak suyu sobanın üzerindeki su güğümünden kullandık😀

- maskesiz vakit geçirdik, insandan uzak.
-oğlumla ilgili gözlemlerimi kaydettim, eğitimi kitapları oyuncakları ile ilgili bilgi güncellemesi yaptık

-kendimi dinlediğim, farkındalığımın arttığı bir dönemdi. Tazelendim.

çok şükür çok güzeldi😍

bir kaç fotoğraf:
Senin adına çok sevindim, ne kadar verimli bir zaman dilimi olmuş. Yayla imkanı çok güzel bir şey gerçekten.

X