Popüler Konu Verimli Rutin

Antep turunda zaten gunluk 6ogun yeniyor. Sabah erkenden beyran çorbası arkasından metanette incecik katmer. Öğlen küşnemeci halil ustada küşneme-karışık kebap, ardından koçak da baklava(kare, havuç dilim, fıstıklı 😆) akşam imam çağdaş da antep lahmacunu(sarımsaklı oluyor) ve adana arkadasından kuru baklava.
Döndüğünüzde düşünün mideyi😂
Ben bu postu kaydedeyim lazım olur:))

Benim de kuruya dönük karma. Yalnız vücudum epey kuru. Hindistan cevizi yağı kullanıyorum nemlendirmek için ancak yeterli gelmiyor. Pul pul dökülüyor. Önerebileceğin bir vücut losyonu/kremi var mı?
Oğlum egzema olunca bioderma atoderm losyon almıştık, ben de kullanıyorum memnunum.

İşveç’liler günlük kahve molalarına fika adını veriyor ve bunu çok önemsiyorlar. Her gün kahve keyfi yapmak, günlük motivasyona önemli katkı sağlıyor. Ben de işyerinde yapıyorum bunu. Saat 14:00 benim türk kahvesi saatimdir ve benimle çalışan herkes bunu bilir:) Kahvemi içerken dünya yansa müdahale etmem öyle söyleyeyim:)

Su için 2 tane 1 litrelik su şişesini mutfak tezgahına koyman, günlük hedefini sana hatırlatmak için faydalı olacaktır. Ben sabahtan masama 2 lt su koyup, akşam işten çıkana kadar içiyorum. Gözünün önünde olunca insan içmeye mecbur hissediyor kendini.

Ekmek ve sosyal medya için ölçülebilir hedef koyman faydalı olur. Önecelikle gün içinde kaç ekmek yediğini ve ne kadar süreyi sosyal medayada geçirdiğini yazıp, her gün bir önceki günden daha az olacak şekilde hedef koyabilirsin. 1 dakika daha az da olsa olur. Bebek adımları, ciddi kısıtlamalara ve birden azaltmalara göre her zaman daha fazla katlı sağlar.
Teşekkürler elecda evet ölçülebilir ve küçük hedefler koyma konusunda çok haklısın. Büyük hedefler koyunca 2 gün uyup 3. Gün salıyorum. Şu an ortalama 3-4 saat ekran sürem var. Ekmek konusundan hiç bahsetmiyim 🙈

Su konusundaki önerini deneyeceğim. 500 mllik bardaklarım var 4 defa bitirmeye çalışıyorum şimdilik.

Kahve konusu benim için de önemli kahvaltıdan 2 saat sonra eşim ya da annem evdeyse beraber içiyoruz. Yalnızsam tek başıma içiyorum. Çocuklar sabote etse de keyif alıyorum. Kahve bizim ailecek önemsediğimiz bir keyif annem ve yengemler sabah kahvaltıdan önce her gün birinin bahçesinde toplanıp içerlerdi. Bu süreçte ara verdiler ama ben bile o toplantıları çok özlüyorum.

Teşekkürler elecda evet ölçülebilir ve küçük hedefler koyma konusunda çok haklısın. Büyük hedefler koyunca 2 gün uyup 3. Gün salıyorum. Şu an ortalama 3-4 saat ekran sürem var. Ekmek konusundan hiç bahsetmiyim 🙈

Su konusundaki önerini deneyeceğim. 500 mllik bardaklarım var 4 defa bitirmeye çalışıyorum şimdilik.

Kahve konusu benim için de önemli kahvaltıdan 2 saat sonra eşim ya da annem evdeyse beraber içiyoruz. Yalnızsam tek başıma içiyorum. Çocuklar sabote etse de keyif alıyorum. Kahve bizim ailecek önemsediğimiz bir keyif annem ve yengemler sabah kahvaltıdan önce her gün birinin bahçesinde toplanıp içerlerdi. Bu süreçte ara verdiler ama ben bile o toplantıları çok özlüyorum.
2 litre dolu şişe ilk etapta daha fazla işe yarar, kalan miktarı gözünle görüyorsun çünkü.
Benim ailemin hiç kahve alışkanlığı yoktu ama ben severim. Hatta bir ara barista eğitimi alıp, kendime değişik kahveler yapmayı düşünüyorum:)

Ekmeği çavdara çevirsen nasıl olur, istesen de fazla yenemiyor o ekmek, kendimden biliyorum:)

2 litre dolu şişe ilk etapta daha fazla işe yarar, kalan miktarı gözünle görüyorsun çünkü.
Benim ailemin hiç kahve alışkanlığı yoktu ama ben severim. Hatta bir ara barista eğitimi alıp, kendime değişik kahveler yapmayı düşünüyorum:)

Ekmeği çavdara çevirsen nasıl olur, istesen de fazla yenemiyor o ekmek, kendimden biliyorum:)
Öyle bir eğitimden haberim yoktu. Çok güzel bir fikir

Su konusunu deneyeceğim, ekmek konusunda da haklısın ben de o ekmekleri sevmiyorum. O kadar çok yememiş olurum 😅

Öyle bir eğitimden haberim yoktu. Çok güzel bir fikir

Su konusunu deneyeceğim, ekmek konusunda da haklısın ben de o ekmekleri sevmiyorum. O kadar çok yememiş olurum 😅
Diyetisyene giderken sabah kahvaltı ve sebze yemeklerinin yanında 1 dilim çavdar ekmeği vermişti. Bence tadı çok kötü ama hem tok tutuyor hem de bir daha yemek istemiyorsun, o açıdan iyi bir şey:)

Toniği pamukla kullanmayı ben de sevmiyorum bu nedenle fısfıslı şişelerde satılan bitki sularına geçiş yaptım. Yüzümü yıkadıktan sonra tülbent ile kuruluyorum yüzümü. (Bu tülbenti sadece yüzümü kurulamak için ve sadece ben kullanıyorum)

Ardından tüm yüzüme ve boynuma fıs fıs yapıyorum. Ben diş fırçalarken yüzüm emiyor.

Benim cilt tipime gül suyu ve papatya suyu iyi geliyor ancak senin cildine lavanta suyu daha iyiymiş, baktım şimdi. Homemade’din bitki sularını kullanıyorum ben. Bazen de simyaevinin Moist&calm toniğini kullanıyorum. Şişe bittikçe değiştiriyorum kullandığım ürünü. Sıkılıyorum aynı ürünü kullanmaktan:)

Bu arada simya evi yeni bir ser çıkardı Clear&Shine diye. Akneye meyilli, yağlı ciltler için yazıyor. Onun da toniği olabilir bir incele istersen.
Değerli bilgilerin için teşekkürler
Elimdeki ürünleri bitirmeyi deneyeceğim o arada da araştırayım
Bir hafta izinliyim bu süreci değerlendireceğim
Dönünce durumumdan haberdar ederim
Buraya karşı sorumlu olunca daha da özen gösteririm

İki küçük çocukla bu kadar gezebildiğin için seni tebrik eder, önünde saygıyla eğilirim:) Biz bir Kızılcahamam’a gidelim dedik beraber, perişan olduk döndük:)
deme böyle üzülüyorum :KK43: Konusu geçtikçe gezme alışkanlıklarımızı, gezdiğimiz yerleri yazıyorum ben. Tekrara girip sıkılanlardan özür dilerim :) fakat amacım sadece çocuklarla da keyifli geziler yapılabileceğini anlatmak cesaretlendirmek. Hiç birşey kolay olmuyor elbette ama zorlukların kabulu ile çıkıyorum ben yola. Küçükten alıştırdım ben onları, 2,5 aylıkken çıktık ilk tatile :) 2,5 yaşında baya iyi performansta antik kent gezer oldular. Çatal höyük antik kentini gezerken ilk kez köstebeği gördüler, tropik kelebek bahçesinde ellerine dana kadar kelebek kondu :) 2 yaş yazında fethiye-datça taraflarındaydık; kaldığımız otelde papağanlar açık alanda dolaşıyordu, fethiyede yamaç paraşütü de meşhur bilirsiniz. Mesela o tatili 'biz bir yere gitmiştik kuşlar konuşuyor adamlar uçuyordu' diye anlatıyorlar :)
Eşimle ben de biraz delilik var bu konularda. Kızlar 8 aylıktı, doğu ekspresi turu daha popüler değil böyle, bilet falan bulunabiliyor yani. Bilet aldık, yataklı vagon ile karsa varıp kars turu yapacaktık. Tren garında trenin ankaradan değilde kayseriden hareket edeceğini, kayseriye kadar otobusle gidileceğini öğrenince gardan biletleri iptal ettirip döndük. Bavullar, astronot tulumlar hersey hazır 8 aylık 2 bebekle 24 saat tren yolculuğuna çıkıyorduk yani :) Şimdi yazarken bile bi çılgınlık gibi geliyor bana :) Tren garından çıktık bu kadar hazırlık yaptık boşa mı gidecek diye hemen bir güncelleme yapıp rotayı istanbul adalara çevirdik, orda heybeliada da kızlar çimlerde debelenirken pirelendi falan. :) Daha neler neler...

Benim de kuruya dönük karma. Yalnız vücudum epey kuru. Hindistan cevizi yağı kullanıyorum nemlendirmek için ancak yeterli gelmiyor. Pul pul dökülüyor. Önerebileceğin bir vücut losyonu/kremi var mı?
Doğu Anadolu'da görev yaparken, bir Akdenizli okarak havası cildime hiç iyi gelmemişti. Senin dediğin gibi pul pul dökülüyordu artık. Doktor ampul şeklinde E vitamini, Bepanten Plus, Acı Badem Kremini karıştırıp akşam sürmemi, sabah da gül yağı, badem yağı karışımıyla bunu silmemi önermişti. Bundan yıllar önce bayağı işe yaramıştı bende.
Senin cildinin, senden okuduklarıma dayanarak daha hassas olduğunu biliyorum. (Bende rosa yok.) Başkasına sormuştun ama bende deneyimimi yazmak istedim elecda elecda 😊

Ayrıca tabanlarımda oluşan çatlaklar vs için doktorum kantoron yağıyla beyaz vazelini karıştırıp sürmemi önermişti. Yoğun çatlakta işe yaradı bende.

deme böyle üzülüyorum :KK43: Konusu geçtikçe gezme alışkanlıklarımızı, gezdiğimiz yerleri yazıyorum ben. Tekrara girip sıkılanlardan özür dilerim :) fakat amacım sadece çocuklarla da keyifli geziler yapılabileceğini anlatmak cesaretlendirmek. Hiç birşey kolay olmuyor elbette ama zorlukların kabulu ile çıkıyorum ben yola. Küçükten alıştırdım ben onları, 2,5 aylıkken çıktık ilk tatile :) 2,5 yaşında baya iyi performansta antik kent gezer oldular. Çatal höyük antik kentini gezerken ilk kez köstebeği gördüler, tropik kelebek bahçesinde ellerine dana kadar kelebek kondu :) 2 yaş yazında fethiye-datça taraflarındaydık; kaldığımız otelde papağanlar açık alanda dolaşıyordu, fethiyede yamaç paraşütü de meşhur bilirsiniz. Mesela o tatili 'biz bir yere gitmiştik kuşlar konuşuyor adamlar uçuyordu' diye anlatıyorlar :)
Eşimle ben de biraz delilik var bu konularda. Kızlar 8 aylıktı, doğu ekspresi turu daha popüler değil böyle, bilet falan bulunabiliyor yani. Bilet aldık, yataklı vagon ile karsa varıp kars turu yapacaktık. Tren garında trenin ankaradan değilde kayseriden hareket edeceğini, kayseriye kadar otobusle gidileceğini öğrenince gardan biletleri iptal ettirip döndük. Bavullar, astronot tulumlar hersey hazır 8 aylık 2 bebekle 24 saat tren yolculuğuna çıkıyorduk yani :) Şimdi yazarken bile bi çılgınlık gibi geliyor bana :) Tren garından çıktık bu kadar hazırlık yaptık boşa mı gidecek diye hemen bir güncelleme yapıp rotayı istanbul adalara çevirdik, orda heybeliada da kızlar çimlerde debelenirken pirelendi falan. :) Daha neler neler...
Valla helal olsun cesaretinize 👏🏻 Eşle uyum burda çok önemli. Ben biraz rahatım ama eşim söz konusu çocuk olunca rahat olamıyor. 14 aylıkken otel tatili yaptık, oğlum yeni yürümeyi öğrenmişti eşim diken üstünde sürekli. O oğlana baktı. Ben gayet keyifli bir tatil geçirmiştim 😅

Gezmeden konu açılınca içim kıpır kıpır oluyor. Dediğin yerlerin çoğunu gezdim. Diğerlerine bakacağım, haftasonu çıkıp gidelim, bebeğim 15 aylık oldu, o da alışsın gezmeye. Tabi şimdilik dağ bayır gezmek zor olur ama şehir tatilleri yapılabilir. Bu arada eşim korona atlattı, antikoru pozitif, ben de sağlıkçı olduğum için aşı sırası geldi, oldum aşımı. İnşallah tutar, biraz zaman geçsin pcr yaptıracağım. Bende pozitif olursa sütten bebeğe de antikor geçiyor, böylece 2021de pandemi yönünden rahat olmayı umuyorum. (Bu arada emzirirken aşı olmayı tercihe bırakıyorlar, enfeksiyon hocaları ilk trimestir hariç gebelere bile önerdiği için oldum. Geleneksel yöntemle yapılan ölü aşı zaten.)

Senle kendimi çok benzetiyorum, bir sonraki mesajındaki alışkanlıklarımız benziyor. Evet ben de Ankaradayım. Benim rotalarım da şöyle:

Hatay-Adana -Mersin
Şanlıurfa-Mardin-Diyarbakır
Balıkesir-Çanakkale
Edirne Tekirdağ-Kırklareli
Uşak-Afyon-Kütahya
Rize-Artvin
Sinop
Erzurum, Van ve Tunceliyi de merak ediyorum.
Şubatta Sarıkamış'a kayak tatili ayarladık. Diğer rotalarda gezilecek yerler listesi yapacağım, bebekle mantıklı olanları bu seneki resmi tatillere ayarlayacağım. Bu arada bu sene epey resmi tatil var. Eki Görüntüle 2766600
yaa evet benzeşiyoruz, Ankaradaymışsın tanışsak ya bi ara :) Evet bu yıl güzel tatiler var, ben henüz bi ayarlama yapmadım. Eşim özel sektörde benim gibi sık sık resmi tatil kullanamıyor maalesef. Bir de nisanda yeşil pasaport alacağım, pandemi biterse avrupaya gidemesek de egeden yunan adalarına geçeriz diye düşünüyorum. Bu kurlar ile Avrupa hayal oldu resmen :KK43:
Rotaların çok güzel, içlerinde son rotan ile diyarbakır, mardin, hatayı görmedim. Mardin'i çok istiyorum. Çocuklardan önce gitmiştim İtalyaya; çok iyi bir rehberimiz vardı. Venedik'i anlatırken, Dünyada bütünüyle Sit alanı olan üç şehirden biri Venedik diğerleri Mardin ve Kudüs demişti. Uşak-Kütahya yerine görmediysen biraz daha gidip denizli-aydında yapabilirsin aslında. Hem termal hem çok güzel antik kentler var. Hierapolis ve afrodisias Unesco listesinde ve afrodisias cidden iyi korunmuş. Hierapolisin içinde mesela antik havuz var (klopatra havuzu), küçük bir yer, yüzme keyfi vermez ama antik kalıntılar içinde yüzme şansı sanıyorum dünyanın başka hiç bir yerinde yoktur. Kızlar küçüktü gittiğimde ben giremedim maalesef :KK43:
Dağ bayır gezme konusunda da sıkıca giydirince sorun olmaz bence. Hatta memnun olurlar, ergonomik bi kanguru edinirsen rahat edersin. Gezi muhabbetini seven birilerini bulunca çenem düştü yine :)

yaa evet benzeşiyoruz, Ankaradaymışsın tanışsak ya bi ara :) Evet bu yıl güzel tatiler var, ben henüz bi ayarlama yapmadım. Eşim özel sektörde benim gibi sık sık resmi tatil kullanamıyor maalesef. Bir de nisanda yeşil pasaport alacağım, pandemi biterse avrupaya gidemesek de egeden yunan adalarına geçeriz diye düşünüyorum. Bu kurlar ile Avrupa hayal oldu resmen :KK43:
Rotaların çok güzel, içlerinde son rotan ile diyarbakır, mardin, hatayı görmedim. Mardin'i çok istiyorum. Çocuklardan önce gitmiştim İtalyaya; çok iyi bir rehberimiz vardı. Venedik'i anlatırken, Dünyada bütünüyle Sit alanı olan üç şehirden biri Venedik diğerleri Mardin ve Kudüs demişti. Uşak-Kütahya yerine görmediysen biraz daha gidip denizli-aydında yapabilirsin aslında. Hem termal hem çok güzel antik kentler var. Hierapolis ve afrodisias Unesco listesinde ve afrodisias cidden iyi korunmuş. Hierapolisin içinde mesela antik havuz var (klopatra havuzu), küçük bir yer, yüzme keyfi vermez ama antik kalıntılar içinde yüzme şansı sanıyorum dünyanın başka hiç bir yerinde yoktur. Kızlar küçüktü gittiğimde ben giremedim maalesef :KK43:
Dağ bayır gezme konusunda da sıkıca giydirince sorun olmaz bence. Hatta memnun olurlar, ergonomik bi kanguru edinirsen rahat edersin. Gezi muhabbetini seven birilerini bulunca çenem düştü yine :)
Sosyal medyadan ekleşelim istersen, özelden yazayım instagram kullanıyorsan.
Ben de yeşil pasaportu dört gözle bekliyorum, 3 yılım kaldı, hatta oğluma pasaport çıkaralım dedik ama hem pandemiden hem de yurt dışı tatilleri hatırlayacak yaşa gelene kadar yeşil pasaportu hakederiz diye şimdilik erteledim.
Denizli ve Aydın'ı gezdik, dediğin havuz çok güzeldi, gezerken yanımızda mayo vs olmadığı için giremedik.
Bizim oğlan 13 kilo oldu, kanguru artık bel çürütmez mi 😁
Ben de bayıldım muhabbete 😊Yurt dışı nereleri gezdiniz?

Valla helal olsun cesaretinize 👏🏻 Eşle uyum burda çok önemli. Ben biraz rahatım ama eşim söz konusu çocuk olunca rahat olamıyor. 14 aylıkken otel tatili yaptık, oğlum yeni yürümeyi öğrenmişti eşim diken üstünde sürekli. O oğlana baktı. Ben gayet keyifli bir tatil geçirmiştim 😅
Evet stres yönetimi iyi olmalı, yola çıkana kadar ben eşimi ikna ederim genelde planlar bendedir. Ama onun yola uyumu, sorunları kafaya takmama durumu daha iyidir

Evet stres yönetimi iyi olmalı, yola çıkana
Sosyal medyadan ekleşelim istersen, özelden yazayım instagram kullanıyorsan.
Ben de yeşil pasaportu dört gözle bekliyorum, 3 yılım kaldı, hatta oğluma pasaport çıkaralım dedik ama hem pandemiden hem de yurt dışı tatilleri hatırlayacak yaşa gelene kadar yeşil pasaportu hakederiz diye şimdilik erteledim.
Denizli ve Aydın'ı gezdik, dediğin havuz çok güzeldi, gezerken yanımızda mayo vs olmadığı için giremedik.
Bizim oğlan 13 kilo oldu, kanguru artık bel çürütmez mi 😁
Ben de bayıldım muhabbete 😊Yurt dışı nereleri gezdiniz?
aynen yaz yapalım 👍 13 kilo fazlaymış ama 😄ben en son kızlar 3 yaşında iken karadeniz gezisinde kullandım kanguru ama zorlandım. Yurtdışında henuz bebek adımlarındayız ya; 10 ülkeyi ziyaret ettik.
Makedonya(üsküp,ohrid,tetova,matka kanyonu, sveti naum) İtalya(Roma, floransa, napoli, pompei, pisa, siena, garda gölü, sirmione, venedik, verona), Vatikan, Çek Cumhuriyeti(prag, karlovy vary), Avusturya(viyana), Macaristan(budapeşte), Almanya(dresden), Slovakya(Bratislava), Gürcistan(batum), Yunanistan(rodos, mikanos, santorini adaları)

Yurtdışına bazen turla gitmek daha ekonomik oluyor, o durumda turu satın alıp konaklamayı transferleri turla sağlıyoruz ama şehir gezilerini, ektra turları kendimiz planlıyoruz. Yerel halkın arasına katılıp toplu taşıma kullanmaya dikkat ediyoruz. 2 sene üst üste planladığımız yurtdışları özel sebeplerden iptal oldu( mısır ve kıbrıstı) Sonrada pandemi patladı işte. Hoş pandemi çıkmasa da kurlar çok fena, nasıl gezilir ki😏i lk yurtdışı seyehatimde euro 2,10 tl idi, hey gidi

X