- 16 Ekim 2019
- 131
- 418
- 36
Herkese iyi akşamlar.
Bir süredir toparlamaya çalıştığım bir zihin sürecinden geçiyordum. Hamd olsun ki daha dengeli, zinde yaşamaya başladım. Daim olsun.
Gelgitler elbette oluyor, çünkü insanız
4 gün sonra auzef vizelerim başlıyor. Henüz bir ders bitirdim. Zihnimi verip ders programı oluşturursam başarırım evelallah. Bu konu üzerinde bir çalışma yapacağım iki gün içerisinde.inşaallah.
ingilizce çalışmalarıma da bu süreçte ara vermiştim.
vizelerden sonra ağırlık verebilirim inş.
çocuk etkinlikleri ve çocuklar için bir plan yaptım. Çalışmalarımı sistemleştirmenin vakti çoktan gelmişti.
Blog incelemeleri ve instagram düzenlemelerimi bitirdim.
dönüşümlü çalışmaya devam ediyoruz. 1 hafta arayla işbaşı yapıyoruz. Bu hafta çalışma haftam. Haftaya eşim iş için turneye çıkıyor. O yokken de bir düzen oturtmam gerek.
bu ay arkadaşlarımın üç çocuğu için kitap, görümcem için öğretmenler günü hediyesi ve oğluna hediye , şehir dışında bir arkadaşıma da doğum günü hediyeleri hazırlayacağım nasipse. 300 tl bütçe ayırdım.
bugün oğluma mont ve kışlık birkaç parça kıyafet aldım. 400 tl tuttu.
naturaliveden diş macunu leke çıkarıcı deodarant sipariş ettim. 150 tl .
Bakım serumum bitmek üzere, hazır indirim varken alayım diye düşünüyorum ancak bu ay bi hayli açıldım. Belki diğer ay alabilirim.
Öyle mi diyorsun? Sürekli beynimde sorgularken buluyorum kendimi, sürekli büyük oğlumla ne yapsam daha verimli olur eksiklik hissetmez vs dönüp duruyor kafamdaBen de sürekli ona canım dedin bana niye tatlım dedin gibi şeylerle uğraşıyorum
Kendine haksızlık etme Mikan, bence bu süreç iyi yönetilemiyor zaten, biraz akışına bırakmak lazım sanki. Elimizden geleni yapıyoruz.
Meraba.Sahihuban Merhaba çocuklarınızla yaptıgınız haftalık etkinliği paylaşır mısınız Bende oglum için bir plan yapmaya çalışıyorum Örnek olur diye düşündüm
Saatleri nasıl ayarlıyorsun? Yani bir günü nasıl geçiriyorsunuz? Hangi zamanlarda birlikte etkinlik yapıyorsunuz? 1 günlük rutininizi yazabilir misin rica etsem ?Meraba.
Başlıklar şöyle .fotoğrafta.
Zihinsel beceri geliştirme kitapları var limonkids yayınları- onlardan fazlaca istifade ediyoruz.
İngilice 5 kitaplık bir okuma seti almıştım. Birinci ve ikinci setini. İngilizce okuyarak ilerliyoruz. Bir de günlük yaşamda cümlelerle giriş yapıyoruz.
ingilizce nasılsın? Cevabı ve niçini? Getir götür kapat aç gibi gibi. Tekrarlar yapıyoruz.
Genelde bahçede sahilde açık alanda koşmalı zıplamalı etkinlikler yapıyoruz. Çünkü kaba motor gelişimi ince motor gelişimi etkiliyor. Hareket , zihinsel olarak ufuk açıyor.
bir de kitaplar .. her gün kitaplarla haşır neşiriz.
Tabi vazgeçilmez legolar.
Kaç yaş için? Benim oğlum 3 yaşını geçti. Adeda dan çok memnunuz. Limonkids, highlights I da çok kullandık. Bide MentalUP diye bir uygulama var. Ücretsizi bile aşırı güzel. Oğlum biraz daha büyüsün premium üyelik almayı düşünüyorumHanımlar günaydın, okul öncesi eğitim seti almayı planlıyorum da tavsiyeniz var mı?
Hanımlar günaydın, okul öncesi eğitim seti almayı planlıyorum da tavsiyeniz var mı?
ben indirimdeyken tefal onthego almıştım.Merhabalar
Kişisel blendar kullananlarınız var mı
Bu ikisinde kararsız kaldım .
Sizce hangisi ? Ve niçin ?
Ya da bu fiyatlarda başka marka da olur daha iyiyse ..
Sabah 8.30-12.30 iş yerindeyimSaatleri nasıl ayarlıyorsun? Yani bir günü nasıl geçiriyorsunuz? Hangi zamanlarda birlikte etkinlik yapıyorsunuz? 1 günlük rutininizi yazabilir misin rica etsem ?
4 Yaşında oğlum. Sürekli rutin oluşturma denemelerim başarısız oluyor. 1 buçuk yaşında kardeşi de var. Bir de ben öğretmenim bu sene uzaktan eğitim yüzyüze eğitim vs. derken programım oturmadı sürekli değişiyor. Akşam 7-8 de bile dersim olabiliyor. Bu Düzensizlik oğluma da yansıyor. Bi şeye başlıyorum ama devamını getiremiyorum. Dışarı ailecek haftada 1-2 çıkıyorduk şimdi havalar soğudu hiç çıkmıyoruz. Bu sene kreşe verecektik salgından ötürü vazgeçtik. En iyi arkadaşı dedesi. Evleri Bahçeli orda dışarda oynuyor. Bisiklet sürüyor bahçe ile ilgileniyorlar vs. Bu süreçte parka hiç götürmedik. Düzensiz ilerliyor uykusuz olduğumda benden de kaynaklanabiliyor bu düzensizlik. Ay içimi döktüm kusura bakmaSabah 8.30-12.30 iş yerindeyim
O süreçte oğlum çizgi film izliyor 30dakika . Sonra kahvaltı yapıyor.
Ben gelene kadar legolarla ya da babasıyla oynuyorlar. Ben geldiğimde öğlen yemeği yiyoruz. O da ikinci hakkını kullanıp 30 dakika lego izliyor tabletten.
Sonrasında matematik, robotik kodlama, çizgi( pek sevmiyor, çok az yapıyoruz, 5 defa 5 çizmek gibi) , dikkat çalışmaları yapıyoruz. Bu süreci hadi çalışalım diye değil de ; ben öğretmen sen öğrenciymişsin, diyerek gerçekleştiriyoruz. O okula geç kalıyor
Sonrası dışarıda vakit geçiriyoruz.
eve gelince mutfak deneyleri yapıyoruz. Saklambaç oynuyoruz. Akşam yemeği ve sonrasında üçüncü hakkını izliyor 30 dakika. Ve legolar. 20.00 civarı da uyuyor.
Bir de her gün uyumadan en az iki kitap okuyor ve üzerine konuşuyoruz.
Babamların bahçesine ya da sahile gidiyoruz. Bisikley plasmacar sürüyoruz.
şu an 4.5 yaşında oğlum. Tek amacım severek ilelremesi. Bişeyler yapması. Sürekli sohbet halindeyiz. İngilizceyi de gün arasına serpiyoruz . Afiyet olsun . Günaydın nasılsın ne yaparsın. Ne seversin gibi. Kalıp cümleleri kullanıyoruz.
genel itibariyle böyle.
Sizin çocuğunuz kaç yaşında
Canım 4 yaşına 2 ayımız kaldı. Adeda bizde de var, oğluş da seviyor onu. Limonkids ve highlights a bakayım, teşekkür ederim.Kaç yaş için? Benim oğlum 3 yaşını geçti. Adeda dan çok memnunuz. Limonkids, highlights I da çok kullandık. Bide MentalUP diye bir uygulama var. Ücretsizi bile aşırı güzel. Oğlum biraz daha büyüsün premium üyelik almayı düşünüyorum
Teşekkür ederim canım, yeni set derken yeni yaş için olandan bahsediyorsun di mi? Highlights a ben de bakayımCanım ben de adeda'dan çok memnunum, başlarda biraz yavaş gitti ama şu an verim almaya başladık bir seti bitirdik, yeni seti sipariş verdim.
Yönergeleri açık, gelişim dönemlerine uygun ve tekrar bölümleri gerçekten iyi. Ben de arayıştayım alternatifler için highlights da sipariş vereceğim sanırım. Ben de önerilere açığım
selam canım nasılsınKaç yaş için? Benim oğlum 3 yaşını geçti. Adeda dan çok memnunuz. Limonkids, highlights I da çok kullandık. Bide MentalUP diye bir uygulama var. Ücretsizi bile aşırı güzel. Oğlum biraz daha büyüsün premium üyelik almayı düşünüyorum
Canımmm çok iyiyim. Ne zamandır sana mesaj atacağım bi türlü olmadı. İki çocuklu hayattan selamlar.selam canım nasılsınbüyük oğlun kreşe devam ediyor mu? kızım kreşe gidiyor akşamları da yemek vs derken vakit geçiyor adeda dışında set almadım o yüzden. adedeyı ben de çok sevdim, az lakırdı bol iletişimin 3yaş üstü setini sipariş ettim yeni, gelince yorumlarımı yazarım. bambu çubukları sipariş ettim bir de sürekli karşıma çıkıp duruyordu alsam mı diye her defasında düşünüyporum alayım kafam rahat etsin dedim onun dışında evcilik çok seviyor sürekli evcilik oynuyoruz bebeklerle
Dikkat Atölyesi Yayınları Highlights My First Hidden Pictures Ilk Gizli Resimlerim 4'lü Set | TrendyolKızlar limonkids ve highlights ın linklerini paylaşabilir misiniz? Çok seçenek çıktı karşıma
Ben küçüğü önce uyutuyorum, Ela ile vakit geçirebileyim diye. Bazen uyuması çok uzuyor, bazen tam yatırıp Ela’nın yanına gidiyorum. 5 dakika sonra anneee diye bir ses geliyorÖyle mi diyorsun? Sürekli beynimde sorgularken buluyorum kendimi, sürekli büyük oğlumla ne yapsam daha verimli olur eksiklik hissetmez vs dönüp duruyor kafamdaÖfkemi yönetmede ciddi sıkıntı çekiyorum bazen.
Bazen de mesela dışarı çıkacağız hazırlanıyorum büyük oğlum hemen geliyor anne sana çok kötü bir haberim var diyor. Ne oldu oğlum diye soruyorum. Özgür(küçük oğlum) kıyafetini beğenmedidiyor. Üzülmemi bekliyor üzülünce de ama ben çok beğendim diyor
Sen beğendiysen yeter diyorum ben de. Bazen de özgür seni sevmiyor ama ben seviyorum diye geliyor. Ayyy bilmiyorum çocuğa neler yansıtıyorum da böyle dışa çıkıyor..
Aynen öyle aynı durumdayızBen küçüğü önce uyutuyorum, Ela ile vakit geçirebileyim diye. Bazen uyuması çok uzuyor, bazen tam yatırıp Ela’nın yanına gidiyorum. 5 dakika sonra anneee diye bir ses geliyor
Büyükle verimli vakit geçirmek çok zor, küçük müsaade etmiyor ki