Popüler Konu Verimli Rutin

Ben karantinada yedim de geldim sen delirmeden gel, kahve içelim:)
Kafayı hafif sıyırdım sayılır. Yine de geleyim mi? şaka bir yana iki çocuklu hayatı çok güzel anlatmışsın. Çok zor ama çok çok güzel. Küçüğüm doğduktan sonra iki çocuklu hayat nasıl diye sorarlardı. Bende çok güzel her yerden öpecek biri çıkıyor diyordum

Merhabalar
Kişisel blendar kullananlarınız var mı
Bu ikisinde kararsız kaldım .
Sizce hangisi ? Ve niçin ?
Ya da bu fiyatlarda başka marka da olur daha iyiyse ..

Eklentiler

• 5252EDD6-F8C8-4A7A-83BB-2501DCE62B5C.jpeg
    230,3 KB · Görüntüleme: 58
Canım çoookk teşekkür ederim, Allah isteyen herkese nasip etsin.
Küçük doğduğunda oğluş yaklaşık 4,5 yaşında olacak, size yakın yani. Yaş aralığı konusunda pedagogların tavsiyesini dikkate almıştım, Allah da nasip etti.
Tavsiyeler için çok teşekkür ederim, hepsini not alacağım. İlk çocuk kadar heyecan yok bende mi bi anormallik var, yoksa başına ne geleceğini biliyor olmak nedeniyle mi böyleyim? Sizler nasıldınız? Bir de şey hissediyorum, büyük çocuğa haksızlık mı yapıyorum ya da yapacağım? Yoğun şekilde bulantı ve kusma yaşıyorum, oğluşta da öyleydim nerdeyse 9 ay. Bu durum günlük hayatımı dolayısıyla oğluşla ilişkimizi etkiliyor. Aman hormonlardan sanırım bu duygular:)

1 buçuk yıl önce bu mesajı ben yazmış gibi hissettim bulantı kusma, büyüğe haksızlık ediyor muyum, küçüğü de bu kadar sevebilecek miyim, ilki kadar heyecan yok bir rahatlık var üstümde vs.
Bulantıdan ötürü oğlumun da hamilelik boyunca karnı ağırdı
Öncelikle o heyecan Doğumdan sonra yaşanıyor bi de aşırı aşırı seviyorsun yeni geleni

Büyüğe haksızlık oluyor mu? Onu hala sorguluyorum. Birebir olsak tabiki daha farklı olurdu. Ama kardeşle biriken anılar da ayrı bir kıymetli bence. Sadece bu kıskançlık başta olur sonra alışır kısmı doğru değil, küçük hareketlenip ilgi odağı olunca arttıkça artıyor kıskançlık ‍♀ Mesela büyük oğluma oğlum diye ya da adıyla hitap edince bebeğim de diyor. Bu aralar kimi daha çok seviyorsun diye soruyor. Kardeşi ilk doğduğunda her şeyi ağzına almaya başladı bebek gibi konuşmalar vs. Altına kaçırmalar ( zaten yeni öğrenmişti tuvaleti).
Kolay değil ama çok keyifli bir süreç. Bi de belki ben çok iyi yönetemedim süreci siz daha iyi yönetirsiniz umarım, sağlıkla hayırla kucağınıza almak nasip olsun

o hayat benim olsun elecda

Canım çok taze bir 2. Çocuk annesiyim kaygılarının benzerlerini çok yakın bir zamanda yaşadım. O nedenle yazmak istedim.

elecda nın yazmış olduğu pedagog tavsiyelerini birebir şekilde ben de uyguladım ve uyguluyorum benim çocukların arasında da 4 yaş var. Öncelikle benim ufaklığın sağlık sorunları var ve hamileliğimden de belli olan şeylerdi bu durum benim kaygımı biraz daha arttırdı. İkisine birden yetebilecek miyim, büyüğümü ihmal eder miyim, küçük büyük kadar sevilir mi gibi

Şöyle ki büyük olan çocuğa gerçekten onun gelişimine ve mizacına uygun şekilde kardeş fikrini anlatıp, sınırları net çizince bir sorun olmuyor. Bazen duygusallaşıyor kızım o zamanlarda onun hislerini anladığımı, onu çok sevdiğimi söylüyorum ve ne olursa olsun sarılıyorum. Küçüğe gelince onun bakımını aksatmadan her istediği zaman orada hazır bulunmayı önemsiyorum. Şunu anladım insan tek çocuğu varken dünyanın en zor işi o sanıyor ama ikinci de anlıyorsun ne lüks içerisinde olduğunu

Ben 2 gün önce duş almak için kıyafetlerimi ve havlu mu banyoya bıraktım duşu bugün alabildim ama sanki 2 dk önceymiş gibiydi bazen de aşırı kolay oluyor ikisini uyutmuş kitap okurken buluyorum kendimi. Biraz çocukların havasına, senin enerjine bakıyor.

Günün sonunda gerçekten harika bir şey olduğunu görüyorsun, üstelik benim sürpriz di planlayarak da olmadı ilk şoku atlatmam doğurmamla oldu

Allah hepsine sağlık versin, isteyen herkese nasip etsin inşallah

elecda evi yeni görüyorum harika olmuş, keyifle otur
Dolaplar açık renk olsa iyiymiş ama sonuçta kira ve görsellikten ziyade işlevsellik önemli diye düşününce hiç dert değil
Tezgah da küçük ama orada yemek yapılmayacak zaten öyle değil mi ? Evden getirdiğinde ısıtacak bir ocak var.
Dışardan sipariş verdiğinde zaten küçük sehpa iş görür diye düşündüm.
Kahve köşesi çok iyi olmuş, küçük bir buzdolabı görüyorum içeçekler, meyve , atıştırmalık için çok kullanışlı olmuş.
Yazın ağzına kadar dondurma doldurup akşama kadar tv karşısında yemeyi hayal ettim
Koltuk görsel olarak çok iyi duruyor ama eşinle aynı anda gidecek olsanız sanki sığamazsınız gibi geldi biraz daha büyük olsaymış rahat ederdiniz sanki

Bir anormallik yok, süreci bildiğin için daha sakinsin sadece:)

Bulantıdan sonra lohusalıkta da büyükle ilgilenemediğin zamanlar olacak. Bu dönemlerin geçici olduğunu önce senin kabul etmen, sonrasında da büyük çocuğa anlatman gerekiyor. Süreci babaya devretmek bu nedenle kritik.

Büyük çocuğa haksızlık olduğu durumlar oluyor. Özellikle küçük 2 yaş civarında büyüğün alanını ve eşyalarını sabote etmeye başladığında asıl parti başlıyor:) Zor olan bu tarz durumları kardeşlik ilişkisine zarar vermeden çözmeye çalışma kısmı. Bazen günde 20 kriz çıkıyor, bazılarına karışmıyorum, karıştıklarımın bir kısmını doğru yönetebiliyorum. Çoğunlukla da doğru yönetemiyorum:)

Ben Ela’ya kendisinin de 2 yaşındayken böyle davrandığını, 4 yaşa doğru kafayı toparladığını hatırlatıyorum. Geçenlerde “İnsan kardeşini sever ama aynı zamanda gıcık olur. Hayat boyu bu iki duyguyu yan yana hissedeceksin. Ben mesela teyzeni seviyor ama hala gıcık oluyorum” dedim:))

Ben de sürekli ona canım dedin bana niye tatlım dedin gibi şeylerle uğraşıyorum
Kendine haksızlık etme Mikan, bence bu süreç iyi yönetilemiyor zaten, biraz akışına bırakmak lazım sanki. Elimizden geleni yapıyoruz.

Hakikaten iki çocukta insan, tek çocuk zamanında aslında hayatın ne kadar kolay olduğunu anlıyor:)

Ela’ya ders çalıştırabilmek için bile epey mücadele etmemiz gerekiyor bizim. Ayrıca 13:00-15:00 arası boşluğu var yeni programa göre. Dışarı çıksın istiyorum ama İpek’in uyku saatine denk geliyor.

Çok teşekkür ederim
Orada yemek pişirmek niyetimiz yok. Belki dediğin gibi evden getirilebilir. Buzdolabı çok kullanışlı oldu gerçekten.
Eşimle beraber gitme ihtimalimiz çok düşük ama gidersek, koltuğu açıp kullanırız muhtemelen

Selamlar Hanımlar,

Genel Müdür ile görüştüm. Yarından itibaren Salı ve Perşembe günleri yeni evden çalışacağım. Problem çıkarmadığına çok sevindim, zira günlük 2 saat kazanmak demek benim için. Kitap okumalarım çok aksadı. Bu süreci biraz okuyarak, biraz izleyerek geçirmeyi planlıyorum.

Amin canım inşallah.
Ne güzel anlatmışsın, eminim sen de elinden gelenin en iyisini yapmışsındır. Hissettiklerimi başkalarının da yaşadığını bilmek rahatlatıyor insanı.
Yerim ben o karnı ağrıyan minnoşu.
Allah yardımcımız olsun hepimizin.

Amin canım.küçük kuzu için Allah şifa versin, inşallah bir an önce sağlığına kavuşur.
Sürpriz olmuş ama sen gayet güzel idare edebiliyorsun yazdıklarından bana öyle geçti canım. Söyledikleriniz benim için çok kıymetli hepsini not alacağım.Teşekkür ederim

İçim rahatladı söylediklerinizle kızlar, sağolun. elecda cım Ela’ya söylediğin son cümleye bittim, süpersin
Aslında duygularının kabullenildiğini bilmeleri çocukları çok rahatlatıyor. Ayrıca doğal davranabilmenin de işe yaradığını düşünüyorum.
Ara ara kafanızı şişirebilirim:)
Peki kitap tavsiyeleriniz var mı?

Ben öyle söyleyince rahatladığını hissettim Ela’nın:)
Kardeş Rekabeti dışında kardeşlik üzerine kitap okumadım ama Leyla Navaro’nın “Beni Duyuyor musun” kitabının büyük çocuk ile iletişimde çok faydalı olduğunu düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…