Popüler Konu Verimli Rutin

Merhaba hanımlar.

Kandiliniz mübarek olsun.

Bugün oğlumla kitap fuarına gittik. O kadar çok kitap kurcaladı ki, hatta bazılarıyla epey bir duygusal bağ oluşturdu ve almak zorunda kaldık :)

Şuan bir tanesiyle sarmaş dolaş uyuyor :)

Oğlumu mutlu eden şeylerin başında kitapların gelmesi çok sevindiriyor beni.

Arkadaş toplantıları yaptığımızda, onlar çocukları için oyuncak getirirken biz genelde mukavva sayfalı kitapları tercih ediyoruz ve oğlum oyuncaklardan ziyade kitapları tercih ediyor.

Umarım bu ilgi artarak devam eder.

Allah herkesin çocuğunu, dilediği gibi, en iyi şekilde büyütmeyi ve yetiştirmeyi nasip etsin.

Gelecek onlarda.

kaç yaşında oğlunuz
benim oğlum 3 yaşında kitaplara sardı :)
gece rutinimizde muhakak 3 kitap okumak ve yorumlamak var
bay pasaklı ve ağzı kokan ejderhaya bayılıyor tavsiye ederim :)

kaç yaşında oğlunuz
benim oğlum 3 yaşında kitaplara sardı :)
gece rutinimizde muhakak 3 kitap okumak ve yorumlamak var
bay pasaklı ve ağzı kokan ejderhaya bayılıyor tavsiye ederim :)

Maşallah oğlunuza :)

16 aylık :)))

Oğlum henüz bir kitabı okumamıza fırsat verecek kadar oturamıyor :) çok hareketli.
Kitabın sayfalarını çevirip inceliyoruz, çoğu zaman birşeyler uydurup anlatıyoruz.

Yatmadan önce de sizinki gibi kitap rutinimiz var.

Önerdiğiniz kitapları da not aldım. Muhakkak inceleyeceğim, teşekkürler :)

Sevgili elecda sen kesinlikle kitap yazmalısın...o donanım ve birikim sende mevcut... ayrıca her konuda kendi hayatından örnekler sunman ne kadar hoş... okudukça gözümün önüne küçük, şirin bir kız çocuğu ve onun bilinçli, ayakları sağlam yere basan annesi geliyor...kendinle ne kadar barışıksın, ne kadar gayretlisin... hepimize ışık tutuyorsun... geçenlerde Atatürk ile ilgili sözlerin de ayrıca hoşuma gitti, belirtmek isterim...Ben de Atamın kızıyım ve amacım ona layık olabilmektir...
Küçücük bir molada uğrayıp iki satır yazayım istedim...sevgiler...

Hoş geldiniz Çok teşekkür ederim. Hepimizin birbirimizden öğreneceği çok şey var.

Çok teşekkürler. Keşke kitap yazabilecek duruma gelsem. Gerçekten çok isterim.
Bir kitapta okumuştum. Kurtuluş savaşında askere alınma kriteri 45 kg'ın üstünde olmakmış...

Bu vatan toprağı üzerinde yaşayan herkesin o 45 kilo olan asker çocuklara borcu vardır.

Bu ülkenin gelecek nesillleri güzel günler görsün diye kendi gençliklerini savaş meydanlarında tüketen Atatürk'e ve silah arkadaşlarına borcu vardır. Ben kendi adıma bu borcu onun istediği gibi biri olarak ödeme gayretindeyim... Sevgiler

Selamlar Hanımlar,
Kızım dün kreşte 3 defa çiş kaçırmış. Okulun pedagogu beni çağırdı. Çocuğun hayatında bir değişiklik var mı, sıkıntılı bir dönem mi diye. Aslında hayatı gayet normal, biraz kızımla sohbet edince artık büyüdüğü için çişini ne kadar tutabileceği konusunda kendini denediğini öğrendim
Çocuk bilgisayar oyunu gibi. Sen bir seviyeyi hallettim derken hop çocuk başka bir seviyeye geçiyor

kıyamam kendisini test mi ediyormuş :)

Ya çok Sevimli :) tutma seviyesini kontrol ediyormuş, yesinler :)

bende de bir tane var o kitap delisinden:) oğlumun kitaplara gösterdiği ilginin binde biri yok oyuncaklara. ben çok mutlu oluyorum elbette, hep hayalimdi benim gibi kitap delisi bir çocuğumun olması. akşamları yemek sonrası aktivite saatinde mutlaka kitaplarını getirip okumamızı istiyor. öyle ki dilimiz damağımız kuruyor kitap okumaktan:) hatta, bir cumartesi günü -ben cumartesi çalıştığımdan eşim bakıyor oğlumuza- akşam işten geldiğimde eşim adım adım setlerinden çıkan bino karakterli kitap için "yakıcam o kitabı, kaç kere okudum bilmiyorum" demişti, tabi çok güldük umarım ilgileri kitaba devam eder dediğin gibi

2. çocuk meselesine ben de yorum yapmak istiyorum. hala gece uykularımız düzenli değil, benim yoğun çalışma mesaim de işin içine girince çok hırpalandım. 2. çocuk gözümü çok korkutuyor yalan değil. ama oğlumun bir kardeşi olsun istiyorum kesinlikle. arayı da çok açmak istemiyorum, çünkü rahatlığa bir alışırsam mümkün değil bir daha bu işlere girmem gibi geliyor:)

Zaten ilk çocuk "isteniyor" ikinci çocuk "göze alınıyor "

Artık ablaymış ve işini bitirene kadar çişlerin yerinde kalması gerekiyormuş ama çişler yaramazlık yapıp söz dinlemiyorlarmış. Kaçıveriyorlarmış. Çişleri uyaracakmışım
hayal gücü çok güzel maşallah minik prensese :)
bu aralar oğlumda sürekli kendim yapabilirim diye üzerindekileri çıkartıp çıkartıp giyiniyor :)
dün akşam bir yere gidecektik 30 dk kadar onun giyinmesini bekledik :)

Tuvalet Eğitimi
Hazır çişten laf açılmışken kızımı tuvalete hazırlama sürecinde yaşadıklarımı paylaşayım.
Bir yerde okumuştum. "Bazı anneler tuvalet eğitimine devam 2 yaşında başlar ve 3 yaşında tamamlar, bazıları ise 3 yaşında başlar ve 3 yaşında tamamlar"diye. Buna istinaden ve 2 yaş sendromunu oldukça yıpratıcı şekilde geçirdiğimiz için ben bu işi 2,5 yaş sonrasına erteledim.

Kızım 30 aylık olduğunda "Artık çişimizi kakamızı tuvalete yapalım mı" diye sormaya başladım. Her sorduğumda hayır diyordu. Sonra 33 aylıkken "Tamam" dedi. Ben de bez paketimizi gösterdim ona. İçindekileri saydık. Bunlar bitince yeni bez almayacağız, külot giyeceğiz dedim. Yaklaşık 20 bez vardı pakette ve her gün bez değiştirirken şu kadar kaldı şeklinde saydık. 2 tane bezi kalınca kızımı alıp avm'ye götürdüm. Külotlarını kendi seçti. Ben birkaç gün işten izin aldım.

Ertesi gün süreç başladı. Sabah bir heves külotunu giydi. İkea'dan klozet adaptörü bir de basamak almıştım. Onları tuvalete yerleştirdik.
"Artık bezimiz olmadığı için çişimizi tuvalete yapacağız. Gelince söylersen seni götürürüm" dedim. Lazımlık kullanmak istemedim çünkü hem temizleme işi sıkıntı hem de lazımlıktan sonra yine klozete alıştırma işi çıkacağı için baştan klozetle halledelim dedim.

İlk iki gün sürekli altına kaçırdı. Hiç bir şekilde tuvalete yetişemedik. Ben her seferinde aynı cümleyi söylemeye gayret ettim. 3. gün geldiği an söylemeye başladı ve altına yaptı. 4. günden itibaren de bir-iki defa yetişmeye başladık. Sonrasında yavaş yavaş sistem oturmaya başladı. 1 haftanın sonunda epey yol almıştık.

Geceleri bez bağlamadım ve yatırmadan bir saat önce sıvı alımını kestim. Yatağa girmeden önce tuvalete götürdüm. Gece kaldırmadım. Bir kere gece kaçırdı ve sabah çiş içinde uyanmak onu çok rahatsız etti. Bir daha tekrarlamadı.

Kakayı tuvalete yapmaktan çocukların korkabildiğini, sanki vücutlarından bir parça kopuyormuş gibi hissettiklerini okumuştum. "Güle Güle Kakalar"diye bir kitabı öneri üzerine aldım. Anne kakayı yapıp, yavrularına kavuşturmak üzerine yazılmış bir kitap. Her kaka yaptığında, o kitaptaki gibi anne kakayı "Güle Güle" diyerek uğurladık

Bezin bir annenin hayatında ne kadar büyük bir rahatlık olduğunu, tuvalet eğitiminden sonra anladım. Bir yere gitmek, orada temiz tuvalet bulmak falan baştan aşağı sıkıntı

"Potette Tuvalet Adaptörü" diye bir ürün aldım. Bunu hem klozet üstünde kullanabildiğiniz gibi hem de altına poşetini geçirip seyyar tuvalet olarak da kullanabiliyorsunuz. İçinde ped olan poşetleri ayrıca satılıyor ancak ben kendi poşetleri bitince, evdeki poşetlerin içine ped yapıştırarak kullandım. Ayrıca katlanıp, daire haline geldiği için taşıması da çok rahat. Hala avm ve seyahatlerde yanımda taşıyorum. Avm tuvaletleri kirli olduğu için adaptörün üstüne oturtup kullanıyorum.

Bu süreçte sakin olmak, çocuğa kırıcı sözler söylememek ve yapınca da abartılı tezahüratlardan kaçınmak lazım. Bu süreç çocuk için kritik bir süreç. Cimriliğin tuvalet eğitimi sırasında yaşanan travmadan kaynaklı oluştuğunu okumuştum Çocuğa etkimiz sandığımızdan daha büyük. Bunu dikkate alarak hareket etmekte fayda var.

Hoşgeldin canım Seni gördüğüme çok sevindim. Her zaman beklerim. Güzel mesajın için de çok teşekkürler.

O kıyafeti beklemek beni bildiğin yaşlandırdı Her sabah 40 dakikaya yakın kıyafetlerini
seçip giymesini bekliyorum
Bi de kız çocuğu olmasından mütevellit toka, çorap, kolye ve bilezik seçmesini beklemem gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…