• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Verimli Rutin

1-2 hayat kurtarıcım oldu.
gün içerisinde araya başka işler girebiliyor.
acil durumuna göre plana dahil ediyorum.

Benimde yöntemim 5S tekniği laboratuvar veya gıdayla uğraşanlar için süper kolaylık sağlıyor.

Birde hata yapmaktan korkmamak gerekiyor.
5S tekniğini sadeevim’de epey kullanıyor.
Hatadan çok şey öğrenir insan. Ben hata yapmaktan değil de aynı hatayı tekrarlamaktan korkuyorum.

Selamlar herkese.

Okuyorum ama yazmıyordum. Daha çok kendime döndüm diyelim. Bu sürede de neler yapabilirim diye düşündüm, bazılarını uygulamaya koydum. Bazıları hala aklımda dolanıp duruyor, süreci başlatamıyorum.
Sık sık not aldığım kısımlara değinmişsiniz sizlerde.

"Beynimin ve bedenimin daha sağlıklı olması için neler yapabilirim, neden erteliyorum" kısmında cebelleştim uzunca bir süre. Ve,

*Reformer a başladım, haftada iki gün gidiyorum. Az geliyor ama kızım jimnastik dersinde iken boş boş oturup onu bekleyeceğime ben de pilatese başladım. Şanslıyım sanırım, rus bir pilates hocası ve işinde gerçekten başarılı. İşini iyi yapmaya çalışan insanlara saygım daha da artıyor. 10 ders oldu, hafiften esnediğimi hissediyorum. Umarım bel ağrılarıma da iyi gelir.

*telefon ile ilişkimi minimum düzeye indirdim. Tedx konuşmaları izlemek dışında pek bir ilgim kalmadı desem yeridir. Sosyal medya hayatımda yok, arada merak ettiğim hesaplara google chrome dan bakıyorum: )

*İngilizcemin her geçen gün nasıl körleştiğine şahit oldukca üzülüyordum. Bir öğretmen ile anlaştım, haftada 2 saat gelip speaking yapıyoruz. Ödevler veriyor, bende makaleler çeviriyorum, şirkette ingilizce yazışmaya başladım. Gitgide açılıyorum. Ama fena kıvranıyorum, kelimeleri unutmuşum, basit cümleler dışında cümle kuramıyorum: ( 6 ay süre verdim kendime, bakalım nasıl ilerleyecek.

*kitap okuma halleri aynen devam, evde tv de olmadığından, telefon da elimden düştüğünden aylık tarih ve edebiyat dergilerimi yeniden okumaya başladım. Buna çok seviniyorum.

*Parasal anlamda bayağı düzenledim kendimi. Gereksiz hiçbirşey almıyorum. ( bir ara ipin ucu kaçmıştı) Ama hala kredi kartsız yaşama geçemedim: (( Bunu da başarırsam süper olacak.

*Zamanlarını ayarlayabilirsem "uluslararası ticaret" yada benzer konuda yüksek lisansa başlamak istiyorum. Eşimin eve geç gelmesinden dolayı akşamları çocuklara bakmak için birini ayarlamam lazım. Bakalım ingilizce sonrası buna yoğunlaşacağım. Biraz zamanı var sanki.

*çocuklar konusunda daha az kontrolcü bir yaşamı seçtim desem doğru olur. Yemek konusunda özellikle hiç karışmıyorum. Sadece dua ediyorum "yakın gelecekte insallah sebze yemeye de başlarlar" diye.

Şimdilik böyle kendimle ilgili gidip geliyorum.
İyi olmama sevindim. Arada yaz lütfen. Senin yazdıklarından ben kendi adıma çok faydalanıyorum. Eminim başka faydalanan arkadaşlar da vardır. Bir nevi kamu hizmeti gibi düşün:)

İngilizce için cambly uygulamasını tavsiye ederim. 24 saat online native speaker’lar var. İstediğin zaman görüntülü konuşma başlatabiliyorsun. Benim de bu uygulamayı düzenli kullanma planım var.

Eğitim için de üniversitelerin online eğitim programların da yanlış hatırlamıyorsam uluslararası ticaret vardı. Ben de bu ara Başkent Üniversitesinin online eğitimine kaydoldum. Fırsat buldukça eğitim videolarını seyrediyorum.

An itibariyle işyerinde planladığım bütün işleri tamamlamış bulunuyorum :sampiyon:
Nisan ayı iş planını yaptım. Önümüzdeki haftayı da detaylı planladım.

Bugün benim için elektronik sadeleşme günü. Geçen hafta telefon rehberinin A-E arasını temizlemiştim. Bugün F-M arasını bitirdim. Outlook, gmail ve kep sisteminin gelen-giden ve çöp klasörlerini temizledim. Telefonun fotoğraf bölümünden 432 fotoğraf sildim:KK57:

elecda elecda aldığınız takviyeleri dr tavsiyesi üzerine mi alıyorsunuz ?
Sağlıklı yaşıyoruz grubunun paylaştığı yazılar doğrultusunda d vitamini ve omega-3 başlamıştım. Hamilelik öncesi doktoruma kullandığım ürünleri söyledim. Aynen devam etmemi, ilave olarak kalsiyum takviyesi kullanmamı söyledi.

Bir ay once okumaya baslamistim sonunda gunumuze ulastim:sampiyon:

Oldukca faydali bilgiler edindim, ayni zamanda bir roman tadi da aldim :KK51: acaba elecda'nin bebeginin adi ne olacak, is yeri kapanacak mi, bakici abla ise geri donebilecek mi derken :KK48:
biraz ben de kendimiden bahsetmek istiyorum sizlere

PARA YONETIMIM

Ben 1 yil once sade yasamla tanistim ve evimi oldukca sadelestirdim, yine ayni zamanlarda bujo kullanmaya basladim, birikim yapmaya basladim.

Birikim dedigimde ayda 200 lira ile basladi, oncesinde tum parami esime veriyordum guya o daha iyi yonetir diye. Cok buyuk bir hataymis esim para tutmayan, paraya onem vermeyen biri oldugu icin hem maaslarimiz havaya gidiyor hem de borclar odenmeden kaliyordu.

Dedigim gibi 200 lira ile basladim ve zamanla kenara attigim para 2000i buldu, tabi esimin bu sureci kabullenmesi biraz zor oldu ancak maaslarimizi toplayip borclari odedikten sonra kalan parayi ikiye bolme metodu sayesinde esit miktarlar sahsimiza kaliyor ve bir haksizlik olmuyor.

Bu 1 yilda hem usd, hem altin hem de tl bazinda birikimim oldu. Guzel bir deneyimdi benim icin, kendime para konusunda guvenmeyi ogrendim. Cok mumkun olmasa da erken emeklilik hayalim bile var artik :D

Ancak ufak bir sorunum var ki o da yeni bebisim oldu 3 aylik ve ben 2 yil ucretsiz izne ayrildim. Yani 2 yil boyunca birikim vs yapamayacagim.

SADE EV

Minimalizm akimini instagram sayesinde kesfettim ve cok etkilendim. Zaten cocuklugumdan beri duzenli biri oldugum icin uyum saglamam da pek zor olmadi.

Ben sadelesmeye kitapligimdan basladim, ve ilk elememde 50 kitaptan vazgectim ardindan yaptigim diger elemelerle de toplam 150 kitabi kitapligimdan ayirdim ve gerekli yerlere yolladim. Ayni zamanda bir kere daha okumak istemeyecegim kitaplari da artik kutuphaneden almaya basladim bu ayni zamanda para yonetimi acisindan da oldukca iyi oldu.

Kitaplarim ve evrak elememden sonra hevesle elbiselere gectim ve buyuk bir zevkle bana mutluluk vermeyen tum giysilerimle vedalastim. Simdi dolabin bana ait
Olan kismiyla ask yasiyorum :D
Esimle bu konuda da oldukca farkli dusundugumuz icin ilk etapta onu biraz zorladim ama sonra onu fazla bunalttigimi ve onun fazlaliklariyla mutlu oldugunu farkedip zorlamayi kestim. 1 yilin sonunda bir mucize oldu ve esim kullanmadigi ne kadar giysi ve kitap varsa hepsini benim elememe izin verdi, bunu benim mutlulugum icin yaptigini soylese de bence kendi de oldukca ferahladi.

Sadelesme surecine oglumdan once girdigim icin kuzuma cok esya almadim, tum kiyafetlerini eskiden bizim kullandigimiz 5li sifonyerin 3 cekmecesine koydum. Sifonyerin bir cekmecesi oyuncak, kalan cekmecesi de bezleri icin kullanimda. Kuculen kiyafetlerini de hic beklemtmeden yolluyorum.
2 yil birlikte uyumayi planladigim icin bir odasi da yok simdilik .

Cok uzattim sanirim 400 sayfa okumanin etkisiyle :D ben yine ara ara gelip yazayim sizleri de sikmayayaim en iyisi

Ben de topiğe yeni okumaya başladığım ve beni oldukça etkileyen bir kitabı tavsiye ederek katkıda bulunmak istiyorum.

Eklentiler

• 95273BBC-DE9E-4998-8FB6-3AF6695604B6.jpg
    95273BBC-DE9E-4998-8FB6-3AF6695604B6.jpg
    114,2 KB · Görüntüleme: 58
@mornergis ve M muhendiseylul beğenip beğenip kaçmayın:)) Napıyorsunuz, nasıl gidiyor hayat bir anlatım yahu:)
Merhaba sevgili elecda elecda ve hatunlar, o kadar yoğun bir dönemdeyim ki, iş olmadığı kadar yoğun, bi taraftan yüksek lisans tezimi tamamlamaya çalışıyorum son dönemim, oğluş küçük zaten ona vakit ayırmaya çalışıyorum, sizleri de sabah akşam servisteyken okumaya çalışıyorum. Sizleri okumaktan çok büyük keyif alıyorum hep yazın, yaklaşık 1 ay sonra ipleri elime alacağım tekrardan düzen, rutin vb. Konularında. O zaman daha aktif olabilirim diye ümit ediyorum

Bir ay once okumaya baslamistim sonunda gunumuze ulastim:sampiyon:

Oldukca faydali bilgiler edindim, ayni zamanda bir roman tadi da aldim :KK51: acaba elecda'nin bebeginin adi ne olacak, is yeri kapanacak mi, bakici abla ise geri donebilecek mi derken :KK48:
biraz ben de kendimiden bahsetmek istiyorum sizlere

PARA YONETIMIM

Ben 1 yil once sade yasamla tanistim ve evimi oldukca sadelestirdim, yine ayni zamanlarda bujo kullanmaya basladim, birikim yapmaya basladim.

Birikim dedigimde ayda 200 lira ile basladi, oncesinde tum parami esime veriyordum guya o daha iyi yonetir diye. Cok buyuk bir hataymis esim para tutmayan, paraya onem vermeyen biri oldugu icin hem maaslarimiz havaya gidiyor hem de borclar odenmeden kaliyordu.

Dedigim gibi 200 lira ile basladim ve zamanla kenara attigim para 2000i buldu, tabi esimin bu sureci kabullenmesi biraz zor oldu ancak maaslarimizi toplayip borclari odedikten sonra kalan parayi ikiye bolme metodu sayesinde esit miktarlar sahsimiza kaliyor ve bir haksizlik olmuyor.

Bu 1 yilda hem usd, hem altin hem de tl bazinda birikimim oldu. Guzel bir deneyimdi benim icin, kendime para konusunda guvenmeyi ogrendim. Cok mumkun olmasa da erken emeklilik hayalim bile var artik :KK70:

Ancak ufak bir sorunum var ki o da yeni bebisim oldu 3 aylik ve ben 2 yil ucretsiz izne ayrildim. Yani 2 yil boyunca birikim vs yapamayacagim.

SADE EV

Minimalizm akimini instagram sayesinde kesfettim ve cok etkilendim. Zaten cocuklugumdan beri duzenli biri oldugum icin uyum saglamam da pek zor olmadi.

Ben sadelesmeye kitapligimdan basladim, ve ilk elememde 50 kitaptan vazgectim ardindan yaptigim diger elemelerle de toplam 150 kitabi kitapligimdan ayirdim ve gerekli yerlere yolladim. Ayni zamanda bir kere daha okumak istemeyecegim kitaplari da artik kutuphaneden almaya basladim bu ayni zamanda para yonetimi acisindan da oldukca iyi oldu.

Kitaplarim ve evrak elememden sonra hevesle elbiselere gectim ve buyuk bir zevkle bana mutluluk vermeyen tum giysilerimle vedalastim. Simdi dolabin bana ait
Olan kismiyla ask yasiyorum :KK70:
Esimle bu konuda da oldukca farkli dusundugumuz icin ilk etapta onu biraz zorladim ama sonra onu fazla bunalttigimi ve onun fazlaliklariyla mutlu oldugunu farkedip zorlamayi kestim. 1 yilin sonunda bir mucize oldu ve esim kullanmadigi ne kadar giysi ve kitap varsa hepsini benim elememe izin verdi, bunu benim mutlulugum icin yaptigini soylese de bence kendi de oldukca ferahladi.

Sadelesme surecine oglumdan once girdigim icin kuzuma cok esya almadim, tum kiyafetlerini eskiden bizim kullandigimiz 5li sifonyerin 3 cekmecesine koydum. Sifonyerin bir cekmecesi oyuncak, kalan cekmecesi de bezleri icin kullanimda. Kuculen kiyafetlerini de hic beklemtmeden yolluyorum.
2 yil birlikte uyumayi planladigim icin bir odasi da yok simdilik .

Cok uzattim sanirim 400 sayfa okumanin etkisiyle :KK70: ben yine ara ara gelip yazayim sizleri de sikmayayaim en iyisi
Öncelikle hoş geldiniz:KK50:
Biz sıkılmayız aksine kendi adıma ne kadar çok paylaşım yaparsanız o kadar mutlu olurum.
Sadeleşme konusunda epey yol kat etmişsiniz. Tebrik ederim. Para kısmı için de ücretsiz izin boyunca çocuğunuzla anı birikimi yapacaksanız, hayattaki en önemli birikim kalemi bu bence, o nedenle para kısmını çok da önemsemeyin derim:)

Merhaba sevgili elecda elecda ve hatunlar, o kadar yoğun bir dönemdeyim ki, iş olmadığı kadar yoğun, bi taraftan yüksek lisans tezimi tamamlamaya çalışıyorum son dönemim, oğluş küçük zaten ona vakit ayırmaya çalışıyorum, sizleri de sabah akşam servisteyken okumaya çalışıyorum. Sizleri okumaktan çok büyük keyif alıyorum hep yazın, yaklaşık 1 ay sonra ipleri elime alacağım tekrardan düzen, rutin vb. Konularında. O zaman daha aktif olabilirim diye ümit ediyorum
Sana kolay gelsin canım:KK200:

merhabalar
üç gündür çok halsizim tadım tuzum yok
konuyu bi kaç ay evvel (belki daha fazla) evvel baştan okumaya başlayıp bi yere kadar gelmıstım
bugün sondan geriye doğru geliyorum iyi geldi okumak güzel yorumlarınıza sağlık:KK36:

merhabalar
üç gündür çok halsizim tadım tuzum yok
konuyu bi kaç ay evvel (belki daha fazla) evvel baştan okumaya başlayıp bi yere kadar gelmıstım
bugün sondan geriye doğru geliyorum iyi geldi okumak güzel yorumlarınıza sağlık:KK36:
Geçmiş olsun.
Eşim aynı durumdaydı.
Kan tahlili yaptırdık,
demir ve B12 seviyesi çok düşmüş.
Doktor takviye yazdı.
Benim yorgunluk şikayetim yoktu ama sürekli bir başağrısı çekiyordum,kronik migrenim olduğu için de üzerinde durmadım.
Benim değerlerim eşimden çok daha düşük çıktı.Bana iğne artı takviye verdi.
Siz de bir baktırın isterseniz kan değerlerinize.
Sanırım sebze ağırlıklı beslenmemizin sonucu.
Çünkü ikimizde de benzer sonuçlar var.

Geçmiş olsun.
Eşim aynı durumdaydı.
Kan tahlili yaptırdık,
demir ve B12 seviyesi çok düşmüş.
Doktor takviye yazdı.
Benim yorgunluk şikayetim yoktu ama sürekli bir başağrısı çekiyordum,kronik migrenim olduğu için de üzerinde durmadım.
Benim değerlerim eşimden çok daha düşük çıktı.Bana iğne artı takviye verdi.
Siz de bir baktırın isterseniz kan değerlerinize.
Sanırım sebze ağırlıklı beslenmemizin sonucu.
Çünkü ikimizde de benzer sonuçlar var.
tesekkur ederim ilginiz için
kan degerim daha dgrusu ferritin degerim dusuk ılac kullanıyorum hep yukselmıstı yıne dusmus
hamılelikten dolayı da bebekle vıtamınleri vs ortak kullanımdan dolayı halsızlık oluyor
tekrar bi tahlıl yaptırıcam ama haftaiçi, sık sık tansıyonum dusuyor cunku

Çok teşekkürler:KK200: Notlarıma aldım. Sizin daha önce paylaştığınız kitaplardan “Seninle başlamadı” kitabını aldım. Nisan ayında okumayı planlıyorum.
Yazdklarnizi bugün gördüm ve keşke daha önce gorseydim dedim 11. Sayfaya kadar geldim ve kendimdn o kadar cok parça buldum ki gormeden sevdm takdir ettm sizi.

Şampuan olarak naturalive kullanıyorum. Nemlendirici olarak da bitkiterapim’in hassas ve kızarmaya meyilli ciltler için olan blue sky serumunu kullanıyorum.
sevgili elecda elecda bebeğimiz için sampuan ve deterjan arayısındayım naturalive urununden memnunmusunuz siveno dusunuyodum ben ama fıkırlerinize secımlerınıze önem verıyorum memnunsanız bundan da alabılırım

Herkese günaydın .
Bu sabah kuş sesleriyle başlıyorum gune.içimde bir sevinç.Bir gün daha nasip oldu bir şans daha verdi Yaradanımız.hamd olsun.

Nasipse yarın Antalya yolcusuyuz oğlumla.k valideme. Cuma da eşimin yemin töreni ve bitiyor inşaallah.

Ritüellerime verdiğim ara her anlamda iyi geldi bana. Yenilerini de ekledim o ayrı. Özellikle nefes egzersizleri inanılmaz iyi hissettiriyor:
Bu sabah meditasyon da yapcağım bakalım nasıl bşr deneyim olacak

Hepinşze sağlıklı huzurlu bir gün diliyorum

Herkese günaydın .
Bu sabah kuş sesleriyle başlıyorum gune.içimde bir sevinç.Bir gün daha nasip oldu bir şans daha verdi Yaradanımız.hamd olsun.

Nasipse yarın Antalya yolcusuyuz oğlumla.k valideme. Cuma da eşimin yemin töreni ve bitiyor inşaallah.

Ritüellerime verdiğim ara her anlamda iyi geldi bana. Yenilerini de ekledim o ayrı. Özellikle nefes egzersizleri inanılmaz iyi hissettiriyor:
Bu sabah meditasyon da yapcağım bakalım nasıl bşr deneyim olacak

Hepinşze sağlıklı huzurlu bir gün diliyorum
hayırlı sabahlar merhaba ben de kolay dogum için nefes egzersızlerını ogrenmek ıstıyorum ama faydalı bi vıdeo bulamadım kısa kısa genelde, bılgı alabılecegım bi kaynak önerebılırmısınız

N
Merhaba elecda elecda ve diğer kıymetli arkadaşlar...

Minimal Yaşam topiğindeyken Mi_a Verimli Rutin topiğinden söz etti. Hemen koşup geldim.

Size hayran kaldım. Benzer bir süreçten geçiyoruz. Hayat tarzınız çok hoşuma gitti ve kafamdakine yakın, yaşadığıma benzer.

Ben de yıllardır sadeyim, evliyim, anneyim, kamu hastanesinde fizyoterapistim, ücretsiz izindeyim, kızım 21 aylık, 6 ay sonra işe döneceğim, kreş düşünüyorum.

Marie Kondo'nun Derle, Topla, Rahatla kitabını okudum. Selva annenin Düzenli Ev'ini de...

Sizden öğreneceğim çok şey var.

Konu harika. Farkındalık geliştirmek için çok verimli olmuş.

Zaten ilgi alanım olduğu için takipteyim.
Netflixde bu kadinin programını izlemiştik eşimle katlama yöntemi duzeni harikaydı.

Back