Bir ay once okumaya baslamistim sonunda gunumuze ulastim
Oldukca faydali bilgiler edindim, ayni zamanda bir roman tadi da aldim
acaba elecda'nin bebeginin adi ne olacak, is yeri kapanacak mi, bakici abla ise geri donebilecek mi derken
biraz ben de kendimiden bahsetmek istiyorum sizlere
PARA YONETIMIM
Ben 1 yil once sade yasamla tanistim ve evimi oldukca sadelestirdim, yine ayni zamanlarda bujo kullanmaya basladim, birikim yapmaya basladim.
Birikim dedigimde ayda 200 lira ile basladi, oncesinde tum parami esime veriyordum guya o daha iyi yonetir diye. Cok buyuk bir hataymis esim para tutmayan, paraya onem vermeyen biri oldugu icin hem maaslarimiz havaya gidiyor hem de borclar odenmeden kaliyordu.
Dedigim gibi 200 lira ile basladim ve zamanla kenara attigim para 2000i buldu, tabi esimin bu sureci kabullenmesi biraz zor oldu ancak maaslarimizi toplayip borclari odedikten sonra kalan parayi ikiye bolme metodu sayesinde esit miktarlar sahsimiza kaliyor ve bir haksizlik olmuyor.
Bu 1 yilda hem usd, hem altin hem de tl bazinda birikimim oldu. Guzel bir deneyimdi benim icin, kendime para konusunda guvenmeyi ogrendim. Cok mumkun olmasa da erken emeklilik hayalim bile var artik
Ancak ufak bir sorunum var ki o da yeni bebisim oldu 3 aylik ve ben 2 yil ucretsiz izne ayrildim. Yani 2 yil boyunca birikim vs yapamayacagim.
SADE EV
Minimalizm akimini instagram sayesinde kesfettim ve cok etkilendim. Zaten cocuklugumdan beri duzenli biri oldugum icin uyum saglamam da pek zor olmadi.
Ben sadelesmeye kitapligimdan basladim, ve ilk elememde 50 kitaptan vazgectim ardindan yaptigim diger elemelerle de toplam 150 kitabi kitapligimdan ayirdim ve gerekli yerlere yolladim. Ayni zamanda bir kere daha okumak istemeyecegim kitaplari da artik kutuphaneden almaya basladim bu ayni zamanda para yonetimi acisindan da oldukca iyi oldu.
Kitaplarim ve evrak elememden sonra hevesle elbiselere gectim ve buyuk bir zevkle bana mutluluk vermeyen tum giysilerimle vedalastim. Simdi dolabin bana ait
Olan kismiyla ask yasiyorum
Esimle bu konuda da oldukca farkli dusundugumuz icin ilk etapta onu biraz zorladim ama sonra onu fazla bunalttigimi ve onun fazlaliklariyla mutlu oldugunu farkedip zorlamayi kestim. 1 yilin sonunda bir mucize oldu ve esim kullanmadigi ne kadar giysi ve kitap varsa hepsini benim elememe izin verdi, bunu benim mutlulugum icin yaptigini soylese de bence kendi de oldukca ferahladi.
Sadelesme surecine oglumdan once girdigim icin kuzuma cok esya almadim, tum kiyafetlerini eskiden bizim kullandigimiz 5li sifonyerin 3 cekmecesine koydum. Sifonyerin bir cekmecesi oyuncak, kalan cekmecesi de bezleri icin kullanimda. Kuculen kiyafetlerini de hic beklemtmeden yolluyorum.
2 yil birlikte uyumayi planladigim icin bir odasi da yok simdilik .
Cok uzattim sanirim 400 sayfa okumanin etkisiyle
ben yine ara ara gelip yazayim sizleri de sikmayayaim en iyisi