• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Verimli Rutin

Selamlar Hanımlar,

Sabah 06:30’da alarm çaldı. Kalktım ve kendi kendime dedim ki “Bugün cumartesi, niye alarm kurdum ki”. Sonra gittim yattım bir güzel:) Gözümü panikle bugün Perşembe diyerek açtığımda saat 07:30’du:skandal:

Ela’yı aceleyle uyandırdım. Evde kahvaltı yapmadan çıkmam diye tutturdu:işsiz: Hadi kahvaltı hazırla derken evden çıkmaları 08:45 oldu.

Kahvaltıya arkadaşım gelecekti, o da uyuyakalmış:)) Onu bekledim ben de iyice acıktım. Geldi, kahvaltı yaptık, gitti. Dün kıyma almıştım. Abla ile sulu köfte yapıp buzluğa attık. 1 kg kıymadan yapınca epey vaktimizi aldı.

Az önce de kaplama olan dişim düştü:bicak:
Birazdan dişçiye randevu aldım. Önce ona gidip ardından Ela’yı okuldan alacağım ve araba eşimde.

Bugün aksi başladı öyle gidiyor, hadi bakalım hayırlısı:))

Selamlar Hanımlar,

Sabah 06:30’da alarm çaldı. Kalktım ve kendi kendime dedim ki “Bugün cumartesi, niye alarm kurdum ki”. Sonra gittim yattım bir güzel:) Gözümü panikle bugün Perşembe diyerek açtığımda saat 07:30’du:skandal:

Ela’yı aceleyle uyandırdım. Evde kahvaltı yapmadan çıkmam diye tutturdu:işsiz: Hadi kahvaltı hazırla derken evden çıkmaları 08:45 oldu.

Kahvaltıya arkadaşım gelecekti, o da uyuyakalmış:)) Onu bekledim ben de iyice acıktım. Geldi, kahvaltı yaptık, gitti. Dün kıyma almıştım. Abla ile sulu köfte yapıp buzluğa attık. 1 kg kıymadan yapınca epey vaktimizi aldı.

Az önce de kaplama olan dişim düştü:bicak:
Birazdan dişçiye randevu aldım. Önce ona gidip ardından Ela’yı okuldan alacağım ve araba eşimde.

Bugün aksi başladı öyle gidiyor, hadi bakalım hayırlısı:))

Bazı günler hiç çekilmiyor enerjiden midir gezegenlerin işi midir çıkaramasam da benim içinde hoş bir gün değildi. Aynen senin gibi bende zamanlama hatası yaptım, kahvaltı hazırlarken eşimin saatine baktım ve oo şimdiden baya geç kalmışız diye düşünerek kızımı acele ettirdim. Merdivenden inmeye kalktık merdivenlerde olay yaşadık okula giderken yine gerginlik oldu. Sonra arabada fark ettim ki saate yanlış bakmışım, aslında normal vaktinde yapmışız kahvaltıyı ve evden iyi bir zamanlamayla çıkmışız. İş yerinde de bana haksızlık yapan ve yıldızımınız baştan beri tutmadığı bir kişi ile diğer bir arkadaşın doğum günü için pasta kesmek için aynı masada oturduk vs artık birimlerimiz farklı olduğu için o kişiyi tamamen unutmuştum ama büyük bir gerginlik hissettim açık yüreklilikle bunu kendime ifade ettim ve şu anda da tam olarak neden rahatsız olduğumu doğru kelimelerle kendime ifade etmeye çalışıyordum...

Günaydın :KK200:

hepinize güzel bir gün, bereketli ve verimli ayrıca keyifli bir haftasonu dilerim.
Haftasonu için, biraz temizlik, biraz alışveriş, biraz yemek (pazartesi ve salıya kadar uzanacak şekilde)
biraz çocukla eğlenceli vakit geçirme planlarım var.
Bunları detaylı ajandama yazacağım ve yaptıkça tik ekleyeceğim.
tembellik yok, bahar yorgunluğu yok.
Harekete geçme vakti. :KK55:
Şimdi :spor:

Haftaya cuma nasipse yemin töreni olacak ve bitecek o gün..
Haftaya perşembe yolculuğumuz var antalya ya
Oğlumla ilk defa yalnız uçak yolculuğu yapcağımız için çok heyecanlı ve biraz ürkeğim
Allah kavuştursun canım.

Oğlun iki yaş civarında değil mi? Hiç korkma, otobüs gibi algılayacaktır. Tabii sen gergin olursan o da gerilir. O yüzden sen sakin kal. Tavsiye olarak yanına sakız ve varsa kulak iltihabı için damla ilaçlar oluyor ya ondan almanı tavsiye ederim. Uçuş boyunca sakız çiğner oğluşun, kulağında ağrı olursa damla damlatırsın.

hepinize güzel bir gün, bereketli ve verimli ayrıca keyifli bir haftasonu dilerim.
Haftasonu için, biraz temizlik, biraz alışveriş, biraz yemek (pazartesi ve salıya kadar uzanacak şekilde)
Ne güzel yazmışsın. Haftasonunu planlamak ve aktif geçirmek kesinlikle insana çok iyi geliyor.

Mutlu hafta sonları ♥️

Migren ile ilgili okuduğun kitabı paylaşabilir misin? Eşimde de var migren ve bazen onu çok zorluyor. Söyleyeyim o da okusun.
Geçmiş olsun eşine de... çok kötü bir hastalık...
Kitabın adı Migren, Yazarı Alexander Mauskas, Aura kitapları....

merhaba ellerinize sağlık yine döktürmüşssünüz:)
benimde annem kanserle savaşıyor uzun yıllardır. son aşamaya geldik malesef. bende hayatımdan yavaş yavaş kimyasalı çıkarmaya çalışıyorum. 2 yıldır çamaşır makinesinde yumuşatıcı kullanmıyorum alıştık artık.
bugün naturalive den diş macunu ,yağ sökücü ve eksi leke çıkarıcı aldım. oksi ve yağ sökücüyü ayrı ayrı nerede kullandığınızı söylerseniz çok memnun olurum. tşk ederim.:)
Çok geçmiş olsun. Allah size de kolaylık versin canım.
Yanlış anlamassan bir şey söylemek isterim. Evet çamaşır yumuşatıcısını kullanmaman bir adım ama küçük bir adım olarak kalmış. Yani zaten asla kullanılmaması gerekenler listesinde benim kafamda.
Ben de ev temizlik malzemelerini çıkartmak için yavaş davranıyordum lakin alışkanlıktan yine kolay kolay bırakamıyordum. Sonra bir gün yeni alınmış tüm temizlik maddelerini çöpe attım. Ev temizliği için artık sadece naturalive’in oksi leke çıkarıcısını kullanıyorum. Yetmediği yerler oluyor ama çok önemsemiyorum artık.

Bu topiği çok geç fark ettim ilk konuları okuyorum. 2017 yılı çok zor geçti benim için fazla internette gezinmeye fırsatımın olmadığı bir yıldı belki de ondan. Hep dile getiriyordum zamanım yok, kendime ayıracağım zamanı bulamıyorum nerede hata yapıyorum vs diye. Yalnız olmadığımı daha iyi anladım.
417 sayfa var hepsini boş kaldıkça inceleyeceğim.

merhaba
Çok geçmiş olsun. Allah size de kolaylık versin canım.
Yanlış anlamassan bir şey söylemek isterim. Evet çamaşır yumuşatıcısını kullanmaman bir adım ama küçük bir adım olarak kalmış. Yani zaten asla kullanılmaması gerekenler listesinde benim kafamda.
Ben de ev temizlik malzemelerini çıkartmak için yavaş davranıyordum lakin alışkanlıktan yine kolay kolay bırakamıyordum. Sonra bir gün yeni alınmış tüm temizlik maddelerini çöpe attım. Ev temizliği için artık sadece naturalive’in oksi leke çıkarıcısını kullanıyorum. Yetmediği yerler oluyor ama çok önemsemiyorum artık.
tşk ederim.
yo niye yanlış anlayayım çok sevindim yorumunuza. sizde sıkı takip ettiğim kişiler arasındasınız. firkirleriniz benim için önemli. evet geç kaldım kesinlikle doğru. evde kendi çamaşır deterjanımı,bulaşık makinesi ve el sabunu yapmak için malzemeler aldım. denemek için. eğer başarırsam artık hiç almıycam. elimde o kadar stoklu deterjan almışım ki bi türlü bitmedi:(
ev temizliği için kilo ile doğal arap sabunu alıyorum, şampuanı bıraktım ipek hanımın çiftliğinden zeytinyağlı sabun aldım onunla yıkıoyurm. saç kremi yerine sirke kullanıyorum. küçük adımlar ama elimden geldiğince inşallah tamamen bitecek hayatımdan:)

Verimli İş Hayatı

Bildiğiniz üzere Salı-Cuma ofis diğer günler ise evde olacak şekilde bir çalışma düzenine geçtim. Ofis günlerini artık daha detaylı planlıyorum. Zira evde faks, fotokopi imkanım olmadığı için bu tür işleri ofis günlerinde halletmiş olmam gerekiyor. Cuma günleri, o haftanın bütün işlerini bitirmek ve gelecek haftaya iş bırakmamayı hedefliyorum.

Faydalı Bulduğum Uygulamalar
1- Yıllık / Aylık / Haftalık iş planı hazırlamak
2- Ajanda kullanmak
3- Pareto prensibine göre çalışmak
4- İşlerin önceliklendirmesini yapmak
5- Öncelikle günün en önemli işini bitirmek
6- Her seferinde tek iş yapmak
7- Her işi elimden gelen en iyi şekilde yapmaya çalışmak
8- Önemsiz işleri delege etmek
9- Dedikodu ortamından uzak durmak
10- Beni negatif etkileyen insanlar ile minimum iletişim kurmak ve konuşmak zorunda kaldığımda bu insanın iyi tarafları nelerdir diye düşünerek negatif etkilenme düzeyimi azaltmaya çalışmak

Haftaya cuma nasipse yemin töreni olacak ve bitecek o gün..
Haftaya perşembe yolculuğumuz var antalya ya
Oğlumla ilk defa yalnız uçak yolculuğu yapcağımız için çok heyecanlı ve biraz ürkeğim
Oğlunun keyif alacağını düşünüyorum. Hayırlı tezkereler olsun inşallah.

Bazı günler hiç çekilmiyor enerjiden midir gezegenlerin işi midir çıkaramasam da benim içinde hoş bir gün değildi. Aynen senin gibi bende zamanlama hatası yaptım, kahvaltı hazırlarken eşimin saatine baktım ve oo şimdiden baya geç kalmışız diye düşünerek kızımı acele ettirdim. Merdivenden inmeye kalktık merdivenlerde olay yaşadık okula giderken yine gerginlik oldu. Sonra arabada fark ettim ki saate yanlış bakmışım, aslında normal vaktinde yapmışız kahvaltıyı ve evden iyi bir zamanlamayla çıkmışız. İş yerinde de bana haksızlık yapan ve yıldızımınız baştan beri tutmadığı bir kişi ile diğer bir arkadaşın doğum günü için pasta kesmek için aynı masada oturduk vs artık birimlerimiz farklı olduğu için o kişiyi tamamen unutmuştum ama büyük bir gerginlik hissettim açık yüreklilikle bunu kendime ifade ettim ve şu anda da tam olarak neden rahatsız olduğumu doğru kelimelerle kendime ifade etmeye çalışıyordum...
Bunu ben de çok yaparım. Niye bu kadar gerildim, bu kişiyle ilgili beni rahatsız eden ne, nasıl daha az rahatsız hissederim gibi sorgularım. Kişisel farkındalık için çok faydalı olduğunu düşünüyorum.

Yazmak insanı yapmak konusunda ne kadar motive ediyor değil mi?

Bu topiği çok geç fark ettim ilk konuları okuyorum. 2017 yılı çok zor geçti benim için fazla internette gezinmeye fırsatımın olmadığı bir yıldı belki de ondan. Hep dile getiriyordum zamanım yok, kendime ayıracağım zamanı bulamıyorum nerede hata yapıyorum vs diye. Yalnız olmadığımı daha iyi anladım.
417 sayfa var hepsini boş kaldıkça inceleyeceğim.
Hoş geldiniz:KK50:

Verimli İş Hayatı

Bildiğiniz üzere Salı-Cuma ofis diğer günler ise evde olacak şekilde bir çalışma düzenine geçtim. Ofis günlerini artık daha detaylı planlıyorum. Zira evde faks, fotokopi imkanım olmadığı için bu tür işleri ofis günlerinde halletmiş olmam gerekiyor. Cuma günleri, o haftanın bütün işlerini bitirmek ve gelecek haftaya iş bırakmamayı hedefliyorum.

Faydalı Bulduğum Uygulamalar
1- Yıllık / Aylık / Haftalık iş planı hazırlamak
2- Ajanda kullanmak
3- Pareto prensibine göre çalışmak
4- İşlerin önceliklendirmesini yapmak
5- Öncelikle günün en önemli işini bitirmek
6- Her seferinde tek iş yapmak
7- Her işi elimden gelen en iyi şekilde yapmaya çalışmak
8- Önemsiz işleri delege etmek
9- Dedikodu ortamından uzak durmak
10- Beni negatif etkileyen insanlar ile minimum iletişim kurmak ve konuşmak zorunda kaldığımda bu insanın iyi tarafları nelerdir diye düşünerek negatif etkilenme düzeyimi azaltmaya çalışmak

1-2 hayat kurtarıcım oldu.
gün içerisinde araya başka işler girebiliyor.
acil durumuna göre plana dahil ediyorum.

Benimde yöntemim 5S tekniği laboratuvar veya gıdayla uğraşanlar için süper kolaylık sağlıyor.

Birde hata yapmaktan korkmamak gerekiyor.

@binhuzunluhaz ses ver nerelere kayboldun:)

Selamlar herkese.

Okuyorum ama yazmıyordum. Daha çok kendime döndüm diyelim. Bu sürede de neler yapabilirim diye düşündüm, bazılarını uygulamaya koydum. Bazıları hala aklımda dolanıp duruyor, süreci başlatamıyorum.
Sık sık not aldığım kısımlara değinmişsiniz sizlerde.

"Beynimin ve bedenimin daha sağlıklı olması için neler yapabilirim, neden erteliyorum" kısmında cebelleştim uzunca bir süre. Ve,

*Reformer a başladım, haftada iki gün gidiyorum. Az geliyor ama kızım jimnastik dersinde iken boş boş oturup onu bekleyeceğime ben de pilatese başladım. Şanslıyım sanırım, rus bir pilates hocası ve işinde gerçekten başarılı. İşini iyi yapmaya çalışan insanlara saygım daha da artıyor. 10 ders oldu, hafiften esnediğimi hissediyorum. Umarım bel ağrılarıma da iyi gelir.

*telefon ile ilişkimi minimum düzeye indirdim. Tedx konuşmaları izlemek dışında pek bir ilgim kalmadı desem yeridir. Sosyal medya hayatımda yok, arada merak ettiğim hesaplara google chrome dan bakıyorum: )

*İngilizcemin her geçen gün nasıl körleştiğine şahit oldukca üzülüyordum. Bir öğretmen ile anlaştım, haftada 2 saat gelip speaking yapıyoruz. Ödevler veriyor, bende makaleler çeviriyorum, şirkette ingilizce yazışmaya başladım. Gitgide açılıyorum. Ama fena kıvranıyorum, kelimeleri unutmuşum, basit cümleler dışında cümle kuramıyorum: ( 6 ay süre verdim kendime, bakalım nasıl ilerleyecek.

*kitap okuma halleri aynen devam, evde tv de olmadığından, telefon da elimden düştüğünden aylık tarih ve edebiyat dergilerimi yeniden okumaya başladım. Buna çok seviniyorum.

*Parasal anlamda bayağı düzenledim kendimi. Gereksiz hiçbirşey almıyorum. ( bir ara ipin ucu kaçmıştı) Ama hala kredi kartsız yaşama geçemedim: (( Bunu da başarırsam süper olacak.

*Zamanlarını ayarlayabilirsem "uluslararası ticaret" yada benzer konuda yüksek lisansa başlamak istiyorum. Eşimin eve geç gelmesinden dolayı akşamları çocuklara bakmak için birini ayarlamam lazım. Bakalım ingilizce sonrası buna yoğunlaşacağım. Biraz zamanı var sanki.

*çocuklar konusunda daha az kontrolcü bir yaşamı seçtim desem doğru olur. Yemek konusunda özellikle hiç karışmıyorum. Sadece dua ediyorum "yakın gelecekte insallah sebze yemeye de başlarlar" diye.

Şimdilik böyle kendimle ilgili gidip geliyorum.

Back