• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Verimli Rutin

Günaydın herkese hayırlı günler :KK16:

Bahar temizliği mevsimi geldi bu arada :KK55:
dolaplar, camlar, tüller koltuklar kafamda deli sorular
:işsiz:
Ben başladım. (Artık temizlik için eve birini çağırmıyorum. İnsanlarla uğraşmaktan yıldım. )Geçen hafta halıları yıkamaya gönderdim. Bu hafta her akşam bir odanın camını siliyorum. Perdeleri de 3-4 güne yayıp yıkayıp asacağım gelecek hafta, koltuk kılıflarını da yıkarsam bana yeter bu temizlik:))
Sen de biyerden başla. Azar azar her gün yapsan iki haftaya her yer bitmiş olur.
 
Günaydın Hanımlar,

Bu sabah nihayet 06:30’da uyanmayı başardım. Gece İpek çok sık uyandığı için bir süredir sabahları saati erteleyip son dakika kalkma durumu başlamıştı. Bundan çok rahatsız olmakla birlikte, uyku daha ağır bastığı için, bu döngüden kendimi çıkartamıyordum.

Dün gece saati yatağın diğer tarafına aldım. Böylece kalkmadan kapatma ihtimalini ortadan kaldırdım. Sabah alarm çalınca yatağın diğer tarafına sürünerek gittim. Kapatıp geri yatma isteğim çok fazlaydı ama direndim ve kalktım:)

Diş fırçalama-Nemlendirici sürme işlerinden sonra bir büyük bardak limonlu su hazırladım. Mutfak balkonunu sonuna kadar açıp, temiz havayı içime çektim. Sonra da sandalyeye oturup hem güneşin doğuşunu seyrettim hem de yudum yudum suyumu içtim.

Sakin sakin kahvaltıyı hazırladım. Saat 07:00 olunca Ela’nın yanına gittim. Uzun uzun öptüm kokladım, öyle uyandırdım. Bugün kendim erken kalkmayı başarıp, kızımı da erken uyandırabildiğim için, Ela’nın işlerini halledip kahvaltıdan önce biraz oyun oynamaya vakti kaldı. Sabahları biraz oyun oynamak kızıma iyi geliyor.

Daha önceden sabahları oyalandığı için bu davranışını değiştirme ve kızımı hızlandırma eğilimindeydim. Sonra, yaptığımın yanlış olduğunu, yapmam gerekenin kızımın oyalanma hakkını elinden almadan, ritmine müdahale etmeden, vaktinde hazır olmasını sağlamak olduğunu fark ettim. Kızımı sadece biraz daha erken kaldırmak bütün problemi çözüyor aslında. Hem o istediği gibi rahat rahat hazırlanıyor hem de vaktinde evden çıktığı için ben gerilmiyorum.

Eşimle Ela’yı uğurladıktan sonra İpek’i de yanıma oturtup biraz egzersiz yaptım. Sonra da kendim için güzel bir yumurta pişirip sakin sakin kahvaltımı yaptım. Hazırlandım, makyajımı yaptım ve Ela’nın okulunun oraya 30 dk yürüyüp arabayı aldım ve işe geldim.

Bu sabah, uzun vadeli hedeflerimden, sağlıklı beslenme ve ailemi sağlıklı besleme, mümkün olduğunca iyi annelik ve iyi görünmek hedeflerim için yeterince çaba sarf ettiğimden mutluyum guruluyum:) Benim için verimli bir sabah oldu. Şimdi işyerinde, akşam çıkana kadar tamamlamam gereken işleri, ertelemeden bitirme zamanı.

Hepimiz için uzun vadeli hedeflerimize hizmet eden anlamlı ve verimli bir gün olmasını diliyorum.

Sevgiler:KK200:
Merhaba sevgili elecda, bende bi sorun var galiba. Ben sabahları bı kadar verimli geçirince işe gelince yorulmuş oluyorum. Senin enerjin ne güzel...
 
Merhaba arkadaşlar... her işin başı hakikaten sağlık. Son bir buçuk senedir şiddetlenen migren hastalığı ile uğraşıyorum. Geçen hafta Çarşamba günü yine tuttu ve neredeyse bugün tamamen geçti. Beş günüm tamamen verimsiz geçti. O yüzden gerçekten sağlıklı olduğumuz her günü en iyi şekilde geçirmeliyiz diye düşünüyorum. Ailemize sevgi, ilgi göstermeli, ev ile ilgilenmeli, işyerinde işleri biriktirmemeli, ve her gün olumalar yapmalıyız. Çünkü sağlıksız olduğumuz günlerde bunların hiçbirini yapamıyoruz.



Migrenle ilgili bir kitap okumaya başladım, notlar alıyorum. Neden bu hastalık beni ilk vurduğunda okumamışım hayret ediyorum. İnsan önce hastalığını tanımalıymış meğer. Atak gelmesin diye Kaçınmam gereken yiyecekleri, içecekleri ve durumları not ettim. Bir de alkali beslenmeyle ilgili Ayşegül Çoruhlu’nun kitabını okuyorum. Hayatımda uygulamaya çalışıyorum.

Daha önce nöralterapi tedavisi gördüm, haftasonu da sülük tedavisine gideceğim. Evet o sülükleri başıma yapıştıracaklar :) iyileşmeyi o kadar çok istiyorum ki şu an heryerden çare arıyorum. Moralimi yüksek tutuyorum, bu hastalığın şifası bir yerde ve Allah bunu bulmamı istiyor diye düşünüyorum. Bulduğum yerde belki tüm hayatıma iyi gelecek şeyleri de bulacağım. Migren yüzünden artık daha sağlıklı besleniyorum (sebze alışverişlerini tekrar İpek Hanımdan yapmaya başladık ), gluten, kahve, paketli gıda, işlenmiş et (salam sosis sucuk) tüketmiyorum, çayı iki bardakla sınırlandırdım. Kimyasal temizlik ürünlerini hayatımdan çıkardım. Hedefim iki gün kemik suyu çorbası tüketmek. Bu hafta içtim. Bol bol sebze yiyorum. İki porsiyon da meyve tüketiyorum. Bol su içip, mutlaka her gün tuvalete çıkmaya çalışıyorum. Tüm bunlar bir noktadan sonra inşallah iyi gelecek bana. Sağlıklı günlerime tekrar kavuşacağım.
 
Mümkün Olduğunca İyi Annelik

İpek’in doğumu ile birlikte evimizde alt üst olan dengeler yavaş yavaş yerine oturmaya başladı. İki çocuk annesi olmak kolay değil ancak ikinci bebeğe annelik yapmak tahminimden daha kolay oldu.

Öncelikle tecrübe iyi bir şey:) Bunun haricinde Ela’nın katkısı muazzam. Bir şey yapmam gerektiğinde Ela’dan İpek’e göz kulak olmasını rica ediyorum. Eğer kabul ederse her ikisini eğlenirken görmek hem çok keyifli hem de arkamda ağlayan bir bebek olmadan işimi halledebilmek güzel:)

Ela’nın önünde İpek’i sevmemezlik hiç yapmadık. Ortada görünmez bir fil varmış gibi davranmayı doğru bulmuyorum. Artık İpek var ve onu da seviyoruz. Bu durum Ela’yı daha az sevdiğimiz anlamına gelmiyor. Bunu kabullenmesi gerekiyordu, kabullendi. İlk başlarda verdiği tepki azalarak bitti.

Ela’nın kardeşini kabullenmesinde, bebek görmeye gelenleri önce Ela ile ilgilenmesi konusunda uyarmamız ve Ela’ya hediyesiz gelen misafirler için evde sanki onlar almış gibi hediye paketi bulundurmamız faydalı oldu.

Sabah ve akşam rutinini elimizden geldiğince bozmamaya gayret ettik. Buradaki amaç İpek yüzünden düzeninin bozulduğu gibi yargıya varmasının önüne geçmekti. Akşam yatırma rutinini hamileliğin başında eşime devrettim. Her ne kadar kızımı yatırmayı özlesem de bunun doğru bir uygulama olduğunu düşünüyorum.

Fayda Gördüğüm Uygulamalar

1- Çocuğu etiketlememek: Çocuğa sürekli beceriksiz olduğunu söylersek, bir süre sonra beceriksiz olduğuna inanır ve zamanla bu inancı doğrulayacak şekilde davranmaya başlar. Sonuç olarak beceriksiz bir insan olur.

Beni ne kadar kızdırırsa kızdırsın bu konuya özen gösteriyorum. Bir de olumlu etiket kullanmaya gayret ediyorum.

Güzel ve akıll gibi olumlu gözüken ancak bence tehlikeli olan etiketleri de kullanmamaya gayret ediyorum. Sürekli akıllı olduğu söylenen bir çocuğun, içinden gelerek davranma ve bazen saçmalama hakkının elinden alındığını düşünüyorum. Ayrıca çocukta hata yaparsam ya da yanlış davranırsam beni sevmezler gibi bir algı da yaratılabilir. Bu durum da çocuk hata yapmaktan korktuğu için hiçbir şey yapmayan bir insana dönüşebilir ya da yaptığı hataları saklamaya yönelebilir.

Güzellik dayatmasının zirvede olduğu bu dönemde çocuğu güzel kızım diye sevmek de çocuğun sürekli güzel gözükme kaygısında ve çabasında olmasına sebep olabilir.

Ben kızımı güleryüzü ve iyi kalpli kızım diyerek sevmeyi tercih ediyorum. Şu an güleryüzlü ve iyi kalpli bir kızım var. Umarım bu iki konu aynen devam eder.

2- Davranışı Övmek yada Eleştirmek: Bu da kritik bir konu. “Sen yanlış yaptın” veya “Aferin” demek yerine “Bu davranış yanlış” ya da “Resimde seçtiğin renkler çok güzel” gibi cümleler kullanmaya gayret ediyorum. Neyin eleştirildiğini ya da övüldüğünü detaylı belirtmek çocuğun benlik algısının doğru gelişimine katkı sağlayacaktır.

3- Sorumluluk Vermek: Ela’ya 3 yaşından beri yapabileceği sorumluluklar veriyorum. Şu an 5.5 yaşında. Üstünden çıkardığını kirli sepetine atmak ya da dolabına asmak, odasını ve yatağını toplamak, ödevini yapıp çantasına koymak şu anki sorumlulukları. Biraz daha büyüyünce sofra toplamaya yardım etmek, bulaşık makinesine tabakları yerleştirmek, odasını süprmek, tozunu almak gibi sorumluluklar ilve edeceğim.

4- Kendi İşini Kendinin Yapmasına Yardım Etmek: Ela sabah tuvaletini kendi yapıp, siliyor. Dişlerini fırçalıyor. Kıyafetlerini kendi giyiyor. Saçlarını tarayıp bant ya da taç takıyor. Bu süreçte sadece yardım istediğinde yardım ediyorum.

Banyoda bu ara saçını kendi şampuanlaması ve vücudunu sabunlamasını istiyorum. Ondan sonra da ben yapıyorum. Seneye hedefim kendi banyo yapmasını sağlamak. Bir de şu an büyük tuvaletini yaptıktan sonra temizliğini biz yapıyoruz. Seneye artık onu da kendi halletmesini bekliyorum.

5- Öfke Yönetimi: Sakin fıtratlı bir insan olmama rağmen çocuk insanı çileden çıkartabilen bir varlık olduğundan bazen evlat katili olmama ramak kalıyor. Kızım saçmaladığında ve ben çok öfkelendiğimde kızıma bağırmamak ve kötü söz söylememek için mümkünse ortamı terk ediyorum. Sakinleştikten sonra konuşuyorum. Eğer ortamı terk edemiyorsam kızımla iletişimi kesip, içimden “Bugüne şükür” diye tekrar ediyorum. Bu sözün benim üstümde sihirli bir etkisi var. Öfkem direkt geçiyor. Kriz anlarında olayı çözemeyeceğimi artık öğrendiğim için o an müdahale etmiyorum. Eğer kabul ederse sarılmayı teklif ediyorum. İkimizin de duygu durumunu kontrol altına almamıza faydası oluyor.
 
Sağlıklı Yaşam

3 yılımı onkoloji ve yoğun bakım koridorlarında refakatçi olarak geçirmek, benim vücuduma ve sağlık konusuna bakış açımı komple değiştirdi. Hastalıkları önlemek için elimizden geleni yapmamız gerek zira hastaneye düştükten sonra çıkmak gerçekten kolay değil. Hayattaki bütün hedeflerimiz ve hayallerimiz direkt olarak sağlıkla bağlantılı. Sağlık varsa hepsi yapılabilir. Sağlık yoksa hiç biri yok.

Sadece kendimizi değil, çocuklarımızı sağlıklı beslemek ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırmak hepimizin temel ebeveynlik görevi bence.

Ailemi ve kendimi sağlıklı tutabilmek için çok çaba sarf ediyorum.

Sağlıklı yaşamın üç temel ayağı var. Biri beslenme diğeri hareket, üçüncüsü de minimum kimyasal ile yaşamak.

Beslenme
Beslenme için öncelikle dengeli bir yemek planı yapıyorum. Yediklerimizin %90’ını İpek Hanım Çiftliğinden tedarik ediyorum. Her gün kahvaltı sofrası hazırlamaya, eşimin ve kızımın kahvaltı yaparak evden çıkmalarını sağlamaya çalışıyorum.

Yemekler zeytinyağı ve tereyağı ile pişiyor. Yoğurdu evde mayalıyoruz. Paketli ve dondurulmuş gıda almıyorum. Eve abur cubur olarak arada sadece çikolata giriyor. Onun da kakao oranının yüksek olmasına dikkat ediyorum. Evde gazlı içecek yok. Kızım doğduğundan beri eve sokmadık. Evde içeçek olarak maden suyu ve süt bulunuyor. Hazır meyve suyu da almıyorum. Tavuk tüketmiyoruz. Fast food yemiyoruz.

Pasta türü şeyler alacaksam glikoz şurubu kullanmadığına emin olduğum bir pastane var. Oradan alıyorum.

Ben günde iki öğün besleniyorum. Sabah 08:30-09:00 arası kahvaltı yapıyorum. Kahvaltıda 2 yumurta, beyaz peynir, zeytin, 1 çay bardağı ceviz tüketiyorum.

16:30-17:00 arası akşam yemeği yiyorum. Kahvaltı be akşam yemeği arasında şekersiz türk kahvesi, su, çay tüketiyorum. Akşam yemeğinden sonra hiçbir şey yemiyorum.

Akşam yemeğinde D vitamini, omega-3 ve kalsiyum takviyesi alıyorum. Kızıma omega-3 şurup ve D vitamini veriyorum.

Grip olacağımı hissettiğimde ilaç yerine C vitamini takviyesi kullanıyorum.

Çantamda ceviz, kuru meyve karışımı taşıyorum. İşim uzağında akşam gecikeceksem saat 15:30-16:00 gibi bu karışımdan tüketiyorum.

Haftaiçi ekmek tüketmemeye gayret ediyorum. Ama pazar kahvaltısında simit seviyorum:)

Egzersiz
Hergün kahvaltıdan sonra 5 dakika kadar sevdiğim hareketleri yapıyorum. Pilates dersinde öğrendiğim bazı bacak, karın ve sırt egzersizlerini yapıyorum. Hafta içi cuma günü hariç eşim sabah Ela’yı okula bırakıp, arabayı da okulun önüne bırakıyor. Kendisi oradan servise binip işe gidiyor. Ben de akşama doğru Ela’nın okuluna yürüyorum. Okul eve yaklaşık 4 km uzaklıkta . Haftanın 4 günü düzenli yürüyüş yapmış oluyorum.

Kimyasalsız Yaşam
Çamaşır/ Bulaşık deterjanı, yağ sökücü ve çamaşır suyu yerine kullandığım oksi leke çıkarıcı adlı ürünleri Naturalive’den alıyorum. Diş macunu ve şampuanı da oradan temim ediyorum. Yerler sirke-arap sabunu karışımı ile siliniyor. Yüz serumu, el kremi, koltuk altı kremi ve dudak nemlendiricisini bitkiyerapim’den temin ediyorum. Banyoda İpek Hanım Çiftliğinin kostiksiz sabununu kullanıyoruz. Kızları da aynı sabun ile yıkıyorum. Yine çiftliğin bebe yağını kullanıyorum.
 
Sağlıklı Yaşam

3 yılımı onkoloji ve yoğun bakım koridorlarında refakatçi olarak geçirmek, benim vücuduma ve sağlık konusuna bakış açımı komple değiştirdi. Hastalıkları önlemek için elimizden geleni yapmamız gerek zira hastaneye düştükten sonra çıkmak gerçekten kolay değil. Hayattaki bütün hedeflerimiz ve hayallerimiz direkt olarak sağlıkla bağlantılı. Sağlık varsa hepsi yapılabilir. Sağlık yoksa hiç biri yok.

Sadece kendimizi değil, çocuklarımızı sağlıklı beslemek ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırmak hepimizin temel ebeveynlik görevi bence.

Ailemi ve kendimi sağlıklı tutabilmek için çok çaba sarf ediyorum.

Sağlıklı yaşamın üç temel ayağı var. Biri beslenme diğeri hareket, üçüncüsü de minimum kimyasal ile yaşamak.

Beslenme
Beslenme için öncelikle dengeli bir yemek planı yapıyorum. Yediklerimizin %90’ını İpek Hanım Çiftliğinden tedarik ediyorum. Her gün kahvaltı sofrası hazırlamaya, eşimin ve kızımın kahvaltı yaparak evden çıkmalarını sağlamaya çalışıyorum.

Yemekler zeytinyağı ve tereyağı ile pişiyor. Yoğurdu evde mayalıyoruz. Paketli ve dondurulmuş gıda almıyorum. Eve abur cubur olarak arada sadece çikolata giriyor. Onun da kakao oranının yüksek olmasına dikkat ediyorum. Evde gazlı içecek yok. Kızım doğduğundan beri eve sokmadık. Evde içeçek olarak maden suyu ve süt bulunuyor. Hazır meyve suyu da almıyorum. Tavuk tüketmiyoruz. Fast food yemiyoruz.

Pasta türü şeyler alacaksam glikoz şurubu kullanmadığına emin olduğum bir pastane var. Oradan alıyorum.

Ben günde iki öğün besleniyorum. Sabah 08:30-09:00 arası kahvaltı yapıyorum. Kahvaltıda 2 yumurta, beyaz peynir, zeytin, 1 çay bardağı ceviz tüketiyorum.

16:30-17:00 arası akşam yemeği yiyorum. Kahvaltı be akşam yemeği arasında şekersiz türk kahvesi, su, çay tüketiyorum. Akşam yemeğinden sonra hiçbir şey yemiyorum.

Akşam yemeğinde D vitamini, omega-3 ve kalsiyum takviyesi alıyorum. Kızıma omega-3 şurup ve D vitamini veriyorum.

Grip olacağımı hissettiğimde ilaç yerine C vitamini takviyesi kullanıyorum.

Çantamda ceviz, kuru meyve karışımı taşıyorum. İşim uzağında akşam gecikeceksem saat 15:30-16:00 gibi bu karışımdan tüketiyorum.

Haftaiçi ekmek tüketmemeye gayret ediyorum. Ama pazar kahvaltısında simit seviyorum:)

Egzersiz
Hergün kahvaltıdan sonra 5 dakika kadar sevdiğim hareketleri yapıyorum. Pilates dersinde öğrendiğim bazı bacak, karın ve sırt egzersizlerini yapıyorum. Hafta içi cuma günü hariç eşim sabah Ela’yı okula bırakıp, arabayı da okulun önüne bırakıyor. Kendisi oradan servise binip işe gidiyor. Ben de akşama doğru Ela’nın okuluna yürüyorum. Okul eve yaklaşık 4 km uzaklıkta . Haftanın 4 günü düzenli yürüyüş yapmış oluyorum.

Kimyasalsız Yaşam
Çamaşır/ Bulaşık deterjanı, yağ sökücü ve çamaşır suyu yerine kullandığım oksi leke çıkarıcı adlı ürünleri Naturalive’den alıyorum. Diş macunu ve şampuanı da oradan temim ediyorum. Yerler sirke-arap sabunu karışımı ile siliniyor. Yüz serumu, el kremi, koltuk altı kremi ve dudak nemlendiricisini bitkiyerapim’den temin ediyorum. Banyoda İpek Hanım Çiftliğinin kostiksiz sabununu kullanıyoruz. Kızları da aynı sabun ile yıkıyorum. Yine çiftliğin bebe yağını kullanıyorum.
merhaba ellerinize sağlık yine döktürmüşssünüz:)
benimde annem kanserle savaşıyor uzun yıllardır. son aşamaya geldik malesef. bende hayatımdan yavaş yavaş kimyasalı çıkarmaya çalışıyorum. 2 yıldır çamaşır makinesinde yumuşatıcı kullanmıyorum alıştık artık.
bugün naturalive den diş macunu ,yağ sökücü ve eksi leke çıkarıcı aldım. oksi ve yağ sökücüyü ayrı ayrı nerede kullandığınızı söylerseniz çok memnun olurum. tşk ederim.:)
 
Ben başladım. (Artık temizlik için eve birini çağırmıyorum. İnsanlarla uğraşmaktan yıldım. )Geçen hafta halıları yıkamaya gönderdim. Bu hafta her akşam bir odanın camını siliyorum. Perdeleri de 3-4 güne yayıp yıkayıp asacağım gelecek hafta, koltuk kılıflarını da yıkarsam bana yeter bu temizlik:))
Sen de biyerden başla. Azar azar her gün yapsan iki haftaya her yer bitmiş olur.

ay ne güzel. içim açıldı. İlham verdiniz. Allah kolaylık versin.
Valla bir ablaya çıtlattım cam silmek için gelecekti. Sonra içime sinmedi, fiyatı fazla geldi. Bir eksiğimi alırım o parayla, dedim. kendim silmeye karar verdim.
Perde halı yıkama işi kolay. Gözümde büyüyen mutfak dolapları. Bir de elbise dolapları elden geçmeli .. o_O
Yapacağım karar verdim.
Kendi elinle, emek vererek yapmak en güzeli :KK24:

:KK55:
 
Ritüellerime ara vermiştim bir süre ve evet fark ettimki çoğu şey aksadı. Şimdi toparlanma vakti. Düşsek de kalkma vakti.
Eşim askerden gelmeden evi sağlam bi temizlikten geçirmem gerek. Camlar kapılar mutfak dolapları balkonlar gözümde büyüse de genel temizlik fiyatlrı bizim burda 200tl ye varmış. Dolapiçleri zaten yk malumunuz. Süpürüp silmek zor değil.detaylar yorucu.
onu da hafta sonu çamaşır yıkayıp katlama ve gardrope düzenleme işlemlerini yaparak hafifletmek istiyorum.

Oğlumun kıyafetlernden bağışlanacak ve satılacak olanları hala ayıramadım (bu konuda tembellik ediyorum)
Oğlumun oyuncaklarını detaylı temizlikle dezenfekte etmem gerek

Sonrası ferahlık inşaallah
 
Ritüellerime ara vermiştim bir süre ve evet fark ettimki çoğu şey aksadı. Şimdi toparlanma vakti. Düşsek de kalkma vakti.
Eşim askerden gelmeden evi sağlam bi temizlikten geçirmem gerek. Camlar kapılar mutfak dolapları balkonlar gözümde büyüse de genel temizlik fiyatlrı bizim burda 200tl ye varmış. Dolapiçleri zaten yk malumunuz. Süpürüp silmek zor değil.detaylar yorucu.
onu da hafta sonu çamaşır yıkayıp katlama ve gardrope düzenleme işlemlerini yaparak hafifletmek istiyorum.

Oğlumun kıyafetlernden bağışlanacak ve satılacak olanları hala ayıramadım (bu konuda tembellik ediyorum)
Oğlumun oyuncaklarını detaylı temizlikle dezenfekte etmem gerek

Sonrası ferahlık inşaallah

gerçekten evi süpürüp silmek en kolayı. Camlar da halloluyor da, gözümde büyüyen bir tek dolaplar :KK51:
 
Bir de kızlar, hepimizin evinde kullanmadığımız, ünitelere vitrinlere sakladığımız porselenlerimiz vardır.
ben kullandıklarımı kaldırıp, sakladıklarımı çıkaracağım bir süre.
Mesela günlük yemek takımımı kaldırıp, misafir yemek takımından 6 kişilik çıkaracağım.
Kaseler, bardaklar fincanlar ,değiştireceğim bir süre.
böylece hem tasarruf etmiş olacağım, değişiklik olucak, hem de çeyizlikler de kullanılmış olucak. :KK66:
 
Günaydın kızlar,

ben de kızımın okuldan getirdiği ve evde yaptığı tüm o etkinlikleri-boyamaları elden geçirmeyi başardım. Eledim, attım, kalanları güzelce derleyip ayırdım. Bir daha bu kadar birikmesine izin vermemek niyetim.

Kızımın dolabını da en son kışa girerken ayıklamıştım. Şu ara ben de erteliyorum Sahihuban Sahihuban
ama neyse ki artık bebeklikteki kıyafetler gibi olmuyor, çok fazla duygusal bağım yok şu an giyindikleri kıyafetleriyle.

Daha kolay oluyor ayıklamak.
 
Sağlıklı Yaşam

3 yılımı onkoloji ve yoğun bakım koridorlarında refakatçi olarak geçirmek, benim vücuduma ve sağlık konusuna bakış açımı komple değiştirdi. Hastalıkları önlemek için elimizden geleni yapmamız gerek zira hastaneye düştükten sonra çıkmak gerçekten kolay değil. Hayattaki bütün hedeflerimiz ve hayallerimiz direkt olarak sağlıkla bağlantılı. Sağlık varsa hepsi yapılabilir. Sağlık yoksa hiç biri yok.

Sadece kendimizi değil, çocuklarımızı sağlıklı beslemek ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırmak hepimizin temel ebeveynlik görevi bence.

Ailemi ve kendimi sağlıklı tutabilmek için çok çaba sarf ediyorum.

Sağlıklı yaşamın üç temel ayağı var. Biri beslenme diğeri hareket, üçüncüsü de minimum kimyasal ile yaşamak.

Beslenme
Beslenme için öncelikle dengeli bir yemek planı yapıyorum. Yediklerimizin %90’ını İpek Hanım Çiftliğinden tedarik ediyorum. Her gün kahvaltı sofrası hazırlamaya, eşimin ve kızımın kahvaltı yaparak evden çıkmalarını sağlamaya çalışıyorum.

Yemekler zeytinyağı ve tereyağı ile pişiyor. Yoğurdu evde mayalıyoruz. Paketli ve dondurulmuş gıda almıyorum. Eve abur cubur olarak arada sadece çikolata giriyor. Onun da kakao oranının yüksek olmasına dikkat ediyorum. Evde gazlı içecek yok. Kızım doğduğundan beri eve sokmadık. Evde içeçek olarak maden suyu ve süt bulunuyor. Hazır meyve suyu da almıyorum. Tavuk tüketmiyoruz. Fast food yemiyoruz.

Pasta türü şeyler alacaksam glikoz şurubu kullanmadığına emin olduğum bir pastane var. Oradan alıyorum.

Ben günde iki öğün besleniyorum. Sabah 08:30-09:00 arası kahvaltı yapıyorum. Kahvaltıda 2 yumurta, beyaz peynir, zeytin, 1 çay bardağı ceviz tüketiyorum.

16:30-17:00 arası akşam yemeği yiyorum. Kahvaltı be akşam yemeği arasında şekersiz türk kahvesi, su, çay tüketiyorum. Akşam yemeğinden sonra hiçbir şey yemiyorum.

Akşam yemeğinde D vitamini, omega-3 ve kalsiyum takviyesi alıyorum. Kızıma omega-3 şurup ve D vitamini veriyorum.

Grip olacağımı hissettiğimde ilaç yerine C vitamini takviyesi kullanıyorum.

Çantamda ceviz, kuru meyve karışımı taşıyorum. İşim uzağında akşam gecikeceksem saat 15:30-16:00 gibi bu karışımdan tüketiyorum.

Haftaiçi ekmek tüketmemeye gayret ediyorum. Ama pazar kahvaltısında simit seviyorum:)

Egzersiz
Hergün kahvaltıdan sonra 5 dakika kadar sevdiğim hareketleri yapıyorum. Pilates dersinde öğrendiğim bazı bacak, karın ve sırt egzersizlerini yapıyorum. Hafta içi cuma günü hariç eşim sabah Ela’yı okula bırakıp, arabayı da okulun önüne bırakıyor. Kendisi oradan servise binip işe gidiyor. Ben de akşama doğru Ela’nın okuluna yürüyorum. Okul eve yaklaşık 4 km uzaklıkta . Haftanın 4 günü düzenli yürüyüş yapmış oluyorum.

Kimyasalsız Yaşam
Çamaşır/ Bulaşık deterjanı, yağ sökücü ve çamaşır suyu yerine kullandığım oksi leke çıkarıcı adlı ürünleri Naturalive’den alıyorum. Diş macunu ve şampuanı da oradan temim ediyorum. Yerler sirke-arap sabunu karışımı ile siliniyor. Yüz serumu, el kremi, koltuk altı kremi ve dudak nemlendiricisini bitkiyerapim’den temin ediyorum. Banyoda İpek Hanım Çiftliğinin kostiksiz sabununu kullanıyoruz. Kızları da aynı sabun ile yıkıyorum. Yine çiftliğin bebe yağını kullanıyorum.
Bir sorum olacak elecda. Son zamanlarda bende aşırı rahatsızım bu kimyasallardan. Şampuan nemlendirici vs bunlarıda paylaşır mısın ?
 
Merhaba sevgili elecda, bende bi sorun var galiba. Ben sabahları bı kadar verimli geçirince işe gelince yorulmuş oluyorum. Senin enerjin ne güzel...
Ben de şöyle bir durum var. Sabah rutinimi düzgün bir şekilde halkedebilirsem gün içerisindeki motivasyonum çok yüksek oluyor. Ama sabah saati ertelemişsem, evde kahvaltı yapmayıp, poğaça ile geçiştirmişsem günün geri kalanını da salıyorum. Battı balık yan gider hesabı yani:)
 
Merhaba arkadaşlar... her işin başı hakikaten sağlık. Son bir buçuk senedir şiddetlenen migren hastalığı ile uğraşıyorum. Geçen hafta Çarşamba günü yine tuttu ve neredeyse bugün tamamen geçti. Beş günüm tamamen verimsiz geçti. O yüzden gerçekten sağlıklı olduğumuz her günü en iyi şekilde geçirmeliyiz diye düşünüyorum. Ailemize sevgi, ilgi göstermeli, ev ile ilgilenmeli, işyerinde işleri biriktirmemeli, ve her gün olumalar yapmalıyız. Çünkü sağlıksız olduğumuz günlerde bunların hiçbirini yapamıyoruz.



Migrenle ilgili bir kitap okumaya başladım, notlar alıyorum. Neden bu hastalık beni ilk vurduğunda okumamışım hayret ediyorum. İnsan önce hastalığını tanımalıymış meğer. Atak gelmesin diye Kaçınmam gereken yiyecekleri, içecekleri ve durumları not ettim. Bir de alkali beslenmeyle ilgili Ayşegül Çoruhlu’nun kitabını okuyorum. Hayatımda uygulamaya çalışıyorum.

Daha önce nöralterapi tedavisi gördüm, haftasonu da sülük tedavisine gideceğim. Evet o sülükleri başıma yapıştıracaklar :) iyileşmeyi o kadar çok istiyorum ki şu an heryerden çare arıyorum. Moralimi yüksek tutuyorum, bu hastalığın şifası bir yerde ve Allah bunu bulmamı istiyor diye düşünüyorum. Bulduğum yerde belki tüm hayatıma iyi gelecek şeyleri de bulacağım. Migren yüzünden artık daha sağlıklı besleniyorum (sebze alışverişlerini tekrar İpek Hanımdan yapmaya başladık ), gluten, kahve, paketli gıda, işlenmiş et (salam sosis sucuk) tüketmiyorum, çayı iki bardakla sınırlandırdım. Kimyasal temizlik ürünlerini hayatımdan çıkardım. Hedefim iki gün kemik suyu çorbası tüketmek. Bu hafta içtim. Bol bol sebze yiyorum. İki porsiyon da meyve tüketiyorum. Bol su içip, mutlaka her gün tuvalete çıkmaya çalışıyorum. Tüm bunlar bir noktadan sonra inşallah iyi gelecek bana. Sağlıklı günlerime tekrar kavuşacağım.
Migren ile ilgili okuduğun kitabı paylaşabilir misin? Eşimde de var migren ve bazen onu çok zorluyor. Söyleyeyim o da okusun.
 
merhaba ellerinize sağlık yine döktürmüşssünüz:)
benimde annem kanserle savaşıyor uzun yıllardır. son aşamaya geldik malesef. bende hayatımdan yavaş yavaş kimyasalı çıkarmaya çalışıyorum. 2 yıldır çamaşır makinesinde yumuşatıcı kullanmıyorum alıştık artık.
bugün naturalive den diş macunu ,yağ sökücü ve eksi leke çıkarıcı aldım. oksi ve yağ sökücüyü ayrı ayrı nerede kullandığınızı söylerseniz çok memnun olurum. tşk ederim.:)
Annenize şifa diliyorum, çok geçmiş olsun. Kanser hasta ile birlikte çevresindeki insanları da çok yıpratan bir hastalık. Allah size de güç kuvvet, dayanma gücü versin.:KK200:

Oksi leke çıkarıcıyı çamaşır suyu kullandığınız yerlerde kullanabilirsiniz. Ben tuvalet temizliğinde, sararan mutfak lavabosunda ve bazen beyaz çamaşırlarda kullanıyorum.
Yağ çözücüyü ise ocak ve fırın temizliğinde kullanıyorum.
 
ay ne güzel. içim açıldı. İlham verdiniz. Allah kolaylık versin.
Valla bir ablaya çıtlattım cam silmek için gelecekti. Sonra içime sinmedi, fiyatı fazla geldi. Bir eksiğimi alırım o parayla, dedim. kendim silmeye karar verdim.
Perde halı yıkama işi kolay. Gözümde büyüyen mutfak dolapları. Bir de elbise dolapları elden geçmeli .. o_O
Yapacağım karar verdim.
Kendi elinle, emek vererek yapmak en güzeli :KK24:

:KK55:
Bize ayda bir temizliğe gelen ablaya geçen hafta cam, balkon, kapı ve dolap içlerini yaptırdık. Kendiniz yapabiliyorsanız ne güzel, bana ağır geliyor bu tür işler.
 
Ritüellerime ara vermiştim bir süre ve evet fark ettimki çoğu şey aksadı. Şimdi toparlanma vakti. Düşsek de kalkma vakti.
Eşim askerden gelmeden evi sağlam bi temizlikten geçirmem gerek. Camlar kapılar mutfak dolapları balkonlar gözümde büyüse de genel temizlik fiyatlrı bizim burda 200tl ye varmış. Dolapiçleri zaten yk malumunuz. Süpürüp silmek zor değil.detaylar yorucu.
onu da hafta sonu çamaşır yıkayıp katlama ve gardrope düzenleme işlemlerini yaparak hafifletmek istiyorum.

Oğlumun kıyafetlernden bağışlanacak ve satılacak olanları hala ayıramadım (bu konuda tembellik ediyorum)
Oğlumun oyuncaklarını detaylı temizlikle dezenfekte etmem gerek

Sonrası ferahlık inşaallah
Eşin ne zaman gelecek canım?
 
Bir de kızlar, hepimizin evinde kullanmadığımız, ünitelere vitrinlere sakladığımız porselenlerimiz vardır.
ben kullandıklarımı kaldırıp, sakladıklarımı çıkaracağım bir süre.
Mesela günlük yemek takımımı kaldırıp, misafir yemek takımından 6 kişilik çıkaracağım.
Kaseler, bardaklar fincanlar ,değiştireceğim bir süre.
böylece hem tasarruf etmiş olacağım, değişiklik olucak, hem de çeyizlikler de kullanılmış olucak. :KK66:
Ben bu eve taşınırken hepsini elden çıkardım. Vitrin yok, büfe boş. Günlük ve misafir için aynı yemek takımını kullanıyorum.
 
Günaydın kızlar,

ben de kızımın okuldan getirdiği ve evde yaptığı tüm o etkinlikleri-boyamaları elden geçirmeyi başardım. Eledim, attım, kalanları güzelce derleyip ayırdım. Bir daha bu kadar birikmesine izin vermemek niyetim.

Kızımın dolabını da en son kışa girerken ayıklamıştım. Şu ara ben de erteliyorum Sahihuban Sahihuban
ama neyse ki artık bebeklikteki kıyafetler gibi olmuyor, çok fazla duygusal bağım yok şu an giyindikleri kıyafetleriyle.

Daha kolay oluyor ayıklamak.
Ben de seneye formaya geçmesini heyecanla bekliyorum:) Bu sene yazlıklarını çıkardım. Çoğu elbisesinin artık son zamanları. Bu yaz da kullansın, seneye çok az kıyafet alacağım.
 
Bir sorum olacak elecda. Son zamanlarda bende aşırı rahatsızım bu kimyasallardan. Şampuan nemlendirici vs bunlarıda paylaşır mısın ?
Şampuan olarak naturalive kullanıyorum. Nemlendirici olarak da bitkiterapim’in hassas ve kızarmaya meyilli ciltler için olan blue sky serumunu kullanıyorum.
 
Back