Günaydın Hanımlar,
Bu sabah nihayet 06:30’da uyanmayı başardım. Gece İpek çok sık uyandığı için bir süredir sabahları saati erteleyip son dakika kalkma durumu başlamıştı. Bundan çok rahatsız olmakla birlikte, uyku daha ağır bastığı için, bu döngüden kendimi çıkartamıyordum.
Dün gece saati yatağın diğer tarafına aldım. Böylece kalkmadan kapatma ihtimalini ortadan kaldırdım. Sabah alarm çalınca yatağın diğer tarafına sürünerek gittim. Kapatıp geri yatma isteğim çok fazlaydı ama direndim ve kalktım:)
Diş fırçalama-Nemlendirici sürme işlerinden sonra bir büyük bardak limonlu su hazırladım. Mutfak balkonunu sonuna kadar açıp, temiz havayı içime çektim. Sonra da sandalyeye oturup hem güneşin doğuşunu seyrettim hem de yudum yudum suyumu içtim.
Sakin sakin kahvaltıyı hazırladım. Saat 07:00 olunca Ela’nın yanına gittim. Uzun uzun öptüm kokladım, öyle uyandırdım. Bugün kendim erken kalkmayı başarıp, kızımı da erken uyandırabildiğim için, Ela’nın işlerini halledip kahvaltıdan önce biraz oyun oynamaya vakti kaldı. Sabahları biraz oyun oynamak kızıma iyi geliyor.
Daha önceden sabahları oyalandığı için bu davranışını değiştirme ve kızımı hızlandırma eğilimindeydim. Sonra, yaptığımın yanlış olduğunu, yapmam gerekenin kızımın oyalanma hakkını elinden almadan, ritmine müdahale etmeden, vaktinde hazır olmasını sağlamak olduğunu fark ettim. Kızımı sadece biraz daha erken kaldırmak bütün problemi çözüyor aslında. Hem o istediği gibi rahat rahat hazırlanıyor hem de vaktinde evden çıktığı için ben gerilmiyorum.
Eşimle Ela’yı uğurladıktan sonra İpek’i de yanıma oturtup biraz egzersiz yaptım. Sonra da kendim için güzel bir yumurta pişirip sakin sakin kahvaltımı yaptım. Hazırlandım, makyajımı yaptım ve Ela’nın okulunun oraya 30 dk yürüyüp arabayı aldım ve işe geldim.
Bu sabah, uzun vadeli hedeflerimden, sağlıklı beslenme ve ailemi sağlıklı besleme, mümkün olduğunca iyi annelik ve iyi görünmek hedeflerim için yeterince çaba sarf ettiğimden mutluyum guruluyum:) Benim için verimli bir sabah oldu. Şimdi işyerinde, akşam çıkana kadar tamamlamam gereken işleri, ertelemeden bitirme zamanı.
Hepimiz için uzun vadeli hedeflerimize hizmet eden anlamlı ve verimli bir gün olmasını diliyorum.
Sevgiler