Popüler Konu Verimli Rutin

Yaa lütfen kötü hissetme
İnşaallah o günelr yakındır
Portakal çiçeği limon çiçeği kokusuna bayılırım
Kahvaltıalrda bol gülücüklü bol sohbetli olsun inşaallah

Cok sevinirim gercekten.. ilk sayfalari bayagi okudum sonra yazayim dedim.. Kesinlikle paylaşımların ufkumu acti supersinn
Çok teşekkür ederim.
Ekte severek okuduğumuz kitaplar var. Özellikle Baybars serisini tavsiye ederim. Hem eğlenceli hem de yazarın hayal gücü muazzam.
Küçük kitaplıktaki dinazorlar, uzay vb. kitaplar İş Bankasının bir serisi. Bilmediğim tonla şeyi kızımla beraber o kitaplardan öğrendim.
Kutu oyunu olarak bu ara favorimiz Orchard Bus Stop, çok güzel bir oyun onu da tavsiye ederim.

elecda merhaba bi kaç kez daha sorulmuştur ama aradım bulamadım balık yağı ile d vitamini olarak hangi ürünleri kullanıyordun

Yaa lütfen kötü hissetme
İnşaallah o günelr yakındır
Portakal çiçeği limon çiçeği kokusuna bayılırım
Kahvaltıalrda bol gülücüklü bol sohbetli olsun inşaallah
Amin inşallah cümlemizin yok yazarken içimde kelebekler uçuşmuştu aslında emoji pek uygun olamamış az kaldı neyseki gün sayıyorum bende

Selamlar,
Bugün evde temizlik var. Öyle olunca bakıcı ablamız rica etti ben de İpek Hanım’ı işe getirdim bugün:) Tabi iş yerinde bebek olunca kimse doğru düzgün çalışmıyor:)

Bu hafta yoğundu. Yarın sakin bir gün geçirmek istiyorum. Pazar günü kızımla devlet operasına gideceğiz.

Bir süredir huzurumu kaybettim arkadaşlar...
Yaşadığım havadan içtiğim sudan tat alamıyorum
Geçti diyorum geçmiyor
Geçmedi diyorum bi nebze rahatlıyorum
Kafamdaki sesten boğazımdaki yumruktan kurtulmak istiyorum
Eskisi gibi normal hissetmek ve eski neşeli huzurlu şen sahihuban olmak istiyorum
Dalıp dalıp gitmeler
Boyumu aşan düşünceler
Kurtulmak istiyorum
Her yerden bi çara arıyorum
İyi hissetmek istiyorum
Ben böyle değildim
Boğuluyorum

Bu ruh hali sebepsiz mi, yoksa özel bir sebebi var mı? Gelgitleri hepimiz yaşıyoruz, ama önemli olan soruna değil çözüme odaklanmak

Bu ruh hali sebepsiz mi, yoksa özel bir sebebi var mı? Gelgitleri hepimiz yaşıyoruz, ama önemli olan soruna değil çözüme odaklanmak
Çözüme odaklanamadıpım zamanlar çok oluyor
Sebebini bilmiyoeım
Aklımda bin türlü negatif fikir dolaşıyor
Genelde dini anlamda
Eksiklik yetersizlik
Sadece kendim için değil tüm herkes için kaygılanıyorum ama bu kaygı normal seviyede değil

Bu konuda çok yorum yapabilecek bi konumda değilim ama bu konular pek sorgulamaya gelmiyor. Aşırı daraltıyorsa psikolojik destek almalısın belki de

Selamlar Hanımlar,

Bugün salon ve antreyi düzenledim ve beyazlar yıkandı. Akşam yemeği için etli nohut ve bulgur pilavı pişirildi.

Ev için sineklik yaptırmak istiyorduk. Cumartesi gelip ölçü aldılar. Bu sabah takıldı. Gayet güzel oldu.

Ev ile ilgili bu ara almam gereken son şey yolluk. Koridor, mutfak ve antre için alacağım. Bu eve ilk taşındığımızda kesinlikle yolluk istemediğime karar vermiştim ancak seramikler parlak olduğu için çok leke gösteriyor ve ev temiz olmasına rağmen kirli görünüyor Bir de İpek Hanım yavaştan emeklemeye başladı. Salon ve mutfak da kapı olmadığı için koridora doğru gidiyor. Üşütmesin istiyorum. Bir yandan da kızlar küçük olduğu için çok para vermek istemiyorum. Epeydir internetten araştırıyordum. Nihayet bugün bir ürün beğendim. Akşam eşimle ölçüleri belirleyip sipariş vereceğiz.

4 Anlaşma kitabını bitirmek üzereyim. Ardından uygulamalı 4 anlaşmayı okuyup ikisini tek özet halinde yazmaya çalışacağım.

Günaydın Hanımlar,

Bu sabah nihayet 06:30’da uyanmayı başardım. Gece İpek çok sık uyandığı için bir süredir sabahları saati erteleyip son dakika kalkma durumu başlamıştı. Bundan çok rahatsız olmakla birlikte, uyku daha ağır bastığı için, bu döngüden kendimi çıkartamıyordum.

Dün gece saati yatağın diğer tarafına aldım. Böylece kalkmadan kapatma ihtimalini ortadan kaldırdım. Sabah alarm çalınca yatağın diğer tarafına sürünerek gittim. Kapatıp geri yatma isteğim çok fazlaydı ama direndim ve kalktım:)

Diş fırçalama-Nemlendirici sürme işlerinden sonra bir büyük bardak limonlu su hazırladım. Mutfak balkonunu sonuna kadar açıp, temiz havayı içime çektim. Sonra da sandalyeye oturup hem güneşin doğuşunu seyrettim hem de yudum yudum suyumu içtim.

Sakin sakin kahvaltıyı hazırladım. Saat 07:00 olunca Ela’nın yanına gittim. Uzun uzun öptüm kokladım, öyle uyandırdım. Bugün kendim erken kalkmayı başarıp, kızımı da erken uyandırabildiğim için, Ela’nın işlerini halledip kahvaltıdan önce biraz oyun oynamaya vakti kaldı. Sabahları biraz oyun oynamak kızıma iyi geliyor.

Daha önceden sabahları oyalandığı için bu davranışını değiştirme ve kızımı hızlandırma eğilimindeydim. Sonra, yaptığımın yanlış olduğunu, yapmam gerekenin kızımın oyalanma hakkını elinden almadan, ritmine müdahale etmeden, vaktinde hazır olmasını sağlamak olduğunu fark ettim. Kızımı sadece biraz daha erken kaldırmak bütün problemi çözüyor aslında. Hem o istediği gibi rahat rahat hazırlanıyor hem de vaktinde evden çıktığı için ben gerilmiyorum.

Eşimle Ela’yı uğurladıktan sonra İpek’i de yanıma oturtup biraz egzersiz yaptım. Sonra da kendim için güzel bir yumurta pişirip sakin sakin kahvaltımı yaptım. Hazırlandım, makyajımı yaptım ve Ela’nın okulunun oraya 30 dk yürüyüp arabayı aldım ve işe geldim.

Bu sabah, uzun vadeli hedeflerimden, sağlıklı beslenme ve ailemi sağlıklı besleme, mümkün olduğunca iyi annelik ve iyi görünmek hedeflerim için yeterince çaba sarf ettiğimden mutluyum guruluyum:) Benim için verimli bir sabah oldu. Şimdi işyerinde, akşam çıkana kadar tamamlamam gereken işleri, ertelemeden bitirme zamanı.

Hepimiz için uzun vadeli hedeflerimize hizmet eden anlamlı ve verimli bir gün olmasını diliyorum.

Sevgiler

Günaydın Hanımlar,

Dün gece saat 22:00-02:00 arası sayısız kez İpek’i emzirdim ancak uyutamadım Ben de 02:00’de eşimi kaldırdım. İpek’i ona verdim ve yattım:)) 04:00’te uyutabilmiş, ben 02:00-06:30 arasını uyumuşum, sanırım en son 1 sene önce bu kadar süreyi kesintisiz uyumuştum:)) Saat 06:30’da son derece dinlenmiş olarak kalktım. İnsan metabolizması ne kadar enteresan. Çocuktan önce 7 saat uyuduğumda bile uykumu alamamış ve yorgun uyanırdım. Mutlaka 8 saat uyumam gerekirdi. Şimdi uzun zaman sonra 4 saat uyudum ve kendimi inanılmaz dinç hissediyorum:)

Bugün hepimize yeni bir gün daha armağan edildi ve ben gün doğarken ordaydım. Bu hissi çok seviyorum. Gün doğumunu izlemek bir mucizeye tanık olmak anlamına geliyor benim için. Ne kadar geç keşfettiğim bir güzellik... Sizin için gün doğumunun bizim balkondan görünümünün fotoğrafını çektim.

Steve Jobs’un bir sözü var. “Her günü sanki son gününmüş gibi yaşa. Bir gün haklı çıkacaksın.” Bugünün hakkını verebilmek dileğiyle...

Eklentiler

• 6ACF8A95-937E-4A94-8A91-A0D2A994FF19.jpeg
    128 KB · Görüntüleme: 202
2019 Yılı Durum Değerlendirmesi

Para Yönetimi

2019 yılı Ocak ayında iki adet ihtiyaç kredimi kapattım. Şubat ayında ise kredi kartımı iptal ettirdim. Mart ayında da bankayı arayarak artı para limitini iptal ettirdim. Şu an tam olarak paran varsa harca, yoksa başka bir çözüm üret noktasındayım ve bu bana iyi geldi.

Mart ayında kışlık mont, spor ayakkabı, yolluk ve sineklik aldım. Bunlar epey tuttu. Bir miktar birikimden kullanmam gerekti ancak hepsi ihtiyaçtı ve satın almayı planladığım ürünlerdi.

Bu ay ilk defa bütçe defteri tuttum. Beni düzenli yazmak zorladı ama bugüne kadar yazmayı başardım. Ay sonu belirlediğim limitler ile harcama miktarlarının tutarlı olup olmadığına bakacağım. Özellikle kasap ve market kalemlerini merak ediyorum.

Nisan-Kasım arası Ela’nın okul taksitleri var. Birikime ayırabileceğim rakam düşüyor ama çok şükür para ayırabiliyorum. Maaş yatar yatmaz birikim tutarımın yarısını usd yarısını gr altın olarak değerlendireceğim. 2020 Ocak’ta biriktirdiğim altın ile ev kredisine ara ödeme yapmayı planlıyorum. Usd ise, işsiz kalma durumunda bizi geçindirebilmesi için beklemede kalacak olan miktar olacak.

Fayda Gördüğüm Uygulamalar
1- Yıllık bütçe hazırlamak
2- Aylık detaylı bütçe hazırlamak
3- Aylık İstek-İhtiyaç listesi hazırlamak
4- Aylık birikim hedefi belirlemek
5- Haftalık yemek planı yapmak
6- Haftalık alışveriş listesi hazırlamak
7- Günlük olarak harcamaları deftere yazmak
8- Nakit harcama yapmak
9- Birikimi maaşı alır almaz ayırmak
10- Beğendiğim şeyi hemen almamak

Düzenli ve Sade Bir Ev

2018 Temmuz’da İpek’in de aramıza katılmasıyla ev çocuk eşyaları istilasına uğradı:) Depoya kaldırdığımız her şey geri geldi. Lohusalık süreci bitince evin kontrolünü tekrar elime aldım. Bu hafta sipariş verdiğim yolluklar da gelince ev ile işim şimdilik bitmiş olacak. Balkondaki boş saksılara çiçek dikmek dışında bir satın alma planım yok.

Sizlerle paylaştığım haftalık gözden geçirme rutini benim hayatımda ciddi bir fark yarattı. Her odanın haftada bir detaylı gözden geçirilmesi yaklaşık 20 dakika sürüyor.

Her oda haftada bir düzenli kontrol edildiği için dağınıklık büyümeden müdahale ediyorum ve evin daha düzenli olduğunu gözlemliyorum. Aynı zamanda evi düzenli tutmak için günlük harcadığım zaman da azaldı. Haftalık planı tekrar yazayım:
Pzt: Salon/ Antre- Beyazlar
Salı: Mutfak- Renkiler
Çrş: Çocuk odaları- Açık renkliler
Prş- Yatak odası- Koyu renkliler
Cuma: Banyolar- Gömlekler

Çamaşırlar haftalık plana göre yıkanıyor. Az da olsa makine mutlaka çalışıyor. Kurutma makinesi de şahane bir şey tabi. Sabahtan çamaşır makinesi çalışıyor. Öğlen kurutmaya atıyoruz. Kurutmadan çıktığı gibi kıyafetleri asıyor ya da katlıyoruz. Böylece ütü ihtiyacı da ortadan kalkıyor. Şu an sadece eşimin gömlekleri ütüleniyor.

Bu ay yemek planını aylık olarak hazırladım. İşyeri menüsünden kopya çektim biraz:) Bizim haftalık menümüz şu mantıkta dönüyor:

Pzt: Çorba+baklagil
Salı: Et yemeği+ bulgur pilavı
Çrş: Çorba+ sebze yemeği
Prş: Çorba+ Dolma
Cuma: Köfte+ Pilav/Makarna
Haftasonu da genelde kalan yemekler

Fayda Gördüğüm Uygulamalar
1- Evde her eşyanın yerini belirlemek
2- Haftada bir her yeri gözden geçirmek
3- Kullandığını işin bitince yerine kaldırmak
4- 10 dk’dan kısa sürecek işleri hemen yapmak
5- Her akşam ailecek evi toplamak
6- Mutfağı yemek biter bitmez toplamak
7- Yeme-içme işlerini sadece mutfakta yapmak
8- Her konu için kutu hazırlamak
9- Oyuncakları kategorize etmek
10- Kitapları düzenli elden çıkarmak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…