Salon Düzenleme
Dünün işi olan ancak yetiştiremediğim salonu düzenleme işine bugün el attım. Salonda bir tv ünitesi bir de büfe var. Buneve taşınırken büfedeki yemek takımını göndermiştim. Öyle olunca büfeyi kızımın etkinlikleri ile benim iş eşyalarımı depolama alanı haline getirdim. Salon mobilyalarını yenilediğimde büfe almayacağım. İhtiyacım yok çünkü.
Tv ünitesi ise aldığıma pişman olduğum diğer ürün. Hem çok büyük hem de rafları kullanışsız. Tv ünitesinde kitaplarımı ve salonda oynadığımız aile oyunlarını muhafaza ediyorum. Aynı zamanda gündelik kullandığımız şarj, kulaklık gibi eşyalar ve fotoğraf albümlerimiz de burada yer alıyor.
Hem kızımın etkinlikleri hem de benim kitaplarım epey birikmiş. 1 büyük poşet verilecek kitap çıkardım. Aynı zamanda bir büyük poşet de etkinlikler tuttu. Görseleri ekliyorum.
Instagram’i faydalı buluyorum ben. Gerçi benimki pasif hesap ve çok az insanı takip ediyorum. Ama seni olumsuz etkiliyorsa kapatman çok iyi olmuş.Hayırlı günler hanımlar ☺
Sadeleşme her alanda olması gereken ve ferahaltan bir hareket.
Ben de dün itibariyle instagram ile vedalaştım . İnsan ve bilgi kalabalığı zamanımı boşa harcamama sebep oluyor.herkes blogger herkes yazar ve herkes uzman. Okuduklarım ilerlememe değil anlık okuyup geçmeme hatta kendimç yetersiz hissetmeme sebep oluyor maalesef.. kendimi dinlemek gözlemlemek ve yeniden tanımak için bu aşamaya gelmem gerekiyordu..
sabırla kendimi kabul edip affetmem gerek
Başkalarıyla maalesef manevi anlamda kıyas yapıyorum ve bu beni çok yıprattı
Eşya konusunda da kıyafetlerimi nisan ayında değiştireceğim
Bir çopunu beğenmiyorum
3 boydan elbise: bir dış kıyafet: iki şaleşarp bi spor ayakkabı ve beş takım alt ve üst çamaşır alacğım inşaallah
Çok teşekkür ederimMis gibi olmuş salonun :) ellerine sağlık :))
Mutfak ile salon arasında bir tek tv ünitesinin olduğu duvar var. Salonun da mutfağın da kapısı yok. Bu şekilde açıklık ferahlık veriyor onu seviyorum ama mesela bizim evde balık galan pişirmek mümkün değil.elecda eline sağlık çok güzel olmuş
Mutfağın salonla bir olduğunu bilmiyordum.
Memnunmusun yemek vs piştiğinde kolay oluyor mu.
Okuldan her gün, gün içinde yaptıkları etkinlikleri gönderiyorlar. Üzerine konuşup çekmeceye kaldırıyorum. Bir süre geçtikten sonra da eliyorum. Dergi bir iki kere aldım, hoşlanmadı bizimki. Öyle olunca daha almadım.Çok düzenli mis gibi bir salon olmuş elecda
Tam olarak aynı işlemi yapmam gerekiyor. Okuldan gelen ne varsa saklanacak olanları ayırıp gerisini de atmalıyım.
Çocuk dergilerini okuyup etkinlikleri yapıp atıyor musunuz? Bizde onlar bile duruyor. Meraklı Minik ve ekleri her yerde. Kızımdan gizli yapmam lazım en ufak bir çizimini bile hayır atmayalım diye tutturuyor.
Teşekkür ederim canım ama kitaplar ve etkinlikler epeydir birikmişti. Her hafta düzenli gözden geçirme işine mart ayı itibariyle başladım. Hem 4 anlaşmayı hem de uygulama kitabını aldım ben de.Kolay gelsin, biriktirmeden yapma alışkanlığını takdir ediyorum
Dört Anlaşmaya bugün başlayacağım, bendeki Uygulamalı Dört Anlaşmaymış bu arada.
Bende instagramı kapatmasam da bir çok hesabı takibi bıraktım ya da sessize aldım.
Bir sonraki adımda tamamen bırakırım belki de
Bu şekilde bir alış veriş listesi benim de yapmam lazım.
Kolay gelsin.
Ben yarın sana detaylı yazayım.Toplam Giysi ve Aksesuar listeni de paylaşabilir misinelecda
Bir türlü bu gardırop meselesini tam anlamıyla çözüp, refaha kavuşamadım.
Benim salonla mutfak bir arada duvar falanda yok bildiğiniz aynı oda,benim işim daha da zorMutfak ile salon arasında bir tek tv ünitesinin olduğu duvar var. Salonun da mutfağın da kapısı yok. Bu şekilde açıklık ferahlık veriyor onu seviyorum ama mesela bizim evde balık galan pişirmek mümkün değil.
Benim salonla mutfak bir arada duvar falanda yok bildiğiniz aynı oda,benim işim daha da zorMutfak ile salon arasında bir tek tv ünitesinin olduğu duvar var. Salonun da mutfağın da kapısı yok. Bu şekilde açıklık ferahlık veriyor onu seviyorum ama mesela bizim evde balık galan pişirmek mümkün değil.
Instagram’i faydalı buluyorum ben. Gerçi benimki pasif hesap ve çok az insanı takip ediyorum. Ama seni olumsuz etkiliyorsa kapatman çok iyi olmuş.
Mutfak ile salon arasında bir tek tv ünitesinin olduğu duvar var. Salonun da mutfağın da kapısı yok. Bu şekilde açıklık ferahlık veriyor onu seviyorum ama mesela bizim evde balık galan pişirmek mümkün değil.
Instagram’i faydalı buluyorum ben. Gerçi benimki pasif hesap ve çok az insanı takip ediyorum. Ama seni olumsuz etkiliyorsa kapatman çok iyi olmuş.
Hangi 2.el sitesini kullanıyorsunuz satış için? Letgo dan bir iki parça satmaya kalktım, çok başarılı olamadım.Sen gibi sadeliği koruyabilsen evet faydalı hesaplar mevcut ancak ben çok etkileniyorum
Psikolojim şu sıralar epey hassas
Senin gardırop u gördükten sonra kendiminkinden utandım
Geri dönüşüme Atmam gerekenler vardı onları ayırdım
Ancak bi kaç ayırmam gereken daha var
Bir de satmak istediklerim 2.el sitesine göndereceğim inşaallah
Bugün pes günlük ped vs aldım her şey pahalanmış cidden
İç çamaşırları 10 küsür tl lerde
Ben mutfak salon birlikteliğini seviyorum. Misafirler geldiğinde genelde mutfak masasında oturuyoruz, ya da salonda otursalar bile hep beraber vaziyetteyiz.Mutfakla oturma odasının arasındaki duvarı kaldırmak istiyorum bende.
Çoğu zamanım mutfakta geçiyor. böyle daha ailecek vakit geçer diye düşündüm.
Bu ay ben de markette Kotex bulamayınca sleepy aldım. Fena değil gerçekten.Sle...y diye bir marka (ped) , Şok Market ten aldım geçen gün. Gece ve normal olanını.
K.tex alıyordum ama pahalı yani
fiyat farkı oldukça fazla. bu markadan devam edeceğim bakalım.
fiyatına göre kalitesini beğendim. Tavsiye olsun
Hoş geldin canımselamlar arkadaşlar
2-3 hafta kadar önce girip, biriken sayfaları okudum. herkesi okumak çok zevkliydi, paylaşımlar çok güzel. 1,5 aydır birikmiş sayfalar vardı ve o kadar çok zamanımı aldı ki, bazı paylaşımları 2 kere okudum, yararlı oldu.
şu an da 400. sayfaya geldim, geçen haftadayım.
elecda döviz ve BES birikimi yaptığını paylaşımlarından biliyorum. alternatif bir birikim şeklinden bahsetmek isteyeceğim, ben yeni öğrendim, belki okuyan birisi için faydalı olabilir.
Yöntem BES'e benziyor, ancak BES te paranızı yatırırken TL olarak yatırıyorsunuz, birikiminizi bir kısmını altın, döviz ve fonlarla değerlendirebiliyorunuz, ancak tamamını döviz ya da tamamını altına yönlendiremiyorsunuz
Avivasa gibi şirketler çocuklar için döviz hesabı açmış, her ay çocuğun adına belli bir miktar döviz yatırıyorsun, 12 yıl boyunca bu parayı çekemiyorsun. BES te 10 yıllık, bundan 12 yıl. Diyelim ki her ay 100 dolar bir çocuğunuz adına ödeme yaptınız, Maaşınız da vergi diliminiz %27 lik ya %35 lik dilimdesiniz. o ay yatırdığınız miktar ne ise onun %27 geri yatıyor hesabınıza, eğer %35 dilimde iseniz yatırdığınız 100 doların %35 lik kesimi maaşınıza yatıyor. eğer 2 çocuk için 200 dolar ödeme yaptıysanız, %27 vergi dilimde iseniz, 54 dolar maaşınıza geri ödeme yapılıyor.
sistemden 12 yıl boyunca çıkamıyorsunuz, yani ilk yıl çıktığınızda yatırılan miktarın %90, ikinci yıl çıktığınızda %80, 3. yıl %70 gibi bir kesinti oluyormuş. sistem devlet güvencesinde ve önemli olan uzun süre sistemde kalmak.
sistemin şöyle bir özelliği var, maaşı bordroda yüksek görünen ve yüksek vergi dilimde olanlar için karlı. (senin döviz biriktirdiğin ve maaşında yüksek olduğu için aklıma geldin) benim vergi dilimim düşük olduğu için bana pek karlı değil. benim çocuklar için babaları başlatacak, onun vergi dilimi yüksek. tabi yarının garantisi yok, ödeyememe durumunda durdurma, vefat durumunda ise ücretsiz hayat sigortası yapıyorlarmış. tanıdığımız epey kişi çocukları için sisteme dahil olmuşlar. her ay da maaşlarına geri ödeme alıyorlarmış.
Biz de çocukları uyuttuktan sonra Netflix’ten film seyretmeye çalışıyoruz bu ara.netfliks aboneliğimiz için 46 TL gibi bir ödeme yapıyoruz, en para kartı olanlara bunun 15 TL si iade ediliyor.
Ayrıca bizim abonelikle aynı anda 4 farklı evden girebiliyorlar. biz ödeme yapıyoruz, kardeşlerimde şifre var, onlarda bir sürü dizi takibi yapılıyor.
Bir de son dönemlerde smart ip tv üyesi olduk. lig tv, vizyon filmleri, netfliks orada da var. aylık 15 TL geliyor. Ayrıca d smart üyeliğini iptal etmek için uğraşıyorum. bunun sadece tv ye takılan bir kartı var. tivi bu aboneliği de var, ama onun için ayda 1 TL ödeniyor, iptal durumda fazla ödeme yapılacak. onun da cihazı ve fazladan kumandası var, onun için süresi dolunca iptal ettirmek istiyorum. filmleri de güzel değilmiş. ben tv de sadece vaktim olursa Jet Sosyete izliyorum, netfilikste de komedi filmi izliyorum. haftada tv başında en fazla 3 saatte (ki o kadar bile vaktim olmaz) geçiririm.
netfilikste çocuklar için de güzel filmler var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?