• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Verimli Rutin

Gerçekten çok fazla özel okul oldu. Bir villayı okula çeviren yerlere hiç güvenim yok. Ankara da köklü özel okullara giremiyorsa bilinen devlet okullarına vereceğiz sanırım . Bahçeşehir koleji bize uzak olduğu için oradan da vazgeçtik.
Okulun eve yakın olması o kadar önemli ki. Mahalle arası özel okula para dökmeye bence de gerek yok.

Selamlar,

Bugün eski evimdeki komşularım bebek görmeye gelecekler. Sabahtan poğaça, yaprak sarması ve elmalı kurabiye aldım geldim. Güzel yapan bir teyze var onun dükkandan alıyorum bu üçünü het misafire:) Kısır ve brokoli salatası yaptım.

Cuma günü kayınvalidemler gelip salı’ya kadar kalacaklarmış. Haftaya Pazartesi-Salı-Çarşamba işyerinde denetim olduğu için bu hafta Perşembe ve Cuma işe gideceğim. Haftaya neredeyse her gün işte olacağım. Denetim akabinde eğitim var 10 gün kadar:işsiz:

9 Martta da günüm var. Toplam 9 kadın ve 11 çocuk:ruh:

Kolay gelsin elecdam
Ben bile tırstım ya denetim, eğitim, kv, misafir hepsi anlaşmışlar gibi sanki :)

Selamlar Hanımlar,

Bugün sabah İpek’in aylık kontrolü vardı. Her şey yolunda çok şükür. Artık sizin yemeklerinizin az tuzlu versiyonlarını yiyebilir dedi. Bir de menenjit aşısı yapıldı.

Bu hafta salı-cuma işe gideceğim. Önümüzdeki hafta denetim ve eğitim olması nedeniyle 4 gün gideceğim.
yaa yemek yiyecek kadar büyüdü mü :KK200: kıyamam minnoş ipek :KK200::KK200::KK200:

herkese günaydın. sayfaları okudum, geçenlerde internet kullanımıyla ilgili yorumlarınız çok işime yaradı.
şimdi bebek uyurken internetteki işlerime ve bakmak istediğim şeylere bakıyorum. o uyanıkken dikkatimi ona veriyorum. biraz azalttım WhatsApp saatlerimi falan.

lohusalık problemlerinin sonradan başlaması diye bir şey var mı sizce?
bebek 3.5 aylık oldu benim son 2-3 haftadır ruh halim dengesiz.
evde durmaktan da olabilir.
havaların bu kadar kötü olması yüzünden içim sıkılmış da olabilir.
(Egeli birinin uzun süre ankarada yaşaması gerçekten zor :))
eşimle ilişkimizin bir türlü istediğim gibi olmamasından da olabilir.
çocuk için acele mi ettik bile dediğim oluyor ki evliliğimizin 7. senesinde doğdu kendisi :)

herhalde bir sürü sorunun bileşkesi.
işe gitmeyi özledim ama gitmek istemiyorum aynı zamanda :rolleyes:

bir karar aşamasındayım.
bu kafayla umarım yanlış karar vermem.

durumumu size de yazayım.
ben doktora tezimi yazıyorum 1.5 senesi var aşağı yukarı.
okulum ankarada
ama zorunlu hizmetimin olduğu üniversiteye dönmem gerekiyor. (balıkesirde)
ben aslında yazın eşimin de tayinini isteyip balıkesire dönüp uzaktan tez yazacaktım. ve belki de kızım 1 yaşına yaklaşınca eylül gibi işe başlayacaktım.
tez için de sık sık ankaraya gelip gitmem gerekecekti.

ama sonra dedim ki neden düzenini bozuyorsun?
ücretsiz izne ayrılıp ankarada kal ve tezini hocalarının yanında daha rahat yapma imkanı olsun.
bu fikir ağır basmaya başladı.

böyle yapınca da balıkesirdeki amirlerle sıkıntı yaşayacağım çünkü hemen işe başlamamı bekliyorlar ama onlara da eşimin tayini çıkmadı nasıl geleyim ki demeyi düşünüyorum :rolleyes:

bir de şu sorun var, ne de olsa yazın taşınacağız bebek 6 aylık olana kadar idare ederiz diye 1+1 evi değiştirmemiştik. şimdi her şey üstüme geliyor. karşı blokta 2+1 var, oraya yaklaşık 1 sene için geçmeye değer mi?
sizce ne yapmalıyım?

herkese günaydın. sayfaları okudum, geçenlerde internet kullanımıyla ilgili yorumlarınız çok işime yaradı.
şimdi bebek uyurken internetteki işlerime ve bakmak istediğim şeylere bakıyorum. o uyanıkken dikkatimi ona veriyorum. biraz azalttım WhatsApp saatlerimi falan.

çocuk için acele mi ettik bile dediğim oluyor ki evliliğimizin 7. senesinde doğdu kendisi :)

bir karar aşamasındayım.

okulum ankarada
ben aslında yazın eşimin de tayinini isteyip balıkesire dönüp uzaktan tez yazacaktım. ve belki de kızım 1 yaşına yaklaşınca eylül gibi işe başlayacaktım.

ücretsiz izne ayrılıp ankarada kal ve tezini hocalarının yanında daha rahat yapma imkanı olsun.

böyle yapınca da balıkesirdeki amirlerle sıkıntı yaşayacağım çünkü hemen işe başlamamı bekliyorlar ama onlara da eşimin tayini çıkmadı nasıl geleyim ki demeyi düşünüyorum :rolleyes:

bir de şu sorun var, ne de olsa yazın taşınacağız bebek 6 aylık olana kadar idare ederiz diye 1+1 evi değiştirmemiştik. şimdi her şey üstüme geliyor. karşı blokta 2+1 var, oraya yaklaşık 1 sene için geçmeye değer mi?
sizce ne yapmalıyım?

Canım annelik zor bir zanaat
Eşinle bu dönemde sıkıntılar yaşaman da normal
Çocuk insan hayatını, düzenini 180 derece değiştiriyor.
O yüzden karamsarlığa kapılma hepimiz yaşadık.

Eğer ankaraya gidip geleceksen tezini bitirmen orada kalman daha mantıklı
Bebişle de daha çok zaman geçirirsin
Zaten çalışan anne olacaksın
İşe dönünce daha az zaman geçireceksiniz

Sen sade yaşamaya çalışan S Spizella
1 sene için ev büyütmez bence
Zamanına da masrafa de yazık olur bence

bir karar aşamasındayım.

okulum ankarada

sizce ne yapmalıyım?

Yanlış anlamadıysam ücretsiz izin aldığın dönemde yazmayı düşünüyorsun tezi.
Bence Balıkesir e gidersen tez süreci yıpratıcı olacak gidiş gelişler daha masraflı daha yorucu olacak bana öyle geldi.
Sanırım ben ücretsiz izin alır ve o dönemde Ankara'dan ayrılmadan da tezimi bitirmeye çalışırdım.
Eğer evde tezine çalışırken alan yaratabiliyorsan evi de değiştirmezdim.
Hepsi vakit-emek-nakit demek..
Her şeyi erteleyip tezime yoğunlaşırdım kısaca
Tezim bitince de takriben 1-1,5 yıl sonra tayini de ayarlayıp 2+1 güzel bir yere Balıkesir e taşınırdım.
Yeni evde tez sıkıntısı vs geride kalmış olurdu.
Zaten bebeğinde 2 yaş sonrası daha çok ilgi isteyecek ve kafanın rahat olması büyük bir artı o hareketli dönemlerde
Bilmiyorum çok mu kuralcı bir plan oldu :KK33:

Canım annelik zor bir zanaat
Eşinle bu dönemde sıkıntılar yaşaman da normal
Çocuk insan hayatını, düzenini 180 derece değiştiriyor.
O yüzden karamsarlığa kapılma hepimiz yaşadık.

Eğer ankaraya gidip geleceksen tezini bitirmen orada kalman daha mantıklı
Bebişle de daha çok zaman geçirirsin
Zaten çalışan anne olacaksın
İşe dönünce daha az zaman geçireceksiniz

Sen sade yaşamaya çalışan S Spizella
1 sene için ev büyütmez bence
Zamanına da masrafa de yazık olur bence

Yanlış anlamadıysam ücretsiz izin aldığın dönemde yazmayı düşünüyorsun tezi.
Bence Balıkesir e gidersen tez süreci yıpratıcı olacak gidiş gelişler daha masraflı daha yorucu olacak bana öyle geldi.
Sanırım ben ücretsiz izin alır ve o dönemde Ankara'dan ayrılmadan da tezimi bitirmeye çalışırdım.
Eğer evde tezine çalışırken alan yaratabiliyorsan evi de değiştirmezdim.
Hepsi vakit-emek-nakit demek..
Her şeyi erteleyip tezime yoğunlaşırdım kısaca
Tezim bitince de takriben 1-1,5 yıl sonra tayini de ayarlayıp 2+1 güzel bir yere Balıkesir e taşınırdım.
Yeni evde tez sıkıntısı vs geride kalmış olurdu.
Zaten bebeğinde 2 yaş sonrası daha çok ilgi isteyecek ve kafanın rahat olması büyük bir artı o hareketli dönemlerde
Bilmiyorum çok mu kuralcı bir plan oldu :KK33:

Vallahi şu an ikna oldum :))) hele bir şehre tez sıkıntısını arkada bırakarak taşınmak çok daha güzel olabilir.
Hem de doktor ünvanını almış bir şekilde işe dönmek benim için bir artı olur.
İşin maddi boyutu şu şekilde:
Sadece eşimin maaşı ve benim bursum olacak
Gelirimizde aylık 2800 tl azalma olacak. Ama düşününce bakıcıya bırakıp işe dönsem yine yaklaşık 2000 bakıcıya gider . Bu durumda 800 tl için değmez galiba evimde oturup tezi bitirmek ve bebeğime ilk 2 sene eğitimini ve bakımını kendim yapmak daha mantıklı geliyor bana da.

Ev için de aslında şöyle bi girişip eşyalarımızı elden geçirsem kendimize alan açabilirim

aklıma geldikçe yazıyorum, artık omo vs. çamaşır deterjanı kullanmak istemiyorum, zaten yumuşatıcıyı çok oldu bırakalı.
bor minerali ve sabun içeren eti madenin temizleyicisini aldım.
daha ekolojik gibi.
yıkama performansını da beğenirsem bunu kullanacağım. kokusu sabun kokuyor

geçen gün bulaşık makinemiz bozuldu.
kendi kendine bozulduğu gibi mucizevi bir şekilde de düzelmesini bekliyorum :D
bu esnada fark ettim ki çok fazla bulaşık çıkarıyormuşuz.
su içtiğim bardağı bile günde 5 kere değiştiriyormuşum meğer.
krizi fırsata çevirip daha dikkatli olacağım tabak bardak kullanımında.
6 yıl sonra ilk defa elimde bulaşık yıkadım, kabus gibi bir şey. :) evde en sevmediğim iş bulaşık...

Merhaba kızlar,
Nasılsınız?
Benim için 3 hafta sürecek farklı bir dönem başladı. Eşim burnundan ameliyat oldu ve 3 hafta raporlu bugünden itibaren kızımı ben kreşe bırakıp alacağım normalde birlikte gidip geliyorduk eşim arabayı kullanıyor bende bırakıp alıyordum. Şimdi sorumluluklarım arttı. Evlendikten sonra arabayı daha az kullanıyordum özellikle bizim iş yeri çevresi dolu ve park sorunu olduğundan, bu ara park etme performansımı da geliştirmiş olacağım sanırım.
Mutlu günler dilerim hepinize.:KK37:
Eşine çok geçmiş olsun canım. Bir an önce toparlar umarım. Araba konusunda ne kadar çok kullanırsan o kadar gelişiyorsun. Bu nedenle bu süreci gelişim fırsatı olarak değerlendir bence:)

Vallahi şu an ikna oldum :))) hele bir şehre tez sıkıntısını arkada bırakarak taşınmak çok daha güzel olabilir.
Hem de doktor ünvanını almış bir şekilde işe dönmek benim için bir artı olur.
İşin maddi boyutu şu şekilde:
Sadece eşimin maaşı ve benim bursum olacak
Gelirimizde aylık 2800 tl azalma olacak. Ama düşününce bakıcıya bırakıp işe dönsem yine yaklaşık 2000 bakıcıya gider . Bu durumda 800 tl için değmez galiba evimde oturup tezi bitirmek ve bebeğime ilk 2 sene eğitimini ve bakımını kendim yapmak daha mantıklı geliyor bana da.

Ev için de aslında şöyle bi girişip eşyalarımızı elden geçirsem kendimize alan açabilirim
Mevsim itibariyle dışarı çıkamadığın, sürekli bebek ile aynı döngünün içinde olduğun için sıkılman çok normal. Düzgün bakıcı bulmak gerçekten çok zor. O yüzden bence de tezini Ankara’da tamamlayıp, kızını da büyütüp sonrasında Balıkesir’e yerleşmek en mantıklı olanı. Evin de gayet güzel, kıpırdama bence:)

aklıma geldikçe yazıyorum, artık omo vs. çamaşır deterjanı kullanmak istemiyorum, zaten yumuşatıcıyı çok oldu bırakalı.
bor minerali ve sabun içeren eti madenin temizleyicisini aldım.
daha ekolojik gibi.
yıkama performansını da beğenirsem bunu kullanacağım. kokusu sabun kokuyor

geçen gün bulaşık makinemiz bozuldu.
kendi kendine bozulduğu gibi mucizevi bir şekilde de düzelmesini bekliyorum :KK70:
bu esnada fark ettim ki çok fazla bulaşık çıkarıyormuşuz.
su içtiğim bardağı bile günde 5 kere değiştiriyormuşum meğer.
krizi fırsata çevirip daha dikkatli olacağım tabak bardak kullanımında.
6 yıl sonra ilk defa elimde bulaşık yıkadım, kabus gibi bir şey. :) evde en sevmediğim iş bulaşık...
Insatgram’de muhendisinoglu diye bir sayfa var. Özellikle bebek ürünü incelemelerine bir bakmanı tavsiye ederim.

Insatgram’de muhendisinoglu diye bir sayfa var. Özellikle bebek ürünü incelemelerine bir bakmanı tavsiye ederim.

bebek kıyafetlerini yıkamak için Roxy dalan kullanıyorum aslında büyük paketini bulsam kendi kıyafetlerimize de onu kullanacağım :)
takip edeceğim sayfayı :super:

oturdum kıyafet ayıklıyorum şimdi. kendi kıyafetlerimi minimum düzeye indireceğim.
eski 34 bedenlere bir daha giremeyeceğim belli oldu :D
sadece 2 kilo fazlam kaldı ama vücudumun şekli değişmiş, karın ve basenler :KK42:
artık 36-38 bedene terfi edeceğim. eski kıyafetlerimle vedalaşıyorum yavaş yavaş.

bebek kıyafetlerini yıkamak için Roxy dalan kullanıyorum aslında büyük paketini bulsam kendi kıyafetlerimize de onu kullanacağım :)
takip edeceğim sayfayı :super:

oturdum kıyafet ayıklıyorum şimdi. kendi kıyafetlerimi minimum düzeye indireceğim.
eski 34 bedenlere bir daha giremeyeceğim belli oldu :KK70:
sadece 2 kilo fazlam kaldı ama vücudumun şekli değişmiş, karın ve basenler :KK42:
artık 36-38 bedene terfi edeceğim. eski kıyafetlerimle vedalaşıyorum yavaş yavaş.
Normal doğum yapınca basenler genişliyor, kilo versen de eskiye dönmüyor :işsiz:

Para Yönetimi

Ana Hedef: Finansal Bağımsızlık

Uzun Vadeli Hedefler

• Rahat bir emeklilik
  • Maaş harici gelir kaynağı

Orta Vadeli Hedefler

• Çocuklar için Eğitim Yatırımı
  • Yurtiçi-Yurtdışı Seyahat

Kısa Vadeli Hedefler

• Ev kredisini erken kapatmak
  • 1 yıl geçinebilecek para biriktirmek

Günlük Aksiyonlar

• Harcama takibi
  • Plan harici harcama yapmama

Haftalık Aksiyonlar

• Haftalık yemek planı
  • Haftalık alışveriş listesi

Aylık Aksiyonlar

• Aylık Bütçe Hazırlama
  • Aylık Birikim Hedefi
  • Aylık İhtiyaç/İstek Listesi Hazırlama

Para Yönetimi-Mart 2019
Yarın akşama doğru maaşım yatmış olur. Dolayısıyla yarın öğle arasında mart ayı bütçesini son haline getirmem ve bu ayın ihtiyaçlarını ve almak/yapmak istediklerimi listelemem gerekiyor.

Aylık birikim hedefim 20 gr altın. Yarın bir aksilik çıkmazsa maaşı aldığı gibi altın hesabından aylık hedefim için alım yaparım.

Back