• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Verimli Rutin

Evet 2014 Eylül doğumlu. Anasınıfı bu yıl. Okullar fırsatçılık yapıyor. Anaokulunda fahiş fiyatlar ile alım yapıyorlar. İlkokulda da Öğrenci almıyorlar .

Evet 2014 Eylül doğumlu. Anasınıfı bu yıl. Okullar fırsatçılık yapıyor. Anaokulunda fahiş fiyatlar ile alım yapıyorlar. İlkokulda da Öğrenci almıyorlar .
Çoğu okulun böyle bir politikası var evet. Bence Ankara’daki en iyi okullar Ted, Bilfen, Odtü, Bilkent, Tevfik Fikret, Bahçeşehir ve Maya.

Ben Ted’i çok zengin veli profili nedeniyle, Bilfen’i ise benzer veli profili ve fazla disiplinli olması nedeniyle elemiştim. Her iki okulun da ana sınıfı rakamları çok yüksek tabi.

Tevfik Fikret’e Fransızca eğitim ve yine fazla disiplin nedeniyle sıcak bakmadım.

Odtü ve Bilkent çok iyi okullar gerçekten ancak hem kura ile alıyorlar hem de lokasyonları nedeniyle Eskişehir yolu trafiğine girmem gerekiyordu. Bu nedenle kuralarına girmedik.

Maya’yı da karda kışta İncek yolu bizi zorlar diye düşündük. Yoksa Maya hakkında hiç olumsuz yorum duymadım.

Nihayetinde Bahçeşehir’e verdim. Ana sınıfından son derece memnun kaldım. Anasınıfında 4 şube var. İlk okulda 3 şube açılamacakmış. Mevcut ana sınıfı velilerinin tamamı kayıt yenilerse yeni kayıt alamayacaklar.

Bir de çocuklar okuma yazmayı epey öğrendi. Dışarıdan gelen çocuklar zorlanabilir diye düşünüyorum.

Bence okul seçiminde en önemli kriter eve ya da işe yakın mesafede olması.

Günaydın Hanımlar,

Pazartesi günü iş yerinde denetim vardı. En sevmediğim şey denetim öncesi işlerin sıkışması fakat bu sene kapandık kapanacağız durumu olduğundan mecburen işleri rölantiye almıştık. Devam kararı verilince de son hız çalışmamız gerekti. Neyseki güzel geçti. Dün ve bugün evdeyim. Yarın işe gideceğim. Önümüzdeki haftadan itibaren de salı-cuma işe gideceğim. Kalan günler evden çalışacağım.

Haftayadan itibaren günlük rutinlerime bir çekidüzen vermem gerekiyor zira bu ara iyice karıştı:işsiz:

elecda elecda odtünün kurasına girdik Cuma belli olacak bakalım. 50 bin anaokul ücreti var. Diğerlerini de katınca 60 ı bulur.
Tevfik Fikret in kurası da Mart da oraya da başvuracağım. Dediğin gibi disiplinli bir okul ama çocuklar 2 dil ile mezun oluyor.
Bilkent in şeffaf alım yapmadığını biliyorum. Öğencinin yanında Veliyi de seçiyor. Ciddi bir torpil işliyor. O yüzden oraya bakmayacağım.
Maya bize çok çok uzak. Eryaman da oturuyoruz. Bir arkadaşım öğretmen sıkıntısından dolayı aldı çocuğunu. Başka da olumsuz yorum duymadım. Fiyatları çok iyi.
Bilfen beysukent ile görüştüm . Çayyolunda yer kalmamış. Çocuğu sürekli sınava iten bir eğitim şekli var. Ha seveni çok fazla. Ama bana eğitim şekli ters.
Bahçeşehir i oğlumu bir dönem götürdüğüm pedagog bize çık önermişti . Anaokul herşey dahil 27 bin fiyat verdiler. ODTÜ ve Tevfik Fikret çıkmazsa Bahçeşehir e vereceğiz . Sizden de olumlu yorum duymak güzel . Veli yorumları çok daha şeffaf çünkü.
Çocuklarımız için en hayırlısı en güzeli olur umarım. Okul ne kadar iyi olursa olsun iş öğretmen de bitiyor .

elecda elecda odtünün kurasına girdik Cuma belli olacak bakalım. 50 bin anaokul ücreti var. Diğerlerini de katınca 60 ı bulur.
Tevfik Fikret in kurası da Mart da oraya da başvuracağım. Dediğin gibi disiplinli bir okul ama çocuklar 2 dil ile mezun oluyor.
Bilkent in şeffaf alım yapmadığını biliyorum. Öğencinin yanında Veliyi de seçiyor. Ciddi bir torpil işliyor. O yüzden oraya bakmayacağım.
Maya bize çok çok uzak. Eryaman da oturuyoruz. Bir arkadaşım öğretmen sıkıntısından dolayı aldı çocuğunu. Başka da olumsuz yorum duymadım. Fiyatları çok iyi.
Bilfen beysukent ile görüştüm . Çayyolunda yer kalmamış. Çocuğu sürekli sınava iten bir eğitim şekli var. Ha seveni çok fazla. Ama bana eğitim şekli ters.
Bahçeşehir i oğlumu bir dönem götürdüğüm pedagog bize çık önermişti . Anaokul herşey dahil 27 bin fiyat verdiler. ODTÜ ve Tevfik Fikret çıkmazsa Bahçeşehir e vereceğiz . Sizden de olumlu yorum duymak güzel . Veli yorumları çok daha şeffaf çünkü.
Çocuklarımız için en hayırlısı en güzeli olur umarım. Okul ne kadar iyi olursa olsun iş öğretmen de bitiyor .
Çok haklısın. Öğretmen çok kritik. Bizim anasınıfı öğretmenimiz çok tatlı bir kadın. Onun sayesinde kreşten anasınıfına geçişimiz rahat oldu. Ben de ilkokul öğretmeni umarım yine benzer profil olur diye umuyorum. Zira 4 yıl aynı öğretmen olacak.
Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.
Biz de daha önceden Eryaman’da oturuyorduk. Okullar bu tarafta diye Yaşamkente geldik.

Taşınmak en güzeli.benim annem ve eşimin annesi yalnız yaşadığı Çin onlara yakın olmak istiyoruz. Yoksa Eryaman her yere uzak. 1. Sınıf için ne kadar ücret ödeyeceksiniz?

Taşınmak en güzeli.benim annem ve eşimin annesi yalnız yaşadığı Çin onlara yakın olmak istiyoruz. Yoksa Eryaman her yere uzak. 1. Sınıf için ne kadar ücret ödeyeceksiniz?
Erken kayıt indirimi ile 29.500 tuttu. Ocak sonu kaydını yaptırdık. 9’a bölündü. İlk taksidi kayıt esnasında ödedik. Diğer taksitler Nisan’da başlıyor. Aylık 3280 ödeyeceğiz.

Günaydın Hanımlar,

Pazartesi günü iş yerinde denetim vardı. En sevmediğim şey denetim öncesi işlerin sıkışması fakat bu sene kapandık kapanacağız durumu olduğundan mecburen işleri rölantiye almıştık. Devam kararı verilince de son hız çalışmamız gerekti. Neyseki güzel geçti. Dün ve bugün evdeyim. Yarın işe gideceğim. Önümüzdeki haftadan itibaren de salı-cuma işe gideceğim. Kalan günler evden çalışacağım.

Haftayadan itibaren günlük rutinlerime bir çekidüzen vermem gerekiyor zira bu ara iyice karıştı:işsiz:

Şu aralar benimde rutinler bozuldu. :)

Merhaba herkese;

Ne zamandır verimli rutin paylaşımı yapılmadı bu başlıkta. Ben paylaşayım.

SABAH için

Haftaiçi saat 7 ile 7 buçuk arasında kalkıyorum. Saat 8 ile 8’i on geçe arası evden eşim, ben ve kızım hep birlikte çıkıyoruz. Uyanırken umutla ve yeni bir güne başladığımın farkındalığıyla uyanmayı alışkanlık haline getirebildim sanırım. Bismillah deyip kalkıyorum. Tuvalleten sonra abdest alıp namaz kılıyorum. Sonra mutfağa geçip kendi kahvaltımı ve öğle yemeğimi hazırlayıp çantama koyuyorum. Kızımın suluğunu doldurup çantasını hazırlayıp onu uyandırıyorum. Sonra kızımın giyinmesine yardım edip ben de giyiniyorum. Hep birlikte çıkıyoruz.

Sabahları gergin olursam gerginliğimi henüz kimseyle muhattap olmadan tespit edebilmeyi öğrendim. gerginliğin vücudumun hangi bölgesinde olduğunu anlayıp ona göre nefes egzersizi yapıyorum. Tek başına o an gergin olduğumu bilmek bile evdekilere yansıtmama adına bana engel oluyor. Çünkü temkinli oluyorum ve tepkisel davranışlar sergilememeye çalışıyorum. Böyle yaptığımdan beri evden hep beraber mutlu mesut çıkmayı başarır hale geldik.

Merhaba herkese... ben de biraz kızımla neler yaptığımdan bahsetmek istiyorum. Martta 6 yaşını dolduracak, şu an ana sınıfına devam ediyor. Kızımı okuldan babası alıyor. Benden yarım saat önce evde oluyorlar. Eve gelir gelmez ellerini yıkayıp, üstünü değiştiriyor. Sonra hemen tv başına. O saatte ne varsa onu seyrediyor. Ben 18.15 gibi evde oluyorum. Gelir gelmez tvyi kapatıyorum. Kızım itiraz etmiyor. Kendi başına takılmaya başlıyor. üstümü değiştirme, akşam namazını kılma derken saat 6.45 oluyor. Yemek bir gün önceden hazırlanmış oluyor. Dolaptan çıkarıp ısıtıp, birlikte akşam yemeğini yiyoruz. Çoğunlukla keyifli ve eğlenceli geçiyor. Eşim eğlencelidir ben de artık çocuk yetiştirme konusunda ona benzemeye, kriz zamanlarını eğlenceyle atlatmaya çalışıyorum. 7.15’ten 8.15’e kadar serbest vaktimiz. Salonda takılıyoruz, eşim biraz haberlere bakıyor, kızım ya masasında etkinlik yapıyor, ya babasıyla boğuşuyor. Ben de öyle oturuyorum:))) sonra 8.15 gibi veya biraz daha sonra kızımın yatma hazırlıkları başlıyor. Bunları benimle yapıyor. Tuvalet, diş fırçalama, pijama giyme ve kitap okuma, İngilizce ders tekrarı. İki yaşından beri yatmadan kitap okuruz. Bu sene İngilizce dersleri var. Ayın akışının çıktısını alıyorum. Kitap okuduktan sonra İngilizce dersinde öğrendiği kelimeleri veya kalıpları tekrar ediyoruz. İkinci yabancı dil olarak İspanyolca görüyor. Arada onu tekrar ediyoruz. Sonra en geç 9’da uyumuş oluyor. Sabah 7.45 civarında kalkıyor. Uykusunu tam almış olduğu için sabah mutlu ve neşeli kalkıyor.
AKŞAM
-Salı akşamları haftasonu temizlikleri sırasında dokunmadığım bir yeri belirleyip maksimum on dakikada orayı temizlemeyi rutin haline getirdim. Her hafta farklı yerler oluyor bunlar. Mesela uzun zamandır tozu alınmamış dipteki bir dolap içi veya sandalyelerin üstü veya mutfaktaki farklı bir yer gibi.

-Çarşamba akşamları kızımla satranç akşamımız. Her hafta mutlaka bir karşılaşma yapıyoruz. Kızım yattıktan sonra ben de 30 dakikalık Kuranı Kerim meali videosu seyrediyorum.

-Perşembe akşamları lego akşamımız. Kızımla birlikte yapıyoruz.

Pazartesi-Perşembe akşamları evde spor yapmayı rutin haline getirmek istedim ama henüz olmadı. Kısmetse olacak.

Bunlar dışında eşimle çay içiyoruz, içerken sohbet ediyoruz. Bazen kızım varken bazen uyuduktan sonra. (Kızımın uyku rutinini daha önce yazmıştım, yukarda alıntıladım. )Tv açık olmuyor. Benim telefonum yanımda olmuyor zaten, eşime de çay içerken vıdı vıdı edip telefonunu bıraktırıyorum. Yarım saatlik bir sohbet bile çok iyi geliyor ilişkimize.

Bir sonraki günün yemeğini yapmak için mutfağa giriyorum. bir saat kadar sürüyor. Eşim de salonda takılıyor. Sonrasında duruma göre duş alıp yatıyorum.

Telefon ve Tv’ye vakit ayırmamam akşamları çok verimli kılıyor bence. Kitap okumaya bu tempoda bu aralar evde vakit bulamıyorum.

Selamlar Hanımlar,

Bugün sabah İpek’in aylık kontrolü vardı. Her şey yolunda çok şükür. Artık sizin yemeklerinizin az tuzlu versiyonlarını yiyebilir dedi. Bir de menenjit aşısı yapıldı.

Bu hafta salı-cuma işe gideceğim. Önümüzdeki hafta denetim ve eğitim olması nedeniyle 4 gün gideceğim.

Selamlar Hanımlar,

Bugün sabah İpek’in aylık kontrolü vardı. Her şey yolunda çok şükür. Artık sizin yemeklerinizin az tuzlu versiyonlarını yiyebilir dedi. Bir de menenjit aşısı yapıldı.

Bu hafta salı-cuma işe gideceğim. Önümüzdeki hafta denetim ve eğitim olması nedeniyle 4 gün gideceğim.
Kac aylik bebeginiz? Benim oglum 2.5 yasinda menenjit asisi yaptirmadik ama yaptitmayi dusunuyorum gec mi kaldik acaba

Merhaba kızlar,
Nasılsınız?
Benim için 3 hafta sürecek farklı bir dönem başladı. Eşim burnundan ameliyat oldu ve 3 hafta raporlu bugünden itibaren kızımı ben kreşe bırakıp alacağım normalde birlikte gidip geliyorduk eşim arabayı kullanıyor bende bırakıp alıyordum. Şimdi sorumluluklarım arttı. Evlendikten sonra arabayı daha az kullanıyordum özellikle bizim iş yeri çevresi dolu ve park sorunu olduğundan, bu ara park etme performansımı da geliştirmiş olacağım sanırım.
Mutlu günler dilerim hepinize.:KK37:

Kuzu okul durumu ne oldu?

Herkese iyi akşamlar

Sabah çalışmaya başladığımdan bu yana günüm bereketlendi verimlilipim arttı.
Sabah 7 gibi kalkıp kahvaltı ve iş hazırlığı ardından eşimle oğlum beni işe bırakıyor sonra eşim oğlumu kreşe.
12 gibi işten çıkıp oğlumu işte ben alıyorum. Öğretmeni ile Günü değerlendirip eve geçiyoruz. Yemek yeyip uyuyor. Sonra ben de varsa ev işlermi bitiriyorum ki genelde akşamdan tüm işi yapıyorum ki gündüz uykusu uyurken oğlum ben de kendime vakit ayırayım.
Bi kahve kitapla tüm günün yorgunluğunu atıyorum
Belgesel izliyorum düzenli olarak çook keyif alıyorım
Sonra oplum uaynıyor 2.30 gibi oyun ara öpün akşam yemeği hazırlıpı derken eşim geliyor
Yemek bulaşık temizlik çamaşır birlikte yapıyoruz. Oplum 9 civarı uyuyor
Ben de perte çıkıyorum

Verimli rutinlerime devam
Okumalar izlemeler kendimç dinlemeler yolunda

ODTÜ kurasında yedeklere kaldık . Tevfik Fikret’e de bir deneme yapıp olmazsa şimdiki kreşimizde devam edeceğiz.
hayırlısıyla olsun be kuzu
ben de oğlumu odtüye düüşünüyorum maddi durumumuz bu seviyede devam ederde aynı hanede oturursak orayı düşünüyorum..
evimize çok yakın.servis sorunumuz da olmaz.eğitim de de belli bi standartı var.
şehrimde öyle çok özel okul var ki ..
dersaneler kapanınca her yerde mantar gibi özel okullar türedi..kalitesi de düşük maalesef..

ODTÜ nün İngilizce eğitimi için çok iyi yorumlar duydum . Çocuğu orada okuyan arkadaşlarımda var. Ama anaokul için 50 bin eder mi derseniz orası tartışılır? Eğer ille de ODTÜ diyorsanız 4 yaştan itibaren kurayı deneyin derim.

Gerçekten çok fazla özel okul oldu. Bir villayı okula çeviren yerlere hiç güvenim yok. Ankara da köklü özel okullara giremiyorsa bilinen devlet okullarına vereceğiz sanırım . Bahçeşehir koleji bize uzak olduğu için oradan da vazgeçtik.

Selamlar,

Bugün eski evimdeki komşularım bebek görmeye gelecekler. Sabahtan poğaça, yaprak sarması ve elmalı kurabiye aldım geldim. Güzel yapan bir teyze var onun dükkandan alıyorum bu üçünü het misafire:) Kısır ve brokoli salatası yaptım.

Cuma günü kayınvalidemler gelip salı’ya kadar kalacaklarmış. Haftaya Pazartesi-Salı-Çarşamba işyerinde denetim olduğu için bu hafta Perşembe ve Cuma işe gideceğim. Haftaya neredeyse her gün işte olacağım. Denetim akabinde eğitim var 10 gün kadar:işsiz:

9 Martta da günüm var. Toplam 9 kadın ve 11 çocuk:ruh:

Back