Popüler Konu Verimli Rutin

Senin adına çok sevindim canım. 2018 senin için gayet verimli bir yıl olmuş. Allah bebeğini sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.

Aksilikler hepimizin başına geliyor. Önemli olan bu aksilikler karşısında bizim nasıl davrandığımız. Etkiyi değiştiremiyoruz ama tepkiyi yönetebiliriz. Senin de başına gelen sıkıntıları iyi yönettiğini düşünüyorum.

Benim eşim sakin yapılı bir insan, hatta fazlası ile sakin bazen kendisini omuzlarından tutup silkeleyip öfkelensene be adam diyesim geliyor, zira kendisi ile kavga etmek mümkün değil:))
Senin durumunu tecrübe etmedim bu nedenle ama yerinde olsaydım öfkelendiği zamanlarda “Sen sakinleşince konuşalım” diyerek ortamı twrk eder ve olası kırgınlık hissinden kendimi korurdum sanırım.

Ben de seni özledim
Yarı zamanlı çalışmaya geçiş yapmana çok sevindim. Hedeflerin çok güzel ve ölçülebilir. Hepsine ulaşmanı dilerim

‘Büyüdükçe her kadın annesine benzer’
Sözü hakkında ne düşünüyorsunuz?
Çok dominant baskıcı bir anneyle büyüdüm, psikolojik şiddet gördüm sayılır herhalde bu durum. Kızım olacağını öğrendiğim günden bu yana sürekli dua ediyorum kızımla arkadaş gibi olabiliriz inşallah, kızımın Ben de annem gibi bir anne olabilirim inşallah diyebileceği bir anne olmabirilim diye. Etrafımdan bu sözü duyunca da ürperiyorum ben de anneme benzersem farkında olmadan diye
(Not:annemi çok seviyorum tabi ki, Allah başımızdan eksik etmesin. Ama yıllarca yaşadığım şeyleri de unutamıyorum, gece yatağıma çekilip ağladığım çook zamanım oldu )

Başınız sağolsun elecda Allah mekanını cennet eylesin.
Umarım hasta olmaz abla bir daha evde büyüklerin hasta olması daha fazla zincirleme reaksiyona sebep oluyor.
Her ne kadar keşke senin yerine ben hasta olsam desem de kızıma kendimizi daha çaresiz hissediyorum.
Senin dediğini eşimde diyor keşke hafta sonu da çalışsam diye, bu oyun konusu bizim evde büyük sorun oluyor. Benimle oynayın benim le az oynadınız şunu oynamadık. vs vs. Artık pazar günü akşama doğru sabır denen bir şey kalmıyor bizde. Yazın değil de kışın bunu çok yaşıyoruz.. Yazın nasıl olsa dışarısı var.. Geçen kış ve bu kış çok zor geldi bana bu sebeplerle.

Görgülü kuşlar gördüğünü işler diye bir söz vardır aynı kapıya çıkar aslında. Çocukken rol model olarak annemizi görüyoruz ve eğer davranışlarımızın farkına varmazsak annemizin bize davrandığı gibi çocuğumuza davranmamız çok olası bir durum. Ama böyle olmak zorunda değil. Bu süreci yönetebiliriz. Ben de annemin yaptığı hatalı davranışları tekrarlamak istemiyorum. Bu yüzden bir ara oturup yazdım tek tek neleri yapmayacağım diye. Ara ara okuyup kendime hatırlatıyorum. Bir de bazen tam annem gibi tepki verecekken yakalıyorum kendimi ve durduruyorum hemen. Korkmayın lütfen zinciri farkındalıkla kırabilirsiniz.

Hepimiz aynı şeyi yaşıyoruz sanırım. Pazar akşamı biz de tükenmiş oluyoruz. Bugün Ankara'da kar tatili olacak diye aklım çıktı

Haftalık Yemek Planı

Pazartesi: Şehriye Çorbası ve Barbunya Yemeği

Salı: Et Sote ve Bulgur Pilavı

Çarşamba: Yoğurtlu Yarma Çorbası ve Pırasa

Perşembe: Mercimek Çorbası ve Lahana Sarma

Cuma işe gittiğimiz için Perşembenin aynısı.

Cumartesi: Köfte-Patates

Pazar: Mantı

Haftalık Ev İşi Planı

Pazartesi
Temizlik: Yatak Odası ve Banyolar
Çamaşır: Beyazlar ve Bornozlar-Havlular

Salı
Temizlik: Mutfak
Çamaşır: Renkliler

Çarşamba
Temizlik: Çocuk Odaları
Çamaşır: Koyu Renkliler

Perşembe
Temizlik: Salon
Çamaşır: Açık Renkliler ve İpek’in çamaşırları

yazmak çok güzel fikirmiş, ben de onu deneyeyim:)

ben de her hafta bir şairden şiirler okumaya karar verdim. lisede severdim edebiyat derslerini ama uzun zaman oldu tabi,
bu hafta cemal süreyayı seçtim kendime
Çok severim Cemal Süreyya’yı. “Biliyorum Sana Giden Yollar Kapalı” şiiri favorimdir.

Oprah Winfrey’in Artık Biliyorum adlı kitabını okuyorum. Bu hafta biter diye düşünüyorum. Bir sürü yerin altını çizdim, burada paylaşacağım.
Hangi konuda kendini geliştirmek istiyorsun?
anne olduktan sonra her konuda kendimi geliştirmem gerektiğini düşünmeye başladım:) ucu açık bir konu biraz, her konuda olabilir, sana faydası olan kitapları belgeselleri filmleri aklına geldikçe paylaşırsan çok sevinirim:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…