Senin adına çok sevindim canım. 2018 senin için gayet verimli bir yıl olmuş. Allah bebeğini sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.Merhaba herkese;
Birkaç kere bu sayfaya yazmıştım. Bebeğimin uyku düzeni bu aralar dinlenme elveriyor.kısaca ben de 2018 özeti yapmayı isterim.
Evlilikte 1,5 sene doldurduk. Öncelikle fazla abartma kaçmadan yaptığımız düğün harcamalarınızı kapattık ve birikim yaptık.Bu arada yılın ilk ayı hamile olduğumu öğrendim.Yılın büyük zamanı hareketlerimde aşırıya kaçmayacak şekilde ayarladım.Bebek doktor ve ek masrafları için birikim yaptık.Bu arada eşimin ailesi hamilelik sürecinde maddi manevi çok destek oldular. Kaybettiğim anne ve babanın yerine büyük bir aileye sahip olmanın ne güzel olduğuna şükrettim.
Yıl ortasında yatırım için ev satın aldık. Kredi ödemelerini aldığımız 2ev kirası ödüyor.Biz üzerine çok az ek yapıyoruz. Böylece kendi kendini ödeyen borcu deneyimledim.
İş hayatımda hamileliğin etkisini az hissettirmeye çalıştım ama bu birkaç kere uyarı almama engel olmadı.elecda nın dediği gibi bir insanın iki dudağı arasında olmak tedirgin etti. Sene sonunda eşimle kendi işimizi kurma kararı aldık(meslektaşız)şimdilik ben işe devam edeceğim.Fakat ekonomik nedenlerden dolayı küçülmeye gidilirse ve çıkarılırsam bir planım olduğunu bilmek beni mutlu ediyor. Bu nedenle bir süre tek maaşla idare etmek zorundayız.
Yılın son aylarında kızımız ailemize katıldı.Evimiz doldu doldu boşaldı.Kalabalık sofraları da,çekirdek ailenin huzurunu da deneyimledim.Sade yaşam fikri doğum sonrası daha netleşti kafamda.önerdiğiniz birkaç kitapla işe başladım.
Can sıkan bazı problemler yaşandı aralık ayında.Kiracı oluğumuz için ev sahibimiz evi satmaya karar verdi ve kombimizi değiştirmek zorunda kaldık.Satış olana kadar bu evde devam edeceğiz.Kombi parasını ödedik.Her ay kiradan keseceğiz.
2018 yılı benim için genel anlamda güzel geçti.En harika hediyem de 3 aylık oldu şimdi yanımda beşikte mışıl mışıl uyuyor. 2019 yılında özellikle sizlerin yardımıyla kendimden vazgeçmeden iyi bir anne olmayı ögrenmeyi, sade huzurlu sağlıklı bir sene geçirmeyi umuyorum.
Biraz uzun oldu kusura bakmayın.Herkese harika bir yıl diliyorum.İyi ki varsınız.
Benim eşim sakin yapılı bir insan, hatta fazlası ile sakin bazen kendisini omuzlarından tutup silkeleyip öfkelensene be adam diyesim geliyor, zira kendisi ile kavga etmek mümkün değil:))Mutlu yillar canım. Anlattığın durum gözümde canlandı , tahmin edebiliyorum maşallah ailene. Elecdacim sana ve diğer kızlara eşimle yaşadığım durumdan bahsetmek istiyorum.Eşim çok çabuk sinirleniyor öyle ki saçma sapan herşeye ve bu durum beni çok üzüyor, geriyor konuşuyorum bir iki gün düzelir gibi oluyor sonra yine aynı. Nasil bir tutum sergilersem eşim davranışlarının farkında olur ben artık ona aynı ayda sert cevaplar vererek degil, davranışlarımla farkında olmasını sağlamak istiyorum.. Oda artık bir baba olacak bu şekilde sinirli,sabırsız nasıl baba olur bilmiyorum.Sizler bu tarz durumlarla nasıl başa çıkıyorsunuz ben nasıl başa çıkabilirim. Bazen pamuk gibi olan adam bazen çok sinirli oluyor siniri saman alevi gibi çok kısa süreli oluyor. Ben kırılmış oluyorum yarim saat sonra hiçbirşey olmamış gibi davranıyor bu kez ben kırgınlıkla ona yumuşak davranasım gelmiyor
Senin adına çok sevindim canım. 2018 senin için gayet verimli bir yıl olmuş. Allah bebeğini sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.
Aksilikler hepimizin başına geliyor. Önemli olan bu aksilikler karşısında bizim nasıl davrandığımız. Etkiyi değiştiremiyoruz ama tepkiyi yönetebiliriz. Senin de başına gelen sıkıntıları iyi yönettiğini düşünüyorum.
Ben de seni özledimherkese merabalar
yılın ilk günü ilk sabahı..
bende 2019 hayal hedef plan ve çabalarımdan bahsetmek isterim..
daha sade olmaya devam,
her gün 15 sayfa kitap okuma
her gün bir sayfa kur an okuma
her gün iki sayfa meal/tefsir
her gün bir kaza namazı
her gün en az 20 dk egzersiz
tesbihat ve dua etmek
ayda en az bir film ve iki belgesel izlemek
ingilizcemi bi üst seviyeye çıkarmak bunun için bbc ayda iki çeviri yapmak
ayda iki defa kütüphane ziyareti
ayda bir cami ziyareti
sılai rahim yapmak
sevdiklerimle hediyeleşmek
finansal bağımsızlık için aylık en az 200 tl biriktirmek
her ay yeni bir tarif deneyip bunu sevdiklerimle paylaşmak
haftada bir sevdiklerimi aramak
daha az sosyal medya günde max.1 saat
masal anlatıcılığı eğitimine katılmak
dernek faaliyetlerinde okuma yapmak ve seminerler düzenlemek
ailemi daha çok sevmek saymak ailemle geçen her anı nimet bilip ona göre davranmak
daha az eşya daha az kirlilik
bir bitki dikmek
üretimde bulunmak
....
ve daha nicesi
elecda ve diğer dostlar uzun zamandır yazamadım
yarım gün çalışmaya başladım :)
çok şükür yıllar sonrasında
artık yarım maaş alıyorum
harcamalarımı azalttım
malum geliirm yarıyarıya düştü
çok birikimlerden ziyade gerçekleştirebileceğim hedefler koydum önüme.
en güzel birikim şekli harcamamaktır diyerek eldekileri değerendirmeye çalışıyorum
üretmeye çalışıyorum
sizleri özledimn
yokluğumda yazılanları okuyorum ..
iyi ki varsınız
Selamlar Hanımlar,
Benim için oldukça yorucu bir haftaydı. Yılbaşı günü okul yarım gün olduğu için Ela’yı okula göndermedim. 1 ocakta tatil olunca 4 gün evdeydi. Okulun haftasonları da devam etmesini benden başka kimler istiyor bakalım
Çarşamba Ela’yı ve eşimi gönderdim. Abla gelecek biraz dinlenirim derken abla bir geldi, çok fena hastaOnu bu halde niye geliyorsun, arayıp söyleseydin ya nidaları eşliğinde evine geri gönderdim. Kaldık İpek Hanım ile başbaşa.
Perşembe günü sabah haber geldi, eşimin teyzesini yoğun bakıma kaldırmışlar. Eşim apar topar Eskişehir’e gitti. Gece geç saatte geri döndü.
Cuma, abla hala hasta olduğu için İpek’i işe tek başıma götürdüm. Kanguruya bağladım ve çalıştımEpey de işim vardı, yorucu bir gün oldu. Akşam eve geldim, eşime telefon geldi, teyzesi vefat etmiş. O tekrar yola çıktı. Ben yine kaldım bir başıma
Eşim akşam gelecek, 1 haftdır iki çocuk ve ev ile tek başıma uğraşıp durmaktan pertim çıktı
Görgülü kuşlar gördüğünü işler diye bir söz vardır aynı kapıya çıkar aslında. Çocukken rol model olarak annemizi görüyoruz ve eğer davranışlarımızın farkına varmazsak annemizin bize davrandığı gibi çocuğumuza davranmamız çok olası bir durum. Ama böyle olmak zorunda değil. Bu süreci yönetebiliriz. Ben de annemin yaptığı hatalı davranışları tekrarlamak istemiyorum. Bu yüzden bir ara oturup yazdım tek tek neleri yapmayacağım diye. Ara ara okuyup kendime hatırlatıyorum. Bir de bazen tam annem gibi tepki verecekken yakalıyorum kendimi ve durduruyorum hemen. Korkmayın lütfen zinciri farkındalıkla kırabilirsiniz.‘Büyüdükçe her kadın annesine benzer’
Sözü hakkında ne düşünüyorsunuz?
Çok dominant baskıcı bir anneyle büyüdüm, psikolojik şiddet gördüm sayılır herhalde bu durum. Kızım olacağını öğrendiğim günden bu yana sürekli dua ediyorum kızımla arkadaş gibi olabiliriz inşallah, kızımın Ben de annem gibi bir anne olabilirim inşallah diyebileceği bir anne olmabirilim diye. Etrafımdan bu sözü duyunca da ürperiyorum ben de anneme benzersem farkında olmadan diye
(Not:annemi çok seviyorum tabi ki, Allah başımızdan eksik etmesin. Ama yıllarca yaşadığım şeyleri de unutamıyorum, gece yatağıma çekilip ağladığım çook zamanım oldu)
Hepimiz aynı şeyi yaşıyoruz sanırım. Pazar akşamı biz de tükenmiş oluyoruz. Bugün Ankara'da kar tatili olacak diye aklım çıktıBaşınız sağolsunelecda Allah mekanını cennet eylesin.
Umarım hasta olmaz abla bir daha evde büyüklerin hasta olması daha fazla zincirleme reaksiyona sebep oluyor.
Her ne kadar keşke senin yerine ben hasta olsam desem de kızıma kendimizi daha çaresiz hissediyorum.
Senin dediğini eşimde diyor keşke hafta sonu da çalışsam diye, bu oyun konusu bizim evde büyük sorun oluyor. Benimle oynayın benim le az oynadınız şunu oynamadık. vs vs. Artık pazar günü akşama doğru sabır denen bir şey kalmıyor bizde. Yazın değil de kışın bunu çok yaşıyoruz.. Yazın nasıl olsa dışarısı var.. Geçen kış ve bu kış çok zor geldi bana bu sebeplerle.
Görgülü kuşlar gördüğünü işler diye bir söz vardır aynı kapıya çıkar aslında. Çocukken rol model olarak annemizi görüyoruz ve eğer davranışlarımızın farkına varmazsak annemizin bize davrandığı gibi çocuğumuza davranmamız çok olası bir durum. Ama böyle olmak zorunda değil. Bu süreci yönetebiliriz. Ben de annemin yaptığı hatalı davranışları tekrarlamak istemiyorum. Bu yüzden bir ara oturup yazdım tek tek neleri yapmayacağım diye. Ara ara okuyup kendime hatırlatıyorum. Bir de bazen tam annem gibi tepki verecekken yakalıyorum kendimi ve durduruyorum hemen. Korkmayın lütfen zinciri farkındalıkla kırabilirsiniz.
yazmak çok güzel fikirmiş, ben de onu deneyeyim:)Görgülü kuşlar gördüğünü işler diye bir söz vardır aynı kapıya çıkar aslında. Çocukken rol model olarak annemizi görüyoruz ve eğer davranışlarımızın farkına varmazsak annemizin bize davrandığı gibi çocuğumuza davranmamız çok olası bir durum. Ama böyle olmak zorunda değil. Bu süreci yönetebiliriz. Ben de annemin yaptığı hatalı davranışları tekrarlamak istemiyorum. Bu yüzden bir ara oturup yazdım tek tek neleri yapmayacağım diye. Ara ara okuyup kendime hatırlatıyorum. Bir de bazen tam annem gibi tepki verecekken yakalıyorum kendimi ve durduruyorum hemen. Korkmayın lütfen zinciri farkındalıkla kırabilirsiniz.
hangi kitabı okuyorsun:) kendimizi geliştirebileceğimiz kitap tavsiyelerin var mı?Haftalık iş planımı da yaptım sabah ve bugün yapmam gereken işleri bitirdim.
Şimdi kendime kahve ısmarlama ve biraz kitap okuma vakti.
Çok teşekkür ederim canım
Ankara epey karlı gerçekten. Sen nasılsın?
Oprah Winfrey’in Artık Biliyorum adlı kitabını okuyorum. Bu hafta biter diye düşünüyorum. Bir sürü yerin altını çizdim, burada paylaşacağım.hangi kitabı okuyorsun:) kendimizi geliştirebileceğimiz kitap tavsiyelerin var mı?
Çok severim Cemal Süreyya’yı. “Biliyorum Sana Giden Yollar Kapalı” şiiri favorimdir.ben de her hafta bir şairden şiirler okumaya karar verdim. lisede severdim edebiyat derslerini ama uzun zaman oldu tabi,
bu hafta cemal süreyayı seçtim kendime
Ben de nezle gibiyimbiraz nezle dışında iyiyim aslında, teşekkür ederimelecda . Sabah oldukça dinamiktim.
Öğlene kadar yaptığım işler ve yemek sonrasında şu an zihnim yoruldu. o halde bir 4 çayı
Teşekkür ederimelecda basiniz sagolsun. Zor bir hafta gecirmissiniz.
anne olduktan sonra her konuda kendimi geliştirmem gerektiğini düşünmeye başladım:) ucu açık bir konu biraz, her konuda olabilir, sana faydası olan kitapları belgeselleri filmleri aklına geldikçe paylaşırsan çok sevinirim:)Oprah Winfrey’in Artık Biliyorum adlı kitabını okuyorum. Bu hafta biter diye düşünüyorum. Bir sürü yerin altını çizdim, burada paylaşacağım.
Hangi konuda kendini geliştirmek istiyorsun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?