Popüler Konu Verimli Rutin

Çok severim Cemal Süreyya’yı. “Biliyorum Sana Giden Yollar Kapalı” şiiri favorimdir.
evet güzel şiirleri ama hep ümizsiz aşık:) cemal süreye 5 kez evlenmiş bir de arada evlenmediği sevgilileri var şunu fark ettim çoğu şair böyle çok sevgilisi olmuş, şair olmak mı şıpsevdi yapyor yoksa şıpsevdi oldukları için mi şairler acaba :)

Teşekkür ederim.Burada yazılanları okudukça zamanın kıymetini bilmeyi, bebekle iletişiminde agresif olmamayı, stres olmadan olduğu kadar evime,çocuğuma ve eşime ve kendime yetebilmeyi öğreniyorum.
Kadın olmak ailenin temeli olmak gibiymiş. Burada olup sizlerden gelen tavsiyeleri okumak beni iyi hissettiriyor.

Bu arada tekrar başın sağolsun elecda.
Herkese sevgiler

merhaba arkadaşlar bugün cahit külebi okudum, sevdiğim şiirlerinden birini sizinle de paylaşmak istiyorum:) belki birine daha şiiri sevdirebilirim,/ seven birini okumaya teşvik edebilirim diye :)

HİKÂYE
Senin dudakların pembe
Ellerin beyaz,
Al tut ellerimi bebek
Tut biraz!

Benim doğduğum köylerde
Ceviz ağaçları yoktu,
Ben bu yüzden serinliğe hasretim
Okşa biraz!

Benim doğduğum köylerde
Buğday tarlaları yoktu,
Dağıt saçlarını bebek
Savur biraz!

Benim doğduğum köyleri
Akşamları eşkıyalar basardı.
Ben bu yüzden yalnızlığı hiç sevmem
Konuş biraz!

Benim doğduğum köylerde
Kuzey rüzgârları eserdi,
Ve bu yüzden dudaklarım çatlaktır
Öp biraz!

Sen Türkiye gibi aydınlık ve güzelsin!
Benim doğduğum köyler de güzeldi,
Sen de anlat doğduğun yerleri,
Anlat biraz!

Selamlar Hanımlar,

Bu hafta Oprah Winfrey'in "Artık Biliyorum" kitabını nihayet bitirdim. Çok keyif aldığım, bir sürü yerin altını çizdiğim bir kitap oldu. Altını çizdiğim kısımları iki bölüm halinde paylaşacağım. Bugün ilk bölümü yayınlıyorum. Hayatınıza dokunması temennisiyle,

Sevgiler

ARTIK BİLİYORUM-Oprah WINFREY

1. BÖLÜM

- Oturmak ile dans etmek arasında bir seçim şansınız olduğunda umarım dans etmeyi seçersiniz.

- Zevklerimi ciddiye alırım.

- Her gün tanısam da tanımasam da birileri için iyi bir şeyler yapmaya çalışıyorum.

- Hayatınız yarın sona erecek olsaydı, neyi yapmadığınız için pişmanlık duyardınız? Yarın hayatınızın son günü olsaydı, bugünü geçirdiğiniz gibi mi geçirirdiniz?

- Korkmadan veya çekinmeden ölümlülüğünüz ile yüzleşmeniz, öleceğiniz için şimdi yaşamanız gerektiğini anlamanız demektir. Hayatta debelenmek ya da serpilmek sizin elinizde, hayatınızın tek büyük etki unsuru sizsiniz. Yolculuğunuz, ayağa kalkarak dışarı çıkıp, hayatı dolu dolu yaşamayı seçmekle başlar.

- Evrenin aksi iddia edilemez bir yasası var. Hepimiz kendi hayatımızdan mesulüz. Mutluluğunuzu bir başkasına dayandırıyorsanız vaktinizi boşa harcıyorsunuz. Görmediğiniz sevgiyi kendinize verecek kadar cesur olmak zorundasınız. Her günün gelişiminiz için nasıl fırsatlar sunduğunu fark etmeye başlayın.

- Her seçim kendi yolunuzu çizmeniz için bir fırsat sunar.

- Denge anda yaşar. Altınızdaki zeminin sallandığını hissediyorsanız bulunduğunuz ana odaklanın.

- Yanlış yapmaktan, reddedilmekten, aptal durumuna düşmeden veya yalnız kalmaktan korkmasam ne yapardım? Artık biliyorum ki korkuyu bir kenara bıraktığınızda, aradığınız cevap ortaya çıkar. İstekli ve açıksanız en zorlu mücadeleniz en güçlü yönünüzü ortaya çıkarabilir.

- Nasıl bir güçlükle karşılaşmış olursanız olun, hayatınızın tuvali günlük deneyimleriniz, davranışlarınız, tepkileriniz ve duygularınız ile boyandığı için fırçanın kontrolünün sizde olduğunu unutmayın.

- Hayat zorlaştığında, yapılacak en iyi şeyin, yapılacak en iyi şeyin kendime şu basit soruyu sormak olduğunu gördüm “Bu, bana ne öğretmek için karşıma çıktı?”

- Yolculuğun neresinde olursanız olun, siz de zorlukla karşılaşıyorsunuzdur. Onları atlatabilmek, bir adım daha atabilmek, zirvenin hala önümde olduğunu bilerek hayatın dağını tırmanabilmek bir lütuftur. Her deneyimse değerli bir öğretmendir.

- Her şey bir mucize, bir lütuf, bir fırsat olabilir. Yeter ki siz öyle görmeyi bilin.

- Olacağınız kişi, şu an olduğunuz kişiden gelişecek. Bu yüzden aldığınız dersleri, hatalarınızı ve başarısızlıklarınızı geleceğe doğru birer atlama tahtası olarak görmeyi öğrenmeniz, doğru yönde gittiğinizin açık bir işaretidir.

- Eğer eksik hissediyorsanız, eksik ve parçalanmış bütün yerlerinizi sevgiyle doldurması gereken tek insan sizsiniz. Huzuru size kendinizden başka kimse veremez.

- Hayatımızı son kez gözden geçirirken, yapılacak liste kalmadığında, koşturmaca bittiğinde, e-posta kutularımız boşaldığında, kalacak tek şeyin sevip sevildiğiniz olacağını artık biliyorum.

- On yıl boyunca aksatmadan bir minnet günlüğü tuttum. Minnet duymak size bir bakış açısı verir, titreşiminizi değiştirir, negatif enerjinizi pozitife çevirir.

- Sahip olduklarınızın farkına vardığınızda ve sahip olmadıklarınıza odaklanmadığınızda, kendiniz için çok fazla iyilik yapar ve bunu etrafınıza da yayarsınız.

- Ne yaşıyorsanız yaşayın sadece bunu yapın. Onu yaşayın. Geçecektir.

- Şekli ne olursa olsun, vücuduma şükretmenin kendime daha çok sevgi vermemin anahtarı olduğunu keşfettim.

- Neye odaklanırsanız, o açıdan büyürsünüz. Hayatınızdaki iyiliklere odaklanırsanız daha fazla iyilik yaratırsınız.

- İyi yemekten gelen saf mutluluğun tadını çıkarmak gerek.

- Yaşlanacak kadar şanslıysanız, bu süreci dinç, enerjik ve zarifçe kutlayın. Erişme şansına sahip olduğum her yaş için minnettarım.

- Her sabah güne ilk bakış için perdelerimi açtığımda, gün nasıl olursa olsun-yağmurlu-sisli, kapalı, güneşli- kalbim minnetle dolar. Bir fırsat daha verildiği için. En iyi zamanlarda da en kötü zamanlarda da hayatın bir armağan olduğunu kesinlikle biliyorum. Nerede yaşarsak yaşayalım, nasıl görünürsek görünelim, ne iş yaparsak yapalım, gerçekte önemli olan, hepimizin bizi güldüren, ağlatan, üzen, özleten, zevk veren ve neşelendiren bir kalbimizin olması. Sadece onu farklı şeylerle dolduruyoruz.

- Potansiyelimi nasıl gerçekleştirebilirim?

- Her neden korkuyorsanız korktuğunuz şeyin bir gücü yoktur. Güçlü olan korkunuzdur. Ona her boyun eğdiğinizde, siz gücünüzü kaybedersiniz, korkunuzsa güçlenir. İşte bu yüzden önünüzdeki yol ne kadar zor gözükse de endişelerinizden sıyrılıp, ileri doğru adım atmaya karar vermelisiniz.

- Başkalarının senin hakkında ne düşündüğünü dert ettiğin sürece, onlar senin sahibin olur. Ancak kendin dışında birinden onay alman gerekmediği zaman kendine sahip olabilirsin.

- Cesaretinizin gerçek ölçütü, amacınıza ulaşıp ulaşmadığınız değil, kaç kere düşmüş olursanız olun ayağa kalkmaya karar verip vermediğinizdir.

Bu muhteşem bilgiler için Çok teşekkür ederim Elecda. Bunların bir çoğunu önceden bir yerlerde okumuştum ama günlük hayatımda uygulayamıyorum. aklıma gelmiyor

özet için çok teşekkür ederim elecda , sen sade yaşam için küçük bir adım kitabını okuyordun onu tavsiye eder misin? aklıma gelmişken sorayım

merhaba bu ürünlerden memnun kaldınız mı hala devam ediyormusunuz.tşkler

Herkese günaydın elecda yazdığın özet cümleler belki de herhangi biri hayatımızı değişitebilir nitelikte güçlü...

Her sabah minnettar olmak havaya inat” bu düşünce benim uzun süredir uyguladığım bir bakış. Çok seviyorum bu bakışı

Ayrıca başkasından onay almamak” bu da uyguşamak istediğim bir bakış. En basit şeylerde bile eşime danışmadan edemiyorum ben akıl edemiyorum sanki ..bunu nasıl aşacağım bu konuda düşünöem gerek

Merhaba ben de tam bu konuda kendimi geliştirmek istiyorum.Yakinda düğünüm var.Evime aldığım herseyı başkalarına danişiyorum.Fikir alınabilir ama benimki fikir almayi geçti...Bunu asmak icin neler yapılabilir çok merak ediyorum.

Bazı konularda fikir almak güzeldir ama son karar size ait olmalı.
Takıldığınız konularda araştırma yapmanızı tavsiye edebilirim.
ve özgüvenle ilgili videolar var izlemelisiniz.
farklı olmaktan veya düşünmekten korkmayın.

Bu muhteşem bilgiler için Çok teşekkür ederim Elecda. Bunların bir çoğunu önceden bir yerlerde okumuştum ama günlük hayatımda uygulayamıyorum. aklıma gelmiyor
"Bunları uygulayamıyorum" cümlesini "Bunları nasıl uygularım?" şeklinde değiştirirsen, beynin otomatik olarak çözüm üretmeye başlayacaktır. Aklına gelen çözümleri de bir yere not alırsan, harekete geçmiş olursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…