• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Verimli Rutin

Merhaba kızlar iyi akşamlar ,
Yeni yila 1 gün kalmışken yeni yılda kendime belirlediğim hedeflerimi yazmak istiyorum.
Yaza Allah nasip ederse bebeğimi kucagima alacağım bu süreçte sağlıklı beslenmek ve haftada 2-3 kez 30 dakikalık yürüyüşler yapmak istiyorum.
Bebek doğunca da sağlıklı beslenme düzenime devam etmek istiyorum çünkü hem doğum kiloları yüzünden hemde bebeğime verdiğim süt mümkün olduğunca sağlıklı olsun istiyorum.Yürüyüş bana ruhen bedenen çok iyi hissettiriyor bu yüzden hayatımda yürüyüş her zaman minimum düzeyde de olsa olsun istiyorum.

Manevi anlamda ise ibadetlerimde hassas davranarak namazlarımı aksatmadan vaktinde kılmak istiyorum. Diyanete ait 2 cilt ilmihal aldım hergun 10 sayfa okuma hedefim var.
Dedikodudan ve dedikodu olan ortamdan kendimi mümkün olduğunca uzak tutmak istiyorum.
Birisi hakkında birşey söyleyeceğim zaman direk aklıma belirlediğim bu hedef geliyor vazgeçiyorum.Hayatimda bana iyi hissettirmeyen, negatif enerjisi olan,negatif enerjisini üstümde hissettiğim ,sürekli bunalım modda ,hayatından şikayetçi insanlardan mümkün olduğunca uzak durmaya çalışıyorum ve başarılı olabiliyorum(çok şükür çünkü asla yapamıyordum).
Küçük taşınabilir kuran-i kerim meali aldım hergun 5 sayfa okumak istiyorum.

Öncelikli hedeflerim arasında kredi kartı borcumuzu ödeyerek bağımsızlaşmak,hedefim nisan ayında bitmiş olması.
Birikim anlamında işe eşim ve ben memuruz. Her ayın 15 -16 si borçları yatırarak, birikim kısmını altın döviz kurlarına yatırıp belirlediğim bütçe ile geçimimizi sağlamak istiyorum.
Her ay mutlaka 1 gr dahi olsa altın almak istiyorum.Hedefim daha yüksek tabi.

Ev işleri anlamında ise ayda 2 ya da 3 kez yardımcı almak.Evimin işleri genel anlamada biriktiğinde dolap içleri vs karıştığında kendimi ruhen daralmış,bunalmış ve yetersiz hissediyorum hepsini ayni anda yapmaya gücüm olmuyor ve bende nasıl olsa gücüm yok hepsinide yapamam diyerek yapmıyorum bu durum 2 3 gün sürüyor eşimle mecbur kalıp yapıyoruz bu durumu yaşamak ciddi anlamda ruh halimi etkilediği için destek almam şart.

Epey uzun yazdım.Toparlayacak olursam , ibadetlerimde düzenli hassas,dedikodudan uzak , düzenli kitap okuyan, sağlıklı beslenen,mümkün olduğunca yürüyüşü aksatmadigim,eşime karşı daha sabırlı, öfkeli anında cevap vermeyen , dinleyen, temiz düzenli bir ev , ocakta yemeği hazır olan bir ben istiyorum. Bu plânlarımı yazmak, kendimi kontrol etmek için D&R den bir ajanda edindim bullet journal tarzında yarın paylaşırım beğendim içini güzelce dolduracağını umuyorum.
Hepimiz için güzel hayırlı sağlık huzur dolu bir yıl olmasını dilerim.

2019 hedef listeme evde yapılacak 5 dakikalık eksersizi de ekliyorum, ne kadar iyi yapmışsın bu konuda. Yürüyüş candır benim favorim.
Yürüyüş işine ben de çok sevindim. Lise bitene kadar Eskişehir’de yaşadım ve her yere yürürdüm. Evimiz çarşıdaydı ve hiç otobüse falan bindiğimi hatırlamıyorum. Ailecek arabaya da ihtiyacımız olmazdı. İstanbul’da yaşadığım dönemde de toplu taşıma kullandığım için yine yürüyordum ama Ankara bana hiç yaramadı:) Şu an kızımın okuluna yürüyebilmek bana inanılmaz iyi geliyor.

Selamlar,

İlk defa bir yıla 4 kişi olarak giriyoruz. İpek’in gelişi ile birlikte bir tamamlanmışlık duygusu içerisindeyim.

Bugün sofrada Ela İpek’i taklit ediyordu, İpek ablasına gülüyor ve eşim de onları sevgiyle izliyordu. Hani bazı anlar olur ya hayatta, öyle sıradan, ama öyle sihirli. Bu an tam da öyle bir andı işte.

Bir sürü şey için şükrettim o an. Sağlıklı iki tane evladım olduğu için, onlara sıcak bir yuva, sağlıklı yiyecekler verebildiğimiz için, istediklerini ve ihtiyaçlarını karşılayabildiğimiz ve doğru bir adamı baba yaptığım için şükrettim. Büyüdüklerinde de böyle ailecek gülüp sohbet edebildiğimiz sofralar görmek en büyük dileğim.

Hepimizin yeni yılı kutlu olsun. Sağlıklı, huzurlu ve verimli bir yıl diliyorum :KK200:

Selamlar,

İlk defa bir yıla 4 kişi olarak giriyoruz. İpek’in gelişi ile birlikte bir tamamlanmışlık duygusu içerisindeyim.

Bugün sofrada Ela İpek’i taklit ediyordu, İpek ablasına gülüyor ve eşim de onları sevgiyle izliyordu. Hani bazı anlar olur ya hayatta, öyle sıradan, ama öyle sihirli. Bu an tam da öyle bir andı işte.

Bir sürü şey için şükrettim o an. Sağlıklı iki tane evladım olduğu için, onlara sıcak bir yuva, sağlıklı yiyecekler verebildiğimiz için, istediklerini ve ihtiyaçlarını karşılayabildiğimiz ve doğru bir adamı baba yaptığım için şükrettim. Büyüdüklerinde de böyle ailecek gülüp sohbet edebildiğimiz sofralar görmek en büyük dileğim.

Hepimizin yeni yılı kutlu olsun. Sağlıklı, huzurlu ve verimli bir yıl diliyorum :KK200:
Mutlu yillar canım. Anlattığın durum gözümde canlandı , tahmin edebiliyorum maşallah ailene. Elecdacim sana ve diğer kızlara eşimle yaşadığım durumdan bahsetmek istiyorum.Eşim çok çabuk sinirleniyor öyle ki saçma sapan herşeye ve bu durum beni çok üzüyor, geriyor konuşuyorum bir iki gün düzelir gibi oluyor sonra yine aynı. Nasil bir tutum sergilersem eşim davranışlarının farkında olur ben artık ona aynı ayda sert cevaplar vererek degil, davranışlarımla farkında olmasını sağlamak istiyorum.. Oda artık bir baba olacak bu şekilde sinirli,sabırsız nasıl baba olur bilmiyorum.Sizler bu tarz durumlarla nasıl başa çıkıyorsunuz ben nasıl başa çıkabilirim. Bazen pamuk gibi olan adam bazen çok sinirli oluyor siniri saman alevi gibi çok kısa süreli oluyor. Ben kırılmış oluyorum yarim saat sonra hiçbirşey olmamış gibi davranıyor bu kez ben kırgınlıkla ona yumuşak davranasım gelmiyor

Canım heyecanla ve kendime de notlar alarak devam ediyorum seriyi okumaya
Emzirirken yenen kalorili şeyler deyince aklıma geldi
KAzandibi tatlısının üstüne nutella sürüp yemiştim ya hiç unutmam ve bir daha da yapmam :oops:
o nutella kazandibinin üstüne nasıl sürülür hala çözemedim ayrı bir yetenek seninki:KK48:

ne demek @DenizGeldi, keşke yazdıklarım birkaç gönüle dokunsa…

günümüzde çocuklara davranış kalıpları ve bunun sonucunda ortaya çıkan problemler benim kanayan yaram maalesef… bu duruma gerçekten çok üzülüyorum. ne kadar yazmayacağım desem de, sussam, karışmasam da genelde bu tür konuların tam içinde buluyorum kendimi.

annelik kitaplardan, okuyarak öğrenilecek bir şey değil elbet… ama çocuğun, söz konusu “bir insanın temel ihtiyaçları” olunca okumak, anlamak gerek. ben bu anlamda pedagog Adem Güneş ten çok faydalandım. çocuğun gerçekten neye ihtiyacı var, en iyi, tatminkar açıklamaları onda buldum. anneliği anlatması ise ayrı bir konu onun… onun dünyasında anneler muhtemelen çalışmayan, çalışsa da yorulmayan, eşinden her daim tam destek bulan, annenin annesi de muhtemelen baya bir pedagoji, psikoloji kitabı devirmiş cinsten:) annede yetersizlik hissi oluşturabiliyor, ama en güzel anneliği de yine bence o gösteriyor. 10 yaşından beri neredeyse psikoloji, pedagoji, felsefe vs okumuşumdur. başka da çok yazarı okudum yerli, yabancı şimdi aklıma gelmeyen. Cüceloğlu, Tarhan, Mine İzgi, çeşitli Montessori lerden de faydalandım bu konularda. gördüm ki amaç çocuğu tanıyana kadar herşey, annelik ise kişiye özel… bu yüzden kendi anneliğimi kendim oluşturdum. bir çok anne gibi… okuduklarımı “kalbime” koydum. “vicdanımla” annelik yapıyorum. bütün gün yok komşumuza, yok idarecimize, yok iş arkadaşımıza şuna buna gayet güzel tahammül ediyoruz da, ya EN KIYMETLİMİZ tahammülü haketmiyor mu diyorum… 33 olmuşum artık, ben hayatımdakileri olduğu kadarıyla tolere edebiliyorum nasılsa, ama onun “tolere edebilme yeteneğini” törpülemeye hakkım yok… hayata yorgun başlamasın diyorum.

benim derdim ise bugün çocukların hep mutsuz olması, tatminsiz, huzursuz olması. çocuğa çocuk gibi davranılmaması. ya şımartılmış, ya baskı, ya şiddet görüyor çoğu farkına varılmadan… hep pedagoji okuyoruz, çocuğu “odağa koyuyoruz” ama kimse dönüp de kendine bakmıyor. kimse bu çocuğa ben ne “YAPMAMALIYIM” demiyor… “çocukların dedikleri, davranışlarıyla demek istedikleri hep kulak arkası ediliyor, bir kulaktan girip öbüründen çıkıyor, NEDEN sorgulanmıyor…” bu çocuklar genç olunca, aileden ayrılmak istiyorlar, aileleriyle sıkılıyorlar, aileleriyle vakit geçirmek, onlar için birşeyler yapmak istemiyorlar, neden? neden bunların sorumlusu hep dünya, diğer insanlar, yozlaşan ve gerileyen ahlak, eğitim sistemi, hayat düzeni bilmem ne? neden “aile” değil, anne değil, baba değil… çuvaldızın tadına da bakmak lazım artık biraz. alttaki komşunun çocuğu uzun uzun ağlıyor,tek başına diğer odada, bazen bağırışlar duyuyorum, içim gidiyor… çocuğun yaramazlığından şikayet ediliyor sonra, hırçınlığından… aynı çocuk benim yanımda tatlı bir prenses oluveriyor. bazen kıyamıyorum, kapıyı çalıp alasım geliyor ağlamasın diye, içeride anne nasıl durabiliyor… kimseye haksızlık etmek istemem-herkesin durumu,yaşadığı farklı, kimsenin hayatına-evine-düzenine dalmak haddim de değil, yapmam da tabii ki, içimden öyle geliyor işte. içim acıyor…

Gary chapman ın kitabı var 5 sevgi dili… bir de çocuklar için 5 sevgi dili var. okunmasını tavsiye ederim.

@Tryingtobeminimalist, canım çocuk 2 yaşa kadar annesini “kendisinin bir parçası” olarak görüyor. 2-3 yaş kendinin farkına varmaya başladığı, anneden ayrı olarak, hareketlerini bağımsız olarak gözlemlediği bir zaman aralığı… 3 yaşında tüm dünya onun zanneder, egosu tavan yapar:) 3-4 yaş aralığı sosyallesip, kendinin gibi başkalarının da olduğunu farkettiği, dünyasına başkalarını da katabildiği bir süreçtir… o vurmalar, kendini farketmeye başlamasının işaretleri muhtemelen:)sizdeki etkilerini ve sizin tepkilerinizi gözlemlemeye başladı haberiniz olsun:) olumsuz davranışın üzerinde durup, dikkatini çektiğini farkettirme. normalmiş gibi, sakin davran. olması gerekeni söyle (çok nadir) ve yap. sana yada başkasına, kendisine zarar vermesine izin verme. verdiği zaman da kızma, parmak sallama, üzülme davranışlarında bulunma. bu tür davranışlar onun bilinçaltında henüz farklı şekilde kodlanıyor çünkü. kısaca bileğini tutup, bırakabilirsin vuracağı zaman. hamilelik hem zor, hem çok güzel bir süreç… diğeri de henüz küçük olan bir çocukla hele, zor… fırsat buldukça kendini dinle. Hiç bir şey yapmadan, düşünmeden karnındaki ikinci canı hisset, sakin ol, hareketlerini duy, an da ol… o gelene kadar da diğer oğlunla vakit geçir, mümkünse yalnız. eşin yada annen olmadan… birkaç gün mesela izin al, eşin işteyken siz ikiniz takılın onunla:)resim yapın, uzanın çizgifilm izleyin, meyve tabağı hazırlayın, unla hamur yapın, bir bardaktaki suyu diğerine boşaltın, mercimek, bulgurlarla deniz, çöl yapın, sarılın öpüşün koklaşın vs vs. ve bunlar seni de mutlu eden keyifli şeyler olsun mutlaka. o anlardan çocuk gibi zevk almaya çalış. 4 yaşına dön:)sana zevk vermeyen oyunu illa zeka geliştirecek diye oynama. kesintisiz bir ilgiyle, oyunda olduğunu, bizzat keyif aldığını görürse o, oğlun için en kıymetlisi… her zaman empati yapmak lazım… çocuk da olsa karşımızdaki, biz ne isterdik diye sormak lazım bir şey yaparken. “kaygısızca” bir can’da huzur bulmak mümkünse, o anne yada evlattır bence… huzurunuz bol olsun:):KK200:

iyi ki varsın:KK37:
yazılanları okuyorum da iyi ki buradayım diyorum. ben de en kısa zamanda çocuğum-çcouklarım ile ilgili kafama takılan bir problemi burada paylaşacağım, umarım çok faydanız olacak

henüz planlarım net değil ama 2018 kazanımlarımı yazmak istiyorum

bu yıl

- 10 yllık çaba sonunda son 2 ayda beslenme düzenimi buldum 3 öğün bazen ikindi ara öğünü ile gayet sağlıklı bir şekilde kilo vermeye başladım.

-Günde 1 saat kadar yürümeye başladım

-çocuklar haftasonu kurslara başladılar, 2 tanesinin ödev işleri büyük oranda halloldu, 1 tanesi hevesli ama şu an yapamayınca zorluyor.

eksiklerimiz çok. yazacak ne kadar az şeyim varmış:p en önemlileri bunlar

herkese merabalar
yılın ilk günü ilk sabahı..

bende 2019 hayal hedef plan ve çabalarımdan bahsetmek isterim..

daha sade olmaya devam,
her gün 15 sayfa kitap okuma
her gün bir sayfa kur an okuma
her gün iki sayfa meal/tefsir
her gün bir kaza namazı
her gün en az 20 dk egzersiz
tesbihat ve dua etmek
ayda en az bir film ve iki belgesel izlemek
ingilizcemi bi üst seviyeye çıkarmak bunun için bbc ayda iki çeviri yapmak
ayda iki defa kütüphane ziyareti
ayda bir cami ziyareti
sılai rahim yapmak
sevdiklerimle hediyeleşmek
finansal bağımsızlık için aylık en az 200 tl biriktirmek
her ay yeni bir tarif deneyip bunu sevdiklerimle paylaşmak
haftada bir sevdiklerimi aramak
daha az sosyal medya günde max.1 saat
masal anlatıcılığı eğitimine katılmak
dernek faaliyetlerinde okuma yapmak ve seminerler düzenlemek
ailemi daha çok sevmek saymak ailemle geçen her anı nimet bilip ona göre davranmak
daha az eşya daha az kirlilik
bir bitki dikmek
üretimde bulunmak
....

ve daha nicesi

elecda elecda ve diğer dostlar uzun zamandır yazamadım

yarım gün çalışmaya başladım :)
çok şükür yıllar sonrasında
artık yarım maaş alıyorum
harcamalarımı azalttım
malum geliirm yarıyarıya düştü
çok birikimlerden ziyade gerçekleştirebileceğim hedefler koydum önüme.
en güzel birikim şekli harcamamaktır diyerek eldekileri değerendirmeye çalışıyorum
üretmeye çalışıyorum
sizleri özledimn
yokluğumda yazılanları okuyorum ..

iyi ki varsınız

ha bu arada yıllar yıllar sonra 66 kg a düştüm..84 den ...
hedefime son bi kilo inşaallah :)
ayrıca okumalarım düzene girdi..az az da olsa daimi olması için çabalıyorum..her şeyi ritüeller şeklinde gerçekleştirip zinciri kırmamaya çalışıyorum ...

merhaba kızlar burdan biri esma-ül hüsnayı öğrenme hedefi koymuştu kendisine ama kimdi hatırlayamadım, nasıl bir uygulama yapacaktı acaba, ben de yıllardır öğrenmek istiyorum hep yarım kalıyor da bu defa tamamlamak istiyorum inşallah

herkese merabalar
yılın ilk günü ilk sabahı..

bende 2019 hayal hedef plan ve çabalarımdan bahsetmek isterim..

daha sade olmaya devam,
her gün 15 sayfa kitap okuma
her gün bir sayfa kur an okuma
her gün iki sayfa meal/tefsir
her gün bir kaza namazı
her gün en az 20 dk egzersiz
tesbihat ve dua etmek
ayda en az bir film ve iki belgesel izlemek
ingilizcemi bi üst seviyeye çıkarmak bunun için bbc ayda iki çeviri yapmak
ayda iki defa kütüphane ziyareti
ayda bir cami ziyareti
sılai rahim yapmak
sevdiklerimle hediyeleşmek
finansal bağımsızlık için aylık en az 200 tl biriktirmek
her ay yeni bir tarif deneyip bunu sevdiklerimle paylaşmak
haftada bir sevdiklerimi aramak
daha az sosyal medya günde max.1 saat
masal anlatıcılığı eğitimine katılmak
dernek faaliyetlerinde okuma yapmak ve seminerler düzenlemek
ailemi daha çok sevmek saymak ailemle geçen her anı nimet bilip ona göre davranmak
daha az eşya daha az kirlilik
bir bitki dikmek
üretimde bulunmak
....

ve daha nicesi

elecda elecda ve diğer dostlar uzun zamandır yazamadım

yarım gün çalışmaya başladım :)
çok şükür yıllar sonrasında
artık yarım maaş alıyorum
harcamalarımı azalttım
malum geliirm yarıyarıya düştü
çok birikimlerden ziyade gerçekleştirebileceğim hedefler koydum önüme.
en güzel birikim şekli harcamamaktır diyerek eldekileri değerendirmeye çalışıyorum
üretmeye çalışıyorum
sizleri özledimn
yokluğumda yazılanları okuyorum ..

iyi ki varsınız
çok güzel hayaller, kopyala yapıtır yapsam yeridir. benim de yarım gün çalışma planım vat biliyor musun? belki de açacağım iş yerime +1 oda daha düşünüp çocukları da okul çıkışı yanıma alı tam gün de çalışabilirim.hayırlısı olsun inşallah.

umarım palanlarımızn ve hayallerimizin gerçek olduğu bir yıl olsun. plan yaprken seninkilerden faydalanacağım inşallah

merhaba kızlar burdan biri esma-ül hüsnayı öğrenme hedefi koymuştu kendisine ama kimdi hatırlayamadım, nasıl bir uygulama yapacaktı acaba, ben de yıllardır öğrenmek istiyorum hep yarım kalıyor da bu defa tamamlamak istiyorum inşallah
canım bir derdin veya isteğin olduğunda bu dert için hangi esma okunur merak et, aç o esmayı onu oku onun ile dua et. o zaman kalıcı olur.

Mesela Ya Vedud aile içi saadet ve eşler birbirini sevsin diye okunur. veya çocuksun annen sevsin öğrencisin öğretmenin sevsin , kaynanan ile problemin var onun için oku, aşıksın aşkın sevsin gibi. en çok talep gören esma:KK45:sevgi ptırcıklarım Ya Vadud (CC) esmasını unutmuyoruz.

misal benim son zamanlarda araştırıp bulduğum YA MUSAVVİR esması var, bu da güzelleşmek için kiii kilo vermem gerekiyordu. Hamile kadın çocuğu güzel olsun diye okur, ev dekore ediyorsun oku.. çoğaltılabilir örnekleri...

sonraciğima beni en çok etkileyen esmalardan biri de YA Muzill esması. Aşağıda anlamı. sakın bunu birileri yerle bir olsun zelil olsun diye okunacak diye düşünmeyin. Bu yerle bir olduğumuzda okuyacağımız bir esmadır:KK42:

El-Müzill

Dilediğini zelil edip alçaltan, süründüren, hor hakir eden. İstediğinden izzet ve şerefi çekip alan anlamlarına gelmektedir.

El-Müzill (c.c.) esmasının anlamı: Dilediğini hor ve hakir kılan, emir ve yasaklarına karşı koyanları zelil eden, süründüren demektir. Zillete düşüren, değersiz kılan, alçaltan demektir.

Bu esmayı Ender Saraç Artık Ruhunu da Besle isimli kitabında öyle bir anlatmış ki...Neden daha önce böyle düşünemedim dedim. Düşünün hep Allah ın pozitif çağrışım yapan isimleri ile dua ediyoruz hep iyilik güzellik maddiyat vs istiyoruz iyi de bir de alçaltan zelil eden Allah var:KK57: Ender saraç yazmış ki bazen yeni bir bina yapmak için eski binanın yıkılması yerle bir edilmesi gerekir. Yıkıldım elimde hiç bir şey kalmadı demeyin, tabiri caizse Rabbimin sizde planladığı Kentsel Dönüşüm ü hayal edin:KK57: O gecekondular yıklacaki yıkılacak ki yerine büyük ve modern binalar dikilecek. Sadece bu esma ile dua ederken Allahım Senden geldiğini biliyorum , beni bu dönüşümde çok hırpalama diye dua etmeyi tavsiye ediyordu:cry:

Herkese günaydın ve hepinize Harika bir yıl diliyorum. Şu an elime defterimi aldım 2018 değerlendirmesi ve 2019 hedeflerimi yazacağım:) 2018 değerlendirmemde son 2 ayı saymayacağım çünkü bulantı ve hastalık falan derken kurduğum düzen epey bozuldu, sömestrdan sonra tekrar ipleri elime alacağım inşallah, yazınca paylaşırım :)

2018 yılı değerlendirmesi:
1-sağlıklı yaşam: oğlum doğduktan sonra paketli ürün tüketimini epey azalttık, sebze tüketimini arttırdık, hem temizlik ürünlerinde hem de gıda olarak doğal ürün kullanımını arttırdık, çay kahveyi daha az suyu daha çok tüketmeye başladık.
Mümkün olduğunca iyi annelik: özellikle oğlum 18 aylık olduğundan beri kendimi yetersiz hissettiğim bir konu. Bu konuda verimli bir rutin oluşturamadım. Ama onu izlerken kalbime kazımaya çalışıyorum her hareketini, sözlerini. O kadar tatlı bir dönemdeki bi tarafım hep küçük kalsın istiyor :) son 1 ay hariç neredeyse her gün dışarı çıkarmaya çalışıyoruz, kitap sevgisi aşılamaya çalışıyoruz(Şu an sadece parçalamayı seviyor ama ), oyun oynuyoruz, abur cuburdan uzak tutmaya çalışıyoruz, gün içimden ceviz, badem, leblebi, yer fıstığı ve kuru üzüm yemeyi çok seviyor. 2. Bebeğimizle birlikten daha sağlam bi düzene ihtiyacım olacak.
Düzenli ve sade bir ev: bu yılın Ağustos ayında evi baya bir boşalttım, eşyalar azalınca ev kendiliğinden düzene girdi gibi. Temizlik rutini oluşturdum ve kendimi boğmadan evimi temiz ve düzenli tutabiliyorum, gardırobum hiç olmadığı kadar düzenli, kıyafetlerim epey azaldı ve konmari usulü katlama büyük fark yarattı. Haftalık yemek listesi oluşturmak hem maddi olarak hem kafa olarak beni epey rahatlattı.
İyi görünmek: bakım konusunda düzenli yaptığım şeyler sadece banyo ve diş fırçalama :) işe giderken mutlaka hafif bi makyaj yapıyorum. Yüzüme herhangi bi şey sürmüyorum, göz kalemi, rimel, ruj ve bazen allık en sık kullandıklarım.
Verimli iş hayatı: elimden geleni yaptığım bir yıldı ama geçen dönem daha verimliydi. Plan, program anlamında eksiklerim var.
Para yönetimi: mali işler eşimde aslında. Para olmadan da yaşarım gibi hissettiğim bir yıldı :) harcamalarım minimuma indi. İlk defa birikime başladım.
Toplumsal fayda: aylık yardım topladığımız bir grubumuz var, toplanan para üniversitedeki öğrencilerimize gidiyor.

2019 yılı hedefleri:
Sağlıklı yaşam:2018 yılında azaltmayı ve arttırmayı başardığım alışkanlıklara ek olarak sporu hayatıma sokmak istiyorum. Hamilelik durumu olmasa bu Ekim ayında zumbaya başlayacaktım. Bu gelecek Ekim’in hedefi artık. Ve yürüyüşü de hayatımın bir parçası yapmak istiyorum. Her sabah güne su içerek başlamak ve gün de en az 7 bardak su içmek istiyorum. İşe evden yemek götürmek istiyorum.
Mümkün olduğunca iyi annelik: 2 çocuklu hayatımda esnek bir rutin oluşturmak başlıca hedefim. Çocuklarımla daha çok oyun oynamak, anın tadını çıkarmak istiyorum. Büyük oğluma sorumluluk duygusunu aşılamak istiyorum. Ayrıca odası ayrılacak ve tuvalet eğitimi verilecek. Daha verimli bir uyku rutini oluşturmak hedefim.
Düzenli ve sade bir ev: oluşturduğum rutine uymaya devam edeceğim. Fazlalıkları ayıklamaya devam, yemek listesine devam.
Doğuma doğru yardımcı almaya başlayabilirim.
İyi görünmek: cilt temizliği için doğal ürünler kullanmak istiyorum. Banyo da duş jeli kullanmıyoruz, doğal sabun kullanmaya başladık,ona devam. Hamilelik ve sonrasında kendimi salmak istemiyorum:)
Verimli iş hayatı: daha planlı ve programlı olacağım. Materyal arşivi oluşturmak istiyorum.
Para yönetimi: birikime devam. Oğlumun hesabına düzenli yatırım yapmak istiyorum.
Toplumsal fayda: düzenli yardıma devam.
Ekstra hedefler: ilişkiler konusunda köklü değişiklikler yaşadığım bir yıldı, en yakın dostum dediğim insanla bile yolları ayırdık, ve ben bi rahatladım sanki. Hayatıma anlam katmayan herkesle mesafe koymaya devam edeceğim ve herkese hakkettiği değeri vereceğim. Kimsenin eşimin, çocuklarımın ve ailemin önüne geçmesine izin vermeyeceğim. Başkalarından önce kendi davranışlarıma ve hislerime odaklanacağım, beklentilerimi azaltacağım( bunları 2018 de yapmaya başladım ve ilişkiler konusunda çok güzel dönütleri oldu). Düzenli kitap okumaya devam edeceğim( son zamanlarda okuyamadım ama artık devam). Telefon kullanımını azaltacağım( 2 saat sınırı koydum tele ama zamanla 1 saate kadar indirmeyi düşünüyorum). Kriz durumlarını fırsata çevirmeyi öğreneceğim( bu konuda eşim çok iyidir onu örnek alsam çok iyi olacak).
Hedeflerimize ulaştığımız bir yıl olur umarım :)

ha bu arada yıllar yıllar sonra 66 kg a düştüm..84 den ...
hedefime son bi kilo inşaallah :)
ayrıca okumalarım düzene girdi..az az da olsa daimi olması için çabalıyorum..her şeyi ritüeller şeklinde gerçekleştirip zinciri kırmamaya çalışıyorum ...
tebrik ederim, zayıflama takımında mısın? biraz bahseder misin neler yaptığından

Back