• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Verimli Rutin

Herkese günaydın elecda elecda yazdığın özet cümleler belki de herhangi biri hayatımızı değişitebilir nitelikte güçlü...

Her sabah minnettar olmak havaya inat” bu düşünce benim uzun süredir uyguladığım bir bakış. Çok seviyorum bu bakışı

Ayrıca başkasından onay almamak” bu da uyguşamak istediğim bir bakış. En basit şeylerde bile eşime danışmadan edemiyorum ben akıl edemiyorum sanki ..bunu nasıl aşacağım bu konuda düşünöem gerek
İnternette "Onaylanma İhtiyacı" ile ilgili bölümlere bir göz atmanı tavsiye ederim. Nedenini anlamak çözümün ilk adımı olur.

Merhaba ben de tam bu konuda kendimi geliştirmek istiyorum.Yakinda düğünüm var.Evime aldığım herseyı başkalarına danişiyorum.Fikir alınabilir ama benimki fikir almayi geçti...Bunu asmak icin neler yapılabilir çok merak ediyorum.
Ben senin yerinde olsam, öncelikle oda oda nasıl bir evde yaşamak istediğimi ayrıntılı bir şekilde hayal eder ve bunları bir kağıda dökerdim. Sonrasında pinterest veya internetten istediğim eşyalar ilişkin görselleri kopyalayarak bir dosya yapardım. Alışverişe de bu görseller ile çıkardım. O evde sen yaşayacaksın ve her baktığın eşya sana mutluluk vermeli. Başkalarını memnun etmek için aldığın her eşya duygusal yüke neden olur.

ARTIK BİLİYORUM-Oprah WINFREY

2. BÖLÜM

• Uzunca bir süredir ilk kez hayatımdan sorumlu olduğumu, yaptığım her şeçimin bir sonuç doğurduğunu fark etmiştim. Bu sonuçlar ise beklentilerime denk düşmüyordu. Bunun sebebi beklentimin başka, niyetimin başka olmasıydı. Mesela başkalarını sürekli memnun etmeye çalışma niyetim, istenmeyen bir sonuç doğuruyordu. Sık sık benden yararlanıldığını, kullanıldığımı hissediyordum.

• Sevdiğin işi yaparak para kazanırsan aldığın her maaş bir ikramiyedir.

• Dışarısı ne kadar stresli ve karmaşıksa içeride o kadar sakin olmak gerektiğini öğrendim.

• Canlı ve kendinden hoşnut bir ruh hali içinde yaşıyorum. Bu ruh halinin yakıtı ise, kendimi adadığım her şeye karşı hissettiğim tutku. Bunu daha tatlı yapansa mutluluğumu benim yarattığımdan emin olmam. Bu benim seçimimdi.

• Yaşım ilerledikçe önemsiz şeylere ve sığ uğraşlara toleransım azalıyor. Paradan gelmeyen bir zenginlik türü vardır; dikkatinizi hayatınıza vermekten kaynaklanan bir vizyon ve bilgelik zenginliği. Size her şeyi öğretir.

• Dünyayı bir okul olarak görmeyi seçtiğinizde, bütün yaşadıklarınızın size bir şey öğretmek için başınıza geldiğini fark edersiniz. Hayat yolculuğunuzun amacının daha çok kendiniz olabilmek olduğunu anlarsınız. Ne zaman bir dertle karşılaşsam kendime sorarım: “Bunun gerçek sebebi ne; ondan ne öğrenmem gerekiyor?” Ancak asıl dersi çıkardığım zaman en iyi kararı verebiliyorum ve deneyimim sayesinde gelişiyorum.

• Kalbinizden geçen arzularla, olmanız gereken kişiyle ve muhteşem dünyamıza sağlamanız beklenen katkıyla uyum içerisinde olduğunuzda algınızın değiştiğini hissedersiniz.

• Amacım evrenin sunabileceği her şeye açık olmak. Her yıl. Her gün.

• Bir zamanlar insanların benim hakkımda “Kim olduğunu sanıyor?” demesinden korkardım. Şimdi “İşte ben buyum” deme cesaretim var.

• Hiç birimiz durmadan koşturmak için yaratılmadık. Bu yüzden kendinize ihtiyacınız olan zamanı ve özeni vermezseniz vücudunuz hastalık ve yorgunluk belirtileriyle isyan etmeye başlar.

• Zamanımı boşa harcamamaya çalışıyorum, çünkü kendimi boşa harcamak istemiyorum. Enerjisi kötü insanların bu dünyadaki bir dakikamı bile tüketmelerine izin vermemeye çalışıyorum.

• Umarım paranızı harcayış şekliniz kimliğinizle ve önem verdiklerinizle örtüşüyordur. Umarım paranız size ve sevdiklerinize mutluluk getiriyordur. Umarım onu en iyi niyetlerinizi gerçekleştirmek üzere etkili bir güç olarak kullanırsınız.

• Bu sizin verebileceğiniz bir karar; buraya geliş amacınızın peşinden gitmek ve günlerinizi boşa geçirmemek. Her yarın bugünden yaratılır.

• Ne yapacağınızı bilmediğinizde, kafanız netleşene kadar hiç bir şey yapmayın. Dinginleşmek dünyanın seslerini değil, kendi sesinizi duymanızı sağlar. Ne istediğinize karar verdiğinizde de o karara bağlı kalın.

• Kırılmayan taşlar tepelere, sonra da dağlara dönüşür. İşimizde, ailemizde, ilişkilerimizde, maddi durumumuzda, sağlığımızda günlük temizlikleri yapmak bizim işimiz.

• Her etkiye karşılık bir tepki vardır. Karma felsefesinin de özü budur. Bana yapmaya çalıştığın her şey senin zaten başına geldi.

• Mutluluk asla başkalarından aldığınız bir şey değildir. Hissettiğiniz mutluluk verebileceğiniz sevgi ile doğru orantılıdır.

Son olarak kitapta sevdiğiniz, kalbinizi mutlulukla dolduran 15 tane madde yazılmış. Hadi biz de kendimizinkileri fark edelim ve buraya yazalım. Benimkileri yazıyorum.

- Sabah gün doğumuna tanıklık etmek
- Kahvaltıda güzel demlenmiş bir çay içmek
- Kendime güzel bir Türk kahvesi pişirmek
- Güzel bir kitap
- Vücudum uyanmak isteyene kadar uyumak ( Bu ara mümkün değil, belki bir 4 sene sonra:))
- Yürüyüş
- Sıcak bir banyo
- Pazar kahvaltısında simit yemek
- Yağan karı seyretmek
- Yeni tarifler denemek
- Yeni yerler görmek
- Tiyatro
- Sevdiğim müzikleri dinlemek
- Kızlarımı izlemek
- Yazın neredeyse tüm günü balkonda geçirmek

Merhaba ben de tam bu konuda kendimi geliştirmek istiyorum.Yakinda düğünüm var.Evime aldığım herseyı başkalarına danişiyorum.Fikir alınabilir ama benimki fikir almayi geçti...Bunu asmak icin neler yapılabilir çok merak ediyorum.
O dönem nedense başkalarının fikirleri bir anda kafa karıştırıyor, biz akrabalardan farklı bir şehirde herşeye kendimiz karar verdik eşimle ama yine de bir iki konuda iş arkadaşımdan etkilenmişim ve çok pişmanım. Salon ve oturma odasını ayrı yapmayacağım dedim birinin lafına gelip ayrı yaptım ve salon takımında Gümüşlük almayacağım dedim ve yine aynı kişiden etkilenmişim. Yeni tanıdığım iş arkadaşım üstelik :) fikir alınabilir ama son karar senin içine sinen olmalı

elecda elecda Onaylanma İhtiyacı na internetten bi bak dedi :)
hemen bakalım

Yarın öğlene misafirlerim var. 2 arkadaşım gelecek. Ne zamandır denemek istediğim bir tarifi üstlerinde denemeye karar verdim:))

Önce gittim avm’den kelepçeli kek kalıbı ve muffin kalıbı aldım. Sonra da markete uğrayıp gerekli malzemeleri aldım.

Yarının menüsü şu şekilde
Fırında Pırasa
Kısır
Yoğurtlu Brokoli Salatası
Muhallebili Balkabağı Pastası
Buzluktan da börek çıkartacağım.

Muffini Cumartesi Ela ile birlikte yapacağız. İlk denememiz olacak bakalım:)

Yarın öğlene misafirlerim var. 2 arkadaşım gelecek. Ne zamandır denemek istediğim bir tarifi üstlerinde denemeye karar verdim:))

Önce gittim avm’den kelepçeli kek kalıbı ve muffin kalıbı aldım. Sonra da markete uğrayıp gerekli malzemeleri aldım.

Yarının menüsü şu şekilde
Fırında Pırasa
Kısır
Yoğurtlu Brokoli Salatası
Muhallebili Balkabağı Pastası
Buzluktan da börek çıkartacağım.

Muffini Cumartesi Ela ile birlikte yapacağız. İlk denememiz olacak bakalım:)
güzel olursa tarifi paylaşırmısın:hamarat:

beni mutlu eden 15 madde :)

1-oğlum sabah uyanınca yatakta onunla sarılmak,oynamak onu koklamak
2-bitki ekmek büyümesine şahitlik etmek
3-ailemle bahçede kahvaltı etmek
4-yeni bir kitaba başlamak
5-yağmurlu havada yürümek
6-uyanınca yavaş ve yudum yudum limonlu su içmek(limonlu su rutinimi elecda elecda dan sonra başladım )
7-yeni bir tarif denemek
8-kütüphane ve kitapçı,kırtasiye gezmek .
9-Kur an okumak
10-ebru yapmak
11-arkadaşlarımla sohbet etmek
12-hocalarımın tecrübe ve bilgileriyle yoğrulmak
13-rafadan yumurta yemek
14-trileçe yemek
15-eşimle birlikte vakit geçirmek

‘Büyüdükçe her kadın annesine benzer’
Sözü hakkında ne düşünüyorsunuz?
Çok dominant baskıcı bir anneyle büyüdüm, psikolojik şiddet gördüm sayılır herhalde bu durum. Kızım olacağını öğrendiğim günden bu yana sürekli dua ediyorum kızımla arkadaş gibi olabiliriz inşallah, kızımın Ben de annem gibi bir anne olabilirim inşallah diyebileceği bir anne olmabirilim diye. Etrafımdan bu sözü duyunca da ürperiyorum ben de anneme benzersem farkında olmadan diye:KK43:
(Not:annemi çok seviyorum tabi ki, Allah başımızdan eksik etmesin. Ama yıllarca yaşadığım şeyleri de unutamıyorum, gece yatağıma çekilip ağladığım çook zamanım oldu :KK43:)
benim de benzer bir annem var çok tartışırdık (hala daha tartışırız zaman zaman) hep erkek olsun istedim çocuklarımın. Erkek de oldular ama şimdi diyorum ki bir kızım da olsaydı fena olmazdı hani. Kız anne ilişkisi başkadır ne olursa olsun. Bu arada evet bence anneye benziyoruz zamanla iyi ve kötü huylarımızla. Ama ben farkındalık yaratmaya çalışıyorum zihnimde ve bedenimde daha az benzemek için.

Son olarak kitapta sevdiğiniz, kalbinizi mutlulukla dolduran 15 tane madde yazılmış. Hadi biz de kendimizinkileri fark edelim ve buraya yazalım. Benimkileri yazıyorum.

- Güzel bir kitap
- Vücudum uyanmak isteyene kadar uyumak ( Bu ara mümkün değil, belki bir 4 sene sonra:))
- Yürüyüş
- Sıcak bir banyo
- Yağan karı seyretmek
- Yeni tarifler denemek
- Yeni yerler görmek
- Tiyatro
- Kızlarımı izlemek

1 Bakımlı olmak
2 Camdan dışarıyı izleyip çay içmek
3 Film, İnternet dizileri izlemek
4 Kızımla vakit geçirmek
5 Farklı yerler gezmek görmek
6 Müzik
7 Eşimle sohbet etmek
8 Evden eşya elemek :)
9 Tasarım ve detaylarla uğraşmak
10 Kitap okumak özellikle roman
11 Fotoğraf çekmek
12 Çiçek, bitki bakmak
13 Motosiklet ve Araba kullanmak
14 Her türlü maddi manevi yardım etmek
15 Dinlenmek

1. bebeklerimi kreşten almaya gidince o ilk kucak
2. sabah erken kalkıp kimse uyanmadan kendime zaman ayırmak
3. şehir sokaklarında özgürce tek başıma dolaşmak
4. bebeklerimi izlemek
5. değişik kekler yapmak
6. sıcak bir duş alıp, bakım yapmak
7. yeni işimle ilgili anlamam gerekenleri anlamak
8. detay fotoğrafı çekmek
9. güzel bir kitap okumak
10. bahçedeki iki sincabın ceviz ağacında oynamalarını seyretmek
11. çok yakın olduğum arkadaşlarımla telefonda sohbet etmek
12. Almanca kendimi ifade edebilmek
13. günümü verimli geçirmek
14. ıvır zıvır yememek
15. tartıya çıktığımda eksi görmek

ARTIK BİLİYORUM-Oprah WINFREY

2. BÖLÜM

• Uzunca bir süredir ilk kez hayatımdan sorumlu olduğumu, yaptığım her şeçimin bir sonuç doğurduğunu fark etmiştim. Bu sonuçlar ise beklentilerime denk düşmüyordu. Bunun sebebi beklentimin başka, niyetimin başka olmasıydı. Mesela başkalarını sürekli memnun etmeye çalışma niyetim, istenmeyen bir sonuç doğuruyordu. Sık sık benden yararlanıldığını, kullanıldığımı hissediyordum.

• Sevdiğin işi yaparak para kazanırsan aldığın her maaş bir ikramiyedir.

• Dışarısı ne kadar stresli ve karmaşıksa içeride o kadar sakin olmak gerektiğini öğrendim.

• Canlı ve kendinden hoşnut bir ruh hali içinde yaşıyorum. Bu ruh halinin yakıtı ise, kendimi adadığım her şeye karşı hissettiğim tutku. Bunu daha tatlı yapansa mutluluğumu benim yarattığımdan emin olmam. Bu benim seçimimdi.

• Yaşım ilerledikçe önemsiz şeylere ve sığ uğraşlara toleransım azalıyor. Paradan gelmeyen bir zenginlik türü vardır; dikkatinizi hayatınıza vermekten kaynaklanan bir vizyon ve bilgelik zenginliği. Size her şeyi öğretir.

• Dünyayı bir okul olarak görmeyi seçtiğinizde, bütün yaşadıklarınızın size bir şey öğretmek için başınıza geldiğini fark edersiniz. Hayat yolculuğunuzun amacının daha çok kendiniz olabilmek olduğunu anlarsınız. Ne zaman bir dertle karşılaşsam kendime sorarım: “Bunun gerçek sebebi ne; ondan ne öğrenmem gerekiyor?” Ancak asıl dersi çıkardığım zaman en iyi kararı verebiliyorum ve deneyimim sayesinde gelişiyorum.

• Kalbinizden geçen arzularla, olmanız gereken kişiyle ve muhteşem dünyamıza sağlamanız beklenen katkıyla uyum içerisinde olduğunuzda algınızın değiştiğini hissedersiniz.

• Amacım evrenin sunabileceği her şeye açık olmak. Her yıl. Her gün.

• Bir zamanlar insanların benim hakkımda “Kim olduğunu sanıyor?” demesinden korkardım. Şimdi “İşte ben buyum” deme cesaretim var.

• Hiç birimiz durmadan koşturmak için yaratılmadık. Bu yüzden kendinize ihtiyacınız olan zamanı ve özeni vermezseniz vücudunuz hastalık ve yorgunluk belirtileriyle isyan etmeye başlar.

• Zamanımı boşa harcamamaya çalışıyorum, çünkü kendimi boşa harcamak istemiyorum. Enerjisi kötü insanların bu dünyadaki bir dakikamı bile tüketmelerine izin vermemeye çalışıyorum.

• Umarım paranızı harcayış şekliniz kimliğinizle ve önem verdiklerinizle örtüşüyordur. Umarım paranız size ve sevdiklerinize mutluluk getiriyordur. Umarım onu en iyi niyetlerinizi gerçekleştirmek üzere etkili bir güç olarak kullanırsınız.

• Bu sizin verebileceğiniz bir karar; buraya geliş amacınızın peşinden gitmek ve günlerinizi boşa geçirmemek. Her yarın bugünden yaratılır.

• Ne yapacağınızı bilmediğinizde, kafanız netleşene kadar hiç bir şey yapmayın. Dinginleşmek dünyanın seslerini değil, kendi sesinizi duymanızı sağlar. Ne istediğinize karar verdiğinizde de o karara bağlı kalın.

• Kırılmayan taşlar tepelere, sonra da dağlara dönüşür. İşimizde, ailemizde, ilişkilerimizde, maddi durumumuzda, sağlığımızda günlük temizlikleri yapmak bizim işimiz.

• Her etkiye karşılık bir tepki vardır. Karma felsefesinin de özü budur. Bana yapmaya çalıştığın her şey senin zaten başına geldi.

• Mutluluk asla başkalarından aldığınız bir şey değildir. Hissettiğiniz mutluluk verebileceğiniz sevgi ile doğru orantılıdır.
Çok güzel teşekkür ederim paylaşım için sindire sindire okuyacağım tekrardan :) kitabıda almayı düşünüyorum

- Güzel bir kitap
- Yürüyüş
- Sıcak bir banyo
- Yağan karı seyretmek
- Yeni tarifler denemek
- Yeni yerler görmek
- Tiyatro
- Kızlarımı izlemek
Çok beğendim hepinizin mutlu 15 maddesini :KK200: :)) Pozititif düşünce topiğinde bizde ara ara küçük, büyük minnettarlıklarımızı şükür listelerimizi paylaşırız.
Ben de yazayım o halde ;
1. Sevdiğim bir insana sıkı sıkı sarılmayı
2. Yeni demlenmiş çay kokusunu, kış ayında özellikle
3. Doğa yürüyüşlerini, sokakta yaklaşan kedinin köpeğin başını okşamayı
4. Kocaman ulu bir ağaca sarılmayı ( beni görenler deli bu deselerde :)) topraklanıyorum)
5. Uzun uzun gökyüzünü seyretmeyi
6. Sabahın erken saatlerinde kuş seslerini dinlemeyi
7. Meditasyon yapmayı
8. Kendime vakit ayırmayı, bakımlarımı yapmayı
9. Sinemaya gitmeyi ,kitap okumayı
10. Yeni kitap kokusu, kitap sayfalarına dokunmayı,
11. Evde battaniye ile sinema, yabancı dizi seyretmeyi
12. Müzik dinlemeyi
13. Sevgiyi, hayatı paylaşmayı
14. Yorgun bir günün üstüne derin bir uyku çekmeyi
15. Olumlu düşünmeyi, enerjimi titreşimi pozitif tutmayı, elimden geldiğince dengede kalmayı, yaşamayı .....
diye daha liste uzar gider :)) Bu mutluluklarım için şükürler olsun Allahım.
elecda elecda sana da teşekkür ederim paylaşımların için ...

1- Oğlumun hayatımdaki varlığını,
2- Eşimle vakit geçirmeyi,
3- Annemle sohbet etmeyi,
4- Yeni bebeğimi heyecanla beklemeyi,
5- Benim ve sevdiklerimin sağlıklı olmalarını,
6- Yemek yapmayı ve yemeyi,
7- Kitap okumayı,
8- Kendi irademi yönetebilmeyi,
9- Deniz kokusunu, denize karşı kahve içmeyi,
10- Uyumayı,
11- Yağmur yağarken penceremden seyredip sıcak bir şeyler içmeyi,
12- Gezmeyi, yeni yerler keşfetmeyi,
13- Hayal kurmayı, hedef belirlemeyi,
14- Memlekete yolculuk etmeyi, annemin balkonunda kahvaltı yapmayı,
15- Dostlarımla zaman geçirmeyi çok seviyorum. Ve tüm bunlar için şükrediyorum :)

"Bunları uygulayamıyorum" cümlesini "Bunları nasıl uygularım?" şeklinde değiştirirsen, beynin otomatik olarak çözüm üretmeye başlayacaktır. Aklına gelen çözümleri de bir yere not alırsan, harekete geçmiş olursun.
Kesinlikle deneyeceğim bunu. Sonucu yazarım benimde beni mutlu eden 15 şeyim:
1. Açık havada derin derin nefes alıp vermek
2. Oğlumu izlemek, onunla zaman geçirmek ve ilerde geçireceğim zamanların hayalini kurmak
3. Eşime sarılıp sessizce kendimi, bizi dinlemek
4. Tüketmekten çok dünyaya birşeyler üretmek
5. Kışın soba başında oturup ısınmak, kestane yemek, portakal kabuğu kokusunu içime çekmek
6. Güneşin doğuşunu ve batışını seyretmek
7. Ailemle kafamıza estiği gibi gezip tozmak
8. Yemek yemek
9. İnsanlara yardım etmek
10. Arkadaşlarımla zaman geçirmek, onlara yemek hazırlamak
11. Mutfakta zaman geçirmek
12. İstediğim kadar uyuyabilmek (1.5 yaşında bir oglum var ve 2.ye hamileyim. Benim de daha 4 senem var galiba) :)
13. Sevdiğim şeyleri izlemek, kitap okumak
14. Yürüyüş yapmak piknik yapmak
15. Hayatta sahip olduklarım için şükretmek, dua etmek, hayal kurmak

Back