- 3 Haziran 2009
- 7.445
- 29.180
- 1.073
- 41
Senin adına çok sevindim canım. 2018 senin için gayet verimli bir yıl olmuş. Allah bebeğini sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.Merhaba herkese;
Birkaç kere bu sayfaya yazmıştım. Bebeğimin uyku düzeni bu aralar dinlenme elveriyor.kısaca ben de 2018 özeti yapmayı isterim.
Evlilikte 1,5 sene doldurduk. Öncelikle fazla abartma kaçmadan yaptığımız düğün harcamalarınızı kapattık ve birikim yaptık.Bu arada yılın ilk ayı hamile olduğumu öğrendim.Yılın büyük zamanı hareketlerimde aşırıya kaçmayacak şekilde ayarladım.Bebek doktor ve ek masrafları için birikim yaptık.Bu arada eşimin ailesi hamilelik sürecinde maddi manevi çok destek oldular. Kaybettiğim anne ve babanın yerine büyük bir aileye sahip olmanın ne güzel olduğuna şükrettim.
Yıl ortasında yatırım için ev satın aldık. Kredi ödemelerini aldığımız 2ev kirası ödüyor.Biz üzerine çok az ek yapıyoruz. Böylece kendi kendini ödeyen borcu deneyimledim.
İş hayatımda hamileliğin etkisini az hissettirmeye çalıştım ama bu birkaç kere uyarı almama engel olmadı.elecda nın dediği gibi bir insanın iki dudağı arasında olmak tedirgin etti. Sene sonunda eşimle kendi işimizi kurma kararı aldık(meslektaşız)şimdilik ben işe devam edeceğim.Fakat ekonomik nedenlerden dolayı küçülmeye gidilirse ve çıkarılırsam bir planım olduğunu bilmek beni mutlu ediyor. Bu nedenle bir süre tek maaşla idare etmek zorundayız.
Yılın son aylarında kızımız ailemize katıldı.Evimiz doldu doldu boşaldı.Kalabalık sofraları da,çekirdek ailenin huzurunu da deneyimledim.Sade yaşam fikri doğum sonrası daha netleşti kafamda.önerdiğiniz birkaç kitapla işe başladım.
Can sıkan bazı problemler yaşandı aralık ayında.Kiracı oluğumuz için ev sahibimiz evi satmaya karar verdi ve kombimizi değiştirmek zorunda kaldık.Satış olana kadar bu evde devam edeceğiz.Kombi parasını ödedik.Her ay kiradan keseceğiz.
2018 yılı benim için genel anlamda güzel geçti.En harika hediyem de 3 aylık oldu şimdi yanımda beşikte mışıl mışıl uyuyor. 2019 yılında özellikle sizlerin yardımıyla kendimden vazgeçmeden iyi bir anne olmayı ögrenmeyi, sade huzurlu sağlıklı bir sene geçirmeyi umuyorum.
Biraz uzun oldu kusura bakmayın.Herkese harika bir yıl diliyorum.İyi ki varsınız.
Aksilikler hepimizin başına geliyor. Önemli olan bu aksilikler karşısında bizim nasıl davrandığımız. Etkiyi değiştiremiyoruz ama tepkiyi yönetebiliriz. Senin de başına gelen sıkıntıları iyi yönettiğini düşünüyorum.