• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Verimli Rutin

evet roasanayma kontrolcüyüm evimde iş hayatımda çocuklarım konusunda kontrolcü ve birazda aşırı plancıyım benim kontrolüm dışına çıkıldığında işler kötüye gidecek gibi hissediyorum.

Planlı olmak kötü bir şey değil ama kontrolcü olmak çok kötü. Böyle insanların en başta çevresine verdiği zarar çoktur. Eşine, çocuklarına hayatı zindan edebilir. İngilizce bir terim vardır “control freak” diye. Evlerden ırak insan modeli.

Kendinizle ilgili tanım yapabiliyorsanız, öncelikle kendi çabanızla aşmaya çalışın. Kitap, internet, bol bol tefekkür işe yarayabilir. Başaramazsanız da uzman desteği alıp rahatlama yolunu seçin.

Benim çok yakın bir arkadaşım oldukça kontrolcü biridir. Bakıcısının ne giyeceğine bile karışır. Çok fena....

Eşi ve çocukları ile ciddi problemler yaşıyor bu yüzden maalesef.

Sizin durumunuz nedir bilemiyorum ama mutlaka aşmaya çalışın. Sevgiler...

sevgili elecda merhaba,

hayatta karşımıza çıkabilecek olumsuzlulklarla nasıl baş edebilmeyi öğrendin gelişen durumları kendini yıpratmadan izole etmeyi nasıl başarıyorsun bu konu hakkında yardım istiyorum. çünkü ben en ufak bir olumsuzlukla yada işlerin istrediğim gibi gitmemesi durumunda yerle yeksan oluyorum. sağlığımda kötüleşiyor. bu durumdan nasıl kurtulabilirim. yardımcı olacak fikirlerini bekliyorum.
bu soruya izninle ben de yorum yapacağım. bilimsel bir çözümüm yok sadece tecrübelerimden bahsedeceğim.
Eğer ufak şeyleri dert edebiliyorsan ne mutlu sana ki henüz büyük bir dert yaşamamışsın! Büyük bir derdin olsun bak bakalım çamaşırı yeni asmışken yağan yağmuru dert ediyor musun?
Ben yaşanan acıların insanı geliştirdiğini düşünüyorum. Daha büyüklerini yaşadıkça küçükleri önemsiz gelmeye başlıyor. Yalnız böyle ferah ferah konuşuyorum da iş ile ilgili şeyleri ben de çok kafaya takardım. Ve işim rast gitmezdi ve kontrol bende değildi. Bu da gene benim işim konusunda mükemmelliyetçi olmamdan kaynaklanıyordu. Oysa ki beklenti o değildi. Beklenti başkaydı benim yapmaya çalıştığım şey başkaydı. Haliyle 2 kat yoruluyorsun.

sonracığıma kader diye de bir şey var. 'olduğu kadar olmadığı kader ' sözü önemli...

Ve ben bu dünyada olan şeyler kadar olmayan şeylerin bizim doğum haritamızda bilmem bir yerlerde bize özel tasarlanmış olaylar olduğunu düşünüyorum. Hiç bir şey sebepsiz değil. İnan hepimizin yolunun burada kesişmesi bile tesadüf değil.
@elecda çocuk bakımı ile ilgili anılarını anlatmıştı. malumunuz kendileri planların kraliseçesi olur ve tam da doğumdan sonra bebişini mutlu mesut emzireceği zaman annesinin kanser tedavisi için hastanelerde mesai geçirdiğinden bahsetmişti. Kader öyle bir şey ki böyle zor sorular sorabiliyor bazen hiç çalışmadığın yerlerden. Yani bu kadar modern bir kadın diyebilirdi ki ben çocuğma çok düşkünüm zaten lohusayım anneme kızkardeşim baksın yok halam baksın gidemem ki...ya da o kadar yolu her gün git gel para mı dayanır benzine, ne yapalım parasızlık diyebilirdi. Ama tanıdığımız kadarı ile @elecda bunun için kredi çeker ne anneliğinden ne de hayırlı evlat olmaktan vaz gecerdi. EEE cenneti kazanmak öyle kolay da değil.
kötü olaylarla karşılaşınca bu dediklerim aklına gelsin, Allah kulunun kötülüğünü istemez.

Kötü -negatif insanlarla karşılaşınca da elecda nın o kişilere bakış açısını yazdığı bir mesajı vardı geçmişte o önemli

bence hepimiz bu dünyada gelişimimizi tamamlıyoruz. herşey susmak kabullenmek ve tevekkül etmek de değil. kendimizi korumak gerekirse insanlara ceza kesmek gerekiyor. yani benim sınırlarımı zorlayan insana imkanım varsa haddini bildirmem gerekir. artık böyle düşünüyorum:)
Bir de sosyal çevre minimalizmi var gene elecda bahsetmişti. gereksiz insanları hayatından çıkartıyorsun. herkesin sana olan yakınlığını ve yakınlık derecesini belirliyorsun. kimseye ederinden fazla değer vermezsen o gereksiz insanarın yaptıkları da sana çok dokunmuyor...

biz de öğrenecez diye uğraşıyoruz işte. en zoru insan ilişkileri

sevgili elecda merhaba,

hayatta karşımıza çıkabilecek olumsuzlulklarla nasıl baş edebilmeyi öğrendin gelişen durumları kendini yıpratmadan izole etmeyi nasıl başarıyorsun bu konu hakkında yardım istiyorum. çünkü ben en ufak bir olumsuzlukla yada işlerin istrediğim gibi gitmemesi durumunda yerle yeksan oluyorum. sağlığımda kötüleşiyor. bu durumdan nasıl kurtulabilirim. yardımcı olacak fikirlerini bekliyorum.
Daha önce bahsettiğim “etki alanı” ve “ilgi alanı” kavramlarını içselleştirdim. Bir durum ile karşılaştığımda bunun etki alanım içerisinde olup olmadığını değerlendiriyorum. Eğer değilse ben üzülsem de ağlasam da başıma geleni değiştiremem demektir. Bu durumda yapabileceğim tek şey durum konusunda tepkimi belirleyebilmek. Bu konuda insagramde rastladığım yazıyı ekliyorum. Bir göz atmanı tavsiye ederim.

Eklentiler

• 498A1BFE-BB3F-4087-90FC-12F1A64E83E3.png
    498A1BFE-BB3F-4087-90FC-12F1A64E83E3.png
    616,2 KB · Görüntüleme: 247
bu soruya izninle ben de yorum yapacağım. bilimsel bir çözümüm yok sadece tecrübelerimden bahsedeceğim.
Eğer ufak şeyleri dert edebiliyorsan ne mutlu sana ki henüz büyük bir dert yaşamamışsın! Büyük bir derdin olsun bak bakalım çamaşırı yeni asmışken yağan yağmuru dert ediyor musun?
Ben yaşanan acıların insanı geliştirdiğini düşünüyorum. Daha büyüklerini yaşadıkça küçükleri önemsiz gelmeye başlıyor. Yalnız böyle ferah ferah konuşuyorum da iş ile ilgili şeyleri ben de çok kafaya takardım. Ve işim rast gitmezdi ve kontrol bende değildi. Bu da gene benim işim konusunda mükemmelliyetçi olmamdan kaynaklanıyordu. Oysa ki beklenti o değildi. Beklenti başkaydı benim yapmaya çalıştığım şey başkaydı. Haliyle 2 kat yoruluyorsun.

sonracığıma kader diye de bir şey var. 'olduğu kadar olmadığı kader ' sözü önemli...

Ve ben bu dünyada olan şeyler kadar olmayan şeylerin bizim doğum haritamızda bilmem bir yerlerde bize özel tasarlanmış olaylar olduğunu düşünüyorum. Hiç bir şey sebepsiz değil. İnan hepimizin yolunun burada kesişmesi bile tesadüf değil.
@elecda çocuk bakımı ile ilgili anılarını anlatmıştı. malumunuz kendileri planların kraliseçesi olur ve tam da doğumdan sonra bebişini mutlu mesut emzireceği zaman annesinin kanser tedavisi için hastanelerde mesai geçirdiğinden bahsetmişti. Kader öyle bir şey ki böyle zor sorular sorabiliyor bazen hiç çalışmadığın yerlerden. Yani bu kadar modern bir kadın diyebilirdi ki ben çocuğma çok düşkünüm zaten lohusayım anneme kızkardeşim baksın yok halam baksın gidemem ki...ya da o kadar yolu her gün git gel para mı dayanır benzine, ne yapalım parasızlık diyebilirdi. Ama tanıdığımız kadarı ile @elecda bunun için kredi çeker ne anneliğinden ne de hayırlı evlat olmaktan vaz gecerdi. EEE cenneti kazanmak öyle kolay da değil.
kötü olaylarla karşılaşınca bu dediklerim aklına gelsin, Allah kulunun kötülüğünü istemez.

Kötü -negatif insanlarla karşılaşınca da elecda nın o kişilere bakış açısını yazdığı bir mesajı vardı geçmişte o önemli

bence hepimiz bu dünyada gelişimimizi tamamlıyoruz. herşey susmak kabullenmek ve tevekkül etmek de değil. kendimizi korumak gerekirse insanlara ceza kesmek gerekiyor. yani benim sınırlarımı zorlayan insana imkanım varsa haddini bildirmem gerekir. artık böyle düşünüyorum:)
Bir de sosyal çevre minimalizmi var gene elecda bahsetmişti. gereksiz insanları hayatından çıkartıyorsun. herkesin sana olan yakınlığını ve yakınlık derecesini belirliyorsun. kimseye ederinden fazla değer vermezsen o gereksiz insanarın yaptıkları da sana çok dokunmuyor...

biz de öğrenecez diye uğraşıyoruz işte. en zoru insan ilişkileri
Teşekkür ederim canım:KK200:
Hastane süreçleri kesinlikle benim hayata bakış açımı önemli ölçüde değiştirdi. Gerçek derdin ne olduğunu gördüm. Benim sağlık dışında dert edeceğim ve çözülemez gördüğüm bir sorun kalmadı. Ölümden başka herşeye çare var hayatta. Bir de Şems'in 'Hayatının alt üst olmasından korkma. Nereden biliyorsun hayatın altının üstünden iyi olmadığını" sözünün çok doğru olduğunu düşünüyorum.

Herkese iyi akşamlar diliyorum.. aslinda ne yazacagimi nerden başlayacagimi bilemedim . Ama hepiniz o kadar içten ve o kadar samimisiniz ki okudukça kendimden pay cikardim okudukça ders aldim... Cok araştırdım neden elimdeki parcalara kiyamiyorum neden atamiyorum neden sürekli her şeyi erteliyorum.. Neden her seyi bu kadar dert ediyorum. Erteleme hastalığı miydi fibromiyalji miydi obsesif kompulsif miydi panik atakmiydi anksiyete miydi hepsini arastirdim hepsinden biraz biraz vardi derken kendimce siyrilmaya calistim yada calisiyorum diyeyim çünkü ilaclara siginmak istemiyordum.. sonra buraya denk geldim ve üşenmeden bütün sayfalari bastan sona okudum. Hepinize ayri ayri teşekkür ederim tabi başta sevgili elecda sana... insani rahatlatan cevaplarin hayata bakış açın tamda keşke böyle bir insan hayatimda olsa derken girdin hayatima.. arkadaslarim bana fikirlerin benim için önemli derken ben hep icimden keske bende bunu soyleyebilsem derdim. Nihayet bende soyleyebiliyorum fikirlerin benim icin önemli. Daha yolun cok basindayim ama evimi sadelestirmeye anında hareket etmeye düzenli olmaya çalışıyorum. 16 aylik bir oğlum var çok zor bi cocuk uyku duzeni olmayan bir cocuk cok yıprandım.. Kpss ye hazirlanmak isteyip hazirlanamamak ayrica yipratan bir süreç benim icin. Eşimden destek goremiyorum ayrica onun tarafindan cok rencide ediliyorum. Cok uzun yazdim ama o kadar sıkıntılıyım ki cevap vermeseniz bile yazmış olmak az da olsa rahatlatir belki dedim. Hepinize ayri ayri teşekkür ederim..

Teşekkür ederim canım:KK200:
Hastane süreçleri kesinlikle benim hayata bakış açımı önemli ölçüde değiştirdi. Gerçek derdin ne olduğunu gördüm. Benim sağlık dışında dert edeceğim ve çözülemez gördüğüm bir sorun kalmadı. Ölümden başka herşeye çare var hayatta. Bir de Şems'in 'Hayatının alt üst olmasından korkma. Nereden biliyorsun hayatın altının üstünden iyi olmadığını" sözünün çok doğru olduğunu düşünüyorum.
Şems doğru demiştir inanıyorum :super:zira ben hayatımı alt üst ettim herşey herkes değişti hayatımda. Bakalım alt tarafı nasılmış :KK48:

Şems doğru demiştir inanıyorum :super:zira ben hayatımı alt üst ettim herşey herkes değişti hayatımda. Bakalım alt tarafı nasılmış :KK48:
valla güzel altı da üstü de güzel:)) Altı kazandibi tadında:KK45:
yalnız bu söze dikkat etmek lazım zira biraz fazla cesaret veriyor:deli:@elecda
İlk bunu gülben ergen ilk eşinden ayrılırken paylaşamıştı oradan duydum. boşanması gerekiyordu eyvalah. sonrasında yaşananlar, ne bileyim polyanna gibi Allah beni seviyor oh ne ala bu eş ile 60 yıl yaşarım vs biraz abartı oluyor. yani hepimiz biraz böyle sufi inançlar mı diye tanımlanır bilemiyorum 6. hisler, Allah beni seviyor, her işim rast gidiyor, ne yaparsan yap aşk ile yap gibi zihni değil duyguları ön plana çıkartan karar mekanizmalarını kullanırsak hata yaparız. Öyle değil mi?

Arkadaşlar merhaba nasilsiniz... Bu aralar burasi biraz sessiz benim takip ettigim sosyal hesaplarim yok sadece burasi vardi hepsini okudum onerebileceginiz bi yer varsa takip etmek istiyorum. Kendime haftalik bi plan oluşturdum Allah kısmet ederse yarin uygulamaya başliycam ve cok heyecanliyim. Gerçekten bugün bu işi yapicam diye kafamda netlestirince hiç işim yokmus gibi rahatim..Kesinlikle şu bir kaç gündür biraz dikkat edip planli yaşamaya çalışınca bana ne kadar da cok zaman kalıyormuş.. Ayrica size danışmak istedigim bi konu var.. kpss ye hazirlanmak istiyorum oğlum küçük nasil yapsam nerden başlasam bilmiyorum ders çalışmayı cok seviyorum ama bi türlü ders başına oturamiyorum kararliyim artık şu kpss yi halletmeliyim..

Daha önce bahsettiğim “etki alanı” ve “ilgi alanı” kavramlarını içselleştirdim. Bir durum ile karşılaştığımda bunun etki alanım içerisinde olup olmadığını değerlendiriyorum. Eğer değilse ben üzülsem de ağlasam da başıma geleni değiştiremem demektir. Bu durumda yapabileceğim tek şey durum konusunda tepkimi belirleyebilmek. Bu konuda insagramde rastladığım yazıyı ekliyorum. Bir göz atmanı tavsiye ederim.
çok teşekkür ederim elecda :KK200:

A asmi sosyal medya hesabin yoksa hic bulasma bence. Kpss surecinde zamanina yazik. You toubedan motivasyon videolari dinleyebilirsin. Ben mutfakta is yaparken dinliyorum. Hepimzin zaman yonetimiyle ilgili sikintilari var.
Yok yok zaten bulaşmayı düşünmüyorum zar zor kurtuldum zaten.. you tube a bakayim bu tarz bir şey icin sormustum zaten çok teşekkür ederim..

Arkadaşlar merhaba nasilsiniz... Bu aralar burasi biraz sessiz benim takip ettigim sosyal hesaplarim yok sadece burasi vardi hepsini okudum onerebileceginiz bi yer varsa takip etmek istiyorum. Kendime haftalik bi plan oluşturdum Allah kısmet ederse yarin uygulamaya başliycam ve cok heyecanliyim. Gerçekten bugün bu işi yapicam diye kafamda netlestirince hiç işim yokmus gibi rahatim..Kesinlikle şu bir kaç gündür biraz dikkat edip planli yaşamaya çalışınca bana ne kadar da cok zaman kalıyormuş.. Ayrica size danışmak istedigim bi konu var.. kpss ye hazirlanmak istiyorum oğlum küçük nasil yapsam nerden başlasam bilmiyorum ders çalışmayı cok seviyorum ama bi türlü ders başına oturamiyorum kararliyim artık şu kpss yi halletmeliyim..
youtube dan rüzgar mira okan ve başak kablan takip edebilirsin.
sınav çalışmak benden çok uzak ama öğrencilik yıllarımda az çalışarak sınav geçmemi hep özet çalışmama borçluyum:) tmbellik...hiç bir sınava çalışmadan girmedim tüm konulara hakimdim diyelim ki 800 sayfalık bir kitaptan sorumluyum gider 80 sayfalık önce lise düzeyi kitap bulur çalışırdım bu şekilde ana başlıklar hallolurdu. vakit varsa ayrıntıya girerdim.

tabi tembel olma iyi çalış;)

sonraciğima eger canın hiç bir şey yapmak istemiyorsa basit ten başlayabilirsin. yani zorlanmadan başlarsın bir bakmışsın 30 sayfa çalışmışsın, kendine özgüven gelir 'hiç bir şey yapmıyorum' psiklojisinden kurtulursun

minimal yaşamda da öyle yaptık hep zorları en sona sakladık (benim evrak ayıklama işlerim hala duruyor bu arada)

Yaa bana zaman ayirip detayli yazdigin için çok teşekkür ederim.. dedigin videolari takip edicem insallah.. beni anlattin sanki bende cok tembeldim yaa bir gece önceden calisirdim hep ev arkadaslarim cok kizardi on lar iki hafta onceden başlar di ama ayni notlari alirdik ;) ben genelde vir kaç konu belirler oralara calisirdim ve hep çıkardı :) dedigin gibi bugun sevdigim bi dersten başladım cocukla gerçekten cok zor ama insallah olur bakalim hayırlısı olsun.. Geçenlerde bi yazi okudum iş çıkışına 10 dakka kala hep gözümüz saatte olur halbuki o 10 dakka da bir cok isinizi tamamlayabilir yarına hazirlik yapabilirsiniz diyor du.. bence sende işin vitimine 10 15 dk ayir hergun azar azar yap bitir..

Selamlar Hanımlar,

Sabah eşimi ve kızımı gönderdikten sonra banyo yapıp kahvaltımı ettim ve işe başladım. Şu an itibariyle bugün için yapmayı planladığım işleri tamamlamış bulunuyorum. İpek uyuyor, uyanınca yarım saat kadar dışarı çıkartıp günlük gezimizi yapacağız. Sonrasında İpek Hanım'ın banyosu yaptırılacak ve ben Ela Hanımı almak üzere yürüyüşe çıkacağım.

İşyerim de bazı karışık durumlar söz konusu. Patronların uçağı satıp 8-9 ay sonra yenisini almak gibi bir düşünceleri var. Bu fikir doğrultusunda uçak bu ara satışa çıkacak. Benim hayatımda şu şekillerde değişiklik olabilir.

1. Olasılık: 8-9 ay uçaksız kalırız ancak şirket maaş ödemeye devam eder. Ben işe gitmek zorunda kalmam ve evden yapacağım iş miktarı uçuş olmadığı için önemli ölçüde azalır. Kızımı büyütürüm.

2. Olasılık: 8-9 ay sonunda uçak almaktan vazgeçilir ve şirket kapatılır. Bu durumda 8-9 ay yaptığım birikim yanımıza kar kalır ve alacağım tazminatla aynı standartta 2 sene yaşamaya devam edebilirim.

3. Olasılık: 8-9 ay beklenmeden uçak satıldığı gibi şirket kapanır. Tazminatımı alırım. Aynı standartta 15 ay kadar hayatımı sürdürebilirim. Tam zamanlı işe şu aşamada giremeyeceğim için hayat standardımızı düşürmek zorunda kalabilirim.

Eşim ile birlikte her 3 olasılık senaryosu için oturup konuşmalı ve yol haritası çizmeliyiz. Eski ben olsaydım şimdilerde diğer iş arkadaşlarım gibi derin endişelere gark olmuş vaziyetteydim. Şu an ne hissettiğimi analiz ediyorum ve şaşkınlıkla fark ediyorum ki hiçbir şey hissetmiyorum:)

Şu anki bakış açım hayatıma gelen olumlu-olumsuz her şeyi aynı şekilde kabul ederek, önüme bakmak. Ayrıca bazı şeylerin başlayabilmesi için bazılarının da sonlanması gerekir. Bundan sonraki süreci beklemedeyim:)

Haftaya başladık, hepimiz için hedeflerimiz doğrultusunda geçirdiğimiz bir hafta olması dileğiyle:KK200:
Bu bakış açısını bana ödünç verebilir misiniz:)Şaka bir yana bu asamaya gelebilmek için neler yaptınız keşke bizimle de paylaşsanız...

Bu bakış açısını bana ödünç verebilir misiniz:)Şaka bir yana bu asamaya gelebilmek için neler yaptınız keşke bizimle de paylaşsanız...
Merhaba,

Burada paylaştıklarımın tamamı benim hayata bakış açımı, dolayısıyla hayat kalitemi geliştirmek amacıyla yaptıklarım aslında.

Genel olarak tanımlarsam, ben hayatımı uzun vadeli hedeflerim doğrultusunda planlarım. Ancak hayat biz planlarken başımıza gelen şeyler olduğuna göre, başıma gelen olumlu-olumsuz ne varsa olduğu gibi kabul eder, gereğini yapar ve yoluma devam ederim.

Başımıza gelen her sıkıntının bir tekamül aracı olduğuna, hayatın bize bir şey öğretmeye çalıştığına inanırım.

Selamlar Hanımlar,

Sabah ehliyet ve kimlik yenileme randevum vardı. Yaklaşık iki ay önce randevu almıştım. Eşime yarım gün izin almasını ve beraber gitmeyi teklif ettim.

Akşamları eşim geldiğinde yemeğini yiyor sonra ben İpek ile o Ela ile uğraşalım derken uyuyakalıyoruz, iki çift laf konuşacak halimiz kalmıyor:))

Sabahtan beraber çıktık, arabayı metro istasyonuna bırakıp, metro Kızılay’a gittik. Çok uzun zamandır Kızılay’a gitmemiştim. İşimizi hallettikten sonra dönerini sevdiğimiz bir büfe var. Orada ayaküstü öğle yemeği yedik. Güzel sahlep yapan bir yer var, orada da oturup sahlep içip sohbet ettik. Epeydir beraber takılmamıştık. İkimize de iyi geldi.

İş ile ilgili durum büyük olasılıkla yarın kesinleşecek. İşyerimin kapanması durumunda alacağım tazminat ile yaklaşık 2 yıl mevcut hayat standardımızı koruyabileceğiz. Yani ev kredisini ve kızımım okul parasını ödeyebiliyoruz.

Yeni bir iş bakıp bakmama konusunda henüz karar vermedim. İpek çok küçük ve yeni bir işyerinde 1 yıl iznim olmayacak ve çocukların hastalıkları konusunda bu durum beni zorlar.

İki yıl çalışmama kararı verip İpek’e bakabilirim. Bu durumda bakıcı ablamızı göndermemiz gerekecek. Ablayı yaza kadar tutup gelebilecek iş tekliflerine göre de bir karar verebilirim. Hayırlısı diyelim:))

valla güzel altı da üstü de güzel:)) Altı kazandibi tadında:KK45:
yalnız bu söze dikkat etmek lazım zira biraz fazla cesaret veriyor:deli:@elecda
İlk bunu gülben ergen ilk eşinden ayrılırken paylaşamıştı oradan duydum. boşanması gerekiyordu eyvalah. sonrasında yaşananlar, ne bileyim polyanna gibi Allah beni seviyor oh ne ala bu eş ile 60 yıl yaşarım vs biraz abartı oluyor. yani hepimiz biraz böyle sufi inançlar mı diye tanımlanır bilemiyorum 6. hisler, Allah beni seviyor, her işim rast gidiyor, ne yaparsan yap aşk ile yap gibi zihni değil duyguları ön plana çıkartan karar mekanizmalarını kullanırsak hata yaparız. Öyle değil mi?
Bence zihin ile enine boyuna düşünüp, son kararı duygularına göre vermek en doğrusu:) Eğer duymayı başarabilirsen insanın iç sesi her zaman doğruyu söyler.

Back