Popüler Konu Verimli Rutin

Selamlar,

Dün sabah İpek’in 3. ay kontrolü vardı. Herşey yolunda çok şükür. Doktor büyük resimleri olan bebek kitaplarından okumaya başlayın dedi. Ela’nın kumaş bir kitabı ve siyah beyaz kartları vardı. Onları çıkarttım. Bir de bir tarafı dişlik olan bir kitap aldım:)) Ayrıca her gün soğuk havaya mutlaka çıkartın dedi. Ben Ela’yı karda buzda hep çılarmıştım. Faydasını kreş döneminde gördük. Arkadaşlarına göre oldukça kısa sürede atlatıyor. İpek’i de çıkartacağım.

Doğum iznim bitti. Haftaya salı iş başı yapacağım. Salı ve Cuma günleri ofise gideceğim, kalan günler evden çalışacağım.

İki gün önceye kadar İpek Aventin yenidoğan biberonunu sorunsuz alıyordu. Ancak iki gündür reddediyor. Dün akşam eşim gidip Madela’nım biberonunu aldı. Birkaç gün de onu deneyeceğiz. Eğer onu da almazsa İpek Hanım ve bakıcı ablamız da mecburen benimle beraber işe gelecekler

Kolay gelsin canım. Benim oğlum sadece Lansinoh u kabul etti. Onu da deneyin olmazsa. Baya marka denemiştim ben sadece onu emdi.

Kızlar , aktif olarak katılmasamda buradayım
Vıdeo notları almıstım.

Hayatını hafıflet ama hangısı anlayamadım cokca vıdeo var

İhsan hala belgesel
Mukemmel annelık benı teget gectı
Bullet Journal - Cansu Dengey bunun bır vıdeosu var galıba bu konuyla alakalı dıgerlerı oynatılmıyor
Barıs ozcan bunuda kestıremedım
Podcast dedım bundada cok ıcerık var

Yardımcı olabılecek var mı bırde tedx konusmaları tavsıye edıyorduuz ıste onları almamısım

Bır soru ve de noktalı ajanda nereden edınecegız , bakıyorum 40 sayfalıklar fılan var anca.Diğerleride 330 tl

Sade kitabından notlar

1. Bölüm - Gardrop

Hedef: Bütün gardrobunun sadece sevdiğin parçalardan oluşması

Yapılması gerekenler

• Kendinle ilgili aklına gelen ilk sıfatları sırala- rahatına düşkün, sade, aynı kıyafetleri giymekten hoşlanan, renkli ve pırıltılı kumaşları seven gibi
  • İnternetten yararlanarak tarzına uyan parçaları ve kombinleri araştır. Buna zaman ayır. Beğendiklerinin fotoğrafını çek.
  • Dolabındaki o sezon giyeceğin tüm kıyafetleri çıkar, tek tek değerlendir ve fotoğrafını çek. Kombinlerini oluştur ve fotoğrafını çek.
  • Tadilata verebileceğin parçaları ayır ve neler yapılabileceğini düşün.
  • Hatıra kategorisine giren parçaları bir araya topla, kaç parça ayırdın say. Fazlaysa elemeye çalış .
  • Giymediklerini dolabından ve evden çıkar( bunu çoktan yaptım.)
  • Her bir giyisi kategorini say ve ihtiyaç sayını belirle.(aşağıya listeyi ekledim.) Yanına kombinleyeceğin parçaları yaz.
  • Yaptığın listeye bakarak ihtiyaçlarını belirle.
  • Yeni bir kıyafet alacağın zaman telefonundaki kıyafet fotoğraflarına bakarak ve burdaki notlara bakarak o parçayı alıp almamaya karar ver.
  • Yeni bir parça alırken vücut yapına uygun, en az beş parçayla kombinleyebileceğin, kaliteli hatta biraz da pahalı (bu benim yorumum) parçaları al.
Sonbahar-Kış Gardrobu envanter çıkarma

Pantolonlar ( 8 ) yanına kaç tane olduğunu yaz

• Siyah keten
  • Yeşil keten
  • Siyah kumaş
  • Vs....
Etekler (. )

Elbiseler (. )

• Siyah elbise
  • Mavi çiçekli
  • Vs....

Kazaklar/ trikolar (. )

Ceketler hırkalar (. )

Basic tişörtler (. )

Gömlekler (. )

Dış kıyafetler (. )

Çantalar(. )

Ayakkabılar (. )

Merhaba, çok bilinçli bir annesiniz tebrik ediyorum sizi, benim tavsiyeye ihtiyacım var 2 yaş civarındayken kızınızla ben gibi etkinliklikler yapıyordunuz? Oğlumla da rutin oluşturmak istiyorum ama yaratıcı fikirler gelmiyor aklıma

Merhaba herkese....Dün gece yatmadan önce çok acıkmıştım. Ve sabah kalkıp kendime yağda yumurta yapmaya karar verdim. Gece nerdeyse bu hayalle uyudum. Sabah erkenden kalktım. Eşim ve kızım hala uyuyordu. İki yumurta kırdım, masaya geçtim ve yumurtamı yemeye başladım. Bir baktım eşim halının ortasına çorabını bırakmış. Beni sinir etmek için yaptığını biliyordum, benden bu haftaki tartışmamız yüzünden intikam almaya çalışıyordu. Neyse bir süre sonra farkettim ki içimden eşimle kavga etmeye başlamışım. “O görür gününü, bu hafta çoraplarını yıkamayım da çorapsız kalsın gıcık” vs vs... Aynı zamanda da yumurtalarımı höpletiyorum.

Sonra birden durdum, gerilim yarattığımı farkettim ve kendime dedim ki “sen şu an geceden hayalini kurduğun, son derece lezzetli yumurtaları yiyorsun. Lütfen herşeyi geride bırak ve buna odaklan.”

Bütün düşünceler uçup gitti kafamdan, çorapmış, eşimmiş.....

Güzelce yumurtalarımı yedim ve sessiz evin tadını çıkardım. Tüm ruh halim iyi yönde değişti. Ve bunu başarabildiğim için çok mutlu oldum.

Bu aralar anı yaşamanın egzersizlerini yapmaya çalışıyorum. Sanırım biraz öğrenmeye başlamışım.

Ben de kafamın içinde çok tartışırım insanlarla, dediğiniz yöntemi denicem

Ohhh afiyet olsun

Canım podcast ile ilgili mesajımı yukarıya alıntılıyorum.

Hayiflet hayatını diye bir YouTube kanalı var. Ama tüm videoları sildi sahibi. Çok kaliteli içerikleri vardı. Neden sildi hepsini hiç anlamadım...

Merhaba soğuk havaya günlük çıkarma durumu hangi ay itibariyle öneriliyor. Benim miniğim de 1 aylık oldu.
Rabbim sağlıkla büyütmek nasip etsin 2 prensesinizide

R Roasanayma Bende sabah ev halki uyuyorsa beklemem, karnimi doyururum. Kendimi bencil, vicdansiz gibi hissediyordum. Benim gibi davranan birini gormek iyi hissettirdi.
2. Olarak bende kafamin icinde surekli birileriyle kavga ediyordum. Kendimi cok fena gaza getiriyormusum.Fark edince hemen duzeltme yoluna gittim. Once " iptal, iptal, iptal" diyorum. Sonra kendimi sakinlestirip, ani yasamaya odaklaniyorum.
Resmen beynim rahatladi.

selam......

bizde de şöyle:
yağmur yağarken ağzımızı yukarı açar dilimize denk getirmeye çalışırız,değdi değmedi diye..karşıdan biraz iki deli gibi görünse de bu bizi mutlu eder.
elbette ki çiseleyen hafif yağmurlarda : )

not:yazdıklarınızdan faydalanıyorum,kitap isimlerini not aldım.tekrar teşekkürler..İyi ki varsınız.

Elecda naptın yoksun kaş gündür. Başladın mı işe? Kuzu biberona alıştı mı?

Merhaba soğuk havaya günlük çıkarma durumu hangi ay itibariyle öneriliyor. Benim miniğim de 1 aylık oldu.
Rabbim sağlıkla büyütmek nasip etsin 2 prensesinizide
Merhaba,
Bana her gün çıkarmamı söyledi. 40 çıktıktan sonra başladım ben.
Çok teşekkürler, Allah hepimizin yavrularını korusun, sağlıkla büyüsünler inşallah.

Selamlar Hanımlar,

Benim için yoğun haftaydı. Buraya vakit ayıramadım. Arada okudum ancak cevap yazamadım.

Cuma akşamı Eskişehir'e kayınvalidemlere gittik. İpek, oto koltuğundan hiç hoşlanmadığı için akşam 20:30'da yola çıktık, nispeten rahat bir yolculuk oldu. Ancak hafta sonu hastalandı.Hala burnu akıyor ve yoğun öksürüğü var.

Pazartesi öğleden sonra geri döndük ancak gündüz saati olmasından mütevellit, 2,5 saat boyunca ağladı garibim
Daha bir yere kıpırdamıyorum, görmek isteyen buyursun gelsin evimize yahu:)

İpek biberon almadığı ve benim de Salı günü işbaşı yapmam gerektiği için bakıcı ablamızı da alıp hep beraber işe gittik. Uçak hangarında çalıştığım için ekip dinlenme odaları var. Bu odalardan birine ablayı ve İpek'i yerleştirdim. Ben de çalıştım. Cuma günü tekrar gideceğiz. Genel Müdür şehir dışında şu an. Döndüğünde İpek ek gıdaya tam alışana kadar yani yaklaşık 6 ay sadece Cuma günleri işe gelmeyi talep edeceğim. Bakıcı ablamız Perşembe akşamı bizde kalacak, Cuma sabah hep beraber işe gideceğiz, akşam eve döneceğiz.

Cuma günleri Ela'yı eşim saat 16:00'da okuldan alıp, işine götürecek. Mesai bitimi servisle geri dönecekler. Ela'yı bana teslim edip ablayı evine bırakacak

Bir biberon almamanın sonuçları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…