Merhaba,Eki Görüntüle 2200931
Sevgili elecda sen bu kitabı okuyup burda paylaşmış mıydın yoksa yanlış mı hatırlıyorum?
Okumaya başlayacağım bu haftasonu.
Kolay gelsin canım. Benim oğlum sadece Lansinoh u kabul etti. Onu da deneyin olmazsa. Baya marka denemiştim ben sadece onu emdi.Selamlar,
Dün sabah İpek’in 3. ay kontrolü vardı. Herşey yolunda çok şükür. Doktor büyük resimleri olan bebek kitaplarından okumaya başlayın dedi. Ela’nın kumaş bir kitabı ve siyah beyaz kartları vardı. Onları çıkarttım. Bir de bir tarafı dişlik olan bir kitap aldım:)) Ayrıca her gün soğuk havaya mutlaka çıkartın dedi. Ben Ela’yı karda buzda hep çılarmıştım. Faydasını kreş döneminde gördük. Arkadaşlarına göre oldukça kısa sürede atlatıyor. İpek’i de çıkartacağım.
Doğum iznim bitti. Haftaya salı iş başı yapacağım. Salı ve Cuma günleri ofise gideceğim, kalan günler evden çalışacağım.
İki gün önceye kadar İpek Aventin yenidoğan biberonunu sorunsuz alıyordu. Ancak iki gündür reddediyor. Dün akşam eşim gidip Madela’nım biberonunu aldı. Birkaç gün de onu deneyeceğiz. Eğer onu da almazsa İpek Hanım ve bakıcı ablamız da mecburen benimle beraber işe gelecekler
Evet canım hangi uygulamayı kaç dakika kullandığımızı gösteriyor. Bir de sınır ekliyorsun. Mesela İG 1 saat günde. 1 saat İG de vakit geçirince ertesi güne kadar uygulamaya giremiyorsun.
Merhaba, çok bilinçli bir annesiniz tebrik ediyorum sizi, benim tavsiyeye ihtiyacım var 2 yaş civarındayken kızınızla ben gibi etkinliklikler yapıyordunuz? Oğlumla da rutin oluşturmak istiyorum ama yaratıcı fikirler gelmiyor aklımaSelamlar,
Dün sabah İpek’in 3. ay kontrolü vardı. Herşey yolunda çok şükür. Doktor büyük resimleri olan bebek kitaplarından okumaya başlayın dedi. Ela’nın kumaş bir kitabı ve siyah beyaz kartları vardı. Onları çıkarttım. Bir de bir tarafı dişlik olan bir kitap aldım:)) Ayrıca her gün soğuk havaya mutlaka çıkartın dedi. Ben Ela’yı karda buzda hep çılarmıştım. Faydasını kreş döneminde gördük. Arkadaşlarına göre oldukça kısa sürede atlatıyor. İpek’i de çıkartacağım.
Doğum iznim bitti. Haftaya salı iş başı yapacağım. Salı ve Cuma günleri ofise gideceğim, kalan günler evden çalışacağım.
İki gün önceye kadar İpek Aventin yenidoğan biberonunu sorunsuz alıyordu. Ancak iki gündür reddediyor. Dün akşam eşim gidip Madela’nım biberonunu aldı. Birkaç gün de onu deneyeceğiz. Eğer onu da almazsa İpek Hanım ve bakıcı ablamız da mecburen benimle beraber işe gelecekler
Ben de kafamın içinde çok tartışırım insanlarla, dediğiniz yöntemi denicemMerhaba herkese....Dün gece yatmadan önce çok acıkmıştım. Ve sabah kalkıp kendime yağda yumurta yapmaya karar verdim. Gece nerdeyse bu hayalle uyudum. Sabah erkenden kalktım. Eşim ve kızım hala uyuyordu. İki yumurta kırdım, masaya geçtim ve yumurtamı yemeye başladım. Bir baktım eşim halının ortasına çorabını bırakmış. Beni sinir etmek için yaptığını biliyordum, benden bu haftaki tartışmamız yüzünden intikam almaya çalışıyordu. Neyse bir süre sonra farkettim ki içimden eşimle kavga etmeye başlamışım. “O görür gününü, bu hafta çoraplarını yıkamayım da çorapsız kalsın gıcık” vs vs... Aynı zamanda da yumurtalarımı höpletiyorum.
Sonra birden durdum, gerilim yarattığımı farkettim ve kendime dedim ki “sen şu an geceden hayalini kurduğun, son derece lezzetli yumurtaları yiyorsun. Lütfen herşeyi geride bırak ve buna odaklan.”
Bütün düşünceler uçup gitti kafamdan, çorapmış, eşimmiş.....
Güzelce yumurtalarımı yedim ve sessiz evin tadını çıkardım. Tüm ruh halim iyi yönde değişti. Ve bunu başarabildiğim için çok mutlu oldum.
Bu aralar anı yaşamanın egzersizlerini yapmaya çalışıyorum. Sanırım biraz öğrenmeye başlamışım.
Merhaba herkese....Dün gece yatmadan önce çok acıkmıştım. Ve sabah kalkıp kendime yağda yumurta yapmaya karar verdim. Gece nerdeyse bu hayalle uyudum. Sabah erkenden kalktım. Eşim ve kızım hala uyuyordu. İki yumurta kırdım, masaya geçtim ve yumurtamı yemeye başladım. Bir baktım eşim halının ortasına çorabını bırakmış. Beni sinir etmek için yaptığını biliyordum, benden bu haftaki tartışmamız yüzünden intikam almaya çalışıyordu. Neyse bir süre sonra farkettim ki içimden eşimle kavga etmeye başlamışım. “O görür gününü, bu hafta çoraplarını yıkamayım da çorapsız kalsın gıcık” vs vs... Aynı zamanda da yumurtalarımı höpletiyorum.
Sonra birden durdum, gerilim yarattığımı farkettim ve kendime dedim ki “sen şu an geceden hayalini kurduğun, son derece lezzetli yumurtaları yiyorsun. Lütfen herşeyi geride bırak ve buna odaklan.”
Bütün düşünceler uçup gitti kafamdan, çorapmış, eşimmiş.....
Güzelce yumurtalarımı yedim ve sessiz evin tadını çıkardım. Tüm ruh halim iyi yönde değişti. Ve bunu başarabildiğim için çok mutlu oldum.
Bu aralar anı yaşamanın egzersizlerini yapmaya çalışıyorum. Sanırım biraz öğrenmeye başlamışım.
İlişkiler ve psikoloji konusunda ilgili olan arkadaşlara bi podcast önermek istiyorum. Kaçık prens. Hem çok eğlenceliler hem de çok bilgililer. Iphone’de Podcast’ler programında bulabilirsiniz. Diğerleri için podcast addict programını yükleyerek dinleyebilirsiniz.
Öğrenmeye hevesli hanımlara şiddetle tavsiye ediyorum.
Kızlar , aktif olarak katılmasamda buradayım
Vıdeo notları almıstım.
Hayatını hafıflet ama hangısı anlayamadım cokca vıdeo var
İhsan hala belgesel
Mukemmel annelık benı teget gectı
Bullet Journal - Cansu Dengey bunun bır vıdeosu var galıba bu konuyla alakalı dıgerlerı oynatılmıyor
Barıs ozcan bunuda kestıremedım
Podcast dedım bundada cok ıcerık var
Yardımcı olabılecek var mı bırde tedx konusmaları tavsıye edıyorduuz ıste onları almamısım
Bır soru ve de noktalı ajanda nereden edınecegız , bakıyorum 40 sayfalıklar fılan var anca.Diğerleride 330 tl
maalesef ben de çok tartışıyorum kafamın içinde yakınlarımla. En çok annem ve eşimle. En sevdiklerim ama en çok onlarla kavgalıyım galiba. Enteresan bir huy.Ben de kafamın içinde çok tartışırım insanlarla, dediğiniz yöntemi denicem
Merhaba soğuk havaya günlük çıkarma durumu hangi ay itibariyle öneriliyor. Benim miniğim de 1 aylık oldu.Selamlar,
Benim de en çok kavgam eşim ve annemle olurmaalesef ben de çok tartışıyorum kafamın içinde yakınlarımla. En çok annem ve eşimle. En sevdiklerim ama en çok onlarla kavgalıyım galiba. Enteresan bir huy.
Rica ederim canım
Senin sadeleşme yolculuğu daha farklı olmuş. Ben önce eşyalardan başladım sonrasında zihinsel sadeleşme, ilişkilerde sadeleşme şeklinde ilerledi.
Çocuk bu hayattaki en önemli gelişim aracı. Sen sabırsızsan sana sabretmeyi; hızlıysan yavaşlamayı öğretiyor. Bozulmuş ayarlarının fabrika ayarlarına dönmesini sağlıyor ve zaten insan çocuk sahibi olunca ne kadar bozulduğunu fark ediyor.
Ben bunu en net şu şekilde fark etmiştim. Kızımın kreşe yeni başladığı zamandı. Arabadan indik, gök delinircesine yağmur yağıyor. Ben Ela’ya “Acele et” derken bir yandan kafam ıslanmasın diye elimdeki çantayı kafama tutuyor bir yandan kızımı çekiştiriyordum. Bu yağmur da nerden çıktı diye söylenirken kızım elimden kurtuldu ve yağmurun altında dönerek dans etmeye başladı. “Anne şu yağmurun güzelliğine bak” dedi ellerini yukarıya doğru açarak. Ben kızıma bakakaldım ve dedim ki “Ben nasıl bu hale geldim? Yağmurun yağmasına en son ne zaman sevindim?” Çocuklar hep anda kalıyor ve hayatın tüm güzelliklerini fark ederek hayatın hakkını veriyorlar ya onlardan öğrenecek çok şeyimiz var aslında.
Elecda naptın yoksun kaş gündür. Başladın mı işe? Kuzu biberona alıştı mı?Selamlar,
Merhaba,Merhaba soğuk havaya günlük çıkarma durumu hangi ay itibariyle öneriliyor. Benim miniğim de 1 aylık oldu.
Rabbim sağlıkla büyütmek nasip etsin 2 prensesinizide
Hala biberon almadığı için dün bakıcı ablamız, İpek ve ben hep beraber işe başladık:)Elecda naptın yoksun kaş gündür. Başladın mı işe? Kuzu biberona alıştı mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?