Selamlar Hanımlar,
Benim için yoğun haftaydı. Buraya vakit ayıramadım. Arada okudum ancak cevap yazamadım.
Cuma akşamı Eskişehir'e kayınvalidemlere gittik. İpek, oto koltuğundan hiç hoşlanmadığı için akşam 20:30'da yola çıktık, nispeten rahat bir yolculuk oldu. Ancak hafta sonu hastalandı.Hala burnu akıyor ve yoğun öksürüğü var.
Pazartesi öğleden sonra geri döndük ancak gündüz saati olmasından mütevellit, 2,5 saat boyunca ağladı garibim
Daha bir yere kıpırdamıyorum, görmek isteyen buyursun gelsin evimize yahu:)
İpek biberon almadığı ve benim de Salı günü işbaşı yapmam gerektiği için bakıcı ablamızı da alıp hep beraber işe gittik. Uçak hangarında çalıştığım için ekip dinlenme odaları var. Bu odalardan birine ablayı ve İpek'i yerleştirdim. Ben de çalıştım. Cuma günü tekrar gideceğiz. Genel Müdür şehir dışında şu an. Döndüğünde İpek ek gıdaya tam alışana kadar yani yaklaşık 6 ay sadece Cuma günleri işe gelmeyi talep edeceğim. Bakıcı ablamız Perşembe akşamı bizde kalacak, Cuma sabah hep beraber işe gideceğiz, akşam eve döneceğiz.
Cuma günleri Ela'yı eşim saat 16:00'da okuldan alıp, işine götürecek. Mesai bitimi servisle geri dönecekler. Ela'yı bana teslim edip ablayı evine bırakacak
Bir biberon almamanın sonuçları
Okurken yoruldum Allah kolaylık versinSelamlar Hanımlar,
Benim için yoğun haftaydı. Buraya vakit ayıramadım. Arada okudum ancak cevap yazamadım.
Cuma akşamı Eskişehir'e kayınvalidemlere gittik. İpek, oto koltuğundan hiç hoşlanmadığı için akşam 20:30'da yola çıktık, nispeten rahat bir yolculuk oldu. Ancak hafta sonu hastalandı.Hala burnu akıyor ve yoğun öksürüğü var.
Pazartesi öğleden sonra geri döndük ancak gündüz saati olmasından mütevellit, 2,5 saat boyunca ağladı garibim
İpek biberon almadığı ve benim de Salı günü işbaşı yapmam gerektiği için bakıcı ablamızı da alıp hep beraber işe gittik. Uçak hangarında çalıştığım için ekip dinlenme odaları var. Bu odalardan birine ablayı ve İpek'i yerleştirdim. Ben de çalıştım. Cuma günü tekrar gideceğiz. Genel Müdür şehir dışında şu an. Döndüğünde İpek ek gıdaya tam alışana kadar yani yaklaşık 6 ay sadece Cuma günleri işe gelmeyi talep edeceğim. Bakıcı ablamız Perşembe akşamı bizde kalacak, Cuma sabah hep beraber işe gideceğiz, akşam eve döneceğiz.
Cuma günleri Ela'yı eşim saat 16:00'da okuldan alıp, işine götürecek. Mesai bitimi servisle geri dönecekler. Ela'yı bana teslim edip ablayı evine bırakacak
Kolay gelsin elecda ben bile okurken yoruldum.
Okurken yoruldum Allah kolaylık versin
Kolay gelsin, baya zorlu bir hafta olmuş gerçektenSelamlar Hanımlar,
Tüh ya sıpaya da bakın hele annesinden ayrılmamak için neler yapıyor.emzirme destek sistemi diye bişey vardı. Onu bi arastır istersen belki o şekilde beslenir. Kolay gelsin sana böyle baya zor olurHala biberon almadığı için dün bakıcı ablamız, İpek ve ben hep beraber işe başladık:)
Selamlar Hanımlar,
Gerçekten öyle :)maşallah, planlamalarınıza hayran kaldım. Ne güzel.
Biz olsak sayfalarca şikayet ederdik sanırım, küçük biberon almıyor, sütümü nasıl vericem, sütten mi kesicem, işi mi bıraksam?... 2 çocukla nasıl çalışcam
Selamlar Hanımlar,
Bence de bebek görmek isteyen size gelsin hele ki artık kış geliyor, yolculuklar vs yıpratıcı olabilir
İş meselesine biraz komplike ama efektif bir çözüm bulmuş gibisin. Yine de koordinasyonu zor olmuş olmalı :) kolaylıklar dilerim. Çözüm odaklı olmak böyle bir şey işte
Benim de şu misafircilik işi canımı sıkıyor halen. Geçen gün teyzem adresimi istedi. direkt olarak niçin istiyorsun diyemeyeceğim için verdikten sonra sordum, bilet aldım ben oraya gelmek için dedi. Hangi tarihededim. Bu emrivaki değil mi? Bana bir müsait misin? Sana uyar mı bile demedi. Çok ilginç değil mi? Belki o tarihte başka misafirim olacaktı. Eşimin ailesi de gelecekler belki de ev müsait olmayacak. Bu kadar teklifsiz olunması bana çok garip geldi. (Teyzem senede 2 bayramda birer gün gördüğüm biri, hani öyle aramızda çok aşırı bir samimiyet de yok) kendimi çok sorguluyorum acaba memnuniyetsiz olan, hatalı olan ben miyim diye? Ama düşünüyorum da komşuya bile uğramak için önceden uygunluk durumunu soran bir insanım ben. Kendi babama bile, müsaitsen şu tarihte geleyim diye sorarım. Bu yüzden anlamlandıramıyorum sanırım
İnsanlardaki bu rahatlık beni çok şaşırtıyorBence de bebek görmek isteyen size gelsin hele ki artık kış geliyor, yolculuklar vs yıpratıcı olabilir
İş meselesine biraz komplike ama efektif bir çözüm bulmuş gibisin. Yine de koordinasyonu zor olmuş olmalı :) kolaylıklar dilerim. Çözüm odaklı olmak böyle bir şey işte
Benim de şu misafircilik işi canımı sıkıyor halen. Geçen gün teyzem adresimi istedi. direkt olarak niçin istiyorsun diyemeyeceğim için verdikten sonra sordum, bilet aldım ben oraya gelmek için dedi. Hangi tarihededim. Bu emrivaki değil mi? Bana bir müsait misin? Sana uyar mı bile demedi. Çok ilginç değil mi? Belki o tarihte başka misafirim olacaktı. Eşimin ailesi de gelecekler belki de ev müsait olmayacak. Bu kadar teklifsiz olunması bana çok garip geldi. (Teyzem senede 2 bayramda birer gün gördüğüm biri, hani öyle aramızda çok aşırı bir samimiyet de yok) kendimi çok sorguluyorum acaba memnuniyetsiz olan, hatalı olan ben miyim diye? Ama düşünüyorum da komşuya bile uğramak için önceden uygunluk durumunu soran bir insanım ben. Kendi babama bile, müsaitsen şu tarihte geleyim diye sorarım. Bu yüzden anlamlandıramıyorum sanırım
Hareketin iyi niyetle yapıldığına şüphem yoK asla.Canım günaydın
Annen olmadığı için teyzen doğumda yanında olmak istemiştir diye düşünüyorum
Tabi evin küçük olunca konaklama da problem olabilecek
ben misafiri çok seven biriyim ama kesinlikle habersiz emrivaki tarzında olunca sinir olurum, çok çok yakınlarım hariç tabikiHareketin iyi niyetle yapıldığına şüphem yoK asla.
Ama doğum tarihini ben bilerek (beni doğmadı mı daha diye darlamasınlar diye) 2 hafta geç söyledim. Teyzem biletini tam o tarihe almış, ama önce babam gelecek mesela. babamın falan ne zaman geleceğini sorması gerekmez mi? Ya da kayınvalidemin gelip gelmeyeceğini sorması gerekmez mi? Açıkçası beni arayıp ben şu tarihlerde gelmek istiyorum diye biletini almadan önce sormasını beklerdim. Hatalı mı düşünüyorum bilemedim ki?
Merhabalar
Bugün instagramda minimalist bir oyuna denk geldim ve Kasım ayı boyunca uygulamak istiyorum, umarım başarabilirim. Ayın her günü o gün ayın kaçı ise evden o kadar eşya çıkarılıyor oyunda. Mesela bugün ayın 1'i ve 1 eşya çıkarmam gerek. Yarın 2 gibi... Daha önce burada bahsedilmiş olabilir tabi ama ben bugünden itibaren başlamayı düşünüyorum. Eğlenceli bir başlangıç olur gibi geldi :)
Benim de misafir etmekle bir derdim yok aslında :) hani gelinmesinden rahatsız değilim.ben misafiri çok seven biriyim ama kesinlikle habersiz emrivaki tarzında olunca sinir olurum, çok çok yakınlarım hariç tabiki
Çok haklısın sen canım. Eğer o tarih uymuyorsa sana söyle bence açık açık. De ki ‘şu tarihlerde gelirsen benim için de çok iyi olur, çok yardımın olur senin için de müsait olur mu o tarihler’ diye.Benim de misafir etmekle bir derdim yok aslında :) hani gelinmesinden rahatsız değilim.
Ama nezaketi de elden bırakmamak lazım diye düşünüyorum. Mesela ne kadar kalacağını da bilmek isterim çünkü ona göre sırada gelmek isteyenler var, eşimin iznini ona göre ayarlayacağız falan. Sorulmuyor ki ne kadar kalacaksın diye. Ben x gün kalabilirim senin de bana ihtiyacın varsa falan dese keşke.
Seni çok iyi anlıyorum, ben de öyleyim biri gelecekse ne zaman gelecek ne zaman gidecek bilmek isterim, bu Kişiler kendi annem babam kardeşim de olsa önceden müsait misin diye sorup bilet almasını isterim. Ama biraz karakter meselesi sanırım kimi insanlar fazla rahat oluyır. Fazla rahat kişiler arkadaş olunca uzaklaşılarak mesafe konmuş oluyır ama aileden biriyse daha zor oluyır. Kırmadan bir şekilde uyarsan teyzeni önceden haber vermekle ilgili ,hadi bu sefer almış ama sonrakilerde dikkat eder en azından. Veya başka birini anlatıyor gibi anlatsan yanında şu kişi de böyle yaptı ama eşim /ben hiç hoşlanmadık emri vakiden diye, o zaman kendisi de dikkat etmeye başlar mı acabaBenim de misafir etmekle bir derdim yok aslında :) hani gelinmesinden rahatsız değilim.
Ama nezaketi de elden bırakmamak lazım diye düşünüyorum. Mesela ne kadar kalacağını da bilmek isterim çünkü ona göre sırada gelmek isteyenler var, eşimin iznini ona göre ayarlayacağız falan. Sorulmuyor ki ne kadar kalacaksın diye. Ben x gün kalabilirim senin de bana ihtiyacın varsa falan dese keşke.
Çok haklısın sen canım. Eğer o tarih uymuyorsa sana söyle bence açık açık. De ki ‘şu tarihlerde gelirsen benim için de çok iyi olur, çok yardımın olur senin için de müsait olur mu o tarihler’ diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?