• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Verimli Rutin

Seni çok iyi anlıyorum, ben de öyleyim biri gelecekse ne zaman gelecek ne zaman gidecek bilmek isterim, bu Kişiler kendi annem babam kardeşim de olsa önceden müsait misin diye sorup bilet almasını isterim. Ama biraz karakter meselesi sanırım kimi insanlar fazla rahat oluyır. Fazla rahat kişiler arkadaş olunca uzaklaşılarak mesafe konmuş oluyır ama aileden biriyse daha zor oluyır. Kırmadan bir şekilde uyarsan teyzeni önceden haber vermekle ilgili ,hadi bu sefer almış ama sonrakilerde dikkat eder en azından. Veya başka birini anlatıyor gibi anlatsan yanında şu kişi de böyle yaptı ama eşim /ben hiç hoşlanmadık emri vakiden diye, o zaman kendisi de dikkat etmeye başlar mı acaba

7 senede 2. Kere gelecek, artık idare edeceğiz :) misafirler çakışmasın da benim derdim o. Çünkü evim 1+1 ve 55 metrekare. Bir kedi bir bebek 2 kişi biz bir de misafir, üstelik kış günü kapı pencere kapalı evdeyiz.
İyice bunalıcaz gibime geliyor ya hadi hayırlısı

Uçak biletini almış bile. X tarihte oradayım dedi direkt. Artık diğerlerini ona göre şekillendireceğiz başka çare kalmadı. Yakın da değil izmirden ankaraya geliyor. İnsanlar kırılır küser diye bişey diyememek beni yoruyor... ileride yardım alıcam bi fırsatını bulursam insanlara nasıl hayır denir, nasıl düşünceler kırmadan ifade edilir bana öğretmedi ailem. Hep başkalarının rahatı ve iyiliği için kendimizden fedakarlık göstermemiz beklendi. Öyle öğrendiğimden şimdi bunu kıramıyorum.
Oooo orayı kaçırmışım ben. Baya emrivaki olmuş o ben olsam çıldırırım.
Ben de kıramıyorum kimseyi hayır diyemiyorum. Şimdi sen böyle düşündüm çocuklara da öyle öğretiyoruz. Aman ayıp olmasın diye diye geçiyor günler.

7 senede 2. Kere gelecek, artık idare edeceğiz :) misafirler çakışmasın da benim derdim o. Çünkü evim 1+1 ve 55 metrekare. Bir kedi bir bebek 2 kişi biz bir de misafir, üstelik kış günü kapı pencere kapalı evdeyiz.
Ayyy ne kadar az kalmış doğuma rabbim sağ salim kucaklamayı nasip etsin inşallah canım.

Ev küçükmüş gerçekten ama gelen insanlar da bunu görüp çok kalmadan gideyim diye düşünürler bence, doğumuna çok az kalmış, ilk bebeğin mi olacak? Değiştiremeyeceğin şeyleri kafana takarak geçirme lütfen bu zamanları ve bebeğinin en minik zamanlarını, hamilelikte bol bol uyu dinlen kitap oku kendine zaman ayır :) Doğumdan sonra da bebeğine doy, bu zamanları bir daha gelmeyecek:) hayır diyebilmek çok önemli gerçekten bende de eksik kalan bir yön, hep ayıp olmasın diye yaşadım:( grupta ihtiyacı olan çok insan var sanırım, toplu bir eğitim aksak iyi olacak :)

Ayyy ne kadar az kalmış doğuma rabbim sağ salim kucaklamayı nasip etsin inşallah canım.

Çooook teşekkür ederim evet az kaldı ve her an olabilir düşüncesi beni çok heyecanlandırıyor

Ev küçükmüş gerçekten ama gelen insanlar da bunu görüp çok kalmadan gideyim diye düşünürler bence, doğumuna çok az kalmış, ilk bebeğin mi olacak? Değiştiremeyeceğin şeyleri kafana takarak geçirme lütfen bu zamanları ve bebeğinin en minik zamanlarını, hamilelikte bol bol uyu dinlen kitap oku kendine zaman ayır :) Doğumdan sonra da bebeğine doy, bu zamanları bir daha gelmeyecek:) hayır diyebilmek çok önemli gerçekten bende de eksik kalan bir yön, hep ayıp olmasın diye yaşadım:KK43: grupta ihtiyacı olan çok insan var sanırım, toplu bir eğitim aksak iyi olacak :)

Önce çok takmaya başlamıştım sanırım hamilelik hormonları da etkiliydi bunda ama şimdi akışına bıraktım :)
Dediğin gibi muhtemelen bir daha yaşayamayacğım günler bunlar. Çünkü ilk ve tek bebek olacağını düşünüyoruz inşallah :KK51:
O yüzden de çok kıymetli benim için bu anılar. Bebek ve ben sağlıklı olalım da gerisi olur gider, müdahale edemeyeceğim şeyler için üzülmeye değmez diye düşünüyorum artık :KK19:

2018’in sonunda Tamamlamış olmayı istediklerim

• İki yıl önce okumaya başladığım son elli-altmış sayfası kalan Kur’an mealini bitirmek
  • Yüzde seksenini ( kelime anlamlarıyla birlikte) ezberlediğim kalan son sayfayı bir türlü ezberlemediğimden yarım kalan Yasin suresini ezberlemeye devam ederek, tamamen ezberlemek (10 yıl önce aldığım notlarda bu sureyi ezberlemek var. İnşallah bu sene kısmet olur.)
  • Ramazan ayından kalan 7 günlük borç orucumu tutmak
  • 2,5 kilo vererek 55 kilo olmak
  • 3 ay 500’er TL atarak birikim hesabımda 2.700 TL biriktirmek

2018’in sonunda Alışkanlık haline getirmiş olmayı istediklerim

• İki üniversite öğrencisine burs vermek
  • Her ayın 15’inde aylık bütçe yaparak ona uymak ve harcama kalemlerimi her gün yazmak
  • Spora devam etmek
  • Aralıklı oruç yaparak 8saat yemek 16 saat hiçbirşey yememek (tüm yıl boyunca değil, ayın bi-iki haftası yapmayı alışkanlık haline getirmek)
  • Regl dönemlerimde (namaz kılmadığım günlerde) Allah’ı anmayı ihmal etmemek

Her ayın 1’inde kontrol edilecekler

• Kilo vermeye devam ediyor msn?
  • Spora devam ediyor msn?
  • Kaç tane oruç tuttun?
  • Ayın 15’inde yaptığın bütçenin yüzde kaçını gerçekleştirdin?
  • Harcama kalemlerini yazmaya devam ediyor msn?
  • Kuran mealini okumaya devam ediyor msn?
  • Yasin suresini ezberlemeye devam ediyor msn?
  • Regl dönemlerinde tesbih çekmeye devam ediyor msn?
  • Aralıklı oruca devam ediyor msn?

Her ayın 15’inde kontrol edilecekler

• Ayın birinde kontrol edileceklerin tümü
  • Bursları gönderdin mi?
  • 500 TL birikim hesabına attın mı?
  • Birikim hesabından ay içinde para çektin mi?

2018 yılı biterken kontrol edilecekler

• Borç kalan oruçları tuttun mu? Bitmediyse neden bitmedi? Hangi durumlar buna sebep oldu? Bu durumları engelleyebilir miydin?

• Kur’an meali bitti mi?

• Yasin suresini ezberledin mi?

• 55 kilo oldun mu?

• Sporu alışkanlık haline getirdin mi? Hayırsa neden? Daha farklı ne yapabilirdin?

• Regl dönemlerinde namaz vakitlerini tesbih çekerek değerlendirdin mi? Yoksa o günlerde kulluk bilincini askıya mı aldın?

• Ayın birkaç haftasında aralıklı oruç yapmaya devam ettin mi?

• Bütçe yapıp ona uymayı ve harcadığın parayı kalem kalem yazmayı alışkanlık haline getirdin mi?

• Birikim hesabında 2.700 TL var mı? Yoksa neden?

• Bursları göndermeye devam ettin mi? Haziran’a kadar göndermeye devam edecek msn?

• Toplam 10 hedefin kaçını tamamladın???

Ekim ayı değerlendirmem

Olumlu gelişmeler

• Yıllardır mutlaka her gün takip ettiğim magazin haberlerini takip etmeyi bıraktım.
  • Maneviyatımı yükseltmek adına yapmak veya alışkanlık haline getirmek istediklerim konusunda iyi ilerliyorum.
  • Bullet journal ile daha planlıyım.
  • Ekonomik hedeflerimi yerine getirme konusunda oldukça iyi gidiyorum.
  • Daha mutlu, zinde ve pozitif bir insanım. Sahip olamadıklarıma değil sahip olduklarıma odaklı yaşamayı gerçekten!!!! başarabiliyorum.
  • İşyeri değiştirememin bende oluşturduğu sıkışmışlık hissini üstümden atabildim. Değiştiremediklerimi güzelleştirme yolllarını arayıp bulmaya odaklanıyorum.
  • Hergün tatlı veya abur cubur yeme isteğimi yendim. Mükemmel olmasa da iyi gidiyorum.
Olumlu olmayan veya stabil olan şeyler

• Bu ay kilo vermedim ve ani şeker düşüşlerim devam ediyor. Menülerimin karbonhidrat ağırlıklı olmasına artık müsaade etmemeliyim. Akşamüstü aç hissetmesem de protein ağırlıklı ara öğün yaparak akşam yemeği öncesinde aniden oluşan şeker düşmelerine engel olmalıyım.
  • Stresli zamanlarımda başım inanılmaz derecede ağrımaya devam ediyor. Üzüntümü stresimi dışarı atmamın farklı yollarını bulmalıyım.
  • Spora devam edemedim. Ama bu konuda kendimi yıpratmak istemiyorum. Haftaiçi günlük 7.000 adım atarak işe gidip geliyorum. Şimdilik bu ve gündüz yaptığım boyun hareketleri ile idare edeceğim.
  • Sabahları vaktinde kalkma hedefimi %60 gerçekleştirmişim. Bunu mutlaka iyileştirmeliyim.

Evde çok eşyan varsa süper bir fırsat oluyor
Benim o kadar eşya çıkmıyor
Bu ay her gün 1 eşya şeklinde yapıcam bunu :KK66:
Ben bu minimalizm işine yeni başlayanlardanım, herhalde atacak bir şeyler bulurum. Ama şimdi de ayın 30'unda 30 tane eşya bulabilir miyim diye bi düsünmedim değil :bicak: Çekmecelerdeki minik şeyler bile sayılırsa tamamlayabilirim herhalde. Her gün 1 eşya da mantıklı, hiç çıkarmamaktan iyidir.

Sade kitabından notlar

1. Bölüm - Gardrop

Hedef: Bütün gardrobunun sadece sevdiğin parçalardan oluşması

Yapılması gerekenler

• Kendinle ilgili aklına gelen ilk sıfatları sırala- rahatına düşkün, sade, aynı kıyafetleri giymekten hoşlanan, renkli ve pırıltılı kumaşları seven gibi
  • İnternetten yararlanarak tarzına uyan parçaları ve kombinleri araştır. Buna zaman ayır. Beğendiklerinin fotoğrafını çek.
  • Dolabındaki o sezon giyeceğin tüm kıyafetleri çıkar, tek tek değerlendir ve fotoğrafını çek. Kombinlerini oluştur ve fotoğrafını çek.
  • Tadilata verebileceğin parçaları ayır ve neler yapılabileceğini düşün.
  • Hatıra kategorisine giren parçaları bir araya topla, kaç parça ayırdın say. Fazlaysa elemeye çalış .
  • Giymediklerini dolabından ve evden çıkar( bunu çoktan yaptım.)
  • Her bir giyisi kategorini say ve ihtiyaç sayını belirle.(aşağıya listeyi ekledim.) Yanına kombinleyeceğin parçaları yaz.
  • Yaptığın listeye bakarak ihtiyaçlarını belirle.
  • Yeni bir kıyafet alacağın zaman telefonundaki kıyafet fotoğraflarına bakarak ve burdaki notlara bakarak o parçayı alıp almamaya karar ver.
  • Yeni bir parça alırken vücut yapına uygun, en az beş parçayla kombinleyebileceğin, kaliteli hatta biraz da pahalı (bu benim yorumum) parçaları al.
Sonbahar-Kış Gardrobu envanter çıkarma

Pantolonlar ( 8 ) yanına kaç tane olduğunu yaz

• Siyah keten
  • Yeşil keten
  • Siyah kumaş
  • Vs....
Etekler (. )

Elbiseler (. )

• Siyah elbise
  • Mavi çiçekli
  • Vs....

Kazaklar/ trikolar (. )

Ceketler hırkalar (. )

Basic tişörtler (. )

Gömlekler (. )

Dış kıyafetler (. )

Çantalar(. )

Ayakkabılar (. )

Bu haftasonu yazlık kışlık yaptım. İzmir’de yaşadığım için sonbahar-kış gardrobum birlikte. Tüm parçaları yukardaki mesajdaki listeme göre tek tek yazdım. Sonra her bir parçayı tek tek değerlendirip kombinledim ve bu kombinlerin hem resmini çektim hem listesini yaptım. 61 parçadan 30 tane kombin yaptım. (Daha da yapılırdı ama kalın kışlık parçalara daha geçmediğimiz için onları kombinlemedim. ) bu hafta yaptığım listeden kombin seçmeye başladım. Uygulamadan verim alırsam ilkbahar-yaz gardrobum için de yaparım. Şimdilik verimi konusunda net bir şey söyleyemiyorum. Ama dolabımdaki kıyafetlerimin yeterli olduğuna karar verdim. Bu sezon alışveriş yapmama gerek olmadığını böylece anlamış oldum.

maşallah, planlamalarınıza hayran kaldım. Ne güzel.
Biz olsak sayfalarca şikayet ederdik sanırım, küçük biberon almıyor, sütümü nasıl vericem, sütten mi kesicem, işi mi bıraksam?... 2 çocukla nasıl çalışcam :mad:
Elecda’yı özel kılan da bu zaten. Şikayet etmek yerine çözüm buluyor. Süper insan kendisi...

Ben bu minimalizm işine yeni başlayanlardanım, herhalde atacak bir şeyler bulurum. Ama şimdi de ayın 30'unda 30 tane eşya bulabilir miyim diye bi düsünmedim değil :bicak: Çekmecelerdeki minik şeyler bile sayılırsa tamamlayabilirim herhalde. Her gün 1 eşya da mantıklı, hiç çıkarmamaktan iyidir.
Attıklarını not edip burada paylaşır msn? Senin için daha motive edici olur bize de fikir olur.
Bir de ben olsam her gün atmakla uğraşmazdım. Onun yerine bir torbada biriktirip toplu olarak evden çıkartırdım. Sonuçta attığın şeyi yerine ulaştırmak da enerji gerektiriyor.
Benim atılacaklar listem var telefonumda aklıma geldikçe oraya ekliyorum. Attıkça da tik atıyorum. Bu haftasonu evlendiğimizden beri kullanmadığımız yün yastığı elden çıkardım. Arabaya atıp eltime götürmek bile bir işti benim için. Rahat bi 10 kilo vardı:kızgın:

Attıklarını not edip burada paylaşır msn? Senin için daha motive edici olur bize de fikir olur.
Bir de ben olsam her gün atmakla uğraşmazdım. Onun yerine bir torbada biriktirip toplu olarak evden çıkartırdım. Sonuçta attığın şeyi yerine ulaştırmak da enerji gerektiriyor.
Benim atılacaklar listem var telefonumda aklıma geldikçe oraya ekliyorum. Attıkça da tik atıyorum. Bu haftasonu evlendiğimizden beri kullanmadığımız yün yastığı elden çıkardım. Arabaya atıp eltime götürmek bile bir işti benim için. Rahat bi 10 kilo vardı:kızgın:
Tabi ki paylaşırım.
Haklısın, her gün tek tek atmaktansa bir poşette biriktirip toplu olarak çıkartmak daha mantıklı.

Ev küçükmüş gerçekten ama gelen insanlar da bunu görüp çok kalmadan gideyim diye düşünürler bence, doğumuna çok az kalmış, ilk bebeğin mi olacak? Değiştiremeyeceğin şeyleri kafana takarak geçirme lütfen bu zamanları ve bebeğinin en minik zamanlarını, hamilelikte bol bol uyu dinlen kitap oku kendine zaman ayır :) Doğumdan sonra da bebeğine doy, bu zamanları bir daha gelmeyecek:) hayır diyebilmek çok önemli gerçekten bende de eksik kalan bir yön, hep ayıp olmasın diye yaşadım:KK43: grupta ihtiyacı olan çok insan var sanırım, toplu bir eğitim aksak iyi olacak :)
Kesinlikle benim de o eğitime ihtiyacım var

Ekim ayı değerlendirmem

Olumlu gelişmeler

• Yıllardır mutlaka her gün takip ettiğim magazin haberlerini takip etmeyi bıraktım.
  • Maneviyatımı yükseltmek adına yapmak veya alışkanlık haline getirmek istediklerim konusunda iyi ilerliyorum.
  • Bullet journal ile daha planlıyım.
  • Ekonomik hedeflerimi yerine getirme konusunda oldukça iyi gidiyorum.
  • Daha mutlu, zinde ve pozitif bir insanım. Sahip olamadıklarıma değil sahip olduklarıma odaklı yaşamayı gerçekten!!!! başarabiliyorum.
  • İşyeri değiştirememin bende oluşturduğu sıkışmışlık hissini üstümden atabildim. Değiştiremediklerimi güzelleştirme yolllarını arayıp bulmaya odaklanıyorum.
  • Hergün tatlı veya abur cubur yeme isteğimi yendim. Mükemmel olmasa da iyi gidiyorum.
Olumlu olmayan veya stabil olan şeyler

• Bu ay kilo vermedim ve ani şeker düşüşlerim devam ediyor. Menülerimin karbonhidrat ağırlıklı olmasına artık müsaade etmemeliyim. Akşamüstü aç hissetmesem de protein ağırlıklı ara öğün yaparak akşam yemeği öncesinde aniden oluşan şeker düşmelerine engel olmalıyım.
  • Stresli zamanlarımda başım inanılmaz derecede ağrımaya devam ediyor. Üzüntümü stresimi dışarı atmamın farklı yollarını bulmalıyım.
  • Spora devam edemedim. Ama bu konuda kendimi yıpratmak istemiyorum. Haftaiçi günlük 7.000 adım atarak işe gidip geliyorum. Şimdilik bu ve gündüz yaptığım boyun hareketleri ile idare edeceğim.
  • Sabahları vaktinde kalkma hedefimi %60 gerçekleştirmişim. Bunu mutlaka iyileştirmeliyim.
paylaşımın için çok teşekkürler canım, ben de kasım ayı için aynısını yapmaya karar verdim, yoksa günler boş boş geçip duruyor.
10 gün izindeyim şimdi sabahtan bu yana 2 saati geçen telefon kullanımım olmuş:( moment diye bir program yüklemiştim de bir haftadır ordan bakıyorum, 2 saatten aşağı hiç düşmemişim, 3 saati geçtiği zamanlar da oluyor :( ilk hedef olarak telefondan uzaklaşmalıyım. 10dk da bir tüm sosyal medya bağlantılarını kontrol eder mi bir insan yaaa, gören de CEO'yum sanacak :bicak:ios için moment dışında program tavsiyesi olan var mı? moment sadece toplam süreyi gösteriyor, hangi uygulama ne kadar süre harcamış diye görebilir miyim acaba?
akşam kızım uyuduktan sonra da rahat 2 saatim var hep telefonda geçiyor, ne evi topluyorum ne ertesi gün için yemek yapıyorum ne de kitap okuyorum, sürekli telefonla ilgileniuorum :( bugünden itibaren 2 saat verimli geçirme zamanı yaratmaya çalışıcam
ben de magazin ve dizi haberlerine her gün bakarım, sen deyince fark ettim. kaçırmadan izlediğim bir zamanlar çukurova ve istanbullu gelin var, ama tüm dizilerden haberdarım haberlerini okuyorum her gün, ne işime yarayacaksa sanki:( bir süre sonra da alışkanlık oluyor işte sürekli giriyorum, bunu da yenmek istiyorum.
özel değilse maneviyat için neler yaptığını anlatabilir misin? ben de günlük 10 sayfa ilmihal okuma hedefi koydum kendime, günlük dua okuması da koymak istiyorum da aylardır yapamadığım için boşa koyuyormuşum gibi geliyor.
beslenmem benim de çok kötü, hedef kiloma çok yaklaştım o yüzden iyice saldım, şeker ve paketli gıda çok tüketiyorum, paketli gıda tüketmemeye çalışıcam artık, evde hamur işi de yapmamaya çalışıam, olunca yeniyor çünkü, haftalık ödül bir tane olabilir sadece, ağlıklı beslenirsem. karatay tarzı beslenmeyi benimsemeye çalışıcam, hele evde olunca sürekli bir şey atıştırıyoum, bu da sürekli insülin salgılanmasına yol açıyor, ilerde şeker hastalığı için risk oluşturur.
bu ay en az 3 kitap okuma hedefi koydum kendime, minimalizm ve sadeleşme ile ilgili videolar izlicem ayrıca. evim çok dağınık, ben de tembelim çok, her şey gözümde büyüyor. her gün bir çekmece düzenleme veya onun gibi minik bir iş hedefi koydum kendme, hiç yapmamaktan iyidir, damlaya damlaya göl olur:)
dolu, çok yönlü bir insan olmak istiyorum, kendimi geliştirmek istiyorum, boş zamanlarımda da bunlarla ilgili videolar arayışında olucam. özgüven, diksiyon, beden dili şu an aklımdakiler.

Kolay gelsin, baya zorlu bir hafta olmuş gerçekten
Aklıma biberona alternatif olarak alıştırma bardakları geldi. Belki onu alabilir? Philips Avent'in yumusak uclu alıştırma bardağı var. Ben de oğlum 4 aylıkken işe başladığımdan sütü hep ondan verdik. Deneyebilirsiniz belki..
Doktor ile konuştum. Alıştırma bardağı veya kaşıkla süt verme durumunda emme reddi yaşama ihtimali olduğunu söyledi. Bu riski alamayacağım için ek gıda dönemine kadar işe götüreceğim.

Tüh ya sıpaya da bakın hele annesinden ayrılmamak için neler yapıyor.emzirme destek sistemi diye bişey vardı. Onu bi arastır istersen belki o şekilde beslenir. Kolay gelsin sana böyle baya zor olur:KK36:
Valla hissetti mi acaba işe başlayacağımı diye düşündüm. 3 aydır benim işim olmadığı zamanlarda biberon ile anne sütü aldı ve hiç problem olmamıştı. Denemeye devam ediyorum biberonu ancak kabul etmiyor. Zor olacak bu şekilde ancak yapacak bir şey yok. Dediğin sistemi araştıracağım, teşekkür ederim.

Doktor ile konuştum. Alıştırma bardağı veya kaşıkla süt verme durumunda emme reddi yaşama ihtimali olduğunu söyledi. Bu riski alamayacağım için ek gıda dönemine kadar işe götüreceğim.

elecda bende hiç almamışım ne emzik ne biberon kullanmamışım o zamanlar 4. ayda yogurda başlanırmış, kaşıkla yemişim 1,5 yasına kadar da anne sütü almışım.
Hala huysuzum midem kolay bulanır aslı varken o plastiği ağzıma sokarmıyım hiç :D :D

maşallah, planlamalarınıza hayran kaldım. Ne güzel.
Biz olsak sayfalarca şikayet ederdik sanırım, küçük biberon almıyor, sütümü nasıl vericem, sütten mi kesicem, işi mi bıraksam?... 2 çocukla nasıl çalışcam :mad:
Mesajını görünce bir gülümsedim:) Hayatın getirdiklerinden şikayet etmeyeli uzun zaman olmuş gerçekten, sen yazınca fark ettim:)

Ben de genelde "Bu benim başıma niye geldi" düşüncesi oluşmuyor. Onun yerine "Böyle bir durum başımıza geldi, ne yapabilirim" diye yaklaşıyorum olaylara. Enerjimizi şikayet etmek ile tüketeceğimize çözüm için harcamak daha mantıklı:)

Bence de bebek görmek isteyen size gelsin hele ki artık kış geliyor, yolculuklar vs yıpratıcı olabilir

İş meselesine biraz komplike ama efektif bir çözüm bulmuş gibisin. Yine de koordinasyonu zor olmuş olmalı :) kolaylıklar dilerim. Çözüm odaklı olmak böyle bir şey işte :KK9:

Benim de şu misafircilik işi canımı sıkıyor halen. Geçen gün teyzem adresimi istedi. direkt olarak niçin istiyorsun diyemeyeceğim için verdikten sonra sordum, bilet aldım ben oraya gelmek için dedi. Hangi tarihe :KK57: dedim. Bu emrivaki değil mi? Bana bir müsait misin? Sana uyar mı bile demedi. Çok ilginç değil mi? Belki o tarihte başka misafirim olacaktı. Eşimin ailesi de gelecekler belki de ev müsait olmayacak. Bu kadar teklifsiz olunması bana çok garip geldi. (Teyzem senede 2 bayramda birer gün gördüğüm biri, hani öyle aramızda çok aşırı bir samimiyet de yok) kendimi çok sorguluyorum acaba memnuniyetsiz olan, hatalı olan ben miyim diye? Ama düşünüyorum da komşuya bile uğramak için önceden uygunluk durumunu soran bir insanım ben. Kendi babama bile, müsaitsen şu tarihte geleyim diye sorarım. Bu yüzden anlamlandıramıyorum sanırım :işsiz:
Oto koltuğunda çok problem çıkartıyor. Ela'yı da uyutmak için araba ile gezdirirdik. Tam ters oldular:) İşe götürmek dışında yolculuk yapmamaya çalışacağım.

Teyzen, annen vefat ettiği için doğumda yanında olmak zorunda hissediyor kendini muhtemelen. Bilet almadan önce arayıp sormalıydı tabi, yaptığı uygun olmamış. Sana nacizane önerim, kim geldi ne zaman geldi, nerede kalacak, ne yiyecek gibi konulara fazla kafa yormamaya çalış. Akışına bırak , bebeğini emzir yat uyu. Ben bu sefer öyle yaptım ve gayet rahat bir lohusalık geçirdim. Evin senin evin olmaktan çıkıyor. Geçici bir dönem olduğunu, bütün bu kalabalık dağıldıktan sonra eski düzenine zaten döneceğini hatırlat kendine.

Back