• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Verimli Rutin

Eğer biz de gözümüzü karatıp girmeseydik aynı şekilde olurdu. 4 senesi ödendi bile. O parayı mümkün değil biriktiremezdim ben. Ama borç olunca önce onu ödeyip kalanı ile geçinmeye alışıyor insan. Gerçi şu an faizler çok yüksek. Biz 0,89'dan çekmiştik ev kredisini.
Maşallah rabbim tamamladığınız günleri görmek nasip etsin.

Merhaba arkadaşlar
Ben temizlikten pek iyi anlamam yapmayı da hiç sevmem rutin oluşturmak istiyorum kendime siz hangi işi ne sıklıkta yapıyorsunuz?
Nerenin temizliğinde hangi ürünü kullanıyorsunuz ?

Bak ben de birikim konusunda çok zorlanıyorum ancak şahane borç öderim:)
Eşim bu nedenle bizi peşinatımız çok azken ev borcuna soktu. Peşinatın kalan kısmını elden borç almıştık. Önce onu sonra da ev kredisini bana kitledi:) Her ay düzenli olarak ev kredisini ben ödüyorum. Bana o parayı borcun varmış gibi kenara oy de koyamam. Harcayacak bir yer kesin bulurum yani:)
o zaman doğru yoldayım :halay::halay:

Merhaba arkadaşlar
Ben temizlikten pek iyi anlamam yapmayı da hiç sevmem rutin oluşturmak istiyorum kendime siz hangi işi ne sıklıkta yapıyorsunuz?
+1 diyeyim
ben de bu sorularıma cevap arıyorum.
burası ve minimal yaşam sayfası sayesinde ilerleme kaydettim ama tam istediğim gibi değilim.

Merhaba arkadaşlar
Aynı konudan ben de muzdaribim, biraz kendimi geliştirdim ama hala sürünerek yapıyorum

Benim şu aralar en büyük sıkıntım telefon, sürekli elimde buraya da yeni üye oldum artık hiç düşmez elimden bu hafta 2 yaşını dolduracak bir oğlum var, dün de sürpriz bir hamilelik haberi aldım. Artık kendime çeki düzen vermem gerekiyor ama resmen bağımlı gibiyim bu konudaki her öneriye açığım :(

Benim şu aralar en büyük sıkıntım telefon, sürekli elimde buraya da yeni üye oldum artık hiç düşmez elimden bu hafta 2 yaşını dolduracak bir oğlum var, dün de sürpriz bir hamilelik haberi aldım. Artık kendime çeki düzen vermem gerekiyor ama resmen bağımlı gibiyim bu konudaki her öneriye açığım :KK43:
Ben de sizinle aynı durumdayım , telefon bağımlısıyım. Kızım uyuduktan sonra çalışmak kitap okumak için 2saat rahat zamanım var ama hiç kullanamıyorum hep telefonda geçiyor bazen gece12 oluyır saat telefona dalıp yatmayı bile unutuyorum, sonra da kronik mutsuz oluyorum hiçbir şey yapamadan yine geçti gün diye
Hayırlı olsun yeni bebeğiniz bu arada
Burda hep birlikte günlük plan yapıp belli saatlerde girmemeye karar verebiliriz aslında

Ben de sizinle aynı durumdayım , telefon bağımlısıyım. Kızım uyuduktan sonra çalışmak kitap okumak için 2saat rahat zamanım var ama hiç kullanamıyorum hep telefonda geçiyor bazen gece12 oluyır saat telefona dalıp yatmayı bile unutuyorum, sonra da kronik mutsuz oluyorum hiçbir şey yapamadan yine geçti gün diye
Hayırlı olsun yeni bebeğiniz bu arada
Burda hep birlikte günlük plan yapıp belli saatlerde girmemeye karar verebiliriz aslında
Çok iyi olur aslında, günde bir defa gireyim sonra ertesi gün o saate kadar girmeyeyim dedim bir iki gün uyguladım sonra yine aynı ama kendimize zinciri kırma takvimi hazırlayıp uygulamaya çalışabiliriz burdan birbirimizi motive edelim

Merhaba arkadaşlar

gün aşırı çamaşır yıkarım.
haftada 1 süpür sil toz al yaparım.
çiçek sulama günüm çarşamba cumartesi

günlük işler
dağınıklık toplamak yemek bulaşık işleri
kıyafet katlamak
çekmece düzenlemek.

camsil toz alırken kullanırım.
arap sabunu yerler ve koltuklar silerim
yağcöz ocak fırın temizlenir.
arada wc çamaşır suyu dökerim ayda 1 porçöz

Çok iyi olur aslında, günde bir defa gireyim sonra ertesi gün o saate kadar girmeyeyim dedim bir iki gün uyguladım sonra yine aynı ama kendimize zinciri kırma takvimi hazırlayıp uygulamaya çalışabiliriz burdan birbirimizi motive edelim
Telefonu bırakmak için kullanılan uygulamalar var ama bir yerden sonra bende işe yaramadı
Ben de biraz bağımlıyım :(

Hangi uygulama mesela
Çok üzülüyorum evim dağınık onu toplamıyorum ama saatlerce telefonda boş vakit geçiriyorum

http://www.computerworld.com.tr/nas...-bagimliliginizi-uc-uygulama-ile-tedavi-edin/

Şu linki bi inceleyin isterseniz
Android için daha çok seçenek vardı
Benim iosta bulabildiğim moment ve off your phone uygulamaları
Space var bir de ama ücret istiyor hepsi bazı özellikleri kullanmak için. Yine de eğer işe yaratacaksa değer :)

Ben telefonu güncelleme yapmadım, nasıl bişey ekran süresi. Kaç dk kullandığımızı falan mı gösteriyor?
Evet canım hangi uygulamayı kaç dakika kullandığımızı gösteriyor. Bir de sınır ekliyorsun. Mesela İG 1 saat günde. 1 saat İG de vakit geçirince ertesi güne kadar uygulamaya giremiyorsun.

Ev temizliğini nasıl yapıyorum ( veya yapamıyorum)

Evin derli toplu tutulması, çamaşırların yıkanıp kaldırılması, mutfağın ve banyonun temiz tutulması, yemek yapma gibi işlerim rutininde her daim devam eden şeyler. Ama maalesef ev temizliği ile ilgili düzeni bir türlü tutturamadım. Her hafta kadın çağırdım evi teslim ettim çıktım olmadı, her pazar yarım gün çağırdım başında durdum olmadı, ayda bir Cumartesi çağırdım başında durdum olmadı, durmadım olmadı derken artık insanlarla uğraşmak istemediğimden 5 aydır temizlikçi çağırmıyorum.

Evim eskisinden pis değil. Ufak ufak her yere elim değdiğinden mutfak ve banyo her daim istediğim kadar temiz. Camların temiz veya kirli olmasını zaten hiç önemsemiyormuşum meğer. Gelen kadınlar boş yere siliyormuş. Mayıstan beri silinmediler hayatımda bişey değişmedi:)))

Düzenini oturtamadığım tek konu ev süpürme, silme ve toz alma kısmı. Bu konuda evde hep bir kaos var. Yapmaktan hoşlanmadığım tek konu bu olduğundan genellikle öteliyorum. Öteledikçe ev kirleniyor ve sonra tüm evi temizlemek daha çok vaktimi alıyor. İş çok vaktimi alınca da iyice soğuyorum ev süpürmekten. Tam bir kısır döngü....Neyse bu topic ve elecdanın paylaştığı sormabulmadünyası bana bu konuda çok yardımcı oldu. Ve bir plan yaptım.

Geçen hafta itibariyle uygulamaya koyduğum yöntemin kuralları şu şekilde.

• Süpürme işini diğer ev işlerinden bağımsız bir zaman diliminde yapacaksın. Bunu münferit bir iş olarak algılamalısın ve sevmediğin bir iş olduğu için iş bitiminde veya öncesinde evde bulunmamaya özen göster. Yani ya eve yeni gelmişken yap veya iş biter bitmez evden çık. Böylece bunalmaya veya sinirlenmeye fırsatın olmasın. (Evet evi süpürürken bazen çok sinirleniyorum)
  • Temizlik süren 50 dakika. Ama diyelim ki yetmedi 60 dakikayı kesinlikle geçmesin. İşin bitmese bile 60 dakika sonunda işi bırak. Çünkü gaza gelip devam ettiğin temizlik sende yılgınlık yapıyor ve haftaya motivasyonun kırılmış oluyor.
  • Evi dört parçaya ayırdım. 1. Parça Salon 2. Mutfak ve Antre 3. Bizim oda ve kızımın odası 4. Misafir yatak odası ve banyo
  • Kurallar şu: Her hafta bi parçayı ayrıntılı temizleyeceksin. Kalan parçalarda ayrıntıya girmeyeceksin.
  • İlk önce diğer üç parçayı üstten süpür. Her parça 5 dakikada süpürülecek (toplam 15 dakika) sonra 5 dakikada toz al. ( evdeki mobilyalar ve pencere kenarları) süre bitince işi bırak. O hafta ayrıntılı temizliyeceğin evin parçasını güzelce süpür, eğilerek sil ve tozunu al. Bunu 30 dakikada halletmeye çalış. Bitmediyse sadece 10 dakika daha ver kendine. Sonra mutlaka bırak.
  • Ayrıntılı temizlikte her bir bölümde nelerin yapılacağını yazdım. Mesela yatak odalarının halısı fırçalanacak, veya mutfakta şu raf silinecek diye. Evin parçalarının durumuna göre farklı temizlik görevleri var.

Planladıklarım bunlar. Umarım rutinime eklerim ve faydasını görürüm.

Onun dışında camları 3-4 ayda bir eltimin silmesinde karar verdik.

Yüksek raflar, dolap üstleri, kapı üstleri, anterede yukardan geçen boruların üstleri gibi gözönünde bulunmayan ama toz tutan yerlerin tozunu münferit olarak 3ayda bir almayı planlıyorum.

Merhaba arkadaşlar

+1 diyeyim
ben de bu sorularıma cevap arıyorum.
burası ve minimal yaşam sayfası sayesinde ilerleme kaydettim ama tam istediğim gibi değilim.

Aynı konudan ben de muzdaribim, biraz kendimi geliştirdim ama hala sürünerek yapıyorum

Merhabalar. Yukardaki mesajımda yaptığım planı gönderiyorum. 5 haftadır uyguluyorum ve inanılmaz rahatladım. Hem kafam hem bedenim. Evin temizliği istediğim düzeyde oluyor, strese girmiyorum, bedenen çok yorulmuyorum. Bu işlerde püf noktası şuymuş (ki yeni anladım) dağılmasına ve kirlenmesine fırsat vermeyeceksin. O zaman ev istediğim gibi oluyor. Her gece yatmadan ev toplamak, sabah çıkmadan toplamak ve her hafta sonu 50 dakika süpürme-silmeye ayırmak bana yetiyormuş. (Mutfak ve banyoyu da kirlenmeden haftada bi iki defa hızlıca temizlemeyi zaten yapıyordum. )

Ev işi konusunda burayı takip etmeye başladıktan sonra uyguladığım yöntemi paylaşadım, Barış Özcan’ın videosunda anlattığı bi yöntemi ev işlrine uyguladım. vestiyerdeki dolabın iç kapağını post-it lerle yapacağım yapıyorum ve yaptım diye 3e ayırdım. Hafta başında yapmam gerekenleri tek tek postitlere yazıp yapacağın başlığının altına yapıştırıyorum , her hafta fix olanlar sil süpür WC banyo yıka toz al sonra bunların yanına ekstra bir iş ekliyorum mutfak dolabını sil koltukları sil gibi ya da bazen odak odası seçiyorum yaptıkça post iti yaptım başlığının altına yapıştırıyorum. Yapıyorum başlığını kullanmıyorum ev işleri başlayınca bitiyor. Ben kendimi şu gün şu yapılacak diye kısıtlayınca yapamıyorum ama hafta boyu müsait zamanında yapıyorum son Güne bıraksamda yapıyorum. Ama Hala ev işi yaparken çok gergin oluyorum :işsiz:

Back